Read the chronology of Turkish actions & claims against Greece, 1955-1996 Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 26 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αιχμές μετά την αποπομπή
  • [02] "Ιδιαίτερη χρονιά για τον Τουρισμό"
  • [03] Θάνατος από ηλεκτροπληξία
  • [04] Φωτιά σε αποθήκη με μονωτικά
  • [05] Ανησυχία και αναστάτωση
  • [06] Πνίγεται στο αίμα η Σρι Λάνκα
  • [07] Σφοδρές μάχες
  • [08] Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις
  • [09] Διευρυμένες επιχειρήσεις
  • [10] Συνάντηση Αλογοσκούφη-Προβόπουλου
  • [11] Προστασία στον καταναλωτή
  • [12] Πήρε Ολισαντέμπε η Ξάνθη
  • [13] Νερατζούρο" ο Ιμπραΐμοβιτς
  • [14] Δύσκολα η Λίβερπουλ

    [01] Πολιτική

    Aπό το Γιάννο Παπαντωνίου

    Αιχμές μετά την αποπομπή

    10/8/2006 1:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 3:36:50 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ, ΤΑ ΝΕΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

    Στην αντεπίθεση πέρασε, την Πέμπτη, ο αποπεμφθείς από την Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ, Γιάννος Παπαντωνίου. Με συνεντεύξεις του στις εφημερίδες "ΤΑ ΝΕΑ" και "Ελευθεροτυπία", εμφανίζεται αντίθετος με την αντιπολιτευτική πολιτική του κόμματος, που εκτιμά ότι δεν οδηγεί σε νίκη του κόμματος, και δηλώνει ότι το σημερινό ΠΑΣΟΚ δε στηρίζει το έργο των κυβερνήσεων Σημίτη. "Οι θέσεις που διατύπωσα για την Εμπορική Τράπεζα ήταν θέσεις ΠΑΣΟΚ", σημειώνει ο κ. Παπαντωνίου μιλώντας στην "Ελευθεροτυπία" τονίζοντας ότι οι διαδικασίες ιδιωτικοποίησης είχαν ξεκινήσει από το ΠΑΣΟΚ και κατέληξαν στον όμιλο, που είχε επιλέξει το ΠΑΣΟΚ, το 2000. "Σήμερα υπάρχει μια καθυστέρηση ή αδυναμία παραγωγής συγκεκριμένων προτάσεων πολιτικής, με αποτέλεσμα η Ν.Δ. να αρχίζει να οικειοποιείται χωρίς κανένα ουσιαστικό έργο τον μανδύα του μεταρρυθμιστή", σημειώνει σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ για το οποίο λέει ότι απλώς έχει περιοριστεί σε ένα καταγγελτικό λόγο χωρίς προτάσεις και θέσεις, και "δεν κεφαλαιοποιεί" τη φθορά της ΝΔ, κάτι, που όπως εκτιμά, δε θα οδηγήσει το ΠΑΣΟΚ σε νίκη. Επίσης, μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ", τονίζει ότι πλέον έχει αναγνωριστεί το έργο των Κυβερνήσεων Σημίτη, όμως, το ΠΑΣΟΚ δε στηρίζει το έργο αυτό, με αποτέλεσμα να "έχει χαμηλώσει τον πήχη για τη NΔ, προσφέροντας άλλοθι για τις αποτυχίες και την ανυπαρξία δικού της έργου".

    Σύμφωνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ

    Από την πλευρά τους, πολλά στελέχη του ΠΑΣΟΚ τάσσονται υπέρ της αποπομπής Παπαντωνίου, καθώς, όπως τονίζουν, οι δηλώσεις του ήταν αντίθετες με τις θέσεις του κόμματος.

    Μιλώντας στην εφημερίδα "ΤΑ ΝΕΑ" η υπεύθυνη του τομέα Οικονομίας, Βάσω Παπανδρέου, τονίζει ότι η κίνηση του Γιώργου Παπανδρέου είχε ως στόχο την ισχυροποίηση της ενότητας του ΠΑΣΟΚ και σημειώνει ότι οι δηλώσεις Παπαντωνίου "έδιναν επιχειρήματα-και μάλιστα επιχειρήματα που δεν ισχύουν-στην κυβέρνηση της ΝΔ".

    Για "αναγκαία πράξη" έκανε λόγο ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φίλιππος Πετσάλνικος, μιλώντας στη ΝΕΤ 105.8, για τη διαγραφή του πρώην Υπουργού Οικονομίας. Ο κ. Πετσάλνικος είπε ότι η δήλωση του κ. Παπαντωνίου έγινε εντελώς αψυχολόγητα και χαρακτήρισε δικαιολογημένη την αποπομπή του, καθώς προέχει η συλλογική διαδικασία και η συγκροτημένη συζήτηση για τη διαμόρφωση θέσεων. Αναφερόμενος στην πώληση της Εμπορικής έκανε λόγο για ξεπούλημα δημόσιου πλούτου και τόνισε ότι η κριτική του ΠΑΣΟΚ είναι απόλυτα τεκμηριωμένη, καθώς η τιμή πώλησης είναι πολύ χαμηλή.

    Από την πλευρά του, ο ανεξάρτητος βουλευτής, Ανδρέας Ανδριανόπουλος, είπε ότι διαφωνεί με την αποπομπή Παπαντωνίου, τονίζοντας ότι χρειάζεται αυτοσυγκράτηση από όλες τις πλευρές. Επίσης, τάχθηκε υπέρ της αποκρατικοποίησης, διαφώνησε, όμως, με την τιμή, που όπως είπε, είναι πολύ χαμηλή και είπε ότι δε συμμερίζεται τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη περί μεγαλύτερης επένδυσης στην Ελλάδα.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Ελευθεροτυπία: "Το ΠΑΣΟΚ δεν κεφαλαιοποιεί τη φθορά της ΝΔ"

    ΤΑ ΝΕΑ: "Αφήνουμε την κυβέρνηση να οικειοποιείται δικές μας μεταρρυθμίσεις"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Γ. Παπαντωνίου: "Ενοχοποίηση απόψεων"

