Browse through our Collection of Directories for Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ανακαινισμένη η Πατριαρχική Βιβλιοθήκη
  • [02] "Αυτοκτόνησε" η ΑΕΚ
  • [03] Δεύτερος στην Ευρώπη ο Μάρας
  • [04] Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ
  • [05] Kαθάρισε μέσα σε 7΄ ο Παναθηναϊκός
  • [06] "Σφαγή" Ιντερ, Ρόμα για τον τίτλο
  • [07] "Ασημένιες" οι Μπισκιτζή, Τσιάβου
  • [08] Παγκόσμιο ρεκόρ στο βάδην
  • [09] Με το δεξί στα ημιτελικά οι "αιώνιοι"
  • [10] Μάχη για τη 2η θέση στη Γερμανία
  • [11] Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ ο Χασιώτης
  • [12] Έχασε ο Πανσερραϊκός

    [01] Πολιτισμός

    Ανακαινισμένη η Πατριαρχική Βιβλιοθήκη

    11/5/2008 9:36:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τα εγκαίνια της Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης στην Αλεξάνδρεια τέλεσε την Κυριακή ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος, παρουσία του Αλεξανδρινού στη καταγωγή Προέδρου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας Τάκη Αράπογλου, καθώς η Τράπεζα ήταν εκείνη που προσέφερε τα χρήματα για την ανακαίνιση αυτή. Πλήθος κόσμου βρέθηκε στο χώρο της ιστορικής βιβλιοθήκης για να θαυμάσει τον αστείρευτο πολιτιστικό πλούτο. Την τελετή τίμησε με την παρουσία του ο υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, Θεόδωρος Κασσίμης, ο πρόεδρος του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού Στέφανος Ταμβάκης, ο Κυβερνήτης της Αλεξάνδρειας Άντελ Λαμπίμπ, πολλά μέλη της Ιεράς Συνόδου του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, διπλωματικές και παροικιακές αρχές.

    Ένας πραγματικός θησαυρός

    Η σωτηρία της εξαιρετικά σημαντικής και πολύπαθης Πατριαρχικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρείας είναι πια γεγονός. Με χρήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, οι φημισμένες συλλογές της βιβλιοθήκης συντηρήθηκαν, από τους ειδικούς του Μορφωτικού Ιδρύματος της Εθνικής Τραπέζης και αναδεικνύονται πλέον στο Μέγαρο του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, όπου την Παρασκευή έγιναν τα εγκαίνια της Βιβλιοθήκης, με κάθε επισημότητα.

    Χειρόγραφοι κώδικες αιώνων, θρησκευτικού, κυρίως, περιεχομένου, που χρονολογούνται, οι αρχαιότεροι, από τον 10ο αιώνα μ.Χ, ευαγγελιστάρια, βίοι αγίων, μουσικά χειρόγραφα, όπως και χειρόγραφα με τραγωδίες του Αισχύλου, του Ευριπίδη, φιλοσοφικά έργα του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη, με σχόλια του Θεοδώρου Μετοχίτη, είναι κάποια από τα "αστέρια" της συλλογής, που αριθμεί 40.000 τίτλους βιβλίων, 7.000 παλαιές έντυπες εκδόσεις από το 1460 μέχρι το 1800.

    "Κώδικες αιώνων, χειρόγραφα που εμπεριέχουν την ιστορία, την δογματική και την εν γένει θεολογία της Ορθοδοξίας, αλλά και παλαίτυπα βιβλία, που αποτυπώνουν στιγμές από την διαχρονική πορεία και πολιτισμική προσφορά του Αιγυπτιώτη Ελληνισμού, αλλά και του Γένους μας ολόκληρου, αποδίδονται εκ νέου στην επιστημονική έρευνα, ώστε να επιβιώσουν της φθοράς του χρόνου και να περάσουν αλώβητα στην επόμενη γενιά`, τόνισε, μεταξύ άλλων, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ. Θεόδωρος Β, στον λόγο του κατά την διάρκεια της τελετής των εγκαινίων.

    Τον Αλεξανδρινό στην καταγωγή πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας Τάκη Αράπογλου, τίμησε ο Πατριάρχης Θεόδωρος με την ύψιστη διάκριση της Αλεξανδρινής Εκκλησίας, τον Μεγαλόσταυρο του Αγίου Μάρκου.

    Από την πλευρά του ο κ. Αράπογλου, δήλωσε ότι "η τιμή που του έγινε είναι και προσωπική, αλλά απευθύνεται στην Εθνική Τράπεζα την οποία εκπροσωπεί" και ότι η Εθνική Τράπεζα θα είναι πάντα στο πλευρό του Πατριαρχείου και στη συνέχεια του έργου της Βιβλιοθήκης, που είναι η ολοκλήρωση της ψηφιοποίησης και συντήρησης των συλλογών.

    Ο ελληνικός πολιτισμός στους δρόμους της Αλεξάνδρειας αναβλύζει με το σπίτι του Κωνσταντίνου Καβάφη και τον αναμμένο φάρο που θυμίζει το παρελθόν να ζεσταίνουν τις καρδιές των 1.000 περίπου Ελλήνων που έχουν απομείνει.

    [02] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    "Αυτοκτόνησε" η ΑΕΚ

    11/5/2008 11:15:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Ο Παναθηναϊκός θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο Τσάμπιονς Λιγκ και συγκεκριμένα στο β΄ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Σήμερα το βράδυ, η ΑΕΚ αναδείχθηκε ισόπαλη με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη με σκορ 2-2, οπότε η 6η και τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα.

    Ο Πανιώνιος προηγήθηκε στο 21΄ με κεφαλιά του Φερνάντεζ, αλλά στο 25΄ ο Ριβάλντο με πέναλτι και στο 39΄ ο Λυμπερόπουλος με κεφαλιά "γύρισαν" το παιχνίδι για λογαριασμό της ΑΕΚ. Στο 90΄, όμως, ο Σκούφαλης πέτυχε το 2-2 και έβαλε "ταφόπλακα" στις ελπίδες της Ένωσης για τη διεκδίκηση της δεύτερης θέσης. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους η κεφαλιά του Χετεμάι βρήκε το οριζόντιο δοκάρι του Μορέτο, ενώ στο 89΄ ο Μαϊστόροβιτς αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα, όπως και ο Καφές στις καθυστερήσεις.

    Ο Πανιώνιος μπήκε πολύ δυνατά στο παιχνίδι και στα πρώτα 15 λεπτά απείλησε τρεις φορές την εστία του Μορέτο. Στο 4΄ ο Γουνδουλάκης δεν εκμετελλεύτηκε την ασίστ του Σκούφαλη, στο 11΄ το σουτ του Μάκου έξω από την περιοχή έφυγε ελάχιστα άουτ από το αριστερό δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Τζιμπούρ άδειασε όποιον βρήκε μπροστά του, αλλά το σουτ που έπιασε μέσα από την περιοχή ήταν άστοχο. Η πιο μεγάλη ευκαιρία για τους Νεοσμυρνιώτες χάθηκε στο 16΄, με τον Τζιμπούρ να φεύγει από κανονική θέση, καθυστέρησε όμως, να πλασάρει το Μορέτο κι όταν το έκανε από πλάγια, αστόχησε.

