Browse through our Interesting Nodes on Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-16

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στις 2/5 οι απολογίες των 11
  • [02] Κάτω από το νέο ιστορικό ρεκόρ το πετρέλαιο
  • [03] Λ.Δ.Κονγκό: Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα
  • [04] Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη
  • [05] Στις ΗΠΑ ο Πάπας Βενέδικτος
  • [06] Νέες ταραχές στην Αϊτή για τα τρόφιμα
  • [07] Ξηλώνουν τις τηλεοπτικές κεραίες στα Τρίκαλα
  • [08] Αυστραλία: Έρευνες για τα παιδιά-πειραματόζωα
  • [09] Μέτρα της Ονδούρας για τα τρόφιμα
  • [10] Πνίγηκαν παιδιά στην Ινδία

    [01] Αλλα σπορ

    Έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων

    Στις 2/5 οι απολογίες των 11

    16/4/2008 11:00:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 11:17:57 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Προθεσμία για τις 2 Μαΐου ζήτησαν και πήραν από τον Εισαγγελέα και οι 11 αθλητές της Εθνικής Ομάδας Άρσης Βαρών, που έχουν κληθεί ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων. Σε δηλώσεις του ο δικηγόρος Χαράλαμπος Λυκούδης εξέφρασε τη στήριξη των αρσιβαριστών στο Χρήστο Ιακώβου υποστηρίζοντας ότι όλα όσα λέει είναι η αλήθεια, ενώ -όπως είπε- είναι ψέματα οι ισχυρισμοί της συναθλήτριας τους Βασιλικής Κασάπη, ότι τους είχε δοθεί εντολή να αλλάξουν τις κάρτες των κινητών τους και να μη μιλήσουν σε κανένα. Ο δικηγόρος της αθλήτριας Αλέξης Κούγιας δήλωσε πως άλλοι έπρεπε να είναι σήμερα εδώ. Σήμερα εξάλλου αναμένεται να καταθέσει και ο γ.γ. της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Άρσης Βαρών Γιάννης Σγουρός. Αύριο και την Παρασκευή, θα καταθέσουν ως ύποπτοι τέλεσης αξιόποινων πράξεων οι προπονητές, φυσιοθεραπευτές και γιατροί της Εθνικής Ομάδας καθώς και ο φαρμακοποιός που συσκεύαζε τις ουσίες σε κάψουλες. Στο μεταξύ σήμερα θα καταθέσει ως μάρτυρας, ο Λαρισαίος επιχειρηματίας Παναγιώτης Κατσέλος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που ζήτησε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Λάρισας, κ. Κοσμίδης για την υπόθεση ντόπινγκ στην Εθνική ομάδα Άρσης Βαρών. Τις επόμενες ημέρες, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΟΦ Βασίλη Κοντοζαμάνη, θα έχει ολοκληρωθεί η σύνταξη του πορίσματος για τις κάψουλες που βρέθηκαν στο φαρμακείο στον Κολωνό. Όταν ολοκληρωθεί το πόρισμα θα παραδοθεί στον εισαγγελέα.

    Στο μεταξύ χωρίς άδεια λειτουργούσε, η κινεζική εταιρεία από την οποία φέρεται ότι εισήχθησαν οι απαγορευμένες ουσίες, σύμφωνα με δήλωση στα "Νέα του Πεκίνου" εκπροσώπου του κινεζικού Υπουργείου Τροφίμων και Φαρμάκων.

    Ο εκπρόσωπος επιβεβαιώνει, την αποστολή του απολογητικού email από την εταιρεία αλλά προσθέτει ότι δεν έχουν τεκμηριωθεί ακόμη οι ισχυρισμοί περί λάθους.

