Browse through our Interesting Nodes about Agriculture in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-14

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νίκη Μπερλουσκόνι
  • [02] Συζήτηση στη Βουλή για την κρατική διαφήμιση
  • [03] Επιμνημόσυνη τελετή στην Τρεμπλίνκα
  • [04] Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καρδίτσας
  • [05] Άτοκα δάνεια για αιγοπροβατοτρόφους
  • [06] Στάσεις εργασίας στα μπλε λεωφορεία την Πέμπτη
  • [07] Σαρωτικός Massa

    [01] Κόσμος

    Ευχές Βελτρόνι στον νικητή των εκλογών

    Νίκη Μπερλουσκόνι

    14/4/2008 7:54:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 11:12:38 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο ηγέτης της ιταλικής δεξιάς και θριαμβευτής των βουλευτικών εκλογών Σίλβιο Μπερλουσκόνι ανακοίνωσε απόψε τη νίκη του στην αναμέτρηση και τόνισε πως αναμένουν τους Ιταλούς ορισμένοι "δύσκολοι μήνες", κατά τη διάρκεια του μηνύματός του στο πρώτο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Rai Uno. "Ναι, κερδίσαμε, κι αυτό δεν έπαψα να το επαναλαμβάνω καθ όλην τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας", τόνισε ο Μπερλουσκόνι, σε τηλεφωνική του παρέμβαση στο πρόγραμμα. "Πρόκειται να κυβερνήσω για πέντε χρόνια", τόνισε ο ίδιος, προαναγγέλλοντας "μήνες δύσκολους", που "θ απαιτήσουν μεγάλο θάρρος" από πλευράς των Ιταλών.

    Το 45,47% των ψήφων συγκεντρώνει ο συνασπισμός της Δεξιάς με ηγέτη τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, έναντι 40,16% του πολυκομματικού κεντροαριστερού συνασπισμού υπό τον Βάλτερ Βελτρόνι, σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα που μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη τμηματικά αποτελέσματα περίπου στο 20% των εκλογικών τμημάτων, με πηγή το υπουργείο των Εσωτερικών. Όπως διευκρινίζεται στην ιστοσελίδα του υπουργείου Εσωτερικών, τα ανωτέρω αποτελέσματα αφορούν 12.333 εκλογικά τμήματα. Κατά τις διήμερες εκλογές και για τα δύο Σώματα του Κοινοβουλίου λειτούργησαν, συνολικά,60.048 εκλογικά τμήματα.

    Κάτω Βουλή

    Σύμφωνα με μία νεότερη "προβολή" του τελικού αποτελέσματος της εκλογικής αναμέτρησης, για αμφότερα τα νομοθετικά Σώματα, που έγινε από το Ινστιτούτο Ipsos, ο συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι συγκέντρωσε 46,5% του συνόλου των ψήφων και ο συνασπισμός του Βάλτερ Βελτρόνι 37,7% των ψήφων -στη νέα Κάτω Βουλή. Γερουσία Όσον αφορά τις έδρες στη νέα Γερουσία, η κρατική τηλεόραση RAI μετέδωσε πριν λίγο ότι ο συνασπισμός Μπερλουσκόνι θα έχει 164, που είναι η απόλυτη πλειοψηφία στο σύνολο των 315.

    Ο αρχηγός της ιταλικής Δεξιάς Σίλβιο Μπερλουσκόνι εξέφρασε σήμερα την "βαθιά του ικανοποίηση" για το αποτέλεσμα που πέτυχε ο συνασπισμός του στις βουλευτικές εκλογές στη χώρα του, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον βασικό του μέτοχο Τζιανφράνκο Φίνι, μετέδωσε το πρακτορείο Ansa.

    Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία και υποψήφιος για την πρωθυπουργία στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής, Βάλτερ Βελτρόνι παραδέχτηκε αργά σήμερα το βράδυ την ήττα του έναντι του Σίλβιο Μπερλουσκόνι. "Το εκλογικό αποτέλεσμα είναι σαφές. Η δεξιά θα κυβερνήσει", δήλωσε ο κ. Βελτρόνι.

