Browse through our Interesting Nodes on Health & Medicine in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εξετάζεται η αποστολή δύναμης στο Λίβανο
  • [02] Υπέρ των μεταρρυθμίσεων
  • [03] "Γενναία απόφαση"
  • [04] Στο Μαξίμου ο Σιούφας
  • [05] Απόφαση σταθμός για την επιμέλεια
  • [06] Σφοδρές μάχες στη Σρι Λάνκα
  • [07] Απάντηση για την Αμμόχωστο
  • [08] "Κιτρινόμαυρος" ο Ντελίμπασιτς
  • [09] Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας
  • [10] Το "αντίο" του Σαλπιγγίδη

    [01] Πολιτική

    Σκέψεις για ναυτική υποστήριξη

    Εξετάζεται η αποστολή δύναμης στο Λίβανο

    17/8/2006 12:13:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2006 6:19:26 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη στον ΟΗΕ η διαδικασία συγκρότησης της ειρηνευτικής δύναμης που θα μεταβεί στο νότιο Λίβανο, στην Ελλάδα εξετάζεται ο τρόπος και τα μέσα, με τα οποία θα μπορούσε να συμμετάσχει η χώρα μας. Το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών σύμφωνα με ανακοίνωσή του την Τετάρτη, επισημαίνει ότι δεν υπάρχουν συγκεκριμένες αποφάσεις και ότι αυτή την ώρα εξετάζονται οι δυνατότητες της συμβολής της χώρας μας στην υποστήριξη και ενίσχυση της ειρηνευτικής αποστολής. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελλάδα, προσανατολίζεται στη ναυτική υποστήριξη της διεθνούς ειρηνευτικής αποστολής. Αντίθετα στην ελληνική συμμετοχή στην ειρηνευτική αποστολή στον Λίβανο εμφανίζονται τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του κάλεσε την κυβέρνηση να μην εμπλακεί στην αποστολή δύναμης στο Λίβανο. Ο γραμματέας του ΣΥΝ Νίκος Χουντής ότι δεν πρέπει να υπάρξει ελληνική συμμετοχή στη δύναμη που θα αναπτυχθεί στον Λίβανο, υποστηρίζοντας δεν υπάρχει σαφής εντολή για το ρόλο των δυνάμεων του ΟΗΕ, γεγονός που διαπιστώνουν και δυνάμεις όπως η Γαλλία, που αρχικά εμφανίστηκαν πρόθυμες για να συμμετάσχουν. Την αντίθεσή του στη συμμετοχή της Ελλάδας στην πολυεθνική δύναμη που θα μεταβεί στο Λίβανο, εκφράζει ο ΛΑΟΣ. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του ΛΑΟΣ, "η άμεση αποδοχή από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας της προτάσεως για αποστολή Ελλήνων στρατιωτών στην εμπόλεμη ζώνη του Λιβάνου, σηματοδοτεί την αυξημένη εξάρτησή της από τις βουλήσεις της Ουάσινγκτον και του Τελ Αβίβ τελευταία".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Λιβανικός στρατός στο νότο

    Η Ρωσία ευχαριστεί την Ελλάδα

    [02] Πολιτική

    Κριτική στο ΠΑΣΟΚ

    Υπέρ των μεταρρυθμίσεων

    17/8/2006 5:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Υπέρ των μεταρρυθμίσεων που προωθεί η Κυβέρνηση τάχθηκε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης σε συνέντευξη Τύπου, που παραχώρησε το πρωί, στα Χανιά. Αναφερόμενος στις δημοτικές και νομαρχιακές εκλογές τόνισε, πως έχουν και πολιτικά μηνύματα ενώ κάλεσε τους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας να στηρίξουν τους υποψηφίους που έχουν πάρει το χρίσμα από το κόμμα. "Οι Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές από την Νέα Δημοκρατία δεν κομματικοποιούνται. Είναι γνωστό, ότι το κόμμα μας υποστηρίζει σε αρκετές περιπτώσεις καλούς υποψηφίους που τους θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, οι οποίοι δεν ανήκουν στο στενότερο δικό μας χώρο. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι οι νομαρχιακές και δημοτικές εκλογές δεν έχουν πολιτική σημασία. Αντίθετα είναι βέβαιο και αυτό έχει αποδειχθεί στο πρόσφατο παρελθόν επανειλημμένως, ότι δίνουν σημαντικό πολιτικό μήνυμα", ανέφερε χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, υπογράμμισε, πως η Νέα Δημοκρατία είναι η κυρίαρχη πολιτική δύναμη του τόπου και εκτίμησε, ότι θα βγει κερδισμένη από αυτές τις εκλογές.

