Browse through our Interesting Nodes on Telecommunications in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-04-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Teresa Salgueiro: Το τραγούδι της "Σειρήνας"
  • [02] MIRfestival: Πρόσκληση συμμετοχής σε απογείωση
  • [03] Συναυλία-διαμαρτυρία στον Πειραιά
  • [04] Ικανοποίηση ΣΥΝ για δημοσκοπήσεις
  • [05] Stage: Επανεξετάζεται το ισχύον καθεστώς
  • [06] Ακρόαση Ζορμπά ζητά η αντιπολίτευση
  • [07] Κατάθεση Ζαχόπουλου που "καίει"
  • [08] Συνάντηση Χατζηγάκη-Μπάγια
  • [09] Οι προτεραιότητες του Μπερλουσκόνι
  • [10] "Μαϊμού" πτυχία από ιδιωτικά ΤΕΕ
  • [11] "Εισιτήριο" για φθηνότερο Ίντερνετ
  • [12] Μέτρα κατά της προώθησης της ανορεξίας

    [01] Πολιτισμός

    Teresa Salgueiro: Το τραγούδι της "Σειρήνας"

    15/4/2008 10:51:00 μμ

    Μετά "Βαΐων" θα υποδεχθεί η Αθήνα την Κυριακή 20 Απριλίου στο θέατρο Παλλας την ιδιαίτερα αγαπητή στο ελληνικό κοινό, τραγουδίστρια των Πορτογάλων Madredeus, Teresa Salgueiro. Η Salgueiro, συνοδευόμενη από τους Lusitania Ensemble θα παρουσιάσει την καινούρια της προσωπική δουλειά "La Serena" αλλά και πολλά αγαπημένα, όπως τα "La Vie en Rose", "Caruso", "Unforgettable".

    Η Teresa Salgueiro ξεκίνησε ως αυτοδίδακτη τραγουδίστρια, οι μουσικές επιρροές της οποίας περιλαμβάνουν τα φάδος, τη βραζιλιάνικη μουσική και τη διεθνή ποπ και ροκ μουσική. Το 1986 έπαιξε καταλυτικό ρόλο στη δημιουργία των Μadredeus, ενός συγκροτήματος, το οποίο γνώρισε μεγάλη επιτυχία μέσα στο ξαφνικό κύμα του ενδιαφέροντος για την world μουσική. Με άλμπουμ όπως τα "Os Dias da MadreDeus", "Existir" -το οποίο περιέχει την επιτυχία τους "O Pastor", "O Esp&#237;rito da Paz" και τη συμμετοχή τους στο soundtrack της ταινίας "Lisbon Story" του Βιμ Βέντερς, κέρδισαν την διεθνή αναγνώριση. Οι Madredeus έχουν εμφανιστεί στους μεγαλύτερους συναυλιακούς χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο, όπως τα θέατρα Olympia και Le Theatre de la Ville στο Παρίσι, στο Μέγαρο Μουσικής της Βαρκελώνης, στην Alte Oper της Φρανκφούρτης, στο Barbican του Λονδίνου και στο Bunkamura του Tόκυo.

    Στις αρχές της δεκαετίας του 1990, η Salgueiro άρχισε να ενδιαφέρεται για την κλασική μουσική και σπούδασε στο Conservatory της Λισαβόνας.

    Το 2006, κυκλοφόρησε το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ με τίτλο "Obrigado", και το 2007, το "Voce e Eu". Επίσης, συμμετείχε στο "Silence, Night and Dreams" του Zbigniew Preisner, του οποίου η Πρώτη Παγκόσμια παρουσίαση έγινε στην Αθήνα, το Σεπτέμβριο του 2007, στο Ηρώδειο.

    Οι Lusitania Ensemble και το άλμπουμ "La Serena"

    Οι Lusitania Ensemble είναι η εξέλιξη του "Quinteto Lusitania", του συγκροτήματος που δημιούργησε το 1989 ο Jorge Varrecoso Gon&#231;alves. Η αλλαγή στο ύφος είναι άρρηκτα συνυφασμένη με τη αρχή της συνεργασίας του σχήματος με την Teresa Salgeiro το 2006, όταν ο Jorge Varrecoso ξεκίνησε να δουλεύει πάνω στο project "La Serena". Τα τραγούδια που συμπεριλήφθηκαν σε αυτήν την παραγωγή, επιλέχτηκαν με μεγάλο μεράκι και πολύ πάθος από τους συνθέτες και τους ερμηνευτές τους. Συνθέσεις από Πορτογαλία, Ιταλία, Γαλλία, Πράσινο Ακρωτήρι, Μεξικό, Βραζιλία, Αργεντινή, σεφαραδίτικα τραγούδια, κ.α.

