Read the Treaty of Lausanne (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μηδενική ανοχή στη διαφθορά
  • [02] Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου
  • [03] Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τη διαφθορά
  • [04] Ομιλία Παπαρήγα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ
  • [05] Απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών
  • [06] Έκκληση προς τον Β. Παλαιοκώστα
  • [07] Μπαράζ εκρήξεων στη Ταϊλάνδη
  • [08] Πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελβετία
  • [09] Πολύνεκρη επίθεση στο Κιρκούκ
  • [10] Είχε "Μπίδη" ο ΠΑΟΚ
  • [11] Καθ-Άρης-ε με φωτοβολίδα
  • [12] Σπουδαίες επιδόσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο
  • [13] Σκόραρε ο Γκέκας, ισοπαλία ο Μπόχουμ

    [01] Πολιτική

    Ομιλία Καραμανλή στην Κ.Ε της ΝΔ

    Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

    17/9/2006 10:55:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 11:45:34 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την ανυποχώρητη στάση της κυβέρνησης για μηδενική ανοχή στα ζητήματα της διαφθοράς, απ όπου και αν προέρχεται, υπογράμμισε εκ νέου ο Πρωθυπουργός από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της ΝΔ, που συνέρχεται με θέμα τις εκλογές στην Αυτοδιοίκηση. Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι θα υπάρξει μετωπική σύγκρουση σε κάθε νοσηρό ζήτημα, επισημαίνοντας ότι οι εποχές της συγκάληψης και της ανοχής έχουν περάσει προ πολλού. Δεν πρέπει να τρέφει κανένας αυταπάτες, είπε ο κ. Καραμανλής, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει διαφάνεια παντού. Το Σάββατο, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Καραμανλή, ο γραμματέας του κυβερνώντος κόμματος Λευτέρης Ζαγορίτης, τόνισε πως όταν λέμε μηδενική ανοχή στη διαφθορά το εννοούμε, προσθέτοντας χαρακτηριστικά "τις χειροπέδες τις είδατε;"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τη διαφθορά

    Συνάντηση Καραμανλή - Ζαγορίτη

    [02] Πολιτική

    Από τη Θεσσαλονίκη

    Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου

    16/9/2006 9:20:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 11:33:00 πμ)

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΑΠΕ

    Δριμεία επίθεση στην Κυβέρνηση και προσωπικά στον Κώστα Καραμανλή εξαπέλυσε από το βήμα της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, ο Γιώργος Παπανδρέου, στην ομιλία του προς τις παραγωγικές τάξεις. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι ο Πρωθυπουργός είναι δέσμιος δικτύων και συμφερόντων που δεν του επιτρέπουν να συγκρουστεί με το κατεστημένο και σημείωσε ότι ο ίδιος δεν ενδιαφέρεται να γίνει πρωθυπουργός υπό ομηρία, που θα εξυπηρετεί και πελατειακές λογικές. Η ΝΔ άφησε ασύδοτους τους κερδοσκόπους, είπε ο κ. Παπανδρέου, και εγγυήθηκε την εξασφάλιση του ελάχιστου επιπέδου αξιοπρεπούς διαβίωσης των πολιτών, μέσω μιας εθνικής πολιτικής για την οικογένεια. Ακόμη, έθεσε προτεραιότητες για μια δίκαιη κοινωνία αξιών, ενώ τόνισε ότι δεσμεύεται για μια μεγάλη ανατροπή στην Παιδεία, για την οποία είπε πως πρέπει να διατεθεί το 5% του Ακαθάριστου Εθνικού Προϊόντος. Ο κ. Παπανδρέου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα σκάνδαλα τα οποία -όπως είπε- έγιναν με το πέπλο της σεμνότητας και ταπεινότητας και εξέφρασε την ανησυχία του για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα στον τόπο με τις απίστευτες ιστορίες διαφθοράς και τις οργανωμένες συμμορίες, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε. Μίλησε για κομματικοκρατία τονίζοντας ότι αντί για κώδικες αξιών έχουμε κώδικες του κόμματος, αίματος των συγγενών και των φίλων, ενώ αναφερόμενος στις ευθύνες υπογράμμισε ότι κανείς δεν τις αναλαμβάνει και κανείς δεν παραιτείται. Επιτέθηκε επίσης στη ΝΔ, λέγοντας ότι δημιούργησε τη θερμοκοιτίδα της διαφθοράς με τον κομματισμό, την αναξιοκρατία και την κοινωνία της κουμπαριάς. Τέλος επιτέθηκε και στον υπουργό Ανάπτυξης, λέγοντας ότι είναι απορίας άξιον γιατί ο κ. Σιούφας έκανε την Επιτροπή Ανταγωνισμού παράρτημα του γραφείου του.

    Αντιπαράθεση για τη διαφθορά

    Ο κ. Παπανδρέου το απόγευμα σε σύντομη ομιλία του, κατά την άφιξή του στο αεροδρόμιο Μακεδονία, κατηγόρησε ευθέως τον Πρωθυπουργό για τα φαινόμενα της διαφθοράς που εμφανίσθηκαν το τελευταίο διάστημα. Ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος στον κ. Καραμανλή ανέφερε: "μας είπατε ότι όταν θα έρθετε στην εξουσία θα καταπολεμήσετε την διαφθορά και σήμερα βλέπουμε ότι οργανώνετε εσείς την διαφθορά". Και ρώτησε τον Πρωθυπουργό, αν έχει ευθύνη εκείνος για το γεγονός ότι δεν παραιτούνται υπουργοί μετά τις αποκαλύψεις γύρω από τα τελευταία σκάνδαλα και τις μεγάλες πολιτικές ευθύνες, που όπως είπε, έχουν οι αρμόδιοι υπουργοί. Συνεχίζοντας την επίθεση του κατά του κ. Καραμανλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι χρησιμοποιεί την καραμέλα πως για όλα φταίει το ΠΑΣΟΚ. Και απέδωσε στον κ. Καραμανλή και στην κυβέρνηση την ευθύνη για την "γαλάζια συνέντευξη", για τους "αδιαφανείς γαλάζιους διαγωνισμούς", για την "γαλάζια συναλλαγή", για "τον τρόπο που πουλάτε προστασία τους ισχυρούς".

    Ανεβάζοντας τους τόνους της αντιπαράθεσης για τα θέματα της διαφθοράς ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την αγανάκτηση του "για αυτά που βλέπουμε τις τελευταίες μέρες" και πρόσθεσε ότι "έχουμε μια κυβέρνηση χωρίς τσίπα".

    Επίσης απέδωσε ευθύνες στον Πρωθυπουργό για τις επιλογές των υπουργών και άλλων στελεχών και πρόσθεσε ότι ο κ. Καραμανλής έχει την ευθύνη για την "σημερινή κατάντια, την έλλειψη αξιοκρατίας, διαφάνειας, την απουσία μιας κοινωνίας δικαίου, ενός κράτους δικαίου". Θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα για μία κοινωνία αξιοκρατίας και δικαιοσύνης, ο κ. Παπανδρέου τόνισε πως στην κοινωνία που επαγγέλλεται όλοι θα είναι ίσοι και δεν θα διαχωρίζονται σε γαλάζιους, πράσινους και κόκκινους.