    [02] Πολιτική

    Δήλωσε η Φάνη Πάλλη-Πετραλία

    "Ιδιαίτερη χρονιά για τον Τουρισμό"

    10/8/2006 12:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 7:35:57 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΑΠΕ, ΝΕΤ

    Ικανοποιημένη από την αύξηση, που παρουσιάζεται φέτος στην τουριστική κίνηση, εξήλθε του Μεγάρου Μαξίμου η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, μετά τη συνάντησή της με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή. Η Υπουργός χαρακτήρισε το 2006 "ιδιαίτερη χρονιά για τον Τουρισμό", καθώς, σύμφωνα με τα στοιχεία, έχουν αυξηθεί οι αφίξεις στα αεροδρόμια και στις κρατήσεις των ξενοδοχείων. Επίσης, τόνισε ότι υπήρξε πολύ καλός συντονισμός όλων των υπουργείων, γεγονός που αποδεικνύεται από τους εντατικούς ελέγχους των αρμοδίων Αρχών σε θέματα ποιότητας των υπηρεσιών αλλά και για την πάταξη φαινομένων αισχροκέρδειας. Η κ. Πετραλιά είπε ότι η αύξηση της τουριστικής κίνησης δεν εφησυχάζει το Υπουργείο, αλλά, αντίθετα δημιουργεί μεγαλύτερες υποχρεώσεις. Σύμφωνα με στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής, στο α εξάμηνο του 2006 η μέση πληρότητα των ξενοδοχείων του νομού, παρουσίασε αύξηση κατά 10%, ωστόσο, όπως τόνισε η κ. Πετραλιά, τα στατιστικά στοιχεία θα δοθούν στο τέλος της περιόδου.

    [03] Κοινωνία

    Για 20χρονο φοιτητή

    Θάνατος από ηλεκτροπληξία

    10/8/2006 3:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 4:29:55 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Τραγικό θάνατο από ηλεκτροπληξία βρήκε χθες το βράδυ σε οργανωμένη παραλία στον Καρτερό Ηρακλείου, εικοσάχρονος φοιτητής. Ο νεαρός κεραυνοβολήθηκε από ρεύμα, όταν ακούμπησε γυμνό καλώδιο ρεύματος, σε μηχάνημα μέτρησης δύναμης, παραλιακού μπαρ. Σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα το μηχάνημα επικαθόταν σε λαμαρίνα σε χώρο πλημμυρισμένο με νερά. Ελαφρά τραυματίστηκε και νεαρή κοπέλα, που έσπευσε να βοηθήσει τον 20χρονο τραβώντας το καλώδιο του μηχανήματος από την πρίζα.

    [04] Κοινωνία

    Στους Αγίους Αναργύρους

    Φωτιά σε αποθήκη με μονωτικά

    10/8/2006 11:46:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 12:50:29 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε, τα ξημερώματα της Πέμπτης, σε αποθήκη με μονωτικά υλικά στους Αγίους Αναργύρους, στη συμβολή των οδών Ναυρίνου και Λάμπρου Κατσώνη. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, προηγήθηκε μια έκρηξη και γρήγορα οι φλόγες εξαπλώθηκαν σε όλο το κτήριο. Χάρη στην έγκαιρη επέμβαση της Πυροσβεστικής, που έσπευσε με 60 πυροσβέστες και 20 οχήματα, απετράπη η επέκτασή της σε διπλανές κατοικίες. Ωστόσο, η αποθήκη καταστράφηκε ολοσχερώς, ενώ προκλήθηκαν ζημιές και σε γειτονική κάβα.

    [05] Κόσμος

    Ευρείας κλίμακας επιχείρηση στη Βρετανία

    Ανησυχία και αναστάτωση

    10/8/2006 3:41:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 7:42:26 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ, NET

    Χάος και πανικός επικράτησαν, την Πέμπτη, στα βρετανικά αεροδρόμια όταν η Σκότλαντ Γιάρντ ανακοίνωσε ότι, κατόπιν επιχείρησης της αστυνομίας και των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών, ματαιώθηκε μεγάλο τρομοκρατικό σχέδιο για την ταυτόχρονη ανατίναξη εν πτήσει αεροσκαφών με προορισμό τις ΗΠΑ, που θα είχε ως αποτέλεσμα "άνευ προηγουμένου μαζικές δολοφονίες". Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιάρντ, οι τρομοκράτες σχεδίαζαν να πυροδοτήσουν εκρηκτικά σε υγρή μορφή, που θα τοποθετούσαν σε τουλάχιστον 10 αεροσκάφη μέσα σε χειραποσκευές. Μέχρι στιγμής, έχουν πραγματοποιηθεί 21 συλλήψεις υπόπτων, οι περισσότεροι από τους οποίους έχουν γεννηθεί στη Βρετανία, ενώ οι ειδικοί πιστεύουν ότι πίσω από το σχέδιο βρίσκεται η Αλ Κάιντα, δεδομένου ότι τέτοιας κλίμακας επιχειρήσεις είναι σήμα κατατεθέν της οργάνωσης. Την ίδια ώρα, στέλεχος των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ, που ζήτησε να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητά του, δήλωσε, ότι οι μυστικές υπηρεσίες θεωρούν, πως στόχος του τρομοκρατικού σχεδίου ήταν τρείς αμερικανικές αεροπορικές εταιρείες και πέντε μεγαλουπόλεις. Συγκεκριμένα ανέφερε, ότι μεταξύ άλλων στο στόχαστρο ήταν οι εταιρίες: "United Airlines", "Continental Airlines" και "American Airlines" και πέντε μεγαλουπόλεις με τουρισμό: η Νέα Υόρκη, το Σικάγο, η Βοστώνη, η Ουάσινγκτον και το Λος Αντζελες, που στο σύνολό τους εξυπηρετούνται με κατ ευθείαν πτήσεις από τα βρετανικά αεροδρόμια. Στο μεταξύ, τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και η αναβάθμιση του επιπέδου του συναγερμού προκαλούν πολύωρες καθυστερήσεις στις πτήσεις από και προς τη Βρετανία.

    Ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες

    Στο Χίθροου, εστιάζονται τα περισσότερα προβλήματα καθώς το διεθνές αεροδρόμιο του Λονδίνου έκλεισε αμέσως για όλες τις πτήσεις. Χιλιάδες επιβάτες καθηλώθηκαν στο αεροδρόμιο και αναμένουν την αναχώρηση της πτήσης τους.

    Μεγάλα προβλήματα έχουν δημιουργηθεί και στα υπόλοιπα βρετανικά αεροδρόμια καθώς όλοι οι επιβάτες και ιδιαίτερα εκείνοι που μεταβαίνουν στις ΗΠΑ υποβάλλονται σε αυστηρούς σωματικούς ελέγχους πριν επιβιβαστούν στα αεροσκάφη.

    Οι υπεύθυνοι ασφαλείας απαγόρευσαν στους επιβάτες να παίρνουν στο αεροσκάφος χειραποσκευές, κινητά τηλέφωνα και φορητούς υπολογιστές. Ενδεικτικό των ιδιαίτερα αυξημένων μέτρων ασφαλείας, είναι το γεγονός ότι στους επιβάτες επιτρέπεται να παίρνουν μαζί τους μόνο απολύτως απαραίτητα αντικείμενα (φάρμακα, διαβατήρια, πορτοφόλια), τα οποία τοποθετούνται σε διαφανείς πλαστικές σακούλες, ενώ οι γονείς με μωρά αναγκάζονται ακόμη και να δοκιμάσουν το βρεφικό γάλα τους, παρουσία αστυνομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί ότι δεν πρόκειται για εκρηκτικά.

    Οι Αρχές συμβουλεύουν τον κόσμο να αποφύγει να ταξιδέψει σήμερα, εάν δεν είναι μεγάλη ανάγκη.

    Στο μεταξύ, τεράστιες ουρές επιβατών, που αναμένουν την αναχώρηση της πτήσης τους, έχουν δημιουργηθεί σε όλα τα αεροδρόμια, που πραγματοποιούν πτήσεις προς τη Βρετανία και ιδίως προς το Χίθροου.

    Η εταιρεία British Airways ακύρωσε όλες τις εσωτερικές και ευρωπαϊκές πτήσεις της Πέμπτης, από και προς το Χίθροου, ενώ οι πτήσεις με προορισμό τις ΗΠΑ εκτελούνται κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

    Αλλαγές σε πολλά ευρωπαϊκά αεροδρόμια

    Όπως ήταν φυσικό, αναστάτωση και αλλαγή στο πρόγραμμα των αεροπορικών εταιρειών προκλήθηκαν και στα ελληνικά και κυπριακά αεροδρόμια. Με ανακοίνωσή τους, οι Ολυμπιακές Αερογραμμές ζητούν από το επιβατικό κοινό να επικοινωνεί με το τηλέφωνο 210 96666666, ή με τα γραφεία της εταιρείας για να ενημερωθεί για αλλαγές στις πτήσεις προς Βρετανία. Νωρίτερα, είχε γίνει γνωστό ότι θα ακυρώνονταν όλες οι πτήσεις της εταιρείας προς τα αεροδρόμια του Χίθροου και του Μάντσεστερ.

    Από το απόγευμα, άρχισε να αποκαθίσταται σταδιακά το πρόγραμμα των πτήσεων των Ολυμπιακών Αερογραμμών προς τη Βρετανία, καθώς αναχώρησε η πρώτη πτήση προς το Χίθροου.

    Από την πλευρά της, η British Airways συνιστά στους επιβάτες, με προορισμό τα αεροδρόμια Χίθροου και Γκάτουικ, να επικοινωνούν πρώτα με το τηλέφωνο 801 11 56000 για να ενημερώνονται αν και πότε θα πραγματοποιηθούν οι πτήσεις.

    Στο μεταξύ, αυξημένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται από το πρωί σε όλα τα ελληνικά αεροδρόμια, απ όπου εκτελούνται πτήσεις τσάρτερ ή προγραμματισμένες πτήσεις για το εξωτερικό. Οι έλεγχοι στα σημεία εισόδου προς τα αεροσκάφη είναι αυστηροί, κυρίως σε ό,τι αφορά τις χειραποσκευές που παίρνουν οι επιβάτες μαζί τους στο αεροσκάφος.

    Καθησυχαστικός, εμφανίσθηκε ο υπουργός Μεταφορών, Μιχάλης Λιάπης τόνισε χαρακτηριστικά, ότι "η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να ανησυχεί".

    Η υπουργός τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά δήλωσε ότι "η Ελλάδα έχει κερδίσει το όνομα ασφαλούς χώρας και η επιτυχής διεξαγωγή των Ολυμπιακών Αγώνων το αποδεικνύει".

    Στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, οι επιβάτες με προορισμό το Λονδίνο, καθώς και οι αποσκευές τους, υποβάλλονται σε διπλό έλεγχο, ενώ οι Αρχές ασφαλείας απαγόρευσαν τη μεταφορά χειραποσκευών.

    Αλλαγές και ματαιώσεις πτήσεων έγιναν και από εταιρείας άλλων χωρών όπως οι Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Ιταλία, Βέλγιο, Πορτογαλία, ενώ τα μέτρα ασφαλείας ενισχύθηκαν σε πολλές ευρωπαϊκές πόλεις.

    Στο "κόκκινο" και οι ΗΠΑ

    Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, η κυβέρνηση των ΗΠΑ ανέβασε στο "κόκκινο" το επίπεδο ασφαλείας. Ο Αμερικανός υπουργός Εσωτερικής Ασφάλειας, Μάικλ Τσέρτοφ, εκτίμησε ότι το τρομοκρατικό σχέδιο φέρει όλα τα στοιχεία, που θα μπορούσαν να το αποδώσουν στην Αλ Κάιντα, και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα αποστείλει στη Βρετανία ειδικά εκπαιδευμένους άντρες, για να βοηθήσουν στις έρευνες.

