Browse through our Interesting Nodes on the Cyprus Issue Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-05-21

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μπλόκο στο μολυσμένο λάδι
  • [02] "Λύση ρεαλιστική και βιώσιμη"
  • [03] Το θετικό δείγμα ανήκει στον Δρυμωνάκο
  • [04] Ομπάμα και Κλίντον μοιράστηκαν τις νίκες
  • [05] 70 χρόνια ΕΡΑ
  • [06] Παιδόφιλοι υπεράνω πάσης υποψίας
  • [07] Αναβρασμός στις περισσότερες σχολές
  • [08] Κίνα: Πάνω από 41.000 οι νεκροί
  • [09] Λίβανος: Συμφωνία εξόδου από την κρίση
  • [10] Υπουργικό συμβούλιο στη Νάπολη
  • [11] Siemens: Ελληνικό αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών
  • [12] Επίσκεψη Παπούλια στη Σουηδία
  • [13] Κόντρα Εθνικής Τράπεζας-Συνδικάτων
  • [14] Επίθεση Σκόρδα κατά Παναθηναϊκού
  • [15] Θετικό και το 2ο δείγμα
  • [16] Αναπτυξιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη
  • [17] Έκτακτη σύσκεψη στον ΕΦΕΤ
  • [18] Συνθήκη ειρήνης με τους Ταλιμπάν

    [01] Κοινωνία

    Νέα στοιχεία από τον ΕΦΕΤ

    Μπλόκο στο μολυσμένο λάδι

    21/5/2008 3:42:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2008 5:22:01 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Νέα στοιχεία για τις ποσότητες επιμολυσμένου ηλιέλαιου που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας ανακοίνωσε ο ΕΦΕΤ, ενώ παράλληλα συνεχίζεται η απόσυρση όλων των ποσοτήτων που εισήχθησαν στη χώρα μας από την αρχή της χρονιάς, μετά και την αποκάλυψη για νέα παρτίδα νοθευμένου με ορυκτέλαιο προϊόντος. Ο εκτελών χρέη προέδρου του ΕΦΕΤ κ. Ζαμπέλας, ανακοίνωσε, ότι αποσύρεται το σύνολο των ηλιελαίων που κυκλοφορούν στην αγορα ανεξαρτητως ημερομηνιας εισαγωγης, καθως εντοπιστηκαν επιπλεον 1.000 τονοι επιμολυσμένου ηλιελαίου στην εισαγωγική εταιρία Αγροτική με ημερομηνια εισαγωγης 7/1/2008. Ο κ. Ζαμπέλας τόνισε επίσης ότι από το σύνολο των 3.000 τόνων που είχαν εισαχθεί από την εταιρία Σογια Ελλας περίπου 1000 τόνοι αγοράστηκαν από εταιρία εμπορίαςν λαδιών. Παράλληλα διέψευσε τα λεγόμενα περί ύπαρξης 10.000 τόνων σε μεγάλη πολυεθνική εταιρία που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και όπως δήλωσε ο ΕΦΕΤ δεν έχει ενημέρωση επ αυτού. Την ίδια ώρα, δεμένο βρίσκεται στο Λιμάνι της Χαλκίδας πλοίο ουκρανικής σημαίας που μετέφερε ηλιέλαιο από το οποίο ελήφθησαν δείγματα, ενώ το βράδυ αναμένεται στη Χαλκίδα ένα ακόμα πλοίο με ηλιέλαιο στο οποίο επίσης θα γίνει έλεγχος. Αύριο Πέμπτη, η ΕΕ αναμένεται να θέσει σε ισχύ την απαγόρευση εισαγωγών ηλιέλαιου από την Ουκρανία για ένα χρόνο, καθώς άλλες οχτώ ευρωπαϊκές χώρες αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα. Το απόγευμα στη Βουλή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, θα συναντηθεί με τον υπουργό Ανάπτυξης Χρήστο Φώλια, ο οποίος θα τον ενημερώσει για το διατροφικό σκάνδαλο.

    Ολική απόσυρση μέχρι να ελεγχθούν

    Όλα τα ηλιέλαια, ανεξαρτήτως χώρας προέλευσης και ημερομηνίας εισαγωγής στην χώρα μας, αποσύρονται από την ελληνική αγορά, γνωστοποίησε σε συνέντευξη Τύπου, ο εκτελών χρέη προέδρου του ΕΦΕΤ, αντιπρόεδρος Αντώνης Ζαμπέλας, καθώς βρέθηκε μια παρτίδα επιμολυσμένου ηλιέλαιου - το οποίο έχει ανακληθεί - που εισήχθηκε στη χώρα μας στις 7 Ιανουαρίου.