    Το γκολ, πάντως, δεν άργησε να έρθει για τους "κυανέρυθρους". Στο 21΄ από την κούρσα του Σκούφαλη από δεξιά και τη σέντρα που έβγαλε, ο Φερνάντεζ με κεφαλιά νίκησε το Μορέτο κι έκανε το 1-0. Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Κρέσιτς ανέτρεψε το Μπλάνκο μέσα στην περιοχή και ο Πολατιάν σφύριξε το πέναλτι. Ο Ριβάλντο εκτέλεσε ψύχραιμα κι έκανε το 1-1. Το γκολ της ισοφάρισης "ανέβασε" ψυχολογικά τους "κιτρινόμαυρους", που στο 39΄ μπήκαν σε "θέση οδηγού" στο ματς με κεφαλιά-γκολ του Λυμπερόπουλου, από εξαιρετικά κεφαλιά-πάσα του Μπλάνκο. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, η κεφαλιά του Χετεμάι μετά το φάουλ του Φερνάντεζ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Μορέτο και στην επαναφορά της η μπάλα δεν πέρασε τη γραμμή.

    Στο 53΄ οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι του Αλβες πάνω στον Τζιμπούρ, χωρίς να έχουν δίκιο, ενώ στο 54΄ το απευθείας φάουλ του Ριβάλντο πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 55΄ ο Μπλάνκο μπήκε μέσα στην περιοχή, αλλά το σουτ που επιχείρησε ήταν απελπιστικά άστοχο. Στο 77΄ ο Κρέσιτς "νίκησε" τον Μπλάνκο στο τετ-α-τετ που είχαν. Ένα λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, ο Μαϊστόροβιτς είδε (σ.σ. σκόπιμα) τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή Πολατιάν κι αποβλήθηκε, ωστόσο, ο Σκούφαλης δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Στο 90΄ και μετά από σύγχυση μέσα στη μικρή περιοχή της ΑΕΚ ο κορυφαίος παίκτης του Πανιωνίου στο σημερινό παιχνίδι πέτυχε με σουτ το 2-2 και έστειλε στο "καναβάτσο" τους "κιτρινόμαυρους".

    Διαιτητής: Λ. Πολατιάν (Πέλλας)

    Κίτρινες: Κρέσιτς, Βάγκνερ, Χετεμάι, Μαϊστόροβιτς - Αλβες, Μπούρμπος, Καφές, Πλιάτσικας, Κονέ, Λυμπερόπουλος

    Κόκκινες: Μαϊστόροβιτς (89΄ δεύτερη κίτρινη) - Καφές (+90΄ δεύτερη κίτρινη)

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ε. Λίνεν): Κρέσιτς, Ντιαβαρά, Σκούφαλης, Τζιμπούρ, Κουτσόπουλος, Μάκος, Βάγκνερ (75΄ Σιαλμάς), Μαϊστόροβιτς, Γουνδουλάκης (64΄ Μανιάτης), Φερναντέζ, Χετεμάι (85΄ Καπετάνος)

    ΑΕΚ (Ν. Κωστένογλου): Μορέτο, Καφές, Ράμος, Αλβες, Ριβάλντο (63΄ Μαντούκα), Ασκάρατε, Μπλάνκο (79΄ Λαγός), Κονέ, Πλιάτσικας (+90΄ Παυλής), Μπούρμπος, Λυμπερόπουλος

    Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία

    Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ της Σούπερ Λίγκας: Παναθηναϊκός - Άρης 3-1 (56΄, 63΄ Καραγκούνης, 62΄ Εντόι - 74΄ Τιάγκο Ζεντίλ) Πανιώνιος-ΑΕΚ 2-2 (21΄ Φερναντέζ, 90΄ Σκούφαλης - 25΄ πέν. Ριβάλντο, 39΄ Λυμπερόπουλος)

    Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

    1. Παναθηναϊκός 20 --Τσάμπιονς Λιγκ 2. ΑΕΚ 15 --UEFA 3. Άρης 6 --UEFA (μέσω κυπέλλου) 4. Πανιώνιος 4 --Ιντερτότο

    [03] Αλλα σπορ

    Δεύτερος στην Ευρώπη ο Μάρας

    11/5/2008 10:10:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Αποστολή εξετελέσθη στη Λοζάνη, αλλά η γεύση θα μπορούσε να είναι πιο γλυκιά... Το 28ο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ενόργανης γυμναστικής πρόσφερε ένα ασημένιο μετάλλιο στην Ελλάδα στην κατηγορία των ανδρών, με τον Βλάση Μάρα στο μονόζυγο.

    Ο 25χρονος πρωταθλητής εκτέλεσε εξαιρετικά το πρόγραμμά του και βαθμολογήθηκε με 15,850, αλλά έχασε την ευκαιρία να γράψει ιστορία. Κι αυτό, γιατί εφόσον κέρδιζε θα αναδεικνυόταν πρωταθλητής Ευρώπης για τέταρτη φορά στο μονόζυγο και θα έσπαγε το ρεκόρ του Δυτικογερμανού Έμπερχαρντ Γκίνγκερ (τρία χρυσά μετάλλια στις σε ισάριθμες διοργανώσεις, με τελευταία αυτή του 1981). Ωστόσο, ο Γερμανός Φάμπιαν Χαμπίχεν, κάτοχος του ευρωπαϊκού και του παγκόσμιου τίτλου από πέρσι, συγκέντρωσε και πάλι υψηλότερη βαθμολογία (16,025), όπως και στον προκριματικό της Πέμπτης. Έτσι, το αγαπημένο παιδί της γερμανικής ομοσπονδίας έφτασε επίσης τους τρεις ευρωπαϊκούς τίτλους στο μονόζυγο (πριν από τη Λοζάνη, είχε επικρατήσει το 2005 και 2007).

    Ας είναι... Το ασημένιο μετάλλιο ήρθε για τον Βλάση Μάρα την κατάλληλη στιγμή και λίγο πριν από τη μάχη του Αυγούστου στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, όπου θα επιχειρήσει να πάρει πίσω το αίμα του. Όχι μόνο για την σημερινή ήττα από τον Χαμπίχεν, αλλά και για το άδοξο φινάλε της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς του 2004, στην Αθήνα.

    Ο τελικός του μονόζυγου ήταν γεμάτος από ...πτώσεις (Κασίνα, Βέμπερ και Κουλέσα) αλλά και τον Γερμανό Χαμπίχεν να εκμεταλλεύεται το πιο δύσκολο πρόγραμμά του (είχε μεγαλύτερη αρχική αξία). Ο Μάρας ήταν πάντως καλύτερος στην εκτέλεση και αυτό είναι και το σημείο αναφοράς, καθώς αποδεικνύεται ιδιαίτερα σταθερός στον αγώνα.