    [02] Οικονομία

    Στις ηλεκτρονικές συναλλαγές της Ασίας

    Κάτω από το νέο ιστορικό ρεκόρ το πετρέλαιο

    16/4/2008 9:54:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Υποχωρούν ελαφρά οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία μετά τα νέα ιστορικά ρεκόρ που κατέγραψαν χθες λόγω της διακοπής της λειτουργίας τερματικών σταθμών μεταφοράς στο Μεξικό και τις πυρκαγιές στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις στη Νιγηρία. Στην αγορά της Σιγκαπούρης, η τιμή του ελαφρού αργού για συμβόλαια παράδοσης Μαΐου υποχωρούσε κατά 24 σεντς στα 113,55 δολάρια από τα 113,79 δολάρια που έκλεισε χθες στη Νέα Υόρκη, αφού για πρώτη φορά ξεπέρασε το φράγμα των 114 δολαρίων (114,08 δολάρια). Η τιμή του Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας υποχωρούσε επίσης το πρωί κατά 28 σεντς στα 111,30 δολάρια το βαρέλι. Τις τελευταίες ημέρες, οι τιμές του μαύρου χρυσού σπάνε καθημερινά και νέα ρεκόρ, καθώς η συνεχιζόμενη εξασθένηση του δολαρίου ωθεί τους επενδυτές στην αγορά των πρώτων υλών. Οι αναλυτές αποδίδουν επίσης την συνεχή άνοδο των τιμών στους φόβους για εφοδιασμό της αγοράς μετά το κλείσιμο -λόγω της κακοκαιρίας- τεσσάρων τερματικών σταθμών μεταφοράς πετρελαίου στο Μεξικό, από τους οποίους τροφοδοτούνται οι Ηνωμένες Πολιτείες.

    [03] Κόσμος

    Τριάντα τρεις νεκροί και 80 τραυματίες

    Λ.Δ.Κονγκό: Τραγικό αεροπορικό δυστύχημα

    16/4/2008 8:26:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 16/4/2008 10:21:40 πμ)

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Το θάνατο 33 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 80 προκάλεσε η συντριβή του αεροσκάφους της αεροπορικής εταιρίας του Κονγκό σε περιφερειακή αγορά της πόλης Γκόμα, όπως ανακοίνωσε η Κυβέρνηση της χώρας. Το αεροσκάφος της αεροπορικής εταιρίας Χέουα Μόρα τύπου DC-9 έπεσε σε πολυσύχναστη περιοχή της Γκόμα, της πρωτεύουσας της επαρχίας του Βόρειου Κίβου, που βρίσκεται στα ανατολικά της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό, όταν ο πιλότος εξαιτίας της κακοκαιρίας αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη διαδικασία απογείωσης. Στο αεροπλάνο επέβαινε και ο μητροπολίτης Κεντρώας Αφρικής κ. Ιγνάτιος, ο οποίος διασώθηκε. Ο εκπρόσωπος της Κυβέρνησης Εσντρας Καμπάλε δήλωσε στην κρατική τηλεόραση ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 80 τραυματίστηκαν από το δυστύχημα αλλά δεν προχώρησε σε περισσότερες λεπτομέρειες. Ένας τοπικός Κυβερνήτης κι ο Ερυθρός Σταυρός είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι υπήρχαν μόνο έξι επιζήσαντες και περισσότεροι από 70 νεκροί, στη συνέχεια ο εμπορικός διευθυντής της αεροπορικής εταιρίας δήλωσε ότι η πλειοψηφία των 79 επιβατών και τα μέλη του πληρώματος έχουν επιζήσει. "Με τη βοήθεια των Ηνωμένων Εθνών, μπορέσαμε να ανασύρουμε σχεδόν όλους τους επιβάτες πριν το αεροσκάφος ανατιναχθεί", δήλωσε ο εκπρόσωπος της εταιρίας Ντερκ Κράμερς και πρόσθεσε ότι διεσώθησαν και τα μέλη του πληρώματος. Ο Κράμερς δήλωσε ότι ο επιβεβαιωμένος αριθμός των νεκρών ανέρχεται σε 21 και πρόσθεσε ότι όλοι όσοι σκοτώθηκαν ήταν στην αγορά Μπιρέρε, όπου έπεσε το αεροπλάνο όταν δεν κατόρθωσε να απογειωθεί.

