Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες
  • [02] Στη Ζάκυνθο ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο
  • [04] Εκλογές σταθμός για το Κονγκό
  • [05] Φονική πυρκαγιά
  • [06] Μακελειό στην Κανά
  • [07] Στο "κόκκινο" και η διπλωματία
  • [08] Εφαλτήριο για ανάπτυξη στα Βαλκάνια
  • [09] Ξεκούραση στην ΑΕΚ
  • [10] Δεύτερη ήττα για την Εθνική μας
  • [11] "Χάλκινες" οι Φτούλη-Μακρυγιάννη

    [01] Πολιτική

    Ζητά η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία

    Ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες

    30/7/2006 3:05:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στις παραλίες του Λεκανοπεδίου Αττικής και την κατάργηση του εισιτηρίου για όλες τις εγκαταστάσεις τους, ζήτησε η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, μέλη της οποίας με επικεφαλής τον υποψήφιο υπερνομάρχη Γιώργο Μαυρίκο, επισκέφθηκαν την παραλία της Βούλας. Ο κ Μαυρίκος κάλεσε εργαζόμενους και κυρίως τη νεολαία, να διεκδικήσουν την απόσυρση του νομοσχεδίου για τον Αιγιαλό. Η Νομαρχιακή Αγωνιστική Συνεργασία, που υποστηρίζεται απο το ΚΚΕ, ΔΗΚΚΙ και άλλες αριστερές οργανώσεις, προχώρησε το πρωί της Κυριακής σε εκδήλωση διαμαρτυρίας κατά της παραχώρησης των ακτών σε ιδιώτες για εκμετάλλευση. Μάλιστα, με πρωτοβουλία της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας η είσοδος στην παραλία της Βούλας ήταν δωρεάν, από τις 10.15 το πρωί μέχρι τις 1 το μεσημέρι.

    [02] Πολιτική

    Το βράδυ θα μιλήσει στην πλατεία του Αγίου Μάρκου

    Στη Ζάκυνθο ο Γ. Παπανδρέου

    30/7/2006 3:32:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Περιοδεία στο νησί της Ζακύνθου πραγματοποιεί από το πρωί ο Γιώργος Παπανδρέου. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισκέφθηκε τον ιερό ναό Αγίου Διονυσίου, όπου ξεναγήθηκε από το Μητροπολίτη Χρυσόστομο και προσκύνησε το ιερό λείψανο και στη συνέχεια είχε επαφές με τη νομαρχιακή και περιφερειακή επιτροπή του κόμματος. Επίσης, της πόλης Το βράδυ θα μιλήσει σε ανοικτή συγκέντρωση στην πλατεία Αγίου Μάρκου.

    [03] Κοινωνία

    Δε σημειώθηκαν ζημιές

    Σεισμική δόνηση στο Ηράκλειο

    30/7/2006 12:22:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σεισμική δόνηση 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.40 τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή 19 χλμ βόρεια του Ηρακλείου και σε εστιακό βάθος 20 χλμ. Η δόνηση έγινε αισθητή στην πόλη του Ηρακλείου, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν ζημιές. Οι σεισμολόγοι εμφανίζονται καθησυχαστικοί και εντάσσουν τη δόνηση στη συνήθη σεισμική δραστηριότητα της περιοχής.

    [04] Κόσμος

    Οι πρώτες πολυκομματικές έπειτα από 40 χρόνια

    Εκλογές σταθμός για το Κονγκό

    30/7/2006 4:36:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Περί τα 25 εκατομμύρια Κονγκολέζοι καλούνται σήμερα να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις πρώτες ελεύθερες πολυκομματικές εκλογές που διεξάγονται στην πρώην βελγική αποικία, τα τελευταία 40 χρόνια. Σύμφωνα με τις ανταποκρίσεις των διεθνών ΜΜΕ, πολλοί άνθρωποι διένυσαν τεράστιες αποστάσεις πεζοί προκειμένου να ψηφίσουν, ενώ από νωρίς το πρωί σχηματίστηκαν μεγάλες ουρές έξω από τα εκλογικά τμήματα.

    Οι εκλογές -που διεξάγονται υπό την αυστηρή επιτήρηση μεγάλης πολυεθνικής δύναμης του ΟΗΕ τη Monuc- γεννούν ελπίδες πως θα σηματοδοτήσουν τη λήξη δεκαετιών δικτατορίας, πολέμου και χάους που ταλάνισαν τη χώρα.

    Συνολικά κατέρχονται 32 υποψήφιοι για την προεδρία (μεταξύ αυτών και νυν πρόεδρος πρόεδρος Τζόζεφ Καμπίλα, ο οποίος προήδρευσε της μεταβατικής κυβέρνησης που είχε αποστολή να οδηγήσει τη χώρα τις εκλογές και στην οποία συμμετείχαν πρώην ένοπλοι αντάρτες και πολιτικοί εχθροί. Άλλοι 9.000 διεκδικούν μια έδρα στο Κοινοβούλιο.

    Προεκλογικές συγκρούσεις

    Μέχρι στιγμής η διαδικασία διεξάγεται ομαλά, αν και κατά τη διάρκεια της νύχτας ένα εκλογικό κέντρο στην περιοχή Κασάι πολιτικό προπύργιο του αρχηγού της αντιπολίτευσης Ετιέν Τσισεκέντι που μποϋκοτάρει την ψηφοφορία, παραδόθηκε στην πυρά.