    Όσο για τον Βασίλη Τσολακίδη και τον τελικό του δίζυγου; Ο 29χρονος Θεσσαλονικιός προδόθηκε από την... αεροδυναμική του σώματός του, όταν σε μία από τις τελευταίες ασκήσεις του, βγήκε εκτός πορείας με αποτέλεσμα να πέσει. Η συνέπεια ήταν να καταταγεί 8ος μεταξύ των ισάριθμων φιναλίστ, με 14,475 βαθμούς. Ο "Ζορμπάς" που ακουγόταν από τα μεγάφωνα του σταδίου δεν του έφερε τύχη, αν και οι θεατές αναγνώρισαν την προσπάθειά του και τον αποθέωσαν...

    Εξάλλου, εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Κύπριος Ηρόδοτος Γιωργαλλάς, που κατετάγη 4ος στους κρίκους, διάκριση που είναι η μεγαλύτερη της χώρας του σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών. Άξιο αναφοράς ήταν επίσης το γεγονός ότι οι έξι νικητές στους τελικούς οργάνων των ανδρών ήταν από ισάριθμες διαφορετικές χώρες, ενώ η πιο σκληρή μάχη έγινε στο δίζυγο, όπου ο Σλοβένος Πέτκοβσεκ επικράτησε με διαφορά 25 χιλιοστών.

    [04] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Πρωταθλήτρια η Μάντσεστερ

    11/5/2008 9:50:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πρωταθλήτρια Αγγλίας για 17η φορά στην ιστορία της αναδείχθηκε σήμερα η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, μετά τη νίκη της με 2-0 επί της Γουίγκαν στο «JJB», στο πλαίσιο της 38ης και τελευταίας αγωνιστικής της πρέμιερ λιγκ. Οι «μπέμπηδες» άφησαν δύο βαθμούς πίσω τους την Τσέλσι (1-1 με τη Μπόλτον), αλλά ακόμη και σε περίπτωση ισοβαθμίας θα έπαιρναν τον τίτλο χάρη στη διαφορά τερμάτων.

    Ο Κριστιάνο Ρονάλντο εκτέλεσε εύστοχα στο 33΄ το πέναλτι που κέρδισε ο Ρούνι (ξεπέρασε τον τραυματισμό του και έπαιξε κανονικά) και με το 31ο τέρμα του στο φετινό πρωτάθλημα (μακράν πρώτος στο σχετικό πίνακα) άνοιξε το σκορ για τους «μπέμπηδες». Το «πάρτι» άρχισε στο 80΄ όταν ο Ράιαν Γκιγκς διαμόρφωσε το τελικό 2-0 και έδιωξε το όποιο άγχος από τους παίκτες του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον. Την ίδια στιγμή, η Τσέλσι αντιμετώπιζε πολλές δυσκολίες απέναντι στη Μπόλτον, προηγήθηκε με τον Σεβτσένκο, αλλά στις καθυστερήσεις ισοφαρίστηκε από τον Ντέιβις. Ετσι κι αλλιώς, οι «μπλε» μετά το 2-0 στο Γουίγκαν δεν είχαν πλέον ελπίδες και περιμένουν τη... ρεβάνς απέναντι στη Γιουνάιτεντ, στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ.

    Στην «ουρά» της βαθμολογίας, και οι τρεις ομάδες που απειλούνταν νίκησαν, οπότε τίποταν δεν άλλαξε. Η Μπέρμιγχαμ, παρά το 4-1 επί της Μπλάκμπερν, δεν είχε ούτως ή άλλως πολλές ελπίδες, ενώ η Ρέντινγκ συνέτριψε 4-0 την ήδη υποβιβασμένη Ντέρμπι και ήλπιζε. Φευ, το γκολ του Μέρφι στο 76΄ χάρισε στη Φούλαμ το «τρίποντο» σωτηρίας επί της Πόρτσμουθ στο «Φράτον Παρκ» και έστειλε τη Ρέντινγκ στην Τσάμπιονσιπ.

    Την πέμπτη θέση, που δίνει το εισιτήριο στο Κύπελλο UEFA, πήρε η Εβερτον, η οποία νίκησε 3-1 τη Νιούκαστλ στο «Γκούντισον Παρκ». Στη δεύτερη τη τάξει διασυλλογική διοργάνωση θα παίξουν επίσης η Τότεναμ, ως νικήτρια του λιγκ καπ, και μία εκ των Πόρτσμουθ και Κάρντιφ, που αναμετρώνται στον τελικό του κυπέλλου.

    Τα αποτελέσματα της 38ης αγωνιστικής, οι σκόρερ και η τελική βαθμολογία: Μπέρμιγχαμ-Μπλάκμπερν 4-1 (31΄ Μέρφι, 73΄, 89΄ Τζερόμ, 90΄+ Μουάμπα - 49΄ Πέντερσεν) Τσέλσι-Μπόλτον 1-1 (62΄ Σεβτσένκο - 90΄+ Ντέιβις) Ντέρμπι-Ρέντινγκ 0-4 (15΄ Χάρπερ, 61΄ Κίτσον, 69΄ Ντόιλ, 88΄ Λίτα) Εβερτον-Νιούκαστλ 3-1 (28΄, 82΄πεν. Γιακούμπου, 70΄ Λέσκοτ - 47΄πεν. Οουεν) Μίντλεσμπρο-Μάντσεστερ Σίτι 8-1 (16΄πεν., 58΄ Ντάουνινγκ, 36΄, 60΄, 90΄ Αφόνσο Αλβες, 70΄ Τζόνσον, 80΄ Ρόσεμπακ, 85΄ Αλιαντιέρ - 87΄ Ελάνο) Πόρτσμουθ-Φούλαμ 0-1 (76΄ Μέρφι) Σάντερλαντ-Αρσεναλ 0-1 (24΄ Γουόλκοτ) Τότεναμ-Λίβερπουλ 0-2 (69΄ Βορονίν, 74΄ Τόρες) Γουέστ Χαμ-Αστον Βίλα 2-2 (8΄ Σολάνο, 88΄ Αστον - 14΄ Γιανγκ, 58΄ Μπάρι) Γουϊγκαν-Μάντσεστερ Γιουν. 0-2 (33΄πεν. Ρονάλντο, 80΄ Γκιγκς)

    ΤΕΛΙΚΗ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ 1 Μάντσεστερ Γιουν. 87 -Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)- 2 Τσέλσι 85 -Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)- 3 Αρσεναλ 83 -Τσάμπιονς Λιγκ (γ΄ προκρ.)- 4 Λίβερπουλ 76 -Τσάμπιονς Λιγκ (γ΄ προκρ.)- 5 Εβερτον 65 -Κύπελλο UEFA- 6 Αστον Βίλα 60 7 Μπλάκμπερν 58 8 Πόρτσμουθ 57 9 Μάντσεστερ Σίτι 55 10 Γουέστ Χαμ 49 11 Τότεναμ 46 -Κύπελλο UEFA (μέσω λιγκ καπ)- 12 Νιούκαστλ 43 13 Μίντλεσμπρο 42 14 Γουίγκαν 40 15 Σάντερλαντ 39 16 Μπόλτον 37 17 Φούλαμ 36 18 Ρέντινγκ 36 -Υποβιβασμός- 19 Μπέρμιγχαμ 35 -Υποβιβασμός- 20 Ντέρμπι 11 -Υποβιβασμός-