    Στο αεροδρόμιο Κένεντι, οι επιβάτες απαγορεύεται να μεταφέρουν οποιοδήποτε υγρό, ενώ ζητήθηκε από όσους πρόκειται να ταξιδέψουν να προσέλθουν δύο ώρες νωρίτερα από την ώρα πτήσης τους ώστε να υπάρξει ικανός χρόνος να ερευνηθούν οι ίδιοι και οι αποσκευές τους.

    Όπως έγινε γνωστό, ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζορτζ Μπους, ενημερωνόταν τις τελευταίες ημέρες για τη συνωμοσία, ενώ ο Βρετανός πρωθυπουργός, Τόνι Μπλερ, τον είχε ενημερώσει για τις εξελίξεις το προηγούμενο βράδυ.

    Ο Βρετανός πρωθυπουργός, συνεχίζει τις διακοπές του στα νησιά Μπαρμπέιντος , αλλά σύμφωνα με εκπρόσωπο της Ντάουνιγκ Στριτ ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις και την πορεία των ερευνών.

    Μάλιστα, ο Τόνι Μπλερ συνεχάρη τη βρετανική Αστυνομία και τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας για την "εξαιρετική δουλειά τους με στόχο την προστασία της χώρας" και χαιρέτισε "την συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές". "Υπάρχει μια τεράστια συνεργασία με τις αμερικανικές Αρχές, που είναι πολύτιμη και υπογραμμίζει την απειλή, που αντιμετωπίζουμε και την αποφασιστικότητά μας να την εξουδετερώσουμε" δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Ευρείας κλίμακας επιχείρηση

    Ο υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας, Τζον Ριντ, είπε ότι εάν το τρομοκρατικό σχέδιο πραγματοποιούνταν, θα προκαλούσε άνευ προηγουμένου απώλειες ζωών. Επίσης, πρόσθεσε ότι οι επικεφαλής της επιχείρησης έχουν συλληφθεί, όμως, οι Αρχές δεν εφησυχάζουν.

    Από την πλευρά του, ο υπαρχηγός της Μητροπολιτικής Αστυνομίας, Πολ Στίβενσον, είπε ότι στόχος των τρομοκρατών ήταν η μαζική δολοφονία ανθρώπων, με εκρηκτικά, που θα μεταφέρονταν μέσα σε χειραποσκευές και θα πυροδοτούνταν εν πτήσει. Ο επικεφαλής της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας, Πίτερ Κλαρκ, δήλωσε ότι η έρευνα έχει παγκόσμιες διαστάσεις.

    Την ίδια ώρα, στο κόκκινο είναι και τα μέτρα ασφάλειας στο σιδηροδρομικό δίκτυο της Βρετανίας για προληπτικούς λόγους, καθώς όπως τόνισε με ανακοίνωσή της η Αστυνομία δεν υπάρχει συγκεκριμένη απειλή για τον τομέα αυτό.

    Στο μεταξύ, όσον αφορά τους 21 συλληφθέντες, οι πληροφορίες τους θέλουν να είναι άτομα γεννημένα στη Βρετανία, αλλά με διασυνδέσεις στο Πακιστάν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Συναγερμός στην Βρετανία

    [06] Κόσμος

    Για τον έλεγχο του νερού

    Πνίγεται στο αίμα η Σρι Λάνκα

    10/8/2006 12:12:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 12:44:54 μμ)

    Συντάκτης: Μαριλού Τζεμπελίκου

    Πηγή: BBC, ΑΠΕ

    Μαίνονται οι συγκρούσεις μεταξύ κυβερνητικών δυνάμεων και ανταρτών Ταμίλ στη Σρι Λάνκα, που τους τελευταίους μήνες έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 800 ανθρώπους. Σημείο τριβής αποτελεί ο έλεγχος του νερού και επίκεντρο των πρόσφατων εχθροπραξιών το αρδευτικό κανάλι Μααβιλάρου, στα βορειοανατολικά της χώρας, το οποίο οι αντάρτες είχαν αποκλείσει με αποτέλεσμα 15.000 κάτοικοι της περιοχής, που ελέγχεται από την κυβέρνηση, να μην έχουν νερό. Την Τετάρτη, οι Τίγρεις Ταμίλ ανακοίνωσαν ότι έθεσαν τέλος στον αποκλεισμό του καναλιού, χάρη και στην επιτυχή μεσολάβηση της Νορβηγίας, που ξεκίνησε στις 26 Ιουλίου, γεγονός που προκάλεσε νέες συγκρούσεις με τον κυβερνητικό στρατό με αποτέλεσμα 440 πολίτες να σκοτωθούν. Όμως, οι κυβερνητικές δυνάμεις, στην προσπάθειά τους να πάρουν τον έλεγχο του καναλιού, βομβάρδισαν κατοικημένες περιοχές, σκοτώνοντας 50 πολίτες και τραυματίζοντας πάνω από 500. Από την πλευρά της, η κυβέρνηση επιβεβαίωσε τις μάχες, όμως, είπε ότι δεν γνωρίζει εάν σκοτώθηκαν άμαχοι υποστηρίζοντας ότι δεν επιτίθενται σε κατοίκους. Και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν ότι οι επιθέσεις τους είναι αμυντικές επιχειρήσεις και, επομένως, δεν αποκλίνουν από την εκεχειρία του 2002.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Δολοφονήθηκε στρατηγός στη Σρι Λάνκα

    Αιματηρή σύγκρουση ανοικτά της Σρι Λάνκα

    Πολύνεκρη επίθεση στη Σρι Λάνκα

    [07] Μ. Ανατολή

    Προωθείται ο ισραηλινός στρατός

    Σφοδρές μάχες

    10/8/2006 6:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 7:18:44 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ-Reuters-Associated-Γαλλικό Πρακτορείο

