Read the Monthly Armed Forces Magazine (Hellenic MOD Mirror on HR-Net) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επισκέψεις και επαφές
  • [02] Απετράπη αεροπειρατία στο Κατάρ
  • [03] "Έδεσε" στο "λιμάνι" ο Καστίγιο
  • [04] ΠΑΟ: Πενταετής ανανέωση με Δάρλα
  • [05] Ανακοίνωσε Βεντούρα ο Άρης
  • [06] Εθνική: Τελευταίο τεστ για το Παγκόσμιο
  • [07] "Χρυσός" ο Ιακωβάκης
  • [08] Η χρυσή κούρσα του Περικλή
  • [09] Στον τελικό ο Γκούσης
  • [10] Εθνική: Κρατάει κορμό ο Ρεχάγκελ

    [01] Πολιτική

    Επισκέψεις και επαφές

    10/8/2006 11:15:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Το νοσοκομείο Άγιος Σάββας επισκέφθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος με τη "Συμπαράταξη για την Αθήνα", Σπύρος Χαλβατζής. Ο κ Χαλβατζής, που συναντήθηκε με τη διοίκηση του νοσοκομείου και το σωματείο των εργαζομένων πρότεινε να καταργηθεί ο ιδιωτικός τομέας Υγείας. Από την πλευρά του, ο υποψήφιος υπερνομάρχης της "Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας", Γιώργος Μαυρίκος, βρέθηκε κοντά στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου "Κάραβελ" από τους οποίος ζήτησε να στηρίξουν το συνδυασμό του, χωρίς να επηρεάζονται από στημένα ντιμπέιτ της τηλεόρασης, όπως χαρακτήρισε τις τηλεοπτικές μονομαχίες.

    Επίσης, με την Επιτροπή Περιβάλλοντος του ΓΕΩΤΕΕ, του επιστημονικού φορέα στον οποίο ανήκουν γεωπόνοι, δασολόγοι και γεωλόγοι συναντήθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων με το συνδυασμό "Ανοιχτή Πόλη", Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος τόνισε, ότι πρώτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή θα πρέπει να είναι η καταγραφή των ελεύθερων χώρων.

    Τα έργα ασφαλτόστρωσης, που πραγματοποιούνται στην Άνω Τούμπα, επιθεώρησε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος.

    [02] Κόσμος

    Απετράπη αεροπειρατία στο Κατάρ

    10/8/2006 9:06:00 μμ

    Πηγή: Reuters

    Απετράπη αεροπειρατεία σε αεροσκάφος του Κατάρ, που είχε ξεκινήσει από την πρωτεύουσα της Ιορδανίας Αμμάν και είχε προορισμό την πρωτεύουσα του Κατάρ Ντόχα, σύμφωνα με όσα μετέδωσε το αραβικό τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα. Όπως δήλωσε στο Αλ Τζαζίρα εκπρόσωπος της Qatar Airways, αεροσυνοδοί και πλήρωμα ακινητοποίησαν έναν επιβάτη από την Ερυθραία, ο οποίος προσπάθησε να εισβάλει στο πιλοτήριο. Σύμφωνα με την ίδια, ο επιβάτης 21 ετών, κρατούσε ένα κουτί, που περιείχε αδιευκρίνιστη ουσία, γεγονός, που ανάγκασε τον πιλότο να επιστρέψει στο Αμμάν. "Ο πιλότος δήλωσε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και προσγειώθηκε στο Αμμάν, όπου ο εν λόγω επιβάτης παραδόθηκε στις ιορδανικές Αρχές", ανέφερε χαρακτηριστικά η ίδια.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Έδεσε" στο "λιμάνι" ο Καστίγιο