    [05] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Παναθηναϊκός - Αρης 3 - 1

    Kαθάρισε μέσα σε 7΄ ο Παναθηναϊκός

    11/5/2008 9:12:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τρία γκολ μέσα σε επτά λεπτά στο β΄ ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός νίκησε τον Αρη 3-1 στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των πλέι οφ και διατήρησε το απόλυτο προβάδισμα έναντι της ΑΕΚ για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στο β΄ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Δύο γκολ πέτυχε ο Καραγκούνης (56΄, 63΄) κι ένα ο Εντόι (62΄). Για τους Θεσσαλονικείς μείωσε με κεφαλιά ο Τιάγκο Ζεντίλ (73΄).

    Στο "αντίο" τους από την Λεωφόρο Αλεξάνδρας οι "πράσινοι" ικανοποίησαν τον κόσμο τους, που μετά από αρκετά μεγάλο διάστημα γέμισαν το γήπεδο και αποθέωσαν τους παίκτες. Η ομάδα που έφτασε πρώτη στο γκολ ήταν ο Άρης. Στο 6΄ ο Σανσόν βρέθηκε απέναντι από τον Γκαλίνοβιτς, αλλά ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού απέκρουσε σωτήρια. Οι γηπεδούχοι "απάντησαν" στο 16΄ με τον Καραγκούνη, το σουτ του οποίου από το ύψος της περιοχής έδιωξε με υπερένταση ο Χαλκιάς. Στο 31΄ ο Καραγκούνης μπήκε μέσα στην περιοχή ανατράπηκε από τον Κουλουχέρη, αλλά ο διαιτητής Κάκος... κακώς έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι μιας και υπήρξε παράβαση από τον αμυντικό του Άρη.

    Η μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό χάθηκε στο 41΄ με την κεφαλιά του Εντόι να φεύγει άουτ.

    Δεύτερο πέναλτι αρνήθηκε στον Παναθηναϊκό ο Κάκος στο 51΄ , όταν ο Εντόι μπήκε μέσα στην περιοχή, ο Κουλουχέρης τον κράτησε από την φανέλα, χωρίς να δοθεί η παράβαση υπέρ του επιθετικού των "πρασίνων". Το γκολ δεν άργησε να έρθει για το "τριφύλλι". Στο 56΄ ο Εντόι με καταπληκτική μπαλιά-τρύπα βρήκε τον Καραγκούνη, ο οποίος απέναντι από τον Χαλκιά πλάσαρε υποδειγματικά κι έκανε το 1-0. Το γκολ του αρχηγού απλοποίησε τα πράγματα και μέσα σε ένα λεπτό (62΄, 63΄) οι "πράσινοι" πέτυχαν δύο γκολ και "καθάρισαν" το παιχνίδι. Από ολέθρια λάθη των Κουλουχέρη και Ρονάλντο Γκιάρο, αρχικά ο Εντόι με σουτ και αμέσως μετά ο Καραγκούνης με πλασέ, αφού πέρασε και τον Χαλκιά, βρήκαν το δρόμο προς τα δίχτυα και το σκορ έγινε 3-0.

    Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Μπάγεβιτς ήταν να μειώσει σε 3-1, με κεφαλιά του Τιάγκο Ζεντίλ στο 73΄.

    Διαιτητής: Τ. Κάκος (Κέρκυρας)

    Κίτρινες: Ποστίγκα - Πρίττας, Κουλουχέρης

    Κόκκινες:

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζ. Πεσέιρο): Γκαλίνοβιτς, Μάτος, Μόρις, Γκούμας, Καραγκούνης (74΄ Ποστίγκα), Σιμάο, Ιβανσιτς, Νίλσον, Δημούτσος (68΄ Νίνης), Σπυρόπουλος, Μανούτσο (14΄ Εντόι).

    ΑΡΗΣ (Ντ. Μπάγεβιτς): Χαλκιάς, Κουλουχέρης, Ρονάλντο Γκιάρο (67΄ Νάτσο Γκαρσία), Κόκε (67΄ Παπάζογλου), Σιστόν (84΄ Κάλβο), Σανσόν, Μάρκο Αουρέλιο, Τιάγκο, Γιάχιτς, Πρίττας, Βανγκέλι

    [06] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    "Σφαγή" Ιντερ, Ρόμα για τον τίτλο

    11/5/2008 8:41:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την επόμενη Κυριακή, στην τελευταία αγωνιστική, θα κριθεί ο φετινός τίτλος στο καμπιονάτο. Η Ιντερ δεν κατάφερε ούτε σήμερα να «σφραγίσει» το τρίτο διαδοχικό της πρωτάθλημα, καθώς παραχώρησε ισοπαλία 2-2 στη Σιένα, στο πλαίσιο της 37ης αγωνιστικής. Οι «νερατζούρι» προηγήθηκαν δύο φορές με τους Βιεϊρά και Μπαλοτέλι, αλλά οι (βαθμολογικά αδιάφοροι) φιλοξενούμενοι «απάντησαν» και στις δύο περιπτώσεις, ενώ στο 77΄ ο Μάνινγκερ απέκρουσε το πέναλτι του Ματεράτσι και στέρησε από την ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι τη νίκη. Ετσι η Ρόμα, που επικράτησε στο «Ολίμπικο» 2-1 της Αταλάντα, μείωσε τη διαφορά στον ένα βαθμό και ελπίζει.

    Την τελευταία αγωνιστική η Ιντερ χρειάζεται οπωσδήποτε νίκη στο «Ενιο Ταρντίνι» από την Πάρμα, η οποία από την πλευρά της θα παίξει το τελευταίο της χαρτί για παραμονή στη Serie A. Οι «παρμένσι» ηττήθηκαν 3-1 στο «Αρτέμιο Φράνκι» από τη Φιορεντίνα και παρά λίγο να υποβιβαστούν από σήμερα, όμως τους κράτησε στη ζωή ο... Ντελ Πιέρο. Ο άσος της Γιουβέντους ισοφάρισε στο 89΄ την Κατάνια (1-1) και δεν της επέτρεψε να διασφαλίσει την παραμονή της. Το αξιοσημείωτο είναι ότι οι Σικελοί την τελευταία αγωνιστική υποδέχονται την έτερη διεκδικήτρια του τίτλου, Ρόμα.