    "Είμαι πολύ ευγνώμων που μου δόθηκε αυτή η καταπληκτική ευκαιρία να συμμετέχω σ αυτήν την παραγωγή μαζί με την αδιαμφισβήτητη πρέσβειρα της Πορτογαλικής μουσικής σκηνής και κάναμε μαζί αυτό το υπέροχο ταξίδι", δηλώνει ο Goncalves.

    "Στο La Serena ήθελα να ερμηνεύσω τραγούδια από μέρη που είχα προσωπική επαφή. Επέλεξα τραγούδια και μουσικές από χώρες που με είχαν υποδεχθεί με πολλή θέρμη, όταν τις επισκέφθηκα τραγουδώντας με τους Madredeus, φτιάχνοντας ένα set list που αποτελεί ένα ταξίδι ανά την υφήλιο", λέει η Salgueiro για τα τραγούδια που επέλεξε.

    "Μαζί με τον Pedro καταλήξαμε στην επιλογή του τίτλου "La Serena" (η σειρήνα) καθώς όλη η παραγωγή μας θύμιζε το παραμύθι της "Μικρής Γοργόνας", που είναι γοητευμένη από τις μουσικές και τους ήχους που ακούει, από μέρη στα οποία δεν μπορεί ακόμα να επισκεφθεί. Όμως μαθαίνει τους στίχους και τις μελωδίες, για να είναι έτοιμη, όταν θα έρθει και το δικό της κάλεσμα, να ξεκινήσει το δικό της μακρινό ταξίδι", συμπληρώνει η τραγουδίστρια.

    Μια ξεχωριστή μουσική περιπλάνηση, ένα γοητευτικό παραμύθι, γεμάτο ήχους και μουσικές του κόσμου με την αισθαντική φωνή της Teresa Salgueiro μάς περιμένουν την Κυριακή 20 Απριλίου στο Παλλάς: μια βραδιά που δεν πρέπει να χάσει κανείς!

    H συναυλία τελεί υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Πορτογαλίας στην Ελλάδα και του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων.

    Προπώληση Εισιτηρίων - Στα ταμεία του Παλλάς, CityLink, Βουκουρεστίου 5, Aθήνα Τηλ.: 210-3213100 - Στo δισκοπωλείο Fnac (The Mall, Mαρούσι)

    Για αγορά εισιτηρίων με πιστωτική κάρτα : τηλεφωνικά στο : 210 8108181 μέσω ίντερνετ στο : www.ellthea.gr τιμές : από 35 εως 80 ευρώ

    [02] Πολιτισμός

    MIRfestival: Πρόσκληση συμμετοχής σε απογείωση

    15/4/2008 10:42:00 μμ

    Το νέο διεθνές φεστιβάλ της πόλης είναι γεγονός! Το φεστιβάλ MIR είναι, όπως λέει και το όνομά του, παραπέμποντάς μας στον πρώην ρωσικό διαστημικό σταθμό, ένας δορυφόρος που σφύζει από ζωή και από παράξενα και ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά πρότζεκτ! Οι προσκεκλημένοι καλλιτέχνες προσγειώνονται σ αυτόν για να παρουσιάσουν τα έργα τους και να συνεχίσουν το ταξίδι τους στο χωροχρόνο. Το MIRfestival θα φιλοξενεί πειραματικές δημιουργίες στα όρια των τεχνών, εκεί όπου η σκηνή συναντά την εικόνα μέσω των νέων τεχνολογιών, και φιλοδοξεί να αποτελέσει έναν ανοιχτό χώρο δημιουργίας.

    Ως φεστιβάλ αστικού πολιτισμού, του οποίου το σκηνικό είναι η Αθήνα, με αφετηρία το διεθνή διάλογο για τον πολιτισμό και στόχο τη δημιουργική συνάντηση του ζωντανού θεάματος με τα νέα τεχνολογικά μέσα και τις πιο σύγχρονες μορφές των εικαστικών τεχνών, το MIRfestival έρχεται για να δώσει το λόγο σε όλες τις εξελίξεις που ως τώρα σιωπηλά πολιορκούσαν την πόλη μας.

    Το πρώτο MIRfestival προγραμματίζεται για τον Σεπτέμβριο του 2008, θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και θα διαρκέσει περίπου μία εβδομάδα. Διοργανώνεται από τον Πολιτισμικό Οργανισμό του Δήμου Αθηναίων και την αστική μη κερδοσκοπική εταιρία MIR σε συνεργασία και με άλλους πολιτιστικούς φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού που θα ανακοινωθούν σύντομα, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Χριστιάνας Γαλανοπουλου και των συνεργατών της. Οι βασικοί χώροι διεξαγωγής του φεστιβάλ θα είναι το Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου "Μελίνα" στο Θησείο και το Θέατρο Αλκμήνη, αλλά θα χρησιμοποιηθούν και άλλοι ανοιχτοί και κλειστοί χώροι που θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

    Με την πεποίθηση ότι ο πειραματισμός των καλλιτεχνών που έχουν πραγματικά ένα όραμα να μοιραστούν με το κοινό, το πείραμα στα όρια των τεχνών με τη χρήση κάθε είδους τεχνικής και τεχνολογίας είναι ακριβώς αυτό που γεννά το νέο στη σύγχρονη τέχνη, το MIRfestival προσκαλεί τους καλλιτέχνες που επιθυμούν να συμμετάσχουν, να καταθέσουν τις προτάσεις τους μέχρι την Πέμπτη 15 Μαΐου.

