Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-07-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βρετανός "έκλεψε" 15χρονη
  • [02] Λογοδοτούν δικηγόροι
  • [03] Στα ύψη το όζον
  • [04] Στο εδώλιο ο Μπατατούδης
  • [05] Δεύτερη "φιλική" ήττα ο Ολυμπιακός
  • [06] Σούπερ κυπελλούχος η Λιόν

    [01] Κοινωνία

    Συνελήφθη στη Γλυφάδα

    Βρετανός "έκλεψε" 15χρονη

    30/7/2006 8:35:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105.8

    Συνελήφθη χθες από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας Γλυφάδας, 48χρονος αγγλικής υπηκοότητας, κατηγορούμενος για αρπαγή ανηλίκου και εκούσια απαγωγή.

    Ο 48χρονος, όπως προέκυψε από την προανάκριση, στις 5 Ιουλίου είχε πάρει με τη θέλησή της μια 15χρονη ομοεθνή του, η οποία τον περίμενε έξω από το σπίτι της και μαζί έφυγαν για διακοπές στην Ευρώπη. Η μητέρα του κοριτσιού είχε δηλώσει εξαφάνιση στις βρετανικές αρχές. Μάλιστα ο Βρετανός αναζητείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας στην πατρίδα του, η δε απαγωγή της κοπέλας είχε προκαλέσει μεγάλες αντιδράσεις στο βρετανικό τύπο.

    Όπως είπε η ανήλικη στους αστυνομικούς, ο 48χρονος της είχε υποσχεθεί ότι τελικός τους προορισμός θα ήταν οι Ινδίες όπου θα παντρεύονταν και θα ζούσαν μόνιμα.

    Ο εντοπισμός και η σύλληψη του έγινε όταν αστυνομικός διαπίστωσε να κινείται το ζευγάρι αγκαλιασμένο στη Γλυφάδα και εξαιτίας της διαφοράς ηλικίας τους οδήγησε στο τμήμα για έλεγχο.

    Ο συλληφθείς οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ η 15χρονη παραδόθηκε στην Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την επιστροφή της στο σπίτι της μέσω των βρετανικών αρχών.

    [02] Κοινωνία

    Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τη Νατέλα

    Λογοδοτούν δικηγόροι

    30/7/2006 8:10:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ

    Πειθαρχικές παρενέργειες έχει η εξαφάνιση του μικρού Άλεξ για δύο δικηγόρους που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κάλεσε σε απολογία τους Σταύρο Γεωργίου και Φραγκίσκο Ραγκούση, ενώπιον του Πειθαρχικού Συμβουλίου, με αφορμή τις καθημερινές εμφανίσεις τους στα τηλεοπτικά παράθυρα, κάνοντας λόγο για "βέβηλους, που δυσφημούν το δικηγορικό σώμα και δεν έχουν θέση στις τάξεις του"

    Αναλυτικότερα, ο δικηγόρος Σταύρος Γεωργίου, παραπέμπεται στο πειθαρχικό, καθώς σε εμφανίσεις στα δελτία ειδήσεων και σε άλλες εκπομπές αναφέρεται στο περιεχόμενο της δικογραφίας, στα πορίσματα των ερευνών των Αρχών, προαναγγέλλει τις επικείμενες δικές του ενέργειες, προβάλει τις διαφωνίες του με δικηγόρους άλλων προσώπων εκτός του πελάτη του, με αποτέλεσμα να μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης από το φυσικό χώρο διεξαγωγής της που είναι τα δικαστήρια στις τηλεοράσεις και τροφοδοτεί -όπως αναφέρει το πειθαρχικό κατηγορητήριο- την εδώ και δύο μήνες τυμβωρυχία των τηλεοπτικών καναλιών σε βάρος ανηλίκων προσώπων. Επίσης, ο Σταύρος Γεωργίου στις 27 Ιουλίου 2006, υπό το κράτος αχαλίνωτου πάθους για προβολή και διαφήμιση, όπως αναφέρει το πειθαρχικό κατηγορητήριο, πήγε στην κεντρική πλατεία της Βέροιας, όπου υπήρχε εκδήλωση διαμαρτυρίας και συμπαράστασης στους συγγενείς του Άλεξ και καταφέρθηκε μέσω των τηλεοράσεων σε βάρος συναδέλφου του και κινήθηκε με επιθετική διάθεση σε βάρος πολίτη, όπου τελικώς χειροδίκησε.

