Visit the Antenna Mirror on HR-Net Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Με ξεκάθαρη θέση στο διάλογο
  • [02] Προβάδισμα Μπερλουσκόνι
  • [03] Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο
  • [04] Ο Αλ. Τσίπρας σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ Περιστερίου
  • [05] Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Χ. Ζαχόπουλου
  • [06] Εικοσιτετράωρη απεργία στη Monde
  • [07] Ο κ. Κ Παπούλιας στον ελληνισμό της Ουκρανίας
  • [08] Βουλγαράκης για ναύλα και παραχώρηση λιμένων
  • [09] Προχωρά η διοικητική μεταρρύθμιση
  • [10] Δυσφορία για τις θέσεις Τατούλη
  • [11] Μνημόνιο κατανόησης
  • [12] Η Καλομοίρα online

    [01] Πολιτική

    Για την ονομασία της ΠΓΔΜ

    Με ξεκάθαρη θέση στο διάλογο

    14/4/2008 3:00:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 6:12:30 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Εξελίξεις στην υπόθεση των Σκοπίων αναμένονται μέσα στην εβδομάδα στη διάρκεια της οποίας θα εκδηλωθεί η νέα πρωτοβουλία του ειδικού διαμεσολαβητή του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς για την ονομασία της γείτονος. Τη βούληση της Ελλάδας να προσέλθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με ξεκάθαρα επιχειρήματα εξέφρασε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη κατά την ομιλία της στο συνέδριο του περιοδικού "Άμυνα και Διπλωματία" για την ασφάλεια στη Νοτιοανατολική Ευρώπη στον 21ο αιώνα. Στο συνέδριο, προκλήθηκε προς στιγμήν ένταση, όταν ο διευθυντής του γραφείου του συνδέσμου των Σκοπίων στην Ελλάδα, μίλησε για τη στάση της χώρας μας.

    "Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας"

    Νέες επαφές με τους διαπραγματευτές των Σκοπίων και της Αθήνας, θα έχει την Πέμπτη και Παρασκευή, αντίστοιχα ο ειδικός διαμεσολαβητής του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς.

    Ο κ. Νίμιτς δεν αναμένεται να κομίσει νέο όνομα προς διαπραγμάτευση, αλλά να επανεξετάσει την κατάσταση να και να καλέσει τους τις δυο πλευρές στη Νέα Υόρκη.

    Μιλώντας στο συνέδριο του περιοδικού "Άμυνα και Διπλωματία", η υπουργός Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις για το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ με την ίδια ένταση και με σκοπό την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης, ενός ονόματος κοινής χρήσης.

    "Απαλλαγμένοι από φοβικά σύνδρομα αναζητούμε την λύση του προβλήματος στη βάση μιας πραγματικά σύνθετης ονομασίας, με γεωγραφικό προσδιορισμό που θα ισχύει έναντι όλων. Αναζητούμε μια λύση κοινά αποδεκτή, και βιώσιμη. Επιθυμούμε, δηλαδή, μια λύση συνεκτική, λειτουργική και εφαρμόσιμη σε όλες τις πτυχές της. Πιστεύουμε στη δύναμη του διαλόγου. Στην ορθότητα του λόγου μας, στη σπουδαιότητα των αρχών μας. Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας σε αυτή τη διαπραγμάτευση με αμείωτο ενδιαφέρον, γιατί η ασφάλεια, η πρόοδος και η ευημερία των Βαλκανίων είναι σπουδαίο όραμα. Είναι μια μεγάλη προοπτική.", τόνισε η κ. Μπακογιάννη προσθέτοντας ότι ειλικρινείς φιλίες και άρρηκτες συμμαχίες δεν νοούνται χωρίς τη δημιουργία σχέσεων καλής γειτονίας.

    Ένταση δημιουργήθηκε στην εκδήλωση όταν το λόγο πήρε ο εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, κ. Μπλαγκόι Χατζίνσκι.

    Ο κ. Χατζίνσκι παίρνοντας τον λόγο, είπε ότι θεωρεί προσβλητικό το γεγονός ότι δέχθηκε την πρόσκληση ως πρέσβης της ΠΓΔΜ και όχι της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας" και τόνισε ότι η λύση που ζητάει η Ελλάδα σημαίνει εγκατάλειψη της εθνικής ταυτότητας της χώρας του. Παράλληλα, ισχυρίσθηκε ότι η χώρα του έχει κάνει πολλές υποχωρήσεις, αλλά η Ελλάδα δεν έδωσε τη συγκατάθεσή της για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

    Απαντώντας ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Γ. Κουμουτσάκος, τόνισε ότι η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση αμοιβαία αποδεκτή που δεν θα δικαιολογεί την ύπαρξη, σε στρατιωτικές ακαδημίες, χαρτών που θα δείχνουν με το όνομα "Μακεδονία" ένα χώρο που περιλαμβάνει έδαφος, το οποίο ξεκινάει από τη γειτονική χώρα και φτάνει ως τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική.

    Ο επιτετραμμένος της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα Τ. Κάντριμαν, που συμμετείχε στο ίδιο πάνελ, αναφερόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, στο Βουκουρέστι, είπε ότι οι ΗΠΑ ένιωσαν απογοήτευση επειδή η συμφωνία Ελλάδας ΠΓΔΜ δεν έγινε δυνατή.

    "Το αποτέλεσμα μας δυσαρέστησε, δεν μας θύμωσε, ούτε μας εξέπληξε", τόνισε ο Αμερικανός αξιωματούχος και πρόσθεσε ότι στόχος του ΝΑΤΟ και των δύο κυβερνήσεων είναι να επαναληφθούν οι διαπραγματεύσεις.

    Οι ΗΠΑ, σημείωσε ο κ. Κάντριμαν, είναι σε στενή συνεργασία με τη σύμμαχο Ελλάδα και με τη φίλη ΠΓΔΜ,τα ην οποία επιθυμεί να δει σύμμαχο, προκειμένου να βρούμε λύση.

