Browse through our Interesting Nodes on Tourism in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-03-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Το βίντεο-κλιπ της ελληνικής συμμετοχής
  • [02] 1η Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ

    [01] Πολιτισμός

    Το βίντεο-κλιπ της ελληνικής συμμετοχής

    14/3/2008 9:23:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2008 10:21:22 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ολοκληρώθηκε το βίντεο-κλιπ της ελληνικής συμμετοχής στη Eurovision του 2008, με την Καλομοίρα και το τραγούδι Secret Combination. Η σκηνοθεσία είναι του Κώστα Καπετανίδη. Δείτε στο επίσημο site της διοργάνωσης http://eurovision.ert.gr/el/multimedia/secret-combination-videoclip.htm το βίντεοκλιπ.

    [02] Πολιτική

    1η Πανελλαδική Σύσκεψη ΣΥΡΙΖΑ

    14/3/2008 8:33:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/3/2008 10:35:53 μμ)

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Ξεκίνησαν οι εργασίες της 1ης Πανελλαδικής Σύσκεψης του ΣΥΡΙΖΑ, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, οι οποίες θα ολοκληρωθούν την Κυριακή. "Σημαντικό σταθμό σε ένα ενδιαφέρον πείραμα, που έχει ξεκινήσει εδώ και καιρό, συνάντησης πολιτικών συλλογικοτήτων της Αριστεράς, καθώς και ανένταχτων πολιτών που επιθυμούν να ενώσουν τις δυνάμεις τους προκειμένου να αλλάξει η σημερινή κατάσταση", χαρακτήρισε τη Σύσκεψη ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας. Ακόμη, πρόσθεσε ότι κινούμαστε σε μία λογική αυτοοργάνωσης της κοινωνίας, στην πρώτη πανελλαδική σύσκεψη θα συζητηθούν τα μεγάλα προβλήματα της χώρας και θα δοθεί νέα πνοή στο όλο εγχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ. "Εμείς δεν έχουμε καλέσει τον Αμερικανό πρέσβη στη σύσκεψή μας, αλλά όλους όσους δίνουν τη μάχη για μια άλλη προοπτική, για το μεγάλο ταξίδι που τώρα αρχίζει και την ελπίδα που ανατέλλει, βασισμένη στις δυνάμεις των συνιστωσών της Αριστεράς", είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας. Από την πλευρά του, ο κ. Αλέκος Αλαβάνος επισήμανε τον κίνδυνο "να γίνουμε θύματα της επιτυχίας μας", γιατί όπως διευκρίνισε "η κοινωνία ας θέτει προκλήσεις και διλήμματα που εμείς δεν τα περιμέναμε ή τα περιμέναμε πολύ αργότερα". Ο Μανώλης Γλέζος κάλεσε τους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ που ανήκουν στην Αριστερά να αναλογιστούν εάν οι προσδοκίες τους δικαιώθηκαν όλα αυτά τα χρόνια.

    Αλαβάνος: "ανάγκη της ενότητας της αριστεράς"

    Επίσης, ο κ. Αλαβάνος εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς όπως είπε "βρισκόμαστε σε μια φάση ταχείας και μεγάλης ανόδου του Συνασπισμού Ριζοσπαστικής Αριστεράς στην εμπιστοσύνη των πολιτών και αυτό είναι θετικό".

    Παράλληλα, ο Πρόεδρος της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι σήμερα μπορεί πλέον η παράταξη να μιλά για την επιδίωξη μιάς ριζοσπαστικής κυβέρνησης με επίκεντρο την αριστερά τονίζοντας ότι οι πολίτες "έχουν εκτιμήσει βαθιά την αντιπολιτευτική μας στάση, παρότι μπορούμε να τη βελτιώσουμε κι άλλο. Την ουσιαστική αντίθεσή μας στη δεξιά πολιτική. Την ενωτική μας διάθεση. Την κινηματική μας διάσταση. Το άνοιγμά μας στη νέα γενιά. Την αποτελεσματικότητά μας".

