Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση αναβολικών
  • [02] Σλοβενία: Συμβούλιο ECOFIN
  • [03] Επτά πνίγηκαν και 24 αγνοούμενοι στο Κονγκό
  • [04] Εισοδήματα 109 εκ.δολαρίων
  • [05] Στη δίοδο της οδού Λήδρας ο Γ. Καρατζαφέρης
  • [06] Έρευνες για την υπόθεση συνοριακού φύλακα
  • [07] "Να μην ξαναγυρίσει" στη χώρα τους ο Μπους
  • [08] Πορείες κατά του ρατσισμού
  • [09] Υπό όρους ο Σαρκοζί στην τελετή έναρξης
  • [10] Απόλυτος κυρίαρχος
  • [11] Ισόπαλο το ντέρμπι
  • [12] Νικητής ο Χαριστέας

    [01] Αθλητισμός

    Στην ελληνική άρση βαρών

    Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει η υπόθεση αναβολικών

    5/4/2008 8:12:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Δραματικές διαστάσεις παίρνει η υπόθεση αναβολικών στην ελληνική άρση βαρών έπειτα από τον έλεγχο της WADΑ και το σημαντικό αριθμό Ελλήνων αθλητών της εθνικής ομάδας που βρέθηκαν στο πρώτο δείγμα θετικοί, στη χρήση απαγορευμένων ουσιών.

    Αντιμέτωπη με τον αποκλεισμό από το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που αρχίζει σε λίγες μέρες, αλλά και τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, βρίσκεται η εθνική μας ομάδα Άρσης Βαρών, μετά τα θετικά αποτελέσματα ελέγχου ντόπινγκ, σε 11 από τους 14 αθλητές μας. Σε διαθεσιμότητα μέχρι να διαλευκανθεί η υπόθεση, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Χρήστος Ιακώβου, ο οποίος υπέβαλλε την παραίτησή του. Την ίδια ώρα, αναλυτικά στοιχεία για τους ελέγχους στους αθλητές της Άρσης Βαρών, το τελευταίο διάστημα, εντός και εκτός αγώνων, ζήτησε ο Υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Ιωαννίδης. Μεθαύριο θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον Υπουργό Πολιτισμού Μιχάλη Λιάπη, με τη συμμετοχή όλων των Ομοσπονδιών των Ολυμπιακών αθλημάτων και της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Η εντολή του Υπουργού Πολιτισμού είναι ξεκάθαρη, δεν μας ενδιαφέρει πόσα μετάλλια θα πάρουμε αλλά να είναι καθαρά, τόνισε στη ΝΕΤ 105,8 η πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Καταπολέμησης του Ντόπινγκ Χαρά Σπηλιωπούλου. Η υπόθεση πρέπει να διερευνηθεί σε βάθος επισημαίνει το ΠΑΣΟΚ, ενώ το ΚΚΕ τονίζει ότι στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό η χρήση απαγορευμένων ουσιών είναι κοινό μυστικό. Οι περισσότεροι άνθρωποι του αθλητισμού γνωρίζουν ότι υπάρχει ζήτημα ντόπινγκ, υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ενώ ο ΛΑΟΣ τέλος, κάνει λόγο για τη χαριστική βολή στην αξιοπιστία του ανθρωποβόρου επαγγελματικού αθλητισμού.

