Read about The European Centre for Classical Studies Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-01-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όχι στις πρόωρες εκλογές
  • [02] Αθώοι για τις ασπίδες...
  • [03] "Οι Dr Μένγκελε" ζουν ανάμεσα μας
  • [04] Εστιατόριο "Το ωραίο πλουτώνιο"
  • [05] "Πτώση" πετρελαίου αλλά και περιβάλλοντος

    [01] Πολιτική

    Όχι στις πρόωρες εκλογές

    5/1/2007 8:27:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Κάλπες στο τέλος της 4ετίας προέβλεψε ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τον τελευταίο χρόνο με μεγάλη - όπως είπε - επιτυχία. Το πρωί ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, βγαίνοντας από το Μέγαρο Μαξίμου όπου είχε συνεργασία με τον Πρωθυπουργό, επανήλθε στο θέμα του εκλογικού νόμου εκφράζοντας την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει την πρωτοβουλία τροποποίησης του και το επόμενο διάστημα.

    Κάλπες στο τέλος της 4ετίας προέβλεψε σήμερα από τα Χανιά ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, επαναλαμβάνοντας πως η κυβέρνηση μπορεί και πρέπει να αξιοποιήσει τον τελευταίο χρόνο με μεγάλη - όπως είπε - επιτυχία.

    Την ίδια ώρα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης επανήλθε στο θέμα του εκλογικού νόμου εκτιμώντας πως η κυβέρνηση μπορεί και άμεσα να αναλάβει την πρωτοβουλία τροποποίησης του.

    Στη λίστα των κορυφαίων υπουργών που αποκλείουν τα περί πρόωρων εκλογών, μπήκε και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καθώς εκτίμησή του είναι πως το θέμα δεν απασχολεί το Μέγαρο Μαξίμου.

    Μετά από τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό, επανέλαβε τη θέση του για το εκλογικό σύστημα:

    "Μιλάμε για τροποποίηση του εκλογικού νόμου και πάντα για τις μεθεπόμενες εκλογές. Αν δεν συναινέσει το ΠΑΣΟΚ μπορεί η κυβέρνηση να προχωρήσει μόνη της."

    Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας εκτιμά μάλιστα ότι η κυβέρνηση μπορεί να αναλάβει άμεσα πρωτοβουλία

    Ο Πρωθυπουργός και στην πρόσφατη εκδήλωση του ΕΒΕΑ έκλεισε το θέμα των εκλογών με την επισήμανση ότι η κυβέρνηση έχει πολλή δουλειά μπροστά της.

    [02] Κοινωνία

    Αθώοι για τις ασπίδες...

    5/1/2007 11:34:00 μμ

    Αθωώθηκαν από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο της Αθήνας οι 3 νεαροί που κατηγορούνταν ότι έκλεψαν το Μαίο του 2005 ασπίδες και κράνη από αστυνομικούς έξω από τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη. Οι 2 εξ αυτών καταδικάστηκαν για παράνομη οπλοκατοχή φυσιγγίων και κυνηγετικών όπλων. Το δικαστήριο επέβαλλε στο Γιώργο Καλαιτζίδη ποινή φυλάκισης 21 μηνών και πρόστιμο 1.100ευρώ δίνοντας ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και στον Παναγιώτη Ασπιώτη ποινή φυλάκισης 8 μηνών που έχει ήδη εκτίσει και πρόστιμο 600 ευρώ.

    [03] Κόσμος

    Πειράματα πάνω σε ανυποψίαστους

    "Οι Dr Μένγκελε" ζουν ανάμεσα μας

    5/1/2007 8:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Το βρετανικό δίκτυο Sky -news αποκάλυψε ένα απίστευτο και όμως αληθινό ανατριχιαστικό σκάνδαλο. Γιατρός σε νοσοκομείο της Σαγκάης χρησιμοποιούσε σαν πειραματόζωα ασθενείς που τον επισκέπτονταν για απλές ιατρικές εξετάσεις. Τους έλεγε ψέματα ότι πρέπει να υποβληθούν σε ειδική θεραπεία και τους χειρουργούσε σε ζωτικά όργανά τους.

    Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας μετά την καταγγελία άλλου γιατρού από το ίδιο νοσοκομείο ο οποίος υπέδειξε στον Βρετανό δημοσιογράφο πού γίνονταν τα απάνθρωπα πειράματα και πώς ξεγελούσε ο σύγχρονος δόκτωρ Μένγκελε τους ανυποψίαστους ασθενείς.

    [04] Κόσμος

    Κι άλλο πολώνιο στο Λονδίνο

    Εστιατόριο "Το ωραίο πλουτώνιο"

    5/1/2007 8:16:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    "Ίχνη" του άκρως ραδιενεργού ισοτόπου πολώνιου-210 εντοπίστηκε τις τελευταίες ώρες και σε άλλο εστιατόριο στο Λονδίνο, ανακοινώθηκε από τις υγειονομικές αρχές της Βρετανίας .Η βρετανική Υπηρεσία Προστασίας Υγείας ανακοίνωσε σήμερα, ότι έχει μολυνθεί με ποσότητες πολωνίου-210 το εστιατόριο "Πεσκατόρι" στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βρετανίας και προσφέρθηκε να κάνει εξετάσεις στο προσωπικό του.Πάντως ο μάνατζερ του εστιατορίου δήλωσε : "Ποτέ δεν είδαμε εδώ τον Λιτβινιένκο και δεν φανταζόμαστε, τι ακριβώς μπορεί να είναι αυτή η ιστορία". Πρόσθεσε, όμως, ότι το "Πεσκατόρι" έχει "μεγάλη ρωσική πελατεία".

    Γιά την ιστορία να θυμηθούμε, οτι την 23η Νοεμβρίου 2006 απεβίωσε δηλητηριασμένος με μεγάλη ποσότητα πολωνίου-210, ο ρώσος πρώην πράκτορας Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, ο οποίος είχε κατηγορήσει με επιστολή του ευθέως το ίδιο το Κρεμλίνο για τον θάνατό του , σε μία υπόθεση που κατά τους αναλυτές δυσχέρανε σε πολύ μεγάλο βαθμό, τις σχέσεις Λονδίνου-Μόσχας. Σε μέρη, που σύχναζαν οι συνεργάτες του Αλεξάντρ Λιτβινιένκο, οι Αντρέϊ Λουγκοβόϊ και Ντμίτρι Κοβτούν, στο Αμβούργο και στο Λονδίνο, εντοπίστηκαν στα τέλη του 2006, ποσότητες του ίδιου ραδιενεργού ισοτόπου. Επίσης, εντοπίστηκαν ίχνη της ίδιας ουσίας σε βρετανικά επιβατικά αεροπλάνα, που έκαναν το δρομολόγιο Λονδίνο -Μόσχα- Λονδίνο. Άλλη ποσότητα πολωνίου 210 εντοπίστηκε και σ ένα μπαρ στο Λονδίνο, που προσφέρει σούσι και όπου την 1/12/2006 ο αποβιώσας πρώην πράκτορας είχε συναντήσει τον ιταλό "σύνδεσμό" του, Σκαραμέλα.

    [05] Οικονομία

    Στα 55 δολάρια το βαρέλι

    "Πτώση" πετρελαίου αλλά και περιβάλλοντος

    5/1/2007 9:54:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Ως κακή ανάμνηση φαντάζουν οι περσινές προβλέψεις ότι το πετρέλαιο θα φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι. Αιτία, η αφύσικη καλοκαιρία στις Ηνωμένες Πολιτείες, που έχει περιορίσει τη ζήτηση και έτσι απο τα 78 δολάρια που κόστιζε ο μαύρος χρυσός το περασμένο καλοκαίρι, τώρα πωλείται γύρω στα 55 δολάρια το βαρέλι. Αν καθυστερήσει κι άλλο ο χειμώνας, αναλυτές προβλέπουν περαιτέρω πτώση των τιμών του πετρελαίου.

    Ευχάριστο για τους καταναλωτές ανά τον πλανήτη, αλλά θα πρέπει και να μας προβληματίσει από πλευράς κλίματος, καθώς δεν είναι καθόλου απλό ,ακίνδυνο και φυσιολογικό να ανθίζουν τα δέντρα μετά την Πρωτοχρονιά.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 5 January 2007 - 21:50:42 UTC