    Επίσης, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ για έλλειψη θέσεων, αντιφατική πολιτική και στείρα άρνηση. "Δυστυχώς η Αξιωματική Αντιπολίτευση δεν μπόρεσε να βρει πρόγραμμα το οποίο να στηρίζει, παραπαίει, φάσκει και αντιφάσκει και αρκείται σε στείρα άρνηση", ανέφερε και πρόσθεσε, ότι "ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται ποτέ να ψηφίσει την στείρα άρνηση, αφού χρειάζεται προοπτική και ελπίδα.

    [03] Πολιτική

    Χαρακτήρισε την πρόταση Πολύδωρα ο Δ Σιούφας

    "Γενναία απόφαση"

    17/8/2006 4:25:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ- ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    "Γενναία απόφαση" χαρακτήρισε ο Δημήτρης Σιούφας, μετά τη συνάντηση, που είχε με τον Πρωθυπουργό, την πρόταση του Βύρωνα Πολύδωρα για τον περιορισμό της ταλαιπωρίας των πολιτών από τις διαδηλώσεις. Ο κ. Σιούφας δήλωσε αλληλέγγυος στην πρωτοβουλία αυτή, σημειώνοντας, ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά ταυτόχρονα να μην ταλαιπωρούνται 5 εκατ. πολίτες όταν γίνονται μικρές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, πρόσθεσε ο κ. Σιούφας, για δημόσιο διάλογο, είναι στη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να δώσει λύση και να μην ταλαιπωρούνται οι Αθηναίοι, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ο εμπορικός κόσμος και ταυτόχρονα να διεξάγονται ελεύθερα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας. Στο μεταξύ, ο Δήμαρχος Αθηναίων Θεόδωρος Μπεχράκης, με επιστολή του προς τον Υπουργό Δημοσίας Τάξης κ. Βύρωνα Πολύδωρα, κοινοποίησε τη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στην ευρεία σύσκεψη που συγκαλεί ο Υπουργός για το ζήτημα.

    Υπέρ του διαλόγου

    Την πρόθεσή του να συμμετάσχει στο διάλογο ανακοίνωσε και ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος στη σχετική δήλωσή του εκτιμά, "ότι, μπορεί να βρεθεί λύση, που και τα αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών να διασφαλίζει και την οικονομική και κοινωνική ζωή της πόλης, να μην αποσυντονίζει".

    Επίσης υπέρ του προτεινόμενου διαλόγου τάσσεται το ΛΑ.ΟΣ "Πρόταση του ΛΑΟΣ είναι το εύρος των λεωφόρων και τις διαδρομές μιας πορείας να τις καθορίζει ο Δήμος και στις περιπτώσεις ογκωδέστερων διαδηλώσεων να απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου αποκλειομένης, έτσι, της Κεντρικής Εξουσίας από κάθε πειρασμό αυθαιρεσίας στις αναγκαίες πολλές φορές διαδηλώσεις των θιγομένων κλάδων", τονίζεται στην ανακοίνωση του κόμματος.

    Διαφωνούν με την πρόταση

    Την ίδια ώρα την αντίθεσή τους εκφράζουν ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ και ΣΥΝ καθώς και τα συνδικάτα ενώ ευνοϊκά υποδέχθηκαν την πρόταση οι έμποροι.