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θεόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας στον κ. Παπανδρέου δήλωσε: "Όταν ο κ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ συναντούν τη Θεσσαλονίκη θυμούνται τη λέξη παραμύθια και δεν είναι καθόλου τυχαίο, αφού είχαν γεμίσει την πόλη και τους κατοίκους της με αυτά. Ο κ. Παπανδρέου, καταφεύγοντας σε μόνιμη πλέον βάση στη συνήθη 'συνταγή ΠΑΣΟΚ' -στα μεγάλα και κούφια λόγια, στο μηδενισμό και το λαϊκισμό- το μόνο που καταφέρνει είναι να αποκαλύπτει με το σαφέστερο τρόπο το αδιέξοδο που βρίσκεται ο ίδιος και η παράταξή του".

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Στη ΔΕΘ ο Παπανδρέου

    [03] Πολιτική

    Τα δύο μεγάλα κόμματα υπεύθυνα, λέει η πλειοψηφία

    Αποκαλυπτική δημοσκόπηση για τη διαφθορά

    16/9/2006 9:12:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Η νοοτροπία των Ελλήνων και η γραφειοκρατία ευθύνονται για τα φαινόμενα διαφοράς, σύμφωνα με δημοσκόπηση της "Μέτρον Ανάλυσις" που δημοσιεύει η "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία". Για τη σχέση των πολιτικών κομμάτων με τη διαφθορά, το 24,8% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι αυτά τα φαινόμενα αφορούν το ΠΑΣΟΚ, το 14,1% τη ΝΔ, ενώ το 44,8% και τα δύο μεγάλα κόμματα. Στην ερώτηση αν η διαφθορά στη χώρα μας τα τελευταία χρόνια έχει αυξηθεί, βρίσκεται στα ίδια επίπεδα ή έχει μειωθεί, το 44,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι η διαφθορά βρίσκεται στα ίδια επίπεδα, το 35,2% ότι έχει αυξηθεί, το 16% ότι έχει μειωθεί ενώ 4,3% δεν γνωρίζει/δεν απαντά. Στην ερώτηση που οφείλεται η διαφθορά το 54% αναφέρει την νοοτροπία των Ελλήνων, το 20,8% τη γραφειοκρατία, το 19,3% τους χαμηλούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων και το 5,9% δεν γνωρίζει/δεν απαντά. Στη σχέση των πολιτικών κομμάτων με τη διαφθορά, το 44,8% των ερωτηθέντων απαντά ότι τα φαινόμενα διαφθοράς αφορούν και τα δυο μεγάλα κόμματα, το 24,8% το ΠΑΣΟΚ, το 14,1% τη Νέα Δημοκρατία, το 3,8% κανένα, το 1,1% άλλο κόμμα, ενώ το 11,5% όσων συμμετείχαν στην έρευνα δεν γνωρίζουν/δεν απαντούν. Αναφορικά με τα ΜΜΕ, αν συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της διαφθοράς ή παρουσιάζουν μόνο ότι δεν θίγει τα δικά τους συμφέροντα, το 49,4% των πολιτών που έλαβαν μέρος στη δημοσκόπηση απαντά ότι τα μέσα ενημέρωσης ενδιαφέρονται μόνο για τηλεθέαση και κυκλοφορία και το 27,3% ότι παρουσιάζουν μόνο ότι δεν θίγει τα δικά τους συμφέροντα. Στην ερώτηση σε ποιούς τομείς έχουν ζητήσει χρήματα για τη διεκπεραίωση μιας υπόθεσης οι ερωτηθέντες κατατάσσουν στην πρώτη θέση τα νοσοκομεία με 56,2% και την εφορία στη δεύτερη με 29,6%. Στην πανελλαδική τηλεφωνική έρευνα που διενεργήθηκε στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου συμμετείχαν 801 άτομα.

    [04] Πολιτική

    Ομιλία Παπαρήγα στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ

    16/9/2006 11:19:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Να επιλέξουν την ανυπότακτη γραμμή κάλεσε τους πολίτες η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ μιλώντας στο 32ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- Οδηγητή στα Ιλίσια. Η Αλέκα Παπαρήγα τόνισε ότι η 15η Οκτωβρίου είναι μια μεγάλη ευκαιρία για να καταδικάσουν οι ψηφοφόροι τις πολιτικές της κυβέρνησης και του ΠΑΣΟΚ. Αναφερόμενη στο σκάνδαλο της ΜΕΒΓΑΛ έκανε λόγο για μονοπώλια που υπάρχουν σε διάφορους τομείς του εμπορίου και πρόσθεσε ότι δεν τηρούν ούτε τις συμφωνίες μεταξύ τους, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι "υπάρχει πόλεμος μεταξύ τους με αποκαλύψεις σκανδάλων και προβοκάτσιες". Επεσήμανε ακόμη ότι τα μονοπώλια και το κράτος διασυνδέονται με το πολιτικό προσωπικό της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    [05] Κοινωνία

    Τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου

    Απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών

    17/9/2006 11:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 11:11:22 πμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αρχίζει τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, η πενθήμερη απεργία δασκάλων και νηπιαγωγών, μετά την ανακοίνωση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδας. Στις 11 το πρωί της Δευτέρας θα γίνει συγκέντρωση έξω από το υπουργείο, ενώ την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών. Η ΔΟΕ επιρρίπτει τις ευθύνες για την αναστάτωση των σχολείων στη Κυβέρνηση, ενώ τονίζει ότι το Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να γίνει η γενική συνέλευση των προέδρων των κατά τόπους Ενώσεων των δασκάλων, για να αποφασιστεί η περαιτέρω πορεία.

    [06] Κοινωνία

    Από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης

    Έκκληση προς τον Β. Παλαιοκώστα

    16/9/2006 9:22:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Νέα έκκληση στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα να παραδοθεί απηύθυνε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης -μετά τη σύλληψη του αδελφού του Νίκου. Η Πολιτεία δεν είναι μισαλλόδοξη αλλά μεγάθυμη, σημείωσε ο Βύρωνας Πολύδωρας κατά την επίσκεψή του στο κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη, χαριτολογώντας, μάλιστα, δήλωσε ότι έχει αναλάβει τον παράξενο ρόλο του νομικού συμβούλου των αδελφών. Εν τω μεταξύ, συνεχίζει η ειδική ομάδα που έχει συστήσει η Ελληνική Αστυνομία για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δραπέτη των φυλακών Κορυδαλλού Βασίλη Παλαιοκώστα. Τα αποτελέσματα των ερευνών στα όπλα, το κλεμμένο αυτοκίνητο και το κινητό τηλέφωνο που κατείχε κατά την σύλληψη του ο Νίκος Παλαιοκώστας, δεν φαίνεται να κρύβουν κάποιο αξιοποιήσιμο στοιχείο, σύμφωνα μάλιστα με κάποιες πρώτες πληροφορίες, τα όπλα δεν έχουν "παρελθόν", δεν έχουν δηλαδή χρησιμοποιηθεί σε κάποια ληστεία ή ανταλλαγή πυροβολισμών. Το ενδεχόμενο να προδώσει ο Νίκος Παλαιοκώστας τον μικρότερο αδελφό του, Βασίλη, είχε εξαρχής αποκλειστεί: Τα δύο αδέλφια, όπως έχει αποδείξει η πολύχρονη ιστορία τους στην παρανομία, τα δένει όρκος αλληλεγγύης, ισχυρότερος από οποιοδήποτε άλλο κίνητρο. Παρόλη τη διαφαινόμενη έλλειψη νέων στοιχείων, οι επιτελείς την ΕΛ.ΑΣ. ακολουθούν με ακρίβεια τον σχεδιασμό που έχουν καταστρώσει, πεπεισμένοι πως όπως στην περίπτωση του Νίκου Παλαιοκώστα και του Αλβανού δραπέτη Αχμέτ Ριτζάι η πιστή εφαρμογή των σχεδίων και ο ασφυκτικός κλοιός που έχουν στήσει θα οδηγήσει την κατάλληλη στιγμή και τον Βασίλη Παλαιοκώστα στη Δικαιοσύνη.