    Ακόμη, περιγράφοντας τους στρατηγικούς στόχους του ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Αλαβάνος είπε ότι "μπορούμε να μιλούμε για ένα εναλλακτικό ριζοσπαστικό πρόγραμμα που θα δίνει απαντήσεις σε άμεσα προβλήματα του λαού - ακρίβεια, φτώχεια, ανεργία, ανακατανομή του πλούτου, παιδεία, κοινωνικό κράτος- και θα είναι ανοικτό από τη μια στην πορεία σε ένα σοσιαλισμό με δημοκρατία και ελευθερία και από την άλλη στην συνεργασία με τις ευρωπαϊκές και παγκόσμιες δυνάμεις του κοινωνικού μετασχηματισμού".

    Για την πολιτική συμμαχιών ο κ. Αλαβάνος αφού, τόνισε την ανάγκη της ενότητας της αριστεράς σημείωσε ότι "την ίδια στιγμή μια γενικότερη συνεργασία σε ηγετικό επίπεδο με το ΠΑΣΟΚ είναι αδύνατη. Οι προγραμματικές θέσεις για το δημόσιο Πανεπιστήμιο, την συνταγματική συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την ανασφάλιστη εργασία, τις ιδιωτικοποιήσεις, την στάση απέναντι στις ΗΠΑ μας θέτουν σε διαφορετικές όχθες".

    Η Πανελλαδική Σύσκεψη του ΣΥΡΙΖΑ "θεμελιώνει το νέο οικοδόμημα της Αριστεράς, στεγάζει την ελπίδα του λαού μας για ανατροπή του δικομματισμού και της πολιτικής της εξάρτησης, της νοθείας, της δημοκρατίας και της κοινωνικής ανισότητας", τόνισε στον χαιρετισμό του ο Μανώλης Γλέζος και πρόσθεσε ότι ταυτόχρονα αρχίζει η επεξεργασία του προγράμματος που αντιμετωπίζει την επίθεση εναντίον του λαού, που συντρίβει το διπολισμό και δημιουργεί τις προϋποθέσεις να φέρει το λαό στην εξουσία.

    "Δεσμευόμαστε να αγωνιστούμε μαζί με το λαό για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού", δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Ρούντι Ρινάλντι , εκ μέρους της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

    Ακόμη, ο ίδιος ανέφερε ακόμα ότι "υπάρχει τεράστια ζήτηση για ΣΥΡΙΖΑ, για συμμετοχή σε αγώνες, κινητοποιήσεις και προτάσεις", όπως αυτό φάνηκε στις πάνω από 200 γενικές συνελεύσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη την Ελλάδα, με συμμετοχή άνω των 10 χιλιάδων ατόμων.

    Χαρακτηριστικά μάλιστα ανέφερε ότι στις συνελεύσεις αυτές συμμετείχε και κόσμος οργανωμένος στο ΠΑΣΟΚ και στο ΚΚΕ και αυτό που προέκυψε σαν αίτημα είναι ότι "η Αριστερά αποτελεί τη μεγάλη ελπίδα".

    Ακόμα ανέφερε ότι το αίτημα που παρουσιάζεται από πολλούς ανένταχτους πολίτες για τη συμμετοχή τους στις γραμμές του ΣΥΡΙΖΑ, θα διευθετηθεί με μέσα από τοπικές συνελεύσεις σε όλους τους νομούς, τις γειτονιές και τους επαγγελματικούς κλάδους, μέσα από τις οποίες θα προκύψουν συντονιστικές επιτροπές, που θα βρίσκονται σε συντονισμό με τη γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ.

    Δήλωσε ακόμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται υπό δοκιμή και το στοίχημα είναι "να περάσουμε τις εξετάσεις για να γίνει πρωταγωνιστής των εξελίξεων η Αριστερά και να μην είναι τσόντα άλλων πολιτικών σχηματισμών".


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 14 March 2008 - 21:49:42 UTC