Browse through our Interesting Nodes on Economics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανέκρουσε πρύμναν
  • [02] Ισραήλ: Συμβιβασμός για την υπόθεση Κατσάβ
  • [03] Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ
  • [04] Ισπανία: Στα ύψη οι τόνοι στο ντιμπέιτ
  • [05] Μεγάλη πυρκαγιά στη Μιανμάρ
  • [06] Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

    [01] Πολιτική

    Απολογία - ποταμός της 35χρονης

    Ανέκρουσε πρύμναν

    26/2/2008 9:16:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ανέκρουσε πρύμναν η 35χρονη που κατηγορείται για την υπόθεση Ζαχόπουλου στη χθεσινή συμπληρωματική - αλλά και ουσιαστική της απολογία. Για περισσότερες από 15 ώρες απαντούσε, χθες Δευτέρα, στις καταιγιστικές ερωτήσεις του 2ου ειδικού ανακριτή Δημήτρη Οικονόμου. Στη συμπληρωματική της απολογία, που ολοκληρώθηκε στη 1 μ.μ., ανέλαβε όλη την ευθύνη της βιντεοσκόπησης και αποκάλυψε: πως, που, πότε και γιατί. Η κα Τσέκου παραδέχτηκε τη 2χρονη ερωτική σχέση της με τον πρώην γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού Χρήστο Ζαχόπουλο την οποία περιέγραψε με κάθε λεπτομέρεια κι έδωσε τη δική της εκδοχή για σκοτεινές πτυχές της υπόθεσης. Επίσης παραδέχτηκε ότι αυτή ήταν που βιντεοσκόπησε την ερωτική τους συνεύρεση, χρησιμοποιώντας μικροκάμερα -που αγόρασε από κατάστημα στην πλατεία Κάνιγγος και την οποία έκρυψε στην τσάντα της- τη χρονική περίοδο τέλη καλοκαιριού αρχές φθινοπώρου, όταν έμαθε ότι δε συμπεριλαμβάνεται στους επιτυχόντες του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ. Αντέκρουσε όμως, σύμφωνα με το συνήγορο της Κώστα Χρυσικόπουλο, τις κατηγορίες για απόπειρα εκβίασης από κοινού, παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και για συμμετοχή σε αυτοκτονία από κοινού, που τη βαρύνουν. Όσον αφόρα το επίμαχο DVD, υποστήριξε ότι έδειξε το υλικό διάρκειας περίπου 50 λεπτών και σε μορφή βιντεοκασέτας κι όχι DVD- μόνο στην εφημερίδα Πρώτο Θέμα κι όχι στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA και κατηγόρησε για πρώτη φορά ευθέως τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και το δημοσιογράφο Γιαννη Μακρυγιάννη ότι υπέκλεψαν το αμοντάριστο υλικό κατά την διάρκεια προβολής του, στις 22 Νοεμβρίου 2007, εν αγνοία της. Σύμφωνα πάντα με το συνήγορό της, η κα Τσέκου, στα τέλη Νοεμβρίου αρχές Δεκεμβρίου κατέστρεψε το αμοντάριστο πρωτογενές υλικό, επειδή μετάνιωσε και δεν το χρησιμοποίησε ούτε για να ζητήσει χρήματα ούτε για να εκβιάσει το Χρήστο Ζαχοπουλο. Ο κ. Χρυσικόπουλος ζήτησε να διερευνηθούν τα κίνητρα και το όφελος που είχε ο κομιστής του DVD στο Μέγαρο Μαξίμου και κάλεσε την πολιτική αγωγή να πάρει θέση σχετικά με το θέμα του κομιστή. Τέλος επέμεινε πως η εντολέας του, ούτε κατασκεύασε το DVD, ούτε το διακίνησε και υπέβαλε στον ανακριτή αίτηση άρσης της προσωρινής της κράτησης, θεωρώντας την άδικη. Η 35χρονη την Πέμπτη θα προσέλθει ενώπιον της εισαγγελέως Ελένης Ράικου, όπου θα καταθέσει ως μάρτυρας πλέον, για την οικονομική διαχείριση του τέως Γ.Γ. του Υπουργείου Πολιτισμού.