    "Δεν θα υποκαταστήσουμε τον κ.Νίμιτς, δεν έχουμε τέτοια εντολή, ούτε πρόθεση. Θα βοηθήσουμε να γίνουν τα αναγκαία βήματα", συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η λύση "δεν θα έρθει από την Ουάσιγκτον ή τα Ηνωμένα Εθνη, αλλά από την Αθήνα και τα Σκόπια",

    Προέβλεψε δε ότι "η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη".

    Η κα Βάσω Παπανδρέου, ως υπεύθυνη του τομέα Αμυνας του ΠΑΣΟΚ,στην ομιλία της έδωσε έμφαση στην αδυναμία της ΕΕ να δώσει λύσεις στα θέματα ασφάλειας στη ΝΑ Ευρώπη και σημείωσε την επιβολή μη βιώσιμων προτεκτοράτων από ξένες δυνάμεις.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, αναφερόμενος στη νέα πρωτοβουλία του Μάθιου Νίμιτς κι αν οδηγούμαστε σε ένα νέο γύρο διαπραγματεύσεων για το όνομα της ΠΓΔΜ, δήλωσε ότι η Ελλάδα συμμετέχει θετικά και εποικοδομητικά, στη διαδικασία που γίνεται υπό τη σκέπη του ΟΗΕ, διαδικασία που ακολουθείται επί πολλά χρόνια.

    "Η χώρα μας έχει διανύσει το δικό της κομμάτι της διαδρομής, αναμένει δε και από την άλλη πλευρά να ανταποκριθεί.", τόνισε ο κ. Αντώναρος και πρόσθεσε ότι η διαδρομή της διαπραγματευτικής διαδικασίας, θα είναι μακρά και θα έχει πολλά στάδια.

    Επαφές ΠΓΔΜ-ΗΠΑ

    Σήμερα, ο εκ των αντιπροέδρων της κυβέρνησης της ΠΓΔΜ, Ζόραν Στάβρεσκι συναντήθηκε στην Ουάσιγκτον με την αναπληρώτρια βοηθό υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, υπεύθυνη για ευρωπαϊκές και ασιατικές υποθέσεις, Ρόζμαρι ντι Κάρλο,

    Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων της ΠΓΔΜ "ΜΙΑ", η κ. Ντι Κάρλο τόνισε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν στρατηγικός εταίρος της ΠΓΔΜ και θα παράσχουν την υποστήριξή τους για να βρεθεί συμβιβαστική λύση στο ζήτημα του ονόματος, που, όπως είπε, στέκεται εμπόδιο στην πορεία ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης της χώρας.

    Από την πλευρά του, ο κ. Στάβρεσκι δήλωσε ότι η κ. Ντι Κάρλο τον διαβεβαίωσε ότι οι ΗΠΑ θα κάνουν παν το δυνατόν προκειμένου να βοηθήσουν στο να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις σε μια λύση που δεν θα πλήξει την εθνική ταυτότητα της χώρας και συγχρόνως θα εξασφαλίζει την είσοδο της ΠΓΔΜ, στο ΝΑΤΟ.

    "Υπό αυτή την έννοια, παραμένουμε ανοιχτοί σε περαιτέρω συνομιλίες και θα κάνουμε ό,τι είναι απαραίτητο σε αυτό το στάδιο. Εντούτοις, το τρίτο μέλος αυτής της διαδικασίας θα πρέπει επίσης να επιδείξει καλή θέληση", τόνισε ο κ. Στάβρεσκι

    Ο κ. Στάβρεσκι- σύμφωνα πάντα με το "ΜΙΑ"- τόνισε επίσης ότι η προσχώρηση στο ΝΑΤΟ παραμένει κορυφαία προτεραιότητα για την εξωτερική πολιτική της ΠΓΔΜ και σημείωσε πως όλα τα πολιτικά κόμματα υποστηρίζουν αυτόν τον προσανατολισμό της χώρας.

    "Δεν υπάρχει αμφιβολία πως σε αυτή τη διαδικασία οι ΗΠΑ παραμένουν ένας εξαιρετικής σημασίας στρατηγικός σύμμαχος της "Δημοκρατίας της Μακεδονίας", είπε χαρακτηριστικά.

    Εν τω μεταξύ μεγάλο προβάδισμα του κόμματος του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρούεφσκι, καταγράφει η πρώτη δημοσκόπηση που διεξάγεται μετά την προκήρυξη πρόωρων εκλογών για την 1η Ιουνίου.

    [02] Κόσμος

    Προβάδισμα Μπερλουσκόνι

    14/4/2008 5:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 6:48:54 μμ)

    Συντάκτης: Τίνα Βαλαούρα

    Προβάδισμα Μπερλουσκόνι έναντι Βελτρόνι καταγράφουν τα πρώτα exit poll που ανακοινώθηκαν με το κλείσιμο των καλπών στην ιταλική επικράτεια. Ο 71χρονος Ιταλός μεγιστάνας και ηγέτης της ιταλικής δεξιάς προηγείται με 42% στην Κάτω Βουλή και με 42,5% στην Ανω Βουλή του ιταλικού κοινοβουλίου, έναντι 40% και 39,5% αντίστοιχα που συγκεντρώνει ο αντίπαλός του για λογαριασμό της κεντροαριστεράς. Η διαφορά είναι οριακή καθώς το περιθώριο σφάλματος δίνεται στις 2 ποσοστιαίες μονάδες, ενώ υπενθυμίζεται πως στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές στην Ιταλία, το 2006, τα exit poll απέτυχαν να προβλέψουν με ακρίβεια την έκβαση της εκλογικής μάχης.

    Φόβοι ότι η χώρα θα μείνει ξανά ακυβέρνητη

    Εκλογικοί αναλυτές, πολιτικοί επιστήμονες και οικονομολόγοι κρίνουν πρόωρη και επισφαλή την όποια εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με το ποιος θα είναι τελικά ο επικεφαλής της 62ης μεταπολεμικής κυβέρνησης της Ιταλίας. Μια επικράτηση σε ψήφους δεν σημαίνει κατ ανάγκην πλειοψηφία στη Γερουσία, με βάση έναν εκλογικό νόμο που δίνει την πλειοψηφία στο κόμμα που αναδεικνύεται νικητής σε περιφερειακή βάση.