    [04] Πολιτική

    Στο Μέγαρο Μαξίμου

    Συνάντηση Καραμανλή-Μητσοτάκη

    16/4/2008 10:46:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Συνάντηση με τον πρώην πρωθυπουργό Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είχε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι αντάλλαξαν απόψεις αλλά και ευχές ενόψει του Πάσχα καθώς ο ίδιος αναχωρεί για την Κρήτη, ενώ αναφερόμενος στο ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι "δεν νομίζω ότι είναι η καταλληλότερη στιγμή να προχωρήσουμε". Ο πρώην Πρωθυπουργός είπε ότι η Ελλάδα δεν είναι επισπεύδουσα, σημείωσε ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και τα Σκόπια θα πρέπει να λάβουν τις αποφάσεις τους, καθώς η Αθήνα δε βιάζεται. Ο πρώην Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ήταν επιτυχία για την ελληνική πλευρά το Βουκουρέστι και υπογράμμισε ότι η Ελλάδα ανά πάσα στιγμή είναι έτοιμη για να βρεθεί λύση με σύνθετη ονομασία για τη γειτονική χώρα. Απαντώντας σε ερώτηση για την σφοδρή επίθεση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εναντίον της Κυβέρνησης για το ζήτημα του ΟΤΕ, ο κ. Μητσοτάκης ήταν σκληρός λέγοντας ότι "δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Ο κ. Παπανδρέου είχε υπογράψει ότι θα υπάρχει μία μετοχή στον ΟΤΕ και πούλησε το 62%".

    [05] Κόσμος

    Στις ΗΠΑ ο Πάπας Βενέδικτος

    16/4/2008 10:36:00 πμ

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Στις ΗΠΑ βρίσκεται από την Τρίτη ο επικεφαλής τής Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον οποίο υποδέχθηκε στην αεροπορική βάση Άντριους ο πρόεδρος Τζορτζ Μπους με τη γυναίκα του αλλά και πλήθος κόσμου.

    Από αέρος ακόμα, ο Ποντίφικας εξέφρασε τη βαθύτατη ντροπή του για τα σεξουαλικά σκάνδαλα και δεσμεύτηκε για την αποτροπή μελλοντικών παρόμοιων φαινομένων.

    Πρόκειται για την πρώτη επίσημη επίσκεψη του Ποντίφικα στις ΗΠΑ από την εκλογή του, πριν από τρία χρόνια.

    Κατά τη διάρκεια της 6ήμερης επίσκεψής του, ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας αναμένεται να μιλήσει στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών και να πρωτοστατήσει σε λειτουργία στο "Σημείο Μηδέν".

    "Βαθιά ντροπή"

    Ο Πάπας Βενέδικτος XVI, μιλώντας στους δημοσιογράφους στο αεροπλάνο που τον μετέφερε στην Ουάσινγκτον, δήλωσε ότι αισθάνεται "βαθιά ντροπή" για τους ιερείς που έχουν εμπλακεί σε σκάνδαλα παιδεραστίας στις ΗΠΑ.

    "Η εκκλησία θα κάνει ότι της είναι δυνατό για να γιατρέψει τα τραύματα που προκλήθηκαν από τις παιδεραστές ιερείς", πρόσθεσε ο Πάπας, διαβεβαιώνοντας ότι γεγονότα αυτού του τύπου δεν θα ξανασυμβούν, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ansa.

    "Η παιδεραστία είναι εντελώς ασύμβατη με την άσκηση του ιερατικού λειτουργήματος. Είναι προτιμότερο να έχουμε καλούς ιερείς, από το να έχουμε πολλούς ιερείς", πρόσθεσε.

    Οι Αμερικανοί πιστοί αναμένουν από εκείνον σκληρά λόγια για το σκάνδαλο της παιδεραστίας στο οποίο φέρονται αναμεμιγμένοι εκατοντάδες ιερείς, βυθίζοντας την αμερικανική εκκλησία σε μια σοβαρή κρίση, ενώ της κόστισε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις στα θύματα.

