Browse through our Interesting Nodes for Financial Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 23 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-09-17

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επίσκεψη Παπούλια στη Γερμανία
  • [02] Σκληρή κριτική Παπανδρέου
  • [03] "Όποιος έφταιξε, να τιμωρηθεί"
  • [04] Προφυλακιστέος και ο Αδαμόπουλος
  • [05] Βολές Χριστόδουλου
  • [06] Επιδημία λοιμώξεων στις ΗΠΑ
  • [07] "Συγνώμη" ζήτησε ο Πάπας
  • [08] Βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία
  • [09] Σάρωσε ο "Σανσάν"
  • [10] Τριπόντου συνέχεια οι Φαίακες
  • [11] Ολυμπιακός: Σοκ με "Μάτσε"
  • [12] "Δικέφαλη" πρεμιέρα
  • [13] Δύο στα δύο η Ρόμα
  • [14] Η Τσέλσι το ντέρμπι

    [01] Πολιτική

    Πενθήμερη

    Επίσκεψη Παπούλια στη Γερμανία

    17/9/2006 4:05:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πενθήμερη επίσημη επίσκεψη στη Γερμανία πραγματοποιεί από την Δευτέρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, μετά από πρόσκληση του Γερμανού Προέδρου Χορστ Κέλερ. Ο κ. Παπούλιας θα έχει συναντήσεις και συνομιλίες με το σύνολο της γερμανικής πολιτικής ηγεσίας, αλλά και τους βασικούς εκπροσώπους της ελληνικής παροικίας που ξεπερνά τις 300.000. Στο επίκεντρο των συναντήσεων θα βρεθούν η σύσφιξη των σχέσεων και η συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας. Εν τω μεταξύ, με βαρυσήμαντη συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα "Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung" (FAS), ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρεμβαίνει σε όσα σημαντικά απασχολούν την Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση και καλεί τους ηγέτες της να διαφοροποιηθούν από την κοινωνική και πολιτική πρακτική των ΗΠΑ, να υιοθετήσουν κοινή εξωτερική πολιτική και να προασπίσουν το κοινωνικό κράτος. Μεταξύ άλλων εκφράζει την εμπιστοσύνη του προς τη Γερμανία και το πρόσωπο της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ.

    Το πρόγραμμα του Κ. Παπούλια

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας - ο οποίος θα συνοδεύεται από τη σύζυγό του Μαίη, την υπουργό Παιδείας Μαριέττα Γιαννάκου, τον υφυπουργό εξωτερικών Ευρυπίδη Στυλιανίδη και τους συνεργάτες του - φθάνει την Δευτέρα το πρωί στη γερμανική πρωτεύουσα και θα συναντηθεί το μεσημέρι με τον Γερμανό ομόλογό του Χορστ Κέλερ στην έδρα της Προεδρίας, το ανάκτορο "Bellevue". Την Τρίτη το μεσημέρι είναι προγραμματισμένο γεύμα προς τιμή του κ. Παπούλια που θα παραθέσει σε στενό κύκλο η καγκελάριος Μέρκελ, με ενδεχόμενο να υπάρξει και μία ιδιαίτερη συνομιλία Παπούλια - Μέρκελ.

    Νωρίτερα, την Τρίτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα συναντηθεί διαδοχικά με τους ηγέτες των τριών κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον πρόεδρο των Φιλελευθέρων (FDP), Γκίντο Βέστερβέλε, τον συμπρόεδρο του Κόμματος της Αριστεράς (Linkspartei.PDS) - πρώην πρόεδρο των Σοσιαλδημοκρατών (SPD) και παλιό του γνώριμο - Οσκαρ Λαφοντέν και τον συμπρόεδρο του κόμματος των Πρασίνων, Ράινχαρντ Μπύτικόφερ.

    Το πρόγραμμα του κ. Παπούλια στο Βερολίνο περιλαμβάνει - πέραν του εθιμοτυπικού σκέλους, ξεναγήσεων σε μουσεία και πολιτιστικές εκδηλώσεις - συναντήσεις με τον πρόεδρο του γερμανικού Κοινοβουλίου Νόρμπερτ Λάμερτ, τον κυβερνήτη - δήμαρχο του Βερολίνου Κλάους Βόβεράιτ - που αναμένεται μετά βεβαιότητας ότι θα επανεκλεγεί στο αξίωμα αυτό από τις σημερινές εκλογές που διεξάγονται στο Βερολίνο.

    Από την Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα βρίσκεται στο Πότνταμ, την πρωτεύουσα του κρατιδίου του Βραδεμβούργου, όπου θα συναντηθεί με τον σοσιαλδημοκράτη πρωθυπουργό Ματίας Πλάτσεκ. Στη συνέχει,α θα μεταβεί στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, όπου θα παραμείνει μέχρι την Παρασκευή κινούμενος στο γνώριμο του "τρίγωνο" μεταξύ Ντύσελντορφ, Βόννης και Κολωνίας, με κέντρο βάρους σε αυτό το τμήμα της επίσκεψής του συναντήσεις με φορείς και εκπροσώπους της ομογένειας.

