Browse through our Interesting Nodes on the Eastern European States Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 07-04-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σύμμαχος το Διεθνές Δίκαιο
  • [02] Νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας
  • [03] Οργανωμένη ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή

    [01] Πολιτική

    Μπακογιάννη για δηλώσεις Μπουγιούκανιτ

    Σύμμαχος το Διεθνές Δίκαιο

    20/4/2007 12:39:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Η τουρκική πολιτική είναι γνωστή αλλά εμείς έχουμε το διεθνές δίκαιο σύμμαχο μας, τόνισε χθες η υπουργός Εξωτερικών, κ. Ντόρα Μπακογιάννη, από τη Ρόδο, όπου συμμετείχε στη σύνοδο των υπουργών Ευρωπαϊκών υποθέσεων, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του αρχηγού των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων για το θέμα του εναέριου χώρου του Αιγαίου και του FIR Αθηνών.

    "Η Ελλάδα είναι μια ισχυρή χώρα με μία άμυνα ισχυρή, μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και δεν έχει τίποτα να φοβηθεί" επισήμανε. Δήλωσε επίσης ότι η Ελλάδα είναι υπέρ της ένταξης της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με την προϋπόθεση όμως ότι η Άγκυρα θα αποδεχτεί το κοινοτικό κεκτημένο, διότι όπως χαρακτηριστικά τόνισε "Ευρώπη αλα κάρτ δεν υπάρχει".

    Περί ονομασίας ΠΓΔΜ

    Αναφερόμενη στη θέση της Ουάσιγκτον για ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ανεξάρτητα από την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας, παρατήρησε ότι η ΦΥΡΟΜ γειτονεύει με την Ελλάδα και είναι προς το συμφέρον της να επιλύσει μαζί της το πρόβλημα.

    Η χώρα μας, ως μέλος του ΝΑΤΟ, έχει λόγο για τα υποψήφια μέλη του, είχε επισημάνει νωρίτερα ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος.

    Αναφερόμενη στην σύνοδο των υπουργών Ευρωπαϊκών υποθέσεων που πραγματοποιείται στη Ρόδο την χαρακτήρισε ως εξαιρετικά σημαντική αφού στην διάρκεια της θα συζητηθούν θέματα που αφορούν την ευρωπαϊκή πολιτική για την θάλασσα. Στόχος της συνάντησης είναι οι ιδέες που υπάρχουν, να μεταβληθούν σε οδηγίες και πολιτικές της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Οι εργασίες της συνόδου ολοκληρώνονται σήμερα.

    [02] Πολιτική

    Ομιλία του Υπουργού Εσωτερικών

    Νέος Δημοσιοϋπαλληλικός Κώδικας

    20/4/2007 12:29:00 μμ

    Πηγή: Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Στην καθοριστική συμβολή της επιμόρφωσης στην εξέλιξη των δημοσίων υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, κηρύσσοντας την έναρξη της ημερίδας για το νέο Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα, που οργάνωσε το Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Ο υπουργός υπογράμμισε την αναγκαιότητα αξιοποίησης του προσωπικού της δημόσιας διοίκησης και πρόσθεσε ότι με το νέο Κώδικα ενισχύονται, όχι μόνο τα δικαιώματα, αλλά και οι υποχρεώσεις και οι ευθύνες των υπαλλήλων. Αρκετές είναι οι καινοτομίες του νέου κώδικα και οι σημαντικότερες από αυτές υπερβαίνουν τις τριάντα. Επίσης ο κ. Παυλόπουλος τόνισε, ότι η σημερινή ημερίδα διεξάγεται για την έγκαιρη προετοιμασία της επιτυχούς εφαρμογής του νέου υπαλληλικού κώδικα, ενώ θα ακολουθήσουν και άλλες επιμορφωτικές συναντήσεις σε όλη τη χώρα, σε μια προσπάθεια εξοικείωσης των στελεχών της δημόσιας διοίκησης με το νέο θεσμικό πλαίσιο. Στο νέο αντικειμενικό σύστημα αξιολόγησης για την εξέλιξη των υπαλλήλων, αναφέρθηκε ο πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Σπύρος Παπασπύρος, επισημαίνοντας ότι τα προσόντα που προβλέπονται για την κατάληψη θέσης ευθύνης είναι περισσότερα, από αυτά που απαιτούνται για τις διοικήσεις των ασφαλιστικών ταμείων.

    [03] Κοινωνία

    Θρακομακεδόνες.

    Οργανωμένη ένοπλη ληστεία σε χρηματαποστολή

    20/4/2007 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Οι ληστές που οργάνωσαν και εκτέλεσαν την ληστεία στην χρηματαποστολή της εταιρίας "ΕΡΜΗΣ" είχαν προμελετήσει σχεδόν τα πάντα. Το θωρακισμένο βαν της εταιρίας, έφτασε στην πλατεία Αριστοτέλους στους Θρακομακεδόνες στις 8 το πρωί για να προσθέσει χρήματα στα ΑΤΜ συγκεκριμένης τράπεζας. Οι δράστες πλησίασαν το όχημα της εταιρίας με αυτοκίνητο που έμοιαζε της Ελληνικής Αστυνομίας. Οι δυο ληστές ήταν ντυμένοι με τις στολές των ειδικών φρουρών εξαναγκάζοντας τον συνοδό της χρηματαποστολής, την ώρα που ανεφοδίαζε ένα ΑΤΜ, να ανέβει μαζί τους στο θωρακισμένο όχημα της αποστολής. Το όχημα που χρησιμοποίησαν οι ληστές, έφερε, σύμφωνα με τις καταθέσεις των ανδρών της εταιρίας "ΕΡΜΗΣ", πινακίδες κυκλοφορίας της αστυνομίας και φάρο. Οι δράστες οδήγησαν τα μέλη της χρηματαποστολής σε ένα παράδρομο των Αφιδνών, όπου και άρπαξαν όλα τα χρήματα. Αφού έδεσαν και φίμωσαν τους άνδρες της ιδιωτικής εταιρίας ασφάλειας, διέφυγαν με άλλο αυτοκίνητο. Οι τρεις υπάλληλοι κατάφεραν να λυθούν από τα δεσμά τους, ύστερα από περίπου μια ώρα και ειδοποίησαν τις αρχές. Η αστυνομία εκτιμά ότι στην ληστεία, συμμετείχαν περισσότερα άτομα ενώ έως στιγμής οι αναζητήσεις γίνονται προς όλες τις κατευθύνσεις.Τέλος το ποσό που εκλάπει ίσως να ανέρχεται στα 2 εκατ.ευρώ.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 21 April 2007 - 11:42:24 UTC