    [07] Κόσμος

    Τέσσερις σκοτώθηκαν και 62 τραυματίστηκαν

    Μπαράζ εκρήξεων στη Ταϊλάνδη

    17/9/2006 11:12:00 πμ

    Τέσσερις άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου και ενός Καναδού τουρίστα, σκοτώθηκαν και άλλοι 62 τραυματίστηκαν από τις εκρήξεις πέντε βομβών το Σάββατο στη νότια Ταϊλάνδη, όπου πλειοψηφούν οι μουσουλμάνοι. Δύο άνθρωποι βρήκαν το θάνατο επί τόπου το απόγευμα του Σαββάτου στην πόλη Χατ Γιάι της επαρχίας Σόνγκλα, ενώ άλλοι δύο υπέκυψαν στα τραύματά τους σε νοσοκομείο μερικές ώρες αργότερα, δήλωσε ο ανώτατος αξιωματούχος της αστυνομίας στρατηγός Τάνι Ταουίτσρι. Μετά τις εκρήξεις, η αστυνομία απομάκρυνε περίπου χίλιους Ταϊλανδούς και ξένους τουρίστες από τα ξενοδοχεία τους. Ο κυβερνήτης της επαρχίας Σόμπορν Τσαϊμπανγκγιάνγκ σε δηλώσεις του επεσήμανε τις συνέπειες της επίθεσης για τον τουρισμό. "Οι εκρήξεις για άλλη μια φορά επηρεάζουν τον τουρισμό στο Χατ Γιάι, που είχε υποστεί πτώση μετά την βομβιστική επίθεση εναντίον του αεροδρομίου, τον Απρίλιο του 2005", είπε, προσθέτοντας ότι "θα εργαστούμε για να ξανακερδίσουμε τους τουρίστες".

    [08] Κόσμος

    Έξι άτομα σκοτώθηκαν

    Πολύνεκρο δυστύχημα στην Ελβετία

    16/9/2006 11:33:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν στην Ελβετία όταν ένα τουριστικό λεωφορείο, στο οποίο επέβαιναν 23 μέλη μιας ομάδας χόκεϊ επί πάγου, συγκρούστηκε με επιβατικό όχημα στο τούνελ Βιαμάλα στην περιοχή του Σαν Μπερναντίνο, κοντά στα σύνορα με την Ιταλία και την Αυστρία. Αμέσως μετά την σύγκρουσή τους, τα δύο οχήματα τυλίχτηκαν στις φλόγες, ενώ ζημιές υπέστησαν και άλλα οχήματα που βρίσκονταν στο τούνελ τη στιγμή της σύγκρουσης. Οι αρχές ερευνούν τα αίτια της σύγκρουσης.

    [09] Ιράκ

    Δεκατρείς σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν

    Πολύνεκρη επίθεση στο Κιρκούκ

    17/9/2006 10:46:00 πμ

    Δεκατρείς άνθρωποι, μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί, σκοτώθηκαν και 55 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου που προκάλεσε το πρωί ένας καμικάζι κοντά στην έδρα της αστυνομίας, στο Κιρκούκ, 250 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης. Κοντά στον τόπο της επίθεσης βρίσκονται επίσης τα γραφεία των δύο κουρδικών κομμάτων, της Πατριωτικής Ένωσης του Κουρδιστάν και του Δημοκρατικού Κόμματος του Κουρδιστάν. Ο έλεγχος του Κιρκούκ διεκδικείται τόσο από τους Σουνίτες Άραβες όσο και από τους Κούρδους, και η τελική διευθέτηση του καθεστώτος του θεωρείται από τα πιο ευαίσθητα θέματα για το μεταπολεμικό Ιράκ. Σύμφωνα με ανακοίνωση του αμερικανικού στρατού, ιρακινές και αμερικανικές δυνάμεις συνέλαβαν την περασμένη Δευτέρα υψηλό στέλεχος της Αλ-Κάιντα στη Μοσούλη, 370 χιλιόμετρα βορείως της Βαγδάτης.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Είχε "Μπίδη" ο ΠΑΟΚ

    16/9/2006 11:07:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/9/2006 11:12:57 μμ)

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με ένα γκολ του Κώστα Χαραλαμπίδη στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ πήρε τη νίκη επί του Εργοτέλη με 1-0 στην Τούμπα, για την 4η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκα. Αυτή ήταν η δεύτερη νίκη για τον "δικέφαλο του Βορρά", ενώ για τους Κρητικούς αυτή ήταν η πρώτη ήττα, καθώς μέχρι σήμερα το βράδυ μετρούσαν δύο ισοπαλίες (με Ιωνικό εντός και Ξάνθη εκτός) και μία νίκη (με Πανιώνιο εντός). Ο ΠΑΟΚ δεν έπιασε υψηλά στάνταρ απόδοσης αλλά είχε ουσία και κατάφερε να πάρει το σημαντικό τρίποντο. Η ομάδα του Καραγεωργίου πάλεψε όσο μπορούσε, έδειξε κάποια καλά στοιχεία, αλλά υστερούσε σημαντικά στον τομέα της ανάπτυξης.

    Ο ΠΑΟΚ είχε τον έλεγχο του παιχνιδιού στα πρώτα 45 λεπτά, χωρίς να είναι ιδιαίτερα απειλητικός για την εστία του Πόσα. Οι παίκτες του Εργοτέλη με σωστή αμυντική διάταξη κατάφεραν να κρατήσουν το μηδέν και με ξαφνικές αντεπιθέσεις προσπάθησαν να κάνουν τη ζημιά.

    Η πρώτη καλή φάση του αγώνα σημειώθηκε για τον ΠΑΟΚ μόλις στο 7ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Γκονζάλες, ο Μίετσελ δεν κατάφερε να πιάσει την κεφαλιά από πολύ κοντά. Ένα σουτ του Ηλιάδη, δύο λεπτά αργότερα, πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Πόσα. Η μεγάλη ευκαιρία του α΄ ημιχρόνου χάθηκε για λογαριασμό του Εργοτέλη, στο 26ο λεπτό. Ο Κοιλιάρας βρέθηκε μόνος του στο σημείο του πέναλτι, αλλά το σουτ που επιχείρησε έφυγε πάνω από το δοκάρι της εστίας του Φερναντέζ. Ένα λεπτό αργότερα, ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον Κωνσταντινίδη να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τον Μίετσελ από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση να πιάνει την κεφαλιά άουτ.

    Με τους καλύτερους οιωνούς ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο για τον ΠΑΟΚ. Πριν καλά-καλά συμπληρωθεί το 47 της αναμέτρησης ο Χαραλαμπίδης με αριστερό σουτ στην αριστερή γωνία του Πόζα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, "γράφοντας" το 1-0. Οι Κρητικοί προσπάθησαν ν αντιδράσουν άμεσα, αλλά το σουτ του Τάσιτς έξω από την περιοχή μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ, Φερναντέζ.

