Browse through our Interesting Nodes about Foreign Delegations in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 06-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Προβάδισμα ΝΔ
  • [02] Πρωτοφανές έγκλημα

    [01] Πολιτική

    Προβάδισμα ΝΔ

    26/11/2006 11:37:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105.8

    Προβάδισμα δύο ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου καταγράφει δημοσκόπηση της εταιρείας ALCO για το "Έθνος της Κυριακής". Σύμφωνα με την ίδια εταιρεία, η διαφορά των δύο κομμάτων πριν από 8 μήνες ήταν στο 0,4 %, υπέρ της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στην παράσταση νίκης το κυβερνών κόμμα συγκεντρώνει το 59% έναντι 22% του ΠΑΣΟΚ. Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει ποσοστό 35,3%, το ΠΑΣΟΚ 33,3%, το ΚΚΕ 6,6%, ο ΣΥΝ 3,2% και ο ΛΑΟΣ 3,2%. Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία ο Κώστας Καραμανλής λαμβάνει ποσοστό 40,9% και ο Γιώργος Παπανδρέου 28,9%. Οι πολίτες εμφανίζονται δυσαρεστημένοι και από τα δύο κόμματα ενώ 6 στους 10 επιθυμούν εκλογές στο τέλος της τετραετίας. Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε με την μέθοδο της κάλπης.

    [02] Κοινωνία

    Εκτεταμένες έρευνες

    Πρωτοφανές έγκλημα

    26/11/2006 11:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2006 11:46:55 πμ)

    Πηγή: NET, NET 105.8

    Σοκαρισμένη παρακολουθεί η κοινή γνώμη τις έρευνες για την εξιχνίαση της δολοφονίας των πέντε νεαρών κυνηγών, ηλικίας 17 έως 33, στην περιοχή Στάικα στα Καλύβια Αγρινίου, κοντά στη λίμνη Λυσιμαχία. Τα θύματα είχαν συγγενική σχέση μεταξύ τους και έφεραν τραύματα από κυνηγετικό όπλο, ενώ τα πτώματα εντόπισε ο πατέρας ενός εκ των θυμάτων, λίγο μετά τις 9 το βράδυ του Σαββάτου. Έντονο προβληματισμό προκαλεί το κίνητρο της πολλαπλής δολοφονίας, που μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί. Η κινητοποίηση της αστυνομίας είναι μεγάλη. Από την πρώτη στιγμή αποκλείστηκε ο χώρος, ενώ, κλήθηκαν ιατροδικαστές και κλιμάκιο της ασφάλειας Αττικής.

    Έρευνες προς κάθε κατεύθυνση

    Σύμφωνα με την αστυνομία, θύματα είναι τα αδέρφια Βασίλειος και Χρήστος Νικολόπουλος 23 και 21 ετών, και τα ξαδέρφια τους Λάμπρος Αντρέσσας 33 ετών, Ηλίας Πίπας 33 ετών και Αλέξιος Νικολόπουλος 17 ετών.

    Οι νέοι είχαν ξεκινήσει το μεσημέρι του Σαββάτου από το χωριό Λεύκα και μετέβησαν στην συγκεκριμένη περιοχή για να κυνηγήσουν.

    Η αποκάλυψη της συγκλονιστικής υπόθεσης έγινε από τον πατέρα του 17χρονου. Λέγεται ότι ο νεαρός είχε προσπαθήσει με το κινητό του να τηλεφωνήσει στους δικούς του, αλλά δεν τα κατάφερε. Το κινητό τηλέφωνο βρέθηκε δίπλα στο πτώμα του άτυχου νέου.

    Οι κυνηγοί βρέθηκαν διασκορπισμένοι στην ευρύτερη αγροτική περιοχή. Όπως φαίνεται από τις πρώτες εκτιμήσεις των αστυνομικών, οι δολοφόνοι τους είχαν στήσει καρτέρι, τους κυνήγησαν και τα θύματα προσπάθησαν να ξεφύγουν.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, κάποια τραύματά τους είναι απο κυνηγετικά όπλα.

    Ενδεικτικό της βαρύτητας που δίνεται για το συγκεκριμένο περιστατικό είναι ότι στην περιοχή του Αγρινίου ήδη βρίσκονται και ειδικοί των εγκληματολογικών εργαστηρίων για να εξετάσουν τα στοιχεία και ευρήματα με την μέθοδο του DNA.

    Επικεφαλής των ερευνών είναι ο γενικός αστυνομικός επιθεωρητής Νοτίου Ελλάδος Βασίλης Τσιατούρας, με μακρά θητεία στην δίωξη εγκλημάτων.

    Όλα τα ενδεχόμενα παραμένουν ανοιχτά. οι έρευνες κινούνται προς κάθε κατεύθυνση.

    Μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, τα πτώματα παρέμεινα στο σημείο, ώστε να συγκεντρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία που θα οδηγήσουν στον εντοπισμό των δραστών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 26 November 2006 - 9:50:48 UTC