    [06] Κόσμος

    Νέες ταραχές στην Αϊτή για τα τρόφιμα

    16/4/2008 10:35:00 πμ

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Πολίτες και καταστηματάρχες στην Αϊτή συνεπλάκησαν χθες Τρίτη σε διαδοχικά επεισόδια με αφορμή την τιμή του ρυζιού καθώς, τρεις ημέρες μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα μειωνόταν η τιμή κατά 15% μετά τις ταραχές στις οποίες βρήκαν το θάνατο τουλάχιστον πέντε άνθρωποι, αυτή παρέμενε στο προηγούμενο επίπεδο. Σύμφωνα με τους πωλητές τροφίμων, οι περισσότεροι θεωρούσαν ότι η τιμή των τροφίμων θα έπεφτε αμέσως μετά την ανακοίνωση της κυβέρνησης, το Σάββατο, και το κόστος ενός σάκου ρυζιού 50 κιλών θα έφτανε από τα 51 δολάρια στα 43. Όμως στην αγορά διατίθενται ακόμη ακριβά τρόφιμα, γεγονός που εξόργισε πολλούς, καθώς το κόστος διαβίωσης συνεχίζει να είναι δυσβάστακτο για την πλειονότητα των Αϊτινών, που ζουν με λιγότερα από 2 δολάρια την ημέρα. Από τα χθεσινά επεισόδια δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί, ωστόσο βουλευτές κάλεσαν την κυβέρνηση να ανακοινώσει άμεσα το πότε ακριβώς θα ισχύσουν οι μειώσεις ώστε να αποφευχθούν περαιτέρω ταραχές.

    Το Σάββατο, η Γερουσία απέπεμψε τον πρωθυπουργό Ζακ Εντουάρ Αλέξις μετά τις ταραχές στην πάμπτωχη χώρα της Καραϊβικής όπου ο υποσιτισμός είναι ενδημικό φαινόμενο μεταξύ των 9 εκατ. κατοίκων. Ο πρόεδρος Ρενέ Πρεβάλ ανακοίνωσε την μείωση της τιμής του ρυζιού την ίδια ημέρα.

    Εισαγωγείς λένε ότι θα συμβάλλουν κατά 3 δολάρια στην μείωση, ενώ η κυβέρνηση θα συμβάλλει άλλα 5 δολάρια, από διεθνείς πιστώσεις.

    Διεθνείς οργανισμοί καλούν να υπάρξει παροχή άμεσης βοήθειας στην Αϊτή για να αντιμετωπίσει την κρίση των τροφίμων, που οδήγησε σε σοβαρές ταραχές.

    Τοπικός ραδιοφωνικός σταθμός μετέδωσε χθες ότι άλλοι δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πόλη Τζέρεμι, αυξάνοντας το συνολικό απολογισμό σε επτά νεκρούς, κάτι πάντως που δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

    [07] Κοινωνία

    Ξηλώνουν τις τηλεοπτικές κεραίες στα Τρίκαλα

    16/4/2008 10:32:00 πμ

    Δεκάδες πολυκατοικίες του κέντρου της πόλης των Τρικάλων έχουν αντικαταστήσει τις τηλεοπτικές κεραίες με στόχο την αισθητική αναβάθμισή τους. Σε πρώτη φάση αντικαθίστανται οι κεραίες πολυκατοικιών, οι οποίες βρίσκονται στους κύριους άξονες της πόλης, γύρω από το Ληθαίο ποταμό ο οποίος διασχίζει την πόλη, αλλά και στην παλιά πόλη με στόχο την αλλαγή της υπάρχουσας αντιαισθητικής εικόνας της πόλης των Τρικάλων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα βρίσκεται σε εξέλιξη και το ενδιαφέρον των Τρικαλινών ιδιοκτητών πολυκατοικιών είναι έντονο, ενώ η διαδικασία θα συνεχιστεί μέχρι την κάλυψη των 58 πολυκατοικιών -και σε πολυκατοικίες εκτός κέντρου- που είναι κι ο αριθμός που έχει εγκριθεί από τον Δήμο Τρικκαίων. Ένας αριθμός που θα αυξηθεί, εφόσον διαπιστωθεί ότι υπάρχουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι.