    [02] Πολιτική

    Κατά τη συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ

    Σκληρή κριτική Παπανδρέου

    17/9/2006 2:25:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 6:21:00 μμ)

    Πηγή: NET, NET 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά τη συνέντευξη Τύπου στα πλαίσια της 71ης ΔΕΘ για την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Παπανδρέου κατηγόρησε τον κ. Καραμανλή ότι κρύβεται από τις ευθύνες του, επισημαίνοντας ότι "δεν είπε τίποτε για τις ευθύνες των στελεχών του" στην υπόθεση της ΜΕΒΓΑΛ. "Δεν είπε τίποτα σήμερα για την ταμπακέρα. Λέει μεγάλα λόγια, αλλά είναι άφαντος στα δύσκολα", είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπογραμμίζοντας ότι ο Πρωθυπουργός είναι υπεύθυνος για την υποβάθμιση όλων των θεσμών που ελέγχουν την εξουσία, ενώ ανέφερε ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες στο πρόσφατο σκάνδαλο. Ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης είπε ότι δεν δέχεται τον συμψηφισμό, τονίζοντας ότι τον προσβάλλει και είναι ύβρις γι αυτόν να του λένε ότι όλοι είναι ίδιοι.

    Απάντηση Ρουσόπουλου - Σιούφα

    Ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Θ. Ρουσόπουλος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε ότι "ο κ. Παπανδρέου δεν προσέφερε τίποτα το νέο με τη σημερινή του εμφάνιση. Επανέλαβε τα ίδια, γενικολογώντας και αντιφάσκοντας. Οι πολίτες κρίνουν, αφού σήμερα είχαν μια ακόμα ευκαιρία να συγκρίνουν. Το ΠΑΣΟΚ που επιχειρεί να εμφανιστεί με νέο προσωπείο, παραμένει ίδιο και απαράλλαχτο".

    Από την πλευρά του, ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, αναφορικά με όσα του καταλόγισε ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με Επιτροπή ανταγωνισμού τόνισε ότι "ο κ. Παπανδρέου αδικεί τον εαυτό του και εκτίθεται, καθώς όπως είπε δεν γνωρίζει ή προσποιείται ότι αγνοεί ότι η πρόταση του υπουργείου Ανάπτυξης για τις Ανεξάρτητες Αρχές ήταν ο πρόεδρός τους να επιλέγεται από τη Διάσκεψη των Προέδρων με πλειοψηφία 4/5". Επισημαίνει ότι ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ανταγωνισμού, τοποθετήθηκε σε αυτή τη θέση το 2003 και διατηρήθηκε στη θέση του, καθώς και ότι η πρόταση έγινε δεκτή από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, την οποία υπερψήφισαν και οι βουλευτές του κόμματός του.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Σφοδρή επίθεση Παπανδρέου

    [03] Πολιτική

    "Όποιος έφταιξε, να τιμωρηθεί"

    17/9/2006 6:57:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Με τη φράση "όποιος έφταιξε, να τιμωρηθεί", ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Ψωμιάδης, σχολίασε την προφυλάκιση των Παναγιώτη Αναγνωστόπουλου και Κωνσταντίνου Κωνσταντινίδη, για την υπόθεση της γαλακτοβιομηχανίας ΜΕΒΓΑΛ. Ο κ. Ψωμιάδης, στο περιθώριο των εκδηλώσεων για την ημέρα μνήμης της "Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας", επανέλαβε την εμπιστοσύνη και την εκτίμηση του στο πρόσωπο του πρωθυπουργού, Κώστα Καραμανλή. Όσον αφορά τη ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Γιώργου Παπανδρέου, προς τις παραγωγικές τάξεις στο συνεδριακό κέντρο "Ι.Βελλίδης" της ΔΕΘ, ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης δήλωσε ότι "ήταν μία λαμπερή, αλλά χωρίς ουσία ομιλία. Το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι ο Βενιζέλος".

