Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Monday, 18 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-08-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Εκκενώθηκε αεροδρόμιο
  • [02] "Ξύπνησε" ηφαίστειο
  • [03] Και επίσημα "πράσινος" ο Σαλπιγγίδης
  • [04] "Πόντιοι" Περόνε και Φαβάλι
  • [05] Πήρε Αλέκου ο Ηρακλής
  • [06] ΟΦΗ: Επαγγελματίες δύο νέοι
  • [07] "Κολλημένος" με τη φυλακή

    [01] Κόσμος

    Εκκενώθηκε αεροδρόμιο

    17/8/2006 10:51:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκκενώθηκε την Πέμπτη το αεροδρόμιο της Δυτικής Βιρτζίνια, καθώς έλεγχος που έγινε σε δύο πλαστικά δοχεία που μετέφερε επιβάτης έδειξε την πιθανή ύπαρξη εκρηκτικών ουσιών, όπως ανέφερε ο διευθυντής του αεροδρομίου, μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN. Αμέσως, οι αρχές εκκένωσαν τον τερματικό σταθμό του αεροδρομίου Τρι-Στέιτ στο Χάντινγκτον, ενώ, η επιβάτης συνελήφθη από την ομοσπονδιακή αστυνομία. Τα στοιχεία της δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα, έγινε όμως γνωστό ότι είναι 26 ετών, προέρχεται από το Τζάκσον του Μίσιγκαν και επρόκειτο να ταξιδεύσει στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC: US airport in 'liquid bomb' alert

    [02] Κόσμος

    "Ξύπνησε" ηφαίστειο

    17/8/2006 9:56:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Πανικός επικράτησε την Πέμπτη στον Ισημερινό, όταν εξερράγη το ηφαίστειο Τουγκου-ραχούα, 130 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τοπικούς παράγοντες, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του, 60 αγνοούνται ενώ εκατοντάδες εγκαταλείπουν όπως όπως τα σπίτια τους. Η τοπική τηλεόραση μετέδωσε εντυπωσιακές εικόνες από την έκρηξη.

    Αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για λιωμένες πέτρες που εκτοξεύονταν από το ηφαίστειο.

    Οι αρχές κάνουν λόγο για ανυπολόγιστες καταστροφές. Σπίτια κατέρρευσαν και οι κάτοικοι έψαξαν καταφύγιο σε εκκλησίες και σχολεία.

    Εκπρόσωπος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ανακοίνωσε ότι τις τελευταίες ώρες η ηφαιστειακή δραστηριότητα έχει υποχωρήσει. Ωστόσο, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο και περισσοτέρων εκρήξεων.

    [03] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Και επίσημα "πράσινος" ο Σαλπιγγίδης

    17/8/2006 8:44:00 μμ

    Παίκτης του Παναθηναϊκού είναι και επίσημα ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης. Ο Έλληνας διεθνής επιθετικός βρέθηκε από το πρωί της Πέμπτης στα γραφεία της "πράσινης" ΠΑΕ, συζήτησε και τις τελευταίες λεπτομέρειες και στη συνέχεια υπέγραψε το νέο του συμβόλαιο με τον ΠΑΟ. Ο "Σάλπι" υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές που φτάνουν περίπου τα 700.000 ευρώ, ενώ ο ΠΑΟΚ θα έχει λαμβάνειν περί τα 1,7 εκατομμύρια ευρώ συν τους Σάντορ Τόργκελε, Θανάση Τσίγκα και Κώστα Χαραλαμπίδη. Αξίζει να σημειωθεί πως το κόστος της μεταγραφής του στοίχισε στους "πράσινους" περίπου 5 εκατομμύρια ευρώ. Μετά από την κίνηση αυτή, ο Έλληνας διεθνής επιθετικός αποτελεί την πιο ακριβή ελληνική αγορά ποδοσφαιριστή. Η ανακοίνωση που εκδόθηκε έχει ως εξής: "Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο διεθνής Έλληνας επιθετικός υπέγραψε συμβόλαιο για 4 χρόνια".