    [02] Οικονομία

    Δηλώσεις Γ. Αλογοσκούφη

    Σλοβενία: Συμβούλιο ECOFIN

    5/4/2008 1:55:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Οι επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ευρωπαϊκή οικονομία, βρέθηκε στο επίκεντρο του συμβουλίου ΕΚΟΦΙΝ, που ολοκληρώθηκε στη Σλοβενία. Ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης μετά το Συμβούλιο ECOFIN δήλωσε ότι οι υπουργοί συμφωνούν στο γεγονός ότι παρά τις αβεβαιότητες και τους κινδύνους σε διεθνή κλίμακα και τα μεγάλα προβλήματα, η κατάσταση δεν είναι και τόσο ανησυχητική στην ΕΕ. Το ECOFIN συμφώνησε σε έναν οδικό χάρτη για τα χρηματοπιστωτικά που είχε συζητηθεί από τον περασμένο Οκτώβριο και υπογράφηκε σχετικό μνημόνιο, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων: την ενίσχυση της διαφάνειας στις χρηματαγορές και τον καλύτερο συντονισμό των πολιτικών των κρατών-μελών της ΕΕ. Το γεγονός αυτό, πρόσθεσε ο κ. Αλογοσκούφης, αποδεικνύει ότι η ΕΕ έχει συνεπή και συντονισμένη προσέγγιση στα θέματα αυτά. Κατά τη διάρκεια του ECOFIN συζητήθηκαν επίσης θέματα σχετικά με την ποιότητα των δημοσιονομικών πολιτικών, όπως και το κοινωνικό μοντέλο της ΕΕ. Στο πλαίσιο αυτό, συζητήθηκε και το θέμα της αποτελεσματικότητας των οικονομικών δαπανών με δεδομένο ότι το ευρωπαϊκό κοινωνικό μοντέλο δεν είναι ενιαίο και ότι χρειάζονται συνεχείς προσπάθειες για την αντιμετώπιση των κοινωνικών ανισοτήτων της ανεργίας και της φτώχειας. Απαντώντας σε ερώτηση σχετική με την αναθεώρηση των προβλέψεων στην Ελλάδα (όπως άλλωστε και στις άλλες χώρες-μέλη), ο κ. Αλογοσκούφης είπε ότι δεν υπάρχει λόγος για αναθεώρηση των νέων προβλέψεων και ότι με αυτές θα πάμε μέχρι το τέλος του έτους.

    Ο επίτροπος, Χοακίμ Αλμούνια, επισήμανε την ανάγκη, να ληφθούν μέτρα, στις χώρες της ευρωζώνης, προκειμένου να μειωθεί ο πληθωρισμός.

    [03] Κόσμος

    Κονγκό

    Επτά πνίγηκαν και 24 αγνοούμενοι στο Κονγκό

    5/4/2008 7:11:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Επτά άνθρωποι πνίγηκαν και άλλοι 24 θεωρούνται αγνοούμενοι όταν ένα πλοιάριο που τους μετέφερε αναποδογύρισε στον ποταμό Λουμπιλιάνι στη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό. Έξη από τους συνολικά 25 επιβαίνοντες κατάφεραν να σωθούν πιάνοντας κάποια από τα κομμάτια του διαλυμένου πλοιαρίου, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Σε άλλο πολύνεκρο δυστύχημα στην ίδια χώρα δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και πολλοί άλλοι τραυματίστηκαν σε τροχαίο δυστύχημα στην επαρχία Μπαντούντου σήμερα νωρίς το πρωί. Σύμφωνα με αστυνομική έρευνα υπαίτιος του δυστυχήματος είναι οδηγός του οχήματος που είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα.

    [04] Κόσμος

    ΗΠΑ

    Εισοδήματα 109 εκ.δολαρίων

    5/4/2008 4:03:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Περισσότερα από 109 εκατομμύρια δολάρια, κέρδισε με τον σύζυγο της, πρώην πρόεδρο Μπιλ Κλίντον, η υποψήφια για το χρίσμα των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον,την περίοδο 2000-2007, σύμφωνα με τις δηλώσεις των εισοδημάτων τους που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από τους υπευθύνους της προεκλογικής της εκστρατείας. Σύμφωνα με μια σύνοψη των φολολογικών τους δηλώσεων που έδωσε στη δημοσιότητα ένας εκπρόσωπος της Χίλαρι, οι αυτοβιογραφίες και άλλα βιβλία του κυρίου και της κυρίας Κλίντον τους έχουν αποφέρει συνολικά 40 εκατομμύρια δολάρια, και οι ομιλίες που έχει κάνει σε όλον τον κόσμο ο Μπίλ Κλίντον του έχουν αποφέρει περίπου 52 εκατομμύρια δολάρια. Ο μισθός γερουσιαστού της κ. Κλίντον από το 2001 ξεπερνά το ένα εκατομμύριο δολάρια το χρόνο, και η σύνταξη του προέδρου Κλίντον είναι υψηλότερη από 1,2 εκατομμύριο δολάριο το χρόνο.