    [04] Κοινωνία

    Για την υπόθεση εκβιασμού της ΜΕΒΓΑΛ

    Προφυλακιστέος και ο Αδαμόπουλος

    17/9/2006 12:40:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 6:01:59 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον 14ο τακτικό ανακριτή και ο 3ος εκ των κατηγορουμένων στην υπόθεση εκβιασμού της ΜΕΒΓΑΛ, γενικός διευθυντής της Επιτροπής Ανταγωνισμού Παναγιώτης Αδαμόπουλος. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο απολογητικό υπόμνημα αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει. Η συνήγορός του Μαρία Βλαβίκα χαρακτήρισε προϊόν πιέσεων την προφυλάκιση, υποστηρίζοντας ότι έχει καταρριφθεί στην υπόθεση αυτή το τεκμήριο αθωότητας και πρόσθεσε πως όσοι νομίζουν ότι η κάθαρση τελειώνει εδώ μπορεί και να εκπλαγούν. Οι κατηγορίες που έχουν απαγγελθεί αφορούν τα αδικήματα της εκβίασης κατ επάγγελμα και κατά συναυτουργία, παθητικής δωροδοκίας και άμεσης συνέργειας στην παθητική δωροδοκία. Ήδη, για την ίδια υπόθεση έχουν κριθεί προφυλακιστέοι ο Παναγιώτης Αναγνωστόπουλος, εκτελωνιστής και ο Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης, έμπορος.

    Σχετικές Ειδήσεις:

    Προφυλάκιση Κωνσταντινίδη

    [05] Κοινωνία

    Κατά πάντων

    Βολές Χριστόδουλου

    17/9/2006 2:27:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 3:00:52 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105.8

    Βολές κατά πάντων εξαπέλυσε σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Χριστόδουλος με το κήρυγμα του από τον άμβωνα του ιερού ναού Αγίας Σοφίας. Αναφερόμενος στις ενστάσεις δικαστικών για την τέλεση αγιασμού στο Συμβούλιο της Επικρατείας, χαρακτήρισε γελοία τα επιχειρήματά τους, τα οποία δεν αντέχουν σε κριτική. Για τα νέα βιβλία της ιστορίας τόνισε ότι δεν γίνεται καμία αναφορά στον ρόλο της εκκλησίας στην Επανάσταση του 1821 και αναρωτήθηκε αν τώρα θα ξαναγράψουμε την ιστορία όπως την υπαγορεύει ο εκσυγχρονισμός. "Ο εκσυγχρονισμός πρέπει να γίνει αλλού για να εξυπηρετείται ο λαός μας και να απαλλαγεί από την γραφειοκρατία", είπε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών. Αναφερόμενος στο δημόσιο χρήμα ο κ. Χριστόδουλος τόνισε ότι θα πρέπει να διατίθεται για τον σκοπό που προορίζεται. Ο Αρχιεπίσκοπος επιτέθηκε και κατά των Ισλαμιστών αναφερόμενος στις πρόσφατες δολοφονίες Ρωμαιοκαθολικών από φανατικούς. Κλείνοντας ο κ. Χριστόδουλος χαρακτήρισε το κήρυγμα του ως έντονη διαμαρτυρία, λέγοντας ότι αυτός ο λαός πρέπει να απαιτήσει από τους οιουσδήποτε κρατούν στα χέρια τους το μέλλον της πατρίδας μας να είναι περισσότερο προσεκτικοί και παραδοσιακοί. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Αρχιεπίσκοπος έκανε τα αποκαλυπτήρια ανδριάντα στην μνήμη κληρικών που σκοτώθηκαν κατά το 1940-49.

    [06] Κόσμος

    Επιδημία λοιμώξεων στις ΗΠΑ

    17/9/2006 5:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 6:43:14 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: Γαλλικό Πρακτορείο, FDA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μια 77χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της και άλλοι 100 άνθρωποι νοσηλεύονται, από λοίμωξη κολοβακτηριδίων (E.coli) που φέρεται να προκλήθηκε από σπανάκι που κατανάλωσαν. Σύμφωνα με την αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA), έχουν αναφερθεί κρούσματα σε 20 Πολιτείες των ΗΠΑ. Η επιδημία ενδέχεται να συνδέεται με προϊόντα της μεγαλύτερης εταιρείας βιολογικών καλλιεργειών στις ΗΠΑ, τη Natural Selection Foods LLC, που εδρεύει στο Σαν Χουάν Μπαουτίστα της Καλιφόρνιας. Οι αρχές προειδοποίησαν τους καταναλωτές για τους κινδύνους που ενδέχεται να κρύβει το φρέσκο σπανάκι και ταυτόχρονα πραγματοποιούν ελέγχους στα προϊόντα άλλων παραγωγών. Τα κολοβακτηρίδια προκαλούν σοβαρή διάρροια και σε ορισμένες περιπτώσεις, ιδιαίτερα στα μικρά παιδιά και στους ηλικιωμένους, μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε νεφρική ανεπάρκεια.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    Food and Drug Administration

    [07] Κόσμος

    Προς τη μουσουλμανική κοινότητα

    "Συγνώμη" ζήτησε ο Πάπας

    17/9/2006 3:02:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 17/9/2006 7:35:14 μμ)