    Εκτιμήσεις: Διαμόρφωση των συσχετισμών σε Γερουσία, Κάτω Βουλή

    Ο δεξιός συνασπισμός του Σίλβιο Μπερλουσκόνι κερδίζει την απόλυτη πλειοψηφία εδρών στη νέα Γερουσία--164 έδρες, σε σύνολο 315 -μετέδωσε η κρατική τηλεόραση Rai, που επικαλέστηκε προβολή του τελικού αποτελέσματος που έγινε από το Ινστιτούτο Piepoli. Όσον αφορά τώρα την Κάτω Βουλή, σε μία προβολή του τελικού αποτελέσματος από το Ινστιτούτο Ipsos αναφέρθηκε ότι το κόμμα του Μπερλουσκόνι "Ο λαός της Ελευθερίας" εξασφαλίζει ένα ποσοστιαίο προβάδισμα 8,8% με ένα 46,5% των ψήφων--έναντι 37,7% για το "Δημοκρατικό κόμμα" του Βάλτερ Βελτρόνι.

    Ευχές Βελτρόνι στον νικητή των εκλογών κ. Μπερλουσκόνι

    Ο ηγέτης της Κεντροαριστεράς στην Ιταλία, Βάλτερ Βελτρόνι, παραδέχτηκε αργά απόψε την ήττα του στις γενικές εκλογές της χώρας, εκτιμώντας ότι τα αποτελέσματα που δίνουν μια σαφή νίκη στον αντίπαλό του ηγέτη της Δεξιάς, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, ήταν "σαφή". Σε συνέντευξη Τύπου στη Ρώμη ο κ. Βελτρόνι δήλωσε: "Τα αποτελέσματα είναι σαφή: η Δεξιά θα κυβερνήσει τη χώρα", τόνισε συγκεκριμένα και ανακοίνωσε ότι ήδη τηλεφώνησε στον κ. Μπερλουσκόνι για να του δηλώσει ότι "αναγνωρίζει τη νίκη του" και για να του ευχηθεί "καλή δουλειά". Στην ίδια συνέντευξη Τύπου ο κ. Βελτρόνι χαιρέτισε "τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές που είναι σαφώς υψηλότερη από αυτή πολλών ευρωπαϊκών χωρών". Η συμμετοχή των Ιταλών στις εκλογές αυτές έφτασε στο 80,04%, υψηλό ποσοστό αλλά μειωμένο κατά 3,5% σε σχέση με αυτό των εκλογών του 2006.

    Παραιτείται ο ηγέτης της ριζοσπαστικής αριστεράς

    Ο Φάουστο Μπερτινότι, ηγέτης της "Αριστεράς Ουράνιο Τόξο", ανακοίνωσε σήμερα πως εγκαταλείπει την ηγεσία του πολιτικού αυτού σχηματισμού, έπειτα από την παταγώδη αποτυχία του στις βουλευτικές εκλογές. "Ο ρόλος μου ως ηγέτη τελειώνει εδώ, αυτό το βράδυ, είμαι συντετριμμένος για την ήττα. Θα εξακολουθήσω τις δραστηριότητές μου, θα συνεχίσψ να βοηθώ, όμως η εποχή μου τελείωσε», τόνισε ο ιστορικός ηγέτης του κόμματος Κομμουνιστική Επανίδρυση, ο οποίος χρημάτισε πρόεδρος της Βουλής στην προηγούμενη κοινοβουλευτική θητεία. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων έξω από τις κάλπες, το Ουράνιο Τόξο συγκέντρωσε μόλις 3% στην Βουλή κι ενδεχομένως να μην εκλέξει κανέναν αντιπρόσωπό του στο σώμα. "Η ήττα μας είναι μεν καθαρή, αλλά το απρόβλεπτο ήταν το μέγεθός της. Τώρα όλες οι συνισταμένες της ιταλικής αριστεράς οφείλουν να επαναπροσδιορισθούν", πρόσθεσε ο Μπερτινότι. Ενώπιον της άρνησης του ηγέτη του Δημοκρατικού Κόμματος Βάλτερ Βελτρόνι να ξανασυνεργασθεί με τα κόμματα της ριζοσπαστικής αριστεράς, οι Κομμουνιστές κι οι Πράσινοι (που στις προηγούμενες εκλογές είχαν από κοινού συγκεντρώσει το 10% των ψήφων) αναγκάσθηκαν να συμπήξουν έναν δικό τους συνασπισμό, την "Αριστερά Ουράνιο Τόξο".