    Η μόνη ερμηνεία που διακινδυνεύουν οι αναλυτές βλέποντας τα exit poll είναι το ενδεχόμενο η χώρα να βρεθεί ξανά με μια αδύναμη κυβέρνηση "μη λειτουργικής" πλειοψηφίας, που δεν θα είναι σε θέση να στηρίξει τις μεταρρυθμίσεις ώστε η ιταλική οικονομία -η τέταρτη σε μέγεθος στην ΕΕ- να πάρει αποστάσεις από την απειλή της ύφεσης.

    Απ ό,τι φαίνεται η αναζήτηση συμμαχιών θα είναι μονόδρομος για το νικητή και οι αμέσως επόμενες ημέρες θα χαρακτηριστούν από έντονες πολιτικές ζυμώσεις.

    Αμφότεροι οι υποψήφιοι έχουν δεσμευτεί να μειώσουν το δημόσιο χρέος της χώρας -το τρίτο μεγαλύτερο παγκοσμίως σε απόλυτους όρους- αλλά και να περικόψουν κάπως τους φόρους, ώστε να ενισχύσουν την καταναλωτική δύναμη, όπως και την οικονομική ανάπτυξη που προβλέπεται μηδενική για το επόμενο έτος.

    [03] Οικονομία

    Η ασφαλιστική μεταρρύθμιση στο επίκεντρο

    14/4/2008 12:58:00 μμ

    Η πορεία υλοποίησης του ασφαλιστικού νόμου βρέθηκε στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε το πρωί ο Πρωθυπουργός με την υπουργό Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά. Ο σχεδιασμός για την ενοποίηση των ασφαλιστικών Ταμείων, προχωρά κανονικά και σύμφωνα με το νόμο που ψηφίστηκε πρόσφατα στη Βουλή, δήλωσε η Υπουργός Απασχόλησης, Φάνη Πάλλη-Πετραλιά, η οποία αναφερόμενη ειδικά στο θέμα της απελευθέρωσης των απολύσεων, σημείωσε ότι οι κυβερνητικές πρωτοβουλίες αφορούν το μοντέλο της πλήρους και ποιοτικής εργασίας. Παράλληλα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος διέψευσε τις πληροφορίες για αλλαγές στο ασφαλιστικό των δημοσίων υπαλλήλων, τονίζοντας ότι αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι να προχωρήσει νέο μισθολόγιο.

    Συνάντηση τον διοικητή του ΙΚΑ

    Η Υπουργός Απασχόλησης το μεσημέρι συναντήθηκε με τον διοικητή του ΙΚΑ, Γιώργο Μέργο. Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η προώθηση των διαδικασιών για τις εντάξεις και ενοποιήσεις που προβλέπει ο πρόσφατος ασφαλιστικός νόμος.

    Η κ. Πετραλιά, ερωτηθείσα από δημοσιογράφους σχετικά με το ενδεχόμενο ανάπτυξης ελλειμμάτων του Ιδρύματος μέσα από τις εντάξεις-ενοποιήσεις, έκανε λόγο για αυθαίρετες εκτιμήσεις και υπογράμμισε ότι για πρώτη φορά φέτος το ΙΚΑ έχει ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.

    Ο διοικητής του ιδρύματος Γ. Μέργος υπογράμμισε ότι μέσα στο 2009 θα έχει ολοκληρωθεί η εφαρμογή του Ολοκληρωμένου Πληροφοριακού Συστήματος του ΙΚΑ, ώστε να στηρίζονται ηλεκτρονικά πλέον όλες οι υπηρεσίες του ιδρύματος.

    Ως προς το ενδεχόμενο νέων ασφαλιστικών ρυθμίσεων για τους δημόσιους υπαλλήλους, η Υπουργός Απασχόλησης επανέλαβε ότι προέχουν οι διαδικασίες συμφωνίας για το ενιαίο μισθολόγιο.

    Παρεμβάσεις κομμάτων-συνδικαλιστικών

    "Ο δήθεν «μεταρρυθμιστικός» οίστρος της κυβέρνησης που, μέχρι στιγμής, έπληξε καίρια περισσότερους από 1,5 εκ. πολίτες, συνεχίζεται. Τα νέα θύματα αυτού του οίστρου θα είναι οι αυτοαπασχολούμενοι και αργότερα οι δημόσιοι υπάλληλοι, αφού φαίνεται ότι η κυβέρνηση στρέφει πλέον τα βέλη της προς αυτές τις κατηγορίες ασφαλισμένων.", τόνισε σχετικπά με τις δηλώσεις της κ. Πετραλιά, η υπεύθυνη του ΠΑΣΟΚ για την Απασχόληση και την Κοινωνική Προστασία, Εύη Χριστοφιλοπούλου,

    Στο εργασιακό τοπίο παρενέβη με δηλώσεις του και ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος - κατά την επίσκεψή του στο Περιστέρι -χαρακτήρισε απαράδεκτο το καθεστώς της υποαπασχόλησης του 1/3 των εργαζομένων στο ΙΚΑ και τον ΟΑΕΔ και κάλεσε για μια ακόμη φορά τους πολίτες να ανατρέψουν την κατάσταση.

    Στις δηλώσεις της Υπουργού Απασχόλησης αναφέρθηκε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος.

    "Δυστυχώς φαίνεται η Κυβέρνηση δεν ακούει την οργή της κοινωνίας και επιμένει και σήμερα να αλληλοσυγχαίρεται και να διακηρύττει, ότι ξεκινά τις διαδικασίες εφαρμογή του ! Επαναλαμβάνουμε ότι με τις πρώτες πράξεις εφαρμογής θα εισπράξει νέα θύελλα εργατικών αλλά και νομικών παρεμβάσεων που θα οδηγήσουν σε ακύρωση στη πράξη αυτού του κοινωνικά εξοντωτικού και οικονομικά αναποτελεσματικού Νομοθετήματος." δήλωσε.