    Ο δικηγόρος Φραγκίσκος Ραγκούσης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, εμφανίζεται εδώ και μεγάλο διάστημα ως ειδικός σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης και στην προανακριτική διαδικασία στην υπόθεση του μικρού Άλεξ. Ακόμα, προαναγγέλλει τις επικείμενες διαδικαστικές του ενέργειες και προβάλει με οξύτητα και πνεύμα αντιδικίας τις διαφωνίες του με συναδέλφους του, με αποτέλεσμα να μεταφέρει την εκδίκαση της υπόθεσης από το φυσικό χώρο διεξαγωγής της που είναι τα δικαστήρια στις τηλεοράσεις.

    Στο μεταξύ, εξιτήριο από το Γενικό Νομαρχιακό Νοσοκομείο της Βέροιας πήρε το πρωί η μητέρα του 11χρονου Άλεξ, Νατέλα. Η μητέρα του Άλεξ είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο στις 26 Ιουλίου και υπεβλήθη σε εξετάσεις, ενώ κρατήθηκε για ψυχολογική υποστήριξη χωρίς η κατάσταση της υγείας να εμπνέει ανησυχία.

    [03] Κοινωνία

    Αφόρητη η κατάσταση λόγω καύσωνα και νέφους

    Στα ύψη το όζον

    30/7/2006 9:02:00 μμ

    Υπέρβαση των ορίων του όζοντος στην Αθήνα, καταγράφηκε από τον σταθμό Νέας Σμύρνης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΧΩΔΕ. Η ωριαία τιμή του όζοντος στις 15:00 ήταν 183 μg/m3 (όριο ενημέρωσης 180 μg/m3) με διάρκεια υπέρβασης μιας ώρας και μέγιστη οκτάωρη τιμή τα 153 μg/m3.

    Το ΥΠΕΧΩΔΕ συνιστά στα άτομα με αναπνευστικές και καρδιοαγγειακές παθήσεις και γενικότερα στα ευαίσθητα στην ατμοσφαιρική ρύπανση άτομα να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους και να αποφεύγουν την κυκλοφορία στο εξωτερικό περιβάλλον. Επίσης τα παραπάνω άτομα καθώς και τα παιδιά πρέπει να αποφεύγουν την έντονη σωματική άσκηση, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό της αναπνευστικής οδού και να οδηγήσει σε αναπνευστικά προβλήματα.

    Σύμφωνα με το ΥΠΕΧΩΔΕ αναμένεται η σταδιακή μείωση των τιμών όζοντος από αργά το απόγευμα.

    [04] Κοινωνία

    Κανονικά η παραπομπή του σε δίκη

    Στο εδώλιο ο Μπατατούδης

    30/7/2006 8:55:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης θα δικαστεί τελικά για υπεξαίρεση σε βαθμό κακουργήματος και απιστία σε βαθμό πλημμελήματος ο επιχειρηματίας Γιώργος Μπατατούδης. Ο Άρειος Πάγος με βούλευμα του απέρριψε την αίτηση που είχε υποβάλει για αναίρεση του παραπεμπτικού βουλεύματος.

    Σύμφωνα με το βούλευμα, σε βάρος του επιχειρηματία έχουν προκύψει επαρκείς ενδείξεις για υπεξαίρεση κατ΄ εξακολούθηση μεγάλων χρηματικών ποσών από τις Ανώνυμες Eταιρείες Exafon και Interactive κατά τα έτη 2000 έως 2002, έχοντας την ιδιότητα του διαχειριστή της περιουσίας των δύο εταιρειών. Παράλληλα, αντιμετωπίζει και την κατηγορία της απιστίας που φέρεται ότι διέπραξε στη Θεσσαλονίκη στις 2 Απριλίου 2001 σε βάρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, της οποίας διαθέτει τη πλειοψηφία των μετοχών της μέσω άλλης εταιρείας.