    Το επιτελείο του Μπαράκ Ομπάμα, αντιπάλου της για το χρίσμα των Δημοκρατικών, είχε ζητήσει με επιμονή να δοθούν στη δημοσιότητα τα στοιχεία αυτά, αφήνοντας να εννοηθεί πολλές φορές ότι η επιφυλακτικότητα για τη δημοσιοποίησή τους μπορεί να συνδεόταν με ορισμένες ενοχλητικές πληροφορίες. Ο Ομπάμα έδωσε στις 25 Μαρτίου στη δημοσιότητα τις δηλώσεις του για τα εισοδήματά του την περίοδο 2000-2006, που έδειξαν ότι τα ετήσια εισοδήματά του από 240.000 δολάρια που ήταν το 2000 έφθασαν σε περισσότερα από 983.000 δολάρια το 2006.

    [05] Πολιτική

    Λευκωσία, Κύπρος

    Στη δίοδο της οδού Λήδρας ο Γ. Καρατζαφέρης

    5/4/2008 3:29:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μέσα σε έντονο συγκινησιακό κλίμα πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το μεσημέρι η οριστική διάνοιξη της οδού Λήδρας, με την παρουσία σύσσωμης της Πολιτικής Ηγεσίας της Κύπρου και πλήθος κόσμου. Ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. Γ. Καρατζαφέρης παρών στην ιστορική αυτή στιγμή για τον Ελληνισμό έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Είχα προτείνει και ο ίδιος στον κύριο Κληρίδη να ανοίξουν οι δίοδοι για να υπάρχει επικοινωνία . Η διάνοιξη της οδού Λήδρας είναι προς όφελος της Ελληνικής πλευράς και θεωρώ ότι αποτελεί ένα μεγάλο βήμα για την επίλυση του Κυπριακού. Σίγουρα ο κύριος Χριστόφιας ξεκινά τη θητεία του με ένα πολύ μεγάλο "συν". Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ διατύπωσε την εκτίμηση ότι το άνοιγμα του οδοφράγματος στην οδό Λήδρας στη Λευκωσία "σηματοδοτεί την δυνατότητα μιας νέας εποχής". Πρέπει όλος ο Ελληνισμός, δήλωσε ο κ.Καρατζαφέρης, να πάρει από την διάσκεψη του Βουκουρεστίου το μήνυμα ότι "η ηγεμονία της Αμερικής στις αποφάσεις για τον ευρύτερο χώρο έχει μειωθεί". Η Ευρώπη "παίρνει κεφάλι", πρόσθεσε και επισήμανε ότι αυτό ίσως δημιουργεί τις προϋποθέσεις για μια γενικότερη αλλαγή πλεύσης για την τελική επίλυση του κυπριακού. Ο πρόεδρος του ΛΑ.ΟΣ υποστήριξε ότι η επικοινωνία ωφελεί την ελληνική πλευρά και ανέφερε ότι στο παρελθόν είχε εισηγηθεί στον πρόεδρο Κληρίδη να ανοίξουν οι δίοδοι. Σχετικά εξήγησε ότι "όσο οι Κύπριοι μουσουλμάνοι βλέπουν την ποιότητα ζωής των Κυπρίων χριστιανών, τόσο αυτοί οι ίδιοι θα προσπαθήσουν να απαλλαγούν από την κατοχή". Η κατοχή πρώτα επηρεάζει τους Τουρκοκύπριους και στη συνέχεια όλο το νησί, κατέληξε ο κ. Καρατζαφέρης.