    Την Παρασκευή ένας στρατιώτης πιστός στον υποψήφιο για την προεδρία Αζαριας Ρουμπέουρα, σκοτώθηκε και άλλοι δύο τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με τις κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας που προστατεύουν τον Καμπίλα. Η ένοπλη αντιπαράθεση σημειώθηκε όταν ομάδες των δύο πλευρών διασταυρώθηκαν καθοδόν για τις προεκλογικές του διαδηλώσεις. Την Πέμπτη δυο αστυνομικοί σκοτώθηκαν από τα πυρά ενόπλων φίλα προσκείμενων στον υποψήφιο Ζαν-Πιερ Μπεμπα.

    Την περασμένη εβδομάδα σκοτώθηκαν άλλοι 4 και 14 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας στην επαρχεία του Βορείου Κιβου. Σύμφωνα με τα πρακτορεία ειδήσεων αυτό είναι ενδεικτικό της αδυναμίας των οπλαρχηγών που πλέον διεκδικούν νόμιμα τον προεδρικό θώκο, να ελέγξουν τα στρατεύματα τους.

    Οι κάλπες αναμένεται να κλείσουν στις 17.00 το απόγευμα (τοπική ώρα), ωστόσο, αποτελέσματα δεν αναμένεται να ανακοινωθούν προτού περάσουν αρκετές εβδομάδες.

    [05] Κόσμος

    Στο Μπαχρέιν με 16 νεκρούς

    Φονική πυρκαγιά

    30/7/2006 3:51:00 μμ

    Δεκαέξι Ινδοί εργάτες βρήκαν το θάνατο, όταν τις πρώτες πρωινές ώρες ξέσπασε φωτιά στο τριώροφο κτήριο όπου διέμεναν, στη Μανάμα στο Μπαχρέιν. Επτά άλλοι τραυματίστηκαν και 196 κατάφεραν να διασωθούν. Ο τελευταίος όροφος του κτηρίου πήρε φωτιά γύρω στις 2.30 το πρωί παγιδεύοντας πολλούς από τους μετανάστες εργάτες, που προέρχονται κυρίως από το Μαντράς. Την ώρα της πυρκαγιάς οι εργάτες κοιμόντουσαν. Ορισμένοι κατόρθωσαν να διαφύγουν μεταξύ των οποίων και δύο που πήδηξαν από τα παράθυρα. Το κτήριο χρησιμοποιείται ως ξενώνας φιλοξενίας μεταναστών εργατών στο Μπαχρέιν και είναι μισθωμένο από κατασκευαστική εταιρία. Οι πυροσβέστες ανέσυραν τα πτώματα 16 άτυχων εργατών από τον τελευταίο όροφο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο ένας εργάτης απανθρακώθηκε ενώ οι υπόλοιποι πέθαναν από ασφυξία λόγω των καπνών.

    [06] Μ. Ανατολή

    Έκτακτη σύγκλιση του Συμβουλίου Ασφαλείας

    Μακελειό στην Κανά

    30/7/2006 11:38:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 30/7/2006 7:27:12 μμ)

    Συντάκτης: Δέσποινα Χριστοπούλου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ, Reuters

    Το θάνατο σκόρπισαν στην πόλη Κανά του νοτίου Λιβάνου, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί. Τουλάχιστον 54, άνθρωποι βρήκαν το θάνατο, σύμφωνα με το Reuters, οι 37 εκ των οποίων ήταν παιδιά. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι είχε προειδοποιήσει τους κατοίκους της πόλης να την εγκαταλείψουν, καθώς επρόκειτο να βομβαρδιστεί και ρίχνει πλήρως την ευθύνη στη Χεζμπολάχ, λέγοντας, ότι χρησιμοποιεί την περιοχή αυτή για να εξαπολύει επιθέσεις με ρουκέτες εναντίον του εβραϊκού κράτους. Όμως, όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στο Λίβανο, Πάνος Χαρίτος, όσοι ήταν στην πόλη, είχαν παραμείνει όχι επειδή το επέλεξαν, αλλά επειδή δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να φύγουν. Με ανακοίνωσή τους η Χεζμπολάχ και η Χαμάς, προειδοποιούν ότι το χτύπημα στην Κανά δε θα μείνει ατιμώρητο, ενώ ήδη ρουκέτες Κατιούσα έπληξαν τη Χάιφα. Στη διπλωματική κονίστρα, ο πρωθυπουργός του Ισραήλ, Εχούντ Όλμερτ, λίγες ώρες μετά τη συνάντησή του με την Αμερικανίδα υπουργό Εξωτερικών, Κοντολίζα Ράις, διαμηνύει πως το Ισραήλ δε βιάζεται για κατάπαυση του πυρός εάν προηγουμένως δεν επιτύχει τους στόχους του. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός του Λιβάνου, Φουάντ Σινιόρα, δήλωσε ότι δεν πρόκειται να προχωρήσει σε οποιαδήποτε συνομιλία για κατάπαυση του πυρός στη Μέση Ανατολή εάν δεν επιβληθεί αμέσως εκεχειρία μετά το μακελειό στην Κανά. Καταδικάζει τη φρίκη του πολέμου η διεθνής κοινότητα. Στο μεταξύ, ο Κόφι Ανάν συγκάλεσε σήμερα εκτάκτως το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Η πλέον αιματηρή επίθεση

    Θρήνος και οργή πλημμυρίζουν το Λίβανο μετά το τελευταίο αιματηρό χτύπημα των Ισραηλινών.

    Στη Βηρυτό, ο κόσμος ξεχύθηκε στους δρόμους για να διαμαρτυρηθεί για την επίθεση που στοίχισε δεκάδες αθώες ζωές, ενώ το οργισμένο πλήθος επιτέθηκε με πέτρες στα γραφεία του ΟΗΕ στη λιβανική πρωτεύουσα. Το πλήθος έσπασε τα παράθυρα, ενώ εισέβαλλε μέσα και έσπασε και γραφεία.