    Η δήλωση του συνηγόρου

    Μετά το πέρας της απολογίας της, ο συνήγορός της 35χρονης κ. Κώστας Χρυσικόπουλος προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

    "Η κατηγορουμένη ουσιαστικά απολογήθηκε σήμερα. Πρότεινε και τους μάρτυρες υπεράσπισής της. Αντέκρουσε όλες τις κατηγορίες, με ουσιαστικά και νομικά επιχειρήματα. Περιέγραψε τα γεγονότα της προσωπικής και συναισθηματικής σχέσης της με τον κο Ζαχόπουλο, επί διετίας σχεδόν, το αδιέξοδο στο οποίο βρέθηκε, την εκμετάλλευση που βίωσε και τις επανειλημμένες διαβεβαιώσεις του κου Ζαχόπουλου για την μονιμοποίησή της. Επειδή έχουν ακουσθεί οι πιο απίθανες εκδοχές και σενάρια, τεχνολογικής φαντασίας για τον χρόνο και τον τρόπο της βιντεοσκόπησης, με στόχο την παραπλάνηση της δικαστικής έρευνας, ανέφερε πως, που και γιατί ερασιτεχνικά και με την χρήση απλούστατων και πάμφθηνων τεχνικών μέσων έκανε τη βιντεοσκόπηση και πότε ακριβώς έγινε.

    Περιέγραψε επίσης τις επισκέψεις στα δύο ΜΜΕ, τί ακριβώς συνέβη στο καθένα απ αυτά, με αξιοπιστία που δεν επιδέχεται αμφισβήτηση περιέγραψε και τον τρόπο με τον οποίο υπεκλάπη το πρωτογενές υλικό, που είχε με τη μορφή κασέτας, κατά την επίσκεψή της στις 22/11/2007 στο "Πρώτο Θέμα" και τη συνάντησή της με τον εκδότη Θέμο Αναστασιάδη και τον δημοσιογράφο Ιωάννη Μακρυγιάννη. Απέδειξε μ αξιοπιστία που δεν μπορεί ν αμφισβητηθεί ότι ούτε κατασκέυασε, ούτε διακίνησε το DVD που προσκομίσθηκε στη δικογραφία, με τις συνθήκες που είναι γνωστές σε όλους.

    Αναμένει από την ανάκριση ν ασχοληθεί με τα κίνητρα και το όφελος του κομιστή. Υπέβαλλε αίτημα για την άμεση αποφυλάκισή της. Η προσωρινή της κράτηση ήταν κι είναι, πολύ περισσότερο σήμερα μετά την ολοκλήρωση της ανάκρισης και την συμπληρωματική απολογία της, κραυγαλέα, αδικαιολόγητη, και αυθαίρετη. Αναμένει επίσης, έχοντας εμπιστοσύνη στην ελληνική δικαιοσύνη, από τον κο ανακριτή την απόδοση αληθινής κι ουσιαστικής δικαιοσύνης στο πρόσωπό της, ύστερα κι από την τεράστια ζημιά που έχει υποστεί συνολικά η προσωπικότητά της. Θυμίζει τη σκόπιμη διαπόμπευσή της, που έγινε από τη συγκεκριμένη εφημερίδα στις 13 και 14/ 01/2008. Η υπεράσπιση καλεί την πολιτική αγωγή να λάβει θέση και να ξεκαθαρίσει τη στάση της στο ζήτημα του κομιστή του DVD, που αποκαλύφθηκε με πολύ κόπο στην ανάκριση μετά τη δεύτερη κατάθεση του κου Αδριανού και στις ολέθριες επιπτώσεις, που προκάλεσε σε τόσους ανθρώπους, η πράξη του κομιστή".