    Συνεχίζονται οι σκληρές μάχες στο νότιο Λίβανο, με τον ισραηλινό στρατό να προωθείται θέτοντας υπό τον έλεγχο του, την στρατηγική πόλη Μαρζαγιούν που βρίσκεται 8 χιλιόμετρα από τα λιβανοισραηλινά σύνορα. Παράλληλα πολιορκούν και την πόλη Χιάμ, η οποία όμως βρίσκεται υπό τον έλεγχο των μαχητών της Χεζμπολάχ. Παρά την απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του Ισραήλ, για διεύρυνση των επιχειρήσεων, μέχρι τον ποταμό Λιτάνι, όπως μετέδωσε το ισραηλινό ραδιόφωνο η ολομέτωπη χερσαία επίθεση θα καθυστερήσει για 48 ώρες, ώστε να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται στα Ηνωμένα Έθνη για τον τερματισμό του πολέμου. Ωστόσο ο υπουργός Άμυνας, Αμίρ Πέρετζ προειδοποίησε πως σε περίπτωση αποτυχίας της διπλωματίας, το Ισραήλ θα χρησιμοποιήσει όλα τα μέσα για να διαλύσει τη Χεζμπολάχ.

    Επιχειρήσεις και βομβαρδισμοί

    Στρατηγικής σημασίας θεωρείται για τον ισραηλινό στρατό, η κατάληψη της χριστιανική πόλη Μαρτζαγιούν, καθώς από λόφο κοντά στη πόλη, ελέγχεται όλη η κοιλάδα του ποταμού Λιτάνι.

    Τεθωρακισμένα έχουν κυκλώσει την πόλη Χιάμ, όπου έχουν καταφύγει άνδρες της Χεζμπολάχ και βάλουν κατά των ισραηλινών τανκς με αντιαρματικές ρουκέτες.

    Η Χεζμπολάχ υποστηρίζει πως έχει καταστρέψει δεκατρία ισραηλινά άρματα μάχης.

    Δεκαπέντε ισραηλινοί στρατιώτες σκοτώθηκαν και 40 τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια των μαχών, σύμφωνα με εκπρόσωπο του στρατού που πρόσθεσε πως 40 ήταν οι νεκροί και της άλλης πλευράς.

    Στη Βηρυτό ισραηλινά ελικόπτερα πραγματοποίησαν συμβολικό χτύπημα σε ιστορικό φάρο στο κέντρο της πόλης, ενώ κατέστρεψαν τηλεοπτικούς αναμεταδότες της κρατικής τηλέορασης.

    Με φυλλάδια ο ισραηλινός στρατός κάλεσε τους κατοίκους τριών νότιων συνοικιών, που θεωρούνται προπύργια της Χεζμπολάχ να απομακρυνθούν, απειλώντας με σφοδρούς βομβαρδισμούς.

    Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποιήθηκαν και στην κοιλάδα Μπεκάα, την Τύρο και στην παραλιακή πόλη Ζαχράϊ.

    Το απόγευμα ρουκέτες έπληξαν τα περίχωρα της Χάϊφα, προκαλώντας υλικές ζημιές.

    Μία από τις ρουκέτες που η Χεζμπολάχ εκτόξευσε στο βόρειο Ισραήλ, χτύπησε αραβοϊσραιλινό χωριό όπου μια 25χρονη γυναίκα και το μικρό παιδί της σκοτώθηκαν.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διευρυμένες επιχειρήσεις

    [08] Μ. Ανατολή

    Για το σχέδιο ψηφίσματος

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις

    10/8/2006 7:19:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ

    Συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις στη Νέα Υόρκη, καθώς το διπλωματικό αδιέξοδο στους κόλπους του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, για την έκδοση ψηφίσματος για την κρίση στη Μέση Ανατολή παραμένει. Σημείο διαφωνίας παραμένει η πρόταση του Λιβάνου για άμεση ανάπτυξη 15.000 στρατιωτών της χώρας στο μέτωπο του πυρός, αλλά, σύμφωνα με την αμερικανική και την ισραηλινή διπλωματία, η λύση αυτή δεν επαρκεί για να σιγήσουν τα όπλα της Χεζμπολάχ.

    Στη Μέση Ανατολή ο Σολάνα

    Οι Ισραηλινοί πάντως, εξακολουθούν να θεωρούν θετική την απόφαση της Βηρυτού για ανάπτυξη 15 χιλιάδων στρατιωτών στις εμπόλεμες περιοχές χωρίς όμως να κρύβουν τους προβληματισμούς τους για την ικανότητα του Λιβανικού στρατού να αναλάβει αυτήν την αποστολή

    Την ίδια ώρα οι διπλωματικές προσπάθειες δεν περιορίζονται μόνο στα Ηνωμένα Έθνη.

    Στη Μέση Ανατολή εξακολουθεί να βρίσκεται ο Αμερικανός βοηθός υπουργός εξωτερικών Ντείβιντ Γουέλς ενώ στην περιοχή μεταβαίνει και ο Εκπρόσωπος Εξωτερικών και Αμύνης της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χαβιέρ Σολάνα.

    Ο κ. Σολάνα αύριο Παρασκευή και το Σάββατο θα έχει επαφές "ανωτάτου επιπέδου" στο Λίβανο και στη συνέχεια την Κυριακή, θα μεταβεί στο Ισραήλ και τα Παλαιστινιακά Εδάφη.

    Στη Βηρυτό θα βρίσκεται την Δευτέρα και ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών, Μάσιμο ντ Αλέμα όπου θα έχει διαβουλεύσεις με μέλη της λιβανικής κυβέρνησης, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ρομάνο Πρόντι.

    Ο κ. Πρόντι είχε σήμερα τηλεφωνικές συνομιλίες με το Λιβανέζο πρωθυπουργό, Φουάντ Σινιόρα και τον αιγύπτιο πρόεδρο, Χόσνι Μουμπάρακ με τους οποίους συζήτησε την παρούσα κατάσταση στο Λίβανο.

    Ο πρόεδρος Μουμπάρακ απέρριψε σήμερα, το αίτημα της αντιπολίτευσης για διακοπή των διπλωματικών σχέσεων με το Ισραήλ, λέγοντας ότι οι επαφές με το Εβραϊκό κράτος βοηθούν στον τερματισμό της κρίσης.