    Επίσης αντίθετος προς την πρόταση Πολύδωρα δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Σκανδαλίδης, ο οποίος την χαρακτήρισε, "προδήλως εξωθεσμική, προεκλογική και κουτοπόνηρη."

    "Οι άνθρωποι βγαίνουν στους δρόμους και διαδηλώνουν όχι για να ταλαιπωρήσουν τους συμπολίτες τους και τον εαυτό τους, αλλά γιατί αντιμετωπίζουν σημαντικά προβλήματα εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης. Της δικής του Κυβέρνησης, όχι κάποιας άλλης. Ας ξεκινήσει λοιπόν τον προβληματισμό του από εκεί και βλέπουμε" ανέφερε, ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, Αλέξης Τσίπρας σε δήλωσή του σχετικά με την πρόταση Πολύδωρα.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Διάλογος για τις πορείες

    [04] Πολιτική

    Είχε συνάντηση 2,5 ωρών με τον Πρωθυπουργό

    Στο Μαξίμου ο Σιούφας

    17/8/2006 1:08:00 μμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα από τη ΔΕΗ προκειμένου να μην υπάρξει πρόβλημα ηλεκτροδότησης τις ημέρες του καύσωνα, δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας μετά τη συνάντησή του το πρωί με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο κ. Σιούφας αναφέρθηκε και στις τιμές των καυσίμων σε σχέση με τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά πετρελαίου, τονίζοντας ότι γίνονται εκτενείς έλεγχοι στην αγορά και επανέλαβε ότι στη χώρα μας οι τιμές των καυσίμων είναι ο φθηνότερες στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Υπουργός Ανάπτυξης δήλωσε επίσης πως ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή τόσο για την αναπτυξιακή πορεία της χώρας, σημειώνοντας ότι και το δεύτερο τρίμηνο του 2006 ο ρυθμός ανάπτυξης ήταν 4,1% υπερδιπλάσιος του ευρωπαϊκού όσο και για τη λειτουργία των αγορών, τα περιφερειακά προγράμματα ανάπτυξης αλλά και το πρόσφατο ταξίδι του στην Αλβανία. Απαντώντας σε ερώτηση για την κερδοσκοπία ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε: "δεν συμφωνώ ότι οι κερδοσκόποι έχουν στήσει χορό. Μπορεί να εμφανίζονται ορισμένες ακραίες περιπτώσεις στην αγορά, αλλά υπάρχουν συστηματικοί έλεγχοι σε συνεργασία και με τις Νομαρχίες και επιβάλλονται αυστηρά πρόστιμα και ποινές".

    Σ ό,τι αφορά την αγορά των καυσίμων ο κ. Σιούφας είπε πως η Επιτροπή Ανταγωνισμού έχει αναλάβει το θέμα και σε δεσμευτικό χρονικό διάστημα θα προτείνει συγκεκριμένα μέτρα για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα. Πάντως, υπογράμμισε, ότι παρά το γεγονός ότι οι τιμές του μπρέντ έφθασαν σε ύψη ρεκόρ, η αμόλυβδη βενζίνη στην Ελλάδα είναι 16-17% φθηνότερη από ολόκληρη την Ευρώπη. Ο Υπουργός Ανάπτυξης υπογράμμισε ότι η προσπάθεια είναι συνεχής και πως όλα αυτά δεν σημαίνει ότι προκαλούν ικανοποίηση στην πολιτική ηγεσία του Υπουργείου, που επιδιώκει με όλα τα δυνατά μέσα να περιορίσει την ακρίβεια κάτω από τον πληθωρισμό.

    Απαντώντας σε άλλη ερώτηση για το ενδεχόμενο μπλακάουτ καθώς τις επόμενες ημέρες προβλέπονται υψηλότατες θερμοκρασίες, ο κ. Σιούφας ανέφερε ότι έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αποφευχθεί ένα τέτοιο ενδεχόμενο.

    Σε άλλη ερώτηση σχετικά με την πετρελαιοκίνηση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ο Υπουργός Ανάπτυξης ανέφερε πως αναμένονται μελέτες και σχετικές εισηγήσεις από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιώργο Σουφλιά.