    [04] Πολιτική

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ

    Ο Αλ. Τσίπρας σε ΙΚΑ και ΟΑΕΔ Περιστερίου

    14/4/2008 7:04:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ Α. Τσίπρας κατήγγειλε σήμερα το ΙΚΑ, λέγοντας ότι στο ίδρυμα υπάρχουν ανασφάλιστοι εργαζόμενοι που μάλιστα, όπως είπε, ανέρχονται στο ένα τρίτο του συνόλου του προσωπικού, ενώ μεγάλες είναι, όπως σημείωσε ότι διαπίστωσε, και οι ελλείψεις σε προσωπικό.

    Κατά την διάρκεια της επίσκεψής του στο ΙΚΑ Περιστερίου και στα γραφεία του ΟΑΕΔ ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι διαπίστωσε κάτι το "συγκλονιστικό", ότι "σ έναν ασφαλιστικό οργανισμό το 1/3 περίπου του προσωπικού να εργάζεται ανασφάλιστο. Με προγράμματα stage με 400 ευρώ τον μήνα, χωρίς καμία προοπτική για το αύριο και οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονται σήμερα λίγο πριν την απόλυση".

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ πρόσθεσε ότι είναι αδιανόητο να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για την κοινωνία, να οραματιζόμαστε ένα καλύτερο αύριο για την χώρα μας έχοντας νέους ανθρώπους να δουλεύουν υπό συνθήκες ομηρίας, ενώ σημείωσε ότι πρέπει να δούμε την αλήθεια και να δούμε πως θα αντιμετωπίσουμε το φλέγον αυτό ζήτημα της εργασιακής ανασφάλειας, των ελαστικών σχέσεων εργασίας και της ανεργίας. Η ανεργία, κατέληξε, καλπάζει, το 8% που δίνουν οι επίσημες στατιστικές έρευνες είναι πλασματικό και την ίδια στιγμή η συντριπτική πλειοψηφία των νέων εργάζεται με συμβάσεις έργου, σε προγράμματα stage ή για 400 ευρώ. Και οι συνταξιούχοι που έρχονται εδώ στο ΙΚΑ για να λάβουν την ιατροφαρμακευτική τους περίθαλψη είναι αναγκασμένοι να ζούνε με μια σύνταξη 600 ευρώ το μήνα.

    [05] Κοινωνία

    Νοσοκομείο "Ευαγγελισμός"

    Ολοκληρώθηκε η κατάθεση του Χ. Ζαχόπουλου

    14/4/2008 5:43:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ολοκλήρωσε την κατάθεσή του ενώπιον του δεύτερου ειδικού ανακριτή κ. Δημήτρη Οικονόμου ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος για την υπόθεση εκβίασής του.

    Ο ανακριτής μετέβη για πέμπτη φορά σήμερα στο νοσοκομείο "Ευαγγελισμός", όπου νοσηλεύεται ο κ. Ζαχόπουλος από τον περασμένο Δεκέμβριο, οπότε και αποπειράθηκε να αυτοκτονήσει.

    Οι επόμενες κινήσεις του ανακριτή αναμένονται μετά το Πάσχα.

    [06] Κόσμος

    Εικοσιτετράωρη απεργία στη Monde

    14/4/2008 5:00:00 μμ

    "Ιστορική" για τη Γαλλία, θεωρείται η σημερινή εικοσιτετράωρη απεργία των δημοσιογράφων και των εργαζομένων στην εφημερίδα "Le Monde", που θα έχει ως συνέπεια τη μη έκδοση του αυριανού φύλλου.

    Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στα σχέδια αλλαγών στην εφημερίδα που παρουσίασε η διεύθυνση στις 4 Απριλίου, βάσει των οποίων θα γίνουν 130 απολύσεις. Εξ αυτών, τα 2/3 θα είναι δημοσιογράφοι -ήτοι ένας στους τέσσερις- και το 1/3 διοικητικοί, ήτοι ένας στους πέντε.

    Τα σχέδια θεωρήθηκαν απαράδεκτα από τους εργαζομένους, που υποστηρίζονται από όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις, οι οποίες έχουν καλέσει για σήμερα σε συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έξω από τα κεντρικά κτίρια της "Le Monde" στο 13ο διαμέρισμα των Παρισίων.

    Παράλληλα, από τις 10 το πρωί οι εργαζόμενοι όχι μόνο της "Le Monde" αλλά και όλων των τίτλων που εκδίδει το συγκρότημα έχουν Γενική Συνέλευση. Ανάμεσά τους οι εργαζόμενοι στις εκδόσεις για νέους Fleurus Presse, για τον κινηματογράφο Cahiers du Cinema, και ακόμα της μηνιαίας έκδοσης Danser για το δίκτυο των βιβλιοπωλείων. Για τις εκδόσεις αυτές, που θεωρούνται "ελλειματικές ή μη στρατηγικές" η διεύθυνση προβλέπει την κατάργησή τους, με συνέπεια 170 επιπλέον απολύσεις.

    "Η Le Monde κατασπαράσσει τα παιδιά της", γράφουν στις αφίσες διαμαρτυρίας οι εργαζόμενοι στις συγκεκριμένες εκδόσεις.

    Η σημερινή 24ωρη απεργία της "Monde" θεωρείται "ιστορική", γιατί είναι πράγματι η πρώτη φορά από την ίδρυσή της το 1944, από τον Ιμπέρ Μπεβ-Μερί, που πραγματοποιείται παρόμοια εκδήλωση διαμαρτυρίας.

    Στο παρελθόν υπήρξε μόνο μία στάση εργασίας των δημοσιογράφων το 1976, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την αλλαγή ιδιοκτησίας στην εφημερίδα "France Soir", η οποία πέρασε στο συγκρότημα του μεγαλοεπιχειρηματία Hersant.