    [06] Κοινωνία

    Από κλιμάκιο της ΕΛΑΣ

    Έρευνες για την υπόθεση συνοριακού φύλακα

    5/4/2008 3:20:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την υπόθεση συνοριακού φύλακα που συνελήφθη χθες το μεσημέρι, εκτός υπηρεσίας, κοντά στο αεροδρόμιο Ιωαννίνων, έχοντας στην κατοχή του ιδιωτικό ασύρματο με τις συχνότητες τις αστυνομίας, ερευνά κλιμάκιο της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, που βρίσκεται από χθες στα Γιάννινα. Εκτός από τον συνοριακό φύλακα, συνελήφθησαν και δύο Αλβανοί ενώ οι έρευνες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων συνεχίζονται μεταξύ των συνοριακών φυλάκων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία, πρόκειται για υπόθεση διευκόλυνσης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα μας, χωρίς να αποκλείονται και άλλα αδικήματα. Ο συλληφθείς πάντως που οδηγήθηκε σήμερα στον εισαγγελέα Ιωαννίνων, κατηγορείται για παράβαση του άρθρου 24 παρ.19 του Ν.3431/2006 "Περί Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών" και άρθρου 167 Π.Κ. "Αντίσταση". Η τελευταία κατηγορία γιατί, όταν του ζητήθηκε από αστυνομικούς να τους ακολουθήσει αρνήθηκε να το κάνει απωθώντας τους βίαια. Το κλιμάκιο της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων παραμένει στα Γιάννινα και συνεχίζει τις έρευνές.

    [07] Κόσμος

    Ζητούν οι Κροάτες

    "Να μην ξαναγυρίσει" στη χώρα τους ο Μπους

    5/4/2008 2:56:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μία γιγαντιαία καρτ-ποστάλ, με την οποία προσκάλεσαν τον Αμερικανό πρόεδρο Τζορτζ Μπους "να μην ξαναγυρίσει" στη χώρα τους, συνυπέγραψαν στο κέντρο του Ζάγκρεμπ δεκάδες Κροάτες. Αυτό μετάδωσε απεσταλμένος του Γαλλικού Πρακτορείου σήμερα από το Ζάγκρεμπ. "Θέλουμε να παραλάβει την κάρτα μας ο κ. Μπους" είπε εκπρόσωπος της κινητοποίησης αυτής, η οποία διοργανώθηκε από μία μη κυβερνητική οργάνωση της Κροατίας, που "προσεκλήθη" στη Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ, στο μέλλον.

    Πρόκειται για καρτ-ποστάλ "ψηλή" περίπου ενάμιση μέτρο, "πλατειά" περίπου δύο μέτρα- απεικονίζει το "Εθνικό Θέατρο" στην κροατική πρωτεύουσα, αλλ επιγράφηκε το... μήνυμα "παρακαλείσαι, να μην ξαναγυρίσεις" εδώ. Στην πίσω όψη της γιγαντιαίας κάρτ-ποστάλ, καταχωρίσθηκαν άλλα μηνύματα... Ανάμεσά τους : "Μπους είσαι εγκληματίας πολέμου", "Μπους είσαι δικτάτορας". Ολα, πάντως, τα μηνύματα, είναι επικριτικά για τον αμερικανό πρόεδρο.

    Χθες Παρασκευή περίπου 300 διαδηλωτές στους δρόμους του Ζάγκρεμπ άναψαν, συμβολικά, κεριά -"στη μνήμη των θυμάτων του πολέμου στο Ιράκ". Τις απογευματινές ώρες σήμερα, ο Αμερικανός πρόεδρος αναμένεται να αναχωρήσει από την κροατική πρωτεύουσα. Ο επόμενος προορισμός του, είναι το θέρετρο του Σότσι (στη Μαύρη Θάλασσα), για συνομιλίες εκ του σύνεγγυς με τον ρώσο ομόλογό του, Βλαντίμιρ Πούτιν. Την Πέμπτη δηλαδή την παραμονή της άφιξης του προέδρου Μπους στο Ζάγκρεμπ, με άλλη διαδήλωση Κροάτες κατήγγειλαν "τις αρνητικές συνέπειες του διεθνούς αντιτρομοκρατικού πολέμου", που διεξάγεται τα τελευταία χρόνια από την Ουάσινγκτον.

    [08] Κοινωνία

    Ταυτόχρονα σε πόλεις της Ελλάδος

    Πορείες κατά του ρατσισμού

    5/4/2008 1:40:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Συγκέντρωση στην Αθήνα και ταυτόχρονες πορείες και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας οργανώνει σήμερα Σάββατο το Πανελλαδικό Δίκτυο Υποστήριξης Αντιρατσιστικών και Μεταναστευτικών Οργανώσεων. Τα θέματα των δράσεων διαφέρουν από πόλη σε πόλη: Στην Αθήνα, το κεντρικό σύνθημα της διαδήλωσης που ξεκίνησε από την Ομόνοια στις 3 μ.μ. θα είναι "Άσυλο και Ανοιχτά Σύνορα για τους Πρόσφυγες".