    Παρά το γρήγορο γκολ που πέτυχε, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Ο "δικέφαλος του Βορρά" είχε πολλές λανθασμένες επιλογές στον χώρο της μεσαίας γραμμής δεν είχαν ρυθμό, ενώ σε αυτό συνετέλεσε και η αλλαγή του Ηλιάδη στο 66ο λεπτό. Ο νεαρός μέσος μέχρι τη στιγμή εκείνη ήταν από τους κορυφαίους της ομάδας του κι από την ώρα που αντικαταστάθηκε από τον Ντουμιτρέσκου, ο ΠΑΟΚ έχασε το ρυθμό του. Πάντως από την άλλη δεν γνώρισε και ιδιαίτερη απειλή από τους Κρητικούς στη συνέχεια και έτσι κατάφερε να κρατήσει το 1-0 και να πάρει το σημαντικό τρίποντο.

    Διαιτητής: Σταυρίδης (Πιερίας)

    Κίτρινες: Αραμπατζής, Σεγκάρα, Μπαλάφας, Χατζί

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΟΚ (Ίλιε Ντουμιτρέσκου): Φερναντέζ, Αραμπατζής, Κωνσταντινίδης, Μπαρκαουάν, Χαραλαμπίδης, Τόργκελε, Γκονζάλες (48΄ Σεγκάρα), Ηλιάδης (66΄ Μαλεζάς), Μπαλάφας, Μίετσελ, Μελίσσης

    ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Νίκος Καραγεωργίου): Πόσα, Χίμπλινγκερ, Ζαπρόπουλος, Χατζί, Τζούνιορ, Μελισσάς (66΄ Μπάρτσικ), Τάσιτς, Μπουέλε, Ιαστσουκ, Κοιλιάρας (80΄ Θάνος), Νατσέφσκι (76΄ Φραγκουλάκης)

    [11] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Καθ-Άρης-ε με φωτοβολίδα

    16/9/2006 9:31:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ο Άρης ήταν ο νικητής του ντέρμπι των αήττητων ομάδων με αντίπαλο τον Ιωνικό, στο παιχνίδι με το οποίο άνοιξε η αυλαία της 4ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκα. Οι "κίτρινοι" επικράτησαν στο "Κλεάνθης Βικελίδης" με 1-0 με εκπληκτικό φάουλ γκολ του Νασιμέντο στο 88 της αναμέτρησης από περίπου 35 μέτρα, καταφέρνοντας παράλληλα να πάρουν και το πρώτο τους τρίποντο μετά από τρεις ισοπαλίες. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους νικητές και ο τερματοφύλακας Χαλκιάς ο οποίος απέκρουσε το πέναλτι του Μακόρ στο 79, διατηρώντας το μέχρι εκείνη τη στιγμή 0-0. Από την άλλη ο Ιωνικός, (ο οποίος ήταν πολύ καλός, εκτός από το πέναλτι είχε και ένα δοκάρι στο 24` από το φάουλ του Ξενίδη) γνώρισε την πρώτη της ήττα, αφού μέχρι τώρα είχε μια ισοπαλία (με Εργοτέλη) και δύο νίκες (Παναθηναϊκός, Απόλλωνα Καλαμαριάς).

    Με... φόρα από τις δύο συνεχόμενες νίκες επί Παναθηναϊκού και Καλαμαριάς, ο Ιωνικός μπήκε στο γήπεδο αποφασισμένος να "χτυπήσει" στα ίσα το ματς στο πρώτο 45λεπτο. Ένα 45λεπτο στο οποίο οι φιλοξενούμενοι ούτε λίγο ούτε πολύ είχαν... 16 τελικές προσπάθειες, έναντι 3 του Άρη που έμοιαζε να αιφνιδιάζεται από την πολύ καλή αγωνιστική εικόνα του αντιπάλου του.

    Στο 11ο λεπτό και στην πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ο Ντα Κόστα επιχείρησε το διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, όμως η μπάλα πέρασε δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι του Χαλκιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ονουάτσι έβγαλε μόνο του απέναντι στον Χαλκιά τον Ντα Κόστα, ο οποίος, όμως, άργησε να κάνει το σουτ και οι αμυντικοί του Άρη έδιωξαν σε κόρνερ. Η κορυφαία ευκαιρία των φιλοξενουμένων κατά τη διάρκεια του α` ημιχρόνου, ήταν αναμφίβολα αυτή του 24ου λεπτού. Ο Ξενίδης εκτέλεσε το φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, η μπάλα κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι του Χαλκιά, στην επαναφορά ο Κωνσταντινίδης έπιασε την κεφαλιά, όμως ο γκολκίπερ του Άρη μπλόκαρε την μπάλα.

    Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει και στο 32` αρχικά είδε τον Ρέγες να στέλνει με σουτ την μπάλα δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Μπεντενίκ, ενώ στο 45` η μπάλα από την κεφαλιά του Τίνγκα κατέληξε άουτ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου, ο Πάουλο Κόστα έπιασε το δυνατό σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, αλλά ο Μπεντενίκ απέκρουσε δύσκολα την μπάλα και κράτησε το μηδέν στην εστία του...

    Στο δεύτερο ημίχρονο ο Άρης πάτησε πιο καλά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε αρχικά να περιορίσει της επιθετικές δραστηριότητες του Ιωνικού. Πήραν μάλιστα την πρωτοβουλία και στο 68 είχαν την πρώτη τους μεγάλη στιγμή στο δεύτερο μέρος. Ο Κοκέ έστρωσε την μπάλα στον Χαβίτο, που μπήκε από τα δεξιά, έκανε το σουτ, όμως ο Μπεντενίκ κατάφερε να απομακρύνει τον κίνδυνο για την ομάδα της Νίκαιας, η οποία "άγγιξε" το γκολ εκ νέου στο 71`. Ο Ονουάτσι έστρωσε την μπάλα στον Βουρεξάκη στο ύψος του πέναλτι, αλλά το σουτ του τελευταίου κατέληξε ψηλά άουτ από πολύ πλεονεκτική θέση.

    Στο 79 της αναμέτρησης ο Ιωνικός βρέθηκε πολύ κοντά στο να πάρει το προβάδισμα το σκορ, αφού ο Μακόρ κέρδισε πέναλτι από το μαρκάρισμα του Κουλουχέρη. Ο ίδιος πήρε εκτέλεσε την "εσχάτη των ποινών", όμως ο Χαλκιάς έπεσε σωστά στη δεξιά γωνία κρατώντας το μηδέν για την εστία του.

    Ένα λεπτό αργότερα και σε μια ακόμη κλασική ευκαιρία για τον Ιωνικό, ο Φαμπίνιο βρέθηκε απέναντι στον Χαλκιά, αλλά το σουτ που επιχείρησε, κατέληξε άουτ.

    Όμως η μπάλα τιμωρεί, σύμφωνα με τον ισχύοντα κανόνα του ποδοσφαίρου και εκεί που ο Ιωνικός έχανε τις καλές ευκαιρίες, ο Άρης βρέθηκε μπροστά στο γκολ από "στημένη" φάση. Ο Νασιμέντο Ροζέριο που είχε μπει ως αλλαγή στο 75ο λεπτό, εκτέλεσε φάουλ από περίπου 35 μέτρα στο 88ο λεπτό στέλνοντας την μπάλα να καρφωθεί στο αριστερό παραθυράκι της εστίας του Μπεντενίκ που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

    Διαιτητής: Μ. Κουκουλάκης (Ηρακλείου)

    Κίτρινες κάρτες: Παπαδόπουλος 30`, Χαβίτο 66`, Γκαρσία 85` - Μπεντενίκ 34`, Ξενίδης 40`, Κοτίτσας 47`, Βουρεξάκης 73`

    Οι συνθέσεις:

    ΑΡΗΣ (Γκιγέρμιο Ογιος): Χαλκιάς, Τούτα (65` Βαϊσχάιμερ), Παπαδόπουλος, Κουλουχέρης, Τίνγκα, Νεμπεγλέρας, Πάουλο Κόστα (75` Νασιμέντο Ροζέριο), Χαβίτο, Γκαρσία, Βερντέχο Ρέγες (85` Πασσαλής), Κοκέ.