    "Στην ιστορία της Le Monde, υπήρξαν δύο απειλές για απεργία, το 1951 και το 1984, που όμως τελικά δεν έγιναν", αναφέρει ο Πατρίκ Εβενό, που ειδικεύεται στην ιστορία του Τύπου.

    [07] Πολιτική

    Ο πολιτισμός των Ελλήνων της Αζοφικής Θάλασσας

    Ο κ. Κ Παπούλιας στον ελληνισμό της Ουκρανίας

    14/4/2008 4:52:00 μμ

    Συντάκτης: Ανδρέας Ροδίτης

    Πηγή: AΠΕ

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας θα επισκεφθεί το επόμενο τριήμερο (15 - 17 Απριλίου) την Ουκρανία, όπου, εκτός των άλλων, θα αναγορευθεί Επίτιμος Δημότης της Μαριούπολης και Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου της πόλης.

    Ο Κ. Παπούλιας αμέσως μετά την άφιξή του αύριο στο Κίεβο θα συναντηθεί κατ ιδίαν με τον Πρόεδρο Ουκρανίας Βίκτωρ Γιούσενκο, ο οποίος και θα παραθέσει γεύμα προς τιμήν του και αργότερα θα αναχωρήσει για την πόλη Νίζνα, όπου θα επισκεφθεί το ελληνικό Κοιμητήριο Νίζνας και θα τελεσθεί τρισάγιο σε οικογενειακό τάφο των Ζωσιμάδων. Ο Πρόεδρος θα περιηγηθεί στο κέντρο της πόλης, όπου υπάρχουν κτήρια ελληνικού ενδιαφέροντος, θα επισκεφθεί το Μουσείο Παλιών Χειρογράφων, στο δε δημαρχείο της Νίζνα θα συναντηθεί με μέλη της εκεί ελληνικής Κοινότητας.

    Αργότερα ο Κ. Παπούλιας θα μεταβεί τη Μαριούπολη, όπου την επομένη μέρα σε ειδική τελετή στο Δημαρχείο θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Δημότης της πόλης.

    Ο Πρόεδρος θα συναντηθεί με την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων, θα επισκεφθεί το «Ελληνικό Ιατρικό Κέντρο» και το απόγευμα θα μεταβεί στο Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών Μαριούπολης.

    Ο Κ. Παπούλιας θα συναντηθεί με τον Πρύτανη κ. Μπαλαμπάνωφ, θα εγκαινιάσει το Ινστιτούτο ελληνοουκρανικής Φιλίας και Μελέτης του Ελληνισμού στο Πανεπιστήμιο της Μαριούπολης και στη συνέχεια σε ειδική τελετή θα ανακηρυχθεί Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου.

    Το πρωί της Παρασκευής ο Πρόεδρος θα επισκεφθεί το Λαογραφικό Μουσείο της Μαριούπολης, ακολούθως το χωριό Σαρτανά και τέλος το Λαογραφικό Μουσείο Πολιτισμού Ελλήνων Αζοφικής Θάλασσας.

    Ο ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΑΖΟΦΙΚΗΣ

    Στη σημερινή Ουκρανία διαβιούν περίπου 150.000 έλληνες (ελληνικής καταγωγής Ουκρανοί πολίτες), η συντριπτική πλειονότητα των οποίων, κατοικούν στην Ν-Ανατολική Ουκρανία, κυρίως στο Νομό Ντονιέτσκ.

    Ενώ η ελληνική παρουσία στο χώρο της Ουκρανίας υπήρξε διαχρονική και διάσπαρτη (π.χ. η Οδησσός ήταν η πλέον γνωστή πόλη με πλούσια και δραστήρια ελληνική ομογένεια, οι αδερφοί Ζωσιμαίοι κατοικούσαν στην πόλη Νίζνα, περίπου 100 χλμ Β-Ανατολικά του Κιέβου), λιγότερο γνωστή, αλλά πολύ ενδιαφέρουσα, είναι η παρουσία των ελλήνων στην περιοχή της Αζοφικής.

    Όπως και σε όλα τα παράλια της Μαύρης Θάλασσας, ο Ελληνισμός της Κριμαίας είχε εγκατασταθεί εκεί από την αρχαιότητα με ουσιαστικώς ανελλιπή παρουσία. Σημειώνεται πως τόσο στην τσαρική περίοδο, όσο και στη σταλινική οι έλληνες της Αζοφικής υπέστησαν διωγμούς και εκτοπίσεις.

    Στη δεκαετία του ΄80 με τη σχετική φιλελευθεροποίηση, αργότερα με την περεστρόικα και, τέλος, με τη διάλυση της ΕΣΣΔ, άρχισαν να ιδρύονται Σύλλογοι και Κοινότητες Ελλήνων, με πρώτη μέριμνα την διάσωση των πολιτιστικών παραδόσεων και την διάδοση της ελληνικής γλώσσας, κυρίως στις νεώτερες γενιές αλλά και σε ενήλικες. Αρχικά τα μαθήματα διεξάγονταν εκ των ενόντων, χωρίς εγχειρίδια και άλλο διδακτικό υλικό από αυτοδίδακτους δασκάλους, με μόνο, αλλά ισχυρότατο, κίνητρο την συνείδηση της ιστορικής πορείας των ελληνικών πληθυσμών της περιοχής, των διώξεων τις οποίες είχαν αυτοί υποστεί και βεβαίως την επιθυμία να διατηρηθεί άσβεστη και να μεταδοθεί στις επόμενες γενιές η εθνική ταυτότητα των Ελλήνων της Προ-Αζοφικής.

    Στις αρχές και, ταχύτερα, στα μέσα της δεκαετίας του ΄90, ιδρύονται σε όλη την Ουκρανία Σύλλογοι και Κοινότητες Ελλήνων, αναγνωρισμένες πλέον από τις Ουκρανικές Αρχές και συσπειρωμένες στην Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Ουκρανίας, που έχει έδρα βεβαίως στη Μαριούπολη.