    Στη μάχη για την τέταρτη θέση και το εισιτήριο για τα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, τα πράγματα άλλαξαν εκ νέου, καθώς η Μίλαν γνώρισε απροσδόκητη ήττα με 3-1 από την Νάπολι στο «Σαν Πάολο» και η Φιορεντίνα ανέκτησε το προβάδισμα, με διαφορά δύο βαθμών από τους «ροσονέρι». Ουντινέζε και Σαμπντόρια θα αγωνιστούν οριστικά του χρόνου στο Κύπελλο UEFA, η Λιβόρνο αποχαιρέτησε οριστικά τη μεγάλη κατηγορία, ενώ η Εμπολι, παρά την ήττα της με 2-0 από τη Ρετζίνα, έχει ακόμη ελπίδες, αν την τελευταία αγωνιστική νικήσει τη Λιβόρνο και παράληλλα χάσουν Πάρμα και Κατάνια.

    Συνοπτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ: Φιορεντίνα-Πάρμα 3-1 (39΄ Σαντάνα, 77΄ Σεμιόλι, 86΄ Οσβάλντο - 11΄ Μπουντάν) Τζένοα-Λάτσιο 0-2 (31΄ Πάντεφ, 45΄+ Ρόκι) Ιντερ-Σιένα 2-2 (11΄ Βιεϊρά, 45΄ Μπαλοτέλι - 30΄ Μακαρόνε, 69΄ Χάρτζα) Γιουβέντους-Κατάνια 1-1 (89΄ Ντελ Πιέρο - 48΄ Μαρτίνεθ) Λιβόρνο-Τορίνο 0-1 (41΄ Ροζίνα) Νάπολι-Μίλαν 3-1 (36΄ Χάμσικ, 69΄ Ντομίτσι, 90΄ Μπολιατσίνο - 90΄+ Ζέεντορφ) Παλέρμο-Σαμπντόρια 0-2 (61΄ Κασάνο, 76΄ Μάτζιο) Ρετζίνα-Εμπολι 2-0 (68΄ Μπαρέτο, 79΄ Αμορούζο) Ρόμα-Αταλάντα 2-1 (23΄ Πανούτσι, 67΄ Ντε Ρόσι - 88΄ Μπελίνι) Ουντινέζε-Κάλιαρι 0-2 (48΄ Ακουαφρέσκα, 55΄ Κόσου)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 37 αγώνες) Ίντερ 82 -Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)- Ρόμα 81 -Τσάμπιονς Λιγκ (όμιλοι)- Γιουβέντους 71 -Τσάμπιονς Λιγκ (γ΄ προκρ.)- Φιορεντίνα 63 ------------------- Μίλαν 61 Σαμπντόρια 59 Ουντινέζε 57 ------------------- Νάπολι 50 Τζένοα 48 Παλέρμο 46 Αταλάντα 45 Λάτσιο 43 Σιένα 43 Κάλιαρι 41 Τορίνο 40 Ρετζίνα 39 Κατάνια 36 ------------------- Πάρμα 34 Έμπολι 33 Λιβόρνο 30 -Υποβιβασμός-

    [07] Αλλα σπορ

    "Ασημένιες" οι Μπισκιτζή, Τσιάβου

    11/5/2008 8:14:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Το πρώτο μετάλλιο της Ελλάδας σε παγκόσμιο επίπεδο για φέτος είναι γεγονός. Το κατέκτησαν η Χρύσα Μπισκιτζή και η Αλεξάνδρα Τσιάβου τερματίζοντας στη δεύτερη θέση στον τελικό του διπλού σκίφ ελαφρών βαρών του 1ου Παγκοσμίου Κυπέλλου της χρονιάς που ολοκληρώθηκε σήμερα στο Μόναχο.

    Το ελληνικό πλήρωμα τερμάτισε σε 7.48.39 , περίπου τρία δευτερόλεπτα μετά το πλήρωμα της Γερμανίας που πήρε τη 1η θέση με 7.45.08 και μόλις ένα δευτερόλεπτο πριν της Κίνας που ήταν 3ο με 7.49.32.

    Ωστόσο και τα υπόλοιπα ελληνικά πληρώματα που αγωνίστηκαν στους μικρούς τελικούς τα πήγαν περίφημα ειδικά από πλευράς χρόνου αφού τα τέσσερα από τα πέντε σημείωσαν καλύτερες επιδόσεις από τις βάρκες που αγωνίστηκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

    Πιο συγκεκριμένα οι Πολύμερος-Μούγιος πήραν την 1η θέση στον μικρό τελικό σε 6.52.77 ενώ οι Βρετανοί που κέρδισαν το χρυσό τερμάτισαν σε 7.00.59. Το δεύτερο πλήρωμα του διπλού σκιφ ελ βαρών των κοριτσιών με τις Καλαμπόκα -Γιατζιτζίδου ήταν 2ες στο μικρό τελικό με 7.38.53 δέκα δεύτερα πιο κάτω από τις Μπισκιτζή-Τσιάβου που πήραν το ασημένιο.

    Στο μικρό τελικό του διπλού σκίφ οι Τσάμης-Χρήστου πήραν τη 2η θέση με 6.48.48 ενώ οι Βρετανοί που κέρδισαν το χρυσό τερμάτισαν σε 6.52.78. Επίσης η τετράκωπος άνευ των ανδρών με τους Τσίλη- Τζιάλλα- Τσιομπανίδη-Γαβριηλίδη πήραν τη 3η θέση στο μικρό τελικό με χρόνο 6.23.95 ενώ οι Άγγλοι που κέρδισαν στο μεγάλο τελικό σημείωσαν χρόνο 6.29.12. Τέλος την 3η θέση στο μικρό κατέλαβε και η τετράκωπος άνευ ελ βαρών με τους Κουλουρίζο-Παππά-Γκουντούλα Ν.-Γκουντούλα Α.

    Πιο αναλυτικά οι θέσεις των ελληνικών πληρωμάτων στο 1ο αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Μόναχο ήταν

    Διπλό σκίφ ελ βαρών Γυναικών

    2η θέση Μπισκιτζή-Τσιάβου

    8η θέση Καλαμπόκα-Γιαζιτζίδου

    Διπλό σκίφ ελ βαρών Ανδρών

    7η θέση Πολύμερο-Μούγιος

    Διπλό σκιφ Ανδρών

    8η θέση Τσάμης-Χρήστου

    Τετράκωπος άνευ Ανδρών

    9η θέση Τσίλης- Τζιάλλας- Τσιομπανίδης-Γαβριηλίδης

    Τετράκωπος άνευ ελ βαρών Ανδρών

    9η θέση : Κουλουρίζος-Παππάς- Γκουντούλας Ν. -Γκουντούλας Α.

    Σκιφ ελ βαρών Γυναικών

    13η θέση Καραμυτηλιού Πασχαλίνα

    Σκιφ Ανδρών

    29η θέση Στέργιος Παπαχρήστος

    [08] Αλλα σπορ

    Παγκόσμιο ρεκόρ στο βάδην

    11/5/2008 8:07:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Τρεις μήνες πριν τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, ο Ντένις Νιζνεγκορόντοφ έκανε παγκόσμιο ρεκόρ στα 50 χιλιόμετρα βάδην στο Παγκόσμιο Κύπελλο που διεξάγεται στο Τσεμποκσάρι της Ρωσίας. Ο Ρώσος βαδιστής έφερε χρόνο 3 ώρες 34:14 και βελτίωσε κατά ενάμιση λεπτό το προηγούμενο ρεκόρ που κατείχε ο Αυστραλός Νέιθαν Ντικς (3 ώρες 35:47), ο οποίος δεν μετέχει στη διοργάνωση.