    Από τις προτάσεις που θα κατατεθούν για περφόρμανς, μικρής κλίμακας παραστάσεις πειραματικού χαρακτήρα, πειραματισμούς με ηλεκτρονική μουσική και νέες τεχνολογίες, ταινίες, εγκαταστάσεις, interactive εγκαταστάσεις, locative media projects, παρεμβάσεις στην πόλη ή άλλου τύπου καλλιτεχνικά πειράματα, θα επιλεγούν αυτές που θα παρουσιαστούν στο φεστιβάλ μαζί με τις ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές που απαρτίζουν ήδη τον προγραμματισμό της διοργάνωσης.

    Στο διαδικτυακό τόπο του φεστιβάλ www.mirfestival.gr , στο υπομενού MIR ΟΔΗΓΙΕΣ, οι ενδιαφερόμενοι θα βρουν όλες τις απαραίτητες κατευθύνσεις για την υποβολή των προτάσεών τους, καθώς και τα έντυπα που θα χρειαστεί να συμπληρώσουν.

    Ετοιμαστείτε για την απογείωση! Έρχεται το MIRfestival 2008! Αθήνα, 12-20 Σεπτεμβρίου 2008 www.mirfestival.gr

    [03] Κοινωνία

    Συναυλία-διαμαρτυρία στον Πειραιά

    15/4/2008 10:28:00 μμ

    Συναυλία με κεντρικό σύνθημα "το λιμάνι δεν πωλείται" πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Κοραή η ΟΜΙΛΕ, η Ενωση Λιμενεργατών Ελλάδας, το Εργατικό Κέντρο Πειραιά, η Νομαρχία και ο Δήμος.

    Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος δήλωσε ότι κυβέρνηση έχει βρει μια πατέντα, ότι προσοδοφόρο να το εκποιεί αντί πινακίου φακής. Η πολιτική της ΝΔ είναι ανεύθυνη και καιροσκοπική και βοηθάει λίγους κερδοσκόπους, είπε ο κ. Παπανδρέου και συνέχισε πως, δεν εξυπηρετεί το λαό και είναι πάνδημη η αντίδραση. "Μπορεί να υπάρξει συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και αναπτυξιακή βάση. Σε καμιά περίπτωση δεν πρέπει να παραχωρηθούν τα λιμάνια του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης", σημείωσε.

    Στο σύντομο μήνυμά του ο Παναγιώτης Φασούλας τόνισε ότι συντάσσεται σε μία σταθερή και ωφέλιμη για το δημόσιο συμφέρον εργασία και συμπλήρωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων οι οποίοι έφτιαξαν το λιμάνι και το οδήγησαν σε περίοπτη θέση.

    Στην εκδήλωση-συναυλία με τον Μανώλη Μητσιά παρέστησαν ο γραμματέας του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Ραγκούσης, ο νομάρχης Πειραιά Γιάννης Μίχας, ο δήμαρχος της πόλης Παναγιώτης Φασούλας, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Γρηγόρης Νιώτης και Γιάννης Διαμαντίδης, του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη και του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρος Δρίτσας και Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    [04] Πολιτική

    Ικανοποίηση ΣΥΝ για δημοσκοπήσεις

    15/4/2008 10:21:00 μμ

    Την ικανοποίηση του για τα ποσοστά των τελευταίων δημοσκοπήσεων εξέφρασε ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας, κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε στην Πάτρα. Μάλιστα ανέφερε χαρακτηριστικά: "Είμαστε ικανοποιημένοι, αφού αποτυπώνεται σε κάθε περίπτωση τριπλασιασμός των δυνάμεων μας. Είναι λογικό να κριθούμε σε βάθος χρόνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει δημοσκοπικό, αλλά κοινωνικό ρεύμα".

    Σχολιάζοντας ο Αλέξης Τσίπρας, τα όσα εξήγγειλε από την Πάτρα την περασμένη Τρίτη ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης σχετικά με το ΕΣΠΑ 2008-2013, είπε ότι "δεν πρέπει να μιλάμε για πλασματικούς δείκτες, αλλά για πραγματικούς στην πιο υποβαθμισμένη Περιφέρεια της χώρας με τις μεγάλες ελλείψεις σε βασικές υποδομές".