    "Όχι κρατήσεις. Όχι απελάσεις προσφύγων", έλεγε στα αγγλικά μεγάλο πανό που κρατούσαν διαδηλωτές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην Ομόνοια και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στο κέντρο της Αθήνας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τις συνθήκες υποδοχής και διαβίωσης των προσφύγων στη χώρα μας.

    Στη συγκέντρωση μετείχαν Σομαλοί, Σουδανοί και κυρίως Αφγανοί μετανάστες μαζί με τις οικογένειές τους.

    Η συγκέντρωση εντασσόταν σε σειρά διαδηλώσεων που οργανώνει φέτος το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ σε διάφορα κράτη της Ευρώπης.

    Στη Θεσσαλονίκη οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για "την ανυπαρξία δικαιωμάτων στους μετανάστες δεύτερης γενιάς". Στην Πάτρα οι συγκεντρωμένοι θα διαμαρτυρηθούν εναντίον "των επιχειρήσεων "σκούπας" στον άτυπο καταυλισμό". Στη Σάμο θα διαδηλώσουν κατά της απαγόρευσης πρόσβασης ΜΚΟ στο νέο Κέντρο Κράτησης του νησιού, ενώ στο Βόλο θα γίνει συζήτηση με αίτημα τα "Ανοιχτά σύνορα και άσυλο για όλους τους πρόσφυγες".

    Οι συγκεντρώσεις της Ελλάδας εντάσσονται σε σειρά διαδηλώσεων που έχει οργανώσει το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ σε διάφορα κράτη μεταξύ Φεβρουαρίου-Οκτωβρίου 2008.

    Εκδηλώσεις, διαμαρτυρίες και δράσεις θα οργανωθούν τον Ιούνιο στη Βαρσοβία, τον Αύγουστο στο Αμβούργο, τον Σεπτέμβριο στο Μάλμε της Σουηδίας και τον Οκτώβριο κοντά στη Θέουτα στο Μαρόκο. Στη Βαρσοβία οι διαμαρτυρίες θα επικεντρωθούν στην Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Συνόρων (Frontex) που διατηρεί τα κεντρικά της γραφεία στην Πολωνία. Στο ίδιο πλαίσιο, θα οργανωθεί συνέντευξη Τύπου μπροστά στα γραφεία. Στο Αμβούργο οι διαμαρτυρίες θα αφορούν στις απελάσεις με πτήσεις τσάρτερ από την ΕΕ προς κράτη του Τρίτου Κόσμου από το αεροδρόμιο του Αμβούργου. Στο Μάλμε θα παρουσιασθούν και θα αξιολογηθούν οι δράσεις του Ευρωπαϊκού Φόρουμ και θα συζητηθούν οι νέες προοπτικές. Στο Μαρόκο θα γίνει διαδήλωση μπροστά το φράκτη της Θέουτα. Την 7η Οκτωβρίου είναι η επέτειος των φόνων της Θέουτα και Μελίγια και έχει αποφασισθεί από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Φόρουμ ως διεθνής ημέρα αλληλεγγύης με τους μετανάστες στο Ναϊρόμπι (Παγκόσμιο Κοινωνικό Φόρουμ).

    Αυτή την ώρα μετανάστες από άλλες χώρες πραγματοποιούν στην Ομόνοια διαδήλωση, με βασικό σύνθημα " ΑΣΥΛΟ ΚΑΙ ΑΝΟΙΚΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ".