    Ένα από τα κτήρια που χτυπήθηκε στην Κανά στέγαζε αμάχους, οι οποίοι ήλπιζαν να βρουν καταφύγιο σωτηρίας στο υπόγειο. Μία βόμβα όμως, που είχε στόχο το συγκεκριμένο κτήριο, άφησε πίσω μόνο συντρίμμια. Ο ανταποκριτής της ΝΕΤ, Πάνος Χαρίτος, αναφέρει, πως η βόμβα ήταν τηλεκατευθυνόμενη, κάτι που δείχνει ότι το κτήριο δε χτυπήθηκε από λάθος.

    Οι βομβαρδισμοί στην πόλη ξεκίνησαν τα ξημερώματα και ο κόσμος δεν μπορούσε να πληριάσει τους εγκλωβισμένους, καθώς ως το πρωί οι βόμβες έπεφταν βροχή.

    Μέλη του Ερυθρού Σταυρού, που συμμετέχουν στην επιχείρηση διάσωσης, εκτιμούν ότι πρόκειται για την πλέον αιματηρή επίθεση που έχει σημειωθεί από την ημέρα που ξεκίνησε ο πόλεμος, ενώ τα διεθνή μέσα την παρομοιάζουν με την ισραηλινή επιδρομή το 1996, στο πλαίσιο της στρατωτικής επιχείρησης "Τα Σταφύλια της Οργής", εναντίον βάσης του ΟΗΕ στην Κανά, όπου είχαν βρει καταφύγιο άμαχοι. Τότε ο απολογισμός ήταν 100 νεκροί.

    "Είχαμε προειδοποιήσει" λέει το Ισραήλ

    "Βάση εκτόξευσης εκατοντάδων ρουκετών από τη Χεζμπολάχ" φέρεται να χαρακτήρισε την Κάνα και τις γύρω περιοχές ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Εχούντ Όλμερτ, τονίζοντας, ότι το Ισραήλ είχε ενημερώσει τους κατοίκους της Κανά να την εγκαταλείψουν. "Κανείς δεν είχε εντολή να χτυπήσει αμάχους και δεν εφαρμόζουμε καμιά πολιτική εξόντωσης αθώων ανθρώπων", δήλωσε ο Όλμερτ.

    Επίσης, όπως δήλωσε σήμερα στην Ράις, το Ισραήλ έχει ανάγκη από 10 με 15 ημέρες ακόμη για να συνεχίσει τις επιθέσεις κατά της Χεζμπολάχ, ενώ υποσχέθηκε να επιτρέψει την προώθηση ανθρωπιστικής βοήθειας στα θύματα της πόλης Κανά. Επίσης, απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για άμεση εκεχειρία, "παρά το επώδυνο αυτό συμβάν".

    Πάντως, ο Ισραηλινός υπουργός Παιδείας, Γιούλι Ταμίρ, εξέφρασε τη λύπη του για ό,τι έγινε στην Κανά.

    Στο μεταξύ, όπως αναφέρει από το Ισραήλ ο ανταποκριτής της ΝΕΤ, Φάνης Παπαθανασίου, το Ισραήλ ζήτησε από όλους τους κατοίκους του νότιου Λιβάνου να εκκενώσουν τις περιοχές μέχρι τον ποταμό Λιτάνι.

    Να επιβληθεί αμέσως εκεχειρία, ζητά από την πλευρά του ο Λιβανέζος πρωθυπουργός, Φουάντ Σινιόρα, ενώ Λιβανέζοι κυβερνητικοί αξιωματούχοι ενημέρωσαν την Κοντολίζα Ράις, ότι δεν μπορεί να γίνει συνάντηση μαζί της εάν δεν επιβληθεί άμεση κατάπαυση του πυρός. "Δεν υπάρχει θέση για τέτοιες συνομιλίες αυτό το θλιβερό πρωινό, παρά μόνο για την επιβολή μιας άμεσης και άνευ όρων εκεχειρίας καθώς και τη διενέργεια τώρα μιας διεθνούς έρευνας για τις ισραηλινές σφαγές στο Λίβανο", τόνισε ο Σινιόρα, ενώ σε τηλεφωνική του συνδιάλεξη με τον Κόφι Αναν ζήτησε σήμερα έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Στο μεταξύ, η Χεζμπολάχ τονίζει ότι η σημερινή επίθεση δε θα μείνει ατιμώρητη. Αλλά και η παλαιστινιακή Χαμάς ορκίστηκε ότι θα εξαπολύσει επιθέσεις στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά, "ακόμα και ένα χτύπημα στην καρδιά της Σιωνιστικής ολότητας".

    Διεθνής κατακραυγή

    Η ώρα για εκεχειρία ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ έφτασε, δήλωσε στους δημοσιογράφους η Κοντολίζα Ράις, από την Ιερουσαλήμ. Παράλληλα, η Αμερικανίδα υπουργός εξέφρασε "τη βαθύτατη θλίψη" της για τη "φρικαλέα απώλεια τόσων αθώων ζωών". Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ επιβεβαίωσε επίσης πως ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή της στη Βηρυτό, αλλά τόνισε πως θα παραμείνει στο Ισραήλ για να επεξεργασθεί μία συμφωνία, προκειμένου να τερματισθεί η αιματοχυσία. Επίσης, κάλεσε το Ισραήλ να μεριμνήσει όσο το δυνατόν πιο επισταμένα στις επιθέσεις του, ώστε να αποφεύγονται οι θάνατοι αμάχων. Ο Λευκός Οίκος κάλεσε το Ισραήλ σε αυτοσυγκράτηση, τονίζοντας παράλληλα πως οι ΗΠΑ εξακολουθούν να υποστηρίζουν "το δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα".