    Ο κ. Σιούφας υπογράμμισε πως "δεν τίθεται θέμα" για επίδομα πετρελαίου θέρμανσης, όταν ρωτήθηκε, ενώ χαρακτήρισε σημαντική και γενναία την πρωτοβουλία του υπουργού Δημόσιας Τάξης Β. Πολύδωρα να ξεκινήσει διάλογο για το θέμα των διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας.

    Ο κ. Σιούφας δήλωσε αλληλέγγυος στην πρωτοβουλία αυτή, σημειώνοντας ότι θα πρέπει ταυτόχρονα να διασφαλίζεται το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, όπως προβλέπεται από το Σύνταγμα, αλλά ταυτόχρονα να μην ταλαιπωρούνται 5 εκατ. πολίτες όταν γίνονται μικρές συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις.

    Η επιλογή του Βύρωνα Πολύδωρα, είπε ο κ. Σιούφας, για δημόσιο διάλογο, είναι στη σωστή κατεύθυνση και μπορεί να δώσει λύση και να μην ταλαιπωρούνται οι Αθηναίοι, να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ο εμπορικός κόσμος και ταυτόχρονα να διεξάγονται ελεύθερα οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

    [05] Κοινωνία

    Από τον Άρειο Πάγο

    Απόφαση σταθμός για την επιμέλεια

    17/8/2006 6:34:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Απόφαση σταθμό για την επιμέλεια των παιδιών πήρε ο Άρειος Πάγος. Όπως αναφέρεται ρητά στη σχετική απόφαση το συμφέρον του παιδιού, καθώς και ο ιδιαίτερος δεσμός του με έναν από τους δύο γονείς του, αποτελούν τα βασικότερα κριτήρια για την ανάθεση της επιμέλειας του.

    Πιο συγκεκριμένα τα κριτήρια για την επιμέλεια των παιδιών θα καθορίζονται με γνώμονα: - τον ιδιαίτερο δεσμό του παιδιού με τον ένα γονέα, - την εκπεφρασμένη προτίμησή του για την οποία σταθμίζεται από το δικαστήριο η ωριμότητα του, αλλά και το αν η προτίμηση αυτή είναι προϊόν ελεύθερης και ανεπηρέαστης βούλησης, ενώ σημαντικό είναι -- να μην αποξενωθεί το παιδί από τον άλλο γονέα. - Το Ανώτατο Δικαστήριο διευκρινίζει, ότι επειδή το συμφέρον του παιδιού είναι γενική έννοια, πρέπει να εξειδικεύεται κάθε φορά από το δικαστήριο, με τα ουσιαστικά κριτήρια κάθε περίπτωσης.

    [06] Κόσμος

    Στις οποίες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 98 αντάρτες

    Σφοδρές μάχες στη Σρι Λάνκα

    17/8/2006 7:28:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στη χερσόνησο της Τζάφνα, στη Σρι Λάνκα, τουλάχιστον 98 αντάρτες Ταμίλ αντάρτες σκοτώθηκαν και περίπου 100 τραυματίστηκαν σε σύγκρουση με τις κυβερνητικές δυνάμεις. Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας Ουπάλι Ρατζαπάκσε, οι αντάρτες εξαπέλυσαν την επίθεσή τους τη νύχτα και οι μάχες συνεχίσθηκαν σώμα με σώμα ως την αυγή, ενώ πρόσθεσε, ότι το Κολόμπο είναι έτοιμο να διαπραγματευτεί με τους αυτονομιστές, έπειτα από τρεις εβδομάδες συγκρούσεων. Οι μάχες μεταξύ του στρατού και των ανταρτών ξεκίνησαν στις 26 Ιουλίου και είναι οι φονικότερες, που έχουν σημειωθεί από το Φεβρουάριο του 2002, όταν συνήφθη μια εκεχειρία η οποία επισήμως εξακολουθεί να ισχύει.