    "Σάλπι": "Τον καλύτερο μου εαυτό"

    Η ακριβότερη μεταγραφή στην ελληνική αγορά είναι πλέον γεγονός και ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης είναι και επίσημα παίκτης του Παναθηναϊκού. Ο "Σάλπι" θα κάνει έτσι την Παρασκευή ευτυχισμένα γενέθλια. Στις πρώτες του δηλώσεις στην επίσημη ιστοσελίδα του συλλόγου ο νεοαποκτηθείς άσος τόνισε: "Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ήρθα σε μια μεγάλη ομάδα με στόχους και φιλοδοξίες. θα δώσω τον καλύτερό μου εαυτό για τον Παναθηναϊκό όπως έκανα τόσα χρόνια για τον ΠΑΟΚ".

    Ο Παναθηναϊκός "τίναξε την μπάγκα στον αέρα" καθώς το κόστος της μεταγραφής του Έλληνας επιθετικού έφτασε περίπου τα 5 εκατομμύρια ευρώ. Ο Σαλπιγγίδης υπέγραψε συμβόλαιο τετραετούς διάρκειας με ετήσιες απολαβές περίπου 800.000 ευρώ. Από την μεριά του ο ΠΑΟΚ θα βάλει στα ταμεία του περίπου 1,8 εκατομμύρια ευρώ, ενώ αποκτά και τρεις παίκτες, τους Σάντορ Τόργκελε, Θανάση Τσίγκα και Κώστα Χαραλαμπίδη.

    Συγκεκριμένα, ο Θανάσης Τσίγκας θα δοθεί δανεικός πιθανότατα για έναν χρόνο και θα είναι πληρωμένος από τον Παναθηναϊκό. Επίσης ο Παναθηναϊκός συμφώνησε στην αγορά του Σάντορ Τόργκελε από την Κρίσταλ Πάλας και θα μετακομίσει επίσης στη Θεσσαλονίκη. Όσον αφορά τον Κύπριο, δέχθηκε να δοθεί δανεικός στον "Δικέφαλο" για δύο χρόνια, μετά από γενναία αύξηση των ετήσιων αποδοχών του, που ισοδυναμεί σχεδόν με διπλασιασμό αυτών. Να σημειωθεί πως ο "Μπίδης", που είχε συμβόλαιο ως το Δεκέμβριο του 2007 (με δικαίωμα μονομερούς ανανέωσης από τον ΠΑΟ για 1+1 χρόνια), μέχρι το βράδυ της Τετάρτης ήταν αρνητικός στο ενδεχόμενο να δοθεί δανεικός. Ο Παναθηναϊκός ωστόσο τελικά του πρότεινε να του ανανεώσει το συμβόλαιο ως το 2010 (κλειστό) έναντι σχεδόν 200.000 ευρώ ετησίως (αντί για 100.000 που εισπράττει τώρα) με τον όρο να δεχτεί να παίξει στον ΠΑΟΚ την προσεχή διετία, αλλά και να έχει δικαίωμα να φύγει μετά τον πρώτο χρόνο αν δεν είναι ικανοποιημένος. Ο Κύπριος έκανε αποδεκτή την πρόταση των "πρασίνων" και έτσι μπήκε και το τελευταίο κομμάτι στο παζλ της μεταγραφής του Σαλπιγγίδη.