    Πάντως οι διεθνείς αντιδράσεις για τη σφαγή στην Κάνα είναι έντονες.

    Αποτρόπαια χαρακτήρισε την επίθεση η ΕΕ. "Η Κομισιόν έχει κατ΄επανάληψη αξιώσει από τις δύο πλευρές να συνομολογήσουν μία εκεχειρία το ταχύτερο δυνατόν και πως σε κάθε περίπτωση τα αντιμαχόμενα μέρη θα πρέπει να τηρούν τους ανθρωπιστικούς κανονισμούς και τη διεθνή νομοθεσία", τόνισε η εκπρόσωπός της, Καταρίνα Φον Σνούρμπαϊν.

    "Τίποτε δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυτό", είπε για την επίεθση ο ύπατος αντιπρόσωπος της ΕΕ Χαβιέ Σολάνα.

    Αλλά και ο εκπρόσωπος του Κόφι Ανάν στο Λίβανο, Γκέιρ Πέτερσεν δήλωσε "βαθύτατα σοκαρισμένος και θλιμμένος".

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας, Ζακ Σιράκ, καταγγέλλει την επίθεση και τονίζει ότι το θλιβερό αυτό γεγονός υπογραμμίζει την ανάγκη για μια άμεση κατάπαυση του πυρός.

    Από το Λονδίνο η υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Μάργκαρετ Μπέκετ, χαρακτήρισε την ισραηλινή αεροπορική επίθεση στην Κανά "εντελώς αποτρόπαια".

    "Βαθύτατα θλίψη" και "έκκληση για άμεση εκεχειρία" εξέφρασε και η ισπανική κυβέρνηση.

    Για έγκλημα, έκανε λόγο ο Παλαιστίνιος Πρόεδρος, Μαχμούντ Αμπάς.

    Ο πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ χαρακτήρισε την επίθεση"κρατική τρομοκρατία".

    Ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, κατήγγειλε το Ισραήλ ως κράτος "τεχνητό, παράνομο και σφετεριστικό" και στηλίτευσε τις ΗΠΑ και τη Βρετανία για τη συνενοχή τους στις ισραηλινές επιδρομές κατά του Λιβάνου.

    Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες, που επισκέπτεται το Ιράν, κατηγόρησε το Ισραήλ για "τρομοκρατικές και φασιστικές" συμπεριφορές και κατήγγειλε επίσης τις ΗΠΑ, που κατ αυτόν θέτουν σε κίνδυνο την ανθρωπότητα.

    Ο βασιλιάς της Ιορδανίας, Αμπντάλα, είπε πως "το έγκλημα που διέπραξαν οι ισραηλινές δυνάμεις στην Κανά είναι μαζική παραβίαση των διεθνών θεσμών".

    Ο Αιγύπτιος Πρόεδρος, Χόσνι Μπουμπάρακ, καταδίκασε την επίθεση και τη χαρακτήρισε ανεύθυνη.

    Άμεση κατάπαυση του πυρός ζήτησε και Πάπας Βενέδικτος, καλώντας και τις δύο πλευρές να αφήσουν τα όπλα.

    Από την πλευρά του το Ιράν τονίζει πως η σφαγή στην Κάνα είναι το "αποτέλεσμα " της επίσκεψης της Ράις στην περιοχή.

    Την επίθεση καταδίκασε και η Αλγερία.

    Και η Ελλάδα καταδίκασε την επίθεση των Ισραηλινών. Σε δήλωση του ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γιώργος Κουμουτσάκος τόνισε ότι: "η τραγωδία της Κανά μας αφήνει όλους άφωνους, εμβρόντητους γεμάτους αποτροπιασμό και θλίψη". Τίποτα, προσθέτει ο κ. Κουμουτσάκος δεν δικαιολογεί τον μαζικό σκοτωμό αμάχων. "Καταδικάζουμε απερίφραστα τις ενέργειες εκείνες που πρόσθεσαν ένα ακόμη επεισόδιο στο φαύλο κύκλο της βίας στο Λίβανο. Η Ελλάδα από την πρώτη στιγμή ζήτησε τον άμεσο τερματισμό του. Τώρα πλέον η ανάγκη για άμεση κατάπαυση των εχθροπραξιών και εκεχειρία γίνεται περισσότερο αναγκαία από ποτέ.

    Το ΚΚΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ζητά άμεσο και χωρίς όρους τερματισμό των εγκληματικών επιθέσεων του Ισραήλ κατά του λαού του Λιβάνου. Με ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος καταδικάζει τη νέα εγκληματική σφαγή γυναικών και παιδιών και ζητά από την ελληνική κυβέρνηση να απαιτήσει από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ και την Έκτακτη Σύνοδο της Ε.Ε. την καταδίκη του Ισραήλ για τη σφαγή των αμάχων.

    Ο ΣΥΝ με δική του ανακοίνωση ζητά την παραπομπή για έγκλημα πολέμου των κυβερνώντων του Ισραήλ. "Οι ανθρώπινες συνειδήσεις πρέπει να εξεγερθούν μπροστά στο νέο έγκλημα. Η κυβέρνηση του Ισραήλ ενταφιάζει μαζί με τους νεκρούς της Κανά και τις ελπίδες για ειρήνη" τονίζεται στην ανακοίνωση.

    Ολονύκτιοι βομβαρδισμοί

    Στο μεταξύ, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν με αμείωτη ένταση και κατά τη διάρκεια της νύχτας.

    Τουλάχιστον έξι χωριά του νοτίου Λιβάνου σφυροκοπούνταν επί δύο ώρες, αργά το βράδυ του Σαββάτου, από την ισραηλινή αεροπορία, το πυροβολικό και το ναυτικό, όπως ανέφερε η λιβανέζικη αστυνομία που ωστόσο δεν ήταν σε θέση να γνωρίζει εάν υπάρχουν θύματα. Ισραηλινά αεροπλάνα βομβάρδισαν και τη σιίτικη πόλη Κάιμ στο νότιο Λίβανο.