    [07] Κόσμος

    Από τον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου

    Απάντηση για την Αμμόχωστο

    17/8/2006 11:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2006 3:11:52 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Λεπτομέρειες για τον τρόπο συζήτησης της πρότασης για το λιμάνι της Αμμοχώστου έδωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Γιώργος Λιλλήκας, ως απάντηση στις πληροφορίες για σχέδιο ελέγχου των κατεχομένων λιμανιών από τα Ηνωμένα Έθνη. Ο κ. Λιλλήκας, δήλωσε στο ΡΙΚ, ότι μπορούν να συζητηθούν οι λεπτομέρειες, εάν γίνει δεκτή η πάγια θέση της Κυπριακής Δημοκρατίας, για επιστροφή της κλειστής περιοχής της Αμμοχώστου στους νόμιμους κατοίκους της. Η Τουρκία έχει απορρίψει κάθε ενδεχόμενο αποδοχής μιας τέτοιας πρότασης, ενώ οι Τουρκοκύπριοι υποστηρίζουν ότι η λεγόμενη απομόνωση τους, δεν μπορεί να αρθεί με τέτοιες πρακτικές.

    [08] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Κιτρινόμαυρος" ο Ντελίμπασιτς

    17/8/2006 5:51:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/8/2006 6:56:03 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Παίκτης της ΑΕΚ είναι και επίσημα ο Άντριγια Ντελίμπασιτς. Ο Σέρβος επιθετικός από πέρασε τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις και στη συνέχεια βρέθηκε στα γραφεία της "κιτρινόμαυρης" ΠΑΕ όπου υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο. Ο 25χρονος στράικερ υπέγραψε συμβόλαιο ενός έτους, καθώς αποκτήθηκε τη μορφή δανεισμού, με την ΑΕΚ να έχει το δικαίωμα αγοράς του από την Μαγιόρκα το επόμενο καλοκαίρι. Η ανακοίνωση της ΑΕΚ: "Η ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση του ποδοσφαιριστή Αντρίγια Ντελίμπασιτς. Ο Σέρβος επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο ενός χρόνου με την ΑΕΚ να έχει το δικαίωμα αγοράς του από την Μαγιόρκα το καλοκαίρι του 2007".

    Ο Αντρίγια Ντελίμπασιτς, ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στην FK Παρτιζάν, όπου αγωνίστηκε για περίπου 3,5 χρόνια και συγκεκριμένα από το 2000 έως τον Δεκέμβριο του 2003. Τον Ιανουάριο του 2004 "μετακόμισε" στη Μαγιόρκα, όπου σε 29 αγώνες με τα χρώματα του ισπανικού συλλόγου σημείωσε 7 τέρματα. Στις αρχές του 2005 πήγε ως δανεικός στην Μπενφίκα, αλλά εκεί γνώρισε για τα καλά τι σημαίνει... πάγκος. Λίγο πριν την έναρξη της σεζόν 2005-06 δόθηκε εκ νέου δανεικός, αυτή τη φορά στην Μπράγκα. Τον Ιούνιο του 2005, παντρεύτηκε τον παιδικό του έρωτα, την Μίλιτσα.

    Ήταν μέλος της εθνικής ομάδας κάτω των 21 ετών, που κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα των Ελπίδων του 2004, ενώ βρισκόταν και στην αποστολή της Ολυμπιακής ομάδας για το ποδοσφαιρικό τουρνουά της Αθήνας την ίδια χρονιά. Είναι γεννημένος στις 24 Απριλίου 1981, στην πόλη Νίκσιτς του Μαυροβουνίου.