    [09] Κόσμος

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου

    Υπό όρους ο Σαρκοζί στην τελετή έναρξης

    5/4/2008 12:54:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Τρεις όρους θέτει η Γαλλία για τη συμμετοχή του προέδρου Νικολά Σαρκοζί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου, μεταξύ των οποίων και η έναρξη διαλόγου με τον Δαλάι Λάμα, δήλωσε η Γαλλίδα υφυπουργός Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ραμά Γιαντέ, σε συνέντευξή της που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Le Monde. Στην συνέντευξή της στην εφημερίδα η κ. Γιαντέ δήλωσε: "Ο πρόεδρος Σαρκοζί θα αποφασίσει παρακολουθώντας τις εξελίξεις των σημερινών γεγονότων και θα ανακοινώσει την απόφασή του αφού προηγουμένως έχει διαβουλεύσεις με τους ευρωπαίους εταίρους του, γιατί τότε θα μιλήσει ως προεδρεύων της Ευρωπαϊκής Ένωσης". Πρόσθεσε επίσης: "Ωστόσο, τρεις είναι οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να μεταβεί στο Πεκίνο:να σταματήσουν οι βιαιότητες σε βάρος του λαού και να απελευθερωθούν οι πολιτικοί κρατούμενοι, να ριχτεί φως στα γεγονότα στο Θιβέτ και ν΄αρχίσει διάλογος με τον Δαλάι Λάμα".

    [10] Αλλα σπορ

    Απόλυτος κυρίαρχος

    5/4/2008 8:19:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του κυπέλλου στο πόλο με τον Πανιώνιο ο Ολυμπιακός όπου αναδείχθηκε κυπελλούχος Ελλάδας, για ενδέκατη φορά στην ιστορία του και έβδομη τα τελευταία οκτώ χρόνια. Οι "ερυθρόλευκοι" επιβεβαίωσαν απόλυτα τα προγνωστικά στο φάιναλ-φορ της Τρίπολης και κατέκτησαν το τρόπαιο, επικρατώντας άνετα με 10-4 του Πανιωνίου, στο σημερινό τελικό. Οι "ερυθρόλευκοι" δεν είχαν να κάνουν κάτι παραπάνω από το να πιστοποιήσουν μέσα στο νερό τη δεδομένη ανωτερότητά τους και αυτό ακριβώς έπραξαν. Μετά το γκολ του Θωμάκου, που ισοφάρισε 1-1, η ομάδα του Βαγγέλη Πάτερου έβαλε μπροστά τις μηχανές, πέτυχε τέσσερα αναπάντητα γκολ και προηγήθηκε 5-1 στις αρχές της δεύτερης περιόδου. Με εξαιρετική άμυνα (ιδίως στο παίκτη λιγότερο) και τους δύο φουνταριστούς, Γ.Αφρουδάκη και Νίκιτς, να στήνουν το δικό τους... πάρτι, ο Ολυμπιακός διατήρησε και αύξησε τη διαφορά, χωρίς να επιτρέψει σε κανένα σημείο τον Πανιώνιο να τον απειλήσει. Η τρίτη περίοδος ολοκληρώθηκε 8-2 και το υπόλοιπο του αγώνα ήταν τυπική διαδικασία, με τους Πειραιώτες να κατακτούν για τρίτη σερί χρονιά το κύπελλο και να σκέφτονται πλέον την πολύ δύσκολη ρεβάνς της Τετάρτης με τη Γιουγκ Ντουμπρόβνικ, στα προημιτελικά της Ευρωλίγκας. Η εξέλιξη του σκορ: 1-0 Κομάντινα (π.π.), 1-1 Θωμάκος (π.π.), 2-1 Νίκιτς (φουνταριστός), 3-1 Κομάντινα (περιφέρεια), 4-1 Γ.Αφρουδάκης (φουνταριστός), 5-1 Νίκιτς (π.π.), 5-2 Μπεριστιάνος (φουνταριστός), 6-2 Γ.Αφρουδάκης (φουνταριστός), 7-2 Νίκιτς (π.π.), 8-2 Γ.Αφρουδάκης (κόντρα), 8-3 Μουρίκης (π.π.), 8-4 Μουρίκης (π.π.), 9-4 Χατζηθεοδώρου (περιφέρεια), 10-4 Σάντα (π.π.). Ο Ολυμπιακός είχε 4/10 στον παίκτη παραπάνω, ενώ ο Πανιώνιος 3/12. Τα οκτάλεπτα: 4-1, 2-1, 2-0, 2-2 Ολυμπιακός (Βαγγέλης Πάτερος): Νίκιτς 3, Γ.Αφρουδάκης 3, Κομάντινα 2, Χατζηθεοδώρου, Σάντα. Πανιώνιος (Κώστας Λούδης): Μουρίκης 2, Μπεριστιάνος, Θωμάκος Την τρίτη θέση κατέλαβε ο Εθνικός, που νίκησε 9-3 τη Γλυφάδα.