    Χαρακτηριστικό του νέου φιλελεύθερου κλίματος που επικρατεί είναι το γεγονός ότι το ίδιο έτος (1991) που ανακηρύσσεται η ανεξάρτητη Ουκρανία, ιδρύεται στη Μαριούπολη το Ινστιτούτο Ανθρωπιστικών Σπουδών (σήμερα Κρατικό Πανεπιστήμιο Ανθρωπιστικών Σπουδών Μαριουπόλεως) με Σχολή Νέας Ελληνικής Γλώσσας. Η ιστορική αποκατάσταση των εθνικών μειονοτήτων και οι γενικότερες συνθήκες δημοκρατίας και ελευθερίας έκφρασης, σε συνδυασμό με την επίσης νεοανακαλυφθείσα δυνατότητα επικοινωνίας με την μητροπολιτική Ελλάδα, οδηγούν σε μια εκρηκτική άνθηση της εθνικής ταυτότητας και αναβίωση των πολιτιστικών παραδόσεων των Ελληνικών Κοινοτήτων στην Ουκρανία. Με πόλους το Ινστιτούτο και την Ομοσπονδία, υπό την σταθερή αρωγή του Γενικού Προξενείου Μαριούπολης και την γενναιόδωρη υποστήριξη κρατικών και ιδιωτικών φορέων από την Ελλάδα, οργανώνεται μια μεγάλη επιχείρηση αναβίωσης του ελληνισμού της Ουκρανίας: το Υπουργείο Παιδείας αποστέλλει αποσπασμένους εκπαιδευτικούς για διδασκαλία των ελληνικών στα σχολεία και την επιμόρφωση των διδασκόντων τα Ελληνικά. Τα Ελληνικά Πανεπιστήμια υποδέχονται μέλη του διδακτικού προσωπικού, αλλά σύντομα και τους πρώτους αποφοίτους της Σχολής Ελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Μαριούπολης για επιμόρφωση και αναβάθμιση της διδασκαλίας νέων ελληνικών. Εκδίδονται βιβλία επιφανών ομογενών για την ιστορία της ελληνικής διασποράς, ξεκινούν, αυθόρμητα αρχικώς, και περισσότερο οργανωμένα στη συνέχεια, απόπειρες καταγραφής και διάσωσης των ιδιαίτερων πολιτιστικών χαρακτηριστικών των Ελλήνων της Ουκρανίας (τοπικές διάλεκτοι, χοροί, δημοτική παραδοσιακή μουσική κλπ.).

    Με την υποστήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης, δωρεές ιδιωτών ευεργετών, αλλά και σημαντικών πόρων από έλληνες ομογενείς στις ΗΠΑ και την Ευρώπη κτίζεται κτίριο για την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων και το υπερσύγχρονο Πρότυπο Ιατρικό Κέντρο Μαριούπολης, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την περιοχή.

    Εξίσου σημαντική με την αναβίωση της εθνικής πολιτισμικής ταυτότητας των Ελλήνων είναι τόσο η αποδοχή των Ελλήνων ως αναπόσπαστο κομμάτι της ουκρανικής κοινωνίας και ιστορίας όσο και η αναγνώριση του γεγονότος ότι η ανάδειξη των ξεχωριστών πολιτισμικών στοιχείων τους δεν αποτελεί απειλή, αλλά αντίθετα εμπλουτίζει την κοινωνική και πολιτιστική ζωή της Ουκρανίας.

    Συνέπεια αυτού είναι ότι, ιδίως τα τελευταία χρόνια, όλο και περισσότερα επιφανή μέλη της ομογένειας από τον χώρο της πολιτικής (σε τοπικό και εθνικό επίπεδο) της οικονομικής και επιχειρηματικής ζωής, των επιστημών και του πολιτισμού, προβάλλουν με υπερηφάνεια την εθνική τους καταγωγή και επιδιώκουν και καλλιεργούν τακτικές επαφές με την Ελλάδα.

    Δεν είναι έτσι τυχαίο ότι, στις περιοχές με συμπαγή ομογενειακή παρουσία, πολλοί Ουκρανοί προσβλέπουν στην Ελλάδα ως αρωγό στην προσπάθεια προσέγγισης της Ουκρανίας με την Ευρωπαϊκή ΄Ένωση: πέραν της κοινής θρησκείας και των ιστορικών επαφών, τονίζουν την παρουσία της ελληνικής ομογένειας στην Ουκρανία και αναγνωρίζουν την γενναιόδωρη - και άνευ πολιτικών προϋποθέσεων και περιορισμών - βοήθεια της Ελλάδας (τα οφέλη της οποίας, όπως μαρτυρά η λειτουργία των Ιατρικών Κέντρων στη Μαριούπολη και στο χωριό Μαλογιανισόλ, διαχέονται σε όλο τον πληθυσμό, ανεξαρτήτως εθνικής καταγωγής).

    Βεβαίως, ακόμα και όταν δεν αναφέρεται σαφώς, διάχυτη είναι η παραδοχή ότι η ιστορική αποκατάσταση και η πολιτισμική αναβίωση της ελληνικής ομογένειας, οφείλεται στις κατακλυσμιαίες πολιτικές αλλαγές που μεταμόρφωσαν τον πολιτικό χάρτη της Γηραιάς Ηπείρου πριν δεκαπέντε χρόνια. Ακριβώς αυτή την πολιτική εδραίωσης και διάδοσης των δημοκρατικών μεταρρυθμίσεων και οικονομικής ανάπτυξης στην πορεία προσέγγισης της Ουκρανίας με την Ευρώπη προωθεί και η Ελληνική Κυβέρνηση, στηριζόμενη από την ελληνική ομογένεια αλλά και την πλειονότητα των Ουκρανών.