    [09] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Η κλήρωση του Κυπέλλου Ελλάδας

    17/8/2006 6:38:00 μμ

    Πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΠΟ το μεσημέρι της Πέμπτης η κλήρωση των τεσσάρων πρώτων φάσεων του Κυπέλλου Ελλάδας. Οι ομάδες της Σούπερ Λίγκα, (πρώην Α Εθνική) θα αργήσουν να ριχτούν στη μάχη, καθώς οι θα αγωνιστούν στις 8 Νοεμβρίου, και θα αντιμετωπίσουν όλες ομάδες μικρότερων κατηγοριών σε νοκ άουτ αγώνες εκτός έδρας. Στην πρώτη φάση της διοργάνωσης, που ξεκινά το επόμενο Σαββατοκύριακο, συμμετέχουν μόνο ομάδες της Γ Εθνικής (εκτός από μια που περνά απευθείας στη δεύτερη φάση). Όσον αφορά τους Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό, οι "ερυθρόλευκοι" θα παίξει με έναν εκ των Εθνικού Αστέρα, που θα παίξει με τον νικητή του Ατσαλένιος-Δόξα Δράμας, οι "κιτρινόμαυροι" θα κοντραριστούν με τον νικητή του ΟΦ Ιεράπετρας-Χαϊδάρι και οι "πράσινοι" θα βρουν στον δρόμο τους έναν εκ των Θρασύβουλου, που θα παίξει με τον νικητή του ΑΕ Γιάννενα-Παναχαϊκή. Αντιμέτωπος με τον Πανσερραϊκό ο ΠΑΟΚ.