    10/8/2006 11:26:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παίκτης του Ολυμπιακού θα συνεχίσει να είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια ο Νέρι Καστίγιο. Ο Ουρουγουανός άσος των "ερυθρολεύκων" μετέβη το βράδυ στα γραφεία της ΠΑΕ, μαζί με τον μάνατζέρ του, και είχαν συνάντηση με τον αντιπρόεδρο των πρωταθλητών, Γιώργο Λούβαρη. Οι δύο πλευρές τα βρήκαν σε όλα, συμφώνησαν κι έτσι ο Καστίγιο θα παραμείνει στο δυναμικό των Πειραιωτών για ακόμη τέσσερα χρόνια. Υπενθυμίζεται ότι ο Νέρι Καστίγιο εντάχθηκε στον Ολυμπιακό σε ηλικία μόλις 16 ετών, το καλοκαίρι του 2000. Τον τελευταίο καιρό ο 22χρονος παίκτης είχε βρεθεί στο μεταγραφικό στόχαστρο της μεξικανικής Τσίβας.

    Η ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

    "Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας της με τον Νέρι Καστίγιο για τέσσερα χρόνια. Η συμφωνία επετεύχθη ύστερα από συνάντηση που είχε σήμερα το βράδυ στα γραφεια του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ο Αντιπρόεδρος της ΠΑΕ, κ. Γιώργος Λούβαρης, με τον ποδοσφαιριστή και τον μάνατζέρ του".

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΠΑΟ: Πενταετής ανανέωση με Δάρλα

    10/8/2006 8:42:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νέο πενταετές συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό υπέγραψε ο Φίλιππος Δάρλας. Ο νεαρός διεθνής αμυντικός πέρασε από τα γραφεία της ΠΑΕ και συμφώνησε για νέο συμβόλαιο με τη διοίκηση του "τριφυλλιού". Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ετήσιες αποδοχές του 23χρονου άσου θα διπλασιαστούν, ενώ είναι χαρακτηριστικό πως είχε ακόμη τρία χρόνια συμβόλαιο με την "πράσινη" ΠΑΕ.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Ανακοίνωσε Βεντούρα ο Άρης

    10/8/2006 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην απόκτηση του 28χρονου Ισπανού αμυντικού Χαβιέ Πίτου Βεντούρα προχώρησε ο Άρης, του οποίου και ανακοίνωσαν. Με την μεταγραφή του κεντρικού αμυντικού, ο οποίος προέρχεται από την ομάδα Μπαλαμός, οι "κίτρινοι" φαίνεται πως κλείνουν τον κύκλο των μεταγραφών στο φετινό καλοκαιρινό παζάρι, αρκετά πλούσιο από άποψη αριθμού. Ο ξένος παίκτης ήρθε ήδη στη Θεσσαλονίκη και συμφώνησε με τους διοικούντες της ΠΑΕ ενώ σήμερα θα περάσει και από ιατρικό έλεγχο. Από εκεί και πέρα ο τεχνικός του Άρη, Γκιγιέρμο Όγιος, δεν ήταν ικανοποιημένος από την απόδοση των παικτών του στο φιλικό με τον Πιερικό στην Κατερίνη αλλά και την ήττα, στους οποίος και έκανε αρκετές παρατηρήσεις. Ο Άρης θα κλείσει την φετινή βασική προετοιμασία και τα φιλικά του παιχνίδια με ένα ακόμα τεστ το βράδυ της Κυριακής κατά της ιταλικής Σιένα, την οποία θα υποδεχτεί στο γήπεδο "Κλ. Βικελίδης". Αυτή θα είναι και η γενική πρόβα εν όψει του νέου πρωταθλήματος για την καινούργια ομάδα των "κίτρινων" της Θεσσαλονίκης. Η ιταλική ομάδα έρχεται το Σάββατο στη Θεσσαλονίκη με 19 ποδοσφαιριστές στην δύναμη της.