    [11] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Ισόπαλο το ντέρμπι

    5/4/2008 8:10:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με το ίδιο σκορ που τελείωσε ο πρόσφατος αγώνας των δύο ομάδων για τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ (1-1) τελείωσε και το σημερινό ντέρμπι της Άρσεναλ με την Λίβερπουλ. Στα άλλα παιχνίδια, η Τσέλσι πέρασε με νίκη 2-0 από την έδρα της Μάντσεστερ Σίτι, μειώνοντας προσωρινά στους δύο βαθμούς τη διαφορά της από την πρωτοπόρο Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Παράλληλα, εκκρεμεί και η αναμέτρηση της Τσέλσι με τους "κόκκινους διαβόλους" στο "Στάμφορντ Μπριτζ", στις 26 Απριλίου, όπου θα κριθούν τα πάντα. Στο μεταξύ, αρχίζει να ξεκαθαρίζει η κατάσταση και στην ουρά της βαθμολογίας, με τη Φούλαμ να αποχαιρετά την Πρέμιερσιπ, καθώς ηττήθηκε στην έδρα της 3-1 από τη Σάντερλαντ, η οποία ουσιαστικά εξασφάλισε την παραμονή. Η Γουϊγκαν πήρε 2-0 το ματς-φωτιά με τη Μπέρμιγχαμ και έχει πλέον τον πρώτο λόγο για παραμονή, ενώ η Μπόλτον φαίνεται να μην έχει πλέον δυνάμεις για να διεκδικήσει τη σωτηρία της. Έχασε με "κάτω τα χέρια" 3-0 από την αδιάφορη Αστον Βίλα και μάλλον θα πρέπει να συμβιβαστεί με την... ιδέα της Τσάμπιονσιπ. Τα αποτελέσματα: Αρσεναλ-Λίβερπουλ 1-1 (54 Μπέντνερ 42 Κράουτς) Αστον Βίλα-Μπόλτον 4-0 (9, 60 Μπάρι, 56 Αγκμπολανχόρ, 85 Χέργουντ) Μπλάκμπερν-Τότεναμ 1-1 (30 Πέντερσεν 7 Μπερμπάτοφ) Φούλαμ-Σάντερλαντ 1-3 (74 Χίλι 45 Κόλινς, 54 Τσόπρα, 76 Τζόουνς) Μάντσεστερ Σίτι-Τσέλσι 0-2 (6 αυτ. Νταν, 53 Καλού) Νιούκαστλ-Ρέντινγκ 3-0 (18 Μάρτινς, 43 Οουεν, 58 Βιντούκα) Γουϊγκαν-Μπέρμιγχαμ 2-0 (15, 55 Τέιλορ) Κυριακή, 6/4 Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Γ. Εβερτον-Ντέρμπι Κάουντι

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες) Μάντσεστερ Γ. 76 -32αγ. Τσέλσι 74 Αρσεναλ 71 Λίβερπουλ 63 Έβερτον 57 -32αγ. Πόρτσμουθ 53 -32αγ. Άστον Βίλα 52 Μπλάκμπερν 51 Μάντσεστερ Σίτι 49 Γουέστ Χαμ 44 -32αγ. Τότεναμ 40 Νιούκαστλ 38 Σάντερλαντ 36 Μίντλεσμπρο 34 -32αγ. Γουίγκαν 34 Ρέντινγκ 32 Μπέρμιγχαμ 30 Μπόλτον 26 Φούλαμ 24 Ντερμπι 11 -32αγ.