    Η κυβέρνηση προχώρησε στην απόσυρση από τα ράφια του συνόλου των ποσοτήτων του ραφιναρισμένου ηλιέλαιου, το οποίο θα ελεγχθεί και μόνο αν διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την υγεία, τότε θα επιστρέψει στα ράφια του λιανεμπορίου.

    Για την ανάκληση, ενημερώθηκαν ήδη οι επιχειρήσεις και οι νομαρχίες, προκειμένου να προχωρήσουν σε ελέγχους.

    Σε ό,τι αφορά τις ποσότητες 3.000 τόνων που πέρασαν στην εγχώρια αγορά στις 17 Μαρτίου από την Σόγια Ελλάς, ο κ.Ζαμπέλας ανέφερε ότι ραφιναρίστηκαν και έμεινε μια ποσότητα 2.885 τόνων, εκ των οποίων οι 2.000 τόνοι έχουν πουληθεί σε εταιρεία εμπορίας λαδιών, ενώ αναζητούνται από τα κλιμάκια του ΕΦΕΤ οι υπόλοιποι 885 τόνοι.

    Επίσης ο κ.Ζαμπέλας αναφέρθηκε στην τοξικολογική επιβάρυνση του ανθρώπινου οργανισμού από την κατανάλωση του επιμολυσμένου ηλιελαίου και σημείωσε ότι 20 μιλιγκράμ ανά κιλό σωματικού βάρους είναι η ημερήσια αποδεκτή πρόσληψη. Αυτό, όπως είπε, σημαίνει ότι με τα 300 ppm που περιέχει το επιμολυσμένο ηλιέλαιο, ένας άνθρωπος θα πρέπει να τρώει τέσσερα κιλά τέτοιο λάδι την ημέρα για να υπερβεί το όριο.

    Η υπόθεση οδήγησε στην παραίτηση τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Ευάγγελο Λάζο, ο οποίος φανερά πικραμένος δήλωσε: "Ελπίζω η αλλαγή προσώπων να αποτελέσει απαρχή για την πραγματική επιτάχυνση και άμεση ανταπόκριση όλων για την ανάπτυξη του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ), ο οποίος θα αποτελεί τη μία κεντρική αρμόδια αρχή ελέγχου των τροφίμων που θα είναι εφοδιασμένη με την απαραίτητη προς τούτο νομική ισχύ. Σε ό,τι αφορά τη διαχείριση του θέματος του ηλιελαίου και αφού περίσσεψαν οι παντός είδους ειδικοί παραθύρων και μη, έχω να σημειώσω ότι: Ο ΕΦΕΤ, από την πρώτη στιγμή, με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και βαθύτατο αίσθημα ευθύνης απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή, προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την αποτελεσματικότερη διαχείριση του εν λόγω προβλήματος και πάντα με βάση το νομοθετικό πλαίσιο που τον διέπει και τις δυνατότητες που του έχουν παρασχεθεί".

    Ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς αν εξετάζεται το ενδεχόμενο να συσταθεί έναν ενιαίο κέντρο καθοδήγησης των ελέγχων, απάντησε ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο και όταν υπάρξει θα γίνει πληροφόρηση, τόνισε δε ότι οι έλεγχοι που γίνονται σε είδη διατροφής είναι λίγο - πολύ ταυτόσημοι σε όλες τις χώρες της ΕΕ.

    Πρόσθεσε πως η εισαγωγή τέτοιων ποσοτήτων δεν εμφανίστηκε μόνο στην Ελλάδα ξαφνικά, αλλά συνολικά σε 8 ευρωπαϊκές χώρες, που είναι σε συντονισμό και ανταλλάσσουν σχετικές πληροφορίες.

    Ο κ. Αντώναρος σημείωσε ότι η πρώτη ειδοποίηση για επιμολυσμένο ηλιέλαιο ήρθε τον Απρίλιο από το σύστημα έγκαιρης ενημέρωσης της ΕΕ και αφορούσε εισαγωγές αυτού του ηλιέλαιου από Ιταλία, Γαλλία, Αγγλία και μία χώρα εκτός ΕΕ.