    [02] Πολιτική

    Συζήτηση στη Βουλή για την κρατική διαφήμιση

    14/4/2008 10:18:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 14/4/2008 10:31:40 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σταθερός γνώμονας της κυβέρνησης για την κρατική διαφήμιση είναι η απόλυτη διασφάλιση του δημόσιου συμφέροντος, η δικαιότερη κατανομή της και η ανταποδοτικότητά της τόνισε στη Βουλή ο υπουργός Επικρατείας Θόδωρος Ρουσόπουλος απαντώντας σε σχετική επερώτηση 28 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ. Ο υπουργός Επικρατείας επισήμανε ότι, αντίθετα με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, επί κυβερνήσεων της Ν.Δ. μειώθηκε η κατανομή κρατικής διαφήμισης στις μεγάλες εφημερίδες και αυξήθηκε στις μικρότερες και τις επαρχιακές. Διευκρίνισε ακόμη ότι το 85% της κρατικής διαφήμισης προέρχεται από φορείς που δεν υπόκεινται στον έλεγχο του υπουργείου, καθώς είναι εισηγμένες στο Χρηματιστήριο και δεν εμπίπτουν στις προϋποθέσεις που τίθενται από το σχετικό Προεδρικό Διάταγμα. Από την πλευρά τους, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπαδημητρίου, ο Απόστολος Κακλαμάνης και οι επερωτώντες βουλευτές υποστήριξαν ότι η κυβέρνηση χρησιμοποιεί την κρατική διαφήμιση για λόγους επηρεασμού και προπαγάνδας των ΜΜΕ παραβιάζοντας τον νόμο που ορίζει ρητά τα κριτήρια κατανομής της.

    Ανταπαντώντας, ο κ. Ρουσόπουλος απέρριψε τους ισχυρισμούς των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι από το 2005 δεν έχει επιχορηγηθεί, ούτε έστω με ένα ευρώ, κανένα μεμονωμένο έντυπο, αντίθετα επιχορηγούνται αποκλειστικά μόνο Ενώσεις, με ίση κατανομή και απόλυτη διαφάνεια.

    "Αν θέλαμε να ασκήσουμε πολιτική προπαγάνδας ή επηρεασμού θα χρησιμοποιούσαμε τη χρηματοδότηση μεμονωμένων εντύπων", πρόσθεσε ο κ Ρουσόπουλος. Ταυτόχρονα, επεσήμανε ότι για πρώτη φορά το 2005 "κατακτήθηκε" το 30% που ορίζει ο νόμος για τη χρηματοδότηση των περιφερειακών μέσων, φτάνοντας μάλιστα στο 32%, ενώ τα προηγούμενα χρόνια επί κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, είχε φθάσει στο 24% με 25%. Τέλος, ο κ. Ρουσόπουλος αφού αναφέρθηκε στα αυστηρά κριτήρια που έχουν νομοθετηθεί για την κατανομή της κρατικής διαφήμισης, κατέθεσε το "πακέτο" 107 φορέων με εξατομικευμένα στοιχεία, τα οποία όπως είπε είναι αναρτημένα στο Διαδίκτυο για να υπάρχει έτσι απόλυτη διαφάνεια.

    [03] Κόσμος

    Πολωνία

    Επιμνημόσυνη τελετή στην Τρεμπλίνκα

    14/4/2008 9:46:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στο ναζιστικό στρατόπεδο της Τρεμπλίνκα στην ανατολική Πολωνία, προσευχήθηκε, σήμερα ο Ισραηλινός πρόεδρος Σίμον Πέρες, στην αφετηρία τετραήμερης επίσημης επίσκεψής του στην Πολωνία, απ όπου και κατάγεται. Στη διάρκεια της επιμνημόσυνης τελετής με τη συμμετοχή Πολωνών επισήμων (έγινε αποκλειστικά στην εβραϊκή γλώσσα) ο πρόεδρος του Ισραήλ μαζί με τον ομόλογό του Λεχ Κατσίνσκι άναψαν μαζί κεριά, συμβολίζοντας την Ελπίδα, μπροστά από το γκρί γρανιτένιο Μνημείο στην κεντρική πλατεία στην Τρεμπλίνκα. Οκτακόσιες χιλιάδες άνθρωποι εβραϊκής καταγωγής (οι 300 χιλιάδες από το "γκέτο" της Βαρσοβίας) άφησαν την τελευταία πνοή τους στο στρατόπεδο αυτό, όπως και έξι χιλιάδες Πολωνοί άμαχοι, άλλες επτά χιλιάδες Σλοβάκοι, οκτώ χιλιάδες πρώην κρατούμενοι του Τερεζίν στην Τσεχία, δύο χιλιάδες Τσιγγάνοι. Έντεκα χιλιάδες Ελληνοεβραίοι δεν γύρισαν ποτέ από την Τρεμπλίνκα -οι επτά χιλιάδες από την περιοχή της Θεσσαλονίκης, της Καστοριάς και άλλων πόλεων στη Βόρεια Ελλάδα.