    Επαφές Μπακογιάννη

    Τηλεφωνικές επικοινωνίες με την Αμερικανίδα Υπουργό των Εξωτερικών Κοντολίζα Ράις και τον Γάλλο Υπουργό Μπλαζί, είχε χθες το βράδυ η Υπουργός των Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και συζήτησαν για τις εξελίξεις στην κρίση του Λιβάνου.

    Η κ. Μπακογιάννη που βρίσκεται στη Νέα Υόρκη περιμένοντας την κρίσιμη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας ολοκλήρωσε τις επαφές της με όλους τους εμπλεκόμενους.

    Το απόγευμα της τετάρτης είχε συνάντηση με τον ομόλογό της των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, κατά την οποία συζητήθηκαν όλες οι εξελίξεις, καθώς η Ελλάδα το Σεπτέμβριο αναλαμβάνει την προεδρία του Συμβουλίου Ασφαλείας και αναμένεται να ληφθούν και άλλες σημαντικές αποφάσεις για την υπόθεση του Λιβάνου αλλά και τη Μέση Ανατολή.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων

    Προς τροποποίηση το σχέδιο;

    [09] Μ. Ανατολή

    Στο έδαφος του Λιβάνου

    Διευρυμένες επιχειρήσεις

    10/8/2006 9:45:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 6:54:45 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Reuters, BBC, Γαλλικό πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε πλήρη εξέλιξη η επέκταση των χερσαίων επιχειρήσεων του ισραηλινού στρατού στο έδαφος του Λιβάνου. Τεθωρακισμένα με την κάλυψη πυροβολικού, κύκλωσαν συνοικίες της πόλης Χιάμ νότια του Λιβάνου. Μαχητές της Χεζμπολά απαντούν με αντιαρματικές ρουκέτες. Ακολούθησε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή. Τον έλεγχο της πόλης Μαρζαγιούν στον νότιο Λίβανο, ανέλαβε ο ισραηλινός στρατός, μετά από περιορισμένες συγκρούσεις με αντάρτες της Χεζμπολλάχ που επιχείρησαν να σταματήσουν την προέλαση των αρμάτων μάχης. Ισραηλινό ελικόπτερο εκτόξευσε πυραύλους σε τηλεοπτικούς αναμεταδότες στην οροφή κτιρίου κοντά στην παραλία της Βηρυτού, ανακοίνωσαν λιβανικές δυνάμεις ασφαλείας. Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα. Την ίδια ώρα, ο ηγέτης της Χεζμπολά σεϊχης Νασράλα απειλεί ότι ο Λίβανος θα γίνει ο τάφος του Ισραήλ. Σύμφωνα με το ισραηλινό ραδιόφωνο, η ολομέτωπη χερσαία επίθεση θα καθυστερήσει για 48 ώρες ώστε να δοθεί χρόνος στις διπλωματικές προσπάθειες που καταβάλλονται στα Ηνωμένα Έθνη για τον τερματισμό του πολέμου. Αντάρτες της Χεζμπολάχ σκότωσαν 15 Ισραηλινούς στρατιώτες και τραυμάτισαν άλλους 40 σε συγκρούσεις στο νότιο Λίβανο, επιβεβαίωσε ο Ισραηλινός στρατός, γεγονός που ανεβάζει σε 120 τον αριθμό των νεκρών ισραηλινών από την έναρξη του πολέμου στις 12 Ιουλίου. Στην Βηρυτό, η σιιτική οργάνωση ανέφερε ότι σκοτώθηκαν 4 μαχητές της.

    Συνεχείς επιδρομές

    Ωστόσο, περισσότερες από 150 επιδρομές εξαπέλυσε η ισραηλινή αεροπορία το τελευταίο 24ωρο με στόχο θέσεις της σιιτικής οργάνωσης

    Το ισραηλινό κυβερνητικό συμβούλιο εθνικής ασφαλείας αποφάσισε την Τετάρτη το βράδυ να διευρύνει το μέτωπο των χερσαίων επιχειρήσεων ως τον ποταμό Λιτάνι και σε βάθος 30 χλμ, με στόχο να απομακρύνει από την περιοχή τους αντάρτες της Χεζμπολάχ και να εξαλλείψει τον κίνδυνο εκδήλωσης πυραυλικών επιθέσεων στο βόρειο Ισραήλ.

    Μέλη των Επαναστατικών Φρουρών του Ιράν βρέθηκαν μεταξύ ανταρτών της Χεζμπολάχ που σκοτώθηκαν από ισραηλινούς στρατιώτες στο νότιο Λίβανο. Η ταυτότητα των θυμάτων αναγνωρίστηκε από έγγραφα που βρέθηκαν στα πτώματα.

    Το Ιράν, όπως και η Συρία, επιμένει ότι η υποστήριξη της σιιτικής οργάνωσης είναι αποκλειστικά ηθική. Το Ισραήλ όμως υποστηρίζει ότι πολλές από τις ρουκέτες που εκτοξεύονται εναντίον του είναι ιρανικής κατασκευής και ότι οι αντάρτες της Χεζμπολάχ έχουν εκπαιδευτεί στο Ιράν. Οι Επαναστατικοί Φρουροί του Ιράν πρωτοεμφανίστηκαν στο νότιο Λίβανο τη δεκαετία του '80.

    Από την άλλη, η Χεζμπολά διέψευσε την Πέμπτη ότι ανάμεσα στους μαχητές της οι οποίοι πολεμούν τις δυνάμεις του Ισραήλ στο νότιο Λίβανο βρίσκονται και Ιρανοί στρατιώτες.

    Απόπειρες εναντίον του Νασράλα

    "Οι δυνάμεις του Ισραήλ θα δολοφονούσαν τον ηγέτη της Χεζμπολάχ Σαγιέντ Χάσαν Νασράλα μέσα σε δευτερόλεπτα εάν γνώριζαν που βρίσκεται", δήλωσε ο αμερικανός ευαγγελιστής τηλεπαρουσιαστής Πατ Ρόμπερτσον μετά από συνάντησή του με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό Εχούντ Ολμέρτ την Τετάρτη.