    Η κατάταξη στους άνδρες: 1. Ντένις Νιζνεγκορόντοφ (Ρωσία) 3 ώρες 34:14. (Παγκόσμιο Ρεκόρ) 2. Βλάντιμιρ Καναϊκιν (Ρωσία) 3 ώρες 36:55. 3. Άλεξ Σάτσερ (Ιταλία) 3 ώρες 37:04. 4. Τρόντ Νούμερ (Νορβηγία) 3 ώρες 44:59. 5. Μικέλ Ιντριοθόλα (Ισπανία) 3 ώρες 47:30.

    [09] Μπάσκετ

    Με το δεξί στα ημιτελικά οι "αιώνιοι"

    11/5/2008 7:35:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με τον καλύτερο τρόπο πανηγύρισε ο Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς την 300η συμμετοχή του σε αγώνα στην Α1, καθώς ο Παναθηναϊκός δε δυσκολεύτηκε να κάμψει την αντίσταση του Πανιωνίου στο ΟΑΚΑ και να κάνει το πρώτο βήμα για την πρόκριση του στους φετινούς τελικούς. Οι «πράσινοι» επικράτησαν 91-75 των «κυανέρυθρων», στην πρώτη μεταξύ τους αναμέτρηση στα ημιτελικά των πλέι οφ, και πλέον την Τρίτη θα παραταχθούν στο Ελληνικό με στόχο να κάνουν τη σειρά 2-0 (ο νικητής κρίνεται στις 3 νίκες).

    Τα δεκάλεπτα: 25-16, 47-35, 68-45, 91-75

    Στο πρώτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος «άντεξε» απέναντι στον Παναθηναϊκό, μέχρι να ανεβάσει «στροφές» ο Δημήτρης Διαμαντίδης. Ο Έλληνας διεθνής γκαρντ, αφού ξεδίπλωσε τις αμυντικές αρετές του, εν συνεχεία με δύο διαδοχικά τρίποντα και ένα «γκολ-φάουλ» μετέτρεψε το 13-12 του πέμπτου λεπτού σε 22-15 και διαμόρφωσε μία διαφορά ασφαλείας για τους «πράσινους», οι οποίοι μπήκαν στη δεύτερη περίοδο στο +9 (25-16). Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ήταν η σειρά του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους να οδηγήσει την επίθεση των γηπεδούχων. Τη στιγμή που ο Πανιώνιος τα είχε με την αστοχία του από τα 6.25 (3/12), ο «Σάρας» παρέθεσε μαθήματα και, φτάνοντας συνολικά του 10 πόντους με 2 τρίποντα, εκτόξευσε στο 17΄ τη διαφορά στο +11 (44-33). Χωρίς να... ιδρώσει, ο Παναθηναϊκός πήρε το δρόμο προς τα αποδυτήρια στο +12 (47-35).

    Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Πανιώνιος ήταν απογοητευτικός. Έχοντας φτάσει τα 13 λάθη, οι «κυανέρυθροι» έχασαν την επαφή με το καλάθι, απέναντι στον Παναθηναϊκό που παρέδωσε μαθήματα ολοκληρωμένου μπάσκετ. Με επιμέρους σκορ 19-6 οι γηπεδούχοι, εκμεταλλευόμενοι τον επιθετικό πλουραλισμό τους, εκτόξευσαν τη διαφορά στο 29΄ στο +25 (66-41), ενώ χαρακτηριστικό του δεκαλέπτου ήταν ότι οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στην περίοδο στο 27΄ δια χειρός Μπάξτερ. Με τον Παναθηναϊκό να έχει βρει το ρυθμό του, το έργο του Πανιωνίου κάθε άλλο παρά εύκολο ήταν, κάτι που αποδείχθηκε και από το τελικό 91-75, το οποίο διαμορφώθηκε με εντυπωσιακό κάρφωμα του Μπατίστ.

    Διαιτητές: Μουζάκης-Αναστόπουλος-Φούφης

    Οι συνθέσεις:

    ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζέλιμιρ Ομπράντοβιτς): Αλβέρτης 7 (1), Περπέρογλου 4, Σπανούλης 11, Γιασικεβίτσιους 19 (5), Μπατίστ 10, Ζίζιτς 3, Χατζηβρέττας 4, Ντικούδης 7, Τσαρτσαρής 5 (1), Διαμαντίδης 14 (2), Ουίνστον, Τομάσεβιτς 7.

    ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Νένεντ Μάρκοβιτς): Ξανθόπουλος 5 (1), Τσάπιν 12 (2), Ζορόσκι 3, Γεωργαλής 5, Σάκοτα 7 (1), Καλαμπόκης 10 (2), Νιούλεϊ, Καβαλιάουσκας 11, Κένταλ 10 (1), Μπάξτερ 12.

    Ολυμπιακός - Μαρούσι 87-61

    Με επίδειξη δύναμης ο Ολυμπιακός «προσγείωσε» απότομα το Μαρούσι από τους «άθλους» επί του Άρη. Οι «ερυθρόλευκοι» συνέτριψαν 87-61 την πρώην ομάδα του Παναγιώτη Γιαννάκη, έκαναν το 1-0 στη σειρά των ημιτελικών και πλέον σκέφτονται μόνο τη νίκη την ερχόμενη Τρίτη, στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό του Αγίου Θωμά.

    Τα δεκάλεπτα: 26-4, 43-15, 64-42, 87-61

    Ένα δεκάλεπτο, το πρώτο, ήταν αρκετό για τον Ολυμπιακό, προκειμένου να τεθεί πρόωρα σε τροχιά νίκης, απέναντι στο «εξαντλημένο» από την υπερπροσπάθεια με τον Άρη, Μαρούσι. Οι «ερυθρόλευκοι» με σεμιναριακή άμυνα και επίθεση προσέθεσαν το όνομα τους στα ρεκόρ της Α1, καθώς στο πρώτο δεκάλεπτο περιόρισαν τους φιλοξενούμενους σε τέσσερις μόλις πόντους, όλους δια χειρός Μιλισάβλιεβιτς. Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τον Ολυμπιακό στο +22 (26-4), πρώτους σκόρερ τους Πρίντεζη (8), Σχορτσιανίτη (6), Γουντς (5) και τον Ματσιγιάουσκας να γελάει ικανοποιημένος από το πάγκο με την απόδοση των συμπαικτών του. Το δεύτερο δεκάλεπτο ο Ολυμπιακός -όπως ήταν αναμενόμενο- έριξε τους ρυθμούς του στην άμυνα, και... επέτρεψε στο Μαρούσι να πετύχει άλλους 11, για να ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο με τον φωτεινό πίνακα του ΣΕΦ να γράφει 43-15.