    Η εξολόθρευση των Εβραίων του γκέτο ξεκίνησε μετά την απελπισμένη εξέγερση τους την 19η Απριλίου 1942 -"να πεθάνουμε μ ένα όπλο στο χέρι, παρά να γίνουμε στατιστικό στοιχείο της Τελικής Λύσης", ήταν το βασικό τους σύνθημα. Τον Ιούλιο του ίδιου έτους και μετά, η ναζιστική θηριωδία στο εσωτερικό του γκέτο "υπήρξε ανεπανάληπτη". Η σχετικά γειτονική Τρεμπλίνκα "γέμιζε", με καθημερινά δρομολόγια.

    "Ποτέ πια, η εθνικότητα, η θρησκεία, οι πεποιθήσεις δεν πρέπει να αποτελέσουν όχι λόγο θανάτου, μόνον, αλλά ούτε και διώξεων", τόνισε στη δική του ομιλία ο πολωνός πρόεδρος. "Απέναντι σε παρόμοια εγκλήματα δεν μπορείς παρά να δηλώσεις: "ποτέ πια", υπογράμμισε ο πρώτος πολίτης της Πολωνίας. "Σήμερα, επιθυμούμε τις καλύτερες σχέσεις με το Ισραήλ" επισήμανε.

    [04] Πολιτική

    Τρίκαλα

    Κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ στο νομό Καρδίτσας

    14/4/2008 8:33:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΝΕΤ 105,8

    Μέλη του κλιμακίου του ΠΑΣΟΚ που πραγματοποίησε σήμερα περιοδεία στο νομό Καρδίτσας, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την αύξηση του ποσοστού του ΠΑΣΟΚ στις τελευταίες δημοσκοπήσεις και τη σιγουριά τους ότι στις επόμενες εκλογές θα βγει νικηφόρο. Το κλιμάκιο αποτελούνταν από το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτή Καρδίτσας κ. Ντίνο Ρόβλια και τον Υπεύθυνο του Τομέα Αγροτικού και βουλευτή Λάρισας κ. Βασίλη Έξαρχο. Το κλιμάκιο επισκέφθηκε την ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Καρδίτσας, τον Υδροηλεκτρικό Σταθμό ΔΕΗ Ταυρωπού, το Εργατικό Κέντρο του νομού καθώς επίσης και την εταιρεία "Μονοθέρμ", συζητώντας με όλους τους εργαζόμενους για τα προβλήματα που τους απασχολούν, παρουσιάζοντας παράλληλα τις θέσεις του κόμματος.

    "Βρισκόμαστε μπροστά σε νέους σκληρούς πολιτικούς και κοινωνικούς αγώνες. Αυτούς τους αγώνες θα τους δώσουμε ξανά για τη δημοκρατία, για τη δικαιοσύνη, για την ισότητα και πάνω απ όλα για την προσωπική μας αξιοπρέπεια", δήλωσε στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου, το του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Καρδίτσας κ. Ντίνος Ρόβλιας. Ο κ. Ρόβλιας αναφέρθηκε σε μια σειρά σε θέματα επικαιρότητας, τονίζοντας μεταξύ άλλων: "Το κόστος διαβίωσης της μέσης οικογένειας αυξήθηκε κατά 245 ευρώ το μήνα από το 2004 ως το 2007. Στο ίδιο χρονικό διάστημα το δημόσιο χρέος αυξήθηκε κατά 28%. Το ποσό του δημόσιου χρέους που αντιστοιχεί σε κάθε Έλληνα ανέρχεται σε 24.000 ευρώ".