    Απαντώντας στη συνέχεια σε επικρίσεις που διατυπώθηκαν από στελέχη του ΠΑΣΟΚ ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι "στην πολιτική δεν μετράει το μέικ άπ". Και συνέχισε: "Οι δικές μας προγραμματικές θέσεις συμβαδίζουν με την κοινή λογική" και παρέπεμψε "στο εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο" όπως είπε, το οποίο ανακοίνωσε ότι θα εκπονηθεί σύντομα.

    Σχολιάζοντας στη συνέχεια πρόσφατες βολές της γενικής γραμματέως της Κ.Ε. του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα είπε μεταξύ άλλων «ότι τα στελέχη του ΚΚΕ θα κουραστούν μέχρι να επιβεβαιώσουν τις προβλέψεις τους, πως ο Συνασπισμός της Ριζοσπαστικής Αριστεράς θα γίνει δύναμη του κατεστημένου». Στη συνέχεια όμως ανέφερε ότι "στόχος του Συνασπισμού είναι να απαντά σε αυτές τις επιθέσεις, με αντεπιθέσεις φιλίας".

    Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Πάτρα ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε αρχικά με εκπρόσωπους γιατρών και εργαζομένων στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του, ο πρόεδρος του Συνασπισμού έκανε λόγο για απαξίωση του ΕΣΥ, ενώ χαρακτήρισε τους γιατρούς "ανθρακωρύχους με λευκή μπλούζα".

    Στη συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε και τον καταυλισμό Αγανών μεταναστών, στην παραλιακή ζώνη της Πάτρας. Ο πρόεδρος του Συνασπισμού, μίλησε με τους μετανάστες και έκανε λόγο για την ανάγκη ανάληψης πρωτοβουλιών από όλους, πρωτίστως όμως όπως είπε από την κυβέρνηση. Μάλιστα όπως δήλωσε "είναι ντροπή για την χώρα να ζουν άνθρωποι κάτω από αυτές τις συνθήκες", προσθέτοντας ότι "δεν υπάρχουν λαθραίες ζωές".

    Επίσης ο Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε και με κατοίκους που μένουν δίπλα από τον καταυλισμό.

    [05] Οικονομία

    Για ασφαλιστική κάλυψη των υπαγομένων

    Stage: Επανεξετάζεται το ισχύον καθεστώς

    15/4/2008 10:11:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Την πλήρη ασφαλιστική κάλυψη των υπαγομένων σε προγράμματα εργασιακής εμπειρίας (stage) εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας Φάνη Πάλλη-Πετραλιά.

    Όπως είπε η κ. Πετραλιά, στο πλαίσιο ακρόασης του διοικητή του ΟΑΕΔ Γ. Βερναρδάκη από την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή, η κυβέρνηση αντιμετωπίζει το θέμα των στέιτζ σε "άλλη βάση" και συζητά για το θέμα αυτό με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Ο κ. Βερναρδάκης -ο επαναδιορισμός του οποίου στη θέση του διοικητή του ΟΑΕΔ εγκρίθηκε από την Επιτροπή ΔΕΚΟ της Βουλής και ψηφίστηκε από τους βουλευτές της ΝΔ- είπε ότι "προγραμματίζεται στο πολύ σύντομο μέλλον η συνολική αναμόρφωση (των stage) με πολύ βραχύτερη χρονική διάρκεια και με ασφαλιστική κάλυψη (των υπαγομένων)".

    [06] Πολιτική

    Ακρόαση Ζορμπά ζητά η αντιπολίτευση

    15/4/2008 10:07:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Επιστολή προς τον πρόεδρο της επιτροπής Θεσμών & Διαφάνειας Απ. Σταύρου προκειμένου να κληθεί σε ακρόαση ο Πρόεδρος της επιτροπής καταπολέμησης του "μαύρου χρήματος" Γ.Ζορμπάς απέστειλαν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ Απ. Κακλαμάνης, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Πετσάλνικος, του ΚΚΕ Γ. Κανέλλη και του ΣΥΡΙΖΑ Φ. Κουβέλης.

    Οι βουλευτές της αντιπολίτευσης ζητούν να ενημερώσει ο κ. Ζορμπάς για τη λειτουργία της Εθνικής Επιτροπής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Προϊόντων από Εγκληματικές Ενέργειες και ειδικότερα για το θέμα των δομημένων ομολόγων.