    ΙΩΝΙΚΟΣ (Σάκης Τσιώλης): Μπεντενίκ, Κοτίτσας, Πουλόπουλος, Ζαβάνιο, Ντα Κόστα (75` Φαμπίνιο), Μακόρ (89` Ρεμπέλο Λόπες), Βουρεξάκης, Κωνσταντινίδης (55` Γκούτμαν), Ουκάρ, Ξενίδης, Ονουάτσι.

    [12] Σπουδαίες επιδόσεις στο Παγκόσμιο Κύπελλο

    16/9/2006 10:04:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σημαντικές επιδόσεις για τους Έλληνες πρωταθλητές και τις Ελληνίδες πρωταθλήτριες κατά την πρώτη μέρα του 10ου Παγκοσμίου Κυπέλλου που γίνεται στο ΟΑΚΑ. Η Πηγή Δεβατζή πραγματοποίησε άλλη μία σπουδαία εμφάνιση σε μεγάλη διοργάνωση, καταφέρνοντας στο τριπλούν να πάρει τη δεύτερη θέση με άλμα στα 15.04μ με τη Ρωσίδα Τατιάνα Λεμπέντεβα να παίρνει την πρώτη θέση με 15.13μ. Η Δεβετζή είχε και 15.02 στην τέταρτη και τελευταία προσπάθειά της, ενώ οι άλλες δύο ήταν άκυρες. Εκπληκτική κούρσα έκανε ο Δημήτρης Ρέγας στα 400μ. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατέλαβε την τρίτη θέση με επίδοση 45.11 και συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε ο Τάσος Γκούσης με 45.57, από τις 27 Ιουλίου 2003 στον Πύργο. Νικητής του αγωνίσματος ήταν ο Αμερικανός ΛαΣον Μέριτ με 44.54, ακολουθούμενος από τον Γκάρι Κικάγια (ΛΔ Κονγκό, 44.66). Η Φανή Χαλκιά μπορεί να μην αγωνίστηκε στο καλό της αγώνισμα, τα 400μ. εμπόδια, αλλά πήγε καλά και στο "απλό" 400άρι. Κατετάγη πέμπτη, πετυχαίνοντας χρόνο 50.94, σε μία κούρσα όπου ο Σάνια Ρίτσαρντς από τις ΗΠΑ επιβεβαίωσε την απόλυτη φετινή κυριαρχία της και πρώτευσε με 48.70, που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Αντίθετα, εξαιρετικά άτυχος στάθηκε ο Λούης Τσάτουμας στο μήκος. Ο Ελληνας πρωταθλητής, που είχε πολλές ελπίδες για μία θέση στην πρώτη τριάδα, δεν άντεξε στην μεγάλη κούραση από τους πολλούς φετινούς αγώνες και τραυματίστηκε στο πρώτο άλμα του, με αποτέλεσμα να μην καταταγεί. Ο Παναμέζος Ιρβινγκ Σαλαντίνο επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε εύκολα τη νίκη με 8.26μ.

    Στη σφυροβολία ανδρών, αγώνισμα με το οποίο άνοιξε η αυλαία του 10ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, ο Αλέξανδρος Παπαδημητρίου πραγματοποίησε σχετικά καλή εμφάνιση και κατέλαβε την πέμπτη θέση με βολή στα 74.13μ. στη δεύτερη προσπάθειά του. Νικητής ήταν ο "χρυσός" Ολυμπιονίκης της Αθήνας, ο Ιάπωνας Κότζι Μουροφούσι, με επίδοση 82.01.

    Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε στα 100μ. γυναικών η Γεωργία Κοκλώνη, που τερμάτισε έκτη με 11.40. Η Τζαμαϊκανή Σερόν Σίμπσον πήρε με διαφορά την πρώτη θέση με 10.97, ενώ έκπληξη προκάλεσε το γεγονός ότι η πρωταθλήτρια Ευρώπης, η Βελγίδα Κιμ Γκεβέρτ, έμεινε τέταρτη με 11.24. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών, ο Τάσος Γκούσης κατετάγη ένατος με 10.34, ενώ θριάμβευσε ο Αμερικανός Τάισον Γκέι με 9.88.

    Ο Δημήτρης Συρράκος με άλμα στα 2.20μ. κατέλαβε την πέμπτη θέση στο ύψος, όπου πρώτευσε ο Τσέχος Τόμας Γιάνκου με 2.28μ. Η Αφροδίτη Σκαφίδα από την πλευρά της κατετάγη έκτη στο επί κοντώ με 4.15μ., ενώ η "τσαρίνα των αιθέρων", η Ρωσίδα Ελένα Ισινμπάγεβα, πήρε άνετα τη νίκη με 4.60μ., που είναι και ρεκόρ αγώνων. Η Σάββα Λίκα πλασαρίστηκε κι αυτή στην έκτη θέση του ακοντισμού, με βολή στα 58.36μ. στην τέταρτη και τελευταία προσπάθειά της. Κι εδώ το φαβορί, η Γερμανίδα Στέφι Νέριους, επικράτησε με 63.37.

    Στα 400μ. εμπόδια ανδρών, ο Μηνάς Αλοζίδης, που αντικατέστησε την τελευταία στιγμή τον Περικλή Ιακωβάκη, κατετάγη όγδοος με 51.12. Ο Αμερικανός Κέρον Κλέμεντ εκμεταλλεύτηκε την απουσία του πρωταθλητή Ευρώπης -που ήταν το φαβορί του αγωνίσματος και πήρε τη νίκη με 48.12. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, η Χριστίνα Χαντζή πήρε την όγδοη θέση με επίδοση 56.35, που είναι φετινό της ρεκόρ. Νικήτρια αναδείχθηκε η Ρωσίδα Γιούλια Πετσόνκινα-Νόσοβα με 53.88.

    Στην όγδοη θέση τερμάτισε και η Μαρία Πρωτόππαπα στα 3.000μ. γυναικών με 9:00.15, που είναι η καλύτερη φετινή της επίδοση. Η Τιρουνές Ντιμπάμπα από την Αιθιοπία έδωσε τους εννέα βαθμούς της νίκης στην Αφρική, σημειώνοντας παράληλλα ρεκόρ αγώνων με 8:33.78. Η Ελένη Φιλάνδρα κατετάγη όγδοη στα 800μ. με 2:05.14, σε μία κούρσα όπου έγινε μεγάλη μάχη για τη νίκη, που τελικά χάρισε στην ομάδα της Αμερικής η Κουβανή Ζούλια Καταλαγιούντ (2:00.06)

    Ο Παναγιώτης Οικονόμου έμεινε στην ένατη και τελευταία θέση των 1.500μ. με χρόνο 3:59.00. Σε μία πολύ αργή κούρσα, ο Κενυάτης Αλεξ Κιπτσιρτσίρ με δυνατό φίνις πήρε τη νίκη με 3:52.60. Ούτε η Αρετή Αμπατζή μπόρεσε να αποφύγει την τελευταία θέση της δισκοβολίας, καθώς έριξε 53.66μ. στην πρώτη προσπάθεια, περίπου έξι μέτρα κάτω από την καλύτερη φετινή επίδοσή της (59.85). Η Γερμανίδα Φράνκα Ντιτς επιβεβαίωσε τα προγνωστικά και πήρε άνετα την πρώτη θέση με 66.07. Τελευταίος έμεινε και ο Ανδρέας Αναστασόπουλος στη σφαιροβολία ανδρών, με επίδοση 17.06μ. στη δεύτερη προσπάθειά του, που ήταν και η μοναδική έγκυρη. Ο Γερμανός Ραλφ Μπάρτελς με 20.67 πήρε τη νίκη, αφήνοντας πίσω του το θεωρητικό φαβορί του αγωνίσματος, τον Αμερικανό Ριζ Χόφα (20.60). Επίσης ένατος και ο Παντελής Σαββόπουλος στα 5.000μ. (14:26.62), με τον Σαϊφ Σααέεντ Σαχέεν από το Κατάρ να δίνει τους εννέα βαθμούς στην Ασία, τερματίζοντας σε 13:35.30.