    [02] Μ. Ανατολή

    Ισραήλ: Συμβιβασμός για την υπόθεση Κατσάβ

    26/2/2008 9:59:00 πμ

    Το Ανώτατο Δικαστήριο του Ισραήλ αποδέχτηκε το συμβιβασμό που πρότειναν οι συνήγοροι του πρώην προέδρου Μοσέ Κατσάβ σύμφωνα με τον οποίο, ο κατηγορούμενος δεν θα αντιμετωπίσει τις κατηγορίες για βιασμό, παραδεχόμενος τη διάπραξη σεξουαλικών εγκλημάτων εναντίον γυναικών υπαλλήλων της προεδρίας. Οργανώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών ζητούσαν από το δικαστήριο να μην δεχτεί τον συμβιβασμό και να δικαστεί ο Κατσάβ με τις κατηγορίες του βιασμού και όχι της σεξουαλικής παρενόχλησης. Όμως οι δικαστές με ψήφους τρεις υπέρ και δύο κατά δέχτηκαν την πρόταση της πλευράς του κατηγορούμενου. Αν ο Κατσάβ καταδικαζόταν για βιασμό θα αντιμετώπιζε ποινή φυλάκισης.

    [03] Οικονομία

    Κινητοποιήσεις εργαζομένων στη ΔΕΗ

    26/2/2008 9:10:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 26/2/2008 10:17:13 πμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Στα κεντρικά γραφεία της ΔΕΗ στη Χαλκοκονδύλη εισέβαλαν εργαζόμενοι της επιχείρησης, οι οποίοι πραγματοποιούν από το πρωί συγκέντρωση, αντιδρώντας στην υπογραφή μνημονίου της επιχείρησης με την γερμανική εταιρεία RBE και την Χαλυβουργική. Υποστηρίζουν ότι με την υπογραφή του μνημονίου "ανοίγει παράθυρο" για μελλοντική ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης. Στόχος της κινητοποίησης των εργαζομένων είναι να ματαιώσουν την συνάντηση η οποία είναι προγραμματισμένη για τις 10πμ. Οι εργαζόμενοι έως τις 10 το πρωί πραγματοποιούν τρίωρη στάση εργασίας.

    [04] Κόσμος

    Ισπανία: Στα ύψη οι τόνοι στο ντιμπέιτ

    26/2/2008 8:46:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την πρώτη τους, έντονη σε ύφος και επιχειρήματα, τηλεοπτική αναμέτρηση είχαν το βράδυ της Δευτέρας ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός της Ισπανίας Χοσέ Λούις Ροδρίγεθ Θαπατέρο κι ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης Μαριάνο Ραχόι, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 9ης Μαρτίου. Η τηλεθέαση της διάρκειας 90 λεπτών αναμέτρησης -πρώτης μεταξύ των κυριώτερων διεκδικητών της πρωθυπουργίας από το 1993, μεταξύ του Φελίπε Γκονθάλεθ και του Χοσέ Μαρία Αθνάρ τότε- ανήλθε στο 70% κι η εικόνα μεταδόθηκε κι από πολλά περιφερειακά τηλεοπτικά δίκτυα της χώρας. Η τηλεοπτική αναμέτρηση κρίνεται ως κομβικής σημασίας γεγονός για την κινητοποίηση των ψηφοφόρων στην στήθος με στήθος αναμέτρηση των δύο κομμάτων προς τις εκλογές, καθότι όπως τονίζουν οι αναλυτές, μία χαμηλή προσέλευση στις κάλπες ενδέχεται να βλάψει τους Σοσιαλιστές. Οι Σοσιαλιστές διατηρούν ένα ελαφρό προβάδισμα έναντι των συντηρητικών στις δημοσκοπήσεις.