    Παράλληλα, αντάρτες της Χεζμπολάχ συγκρούστηκαν με ισραηλινές δυνάμεις. Σύμφωνα με κύκλους των υπηρεσιών ασφαλείας του Λιβάνου, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν όταν οι Ισραηλινοί διέσχισαν τα σύνορα μέσω του ισραηλινού χωριού Μετούλα κατευθυνόμενοι προς τη σιιτική πόλη Χιάμ. Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, σκοτώθηκαν πέντε μαχητές της Χεζμπολάχ.

    Η ισραηλινή αεροπορία και το πυροβολικό βομβάρδιζαν την πόλη, ενώ οι αντάρτες της Χεζμπολάχ εκτόξευαν ρουκέτες προς το βόρειο Ισραήλ. Τα ξημερώματα τουλάχιστον 90 ρουκέτες έπεσαν στο βόρειο Ισραήλ τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους και προκαλώντας πολλές υλικές ζημιές.

    Στο μεταξύ, την ώρα που η διεθνής κοινότητα καταδικάζει απερίφραστα τη σφαγή στην Κανά, άλλοι πέντε άμαχοι Λιβανέζοι, εκ των οποίων οι δύο παιδιά, σκοτώθηκαν σε επίθεση στη Γιαρούν.

    Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας του Λιβάνου, Μοχάμαντ Χαλίφε, ανακοίνωσε πως από την έναρξη του πολέμου 750 άμαχοι έχουν χάσει τη ζωή τους.

    Από την πλευρά της η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε πως "σκότωσε και τραυμάτισε πολλούς σιωνιστές στρατιώτες", οι οποίοι εισήλθαν σήμερα σε λιβανικό έδαφος, κοντά στην πόλη Ταϊμπέ, όπου μαίνονται σφοδρές μάχες. Ο ισραηλινός στρατός ανανοίνωσε πως τραυματίστηκε ένας στρατιώτης και σκοτώθηκαν τρεις μαχητές της Χεζμπολάχ.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Βομβαρδισμοί και διπλωματία

    [07] Μ. Ανατολή

    Έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Α. του ΟΗΕ

    Στο "κόκκινο" και η διπλωματία

    30/7/2006 6:36:00 μμ

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Πηγή: ΑΠΕ-Reuters-Associated Press

    Το αίμα αμάχων που χύθηκε σήμερα από τους Ισραηλινούς στην Κανά έθεσε σε κατάσταση συναγερμού τις διαδικασίες στο διπλωματικό πεδίο. Ο αποτροπιασμός κι αγανάκτηση που προκάλεσε σε ολόκληρη την παγκόσμια κοινότητα ο θάνατος 37 παιδιών και 13 ενηλίκων έκανε τον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Κόφι Αναν να συγκαλέσει έκτακτη συνέλευση των μελών του με θέμα το Λίβανο. Από το βήμα της συνεδρίασης -κατά την οποία θα συζητηθεί και η πρόταση της Γαλλίας- ο Κόφι Ανάν ζήτησε από τα μέλη του Οργανισμού καταδίκη της σφαγής στην Κανά και άμεσο τερματισμό της βίας. Υπό το βάρος της αιματηρής ενέργειας, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Εχουντ Ομλμερτ εξέφρασε τη βαθύτατη λύπη του για την απώλεια αμάχων, διαβεβαιώνοντας πως θα διαταχθεί έρευνα για το περιστατικό, όμως, όπως έγινε γνωστό, λίγο νωρίτερα ζητούσε τη στήριξη της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών για τη συνέχιση των πολεμικών επιχειρήσεων εναντίον του Λιβάνου για άλλες 10-14 ημέρες. Η Κοντολίζα Ράις έχοντας εισπράξει από πλευράς του Λιβανέζου πρωθυπουργού Φουάντ Σινιόρα την απόρριψη οποιωνδήποτε διαβουλεύσεων χωρίς να έχει προηγηθεί κατάπαυση του πυρός, επιστρέφει στην Ουάσιγκτον προκειμένου να εργαστεί για λύση στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

    Νέες εκκλήσεις Ανάν

    Προτού αναχωρήσει από τη Μέση Ανατολή η Ράις εξέφρασε τη θλίψη της για τη "φρικαλέα απώλεια τόσων αθώων ζωών" και συνέχισε τις συναντήσεις της μόνο με Ισραηλινούς αξιωματούχους, αφού ο πρωθυπουργός του Λιβάνου ακύρωσε τις προγραμματισμένες συνομιλίες τους, απαιτώντας πρώτα, την εδώ και τώρα, άνευ όρων κατάπαυση του πυρός.

    Σύμφωνα με πληροφορίες που επιβεβαιώθηκαν από το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού, ο Εχουντ Ομλμερτ εξήγησε στην επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας ότι η χώρα του χρειάζεται άλλες 10 με 14 ημέρες επιχειρήσεων προκειμένου να επιτύχει τους στόχους που έχουν τεθεί.

    Κατόπιν των εξελίξεων, η Ράις τερμάτισε εσπευσμένα την αποστολή της στη Μέση Ανατολή και επιστρέφει στις ΗΠΑ, όπου θα επικεντρώσει τις προσπάθειες της στην διαμόρφωση ενός ψηφίσματος στο πλαίσιο του ΟΗΕ που θα εξασφαλίζει "ουσιαστική εκεχειρία διαρκείας".