    Ειδικότερα, κατόπιν ελέγχου των οργάνων της ΣΔΟΕ Κεντρικής Μακεδονίας στην εταιρεία EXAFON διαπιστώθηκαν φορολογικές παραβάσεις και κινήσεις χρηματικών ποσών χωρίς αιτιολογία προς τον πρόεδρο της εταιρείας Γ. Μπατατούδη. Αναλυτικότερα, το διάστημα 2001 - 2002 ο επιχειρηματίας συνολικά ανέλαβε το ποσό των 16.054.246 ευρώ, χωρίς να αιτιολογείται η ανάληψη αυτή, ενώ φέρεται ότι παράνομα ιδιοποιήθηκε από την ίδια εταιρεία ποσό 7.336.757 ευρώ. Όμως, το ίδιο ποσό είχε καταβάλει προκειμένου η εταιρεία Intersat να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Interactive. Στη συνέχεια ανέλαβε το ίδιο ποσό προκειμένου να καταρτίσει σύμβαση αγοράς μετοχών της Ανώνυμης Εταιρείας "Άθλος ΠΑΟΚ", αλλά τελικά παρακράτησε το ποσό.

    Σύμφωνα με το Άρειο Πάγο, το ποσό των 16.054.246 ευρώ, ο επιχειρηματίας έπρεπε να το διαθέσει για την πληρωμή οφειλών της εταιρείας προς τρίτους και την κάλυψη άλλων αναγκών προς τρίτους, επιστρέφοντας το υπόλοιπο ποσό στο ταμείο, ενώ το ποσό των 7.336.757 ευρώ, δεν το επέστρεψε παρά τον έλεγχο από την ΣΔΟΕ που είχε ως αποτέλεσμα στην σε βάρος του δίωξη.

    Ακόμα, στο βούλευμα του ΑΠ, γίνεται αναφορά για το χαμηλό τίμημα των 3.815.000 ευρώ ετησίως, που ως πρόεδρος και κύριος μέτοχος του ΠΑΟΚ, μεταβίβασε τον Απρίλιο του 2001 τα τηλεοπτικά δικαιώματα μετάδοσης όλων των αγώνων για την 5ετία 2001 - 2006 προς την εταιρεία Interactive που είναι δικών του συμφερόντων. Σύμφωνα με το βούλευμα του ΑΠ, το τίμημα αυτό ήταν πολύ μικρότερο του πραγματικού, που ανερχόταν σε 8.657.000 ευρώ, με το οποίο μεταβιβάστηκε τελικά μετά από τέσσερις μήνες από την εταιρεία Exafon προς την Ανώνυμη Εταιρεία "Άλφα Digital Synthesis".

    Τέλος, από τον Αρειο Πάγο απορρίφθηκε ο ισχυρισμός του επιχειρηματία ότι η ζημιά της εταιρείας ήταν και δική του ζημιά, αφού οι Ανώνυμες Εταιρείες έχουν νομική προσωπικότητα και δική τους περιουσία που είναι ξένη προς τους μετόχου της, οι οποίοι δεν έχουν δικαίωμα κυριότητας.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Δεύτερη "φιλική" ήττα ο Ολυμπιακός

    30/7/2006 8:58:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η κούραση από την προετοιμασία και τις εκπληκτικές εμφανίσεις στα προηγούμενα φιλικά, αποδείχτηκε καθοριστική για το τελευταίο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, απέναντι στην Στουτγάρδη. Η γερμανική ομάδα επικράτησε με 1-0 των Πειραιωτών, σ΄ ένα παιχνίδι που δεν είχε πολλές φάσεις, με τον Ολυμπιακό να είναι σαφώς κουρασμένος σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και να μην αποδίδει καλό ποδόσφαιρο. Σε σχέση με τα φιλικά απέναντι στις Βέρντερ Βρέμης και Μπλάκμπερν, η μεσαία γραμμή του Ολυμπιακού δεν ανταποκρίθηκε στα καθήκοντά της και οι Γερμανοί από το ξεκίνημα του παιχνιδιού πήραν το κέντρο και κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Σίγουρα η κούραση έπαιξε σημαντικό ρόλο για τους «ερυθρόλευκους» και, από τη στιγμή που οι μέσοι δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα, αυτό είχε σαν συνέπεια να μην βγαίνουν οι μπαλιές προς τους επιθετικούς και να μη δημιουργούνται ευκαιρίες.