    Δεν υπάρχει καμία καθυστέρηση στους ελέγχους και δεν πρέπει να δημιουργείται ανησυχία στους έλληνες καταναλωτές τόνισε ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος και διαβεβαίωσε ότι γίνονται όλοι οι έλεγχοι για τη δημόσια υγεία

    Την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών ελέγχου τροφίμων, πρότεινε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, υπεύθυνος του ΠΑΣΟΚ σε θέματα ανάπτυξης, ο οποίος άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα του νοθευμένου ηλιελαίου.

    Ο κ. Χρυσοχοϊδης στο περιθώριο των εργασιών της 2ης Διεθνούς Συνάντησης Ενεργειακού Διαλόγου ΝΑ Ευρώπης που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη χαρακτήρισε την υπόθεση του ηλιελαίου ως «το μεγαλύτερο διατροφικό σκάνδαλο των τελευταίων χρόνων», ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχείρησε να αποσιωπήσει το θέμα.

    Ο πρώην υπουργός, αναφερόμενος στην παραίτηση του προέδρου του ΕΦΕΤ τη χαρακτήρισε "προσπάθεια εκτόνωσης" και κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη πολιτικού σχεδιασμού και πολιτικής βούλησης στο ζήτημα της ασφάλειας των τροφίμων.

    "Το χωρίς τέλος θρίλερ με το νοθευμένο ηλιέλαιο είναι προφανές ότι αδυνατεί να το αντιμετωπίσει αποτελεσματικά η Κυβέρνηση. Τελευταίο καταφύγιο για τη σωτηρία από το επικίνδυνο ηλιέλαιο είναι ένα πανελλήνιο ευχέλαιο. Ο θεός να βάλει το χέρι του με τους Ερασιτέχνες που κρατούν τις τύχες μας στα χέρια τους", αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΛΑΟΣ.

    [02] Πολιτική

    Μήνυμα Καραμανλή στα Σκόπια

    "Λύση ρεαλιστική και βιώσιμη"

    21/5/2008 3:31:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2008 4:45:07 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Μήνυμα στα Σκόπια με στόχο την επίλυση στο ζήτημα της ονομασίας, απηύθυνε ο Πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής, μιλώντας το μεσημέρι στη Διαβαλκανική Διάσκεψη που ολοκλήρωσε τις εργασίες της στη Μαύρη Θάλασσα. Ο Κώστας Καραμανλής τόνισε ότι έχει έρθει η ώρα η Ελλάδα και τα Σκόπια να καταλήξουν σε μια ρεαλιστική και βιώσιμη συμφωνία, την οποία θα επισφραγίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Ο Κώστας Καραμανλής σημείωσε με έμφαση πως η Ελλάδα επιδιώκει μια λύση που θα ωφελήσει και τις δυο πλευρές. Από την πλευρά του ο Πρόεδρος των Σκοπίων, Μπράνκο Τσερβένκοφσκι ζήτησε τη στήριξη όλων ώστε τα Σκόπια να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ. Οι δύο άνδρες αντάλλαξαν χειραψία στο δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης ο Βούλγαρος Πρωθυπουργός προς τιμήν των ηγετών. Εν τω μεταξύ, τη δημιουργία Περιφερειακού Αναπτυξιακού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, αποφάσισαν τα μέλη της Διαβαλκανικής Διάσκεψης.

    Ως την κινητήριο δύναμη της περιφερειακής συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη χαρακτήρισε τη διαβαλκανική συνεργασία ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη Διάσκεψη στη Βουλγαρία. Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κεφαλαιοποιήσει την αναβάθμιση των θεσμών της περιφερειακής συνεργασίας αλλά και την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ενισχυόμενη θεσμικά η διαβαλκανική συνεργασία αποκτά τα εχέγγυα για να αποτελέσει μακροπρόθεσμα τον νοτιοανατολικό πυλώνα της Ε.Ε.

    Νωρίτερα αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, τονίζοντας ότι η αταλάντευτη υποστήριξη και ο σεβασμός καλών γειτονικών σχέσεων και η υιοθέτηση κοινών αρχών αποτελούν την προϋπόθεση για το ευρω-ατλαντικό μονοπάτι.