    Όμως, στην έδρα του Οργανισμού στη Νέα Υόρκη, τα μέλη του Συμβουλίου κάθισαν εκτάκτως σήμερα στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, μια ημέρα νωρίτερα πριν το προγραμματισμένο ραντεβού για τη Δευτέρα. Κατά τη συνεδρίαση που βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη θα εξεταστεί και το γαλλικό σχέδιο απόφασης που κατατέθηκε σήμερα. Το σχέδιο αυτό ζητά την άμεση επιβολή εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή και αναφέρει λεπτομερώς τα αναγκαία μέτρα προκειμένου να εξασφαλισθεί η βιωσιμότητα της, περιλαμβανομένης και μίας διεθνούς ειρηνευτικής δύναμης.

    Ο Γενικός Γραμματέας του Οργανισμού, λαμβάνοντας το λόγο, ζήτησε την καταδίκη της σφαγής των αμάχων και εξέφρασε την απογοήτευση του που δεν εισακούστηκαν οι επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις του για εκεχειρία άμεσα. "Ζωές αθώων αφαιρούνται συνεχώς. Επαναλαμβάνω την έκκληση για τερματισμό της βίας με την ελπίδα το Συμβούλιο να πράξει το ίδιο" είπε ο Κόφι Αναν.

    Ο Γ.Γ του ΟΗΕ χρησιμοποιώντας αυστηρή γλώσσα τόνισε ότι η δεδομένη στιγμή είναι εξαιρετικά σοβαρή πρώτα απ όλα για τη Μέση Ανατολή, αλλά ταυτόχρονα και για το ρόλο του ίδιου του Συμβουλίου Ασφαλείας. Οι άκαρπες διαβουλεύσεις των τριών τελευταίων εβδομάδων έχουν δείξει την αποτυχία του Σώματος να ενεργήσει σταθερά και γρήγορα σε μια κρίση, είπε ο Κόφι Αναν τονίζοντας πως η απουσία κινητοποίησης υπονομεύει το κύρος του Συμβουλίου. "Χρειάζεται δράση προτού κι άλλα παιδιά, γυναίκες και άντρες μετατραπούν σε απώλειες μιας διένεξης που δεν μπορούν να ελέγξουν", σημείωσε.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Μακελειό στην Κανά

    Βομβαρδισμοί και διπλωματία

    [08] Οικονομία

    Η εξαγορά της Εμπορικής από την Credit Agricole

    Εφαλτήριο για ανάπτυξη στα Βαλκάνια

    30/7/2006 2:14:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, Καθημερινή

    Την πλατφόρμα για την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων της Credit Agricole στα Βαλκάνια θα αποτελέσει η Ελλάδα, μέσω της αγοράς της Εμπορικής από την γαλλική τράπεζα, δηλώνει με συνέντευξη του στην "Καθημερινή" ο διευθύνων σύμβουλος της Credit Agricole, Ζορζ Ποζέ. Ο κ. Ποζέ τονίζει, ότι έχουν εμπιστοσύνη στην πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ βασικοί λόγοι για την απόφαση της Credit Agricole, ήταν ότι οι τράπεζες στην Ελλάδα προσέφεραν αποδόσεις μεγαλύτερες από άλλες ευρωπαϊκές χώρες, ενώ με εφαλτήριο την Ελλάδα, θα έχουν τη δυνατότητα να αναπτύξουμε τραπεζικές μας δραστηριότητες στα άλλα βαλκανικά κράτη. "Δε βλέπουμε μόνο την ελληνική οικονομία αλλά την ευρύτερη περιοχή. Θα προχωρήσουμε βήμα-βήμα, καθώς είμαστε μακροχρόνιοι παίχτες, μακροχρόνιοι επενδυτές", τονίζει ο κ. Ποζέ, μία εβδομάδα πριν από τη λήξη της δημόσιας προσφοράς και εξηγεί ότι στα σχέδια της Credit Agricole είναι στην Εμπορική οι εργαζόμενοι να δώσουν έμφαση στην άμεση εξυπηρέτηση των πελατών, καθώς, όπως τονίζει, "ένα χαρακτηριστικό του ομίλου της Credit Agricole είναι να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό". "Η εκπαίδευση όλου του προσωπικού είναι υψηλή προτεραιότητα για εμάς" τονίζει ο κ. Ποζέ, υπογραμμίζοντας, πως η καλή σχέση πελατών-τράπεζας "στηρίζεται στην τεχνογνωσία των υπαλλήλων".

    Επίσης, ξεκαθαρίζει, ότι "ο τρόπος να διαχειριστούμε τις αλλαγές προβλέπει ότι το μεγαλύτερο μέρος της διοίκησης της τράπεζας, είναι εγχώρια στελέχη. Στην Εμπορική θα είναι φυσικά, Έλληνες. Και είμαστε βέβαιοι για την επιλογή αυτή, επειδή ο όμιλός μας διεθνώς λειτουργεί αποκεντρωμένα. Είναι ευθύνη της τοπικής διοίκησης να επιλέξει από την τεχνογνωσία που διαθέτουμε την κατάλληλη μέθοδο ώστε να επιτύχουμε τον στόχο μας".

    Η Κυβέρνηση, αυτή την εβδομάδα, αναμένεται να εγκρίνει την πώληση των μετοχών της Εμπορικής που κατέχει μέσω της ΔΕΚΑ, αποδεχόμενη τυπικά την πρόταση των Γάλλων.