    [07] Κοινωνία

    Βαριές κατηγορίες

    Κατάθεση Ζαχόπουλου που "καίει"

    15/4/2008 9:57:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Πολιτισμού Χρήστος Ζαχόπουλος που ολοκλήρωσε την κατάθεσή του, καίει τα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση της απόπειρας εκβιασμού του. Όσα έχει πει σε ανακριτή και εισαγγελέα, είναι άκρως επιβαρυντικά για την 35χρονη υφισταμένη του, τους τρείς δικηγόρους αλλά και τον κομιστή του πολυσυζητημένου DVD. Μάλιστα στην κατάθεσή του τους κατονομάζει ως μέλη μιας αδίστακτης συμμορίας, ενώ δεν θεωρεί αμέτοχο και τον εργατολόγο. Ξετυλίγοντας ενώπιον του ανακριτή το κουβάρι αυτής της υπόθεσης, ο πρώην γενικός γραμματέας φέρεται να λέει μεταξύ άλλων πως οι δύο νομικοί τον ενημέρωσαν περί τα τέλη Οκτώβρη ότι η 35χρονη είχε στα χέρια της υλικό από συνάντησή τους και θέλει 200.000 ευρώ και διορισμό στο Δημόσιο. Προσφέρθηκαν να τον βοηθήσουν. Και το συγκλονιστικό όπως καταθέτει είναι ότι σ΄ αυτή τη συνάντηση φάνηκε το ποιόν του δικηγόρου, που πρότεινε να αναλάβουν την 35χρονη κάποια άτομα και να μην την ξαναδεί κανείς. Δηλαδή να την σκοτώσουν. Μίλησαν επίσης και για πλαστά χαρτονομίσματα, ώστε να την παγιδεύσουν. Ο Χρήστος Ζαχόπουλος τα απέρριψε και τα δύο ενώ όπως επισημαίνει. Αυτοί το έπαιξαν φίλοι, ότι δήθεν δεν συμφωνούν με αυτά που θέλει η 35χρονη, αλλά στην ουσία δρούσαν σαν όργανά της. Ο Χρήστος Ζαχόπουλος ευθέως πάντως λέει, ότι η κατηγορούμενη τον εκβίασε στις 16 Νοεμβρίου κατά την επίσκεψή της στο Υπουργείο, όπου του ζήτησε ή μονιμοποίηση ή 200.000 ευρώ. Διαφορετικά θα τα έβγαζε όλα στον Τύπο.

    Τι απαντά η 35χρονη

    Από τον Κορυδαλλό η 35χρονη μέσω του δικηγόρου της, σχολιάζοντας την κατάθεση Ζαχόπουλου είπε τα εξής: "Είναι προφανές ότι ο κ. Ζαχόπουλος για δικούς του λόγους αποφάσισε να μην πει όλη την αλήθεια για κρίσιμες πτυχές της υπόθεσης. Γεγονός που τον οδήγησε σε κενά και αντιφάσεις στην προσπάθειά του να αποδώσει επιλεκτικά ευθύνες". Από ποιόν έφτασε τελικά αυτό το υλικό στο Μαξίμου; Χωρίς αμφιβολία ο πρώην γενικός γραμματέας λέει πως πιστεύει τον Γιάννη Ανδριανό, και συμπεριλαμβάνει τον κομιστή στα μέλη της συμμορίας που συμμετείχαν στην αναπαραγωγή και προσπάθεια διακίνησης του υλικού. Όσον αφορά σε τυχόν κυβερνητικές πιέσεις, υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση έδειξε άριστη συμπεριφορά απέναντί του και χειρίστηκε το θέμα πολύ σωστά και δίκαια. Μέχρι στιγμής για τα όσα ισχυρίζεται ο Χρήστος Ζαχόπουλος, δεν υπάρχει καμία αντίδραση από τον φερόμενο ως κομιστή.

    [08] Πολιτική

    Συνάντηση Χατζηγάκη-Μπάγια

    15/4/2008 9:53:00 μμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΝΕΤ 105.8

    Τον υπουργό Δικαιοσύνης Σωτήρη Χατζηγάκη επισκέφθηκε σήμερα ο πρόεδρος της Ενωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Σωτήρης Μπάγιας σε βάρος του οποίου έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη για όσα είπε σε συνέντευξή του για τα τεκταινόμενα στο χώρο της δικαιοσύνης.

    Η συνάντηση ήταν προγραμματισμένη πριν την αναχώρηση του υπουργού Δικαιοσύνης για τις ΗΠΑ και αντικείμενο της συνάντησης όπως έγινε γνωστό από το υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν υπηρεσιακά θέματα και η αύξηση των θέσεων των εισαγγελικών λειτουργών.

    Σύμφωνα με πληροφορίες, εθίγη και το θέμα της πειθαρχικής δίωξης που έχει ασκηθεί κατά του κ. Μπάγια.