    Τέλος, στις δύο "μικρές" σκυταλοδρομίες 4Χ100μ. που έκλεισαν το σημερινό πρόγραμμα, η εθνική γυναικών τερμάτισε έβδομη και η ανδρική ομάδα όγδοη. Οι Χαρούλα Μπουντά, Ζωή Νεραντζίδου, Ελευθερία Κομπίδου και Γεωργία Κοκλώνη πέτυχαν χρόνο 44.29 και άφησαν πίσω τους την ομάδα της Ευρώπης, που έκανε πολύ κακές αλλαγές, και τις ΗΠΑ που ακυρώθηκαν. Η ανδρική ομάδα, αποτελούμενη από τους Γιάννη Πολίτη, Ανδρέα Καραγιάννη, Αριστείδη Πετρίδη και Παναγιώτη Σαρρή έκαναν 39.84, μπροστά από την ομάδα της Αμερικής που δεν τερμάτισε, χαραμίζοντας την παρουσία στις τάξεις της του Ασάφα Πάουελ. Στις γυναίκες, η ομάδα που εκπροσώπησε την αμερικανική ήπειρο, με δύο Τζαμαϊκανές (Αλίν Μπέιλι, Σερόν Σίμπσον), τη Ντέμπι Φέργκιουσον από τις Μπαχάμες και τη Σιντονί Μάδερσιλ από τα Νησιά Κέιμαν, πήρε την πρώτη θέση με 42.26, που είναι η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο. Στους άνδρες, η ομάδα των ΗΠΑ με τους Κάαρον Κόνραϊτ, Ουάλας Σπίρμον, Τάισον Γκέι και Τζέισον Σμουτς ήταν εντυπωσιακή και πλησίασε το παγκόσμιο ρεκόρ (37.40, επίσης από τις ΗΠΑ, στους Ολυμπιακούς της Βαρκελόνης το 1992 και στο Παγκόσμιο της Στουτγκάρδης το 1993). Τελικά, πήραν την πρώτη θέση με χρόνο 37.59, που είναι ρεκόρ αγώνων και η καλύτερη φετινή επίδοση στον κόσμο.

    Την 1η ημέρα του 10ου Παγκοσμίου Κυπέλλου στίβου, που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: ΑΝΔΡΕΣ

    Σφυροβολία

    1. Κόζι Μουροφούσι (Ασία/Ιαπωνία) 82.01 2. Ιβάν Τιχόν (Ευρώπη/Λευκορωσία) 80.00 3. Ιλια Κονοβάλοφ (Ρωσία) 77.14 4. Α.Τζ. Κρούγκερ (ΗΠΑ) 75.53 5. Αλέξανδρος Παπαδημητρίου (ΕΛΛΑΔΑ) 74.13 6. Τζέιμς Στέισι (Αμερική/Καναδάς) 74.04 7. Κρις Χάρμσι (Αφρική/Ν.Αφρική) 73.94 8. Στιούαρτ Ρέντελ (Ωκεανία/Αυστραλία) 71.99 9. Κριστόφ Επαλέ (Γαλλία) 71.43

    Σφαιροβολία

    1. Ραλφ Μπάρτελς (Ευρώπη/Γερμανία) 20.67 2. Ρίσε Χόφα (ΗΠΑ) 20.60 3. Πάβελ Σόφιν (Ρωσία) 20.45 4. Σκοτ Μάρτιν (Ωκεανία/Αυστραλία) 20.25 5. Ντόριαν Σκοτ (Αμερική/Τζαμάικα) 20.21 6. Γκαετάν Μπουκί (Γαλλία) 19.40 7. Νάβπριτ Σινγκ (Ασία/Ινδία) 18.43 8. Γιασέρ Ιμπραϊμ Φαράγκ (Αφρική/Αίγυπτος) 18.23 9. Ανδρέας Αναστασόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 17.06

    400μ. εμπόδια

    1. Κέρον Κλέμεντ (ΗΠΑ) 48.12 2. Λ.Τζ. Βαν Ζιλ (Αφρική/Ν.Αφρική) 48.35 3. Μάρεκ Πλάβγκο (Ευρώπη/Πολωνία) 48.76 4. Κέμελ Τόμπσον (Αμερική/Τζαμάικα) 48.80 5. Ναμάν Κεϊτά (Γαλλία) 49.53 6. Αλεξάντρ Ντερεβιάγκιν (Ρωσία) 49.83 7. Τρίσταν Τόμας (Ωκεανία/Αυστραλία) 50.00 8. Μηνάς Αλοζίδης (ΕΛΛΑΔΑ) 51.12 9. Γιεβγένι Μελεσένκο (Ασία/Καζακστάν) 51.55

    Ύψος

    1. Τόμας Γιάνκου (Ευρώπη/Τσεχία) 2.28 2. Αντρέι Σίλνοφ (Ρωσία) 2.24 3. Τόρα Χάρις (ΗΠΑ) 2.24 4. Καμπέλο Κγκοσιεμάνγκ (Αφρική/Μποτσουάνα) 2.20 5. Δημήτρης Συρράκος (ΕΛΛΑΔΑ) 2.20 6. Ζεσέ Ντε Λίμα (Αμερική/Βραζιλία) 2.15 7. Μουσταφά Ραϊφάκ (Γαλλία) 2.10 8. Λιαμ Τζαμέλ-Πάεζ (Ωκεανία/Αυστραλία) 2.05 9. Χαϊκιάνγκ Χουάνγκ (Ασία/Κίνα) -

    1.500μ.

    1. Αλεξ Κίπτσιρτσιρ (Αφρική/Κένια) 3:52.60 2. Ιβάν Χέσκο (Ευρώπη/Ουκρανία) 3:53.33 3. Νίκολας Γουίλις (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 3:54.76 4. Γκάμπριελ Τζένινγκς (ΗΠΑ) 3:55.09 5. Ραμίλ Αριτκούλοβ (Ρωσία) 3:55.11 6. Νάθαν Μπράνεν (Αμερική/Καναδάς) 3:55.16 7. Αμπντουλραχμάν Σουλεϊμάν (Ασία/Κατάρ) 3:55.67 8. Μαχιεντίν Μεκισί-Μπεναμπάντ (Γαλλία) 3:55.89 9. Πανγιώτης Οικονόμου (ΕΛΛΑΔΑ) 3:59.00

    100μ.