    Για το ασφαλιστικό τόνισε πως "η ψήφιση του νομοσχεδίου είναι η αρχή νέων αγώνων, αγώνων κοινωνικών και νομικών". Τέλος για το θέμα της ΠΓΔΜ ο κ. Ρόβλιας ανέφερε: "Το ΠΑΣΟΚ τήρησε υπεύθυνη στάση στο Σκοπιανό με γνώμονα το εθνικό συμφέρον και όχι το κομματικό. Η Ν.Δ. ως αντιπολίτευση έπραττε ακριβώς το αντίθετο. Η κυβέρνηση προβάλλοντας βέτο έπραξε το αυτονόητο. Επί της ουσίας όμως, δηλαδή όσον αφορά το όνομα, είμαστε περίπου στο μηδέν. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει να συμβάλλει εποικοδομητικά. Δεν πρέπει να παραμερίσουμε τον ΟΗΕ. Σταθερά θα πρέπει να επιμείνουμε στη λύση της μιας ονομασίας για όλες τις χρήσεις με γεωγραφικό προσδιορισμό. Ελπίζουμε ότι τα Σκόπια πήραν το μήνυμα".

    Από την πλευρά του, ο Υπεύθυνος του Τομέα Αγροτικού του ΠΑΣΟΚ και βουλευτής Λάρισας κ. Βασίλης Έξαρχος τόνισε: "Ήρθαμε για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας στα προβλήματα των εργαζομένων που δίνουν τη μάχη για το ασφαλιστικό, ήρθαμε για να παρουσιάσουμε τις θέσεις μας για όλα όσα απασχολούν τη σημερινή κοινωνία. Είμαστε σε έναν θετικό διάλογο με όλους και εγγυόμαστε πραγματικά για ένα πρόγραμμα που θα δίνει λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα και τα ζητήματα που ταλανίζουν τον Έλληνα πολίτη".

    Κλιμάκια του ΠΑΣΟΚ, θα επισκεφθούν αύριο, Τρίτη 15 Απριλίου, στο πλαίσιο της πολιτικής εξόρμησης που πραγματοποιεί το Κίνημα, Δημοτικές Οργανώσεις των Β1, Β2, Β3 Νομαρχιακών Επιτροπών Αθήνας, την Νομαρχιακή Επιτροπή Α Πειραιά, θα περιοδεύσουν σε εργασιακούς και δημόσιους χώρους και θα έχουν συναντήσεις με φορείς αυτών των περιοχών.

    [05] Οικονομία

    Προστίθενται στην απόφαση και δύο νέες κατηγορίες

    Άτοκα δάνεια για αιγοπροβατοτρόφους

    14/4/2008 7:52:00 μμ

    Στα 15 ευρώ το αιγοπρόβατο διαμορφώνεται το ποσό του άτοκου δανείου που χορηγείται στους αιγοπροβατοτρόφους, σύμφωνα με απόφαση που υπέγραψε ο υφυπουργός Οικονομίας και Οικονομικών Νίκος Λέγκας και η οποία προβλέπει την εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου για τα εν λόγω δάνεια. Ειδικότερα, στους αιγοπροβατοτρόφους, οι οποίοι υπέβαλαν αίτηση για τη λήψη του άτοκου δανείου μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2008 και οι οποίοι δανειοδοτήθηκαν ήδη με 10 ευρώ ανά αιγοπρόβατο, θα καταβληθεί επιπλέον ποσό 5 ευρώ ανά αιγοπρόβατο. Το επιπλέον αυτό ποσό θα χορηγείται με τη σύναψη πρόσθετης πράξης στην αρχική σύμβαση δανείου, οι όροι και οι προϋποθέσεις της οποίας εξακολουθούν να ισχύουν.

    Στους αιγοπροβατοτρόφους που δεν υπέβαλαν μέχρι τώρα, αλλά θα υποβάλουν αίτηση για τη λήψη του άτοκου δανείου ως τις 30 Απριλίου 2008, θα χορηγείται δάνειο 15 ευρώ ανά αιγοπρόβατο.

    Με την ίδια απόφαση προστίθενται δύο νέες κατηγορίες παραγωγών, οι οποίοι μπορούν να λάβουν το άτοκο δάνειο: οι εκτροφείς γαλοπούλας και οι μελισσοκόμοι. Το ποσό του δανείου ανέρχεται σε 0,5 ευρώ ανά γαλοπούλα και 7 ευρώ για κάθε μελισσοσμήνος, ενώ η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στις τράπεζες εκπνέει στις 30 Απριλίου 2008.

    Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις, το ποσό του δανείου θα χορηγείται με τη σύναψη νέας αυτοτελούς δανειακής σύμβασης. Η διάρκεια αποπληρωμής των δανείων είναι πενταετής.

    [06] Κοινωνία

    Ανεστάλη η 24ωρη απεργία για την Τετάρτη

    Στάσεις εργασίας στα μπλε λεωφορεία την Πέμπτη

    14/4/2008 7:38:00 μμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Κανονικά θα κυκλοφορήσουν τα μπλε λεωφορεία μεθαύριο Τετάρτη, καθώς οι εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ ανέστειλαν την 24ωρη κινητοποίησή τους. Προβλήματα, ωστόσο, στις μετακινήσεις με τα μπλε λεωφορεία θα υπάρξουν την Πέμπτη, 17 Απριλίου, καθώς οι εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 7 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τα μεσάνυχτα σε ένδειξη συμπαράστασης σε δύο οδηγούς του τραμ που απολύθηκαν.

    [07] Την πρώτη μέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη

    Σαρωτικός Massa

    14/4/2008 10:56:00 μμ

    Συντάκτης: Αγγελος Σταθακόπoυλος

    Από την έναρξη της αγωνιστικής χρονιάς για τη Formula 1, πραγματοποιήθηκαν 3 αγώνες εκτός Ευρώπης και καθόλου δοκιμές. Η επιστροφή των ομάδων στην Ευρώπη συνοδεύεται και από τις πρώτες δοκιμές. Στην πίστα της Βαρκελώνης όπου θα πραγματοποιηθεί ο επόμενος αγώνας στις 27 Απριλίου, ξεκίνησαν δοκιμές για αρκετές ομάδες. Η Bridgestone προμήθευσε όλες τις ομάδες με ελαστικά slick, σε μια προσπάθεια να συλλέξει στοιχεία για την επόμενη χρονιά. Ο Felippe Massa έδειξε να τα εκμεταλλεύεται καλύτερα από όλους αφού όχι απλά σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο, αλλά ήταν σχεδόν 3 δευτερόλεπτα ταχύτερος από τον 2ο, Alex Wurz, δοκιμαστή της Honda. Ο Massa συμπλήρωσε συνολικά 77 γύρους και ο ταχύτερος του ήταν ο 71ος. Εκτός από τα slick ελαστικά, οι περισσότερες ομάδες δοκίμασαν και νέα αεροδυναμικά βοηθήματα που κατά παράδοση χρησιμοποιούν στον πρώτο Ευρωπαϊκό αγώνα. Η Ferrari δεν αποτέλεσε εξαίρεση και δοκίμασε νέα εμπρός πτέρυγα, με δύο εγκοπές.

    Πολύ καλή ήταν η εμφάνιση του Alex Wurz και της Honda που με της ειρά τους ήταν μισό δευτερόλεπτο ταχύτεροι από τον 3ο συνδυασμό, τον Pedro De La Rosa Με τη McLaren. Η McLaren δοκίμασε τη νέα, μικρότερη βάσει κανονισμών, πίσω πτέρυγα που θα χρησιμοποιήσει το 2009. Ο Nick Heidfeld ήταν 4ος, ο Piquet 5ος και την πρώτη εξάδα συμπλήρωσε ο David Coulthard. Οι δοκιμές συνεχίζονται και την Τρίτη. Θα ολοκληρωθούν την Πέμπτη και θα συμμετέχει και ο Michael Schumacher, κάποια από αυτές τις μέρες.

    Οι χρόνοι της Δευτέρας

    1

    Massa

    Ferrari

    1:18.339

    77 γύροι

    2

    Wurz

    Honda

    1:21.059

    75 γύροι

    3

    De La Rosa

    McLaren

    1:21.566

    113 γύροι

    4

    Heidfeld

    BMW

    1:21.679

    105 γύροι

    5

    Piquet

    Renault

    1:22.125

    69 γύροι

    6

    Coulthard

    Red Bull

    1:22.197

    59 γύροι

    7

    Nakajima

    Williams

    1:22.431

    72 γύροι

    8

    Clock

    Toyota

    1:22.590

    92 γύροι

    9

    Liuzzi

    Force India

    1:22.846

    91 γύροι


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 14 April 2008 - 20:49:53 UTC