    [09] Κόσμος

    Ρώμη, Ιταλία

    Οι προτεραιότητες του Μπερλουσκόνι

    15/4/2008 9:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 15/4/2008 10:51:28 μμ)

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ο Ιταλός μέλλων πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι την επομένη της εκλογικής νίκης του δήλωσε ότι επιδιώκει να συσταθεί μία "στρατιά του καλού" για να προστατευθούν από το "κακό" οι πολίτες, ενώ βεβαίωσε ότι δεν αποκλείει αύξηση απελάσεων και διαβεβαίωσε για "αγώνα" κατά της λαθρομετανάστευσης. Μιλώντας στην κρατική τηλεόραση Rai, ο Μπερλουσκόνι τόνισε: "Πρέπει να ενδυναμωθούν τα πλησίον του πολίτη αστυνομικά τμήματα για να διατεθεί υπέρ αυτού και εναντίον του κακού μία στρατιά του καλού". "Πρέπει να κάνουμε νέο ξεκίνημα, με τη σύμφωνη γνώμη των ενδιαφερομένων, να στείλουμε στα σπίτιά τους ξένους που δεν ανήκουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση (ΕΕ), που δεν έχουν δουλειά, κατοικία και ζουν εγκληματώντας", βεβαίωσε ο μέλλων πρωθυπουργός.

    Ο δεξιός συνασπισμός του οποίου ηγήθηκε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι κατέκτησε "αυτοδύναμη" πλειοψηφία στην Κάτω Βουλή χάρη και στην εκλογική επιτυχία της "συμμάχου" Λέγκας του Βορρά, που εναντιώνεται στην μετανάστευση γενικώς. Ήδη η προηγούμενη κυβέρνηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι (από το 2001 έως το 2006) είχε σκληρύνει την πολιτική της κατά της μετανάστευσης. Εντωμεταξύ άλλες "προτεραιότητες" της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, θα είναι η κατάσταση της αεροπορικής εταιρείας "Alitalia" και η κρίση με τα απορρίμματα στη Νάπολη, ανακοίνωσε σήμερα ο νικητής των βουλευτικών εκλογών. "Δεν πιστεύω ότι υπάρχουν ανυπέρβλητες δυσκολίες" για να παραμείνει ιταλική η εταιρεία Alitalia", δήλωσε, επιβεβαιώνοντας την προτίμηση του για μια εθνική λύση για να διευθετηθούν οι δυσκολίες του αερομεταφορέα μπροστά στην προσφορά αγοράς από την κοινοπραξία Air France-KLM.

    Ο ιταλικός κρατικός αερομεταφορέας διαθέτει "στενά χρονικά περιθώρια" από την άποψη των πόρων, προϊδέασε σήμερα ο πρόεδρος της "Αλιτάλια" Αριστιντ Πόλις στο τέλος της συνάντησής του με τους συνδικαλιστές. "Μάς απομένουν λίγα χρήματα, μάς απομένει γενικώς λίγος χρόνος, η κατάστασή μας σήμερα είναι δραματική", τόνισε ο κ. Πόλις.

    Η Γερμανίδα Καγκελάριος Ανγκελα Μέρκελ συνεχάρη σήμερα τον εκλεγμένο πρωθυπουργό της Ιταλίας για την "πειστική" νίκη του στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με έναν εκπρόσωπο. Η κυρία Μέρκελ "συνεχάρη θερμά από το τηλέφωνο τον κ. Μπερλουσκόνι για την πειστική εκλογική του νίκη", δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Ούλριχ Βίλχελμ. Η καγκελάριος εκφράζει την ικανοποίηση της για την εξακολούθηση μιας συνεργασίας με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με τον οποίο έχει συνεργαστεί καλά στο παρελθόν, πρόσθεσε. Η Ιταλία είναι, ειδικότερα ενόψει της συνεργασίας σε θέματα ευρωπαϊκής πολιτικής, ένας σημαντικός εταίρος της Γερμανίας, δήλωσε η Μέρκελ η οποία κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στην Γερμανία, πρόσθεσε ο Βίλχελμ.

    Το πρώτο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησής του Μπερλουσκόνι θα γίνει στη Νάπολη, "σύμβολο" της σημασίας που αποδίδει στη διευθέτηση της κρίσης με τα απορρίμματα που έχει πλήξει αυτή την πόλη του Νότου και την περιοχή της.