    Το δεύτερο ημίχρονο δεν επεφύλασε ανατροπές... Ο Ολυμπιακός, έχοντας ανοικτή γραμμή με το αντίπαλο καλάθι, έφτασε άνετα στο τελικό 87-61, με τέσσερις παίκτες να τελειώνουν την αναμέτρηση με διψήφιο αριθμό πόντων. Γουντς, Μπουρούσης και Σχορτσιανίτης σημείωσαν από 15, ενώ τους ακολούθησε με 14 ο Πρίντεζης. Στον αντίποδα Μιλισάβλιεβιτς (11π.), Καϊμακόγλου (11π.) και Γλυνιαδάκης (10π.) πάλεψαν, αλλά δεν κατάφεραν κάτι αξιόλογο.

    Διαιτητές: Βορεάδης-Κορομηλάς Ηλ.-Παπαπέτρου

    Οι συνθέσεις:

    ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Παναγιώτης Γιαννάκης): Μπλάκνεϊ 5 (1), Παπαμακάριος, Γουντς 15 (3), Πρίντεζης 14 (1), Σεϊμπούτις 2, Μπουρούσης 15, Τεόντοσιτς 5 (1), Γκριρ 2, Μαυροκεφαλίδης 6, Βασιλειάδης 8 (1), Σχορτσιανίτης 15.

    ΜΑΡΟΥΣΙ (Σούλης Μαρκόπουλος): Στίβενσον 3 (1), Νοέας 1, Χαραλαμπίδης 5, Μπουντούρης 3 (1), Μιλισάβλιεβιτς 11, Μπράιαντ 5 (1), Τουντζιαράκης, Μαυροειδής 1, Παπαντωνίου 2, Μπάκιτς 9 (1), Γλυνιαδάκης 10, Καϊμακόγλου 11 (2).

    [10] Ποδόσφαιρο (Διεθνές)

    Μάχη για τη 2η θέση στη Γερμανία

    11/5/2008 7:13:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Την προσεχή και τελευταία αγωνιστική (34η) της μπουντεσλίγκα θα ξεκαθαρίσει οριστικά η δεύτερη θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, οι δύο ομάδες που θα βγουν στο Κύπελλο UEFA, αλλά και εκείνη που θ ακολουθήσει στη δεύτερη κατηγορία τις Χάνσα Ροστόκ και Ντούισμπουργκ, που μετά τα σημερινά αποτελέσματα της 33ης ημέρας υποβιβάστηκαν.

    Η Νυρεμβέργη έμεινε "ζωντανή" στο παιχνίδι της παραμονής, χάρη στο αυτογκόλ του γκολκίπερ της Αρμίνια, Φερναντέζ, ο οποίος στέρησε από την ομάδα του Μπίλεφελντ τη νίκη-παραμονή (2-2 με τη Ντόρτμουντ), την ώρα που η ομάδα του Άγγελου Χαριστέα (σ.σ. αγωνίστηκε σε όλο το 90λεπτο) γνώριζε την ήττα στο Βερολίνο από την Χέρτα με 1-0. Την τελευταία αγωνιστική, η Νυρεμβέργη υποδέχεται τη Σάλκε, που σήμερα νίκησε την Αϊντραχτ με 1-0 (σ.σ. Αμανατίδης και Κυργιάκος έπαιξαν σε όλο το ματς, αντίθετα ο Μάντζιος έμεινε στον πάγκο) και θέλει πάση θυσία τη νίκη για να βγει δεύτερη, ενώ η Αρμίνια (έμεινε στον πάγκο ο Καμπάνταης) παίζει εκτός έδρας με τη Στουτγκάρδη, που θέλει τη νίκη και συνδυασμό αποτελεσμάτων για να βγει στο UEFA.

    Εκτός από τη Στουτγκάρδη, άλλες τρεις ομάδες βρίσκονται στο παιχνίδι για την εξοδο στο Κύπελλο UEFA. Πρόκειται για τη Μπάγερ Λεβερκούζεν, που νίκησε 2-1 στο Ρόστοκ τη Χάνσα (σ.σ. ο Γκέκας μπήκε αλλαγή στο 82΄), το Αμβούργο (έχασε 2-0 από την Κότμπους) και τη Βόλφσμπουργκ, που διέλυσε τη Στουτγκάρδη με 4-0.

    Το σκορ της ημέρας πέτυχε η Βέρντερ Βρέμης, η οποία διέλυσε το Ανόβερο με 6-1 και μία αγωνιστική πριν το τέλος το συγκρότημα του Τόμας Σάαφ έχει το πλεονέκτημα για την απευθείας έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ.

    Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ της 33ης αγωνιστικής:

    Αρμίνια Μπίλεφελντ-Ντόρτμουντ 2-2 (24΄ πέν. Μαρξ, 34΄ Βισνιάρεκ - 28΄ Μπάκλεϊ, 83΄ αυτ. Φερναντέζ) Κότμπους-Αμβούργο 2-0 (29΄ Ρίβιτς, 84΄ Σόρενσεν) Χάνσα Ροστοκ-Λεβερκούζεν 1-2 (67΄ Μενγκα - 40΄ πέν. Ρολφς, 58΄ πέν. Κάστρο) Χέρτα Βερολίνου-Νυρεμβέργη 1-0 (74΄ Ράφαελ) Καρλσρούη-Μπόχουμ 1-3 (88΄ Εγκιμαν - 45΄ Αζαουάγκ, 48΄ Νταμπρόφσκι, 50΄ Σέστακ) Ντούισμπουργκ-Μπάγερν Μονάχου 2-3 (48΄ Ταραράκε, 54΄ Ντάουν - 3΄ Οτλ, 18΄, 20΄ Ποντόλσκι) Σάλκε-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης 1-0 (65΄ Κρστάιτς) Βόλφσμπουργκ-Στουτγκάρδη 4-0 (16΄ Μαρσελίνιο, 22΄ Τζέκο, 55΄ Ρικάρντο Κόστα, 75΄ Ντεγιάγκα) Βέρντερ Βρέμης-Ανόβερο 6-1 (14΄ Ούγκο Αλμέιδα, 27΄ Νάλντο, 73΄ Μπορόβσκι, 80΄ Κλάσνιτς, 82΄ Ρόζενμπεργκ, 86΄ Χουντ - +90΄ Χούζτι)

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 33 αγώνες) Μπάγερν Μονάχου 73 Βέρντερ Βρέμης 63 Σάλκε 61 Λεβερκούζεν 51 Αμβούργο 51 Βόλφσμπουργκ 51 Στουτγκάρδη 51 Ανόβερο 46 Χέρτα 44 Καρλσρούη 43 Αϊντραχτ Φρανκφ. 43 Μπόχουμ 41 Ντόρτμουντ 40 Κότμπους 36 Αρμίνια Μπίλεφελντ 33 Νυρεμβέργη 31 Ντούισμπουργκ 29 Χάνσα Ροστόκ 27