    Τη βαθιά του λύπη για την οργή που προκάλεσαν οι δηλώσεις του για το Ισλάμ, εξέφρασε την Κυριακή, ο Πάπας Βενέδικτος μιλώντας σε προσκυνητές κατά τη διάρκεια της Προσευχής του Αγγέλου στη θερινή κατοικία του στο Καστέλ Γκαντόλφο. Ο Πάπας τόνισε ότι το απόσπασμα από το μεσαιωνικό κείμενο που χρησιμοποίησε στην ομιλία του δεν εκφράζει τις προσωπικές του απόψεις. "Λυπάμαι βαθιά για τις αντιδράσεις που προκάλεσαν σε ορισμένες χώρες μερικά αποσπάσματα της ομιλίας μου στο Πανεπιστήμιο του Ρέγκενσμπουργκ, τα οποία θεωρήθηκαν προσβλητικά για τα αισθήματα των μουσουλμάνων", είπε ο Ποντίφηκας. "Επρόκειτο στην πραγματικότητα για ένα απόσπασμα από ένα μεσαιωνικό κείμενο που σε καμία περίπτωση δεν εκφράζει τις προσωπικές μου απόψεις. Ελπίζω ότι έτσι θα κατευναστούν τα πνεύματα και θα διευκρινιστεί το πραγματικό νόημα της ομιλίας μου που, στο σύνολό της, ήταν μια πρόσκληση για ειλικρινή και τίμιο διάλογο, με αμοιβαίο σεβασμό", πρόσθεσε, καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους.

    Σε ετοιμότητα οι ιταλικές αρχές

    Η Μουσουλμανική Αδελφότητα, μία από τις μεγαλύτερες ισλαμικές οργανώσεις που εδρεύει στην Αίγυπτο, έκρινε ως "επαρκή" τη συγγνώμη που ζήτησε σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος για τις δηλώσεις που είχε κάνει σχετικά με το Ισλάμ και τη σύνδεσή του με τη βία. "Θεωρούμε ότι οι νέες δηλώσεις συνιστούν μια υποχώρηση απ' ότι ειπώθηκε πριν. Μπορούμε να τις θεωρήσουμε ως επαρκή συγγνώμη, μολονότι είχαμε ζητήσει από τον Πάπα να περιγράψει τις απόψεις του για το Ισλάμ", δήλωσε ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αδελφότητας, Μοχάμεντ Χαμπίμπ.

    Εν τω μεταξύ, αυξήθηκε το επίπεδο συναγερμού στην Ιταλία, λόγω των απειλών που εκτόξευσαν ισλαμιστικές οργανώσεις με αφορμή τις δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου. Το υπουργείο Εσωτερικών της Ιταλίας ζήτησε από όλα τα αστυνομικά τμήματα της χώρας να αυξήσουν το επίπεδο ετοιμότητάς τους. Όπως μετέδωσε το ιταλικό πρακτορείο Ansa, η εγκύκλιος του υπουργείου καλεί τους διευθυντές της αστυνομίας να εντείνουν τις έρευνές τους στο χώρο των ριζοσπαστών ισλαμιστών, ώστε να αποφευχθούν "βίαιες ενέργειες". Η εγκύκλιος αυτή εκδόθηκε το βράδυ του Σαββάτου, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα, μία ένοπλη ιρακινή οργάνωση, η Τζαϊς αλ-Μουτζαχεντίν, απείλησε ότι θα χτυπήσει τη Ρώμη και το Βατικανό για να εκδικηθεί τις δηλώσεις που θεωρεί προσβλητικές για το Ισλάμ.

    Δολοφονία Ιταλίδας καθολικής μοναχής

    Η δολοφονία μιας Ιταλίδας Καθολικής μοναχής την Κυριακή στο Μογκαντίσου της Σομαλίας ενδέχεται να σχετίζεται με την οργή που προκάλεσαν στους μουσουλμάνους οι πρόσφατες δηλώσεις του Πάπα Βενέδικτου για το Ισλάμ, αναφέρει πηγή του κινήματος των Ισλαμικών Δικαστηρίων που ελέγχει, εδώ και μερικούς μήνες, την πρωτεύουσα.

    Η μοναχή, ηλικίας περίπου 70 ετών, ζούσε στη Σομαλία εδώ και πολλά χρόνια. Οι δράστες μπήκαν στο νοσοκομείο SOS, στα νότια του Μογκαντίσου, όπου προσέφερε τις υπηρεσίες της και άνοιξαν πυρ εναντίον της.

    Το Σάββατο, ένας θρησκευτικός ηγέτης του Μογκαντίσου είχε καλέσει τους μουσουλμάνους να "εκδικηθούν" τον Πάπα, προσθέτοντας ότι όποιος προσβάλει τον προφήτη Μωάμεθ θα πρέπει να σκοτώνεται.