    Υπενθυμίζεται, ότι ο Σύλλογος υπαλλήλων της Εμπορικής Τράπεζας έχει εξαγγείλει 48ωρη απεργία για την ερχόμενη Τρίτη και την Τετάρτη αντιδρώντας στην ιδιωτικοποίηση της τράπεζας.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Νέα πρόταση Credit Agricole

    Σχετικά Links:

    Εμπορική Τράπεζα

    Καθημερινή

    Διαβάστε τη συνέντευξη

    Credit Agricole

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ξεκούραση στην ΑΕΚ

    30/7/2006 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Ημέρα ξεκούρασης ήταν η σημερινή για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Ο Λορένθο Σέρα Φερέρ έδωσε ρεπό στους «κιτρινόμαυρους» για να ξεκουραστούν, ωστόσο, για κάποιους τα πράγματα ήταν διαφορετικά. Οι Λάκης, Καπετάνος, Δέλλας, Τόζερ, Κονέ, Καμπάνταης, Σαπάνης και Παουτάσο πήγαν το πρωί στους Θρακομακεδόνες κι ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα ο καθένας, καθώς αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών και κρίθηκε σκόπιμο από το τεχνικό τιμ να συνεχίσουν την αποθεραπεία τους. Για αύριο το πρόγραμμα περιλαμβάνει δύο προπονήσεις. Η απογευματινή, μάλιστα, θα είναι «κεκλεισμένων των θυρών». Αύριο το βράδυ (20:50) είναι προγραμματισμένη η άφιξη της αποστολής της Μπενφίκα, για το φιλικό της Τρίτης με την Ένωση στο Ολυμπιακό στάδιο (20:00, Supersport).

    [10] Βόλεϊ

    Δεύτερη ήττα για την Εθνική μας

    30/7/2006 6:33:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο στόχος των δυο νικών στο Ευρωπαϊκό Λίγκ, έμεινε τελικά ανεκπλήρωτο όνειρο. Η ελληνική ομάδα βόλεϊ γνώρισε τη δεύτερη της ήττα στους τρεις αγώνες που έγιναν στο Ρότερνταμ. Το τελικό 0-3 από τους Ολλανδούς, στον τελευταίο αγώνα, ήρθε επεισοδιακό τρόπο, με πολλά νεύρα και από τις δυο πλευρές. Η διαφορά είναι πως τα νεύρα αυτά, τα εκμεταλλεύτηκαν οι γηπεδούχοι Ολλανδοί, οι οποίοι έφτασαν στις 3 νίκες στη διοργάνωση, με δυσκολότερο τρόπο απ ότι δείχνει το τελικό 3-0, που αδικεί την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας. Ο αγώνας έγινε στο «καυτό», από άποψη θερμοκρασίας, Topsportcentrum. Οι εξέδρες του χωρητικότητας 2000 θέσεων γηπέδου, καταλήφθηκαν από περίπου 1500 Ολλανδούς που δημιούργησαν μια χλιαρή ατμόσφαιρα, ενώ δεν έλειψαν και - μετρημένοι στα δάχτυλα - Έλληνες, που άπλωσαν ορισμένες ελληνικές σημαίες. Οι μονές στιγμές που οι Ολλανδοί ξεσηκώνονταν ήταν στις διαμαρτυρίες της ελληνικής ομάδας προς τους διαιτητές... Στο άλλο παιχνίδι της τελευταίας ημέρας του ομίλου του Ευρωπαϊκού Λιγκ, στο Ρότερνταμ, η Γερμανία, κέρδισε με 3-2 την Σλοβακία, που είχε προηγουμένως προηγηθεί με 2-0.

    1ο σετ 0-1(23-25) Το 1ο σετ ήταν εντυπωσιακό, αμφίρροπο και επεισοδιακό. Εντυπωσιακό και αμφίρροπο γιατί οι δυο ομάδες, συμβάδιζαν από το ξεκίνημα, μέχρι την τελική επικράτηση της Ολλανδίας και επεισοδιακό, λόγω της παρεξήγησης μεταξύ του Ν. Ρουμελιώτη και του Γκουίντο Γκόρτζεν, της Ολλανδίας. Οι δυο παίκτες, σπρώχτηκαν κάτω από το φιλέ, αντίκρισαν την κίτρινη κάρτα από τον διαιτητή και η παρεξήγηση επεκτάθηκε λεκτικά, λόγω της προκλητικής συμπεριφοράς του Ολλανδού προπονητή Πίτερ Μπλάνκε. Μετά από λίγα αμετάφραστα «γαλλικά» από τις δυο πλευρές, η παρεξήγηση έληξε. Σε εκείνο το σημείο, οι δυο ομάδες ήταν ισόπαλες με 17-17. Ο εκνευρισμός όμως της ελληνικής ομάδας ήταν πιο έντονος και ήταν ένας από τους λόγους που οδήγησε σε πολλά λάθη και στην τελική απώλεια του πρώτου σετ με 25-23.

    2ο σετ 0-2 (18-25) Ο εκνευρισμός του 1ου σετ, συνεχίστηκε και στο 2ο. Αυτό αποδεικνύει τουλάχιστον η νωχελική παρουσία της ελληνικής ομάδας στο ξεκίνημα, που έδωσε το δικαίωμα στους Ολλανδούς να πάρουν κεφάλι από νωρίς στο σκορ. Το 0-3, έγινε σύντομα 4-10 και το 9-18, λίγο αργότερα έμοιαζε να τελειώνει από νωρίς την ιστορία. Η αφύπνιση ήρθε, έστω και καθυστερημένα, και το σκορ, σταδιακά μειώθηκε μέχρι και στο 17-23. Τα λάθη που ακολούθησαν και το προβάδισμα των Ολλανδών από την αρχή όμως, είχαν κρίνει και το δεύτερο σετ προς την πλευρά των γηπεδούχων.