    Τα "κατορθώματα" του "Σάλπι"

    Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης θα γιορτάσει αύριο στην Αθήνα τα 25α γενέθλιά του. Γέννημα-θρέμμα της Θεσσαλονίκης, ο ταχύτατος στράικερ μετακόμισε νότια στο ξεκίνημα της καριέρας του και στα 18 του έπαιξε 7 αγώνες με τη Λάρισα στο πρωτάθλημα Β Εθνικής την περίοδο 1999-2000. Από την επόμενη σεζόν κι αφού ολοκλήρωσε τη στρατιωτική του, έκανε το όνειρό του πραγματικότητα και υπέγραψε στον ΠΑΟΚ, όμως παραχωρήθηκε δανεικός στην Καβάλα (43 συμμετοχές, 25 γκολ από τον Ιανουάριο του 2001 έως το Μάιο του 2002). Η επιστροφή του στην Τούμπα συνέπεσε με την αποχώρηση βασικών επιθετικών της ομάδας, όπως ο Γιάννης Οκκάς κι ο Γιώργος Γεωργιάδης. Έτσι, άνοιξε ο δρόμος για την ενδεκάδα και ο "Σάλπι" δεν άφησε την ευκαιρία να πάει χαμένη. Έγινε από τα 22 του αρχηγός του ΠΑΟΚ και μετά τη σεζόν 2002/2003 (15συμ., 3 γκολ) ήταν ο απόλυτος ηγέτης της επιθετικής γραμμής. Το 2004 πέτυχε 16 γκολ σε 29 αγώνες και οδήγησε το "Δικέφαλο του Βορρά" στην τρίτη θέση και τη συμμετοχή στους προκριματικούς του Τσάμπιονς Λιγκ. Την επόμενη περίοδο πέτυχε 14 γκολ (29 συμ.) και τον Μάιο του 2006, η λήξη του πρωταθλήματος Α Εθνικής τον βρήκε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 17 γκολ.

    Βασικό στέλεχος όλων των "μικρών" εθνικών ομάδων, ήταν επόμενο να κάνει το "άλμα" στους πρωταθλητές Ευρώπης και σαν σήμερα πριν από έναν χρόνο πραγματοποίησε το ντεμπούτο του ανάμεσα στους εκλεκτούς του Οτο Ρεχάγκελ. Ο Σαλπιγγίδης έπαιξε για πρώτη φορά στην εθνική ανδρών στο φιλικό με το Βέλγιο (0-2) στις Βρυξέλλες στις 17/8/2005 και έκτοτε είναι πάντα παρών στις κλήσεις του Ρεχάγκελ, μετρώντας 10 διεθνείς συμμετοχές.

    [04] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Πόντιοι" Περόνε και Φαβάλι

    17/8/2006 9:23:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στον Απόλλωνα Καλαμαριάς θα συνεχίσουν την καριέρα τους οι Εμμανουέλ Περόνε και Λούκας Φαβάλι. Ο πρώτος που έμεινε ελεύθερος -σύμφωνα με την Επιτροπή Επίλυσης Οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ- από τον Ιωνικό, θα υπογράψει συμβόλαιο δυο ετών με την ομάδα της Καλαμαριάς. Είναι επιθετικός, 23 ετών και πριν τον Ιωνικό αγωνίστηκε και στην Τρουά της Γαλλίας. Ο Φαβάλι είναι παρομοίως Αργεντινός και δοκιμάστηκε τις τελευταίες μέρες στον Απόλλωνα. Είναι 21 ετών μεσοεπιθετικός και προέρχεται από τις ακαδημίες της Ιντεπεντιέντε. Τα πρώτα τους επαγγελματικά συμβόλαια υπέγραψαν δύο νεαροί ποδοσφαιριστές του ΟΦΗ, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Πρόκειται για τον Σταύρο Μαμουλάκη, που έχει γεννηθεί στις 3/2/1988 και τον Κώστα Μιχελακάκη, που έχει γεννηθεί στις 20/9/1987. Και οι δύο αγωνίζονται στην επίθεση, κέρδισαν την εμπισοσύνη του προπονητή Ράινερ Μάουερ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να μην παραχωρηθούν δανεικοί. Έτσι η διοίκηση τους κάλεσε και υπέγραψαν συμβόλαιο για πέντε χρόνια.