    Σκιώδη κυβέρνηση θα σχηματίσει ο Βελντρόνι

    Εντωμεταξύ, ο ηγέτης του ιταλικού Δημοκρατικού Κόμματος, Βάλτερ Βελντρόνι που έχασε τις τελευταίες εκλογές, θα σχηματίσει "σκιώδη κυβέρνηση" που θα εποπτεύει εάν θα εφαρμοστούν όλες οι προεκλογικές υποσχέσεις της Δεξιάς. "Θα συστήσουμε μια κυβέρνηση της αντιπολίτευσης, ένα σκιώδες υπουργικό συμβούλιο που θα έχει τον ίδιο αριθμό υπουργών με αυτό της νέας κυβέρνησης της Δεξιάς, του Σίλβιο Μπερλουσκόνι", ανακοίνωσε ο κ. Βελντρόνι σε σημερινή συνέντευξη Τύπου. "Θα κάνουμε μια αντιπολίτευση που θα βασίζεται στο πρόγραμμά μας και υποσχόμαστε ότι παράλληλα θα παρακολουθούμε εάν οι υποσχέσεις της Δεξιάς θα γίνουν πράξη", πρόσθεσε ο ηγέτης της κεντροαριστεράς. Σε άλλο σημείο των δηλώσεών του ο κ. Βελτρόνι ανέφερε ότι θα συζητήσει και με άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, κυρίως με το κεντροδεξιό καθολικό κόμμα, που με ηγέτη τον πατέρα Φερδινάνδο Κασίνι έλαβε στις εκλογές λίγο πάνω από το 5%.

    Υπενθυμίζεται ότι στις τωρινές εκλογές η ιταλική Δεξιά υπό τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι έλαβε την απόλυτη πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων (340 έδρες στις 617) και στη Γερουσία (168 έδρες στις 315) κυρίως χάρη στις ψήφους της συμμάχου της, της Λέγκας του Βορρά που διπλασίασε το ποσοστό της.

    [10] Κοινωνία

    Έλεγχος από το υπουργείο Παιδείας

    "Μαϊμού" πτυχία από ιδιωτικά ΤΕΕ

    15/4/2008 8:35:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Νέες καταγγελίες έρχονται στο φως, για παράνομους τίτλους σπουδών που χορηγούν, έναντι αμοιβής, ιδιωτικά ΤΕΕ. Δύο χιλιάδες πτυχία της περιόδου 2004 -2008 έχει ήδη ανακαλέσει το υπουργείο Παιδείας, ενώ αποκαλύπτονται διαρκώς όλο και περισσότερες περιπτώσεις. Τα ιδιωτικά ΤΕΕ που τα χορήγησαν έχουν υποστεί κυρώσεις η έχουν κλείσει, ωστόσο η βιομηχανία άκυρων η ψευδών πτυχίων καλά κρατεί. Τα πτυχία στην πλειονότητά τους δεύτεροι τίτλοι σπουδών, με βαθμό άριστα, έδιναν στους κατόχους τους έως και 1.000 μόρια για πρόσληψη στο δημόσιο, μέσω ΑΣΕΠ, χωρίς οι υποψήφιοι καν να παρακολουθήσουν μαθήματα και φυσικά με το αζημίωτο. Η χρήση των πτυχίων αυτών ποικίλει. Kαθηγητής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων διευκόλυνε πτυχιούχους του ΤΕΕ της συζύγου του να εισαχθούν στο πανεπιστήμιο με κατατακτήριες.

    Όπως εκτιμά η Ομοσπονδία Λειτουργών Ιδιωτικής Εκπαίδευσης που δημοσιοποιεί τις καταγγελίες, από τις 3.200 θέσεις που θα διατεθούν στο δημόσιο μέσω ΑΣΕΠ το επόμενο διάστημα, το 85% θα καταληφθούν από υποψηφίους που έχουν κάποιο πλαστό τίτλο και γι αυτό ζητούν να ανασταλούν οι διαδικασίες των διαγωνισμών που βρίσκονται σε εξέλιξη. Κυκλώματα πλαστών πτυχίων ΤΕΕ έχουν ήδη αποκαλυφθεί στην Λάρισα, τα Τρίκαλα, τα Γιάννενα, την Αθήνα, τη Λαμία, την Άρτα και η έρευνα συνεχίζεται.

    [11] Τεχνολογία

    Υπουργείο Μεταφορών

    "Εισιτήριο" για φθηνότερο Ίντερνετ

    15/4/2008 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ

    Οι πολίτες που χρησιμοποιούν ετήσια κάρτα απεριόριστων διαδρομών για τις μετακινήσεις τους με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, θα μπορούν ως το τέλος του χρόνου να αποκτούν φθηνότερες συνδέσεις γρήγορου ίντερνετ. Αυτό αποτελεί μια από τις πολλές δράσεις κοινωνικής συνεισφοράς που θα εφαρμόσει το Υπουργείο Μεταφορών. Στο πλαίσιο των ιδίων δράσεων θα κυκλοφορήσει ως ένθετο σε παιδικά και νεανικά έντυπα ένα ηλεκτρονικό παιχνίδι κυκλοφοριακής αγωγής με τίτλο "έλα στη θέση του οδηγού". Επίσης θα επιδοτείται η απόκτηση ηλεκτρονικών υπολογιστών από άτομα με ειδικές ανάγκες, ενώ στο υπουργείο Μεταφορών θα δημιουργηθεί δίκτυο για την ανακύκλωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και χαρτιού. Όπως επισήμανε ο υπουργός Μεταφορών Κωστής Χατζηδάκης, όλα αυτά υποδηλώνουν, την ευαισθητοποιημένη οικονομική, κοινωνική και περιβαλλοντική λειτουργία του υπουργείου Μεταφορών.