    Ο Ραχόι επετέθη στον Θαπατέρο κατηγορώντας τον για την αύξηση της ανεργίας και του πληθωρισμού, καθώς και για την αποτυχία της κυβέρνησής του να διαπραγματευθεί με την βασκική αυτονομιστική οργάνωση ΕΤΑ, καθώς και για την 'πλημμυρίδα', όπως την χαρακτήρισε, των παράνομων μεταναστών στην Ισπανία.

    Ο Θαπατέρο υπερασπίσθηκε το οικονομικό έργο της κυβέρνησής του, περιλαμβανομένης και της βελτίωσης της αγοραστικής δυνατότητας των μικρών εισοδημάτων.

    Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ιδιαίτερα τις μεταρρυθμίσεις που εισηγήθηκε ώστε να κατοχυρωθούν περισσότερα δικαιώματα στις γυναίκες, τους μετανάστες και τους ομοφυλόφιλους, και καυτηρίασε το Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) του Ραχόι για την ανήθικη στάση του να μην συμπαρασταθεί στην κυβέρνηση στον αγώνα της κατά της βασκικής τρομοκρατίας.

    [05] Κόσμος

    Μεγάλη πυρκαγιά στη Μιανμάρ

    26/2/2008 8:28:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επί 13 ώρες έκαιγε τεράστια πυρκαγιά σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του Μανταλέι, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της Μιανμάρ, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν 21 άνθρωποι και να καταστραφούν περισσότερα από 1.500 καταστήματα.

    Τέσσερις Βουδιστές μοναχοί και τρεις γυναίκες περιλαμβάνονται στους τραυματίες, ενώ, χρειάστηκε να κινητοποιηθούν 78 πυροσβεστικά οχήματα και περισσότεροι από 4.000 άνδρες για να κατασβεστεί η πυρκαγιά στο τετραώροφο Εμπορικό Κτήριο Γιανταναμπόν.

    Συνολικά καταστράφηκαν 1.588 καταστήματα από τη φωτιά που κατά τα φαινόμενα ξεκίνησε από βραχυκύκλωμα στο ισόγειο.

    Τη Δευτέρα ξέσπασε μία ακόμη μεγάλη πυρκαγιά στα δυτικά προάστια της Γιανγκόν, της παλιάς πρωτεύουσας της χώρας. Από τη φωτιά αυτή, που ξεκίνησε από την κουζίνα ενός σπιτιού, καταστράφηκαν περίπου 200 κατοικίες και 3.000 άνθρωποι έμειναν άστεγοι.

    [06] Κόσμος

    Προειδοποίηση για τσουνάμι στην Ινδονησία

    Σεισμός 6,7 Ρίχτερ στη Σουμάτρα

    25/2/2008 11:42:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Μία νέα σεισμική δόνηση μεγέθους 6,7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα στη νήσο Σουμάτρα της Ινδονησίας, όπου έχει εκδοθεί προειδοποιητικό σήμα για εμφάνιση παλιρροϊκού κύματος, αναγκάζοντας τον πληθυσμό να ξενυχτήσει στην ύπαιθρο, σύμφωνα με τις τοπικές πηγές. Η δόνηση, η δεύτερη που καταγράφεται στη Σουμάτρα σε 12 ώρες, σημειώθηκε στις 01.06 της Τρίτης τοπική ώρα (Δευτέρα 20.06 ώρα Ελλάδος) στη θαλάσσια περιοχή ανοικτά της νήσου, σ εστιακό βάθος 35 χλμ, και σε απόσταση 164 χλμ από την πόλη Παντάνγκ, σύμφωνα με το αμερικανικό γεωφυσικό ινστιτούτο (USGS). Αμέσως εκδόθηκε προειδοποιητικό σήμα για κύμα τσουνάμι από το ειδικό κέντρο στη Χαβάι. Οι πρώτες πληροφορίες δεν κάνουν λόγο για θύματα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 26 February 2008 - 9:50:46 UTC