    Η είδηση από άλλες πηγές:

    BBC News:"Pope sorry for offending Muslims"

    Σχετικές Ειδήσεις:

    "Λυπάται" ο Πάπας Βενέδικτος

    [08] Κόσμος

    Βουλευτικές εκλογές στη Σουηδία

    17/9/2006 11:56:00 πμ

    Άνοιξαν στις 9 το πρωί, ώρα Ελλάδας, τα εκλογικά τμήματα στη Σουηδία για τις σημερινές βουλευτικές εκλογές, όπου η κεντροδεξιά αντιπολίτευση κρατά ένα μικρό προβάδισμα έναντι των Σοσιαλδημοκρατών. Περίπου 6,9 εκατ. ψηφοφόροι καλούνται να αποφασίσουν ανάμεσα στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα, που υπόσχεται να διατηρήσει ένα γενναιόδωρο κοινωνικό κράτος, και στην κεντροδεξιά, που έχει δεσμευτεί να μειώσει τους φόρους και τα επιδόματα για να τονώσει την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, η τετρακομματική συμμαχία του Φρέντρικ Ράινφελντ προηγείται του συνασπισμού του πρωθυπουργού Γκόραν Πέρσον. Η ψηφοφορία ολοκληρώνεται στις 21.00, ώρα Ελλάδας. Η Εκλογική Επιτροπή έχει ανακοινώσει ότι το προσωρινό αποτέλεσμα θα είναι γνωστό στις 23.30, ώρα Ελλάδας.

    [09] Κόσμος

    Την νοτιοδυτική Ιαπωνία

    Σάρωσε ο "Σανσάν"

    17/9/2006 11:33:00 πμ

    Τρεις άνθρωποι έχασαν τις ζωές τους, 40 τραυματίστηκαν και δύο αγνοούνται από τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις στην Ιαπωνία σήμερα Κυριακή, καθώς ο ισχυρός τυφώνας Σανσάν, με ανέμους ταχύτητας 160 χιλιομέτρων την ώρα, πλήττει την περιοχή. Αν και εξασθενίζει, ο τυφώνας, που κατατάσσεται στην κατηγορία 3, διέκοψε τις αερομεταφορές - περίπου 170 πτήσεις ακυρώθηκαν, σύμφωνα με το δημόσιο ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NHK. Ο Σανσάν βρίσκεται 220 χλμ. δυτικά-νοτιοδυτικά του Μακουραζάκι και 1.000 χλμ. νοτιοδυτικά του Τόκιο στις 03:00 (ώρα Ελλάδος) και κινείται βόρεια-βορειοανατολικά με περίπου 35 χλμ ανά ώρα. Ο "Σανσάν" αναμένεται να εξασθενίσει σε τροπική καταιγίδα τις επόμενες 24 ώρες και να κατευθυνθεί προς την θάλασσα της Ιαπωνίας, σύμφωνα με μετεωρολόγους. Η αστυνομία αναζητεί έναν 50χρονο πυροσβέστη και έναν δημοσιογράφο που αγνοούνται από το Σάββατο στην Χιροσίμα. Ακόμη, ανακοίνωσε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο νοτιοδυτικό νησί Κιούσου.

    [10] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Τριπόντου συνέχεια οι Φαίακες

    17/9/2006 7:28:00 μμ

    Ονειρεμένο είναι το ξεκίνημα της Κέρκυρας στο πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκα. Οι Φαίακες σε παιχνίδι για την 4η αγωνιστική επικράτησαν με 1-0 του Ατρόμητου με γκολ του Λουκά Καραδήμου στο 17 εντός έδρας και πλέον μετράνε δύο νίκες και δύο ισοπαλίες, συγκομιδή που σίγουρα αφήνει απόλυτα ικανοποιημένους τους ανθρώπους της νεοφώτιστης ομάδας. Τρεις ημέρες μετά τον ευρωπαϊκό αγώνα με τη Σεβίλλη, ο Ατρόμητος παρουσιάστηκε εμφανώς κουρασμένος και συνέχισε τις προβληματικές εμφανίσεις που πραγματοποιεί έως τώρα στο πρωτάθλημα.

    Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καθόλου καλά για τους φιλοξενούμενους. Μόλις στο 7ο λεπτό ο Γιώργος Παράσχος είδε τον Λαζανά να τραυματίζεται κι αναγκάστηκε ν αλλάξει από νωρίς τα πλάνα του με την είσοδο του Κουτσοσπύρου στον αγωνιστικό χώρο. Η Κέρκυρα από την άλλη κατάφερε γρήγορα να ανοίξει το σκορ. Ο Λουκάς Καραδήμος, ο οποίος μέχρι πέρυσι ανήκε στο δυναμικό του Ατρόμητου, δέχτηκε την πολύ ωραία μπαλιά του Ντακόλ και πλάσαρε τον Μιχαηλίδη δίνοντας το προβάδισμα στην Κέρκυρα με 1-0.