    [12] Υγεία

    Παρίσι, Γαλλία

    Μέτρα κατά της προώθησης της ανορεξίας

    15/4/2008 7:40:00 μμ

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ-ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Ένα κείμενο που ποινικοποιεί την προτροπή σε ανορεξία, με ποινή που φτάνει και τα δύο χρόνια φυλάκισης, υιοθέτησαν σήμερα οι Γάλλοι βουλευτές, κυρίως όταν γίνεται μέσω του διαδικτύου, σε μια προσπάθεια να καταπολεμηθεί η ασθένεια αυτή, από την οποία πάσχουν τουλάχιστον σαράντα χιλιάδες άτομα στη Γαλλία, κυρίως νέες γυναίκες. Το κείμενο που, εάν τελικώς εγκριθεί από τη Γερουσία, θα επιτρέπει την τιμωρία διαφόρων ιστοσελίδων με την επωνυμία "pro-ana" (υπέρ της ανορεξίας), ένα κίνημα που ξεκίνησε από τις ΗΠΑ και αναπτύχθηκε πολύ και επεκτάθηκε από το 2.000 σχεδόν παντού. Τα μέλη του κινήματος αυτού, που στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι νεαρά κορίτσια, ισχυρίζονται ότι η ανορεξία δεν είναι αρρώστια αλλά ένας νέος "τρόπος ζωής" που οποίος θέλει τον ακολουθεί και ασπάζεται τις ιδέες και τη λογική του. "Τα μηνύματα που στέλνονται μέσω των ιστοσελίδων αυτών είναι μηνύματα θανάτου. Η χώρα μας θα πρέπει να έχει τη δυνατότητα να τα στιγματίσει και να καταδικάσει αυτούς που κρύβονται πίσω από τέτοιου είδους ιστοσελίδες", ανέφερε η υπουργός Υγείας της Γαλλίας, Ροζελίν Μπασλό. Για την ίδια, "το να δίνει κάποιος συμβουλές σε νέες κοπέλες να λένε ψέματα στους γιατρούς, να τους υποδείχνουν διάφοροι επιτήδειοι τροφές εύκολες στη χώνεψη και να τις παρακινούν να φτάνουν στα άκρα (να κάνουν εμετό) μόλις φάνε κάτι, ε, αυτό δε σημαίνει κατά κανένα τρόπο ελευθερία έκφρασης". Η εξέταση του κειμένου αυτού γίνεται μια εβδομάδα μετά από την υπογραφή από τους ασχολούμενους με τη μόδα στη Γαλλία, μιας "χάρτας" κατά της ανορεξίας και κατά της "σκελετωμένης" εικόνας των μοντέλων. Το κείμενο που υιοθέτησαν οι γάλλοι βουλευτές προβλέπει ποινή έως δύο χρόνων και χρηματικό πρόστιμο 30 χιλιάδων ευρώ σε όσους ωθούν τα νέα κορίτσια στην ανορεξία και σε τρία χρόνια φυλάκιση και 45 χιλιάδες ευρώ πρόστιμο εάν τελικώς οι "συμβουλές" τους οδήγησαν τα άτυχα θύματά τους στο θάνατο.

    Στη Γαλλία πάνω από 40 χιλιάδες άτομα πάσχουν από ανορεξία και το 90% αυτών είναι νέα κορίτσια ηλικίας 12-13 ετών και 18-19 ετών.

    Δραστικά όμως μέτρα κατά της ανορεξίας, έχουν ήδη ληφθεί στη Μαδρίτη και κυρίως στα μανεκέν που δίνουν το "κακό" παράδειγμα στα νεαρά κορίτσια, καθώς και στους οίκους μόδας που δε φτιάχνουν ρούχα σε μεγάλα μεγέθη. Τα μεν ισχνά μανεκέν αποκλείονται από τις επιδείξεις μόδας, οι δε οίκοι μόδας υποχρεούνται να κατασκευάζουν και ρούχα για παχουλές γυναίκες. Οι άλλες πρωτεύουσες μόδας στον κόσμο προς το παρόν προτίμησαν απλώς να περιοριστούν σε κάποιους κανόνες δεοντολογίας χωρίς όμως δεσμευτικό χαρακτήρα.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 15 April 2008 - 20:49:59 UTC