    Ο συντηρητικός χριστιανός ιερέας, ο οποίος βρίσκεται στο Ισραήλ για να εκφράσει την υποστήριξή του στον πόλεμο εναντίον της Χεζμπολά στο Λίβανο, επεσήμανε στο CNN ότι τον εντυπωσίασε η αποφασιστικότητα του Ολμέρτ να συντρίψει την ένοπλη οργάνωση.

    Ο Ολμέρτ "μίλησε επίσης για το Νασράλα. Δεν τον συμπαθεί και πολύ. Είπε ότι 'θέλει να συναντήσει 72 παρθένες και ότι προτίθεται να τον βοηθήσει'", δήλωσε ο Ρόμπερτσον, αναφερόμενος στην θεϊκή ανταμοιβή που ορισμένοι μουσουλμάνοι πιστεύουν ότι τους περιμένει αν μαρτυρήσουν.

    Ο Ολμέρτ και άλλοι Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει σε αρκετές περιπτώσεις ότι "όλοι όσοι αναμιγνύονται στην τρομοκρατία" μπορεί να γίνουν στόχος δολοφονικών επιχειρήσεων, χωρίς να δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες.

    Τουλάχιστον δύο μεγάλης κλίμακας αεροπορικές επιδρομές στο Λίβανο ερμηνεύθηκαν από τα ΜΜΕ ως απόπειρες εναντίον του Νασράλα, αλλά αξιωματούχοι του στρατού του Ισραήλ αρνήθηκαν να επιβεβαιώσουν ή να διαψεύσουν τις εικασίες αυτές.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διαβουλεύσεις επί διαβουλεύσεων

    Θα επεκταθούν οι επιχειρήσεις

    Προς τροποποίηση το σχέδιο;

    "Ναι" στην επέκταση

    [10] Οικονομία

    Για την Εμπορική Τράπεζα

    Συνάντηση Αλογοσκούφη-Προβόπουλου

    10/8/2006 3:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Εμπορικής κ. Γιώργο Προβόπουλο είχε το μεσημέρι ο υπ. Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης με αντικείμενο την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας αποκρατικοποίησης καθώς και τις προοπτικές της τράπεζας. Ο κ. ΑΛογοσκούφης ευχαρίστησε τον κ. Προβόπουλο για τη συμβολή του τόσο στην αναδιοργάνωση της ΕΜπορικής όσο και στη μεγαλύτερη στρατηγική αποκρατικοποίηση που έχει γίνει στη χώρα.

    [11] Οικονομία

    Με νέο νομοσχέδιο του Υπ. Ανάπτυξης

    Προστασία στον καταναλωτή

    10/8/2006 3:41:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Τσουχτερά πρόστιμα, για όσους παραπλανούν τους καταναλωτές, προβλέπει νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ανάπτυξης που θα δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το ερχόμενο δεκαήμερο. Στο νομοσχέδιο που καταρτίζεται σε εφαρμογή κοινοτικής οδηγίας, περιλαμβάνεται "μαύρη λίστα" με 31 αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που θα θεωρούνται παράνομες, ενώ οι παραβάτες θα αντιμετωπίζουν αυστηρά πρόστιμα ύψους έως και ενός εκατομμυρίου ευρώ.

    Συγκεκριμένα προβλέπεται ο έλεγχος των συμβάσεων δανείων των τραπεζών με καταχρηστικούς όρους από την ΤτΕ. Αλλά και η απαγόρευση της χρήσης προσωπικών δεδομένων για έγκριση δανείων χωρίς την υπογραφή του καταναλωτή

    Επίσης παράνομη θα θεωρείται η τηλεφωνική ενόχληση, από εταιρείες με παραπλανητική πληροφόρηση και θα τιμωρούνται:

    -οι πιεστικές κατ΄ οίκον πωλήσεις -οι διαγωνισμοί με δωρεάν έπαθλα -οι προσφορές που δήθεν ισχύουν για λίγα λεπτά

    Στη παραπλανητική εμπορία περιλαμβάνεται και το σύστημα πυραμίδων, όπου δήθεν κερδισμένος είναι ο καταναλωτής που εξασφαλίζει πωλήσεις από άλλους καταναλωτές.

    Επιπλέον προβλέπεται η προστασία της ψυχικής υγείας των παιδιών καθώς είναι υποχρεωτική η σήμανση στα ηλεκτρονικά παιχνίδια τις βιντεοκασέτες ή cd που περιέχουν παιχνίδια

    Γι αυτό το λόγο, συστήνεται επιστημονική επιτροπή για τον έλεγχο των παιχνιδιών, και ενισχύονται οι καταναλωτικές οργανώσεις.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε Ολισαντέμπε η Ξάνθη

    10/8/2006 6:05:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Μετά από ένα χρόνο απουσίας, ο Εμμάνουελ Ολισαντέμπε επιστρέφει στο ελληνικό Πρωτάθλημα. Ο νιγηριανοπολωνός πρώην επιθετικός του Παναθηναϊκού, ήρθε σε συμφωνία με την ακριτική ομάδα για τα επόμενα δύο χρόνια, όπου ανακοίνωσε τη μεταγραφή μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της. "Η ΠΑΕ Ξάνθη υπέγραψε επαγγελματικό συμβόλαιο διάρκειας 2 ετών με τον επαγγελματία ποδοσφαιριστή, Εμμάνουελ Ολισαντέμπε". Ο "Μανώλης" έμεινε ελεύθερος από την Πόρτσμουθ, αφού στον έναν χρόνο παρουσίας του δεν κατάφερε να καθιερωθεί.