    1. Τίσον Γκέι (ΗΠΑ) 9.88 2. Φράνσις Ομπικβέλου (Ευρώπη/Πορτογαλία) 10.09 3. Μαρκ Μπαρνς (Αμερική/Τρίνινταντ) 10.14 4. Οτσένα Εμεντόλου (Αφρική/Νιγηρία) 10.14 5. Ρονάλντ Πονιόν (Γαλλία) 10.17 6. Γιαόζου Γιανγκ (Ασία/Κίνα) 10.21 7. Αντρέι Γιεπίσιν (Ρωσία) 10.27 8. Πάτρικ Τζόνσον (Ωκεανία/Αυστραλία) 10.28 9. Τάσος Γκούσης (ΕΛΛΑΔΑ) 10.34

    400μ.

    1. ΛαΣάουν Μπέριτ (ΗΠΑ) 44.54 2. Γκάρι Κικάγια (Αφρική/Λ.Δ.Κονγκό) 44.66 3. Δημήτρης Ρέγας (ΕΛΛΑΔΑ) 45.11(π.ρ) 4. Αλεϊν Φρανσίκ (Αμερική/Γρενάδα) 45.30 5. Ντάνιελ Νταμπρόβσκι (Ευρώπη/Πολωνία) 45.61 6. Βλάντισλαβ Φρολόβ (Ρωσία) 45.76 7. Μαρκ Ρακίλ (Γαλλία) 46.26 8. Κλίντον Χιλ (Ωκεανία/Αυστραλία) 46.41 9. Ρόχαν Πράντιπ Κουμαρά (Ασία/Σρι Λάνκα)

    Μήκος

    1. Ίρβινγκ Σαλαντίνο (Αμερική/Παναμάς) 8.26 2. Άντριου Χόου (Ευρώπη/Ιταλία) 8.12 3. Μοχάμεντ Σαλμάν Αλ Κουβάλ (Ασία/Σ. Αραβία) 8.11 4. Ιγκνίσιους Γκαϊσαχ (Αφρική/Γκάνα) 8.09 5. Σαλίμ Σντρί (Γαλλία) 8.03 6. Μπράιαν Τζόνσον (ΗΠΑ) 7.88 7. Ρούσλαν Γκαταούλιν (Ρωσία) 7.64 8. Φάμπρις Λάπιερ (Ωκεανία/Αυστραλία) 7.58 -. Λούης Τσάτουμας (ΕΛΛΑΔΑ) -

    5.000μ.

    1. Σαϊφ Σαϊντ Σαχίν (Ασία/Κατάρ) 13:35.30 2. Μίκε Κιπρούτο Κίγκεν (Αφρική/Κένια) 13:36.19 3. Μάθιου Τέγκενκαμπ (ΗΠΑ) 13:36.83 4. Γιαν Φίτσεν (Ευρώπη/Γερμανία) 13:45.38 5. Μάριλσον Ντος Σάντος (Αμερική/Βραζιλία) 13:47.15 6. Καλίντ Ζουμπαά (Γαλλία) 13.49.44 7. Σεργκέι Ιβάνοφ (Ρωσία) 13:50.16 8. Αντριαν Μπλίνκοε (Ωκεανία/Νέα Ζηλανδία) 14:03.29 9. Παντελής Σαββόπουλος (ΕΛΛΑΔΑ) 14:26.62

    4Χ100μ.

    1. ΗΠΑ 37.59(ρ.α) 2. ΕΥΡΩΠΗ 38.45 3. ΑΣΙΑ 38.51 4. ΡΩΣΙΑ 38.78 5. ΑΦΡΙΚΗ 38.87 6. ΩΚΕΑΝΙΑ 39.48 7. ΓΑΛΛΙΑ 39.67 8. ΕΛΛΑΔΑ 39.84 -. ΑΜΕΡΙΚΗ Δεν τερμάτισε 47.35

    ΓΥΝΑΙΚΕΣ

    Δισκοβολία

    1. Φράνκα Ντιτς (Ευρώπη/Γερμανία) 66.07 2. Αρέθα Τάρμοντ (ΗΠΑ) 61.83 3. Αϊμίν Σονγκ (Ασία/Κίνα) 61.47 4. Ντάρια Πιτσαλνίκοβα (Ρωσία) 61.39 5. Βιολέτα Ποτέπα (Πολωνία) 60.82 6. Ντάνι Σάμουελς (Ωκεανία/Αυστραλία) 59.68 7. Γιάνια Φεράλες (Αμερική/Κούβα) 58.93 8. Ελίζνα Ναούντε (Αφρική/Ν.Αφρική) 56.11 9. Αρετή Αμπατζή (ΕΛΛΑΔΑ) 53.66

    Τριπλούν

    1. Τατιάνα Λεμπέντεβα (Ρωσία) 15.13(ρ.α) 2. Χρυσοπηγή Δεβετζή (ΕΛΛΑΔΑ) 15.04 3. Γιαμίλε Αλντάμα (Αφρική/Σουδάν) 14.78 4. Τρέσια Σμιθ (Αμερική/Τζαμάικα) 14.64 5. Αναστασία Γιουράβλεβα (Ασία/Ουζμπεκιστάν) 14.54 6. Όλια Σαλαντούχα (Ευρώπη/Ουκρανία) 14.16 7. Σάνι Μαρκς (ΗΠΑ) 13.79 8. Αλεξάντρα Φίλα (Πολωνία) 13.34 9. Λίντα Άλεν (Ωκεανία/Αυστραλία) 12.95

    400μ. εμπόδια

    1. Γιούλια Νόσοβα-Πετσόνκινα (Ρωσία) 53.88 2. Λασίνα Ντέμους (ΗΠΑ) 54.06 3. Αννα Γέσιεν (Πολωνία) 54.48 4. Τατιάνα Τέρεστσουκ-Αντίποβα (Ευρώπη/Ουκρανία) 54.55 5. Ντάιμι Πέρνια (Αμερική/Κούβα) 54.60 6. Ξιαοξιάο Χουάνγκ (Ασία/Κίνα) 55.06 7. Τζάνετ Γουίεναντ (Αφρική/Ν.Αφρική) 56.31 8. Χριστίνα Χαντζή (ΕΛΛΑΔΑ) 56.35 9. Λόριν Μπόντεν (Ωκεανία/Αυστραλία) 58.22

    3.000μ.

    1. Τίρουνες Ντίμπαμπα(Αφρική/Αιθιοπία) 8:33.78(ρ.α) 2. Λίντια Τσιογιέκα (Πολωνία) 8:39.69 3. Κάρα Γκούσερ (ΗΠΑ) 8:41.42 4. Ελόις Γουέλινγκς (Ωκεανία/Αυστραλία) 8:41.78 5. Καγιόκο Φουκούσι (Ασία/Ιαπωνία) 8:44.58 6. Κριστίνα Παπ (Ευρώπη/Ουγγαρία) 8:51.15 7. Γιουλία Τσιζένκο (Ρωσία) 8:59.67 8. Μαρία Πρωτόπαππα (ΕΛΛΑΔΑ) 9:00.15 9. Μέγκαν Μέτκαλφ (Αμερική/Καναδάς) 9:04.90

    100μ.

    1. Σέρον Σίμπσον (Αμερική/Τζαμάικα) 10.97 2. Τόρι Έντουαρντς (ΗΠΑ) 11.19 3. Βίντα Ανίμ (Αφρική/Γκάνα) 11.21 4. Κιμ Γκεβέρτ (Ευρώπη/Βέλγιο) 11.24 5. Γιούλια Γκούσινα (Ρωσία) 11.39 6. Γεωργία Κοκλώνη (ΕΛΛΑΔΑ) 11.40 7. Γκούζελ Κουμπίεβα (Ασία/Ουζμπεκιστάν) 11.43 8. Σάλι ΜακΛέλαν (Ωκεανία/Αυστραλία) 11.44 9. Ντάρια Ονίσκο (Πολωνία) 11.49

    400μ.