    [12] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Νικητής ο Χαριστέας

    5/4/2008 7:55:00 μμ

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Βήμα σωτηρίας έκανε η Νυρεμβέργη του Άγγελου Χαριστέα που κέρδισε την Άϊντραχτ με 3-1 με σκόρερ τον διεθνή επιθετικό. Ο Σερραίος επιθετικός χρίστηκε σκόρερ στο 18 και ισοφάρισε το γκολ του Φινκ. Με τους γηπεδούχους δεν αγωνίστηκε ο τραυματίας Κυργιάκος, ενώ ο Αμανατίδης ήταν βασικός σε όλο το 90λεπτο και ο Μάντζιος μπήκε αλλαγή στο 68 αντί του Βαϊζενμπέργκερ. Με τη νίκη αυτή η Νυρεμβέργη "ξεκόλλησε" από την τελευταία θέση της βαθμολογίας κι ελπίζει σε παραμονή της στην κατηγορία. Το ματς στην Φρανκφούρτη ήταν αρκετά επεισοδιακό, καθώς στο 30 ο διαιτητής του αγώνα διέκοψε την αναμέτρηση για 15 λεπτά, μετά τη ρίψη φωτοβολίδων από τη μεριά των οπαδών της Νυρεμβέργης. Οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων μπήκαν στ΄ αποδυτήρια, απ όπου επέστρεψαν μόλις καθάρισε η ατμόσφαιρα από τους πυκνούς καπνούς που είχαν καλύψει το γήπεδο. Το πρώτο του γκολ με την φανέλα της Αρμίνια Μπίλεφελντ πέτυχε σήμερα ο Λεωνίδας Καμπάνταης. Ο πρώην παίκτης της ΑΕΚ μπήκε αλλαγή στο 82 του αγώνα με την Καρλσρούη και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με σουτ χάρισε τη μεγάλη νίκη στην ομάδα του (1-0) και ταυτόχρονα αναπτέρωσε τις ελπίδες της για παραμονή στη Μπουντεσλίγκα. Μεγάλο βήμα για την έξοδό της στο Τσάμπιονς Λιγκ έκανε η Σάλκε, η οποία νίκησε 1-0 την Χάνσα Ροστόκ και, σε συνδυασμό με την ήττα του Αμβούργου, πέρασε στη δεύτερη θέση, πίσω από τη Μπάγερν. Βλέψεις για Τσάμπιονς Λιγκ έχει και η πρωταθλήτρια Στουτγκάρδη, η οποία επικράτησε 1-0 του Αμβούργου, που έχασε πολύτιμο έδαφος. Την ήττα της ομάδας του λιμανιού εκμεταλλεύτηκε και η Βέρντερ Βρέμης, η οποία πέρασε με επιτυχία το εμπόδιο της Χέρτα στο Βερολίνο (1-2). Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 27ης ημέρας: Ντούισμπουργκ-Κότμπους 0-1 (4 Σκέλα) Αρμίνια Μπίλεφελντ-Καρλσρούη 1-0 (90+ Καμπάνταης) Αϊντραχτ Φρανκφούρτης-Νυρεμβέργη 1-3 (3 Φινκ 18 Χαριστέας, 49 Βίτεκ, 83 Μισίμοβιτς) Χέρτα Βερολίνου-Βέρντερ Βρέμης 1-2 (10 Αντρέ Λίμα 1 Ρόζενμπεργκ, 73 Μπορόβσκι) Σάλκε-Χάνσα Ροστόκ 1-0 (52 Αλτιντόπ) Στουτγκάρδη-Αμβούργο 1-0 (20 Χίλμπερτ) Βόλφσμπουργκ-Ανόβερο 3-2 (20, 71 Ντεγιαγκά, 30 Μαρσελίνιο 28 Μπρούγκινκ, 79 Στάινερ) Μπάγερν Μονάχου-Μπόχουμ 6/4 Ντόρτμουντ-Λεβερκούζεν 6/4

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 27 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 54 -26αγ. Σάλκε 48 Αμβούργο 47 Βέρντερ Βρέμης 47 Στουτγκάρδη 45 Λεβερκούζεν 44 -26αγ. Βόλφσμπουργκ 43 Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 42 Καρλσρούη 38 Ανόβερο 35 Μπόχουμ 33 -26αγ. Χέρτα Βερολίνου 32 Ντόρτμουντ 31 -26αγ. Κότμπους 26 Αρμίνια Μπίλεφελντ 25 Χάνσα Ροστόκ 24 Νυρεμβέργη 23 Ντούισμπουργκ 22


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 5 April 2008 - 17:50:18 UTC