    [08] Οικονομία

    Βουλγαράκης για ναύλα και παραχώρηση λιμένων

    14/4/2008 4:42:00 μμ

    Στις αυξήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων και στην προοπτική της ανάθεσης των εμπορευματικών σταθμών σε ιδιωτικές εταιρείες των λιμένων Πειραιώς και Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας. Ο Γιώργος Βουλγαράκης απηύθυνε έκκληση στις εταιρείες να είναι συγκρατημένες στις τιμές τους, ενώ αναφορικά με την εξέλιξη του διαγωνισμού για τα λιμάνια είπε ότι θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του έτους.

    Τον Ιούλιο η ανάθεση στον ξένο επενδυτή

    Βρισκόμαστε στα μισά της εξέλιξης του διαγωνισμού για την παραχώρηση των λιμένων σε ιδιώτες, είπε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Γιώργος Βουλγαράκης. Μέχρι τις 19 Μάιου, πρόσθεσε ο υπουργός Ναυτιλίας, είναι η προθεσμία υποβολής προσφορών για τον ΟΛΠ και μέχρι τις 15 Μαίου για τον ΟΛΘ.

    Ο κ. Βουλγαράκης εξέφρασε την αισιοδοξία του για τη συμμετοχή εταιριών στο διαγωνισμό, ο οποίος, όπως είπε, θα ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο και η διαδικασία παραχώρησης μέχρι το τέλος του έτους, ώστε στις αρχές του 2009 να μπει ο ιδιώτης.

    Σε ό,τι αφορά τα προβλήματα που υπάρχουν στα λιμάνια με τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων, οι οποίοι αντιτίθενται στην παραχώρηση των λιμανιών σε ιδιώτες, τόσο ο κ. Βουλγαράκης όσο και οι διευθύνοντες σύμβουλοι του ΟΛΠ και του ΟΛΘ, Νίκος Αναστασόπουλος και Γιάννης Τσάρος αντίστοιχα, είπαν ότι στην αρχή υπήρξε κάποια αναστάτωση στην αγορά, αλλά από τις διοικήσεις υπήρξαν εναλλακτικές επιλογές για την εισαγωγή και την εξαγωγή προϊόντων κυρίως με τα κοντέϊνερ και τα προβλήματα έχουν περιοριστεί σημαντικά, αφού οι ανάγκες της αγοράς ικανοποιούνται.

    Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους, είπαν ότι έχουν και εναλλακτικές επιλογές, αλλά και ότι δεν χάνουν, με την ιδιωτικοποίηση, ούτε τη δουλειά τους ούτε τα δικαιώματά τους.

    Για τις τιμές στην ακτοπλοΐα, είπε πως παρακολουθούνται από το υπουργείο οι αυξήσεις στις απελευθερωμένες γραμμές, ενώ η αύξηση στις επιδοτούμενες γραμμές ήταν διαμορφωμένη με βάση το δείκτη τιμών καταναλωτή.

    Τέλος, ο κ. Βουλγαράκης είπε για τα δρομολόγια της ακτοπλοΐας ότι φέτος θα είναι σίγουρα καλύτερη η εικόνα στα Δωδεκάνησα και ότι ευελπιστεί να είναι καλύτερη και στις Κυκλάδες.

    [09] Πολιτική

    Προχωρά η διοικητική μεταρρύθμιση

    14/4/2008 4:15:00 μμ

    Για την πορεία προετοιμασίας της διοικητικής μεταρρύθμισης, ενημέρωσε ο Υπουργός Εσωτερικών τον Πρωθυπουργό. Ο κ. Παυλόπουλος, ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου θα έρθει στη Βουλή μετά την ολοκλήρωση των συζητήσεων με τους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης. Ο Υπουργός τόνισε ότι η συζήτηση για τη με την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ, έχει μπει πλέον στη σωστή βάση με το ζήτημα των οικονομικών της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να αποτελεί το θεμέλιο πάνω στο οποίο θα στηριχθεί η διοικητική μεταρρύθμιση.

    Ο κ. Παυλόπουλος υπογράμμισε ότι αυτή είναι και η μεγάλη διαφορά της μεταρρύθμισης την οποία προωθεί η κυβέρνηση, καθώς το ΠΑΣΟΚ, ιδίως με τον "Καποδίστρια" πρώτα, δημιούργησε δομές και μάλιστα εν κρυπτώ και στη συνέχεια τις άφησε χωρίς καμιά οικονομική στήριξη.

    Ο Υπουργός πρόσθεσε ότι "εμείς πρώτα βάζουμε τα θεμέλια της οικονομικής στήριξης, ώστε να μπορούν οι πιο ισχυροί πια οργανισμοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να ασκήσουν τις αρμοδιότητές τους και κατόπιν προχωράμε στην κεντρική μεταρρύθμιση".

    Ο κ. Παυλόπουλος ανέφερε ότι ο υπουργός Οικονομίας Γ. Αλογοσκούφης κατέληξε σε συμφωνία με την ΚΕΔΚΕ για την ενίσχυση των οικονομικών των δήμων, με το 90% των τελών κυκλοφορίας μεταφέρονται στους ΟΤΑ πρώτου βαθμού, στους οποίους θα δοθεί και έκτακτη οικονομική ενίσχυση.

    Επίσης ανέφερε ότι εντός προσεχές διάστημα αναμένονται και οι μελέτες από το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την ΚΕΔΚΕ και την ΕΝΑΕ και όταν ολοκληρωθούν, με βάση και τη νέα οικονομική βάση, θα υπάρξει συνάντηση του πρωθυπουργού με τα διοικητικά συμβούλια των δυο οργανώσεων, ώστε να υπάρξει συμφωνία για τις δομές και να προωθηθεί το σχέδιο νόμου στη Βουλή.

    [10] Πολιτική

    Δυσφορία για τις θέσεις Τατούλη

    14/4/2008 4:02:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Αντιδράσεις συνεχίζει να προκαλεί η κριτική που άσκησε χθες ο Πέτρος Τατούλης για την πολιτική των μεταρρυθμίσεων από το βήμα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας. Ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας, αλλά και βουλευτές του κόμματος, εξέφρασαν έντονη δυσαρέσκεια, ο ίδιος ο βουλευτής, ωστόσο, με σημερινή του δήλωση στην εφημερίδα "Τα Νέα", εμμένει στις απόψεις του.