    [06] Μπάσκετ

    Εθνική: Τελευταίο τεστ για το Παγκόσμιο

    10/8/2006 9:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο χρόνος για το μεγάλο ραντεβού της Εθνικής ομάδας στο Μουντομπάσκετ της Ιαπωνίας πλησιάζει. Ο ομοσπονδιακός προπονητής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης, Παναγιώτης Γιαννάκης και οι παίκτες της Εθνικής μας προετοιμάζονται και στα πλαίσια αυτά θα πάρουν μέρος στο 2ο "Stankovic Continental Champion Cup", η αυλαία του οποίου ανοίγει αύριο στην πόλη Νάτζιινγκ της Κίνας. Στα τρία αυτά φιλικά παιχνίδια που θα δώσει στην Κίνα και τα οποία θα αποτελέσουν τα τελευταία δοκιμαστικά τεστ, πρώτος αντίπαλος για την Εθνική μας η Αυστραλία (Παρασκευή 12:45 μ.μ.), όπου θα την αντιμετωπίσουμε και στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

    Απέναντι στην Αυστραλία ξεκινάει αύριο η Εθνική ανδρών τις φιλικές αναμετρήσεις στο Η πρωταθλήτρια Ευρώπης διανύει πλέον το τρίτο στάδιο της προετοιμασίας της, ενόψει του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Ιαπωνίας και τα τρία φιλικά παιχνίδια.

    Ο Ομοσπονδιακός προπονητής, Παναγιώτης Γιαννάκης, μαζί με τον αρχηγό Μιχάλη Κακιούζη και τον Νίκο Ζήση εκπροσώπησαν την Εθνική μας σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, μία ημέρα πριν το εναρκτήριο τζάμπολ. Ο Παναγιώτης Γιαννάκης παρατήρησε μεταξύ άλλων: "Στον πρώτο αγώνα του τουρνουά αντιμετωπίζουμε την Αυστραλία, με την οποία θα παίξουμε και στην πρώτη φάση του Παγκοσμίου. Θα κάνουμε κανονικά την δουλειά μας και μπορεί να μην κάνουμε στο γήπεδο, όσα έχουμε στο μυαλό μας, αλλά θα δούμε βασικά σημεία της λειτουργίας μας σε άμυνα και επίθεση. Ασχολούμαστε με την προσαρμογή των παικτών μας στις κλιματολογικές συνθήκες, γιατί είμαστε επηρεασμένοι από την αλλαγή της ηπείρου και τη διαφορά ώρας. Γι αυτό ήρθαμε εδώ, αλλά και για να αντιμετωπίσουμε κάποιες από τις καλύτερες ομάδες του κόσμου".

    Όταν ξένοι δημοσιογράφοι θύμισαν στον Παναγιώτη Γιαννάκη τον ημιτελικό του Ευρωμπάσκετ 2005 με τη Γαλλία, όταν η Εθνική προκρίθηκε στον τελικό χάρη στο τρίποντο του Διαμαντίδη, ο Ομοσπονδιακός δήλωσε: "Τώρα που θα παίξουμε ξανά με την Γαλλία, η φιλοσοφία μας δεν αλλάζει. Θα έχουμε ένα χέρι πάνω σε κάθε μπάλα, θα "κυνηγήσουμε" κάθε φάση και νομίζω ότι θα δεν βρεθούμε πάλι στο ίδιο σημείο της ανατροπής". Το πρόγραμμα του "Stankovic Cup":

    ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/8

    12.45 Αυστραλία-ΕΛΛΑΔΑ

    15.00 Κίνα-Γερμανία

    ΣΑΒΒΑΤΟ 12/8

    12.15 Γαλλία-ΕΛΛΑΔΑ

    14.30 Γερμανία-Βραζιλία

    ΚΥΡΙΑΚΗ 13/8

    12.15 Γαλλία-Αυστραλία

    14.30 Βραζιλία-Κίνα

    ΔΕΥΤΕΡΑ 14/8

    Ρεπό-Ταξίδι στην πόλη Κούν Σχαν

    ΤΡΙΤΗ 15/8

    10.00 Α3-Β3

    13.30 Α2-Β2

    15.45 Α1-Β1

    *Ώρες Ελλάδας

    [07] "Χρυσός" ο Ιακωβάκης

    10/8/2006 8:59:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 11:00:40 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Στην κορυφή του ευρωπαϊκού στίβου βρίσκεται ο Περικλής Ιακωβάκης. Ο Έλληνας Πρωταθλητής κατέλαβε την πρώτη θέση στον τελικό των 400μ. του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος που γίνεται στο Γκέτεμποργκ και κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο. Ο Ιακωβάκης τερμάτισε σε 48.46 μετά από μια εξαιρετική κούρσα, όπου δεν άφησε τους αντιπάλους να αμφισβητήσουν τη νίκη του. Αυτό είναι το πρώτο χρυσό μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα και τρίτο συνολικά, μετά τα δύο ασημένια από την Πηγή Δεβετζή στο τριπλούν και την Φανή Χαλκιά στα 400μ, με εμπόδια, αλλά και το 7ο χρυσό της χώρας μας στην ιστορία των διοργανώσεων. Ο δεύτερος Ελληνας του τελικού, Μηνάς Αλοζίδης, τερμάτισε 7ος με 49.61, ενώ το ασημένιο μετάλιο πήρε ο Πολωνός Μάρεκ Πλάβγκο με 48.71 και το χάλκινο ο Βρετανός Ρις Γουίλιαμς με 49.12.

    Η κατάταξη στον τελικό:

    1. Περικλής Ιακωβάκης (Ελλάδα) 48.46

    2. Μάρεκ Πλάβγκο (Πολωνία) 48.71

    3. Ρις Γουίλιαμς (Βρετανία) 49.12

    4. Ναμάν Κεϊτά (Γαλλία) 49.13

    5. Σεμπαστιάν Μαλάρντ (Γαλλία) 49.54

    6. Τζιάνι Καραμπέλι (Ιταλία) 49.60

    7. Μηνάς Αλοζίδης (Ελλάδα) 49.61

    8. Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία) 50.31

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Η χρυσή κούρσα του Περικλή

    [08] Η χρυσή κούρσα του Περικλή

    10/8/2006 10:51:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Πηγή: ΑΠΕ

    Έδειξε από την αρχή του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος πως ήθελε να φτάσει ψηλά. Και τα κατάφερε. Ο Περικλής Ιακωβάκης έκανε την χρυσή του κούρσα και κατάφερε να φτάσει στην κορυφή και την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου. Στις δηλώσεις του μετά τον αγώνα ο Έλληνας Πρωταθλητής και Πρωταθλητής Ευρώπης πλέον, τόνισε: "Μια του κλέφτη, δύο του κλέφτη (αναφερόμενος στην Πηγή Δεβετζή και Φανή Χαλκιά που έχασαν για λίγο το χρυσό), το πήραμε τελικά το χρυσό. Ήταν κάτι που ήθελα τόσο πολύ. Μοναδική μου σκέψη ήταν να τρέξω σωστά πάνω απ όλα και το κατάφερα. Είναι δύσκολο να αφιερώνεις σε τέτοιες στιγμές μία διάκριση, αλλά εγώ αφιερώνω το μετάλλιό μου σε αυτούς που με στήριξαν και σε αυτούς που χαίρονταν όταν είχα προβλήματα. Ας είναι καλά όλοι τους". Στη δεύτερη θέση βρέθηκε ο Πολωνός Μάρεκ Πλάβγκο με 48.71 και στην τρίτη ο Βρετανός Ρίς Γουίλιαμς με 49.12. Ο Μηνάς Αλοζίδης, στο ίδιο αγώνισμα, τερμάτισε έβδομος με 49.61. "Ο Περικλής είναι ο καλύτερος Ευρωπαίος εμποδιστής, τι άλλο να πω εγώ" δήλωσε ο 22χρονος πρωταθλητής. Ο υφυπουργός Πολιτισμού, αρμόδιος για θέματα αθλητισμού, Γιώργος Ορφανός, ο οποίος βρίσκεται στο Γκέτεμποργκ της Σουηδίας ως επικεφαλής της ελληνικής αντιπροσωπείας της Βουλής και των κομμάτων, συνεχάρη τον Περικλή Ιακωβάκη για την μεγάλη του επιτυχία στα 400μ. εμπόδια, που τον "έστεψε" πρωταθλητή Ευρώπης. Ο κ. Ορφανός έδωσε συγχαρητήρια στον Ιακωβάκη που έφερε σε πέρας την αποστολή του, έκανε υπερήφανη την Ελλάδα και, εκπροσωπώντας επάξια τα ελληνικά χρώματα, έφερε στην χώρα μας το χρυσό.