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Πήρε Αλέκου ο Ηρακλής

    17/8/2006 9:17:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στην απόκτηση του 23χρονου Κύπριου επιθετικού προχώρησε ο Ηρακλής της τελευταία μέρα των μεταγραφών. Ο Κύπριος ποδοσφαιριστής, που είναι 2 φορές διεθνής, ανήκει στον Άρη Λεμεσού με τον οποίο έχει έρθει σε συμφωνία η διοίκηση του Ηρακλή. Η μεταγραφή του θα είναι για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ο σύλλογος της Κύπρου θα λάβει 100.000 ευρώ, ποσό που θα λαμβάνει και ο παίκτης κατ έτος στην συνεργασία του με την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Ο νεαρός ποδοσφαιριστής, που αγωνίστηκε χθες με την εθνική της πατρίδας του στην Ρουμανία, έχει υπογράψει στον Ηρακλή αλλά ακόμα εκκρεμεί ο τρόπος διακανονισμού των χρημάτων που θα λάβει ο Αρης Λεμεσσού, κάτι που αναμένεται να γίνει πολύ σύντομα.

    [06] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    ΟΦΗ: Επαγγελματίες δύο νέοι

    17/8/2006 9:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Προοπτική στο μέλλον για τον ΟΦΗ. Οι Κρητικοί ενισχύθηκαν με δύο παίκτες επένδυση για το μέλλον, που προέρχονται από τα τμήματα υποδομής του συλλόγου. Πρόκειται για τον Σταύρο Μαμουλάκη, που έχει γεννηθεί στις 3/2/1988 και τον Κώστα Μιχελακάκη, που έχει γεννηθεί στις 20/9/1987. Και οι δύο αγωνίζονται στην επίθεση, κέρδισαν την εμπιστοσύνη του προπονητή Ράινερ Μάουερ κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, ο οποίος με τη σειρά του ζήτησε να μην παραχωρηθούν δανεικοί. Έτσι η διοίκηση τους κάλεσε και υπέγραψαν συμβόλαιο για πέντε χρόνια.

    [07] Παράξενα

    "Κολλημένος" με τη φυλακή

    17/8/2006 7:48:00 μμ

    Συντάκτης: Βίκυ Κελέρη

    Έζησε δύο ολόκληρα χρόνια κοντά της και όταν ήρθε η στιγμή να την αποχωριστεί, δε μπόρεσε να το αντέξει και προσπάθησε να επιστρέψει. Ο 23χρονος Αυστριακός, Ντέτλεφ Φέντερσον είχε καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών για κλοπή. Αφού την εξέτισε στο σωφρονιστικό κατάστημα Τζόζεφσταντ της Βιέννης, πριν από λίγο καιρό έφτασε η απόφαση για την αποφυλάκισή του. Οι πύλες άνοιξαν κι νεαρός είχε και πάλι την ελευθερία του. Κι ενώ αυτό θα έκανε οποιονδήποτε άλλο στη θέση του να πετά από χαρά, ο Ντέτλεφ στεναχωρήθηκε πολύ κι ήθελε να γυρίσει πίσω. Αυτό είπε και στους αστυνομικούς, όταν πριν από μια εβδομάδα τον συνέλαβαν στην σκεπή της Τζόζεφσταντ, ενώ προσπαθούσε να ξανατρυπώσει στα παλιά του λημέρια.

    Όπως εξήγησε ο 23χρονος "η ζωή στη φυλακή είναι πολύ πιο εύκολη. Σε ταΐζουν, σου πλένουν τα ρούχα και σε αφήνουν να βλέπεις τηλεόραση, πράγματα πολύ περισσότερα από αυτά, που κάνει η μητέρα μου".

    Γι αυτό σκέφτηκε, όπως είπε, ότι αν κατάφερνε να ξαναμπεί, θα μπερδευόταν με το πλήθος και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι δε θα το καταλάβαιναν.

    Μόνο, που, όπως φάνηκε, μάλλον δεν τα είχε σχεδιάσει και τόσο καλά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 17 August 2006 - 20:50:31 UTC