    Ο κ. Τατούλης άσκησε κριτική στην εφαρμοζόμενη κυβερνητική πολιτική, το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, αλλά και κυβερνητικά στελέχη, κάνοντας λόγο για έλλειμμα κοινωνικής αποδοχής εξαιτίας της πρακτικής που έχει υιοθετηθεί. Είπε ότι ο λαός "δεν θέλει Χατμάνους και Καίσαρες" που "αποφασίζουν γι΄ αυτόν χωρίς αυτόν πίσω από κλειστές πόρτες" και συμπλήρωσε πως ο κρατικοδίαιτος δικομματισμός τελειώνει. Πρέπει να προετοιμαστούμε για μια περίοδο αστάθειας μέχρι να ξαναμοιραστεί η πολιτική τράπουλα, υποστήριξε ο κ. Τατούλης.

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος αρνήθηκε να σχολιάσει την τοποθέτηση Τατούλη.

    Σχόλια βουλευτών - Εμμένει ο Τατούλης

    Στην Κεντρική Επιτροπή διεξάγονται πάντα ελεύθερες συζητήσεις απάντησε μέσω της ΝΕΤ 105.8 ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Γιάννης Τραγάκης, για να προσθέσει: " Έχω επανειλημμένως τονίσει ότι οι βουλευτές μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους στα κομματικά όργανα. Αυτό ισχύει και δεν το παίρνω πίσω. Θα έλεγα, μάλιστα, ότι επιβάλλεται να εκφράσουν τις απόψεις τους, διότι μόνο έτσι προκύπτει το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Ο κ. Τατούλης είπε τις απόψεις του στο κομματικό όργανο, ανεξάρτητα αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με αυτές. Βέβαια, ακόμα και μέσα στα όργανα, υπάρχουν πάντα ορισμένα εσκαμμένα τα οποία δεν μπορούμε να υπερβούμε."

    Βουλευτές της ΝΔ εκφράζουν επίσης δυσαρέσκεια για τα όσα είπε ο Πέτρος Τατούλης.

    "Αυτό που έχει σημασία είναι ότι όταν ασκείς αυτή την κριτική, η οποία δεν αμφισβητώ ότι ήταν πολύ σκληρή, θα πρέπει να υπάρχει και μία κατάληξη. Αυτό ήταν που έλειπε από την ομιλία του κ. Τατούλη. Πέρα από το πλαίσιο της κριτικής, τι κάνουμε από εδώ και πέρα; Να ξεκαθαρίσει τη θέση του", είπε στο ραδιόφωνο της ΝΕΤ, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

    "Όλοι κρινόμαστε" σχολίασε με νόημα μιλώντας στην εκπομπή της ΝΕΤ "Πρώτη Γραμμή", ο Απόστολος Σταύρου.

    Ο ίδιος ο βουλευτής με σημερινή του δήλωση του στα "ΝΕΑ" εμμένει στις απόψεις του και δηλώνει ότι θα εξακολουθήσει να ασκεί κριτική. "Αυτά που είχα να πω τα είπα στο πλαίσιο των οργάνων του κόμματός μου, ως όφειλα να πράξω. Και ήταν ξεκάθαρα", επισημαίνει και προσθέτει: "Η παρέμβασή μου ήταν πολιτική, δεν αναφέρομαι σε κανένα πρόσωπο, ούτε ήρθα να ζητήσω την εξόφληση λογαριασμών του παρελθόντος...".

    [11] Πολιτική

    Μνημόνιο κατανόησης

    14/4/2008 12:18:00 μμ

    Σε μνημόνιο κατανόησης για την διακοινοβουλευτική συνεργασία στην νοτιοανατολική Ευρώπη κατέληξε η 7η Διάσκεψη των πρόεδρων των Κοινοβουλίων των χωρών που μετέχουν στη Διαδικασία Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης (SEECP). Ο πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Σιούφας που βρίσκεται στη Σόφια για τη διάσκεψη τόνισε ότι η Ελλάδα θα αναλάβει πρωτοβουλίες για την μετατροπή των εθνικών Κοινοβουλίων σε εγγυητές πολίτικων που θα φέρουν πιο κοντά τις χώρες. Κατά την παραμονή του στη Σόφια είχε κατ ιδίαν συνάντηση και με το Βούλγαρο υπουργό Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων Άσσεν Γκαγκαούζοφ , με τον οποίο είχε συνυπογράψει ως Υπουργός Ανάπτυξης τη συμφωνία για τον αγωγό Μπουργκάς -Αλεξανδρούπολη.

    [12] Πολιτισμός

    Η Καλομοίρα online

    14/4/2008 2:46:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 4:08:22 μμ)

    Συντάκτης: Δημήτρης Αλεξόπουλος

    Ζωντανή επικοινωνία με τους φίλους της θα έχει η Καλομοίρα σήμερα στις 15.00, στον επίσημο διαδικτυακό τόπο της διοργάνωσης, eurovision.ert.gr!

    Όλα όσα θέλουν να πληροφορηθούν οι φίλοι της Eurovision για το promo tour, την προετοιμασία της ελληνικής συμμετοχής, αλλά και το πώς αισθάνεται και πώς αντιμετωπίζει η ίδια τον διαγωνισμό, θα μπορέσουν να το μάθουν από την αγαπημένη τους τραγουδίστρια.

    Στις 15.00 η Καλομοίρα θα συνομιλήσει ζωντανά και θα απαντήσει στις ερωτήσεις που θα έχουν ήδη υποβάλει ή θα μπορούν να υποβάλλουν οι φίλοι της ως και την ώρα έναρξης της συνέντευξης στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://eurovision@ertonline.gr.

    Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης θα υπάρχει η δυνατότητα μέσω του διαδικτυακού τόπου να της υποβληθούν απευθείας ερωτήσεις.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 April 2008 - 16:50:06 UTC