    [08] Κόσμος

    Αυστραλία: Έρευνες για τα παιδιά-πειραματόζωα

    16/4/2008 9:43:00 πμ

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Η Κυβέρνηση της Αυστραλίας ανακοίνωσε ότι θα ερευνήσει καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες παιδιά Αβοριγίνων που είχαν απομακρυνθεί από τους γονείς τους στο πλαίσιο μιας κρατικής πολιτικής ενσωμάτωσής τους χρησιμοποιήθηκαν ως "ινδικά χοιρίδια" για τη δοκιμή θεραπειών για τη λέπρα, δήλωσε η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον. Ένα μέλος της συμμαχίας "Κλεμμένη Γενιά", που εκπροσωπεί Αβοριγίνες που είχαν απομακρυνθεί από τις οικογένειές τους και είχαν δοθεί σε λευκούς Αυστραλούς για να τους μεγαλώσουν, είπε στο πλαίσιο έρευνας της Γερουσίας της Αυστραλίας ότι ορισμένα παιδιά είχαν εμβολιασθεί με υπό δοκιμή ορό για την καταπολέμηση της λέπρας τις δεκαετίες του 1920 και του 1930. Η Κάθλιν Μιλς είπε ότι ο θείος της ήταν βοηθός νοσοκόμου στο συγκρότημα Κάλιν στην πόλη Ντάργουιν και της είπε ότι τα παιδιά αυτά χρησιμοποιήθηκαν ως "ινδικά χοιρίδια" προκειμένου να αναζητηθεί θεραπεία για τη λέπρα. "Είπε ότι αρρώστησε τους ανθρώπους μας πολύ, πάρα πολύ. Η θεραπεία σχεδόν τα σκότωσε", είπε η Μιλς σε δημοσιογράφους. Η Ρόξον, σημειώνοντας ότι "προφανώς οι κατηγορίες αυτές είναι πολύ σοβαρές", διαβεβαίωσε ότι η Κυβέρνηση θα ερευνήσει τα αρχεία των ιατρικών υπηρεσιών της για στοιχεία που να τεκμηριώνουν ότι τα παιδιά αυτά χρησιμοποιήθηκαν για ιατροφαρμακευτικά πειράματα.

    "Ζήτησα από το Υπουργείο να εξετάσει τα αρχεία ώστε να διασαφηνισθεί εάν υπάρχουν έγγραφα που μπορούν να ρίξουν φως στην υπόθεση", είπε.

    Έκθεση για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Αυστραλία το 1997 είχε σημειώσει ότι 1 στα 3 έως 1 στα 10 παιδιά Αβοριγίνων αναγκάστηκαν να αφήσουν τις οικογένειές τους από το 1910 έως το 1970, στο πλαίσιο της πολιτικής συσσωμάτωσής τους με το λευκό πληθυσμό. Πολλά από τα παιδιά αυτά υπέστησαν φυσική και σεξουαλική κακοποίηση σε διάφορα ιδρύματα, εκκλησιαστικά ιδρύματα και οικίες αναδόχων γονέων, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

    Το Φεβρουάριο ο πρωθυπουργός Κέβιν Ραντ απολογήθηκε, εκ μέρους του έθνους, στα παιδιά της "χαμένης γενιάς", σηματοδοτώντας την έναρξη μιας νέας εποχής στις σχέσεις μεταξύ εποίκων και ιθαγενών Αυστραλών.

    Περίπου 460.000 ιθαγενείς Αβοριγίνες ζουν σήμερα στη χώρα, ή περίπου 2% εκ του συνολικού πληθυσμού των 21 εκατομμυρίων Αυστραλών.

    Οι Αβοριγίνες είναι το λιγότερο προνομιούχο τμήμα του πληθυσμού στην Αυστραλία, με προσδόκιμο ζωής 17 έτη μικρότερο από τον μέσο όρο των υπολοίπων πολιτών, και πολύ υψηλότερα ποσοστά του μέσου όρου όσον αφορά την παιδική θνησιμότητα, την ανεργία, τους εγκλεισμούς σε σωφρονιστικά ιδρύματα, την κατάχρηση αλκοόλ και τη χρήση ναρκωτικών και την ενδοοικογενειακή βία.