    Το άγχος έφυγε έτσι από τα πόδια των παικτών του Μπάμπη Τεννέ και χωρίς να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση κατάφεραν να διατηρήσουν το προβάδισμα έως το τέλος του ημιχρόνου. Ένα σουτ του Σκούφαλη στο 36ο λεπτό ήταν η μοναδική καλή φάση για την ομάδα του Τεννέ, μετά το γκολ που πέτυχε, σε αντίθεση με τους Περιστεριώτες, οι οποίοι στο διάστημα αυτό δεν ανησύχησαν ούτε μία φορά την εστία του Σιντιμπέ.

    Οι αλλαγές του Γιώργου Παράσχου στην επανάληψη δεν έφεραν κάτι διαφορετικό για την αθηναϊκή ομάδα, η οποία είχε αρκετά προβλήματα στον τομέα της ανάπτυξης. Από την άλλη οι Φαίακες διατήρησαν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Στο 50ο λεπτό μετά από σέντρα του Σκούφαλη από δεξιά, ο Ντακόλ βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά αστόχησε από καλή θέση. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 73ο λεπτό, με τον Καραδήμο να βγάζει τη σέντρα από αριστερά και τον Καγκιούζη να πλασάρει άουτ από πολύ καλή θέση μέσα στην περιοχή.

    Διαιτητής: Λ. Πολατιάν (Πέλλας)

    Κίτρινες: Μοσχογιάννης, Ντα Σίλβα, Καραδήμος, Κορακάκης, Λουτσιάνο, Αντερσον

    Κόκκινες: Άντερσον 89΄ (δεύτερη κίτρινη)

    Οι συνθέσεις:

    ΚΕΡΚΥΡΑ (Μπάμπης Τεννές): Σιντιμπέ, Καγκιούζης, Τόσκας, Φούφουλας, Μοσχογιάννης, Καραδήμος, Καρβάλιο, Ντα Σίλβα (77΄ Κουτσουρές), Σκούφαλης (87΄ Αναστασιάδης), Γκουέλα, Ντακόλ (69΄ Μπούρμπος)

    ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Μιχαηλίδης, Γεωργίου (46΄ Άντερσον), Ολιβέιρα, Ρότσα, Γελαδάρης, Σανόκο, Κούτσης, Κατεμής, Λουτσιάνο, Κορακάκης (69΄ Μερίνο), Λαζανάς (6΄ Κουτσοσπύρος)

    [11] Μπάσκετ

    Ολυμπιακός: Σοκ με "Μάτσε"

    17/9/2006 7:01:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ

    Η νίκη του Ολυμπιακού επί της Σκαβάλι με 98-83 στη φιλική αναμέτρηση πέρασε σε δεύτερη μοίρα, αφού όλα σκιάστηκαν από τον σοβαρό τραυματισμό του Άρβιντας Ματσιγιάουσκας. Ο Λιθουανίς άσος των "ερυθρολεύκων" αποχώρησε τραυματίας με πρόβλημα στον αχίλλειο τένοντα του αριστερού ποδιού στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης στην Ιταλία και εκφράζονται φόβοι για μερική ή ολική ρήξη και η απουσία του από τα παρκέ υπολογίζεται σε διάστημα δύο έως πέντε μηνών. Ο "Μάτσε" ταξίδεψε εσπευσμένα στην Ελλάδα για να κάνει εξετάσεις για να υποβληθεί σε μαγνητική τομογραφία συνοδευόμενος από τον γιατρό των "ερυθρόλευκων" Γιάννη Αναγνωστόπουλο. Στο πλευρό του βρέθηκε ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Ολυμπιακός Παναγιώτης Αγγελόπουλος και ο αδελφός του Γιώργος. Ο Λιθουανός γκαρντ υποβλήθηκε σε μαγνητική τομογραφία και τα αποτελέσματα αναμένεται να βγουν απόψε, αλλά η διάγνωση από τον γιατρό του Ολυμπιακού, Λάκη Νικολάου, θα βγει αύριο το πρωί όταν και επιστρέφει από ιατρικό συνέδριο που παρακολουθεί στη Ρόδο.

    Στη χθεσινοβραδυνή φιλική αναμέτρηση, ο Ολυμπιακός επικράτησε της Σκαφάτι με 98-83. Πεν και Μπάρλος ήταν οι ηγέτες του Ολυμπιακού στη νίκη επί της Ιταλικής ομάδας, σ ένα παιχνίδι που είχε πολλά νεύρα και περίεργα σφυρίγματα από τους Ιταλούς διαιτητές που εκνεύρισαν ουκ ολίγες φορές τους παίκτες του Πίνι Γκέρσον. Απόψε, ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει στις 20:30 ώρα Ελλάδας τη Νάπολι που χθες επικράτησε της Αβελίνο με 93-74. Για τις 18:30 είναι προγραμματισμένος ο αγώνας ανάμεσα στους ηττημένους της πρώτης ημέρας, Αβελίνο-Σκαφάτι.