    3ο σετ 0-3 (22-25) Το ξεκίνημα του τρίτου σετ, ήταν ισορροπημένο. Αν και οι Ολλανδοί προηγήθηκαν με 9-12, η ομάδα του Χαριτωνίδη, κατάφερε να ισοφαρίσει σε 15-15 λίγο αργότερα. Ο εκνευρισμός και τα νεύρα όμως έκαναν και πάλι την εμφάνιση τους. Ο Ηλίας Λάππας, έγινε έξαλλος με τις συνεχείς υποδείξεις της γραμματείας είχε φραστικό επεισόδιο με ένα από τα μέλη της και η ατμόσφαιρα ηλεκτρίσθηκε και πάλι. Στα αγωνιστικά, το 17-17, έγινε 21-23 και οι Ολλανδοί δεν έχασαν τελικά την ευκαιρία να πάρουν την τρίτη τους νίκη στο τουρνουά που έγινε στην έδρα τους...

    Ελλάδα (Κ. Χαριτωνίδης): Τσέργκας 1, Ν. Ρουμελιώτης 7, Ανδρεάδης 4, Πανταλέων 4, Λάππας 6, Κ. Ρουμελιώτης 3, Μπαμπαλιούτας (λ. 62 %), Προύσαλης 1, Σμαραγδής 9, Μπέλος, Ριζόπουλος 1. Ολλανδία ( Π. Μπλάνκε): Φρέρικς 4, Γκόρτσεν 13, Φαν Ντερ Βελ 12, Ράβεντρικ 4, Κούιστρα 5, Χούλ 7, Ράντεμακερ (λ. 92% ), Σνίπε 1, Ολιεμαν 1.

    [11] "Χάλκινες" οι Φτούλη-Μακρυγιάννη

    30/7/2006 4:28:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Ελευθερία Φτούλη και η Εύη Μακρυγιάννη χάρισαν στην Ελλάδα το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα υγρού στίβου της Βουδαπέστης. Οι δύο κοπέλες (με αναπληρωματική τη Ναταλία Ανθοπούλου) κατέλαβαν την τρίτη θέση στον τελικό του ντουέτου της συγχρονισμένης κολύμβησης και έφεραν τη χώρα μας για πρώτη φορά στο βάθρο μεγάλης διοργάνωσης στο συγκεκριμένο αγώνισμα. Το ελληνικό δίδυμο βαθμολογήθηκε με 94.000, έναντι 98.800 της Ρωσίας και 97.500 της Ισπανίας, που πήραν αντίστοιχα το χρυσό και το ασημένιο, ενώ στην τέταρτη θέση έμεινε η Ουκρανία με 93.500 βαθμούς.

    Για την αρχηγό της ανανεωμένης εθνικής ομάδας, Ελευθερία Φτούλη, το μετάλλιο αυτό σημαίνει «... την καταξίωση και τη δικαίωση των κόπων τόσων χρόνων. Εγώ έστησα μαζί με τη Χριστίνα (σ.σ. Θαλασσινίδου) το ντουέτο στην Ελλάδα. Γι΄αυτό και το μετάλλιο αυτό είχε μεγαλύτερη αξία από εκείνο που είχαμε πάρει στο κόμπο, στο Ευρωπαϊκό του 2004». Η 25χρονη Φτούλη αποτελεί μέλος του ντουέτου της εθνικής ομάδας από το 2001. Από την πλευρά της, η Εύη Μακρυγιάννη εντάχθηκε σε αυτό μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και την αποχώρηση της Θαλασσινίδου. «Είμαστε στον ίδιο σύλλογο (σ.σ. Πανελλήνιο) και έχουμε τη δυνατότητα να δουλεύουμε όλο το χρόνο μαζί», σημειώνει η Μακρυγιάννη, που παραδέχεται ότι ήρθαν στη Βουδαπέστη με στόχο το χάλκινο μετάλλιο. Οσο για το άγχος; «Σήμερα το ευχαριστηθήκαμε. Μας καθησύχασε η τρίτη θέση του προκριματικού και δεν είχαμε το άγχος που μας κόστισε κάποια λάθη στον προκριματικό», επισημαίνει η 20χρονη πρωταθλήτρια.

    «Αυτό το μετάλλιο το περιμέναμε. Ηταν πιο... ώριμο και οι δυνατότητες στο ντούετο ήταν περισσότερες απ΄ό,τι στο σόλο, γιατί η Ναταλία (σ.σ. Ανθοπούλου) είναι ακόμη μικρή», τόνισε η προπονήτρια της εθνικής, Αναστασία Γκούτσεβα, για να συμπληρώσει: «Ο δρόμος ως εδώ ήταν πολύ δύσκολος, όμως αυτό το μετάλλιο ήρθε την κατάλληλη στιγμή και ανοίγει το δρόμο και για άλλες επιτυχίες». Ισως και για μία θέση στο βάθρο των Ολυμπιακών του Πεκίνου; «Εκεί θέλουμε να είμαστε στην 6η-7η θέση», σπεύδει να... προσγειώσει ο έτερος των ομοσπονδιακών τεχνικών, Γκαμπόρ Σάουντερ. Ο Ούγγρος προπονητής έχει κι έναν επιπλέον λόγο να νιώθει χαρούμενος: «Είναι φανταστικό για μένα να παίρνουμε δύο μετάλλια μέσα στην πατρίδα μου, μπροστά στους γονείς και τους φίλους μου».

    Αναλυτικά η κατάταξη του τελικού στο ντουέτο: 1. Ρωσία 98.800 2. Ισπανία 97.500 3. ΕΛΛΑΔΑ 94.000 4. Ουκρανία 93.500 5. Ιταλία 92.000 6. Ελβετία 88.700 7. Ισραήλ 87.700 8. Τσεχία 86.900 9. Ολλανδία 86.100 10. Λευκορωσία 83.800 11. Αυστρία 83.600 12. Σλοβακία 81.800


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 July 2006 - 16:50:28 UTC