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νερατζούρο" ο Ιμπραΐμοβιτς

    10/8/2006 5:23:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Σε μία ακόμα μεγάλη μεταγραφή προχώρησε η Ίντερ, καθώς ανακοίνωσε την απόκτηση του πρώην πλέον επιθετικού της Γιουβέντους, Ζλάνταν Ιμπραΐμοβιτς. Την συμφωνία επιβεβαίωσε και η διοίκηση της "γηραιάς κυρίας" και το κόστος της μεταγραφής θα φτάσει περίπου τα 25 εκ. ευρώ. Ο διεθνής Σουηδός επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές που θα φτάνουν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ. Πλέον η επιθετική γραμμή της Ίντερ γίνεται πανίσχυρη, αφού πριν από λίγες μέρες ο ιταλικός σύλλογος είχε ανακοινώσει και την απόκτηση του Αργεντινού στράικερ, Ερνάν Κρέσπο. Μετά από την εξέλιξη αυτή, ανοίγει και ο δρόμος της παραχώρησης του Αντριάνο στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο "Ίμπρα" είχε δηλώσει πριν από λίγο καιρό την επιθυμία του να αποχωρήσει από την Γιουβέντους, λόγω του υποβιβασμού της ομάδας. . Ο Ιμπραΐμοβιτς στα δύο χρόνια που αγωνίζεται στην Ιταλία έχει 70 συμμετοχές και 23 γκολ και θα βρει στο Μιλάνο έναν άλλον πρώην παίκτη της Γιουβέντους, τον Πατρίκ Βιεϊρά.

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δύσκολα η Λίβερπουλ

    10/8/2006 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ολοκληρώθηκαν τα πρώτα παιχνίδια του Γ προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ, με ομάδες που έχουν το μεγάλο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους και με ομάδες που έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς για τη ρεβάνς. Σε ένα από τα πιο σημαντικά η Λίβερπουλ πήρε το προβάδισμα δύσκολα, αφού κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας της Μακάμπι Χάιφα με 2-1, καταφέρνοντας μάλιστα να γυρίσει το παιχνίδι, αφού έχανε με 1-0. Το γκολ της νίκης για τους "κόκκινους" επετεύχθη μάλιστα στο 88' της αναμέτρησης. Στα υπόλοιπα, μικρό προβάδισμα και για τη Μίλαν που επικράτησε με 1-0 του Ερυθρού Αστέρα του Ντούσαν Μπάγεβιτς. Η Βαλένθια ηττήθηκε στην Αυστρία από την Σάλτσμπουργκ με 1-0 και θέλει νίκη με δύο γκολ διαφορά για να πάρει τη νίκη, ενώ σε ένα ακόμα αμφίρροπο παιχνίδι, Αμβούργο και Οσασούνα παρέμειναν στη Γερμανία ση "λευκή" ισοπαλία.

    Όλα τα αποτελέσματα

    -Στο Ζάγκρεμπ:

    Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)-Αρσεναλ (Αγγλία) 0-3

    Σκόρερ: 63΄, 79΄ Φάμπρεγας, 64΄ Φαν Πέρσι

    -Στη Βιέννη:

    Αούστρια Βιέννης (Αυστρία)-Μπενφίκα (Πορτογαλία) 1-1

    Σκόρερ: 36΄ Μπλανσάρ - 16 Νούνο Γκόμεζ

    -Στη Μόσχα

    ΤΣΣΚΑ Μόσχας (Ρωσία)-Ρουζόμπεροκ (Σλοβακία) 3-0

    Σκόρερ: 58΄, 65΄ Ολιτς, 83΄ Βάγκνερ Λοβ

    -Στο Βιλνέβ ντΑσκ:

    Λιλ (Γαλλία)-Ραμποτνίτσκι (ΠΓΔΜ) 3-0

    Σκόρερ: 60΄αυτ. Στεπανόφσκι, 70΄πεν. Μπαστός, 72΄ Φοβέργκ

    -Στο Κίεβο:

    Ντιναμό Κιέβου (Ουκρανία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία) 3-1

    Σκόρερ: 1΄,67΄ Ρινκόν, 83΄ Γιουσούφ - 48΄ Μάρκο Αουρέλιο

    -Στο Ντόνετσκ:

    Σαχτάρ Ντόνετσκ (Ουκρανία)-Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία) 1-0

    Σκόρερ: 39΄πεν. Ελάνο

    -Στη Σόφια:

    Λέφσκι Σόφιας (Βουλγαρία)-Κιέβο (Ιταλία) 2-0

    Σκόρερ: 8΄ Ντομοβτσίσκι, 85΄πεν. Μπαρντόν

    -Στην Κωνσταντινούπολη:

    Γαλατασαράι (Τουρκία)-Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) 5-2

    Σκόρερ: 10πεν. Ιλιτς, 45΄,62΄ Τουράν, 49΄ Σουκούρ, +90΄ Σαρίογλου -

    83΄ Μπρεζίνσκι, 85΄ Κούλιτς

    -Στο Λίμπερετς:

    Σλόβαν Λίμπερετς (Τσεχία)-Σπαρτάκ Μόσχας (Ρωσία) 0-0

    -Στο Σάλτσμπουργκ:

    Σάλτσμπουργκ (Αυστρία)-Βαλένθια (Ισπανία) 1-0

    Σκόρερ: 73΄ Πίτακ

    -Στο Μιλάνο:

    Μίλαν (Ιταλία)-Ερυθρός Αστέρας (Σερβία) 1-0

    Σκόρερ: 22΄ Ιντσάγκι

    -Στη Λιέγη:

    Σταντάρ Λιέγης (Βέλγιο)-Στεάουα Βουκουρεστίου (Ρουμανία) 2-2

    Σκόρερ: 17΄,51΄ Ράπαϊτς - 8΄ Παράσιβ, 78΄ Μάριν

    -Στην Κοπεγχάγη:

    Κοπεγχάγη (Δανία)-Αγιαξ (Ολλανδία) 1-2

    Σκόρερ: 45΄ Χάνγκελαντ - 38΄, 84΄ Χούντελααρ

    -Στο Αμβούργο:

    Αμβούργο (Γερμανία)-Οσασούνα (Ισπανία) 0-0

    -Στο Λίβερπουλ:

    Λίβερπουλ (Αγγλία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ) 2-1

    Σκόρερ: 33΄ Μπέλαμι, 88΄ Γκονζάλες - 29΄ Μπόκολι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 August 2006 - 16:50:36 UTC