    ΣΚΑΦΑΤΙ-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

    Τα δεκάλεπτα: 24-32, 45-49, 66-71, 83-98

    ΣΚΑΦΑΤΙ (Πέτροβιτς): Μπρέσεϊ 5(1), Σμιθ 17(5), Σάλβι 9, Ρατζόλα 5(1), Αποντάκα 11(1), Σμιθ 2, Κόρβο, Γκουαντανιόλα, Αμπρουόζο, Μαρτίνεζ 15, Λόοουερς 19(5)

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Γκέρσον): Πεν 19(2τρ. - 1ρ. -1λ. - 1ασ.), Παπαμακάριος 12(1τρ. - 8ρ. - 2λ. - 2ασ. - 1κλ.), Ακερ 13(4ρ. - 2λ. - 1ασ. - 3κλ. - 1τ.), Ματσιγιάουσκας 5(1τρ. - 2ασ. - 1κλ.), Μπουρούσης 14(7ρ. - 2λ. - 3ασ. - 1κλ. 2τ.), Χαρίσης 2(1κλ.), Μπάρλος 17(2τρ. - 1λ. - 2ασ.), Βασιλόπουλος 10(1τρ. - 6ρ. - 6λ. - 5ασ. - 2κλ. - 1τ.), Σχορτσανίτης 6(3ρ.), Αποσκίτης, Ακερ Κρις

    ΑΒΕΛΙΝΟ-ΝΑΠΟΛΙ 74-93

    Τα δεκάλεπτα: 26-21, 49-50, 62-63, 74-93

    ΑΒΕΛΙΝΟ (Μπονιτσόλι): Φεράρα 5, Κάρι 16, Στρονγκ 18(3), Ζανέλι 11(1), Μαϊόλι 1, Μπράουν 7, Κάπερ 16(1)

    ΝΑΠΟΛΙ (Μπούκι): Μαλαβεντούρα 7(1), Σπινέλι 2, Τσιταντίνι 4, Ρόκα 14, Μπράουν 23(3), Σισέϊ 11(2), Φλαμίνι 3(1), Μοραντάις 15(5), Τρεπάνιερ 14(2)

    [12] Βόλεϊ

    "Δικέφαλη" πρεμιέρα

    17/9/2006 4:43:00 μμ

    Μεγάλη νίκη πέτυχε η νεοφώτιστη ΑΕΚ στην πρεμιέρα της Α1 Βόλεϊ Ανδρών, καθώς επικράτησε εντός έδρας του Πρωταθλητή 2005 Παναθηναϊκού με 3-2 σετ. Πρωταγωνιστές στη μεγάλη νίκη της "Ένωσης" οι Μπρι και Σασί. Όσον αφορά το παιχνίδι, οι "πράσινοι" πήραν το πρώτο σετ με 23-25 αλλά η απάντηση της ΑΕΚ ήταν άμεση παίρνοντας τα δύο επόμενα με 26-24 και 25-22. Ο Παναθηναϊκός ξαναμπήκε στη διεκδίκηση της νίκης αφού κατάφερε να ισοφαρίσει τα σετ σε 2-2 21-25, ενώ στο 5ο και καθοριστικό πήρε αρχικά το προβάδισμα. Εκεί όμως η ΑΕΚ δεν λύγισε και με τους Σασί και τον Μπρι να κάνουν ότι θέλουν χωρίς να μπορεί να τους σταματήσει το μπλοκ του Παναθηναϊκού, πήρε το τάι-μπρέικ με 16-14 και παράλληλα τη μεγάλη νίκη με 3-2 σετ.

    Σπουδαία νίκη ο Πανελλήνιος

    Μεγάλη νίκη πέτυχε στην πρεμιέρα της Α1 και ο Πανελλήνιος επί του ΠΑΟΚ με σετ 3-2 (25-21, 24-26, 25-16, 18-25, 15-7). H Πάτρα νίκησε την Ορεστιάδα με 3-0 σετ (25-12, 25-20, 25-15). Τέλος, η Λαμία επιβεβαίωσε το ρόλο του φαβορί και επικράτησε του Εθνικού μέσα στην Αλεξανδρούπολη με 3-1 σετ (18-25, 24-26, 25-22, 17-25). Στους αγώνες του Σαββάτου για την πρεμιέρα της Α1 κατηγορίας ανδρών στο βόλεϊ σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Εθνικός Αλεξ/πολης-Λαμία 1-3 (18-25, 24-26, 25-22, 17-25)

    ΕΑ Πατρών-Ορεστιάδα 3-0 (25-12, 25-20, 25-15)

    Πανελλήνιος-ΠΑΟΚ 3-2 (25-21, 24-26, 25-16, 18-25, 15-7)

    ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 3-2 (23-25, 26-24, 25-22, 21-25,16-14)