    Επιδόσεις χωρίς αποτέλεσμα

    Εκτός από το χρυσό μετάλλιο του Περικλή Ιακωβάκη, από ελληνικής συμμετοχής υπήρχαν κάποιες καλές επιδόσεις, που δεν μπόρεσαν όμως να συνοδευτούν με πρόκριση σε τελικό. Στο τριπλούν τον ανδρών υπήρξε η μεγάλη ατυχία, αφού τόσο ο Κώστας Ζαλαγκίτης, όσο και ο Χρήστος Μελέτογλου έμειναν εκτός τελικού, αφού στα προκριματικά βρέθηκαν σε κακή μέρα. Αμφότεροι μάλιστα τελείωσαν τις προσπάθειες τους χωρίς να καταφέρουν να κάνουν έγκυρο άλμα στις έξι προσπάθειες (τρεις και τρεις) που πραγματοποίησαν. Ο Χρήστος Μελέτογλου πραγματοποίησε σήμερα τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του. "Φεύγω από την ενεργό δράση "γεμάτος" από αθλητισμό", είπε ο αθλητής του Ολυμπιακού ενώ ο Ζαλαγκίτης τόνισε: "Τα επόμενα χρόνια θα δείτε από εμένα θαυμάσια πράγματα".

    Εκτός ημιτελικών των 200μ η Ελευθερία Κομπίδου, που πήρε την 7η θέση στην προκριματική της σειρά με 23.92. "Δεν ένιωθα και πολύ καλά στην κούρσα μου. Τώρα το μυαλό μου βρίσκεται στη σκυταλοδρομία 4Χ100μ, όπου μπορούμε να διακριθούμε", είπε η αθλήτρια από την Θεσσαλονίκη. Μαζί της στα 4Χ100μ, θα τρέξουν οι Κοκλώνη, Πατσού και Μπουντά.

    Η 4η ημέρα του ευρωπαικού πρωταθλήματος έκλεισε με τον 27χρονο Τάσο Γκούση, που πήρε μέρος στον μεγάλο τελικό των 200μ. Κατέλαβε την 8η θέση με επίδοση 20.94, ενώ δύο ώρες νωρίτερα στα ημιτελικά είχε τερματίσει σε 20.76. "Έμαθα πώς είναι ένας τελικός μιας μεγάλης διοργάνωσης. Πήρα ένα σπουδαίο μάθημα. Μπορώ και καλύτερα στο μέλλον, αρκεί να είμαι υγιής" είπε ο Τάσος Γκούσης. Νικητής της κούρσας, ο Πορτογάλος Ομπικβέλου, με 20.01, που έκανε το ντάμπλ σε 100μ και 200μ.

    Εκτός τελικού έμεινε και ο Κώστας Φιλιππίδης στο άλμα επί κοντώ. Ο Έλληνας Πρωταθλητής είχε μόλις μια έγκυρη στις έξι συνολικά προσπάθειες που επιχείρησε, όμως τα 5 μέτρα 35 εκατοστά δεν ήταν αρκετά για να του χαρίσουν και το "εισιτήριο" της πρόκρισης για την 12άδα. Ο Φιλιππίδης ξεκίνησε με δύο άκυρες στα 5.35μ. πριν πετύχει την έγκυρη στο ίδιο ύψος, ενώ στα 5.45μ. είχε τρεις άκυρες με αποτέλεσμα να κατακτήσει την 26η θέση της κατάταξης.