    1. Σάνια Ρίτσαρντς (ΗΠΑ) 48.70 2. Βάνια Σταμπόλοβα (Ευρώπη/Βουλγαρία) 50.09 3. Νόβλεν Ουίλιαμς (Αμερική/Τζαμάικα) 50.24 4. Τατιάνα Βεσκούροβα (Ρωσία) 50.50 5. Φανή Χαλκιά (ΕΛΛΑΔΑ) 50.94 6. Αμί Μπακέ Τιάμ (Αφρική/Σενεγάλη) 51.39 7. Όλγκα Τερέσκοβα (Ασία/Καζακστάν) 52.57 8. Γκράζνια Πρόκοπεκ (Πολωνία) 53.29 9. Ρόζμαρι Χέιγουορντ (Ωκεανία/Αυστραλία) 54.01

    800μ.

    1. Ζούλια Καλαταγιούντ (Αμερική/Κούβα) 2:00.06 2. Τζάνεθ Τζεπκοσγκέι (Αφρική/Κένια) 2:00.09 3. Όλγκα Κοτλιάροβα (Ρωσία) 2:00.84 4. Ρεμπέκα Λιν (Ευρώπη/Μ.Βρετανία) 2:00.97 5. Ανέτα Λέμιες (Πολωνία) 2:01.53 6. Χέιζελ Κλαρκ (ΗΠΑ) 2:01.83 7. Πίνκι Πάρμανικ (Ασία/Ινδία) 2:03.28 8. Ελένη Φιλάνδρα (ΕΛΛΑΔΑ) 2:05.14 9. Λίμπι Άλεν (Ωκεανία/Αυστραλία) 2:07.31 Επί κοντώ

    1. Έλενα Ισινμπάγιεβα (Ρωσία) 4.60(ρ.α) 2. Φαμπιάνα Μούρερ (Αμερική/Βραζιλία) 4.55 3. Σουγίνγκ Γκάο (Ασία/Κίνα) 4.50 4. Μαρτίνα Στρουτζ (Ευρώπη/Γερμανία) 4.40 5. Μόνικα Πίρεκ (Πολωνία) 4.30 6. Αφροδίτη Σκαφίδα (ΕΛΛΑΔΑ) 4.15 7. Σιρίνε Μπαλτί (Αφρική/Τυνησία) 4.00 -. Κιμ Χόου (Ωκεανία/Αυστραλία) - -. Τζένιφερ Σταζίνσκι (ΗΠΑ) -

    Ακόντιο

    1. Στέφι Νέριους (Ευρώπη/Γερμανία) 63.37 2. Σόνια Μπίσετ (Αμερική/Κούβα) 61.74 3. Τζάστιν Ρόμπεσον (Αφρική/Ν.Αφρική) 61.38 4. Μπάρμπαρα Μάντεσικ (Πολωνία) 59.63 5. Κίμπερλι Μίκλε (Ωκεανία/Αυστραλία) 58.52 6. Σάββα Λίκα (ΕΛΛΑΔΑ) 58.36 7. Λάντα Τσέρνοβα (Ρωσία) 58.29 8. Κιμ Κρέινερ (ΗΠΑ) 54.34 9. Νινγκ Μα (Ασία/Κίνα) 52.54

    4Χ100μ.

    1. ΑΜΕΡΙΚΗ 42.26(ρ.α) 2. ΡΩΣΙΑ 42.36 3. ΑΦΡΙΚΗ 43.61 4. ΠΟΛΩΝΙΑ 43.91 5. ΩΚΕΑΝΙΑ 44.26 6. ΑΣΙΑ 44.27 7. ΕΛΛΑΔΑ 44.29 8. ΕΥΡΩΠΗ 47.61 -. ΗΠΑ Ακυρώθηκε

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Σκόραρε ο Γκέκας, ισοπαλία ο Μπόχουμ

    16/9/2006 10:39:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Με τον Φάνη Γκέκα να πετυχαίνει γκολ, η Μπόχουμ κατάφερε να πάρει τον πρώτο βαθμό στο φετινό πρωτάθλημα της Μπουντεσλίγκα. Ο Έλληνας πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού άνοιξε το σκορ για την Μπόχουμ στο 10 και τη Νυρενβέργη να ισοφαρίζει στο 30 με τον Πόλακ για το τελικό 1-1. Στα υπόλοιπα παιχνίδια της 4ης αγωνιστικής, σπουδαίο παιχνίδι παίχτηκε στη Βρέμη, όπου η Βέρντερ γνώρισε την εντός έδρας ήττα από την Στουτγκάρδη με 3-2 και ενώ είχε προηγηθεί με 2-0, ενώ ήττα σοκ υπέστη η Μπάγερν Μονάχου, που έχασε εκτός έδρας από την Αρμίνια Μπίλεφελντ με 2-1. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη για το Ανόβερο με 1-2 επί της Βόλφσμπουργκ, η Ντόρτμουντ επικράτησε με 1-0 του Αμβούργου, η Κότμπους επικράτησε της Μάιντς με 2-0, ενώ το σκορ της αγωνιστικής πέτυχε η Άαχεν η οποία επικράτησε εντός έδρας με 4-2 της Γκλάντμπαχ.

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αναμετρήσεων για την 4η αγωνιστική της μπουντεσλίγκα έχουν ως εξής:

    Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 1-2 (52΄ Κρζίνοβεκ - 50΄, 61΄ Μπρντάριτς)

    Βέρντερ Βρέμης-Στουτγκάρδη 2-3 (4΄ αυτ. Χίλμπερτ, 33΄ Ζιντάν - 38΄ Χίλμπερτ, 58΄ Πάρντο, 87΄ Γκόμεζ)

    Ντόρτμουντ-Αμβούργο 1-0 (82΄ Βερνς)

    Νυρεμβέργη-Μπόχουμ 1-1 (30΄ Πόλακ - 10΄ Γκέκας)

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Μπάγερν Μονάχου 2-1 (25΄ Βιτσνιάρεκ, 84΄ Κάμπερ - 6΄ φαν Μπόμελ)

    Ααχεν-Γκλάντμπαχ 4-2 (7΄ πεν. Ρέγκεκαμπφ, 31΄, 84΄ Σλάουντραφ, 52΄ Εμπερς - 51΄, 90΄ Καχέ)

    Κότμπους-Μάιντς 2-0 (49΄ Ράντου, 61΄ Μουντεάνου)

    Χέρτα Βερολίνου-Σάλκε 17/9

    Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Λεβερκούζεν 17/9

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 4 αγώνες)

    Νυρεμβέργη 8 Σάλκε 7-3αγ. Μπάγερν Μονάχου 7 Ντόρτμουντ 7 Κότμπους 7 Ααχεν 6 Βέρντερ Βρέμης 6 Γκλάντμπαχ 6 Στουτγκάρδη 6 Χέρτα Βερολίνου 5-3αγ. Μάιντς 5 Λεβερκούζεν 4-3αγ. Αρμίνια Μπίλεφελντ 4 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 3-3αγ. Αμβούργο 3 Βόλφσμπουργκ 3 Ανόβερο 3 Μπόχουμ 1


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 September 2006 - 8:50:49 UTC