    [11] Αλλα σπορ

    Μεγάλο πανελλήνιο ρεκόρ ο Χασιώτης

    11/5/2008 6:55:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Εκπληκτικό πανελλήνιο ρεκόρ, που ισοδυναμεί ταυτόχρονα με πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, πέτυχε ο Δημήτρης Χασιώτης στα 200μ. ύπτιο, κατά τη διάρκεια της 2ης ημέρας του 21ου διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης «Ακρόπολις», που διεξάγεται στο κλειστό κολυμβητήριο του ΟΑΚΑ. Ο πρωταθλητής του Ολυμπιακού με χρόνο 1:59.95 συνέτριψε το πανελλήνιο ρεκόρ που κρατούσε ο Γιώργος Δεμέτης με 2:01.16 από τις 22 Μαρτίου, στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν, ενώ παράλληλα έπιασε το όριο συμμετοχής στους Ολυμπιακούς. Επιτυχία υπήρξε όμως και στο αντίστοιχο αγώνισμα των γυναικών, όπου η Στέλλα Μπούμη με 2:14.03 έπιασε και αυτή το όριο για το Πεκίνο και έγινε η πέμπτη αθλήτρια που τα καταφέρνει. Η κολυμβήτρια του Ολυμπιακού πλησίασε πολύ κοντά στο δικό της πανελλήνιο ρεκόρ (2:13.80 από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα του 2006).

    Στα 200μ. ελεύθερο, ο Γιάννης Δρυμωνάκος νίκησε τους «κλασικούς» 200άρηδες με 1:50.16, ενώ με το 1:49.99 που πέτυχε στα πρωινά προκριματικά έγινε ο δεύτερος ταχύτερος στο αγώνισμα, από τον περασμένο Μάρτιο μέχρι σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι, με τα ως τώρα δεδομένα (απομένει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα της Πτολεμαϊδας, την επόμενη εβδομάδα), ο πρωταθλητής Ευρώπης των 200μ. πεταλούδα θα πρέπει να συμπεριληφθεί στην ομάδα 4Χ200μ. ελεύθερο που θα αγωνιστεί στο Πεκίνο, μαζί με τους Ανδρέα Ζήσιμο, Νίκο Ξυλούρη και Βασίλη Δεμέτη. Το «βαρύ» πρόγραμμα του Δρυμωνάκου στους Ολυμπιακούς και το γεγονός ότι δεν ειδικεύεται στο ελεύθερο ίσως αναγκάσουν την ομοσπονδία να μην τον δηλώσει, ενώ κι ο ίδιος δεν ξεκαθάρισε τις προθέσεις του, αφού άλλωστε δεν περίμενε να «βγάλει» τέτοια επίδοση.

    Εξαιρετικές επιδόσεις πέτυχαν ακόμη η Ειρήνη Καβαρνού στα 100μ. πεταλούδα με 1:00.03 (ρεκόρ αγώνων), καθώς και η Ελένη Κωστή στα 200μ. ελεύθερο με 2:01.46, αρκετά κοντά στο όριο για το Πεκίνο (2:01.08). Ο Απόστολος Τσαγκαράκης, που χθες πέτυχε πανελλήνιο ρεκόρ στα προκριματικά των 50μ. ελεύθερο, κολύμπησε πιο χαλαρά σήμερα και πρώτευσε με χρόνο 23.00.

    Η Λυσιστράτη Χαλκίδη με 2:20.23 στα 200μ. μικτή ατομική έπιασε το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα εφήβων/νεανίδων του Βελιγραδίου, ενώ η Αλεξάνδρα Μανιού με 2:04.17 στα 200μ. ελεύθερο το επιβεβαίωσε, όπως και ο Γιάννης Καλάργαρης στα 50μ. ελεύθερο με 23.52.

    [12] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Έχασε ο Πανσερραϊκός

    11/5/2008 6:37:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Πέντε αγωνιστικές πριν το τέλος του πρωταθλήματος της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ο Πανσερραϊκός κρατά το προβάδισμα στην κορυφή της βαθμολογίας παρά την ήττα του στην Καλαμάτα με 1-0. Ο Θρασύβουλος που τον ακολουθεί στην δεύτερη θέση αρκέστηκε στον βαθμό της ισοπαλίας στην Καισαριανή απέναντι στον Εθνικό Αστέρα με 1-1. Ο ΠΑΣ Γιάννενα πήρε σημαντική νίκη στην έδρα του επί του Εθνικού με 2-0 και κρατά στα χέρια του την τρίτη θέση που οδηγεί στη Σούπερ Λίγκα. Στον αγώνα με τον οποίο άνοιξε η αυλαία της 29ης ημέρας του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας, η αδιάφορη βαθμολογικά Κέρκυρα έστειλε στο "καναβάτσο" τον Ιωνικό μέσα στη Νεάπολη (1-2) και πλέον η υπόθεση άνοδος δυσκολεύει αφάνταστα για το συγκρότημα του Γιώργου Βαζάκα. Οι "Φαίακες" προηγήθηκαν στο 61΄ με τον Καρακατσάνη, οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν τέσσερα λεπτά αργότερα με πέναλτι του Σαπάνη, αλλά στο 87΄ ο Φλαβίνιο πέτυχε το 2-1 για την ομάδα του Αλέκου Αλεξανδρή.

    Σε αγώνες για την 29η ημέρα του πρωταθλήματος της Β εθνικής κατηγορίας, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα: Ιωνικός-Κέρκυρα 1-2 ΠΑΣ Γιάννινα-Εθνικός 2-0 Χαϊδάρι-Ηλυσιακός 0-0 Καλαμάτα-Πανσερραϊκός 1-0 ΑΣΚ Ολυμπιακός-Καλλιθέα 3-2 Αιγάλεω-Πανθρακικός 1-2 Πιερικός-Άγιος Δημήτριος 2-1 Εθνικός Αστέρας-Θρασύβουλος 1-1 Καστοριά-Αγροτικός Αστέρας 12/5

    ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 29 αγώνες) Πανσερραϊκός 54 Θρασύβουλος 52 ΠΑΣ Γιάννινα 52 Πανθρακικός 48 Ιωνικός 47 Αγροτικός Αστέρας 46-28αγ Εθνικός 44 Καλλιθέα 44 Κέρκυρα 43 Ηλυσιακός 37 Εθνικός Αστέρας 35 ΑΣΚ Ολυμπιακός 35 Καλαμάτα 34 Καστοριά 31-28αγ Αιγάλεω 30 Χαϊδάρι 29 Πιερικός 28 Άγιος Δημήτριος 11

    * Ο Πανθρακικός έχει έναν μηδενισμό και του έχει αφαιρεθεί 1 βαθμός. * Ο Πιερικός έχει έναν μηδενισμό και του έχουν αφαιρεθεί 3 βαθμοί.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 11 May 2008 - 20:50:16 UTC