    Στα αξιόλογα η εμφάνιση της Ειρήνης Κοκκιναρίου στα ημιτελικά των 3.000 μέτρων στιπλ. Η 26χρονη αθλήτρια του Παναθηναϊκού, κάλυψε την απόσταση σε 9 λεπτά 53 δεύτερα 7 εκατοστά, κατέκτησε την 13η θέση στη β` ημιτελική σειρά (σ.σ. την 21η στη γενική κατάταξη) πετυχαίνοντας νέο πανελλήνιο ρεκόρ και καταρρίπτοντας το προηγούμενο που κατείχε η ίδια από τις 30/5/2006 στο μίτινγκ της Οστράβα με 9:55.82. Ωστόσο με την επίδοση αυτή η Κοκκιναρίου έμεινε εκτός τελικού, τη στιγμή που την καλύτερη επίδοση των ημιτελικών πραγματοποιούσε η Λευκορωσίδα Αλέσια Τουραβα με 9:37.01. Η Ελευθερία Κομπίδου κατετάγη 8η στην 1η προκριματική σειρά των 200μ κι έμεινε εκτός ημιτελικών. Η Ελληνίδα αθλήτρια τερμάτισε σε 23.92 και αποκλείστηκε, αφού προκρίνονταν οι 3 πρώτες κάθε σειράς και οι 4ες με τους καλύτερους χρόνους. Πρώτη στη σειρά της τερμάτισε η Πολωνή Μόνιμα Μπεϊνάρ με 23.07. Το "βάπτισμα του πυρός" στις μεγάλες διοργανώσεις, δεν συνοδεύτηκε και από διάκριση για τον Ευθύμη Παπαδόπουλο. Ο Έλληνας πρωταθλητής στα προκριματικά των 800μ. ανδρών του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, κατέκτησε την 7η θέση στην 1η προκριματική σειρά με 1:49.36 (σ.σ. την 19η στη γενική κατάταξη) και έμεινε εκτός ημιτελικών. Την καλύτερη επίδοση των προκριματικών σημείωσε ο Βρετανός Μάικλ Ρίμερ με 1:47.10.

    Οι τελικοί

    200μ.

    1. Φράνσις Ομπικβέλου (Πορτογαλία) 20.01 2. Γιόχαν Βίσμαν (Σουηδία) 20.38 3. Μάρλον Ντέβονις (Βρετανία) 20.54 4. Κριστόφ Μπεγιέν (Βέλγιο) 20.57 5. Ιβάν Τέπλικ (Ρωσία) 20.76 6. Εντι ντε Λεπινέ (Γαλλία) 20.77 7. Νταβίντ Αλερτέ (Γαλλία) 20.93 8. Τάσος Γκούσης (Ελλάδα) 20.94

    800μ γυναικών

    1. Ολγα Κοτλιάροβα (Ρωσία) 1.57.38 2. Σβετλάνα Κλιούκα (Ρωσία) 1.57.48 3. Ρεμπέκα Λίνε (Βρετανία) 1.58.45 4. Τατιάνα Πέτλιουκ (Ουκρανία) 1.58.65 5. Μπριγκίτα Λάνγκερχολκ (Σλοβενία) 1.59.30 6. Τεοντόρα Κολάροβα (Βουλγαρία) 2.00.00 7. Μαϊτε Μαρτίνες (Ισπανία) 2.00.10 8. Σβετλάνα Τσερκάσοβα (Ρωσία) 2.03.43

    400μ γυναικών 1. Βάνια Σταμπόλοβα (Βουλγαρία) 49.85 2. Τατιάνα Βεσκουρόβα (Ρωσία) 50.15 3. Ολγα Ζαϊτσεβα (Ρωσία) 50.28 4. Μαριάνα Ντιμίτροβα (Βουλγαρία) 50.64 5. Ιλόνα Ούσοβιτς (Λευκορωσία) 50.69 6. Νίκολα Σάντερς (Βρετανία) 50.87 7. Σβετλάνα Ποσπέλοβα (Ρωσία) 50.90 8. Τζόαν Κάντιχι (Ιρλανδία) 51.46