    Οι Γερμανοί πίεσαν από την αρχή, αλλά η πρώτη καλή ευκαιρία γι΄ αυτούς χάθηκε στο 27ο λεπτό, όταν από γύρισμα του Μέιρα, ο Γκόμεζ από πολύ κοντά πλάσαρε ψηλά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Μπούτινα. Το 1-0 για τη Στουτγάρδη ήρθε στο 40ο λεπτό. Ο Χίλμπερτ έβγαλε τη χαμηλή σέντρα από δεξιά κι αυτή τη φορά ο Γκόμεζ σημάδεψε σωστά και με προβολή δεν άφησε κανένα περιθώριο αντίδρασης στον Κροάτη τερματοφύλακα του Ολυμπιακού. Τέσσερα λεπτά αργότερα, πάλι ο Γκόμεζ βρέθηκε σε θέση βολής, αφού πέρασε και τον Μπούτινα, αλλά το πλασέ που επιχείρησε σταμάτησε στο δεξί δοκάρι του Μπούτινα. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τροντ Σόλιντ άλλαξε εννέα από τους 11 παίκτες και ο Ολυμπιακός στάθηκε καλύτερα απ΄ ότι στο πρώτο 45 λεπτο, ωστόσο, έλειψαν οι φάσεις για τους «ερυθρόλευκους». Ένα σουτ του Μπόρχα στο 75ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Χίλντεμπραντ, ενώ στο 88ο λεπτό το σουτ του Μάριτς βρήκε το δεξί δοκάρι, στην καλύτερη φάση για τους «ερυθρόλευκους» σε όλο το παιχνίδι.

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μπούτινα, Ζεβλάκοφ (46΄ Πατσατζόγλου), Σέζαρ (46΄ Μάριτς), Ανατολάκης (46΄ Κωστούλας), Γεωργάτος (66΄ Ντομί), Καφές (46΄ Πάντος), Στολτίδης (46΄ Νε), Ριβάλντο (46΄ Ταραλίδης), Οκκάς (46΄ Παππάς), Τζόρτζεβιτς (46΄ Καστίγιο), Κωνσταντίνου (46΄ Μπόρχα) ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗ: Χίλντεμπραντ, Μπάμπελ, Μέιρα (65΄ Κέντνερ), Οσόριο, Πάρντο, Μπιρόφκα, Χιτσλσπέργκερ, Τόμασον (71΄ Κακάου), Γκόμεζ, Χίλμπερτ, Ντελπιέρ

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σούπερ κυπελλούχος η Λιόν

    30/7/2006 9:09:00 μμ

    Συντάκτης: Στάθης Πετρόπουλος

    Η Λιόν κατέκτησε για πέμπτη συνεχή φορά το Σούπερ Καπ στη Γαλλία. Η ομάδα του Ζεράρ Ουγέ επικράτησε 5-4 της κυπελλούχου Παρί Σεν Ζερμέν στα πέναλτι, στην αναμέτρηση που διεξήχθη στο «Ζερλάν» και άνοιξε την «αυλαία» της νέας αγωνιστικής περιόδου στη χώρα. Η Παρί Σεν Ζερμέν προηγήθηκε στο 62΄ με τον Ροτέν, ωστόσο οι πρωταθλητές ισοφάρισαν στο 71΄ με το πέναλτι του Μπενζεμά. Το σκορ δεν άλλαξε έως τη λήξη του αγώνα και η αναμέτρηση οδηγήθηκε στη διαδικασία των πέναλτι. Οι παίκτες ήταν εύστοχοι στα πρώτα τέσσερα πέναλτι που εκτέλεσαν οι δύο ομάδες. Ο Μποναβεντούρε Καλού αστόχησε στο πέμπτο πέναλτι της Παρί Σεν Ζερμέν, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο και με τον Μαχαμαντού Ντιαρά, ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και χάρισε στους πρωταθλητές Γαλλίας τον πρώτο τίτλο της νέας αγωνιστικής περιόδου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 30 July 2006 - 20:50:19 UTC