    Άρης-Παγκράτι 17/9

    Ολυμπιακός-Ηρακλής 18/9

    [13] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Δύο στα δύο η Ρόμα

    17/9/2006 6:30:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Συνέχεια στο πολύ καλό της ξεκίνημα στο καμπιονάτο έκανε η Ρόμα. Η αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League, πέτυχε τη δεύτερη νίκη της σε ισάριθμα παιχνίδια, επικρατώντας αυτή τη φορά της Σιένα εκτός έδρας με 3-1. Τα τέρματα των νικητών πέτυχαν οι Ταντέι (47`), Πιζάρο (70`) και Οκάκα Τσούκα (90`), ενώ για τη Σιένα που από το 27` αγωνιζόταν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Μπρέβι, σκόραρε ο Φρικ (87`). Το δύο στα δύο πέτυχε και η Παλέρμο, η οποία πήρε σπουδαία εκτός έδρας νίκη επί της Λάτσιο με 2-1. Για τους φιλοξενούμενους σκόραρε ο Ντι Μικέλι (10`, 38`) ενώ για τη Λάτσιο σκόραρε ο Ρόσι (73`). Αντίθετα η Ίντερ έχασε την ευκαιρία να βρεθεί και αυτή στη κορυφή, αφού έμεινε το Σάββατο στο ισόπαλο 1-1 με την Σαμπντόρια. Όσον αφορά τη Μίλαν, αντίπαλο της ΑΕΚ στο Champions League, αγωνίζεται το βράδυ κόντρα στην Πάρμα εκτός έδρας.

    Στα υπόλοιπα παιχνίδια η Ρετζίνα πήρε την εντός έδρας νίκη επί της Κάλιαρι με 2-1, η Λιβόρνο επικράτησε της Φιορεντίνα με 1-0, η Ουντινέζε πήρε το τρίποντο κόντρα στην Τορίνο με νίκη 2-0, ενώ οι αναμετρήσεις Άσκολι-Μεσίνα, Κατάνια-Αταλάντα και Έμπολι-Κίεβο έληξαν χωρίς νικητή (1-1, 0-0 και 1-1 αντίστοιχα). Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ στις αναμετρήσεις της 2ης αγωνιστικής στο καμπιονάτο έχουν ως εξής: Ρετζίνα-Κάλιαρι 2-1 (52΄ Λουκαρέλι, 90΄ Μπιάνκι - 62΄ Σουάθο πεν.)

    Ιντερ-Σαμπντόρια 1-1 (80΄ Μπονάνι αυτογκόλ - 48΄ Φλάκι πέν.)

    Ασκολι-Μεσίνα 1-1 (90` Πέρουλι / 63` Ρίγκανο)

    Κατάνια-Αταλάντα 0-0

    Εμπολι-Κιέβο 1-1 (61` Βανούτσι / 14` Μαντέλι)

    Λάτσιο-Παλέρμο 1-2 (73` Ρόσι / 10`, 38` Ντι Μικέλι)

    Λιβόρνο-Φιορεντίνα 1-0 (57` Λουκαρέλι)

    Σιένα-Ρόμα 1-3 (87` Φρικ / 47` Ταντέι, 70` Πιζάρο, 90` Οκάκα Τσούκα)

    Ουντινέζε-Τορίνο 2-0 (25` Ντι Νατάλε, 65` Φελίπε)

    Πάρμα-Μίλαν Έναρξη 21:30

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 2 αγώνες)

    Ρόμα 6 Παλέρμο 6 Αταλάντα 4 Κατάνια 4 Ίντερ 4 Έμπολι 4 Μεσίνα 4 Ουντινέζε 3 Σιένα 3 Λιβόρνο 3 Πάρμα 1-1αγ. Τορίνο 1 Σαμπντόρια 1 Κιέβο 1 Άσκολι 1 Κάλιαρι 0 Μίλαν -5 Λάτσιο -11 Ρετζίνα -12 Φιορεντίνα -19

    [14] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Η Τσέλσι το ντέρμπι

    17/9/2006 5:42:00 μμ

    Συντάκτης: Βασίλης Καλπίνος

    Ένα εκπληκτικό γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο 42 της αναμέτρησης ήταν αρκετό για να δώσει τη νίκη στην Τσέλσι επί της Λίβερπουλ με 1-0 στο πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς για την πρέμιερ λιγκ. Μάλιστα η ομάδα του Μουρίνιο αγωνίστηκε με παίκτη λιγότερο από το 52 και μετά λόγω της αποβολής με κόκκινη κάρτα του Μίκαελ Μπάλακ. Από την άλλη η Λίβερπουλ έχασε αρκετές σημαντικές ευκαιρίες πριν δεχτούν το γκολ, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κούιτ στο ξεκίνημα του παιχνιδιού, ενώ και στην επανάληψη έφτασαν αρκετές φορές κοντά στο γκολ χωρίς τελικά να τα καταφέρουν.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 17 September 2006 - 16:51:25 UTC