    50 χιλιόμετρα βάδην 1. Γιόχαν Ντινίζ (Γαλλία) 3:41:39 2. Χέσους Άνχελ Γκαρθία (Ισπανία) 3:42:48 3. Γιούρι Αντρόνοφ (Ρωσία) 3:43:26 4. Τροντ Νίμαρκ (Νορβηγία) 3:44:17 5. Μικέλ Οντριοθόλα (Ισπανία) 3:46:34 6. Ρόμαν Μάγκζιαρτσικ (Πολωνία) 3:47:37 7. Μάρκο ντε Λούκα (Ιταλία) 3:48:08 8. Πέτερ Κόρτσοκ (Σλοβακία) 3:51:16

    Δισκοβολία 1. Ντάρια Πιστσανλίκοβα (Ρωσία) 65.55μ 2. Φράνκα Ντιτς (Γερμανία) 64.35μ 3. Νικολέτα Γκράσου (Ρουμανία) 63.58μ 4. Κατερίνα Κάρσακ (Ουκρανία) 62.45μ 5. Βιολέτα Ποτέπα (Πολωνία) 61.78μ 6. Ελίνα Ζβέρεβα (Λευκορωσία) 61.72μ 7. Βέρα Τσεκλόβα (Τσεχία) 60.71μ 8. Ντραγκάνα Τομάσεβιτς (Σερβία) 60.20μ

    [09] Στον τελικό ο Γκούσης

    10/8/2006 8:37:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 10/8/2006 9:44:33 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Τάσος Γκούσης προκρίθηκε στον τελικό των 200μ του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος του Γκέτεμποργκ που θα γίνει απόψε (21.45). Ο Έλληνας σπρίντερ με 20.76 τερμάτισε 4ος στην 1η ημιτελική σειρά, θέση που του δίνει το δικαίωμα να συμμετάσχει στον τελικό του αγωνίσματος. Πρώτος ήταν ο Πορτογάλος Φράνσις Ομπικβέλου με 20.36, δεύτερος ο Σουηδός Γιόχαν Βίσμαν με 20.38 και τρίτος ο Γάλλος Εντι ντε Λεπινέ με 20.70.

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Εθνική: Κρατάει κορμό ο Ρεχάγκελ

    10/8/2006 11:21:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το ίδιο σχήμα κράτησε ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Οτο Ρεχάγκελ, για το φιλικό παιχνίδι της Εθνικής μας ομάδας στις 16 Αυγούστου κόντρα στην Αγγλία στο Όλντ Τράφορντ. Ο Γερμανός τεχνικός του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος ανακοίνωσε τα ονόματα των παικτών που θα αποτελέσουν την αποστολή. Πρόκειται για τους Νικοπολίδη, Χαλκιά, Δέλλα, Ανατολάκη, Αντζα, Κυργιάκο, Σεϊταρίδη, Βύντρα, Φύσσα, Λαγό, Κατσουράνη, Μπασινά, Καραγκούνη, Καφέ, Ζαγοράκη, Γιαννακόπουλο, Παπαδόπουλο, Χαριστέα, Σαμαρά, Αμανατίδη, Σαλπιγγίδη, Γκέκα. Η αποστολή θα συγκεντρωθεί τη Δευτέρα 14/8 και ώρα 12:00. Έχουν προγραμματιστεί προπονήσεις για τη Δευτέρα 14/8 (18:00) στον Άγιο Κοσμά και την Τρίτη 15/8 (21:00 Ελλάδας) στο γήπεδο του αγώνα. Η ομάδα θ αναχωρήσει για το Μάντσεστερ την Τρίτη 15/8 και ώρα 12:00. Διαιτητής της αναμέτρησης θα είναι ο Γερμανός Βόλφγκανγκ Σταρκ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 10 August 2006 - 20:50:22 UTC