    Α` ΦΑΣΗ

    1. Ιεράπετρα

    2. Βύζας Μεγάρων-Ναυπακτιακός Αστέρας

    3. Ολυμπιακός ΑΣΚ-Ηλιούπολη

    4. Ατσαλένιος-Δόξα Δράμας

    5. Αιολικός Μυτιλήνης-Ρόδος

    6. Αναγέννηση Άρτας-Καβάλα

    7. Απόλλων Αθηνών-Πολύκαστρο

    8. Τρίκαλα-Θήβα

    9. Δόξα Γρατίνης-Πιερικός

    10. Θύελλα Πατρών-Αναγέννηση Καρδίτσας

    11. Αχαρναϊκός-Άγιος Δημήτριος

    12. Γιάννενα ΑΕ-Παναχαϊκή

    13. ΠΑΟ Νέων Επιβατών-Λαμία

    14. Παναιτωλικός-Ανδρούτσος Γραβιάς

    15. Κορωπί-Θερμαϊκός Θέρμης

    16. Διαγόρας-Ένωση Θράκης

    17. Πανηλειακός-Εθνικός Κατερίνης

    Β` ΦΑΣΗ

    18. Πανσερραϊκός

    19. Ιεράπετρα-Χαϊδάρι

    20. Νικητής 2-Γιάννινα ΠΑΣ

    21. Νικητής 3-Προοδευτική

    22. Νικητής 4-Εθνικός Αστέρας

    23. Νικητής 5-Μεσσηνιακός

    24. Νικητής 6-Καλλιθέα

    25. Νικητής 7-Αγροτικός Αστέρας

    26. Νικητής 8-Πανθρακικός

    27. Νικητής 9-Καλαμάτα

    28. Νικητής 10-Νίκη Βόλου

    29. Νικητής 11-Καστοριά

    30. Νικητής 12-Θρασύβουλος

    31. Νικητής 13-Λεβαδειακός

    32. Νικητής 14-Εθνικός

    33. Νικητής 15-Αστέρας Τρίπολης

    34. Νικητής 16-Ηλυσιακός

    35. Νικητής 17-Βέροια

    Γ` ΦΑΣΗ

    36. Νικητής 23-Νικητής 29

    37. Νικητής 24-Νικητής 21

    Δ` ΦΑΣΗ

    38. Πανσερραϊκός-ΠΑΟΚ

    39. Νικητής 19-ΑΕΚ

    40. Νικητής 20-Αιγάλεω

    41. Νικητής 22-Ολυμπιακός

    42. Νικητής 25-Ιωνικός

    43. Νικητής 26-Λάρισα

    44. Νικητής 27-Κέρκυρα

    45. Νικητής 28-Άρης

    46. Νικητής 30-Παναθηναϊκός

    47. Νικητής 31-Απόλλων Καλαμαριάς

    48. Νικητής 32-ΟΦΗ

    49. Νικητής 33-Ξάνθη

    50. Νικητής 34-Ατρόμητος

    51. Νικητής 35-Πανιώνιος

    52. Νικητής 36-Εργοτέλης

    53. Νικητής 37-Ηρακλής

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Το "αντίο" του Σαλπιγγίδη

    17/8/2006 5:04:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης επιβεβαίωσε πως η μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό είναι δεδομένη, μέσω γραπτής δήλωσης του. Ο διεθνής επιθετικός αποχαιρετά τον ΠΑΟΚ και στην δήλωση του ευχαριστεί τον κόσμο του "δικεφάλου του Βορρά" και την αγάπη που του έδειξε όσα χρόνια ήταν στην ομάδα. Αναλυτικά, η δήλωση του διεθνή φορ: "Τον τελευταίο καιρό είχα ενημερώσει τον πρόεδρο ότι είμαι προβληματισμένος και δεν αισθάνομαι καλά με την κατάσταση στα αποδυτήρια και την οικονομική αβεβαιότητα των συμπαικτών μου, την ώρα που εγώ δεν είχα καμία οικονομική εκκρεμότητα. Τις τελευταίες δύο ημέρες ενημερώθηκα για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού και είπα στον κ. Γούμενο ότι εφόσον η ομάδα ικανοποιηθεί, τότε εγώ δεν θα είχα πρόβλημα να φύγω. Έχω προσφέρει πολλά στον ΠΑΟΚ και στο παρελθόν θα μπορούσα να φύγω χωρίς η ομάδα να έχει κανένα όφελος. Αυτή τη στιγμή από τη μεταγραφή μου θα ωφεληθεί και χρηματικά ο ΠΑΟΚ σε μια δύσκολη περίοδο για τον σύλλογο. Ευχαριστώ τον κόσμο για την αγάπη που μου έδειξε και να ξέρουν ότι θα τους έχω για πάντα στην καρδιά μου. Δεν θα ξεχάσω ότι ο ΠΑΟΚ με ανέδειξε και με τη φανέλα του έζησα όμορφες στιγμές".

    Επεισόδια και ζημιές

    Η δεδομένη μεταγραφή του Σαλπιγγίδη στον Παναθηναϊκό έφερε αντιδράσεις στις τάξεις των οπαδών του ΠΑΟΚ. Το βράδυ της Τετάρτης οι οπαδοί της ομάδας κατέλαβαν μετά τα μεσάνυχτα τα γραφεία της ΠΑΕ και προχώρησαν σε καταστροφές γραφείων και αντικειμένων που βρίσκονταν εντός αυτών. Σύμφωνα με την πρώτη καταμέτρηση, οι οπαδοί της ομάδας προξένησαν καταστροφές και φθορές σε υαλοπίνακες, τηλεοράσεις, ηλεκτρολογικό υλικό και υπολογιστές, ενώ φεύγοντας πήραν μαζί τους και μέρος του ηλεκτρονικού εξοπλισμού της ΠΑΕ. Οι καταληψίες στα γραφεία της εταιρείας ήταν πάνω από 100 και έφυγαν αμέσως μετά τις ζημίες που προξένησαν.

    Ακόμα μερίδα φιλάθλων του ΠΑΟΚ από Θεσσαλονίκη και Αθήνα, περίπου 25 στον αριθμό, σήμερα το πρωί βρέθηκε στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος" με πρόθεση να "απαγάγει" τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη, κατά την επιστροφή της εθνικής ομάδας από την Αγγλία, και με προφανή σκοπό να εμποδίσει τη μεταγραφή του διεθνή ποδοσφαιριστή στον Παναθηναϊκό. Ο παίκτης, όμως, φυγαδεύτηκε από την πίσω πόρτα του αεροδρομίου και δεν κατέστη δυνατό στους οπαδούς της μακεδονικής ομάδας να κάνουν πράξη το σχέδιό τους.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 August 2006 - 16:51:52 UTC