    [09] Κόσμος

    Ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής

    Μέτρα της Ονδούρας για τα τρόφιμα

    16/4/2008 9:28:00 πμ

    Η κυβέρνηση της Ονδούρας προχωρά στην υλοποίηση μέτρων, ύψους 119 εκατ. δολαρίων, για την αύξηση της αγροτικής παραγωγής ώστε να αντιμετωπιστούν οι ραγδαία αυξανόμενες τιμές των τροφίμων στη φτωχή αυτή χώρα της κεντρικής Αμερικής. Ο υπουργός Γεωργίας Έκτωρ Φερνάντες δήλωσε ότι στόχος είναι η ετήσια παραγωγή καλαμποκιού να αυξηθεί κατά το 1/3 σε σχέση με το 2007, στα 23 εκατομμύρια σάκους των 46 κιλών εφέτος. Ακόμη, η κυβέρνηση ευελπιστεί να αυξηθεί η παραγωγή και σε άλλα είδη, όπως στα φασόλια, όπου ο στόχος είναι τα 2 εκατομμύρια σακιά των 45 κιλών. Η κυβέρνηση θα δώσει δάνεια στους αγρότες με ευνοϊκούς όρους για την αύξηση της παραγωγής και θα επιδοτήσει τα ασφάλιστρα των αγροκτημάτων, θα βοηθήσει στην εξασφάλιση λιπασμάτων και θα κτίσει περισσότερες αποθήκες τροφίμων, είπε ο Φερνάντες.

    "Θα δώσουμε δωρεές στους 250.000 φτωχότερους αγρότες, ώστε αυτοί και οι οικογένειές τους να μπορέσουν να συμβάλλουν στην παραγωγή, να είναι αυτάρκεις και ακόμη και να διαθέσουν τα προϊόντα τους προς πώληση, για να μην καταστούν θύματα της έλλειψης σιτηρών", πρόσθεσε ο Φερνάντες μιλώντας σε δημοσιογράφους.

    Ο ΟΗΕ εκτιμά ότι οι φτωχές χώρες που εισάγουν τρόφιμα, όπως η Ονδούρα, είναι οι πιο ευάλωτες στην διεθνή ραγδαία αύξηση των τιμών των τροφίμων.

    Οι τορτίγιας από καλαμπόκι και τα φασόλια είναι βασικά διατροφικά αγαθά για τα 7,5 εκατ. πολιτών της Ονδούρας, μιας χώρας που αντιμετωπίζει συχνά ελλείψεις τροφίμων λόγω των ξηρασιών, των διακυμάνσεων των τιμών στις διεθνείς αγορές και προβλημάτων στα δίκτυα διανομής.

    Η αυξημένη ζήτηση τροφίμων σε πολλές αναπτυσσόμενες χώρες όπως η Κίνα και η Ινδία, η χρήση βιοκαυσίμων, οι υψηλές τιμές των καυσίμων, η μείωση των παγκοσμίων αποθεμάτων στα χαμηλότερα επίπεδα της 25ετίας και κινήσεις των κερδοσκόπων στις διεθνείς αγορές είναι μεταξύ των λόγων που προβάλλονται για την εξήγηση της ραγδαίας ανόδου των τιμών βασικών διατροφικών αγαθών όπως το αλεύρι, το καλαμπόκι και το ρύζι, που έχουν φθάσει σε επίπεδα χωρίς προηγούμενο σε πολλές χώρες της υφηλίου.

    [10] Κόσμος

    Έπεσε λεωφορείο σε ποτάμι

    Πνίγηκαν παιδιά στην Ινδία

    16/4/2008 8:45:00 πμ

    Τουλάχιστον 40 παιδιά έχασαν τη ζωή τους και 20 αγνοούνται στη δυτική Ινδία όταν το λεωφορείο στο οποίο επέβαιναν έπεσε από γέφυρα σε ποταμό, ανακοίνωσε η αστυνομία. Το λεωφορείο μετέφερε περισσότερα από 60 παιδιά στο σχολείο τους. "Τα συνεργεία διάσωσης έχουν ανασύρει μέχρι τώρα τις σορούς 40 παιδιών, αλλά 20 εξακολουθούν να αγνοούνται", δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας στο κρατίδιο Γκουτζαράτ. Ο εκπρόσωπος τόνισε ότι τέσσερα παιδιά διασώθηκαν. Το τραγικό δυστύχημα έγινε στην πόλη Βαντοντάρα,90 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας Αχμενταμπάντ του κρατιδίου.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 16 April 2008 - 8:50:47 UTC