    Αναφερόμενος στην απόφαση του Βουκουρεστίου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει την απομόνωση της ΠΓΔΜ αλλά μια διευθέτηση με κέρδη για όλους. "Ζητούμε μια ρεαλιστική, λειτουργική, εφαρμόσιμη διευθέτηση για μια βιώσιμη συνολική συμφωνία, την οποία θα επισφραγίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ" είπε ο Έλληνας Πρωθυπουργός.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η ελληνική Κυβέρνηση έχει διακηρύξει επανειλημμένως και ξεκάθαρα ότι η ενσωμάτωση όλων των χωρών της περιοχής στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας. Αυτή είναι μια στρατηγική θέση η οποία δεν επιδέχεται εξαιρέσεις ή εκπτώσεις. Οι όροι της προσχώρησης τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι εταίροι και οι σύμμαχοι αφορούν όλες τις υποψήφιες χώρες συμπεριλαμβανομένης της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσόβου λέγοντας ότι είναι η πρόκληση - κλειδί για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει τονίσει ότι η λύση στο θέμα του Κοσόβου πρέπει να είναι μέσα από μια συναινετική διευθέτηση.

    "Η Ευρώπη πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο στο θέμα του Κοσόβου γιατί οι αξίες της Ευρώπης είναι εκείνες που παρέχουν τις εγγυήσεις για σταθερότητα στην περιοχή" πρόσθεσε ο Πρωθυπουργός.

    Αναφέρθηκε επίσης στις εξελίξεις στη Σερβία εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων θα οδηγήσουν σε γόνιμο αποτέλεσμα για το σχηματισμό κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό.

    Εξέφρασε τέλος την ελπίδα ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα συνεχίσει να εργάζεται για να καταλάβει η Σερβία μια θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια που της ανήκει.

    Σε υψηλούς τόνους ο Τσερβένκοφσκι

    Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, μετά τη λήξη των εργασιών της Συνόδου ανέφερε ότι κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου είχε μία σύντομη συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κώστα Καραμανλή και την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη.

    "Επανέλαβα τις ευρέως γνωστές θέσεις μας, όσον αφορά τη διένεξη με την Ελλάδα, ότι δηλαδή εμείς είμαστε υπέρ μιας λογικής λύσης και μάλιστα το συντομότερο δυνατό. Για να επιτευχθεί μια τέτοια λύση πρέπει να επιδείξει καλή βούληση και η ελληνική πλευρά. Κατά τη διάρκεια του χθεσινού δείπνου είχα την ευκαιρία να πραγματοποιήσω σύντομη συζήτηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό, κ. Καραμανλή, και αργότερα και με την Ελληνίδα υπουργό Εξωτερικών, κ. Μπακογιάννη. Και οι δύο με διαβεβαίωσαν ότι και δική τους επιλογή αποτελεί η εξεύρεση το ταχύτερο δυνατό λύσης για το ζήτημα αυτό. Επίσης με διαβεβαίωσαν ότι καταβάλλουν προσπάθειες η λύση να είναι λογική και δίκαιη", ανέφερε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

    Ο Πρόεδρος της ΠΓΔΜ πρόσθεσε ότι "στο παρελθόν η Ελλάδα είχε εκφράσει παρόμοιες απόψεις, αλλά πρακτικά τα αποτελέσματα δεν ήταν πάντα θετικά" και εξέφρασε την ελπίδα "αυτή τη φορά όσα ειπώθηκαν να γίνουν πραγματικότητα".

    Ο ίδιος επισήμανε ότι "από την πλευρά μας έχει ειπωθεί ότι άμεσα μετά από τις εκλογές θα είμαστε έτοιμοι για εντατικοποίηση των διαπραγματεύσεων για να καταλήξουμε σε λύση το συντομότερο δυνατό, η οποία λύση θα είναι αποδεκτή και για τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και η οποία δεν θα παρεμβαίνει στην εθνική μας ταυτότητα, ενώ θα ανοίξουν εκ νέου για μας οι ευρωατλαντικές προοπτικές".

    Ακόμη, ο κ. Τσερβένκοφσκι ανέφερε ότι το δικαίωμα της Ελλάδας στην άσκηση βέτο για την ένταξη νέων μελών έχει μετατραπεί σε δικαίωμα άσκησης βέτο για την ονομασία.

    "Με άλλα λόγια, αυτοί θέτουν κάποια δικά τους αιτήματα, εμμένουν η λύση να ικανοποιεί αυτά τα αιτήματα. Αυτό δεν είναι συμβιβασμός. Αυτό δεν είναι δίκαιη λύση. Αυτή η εμμονή, όπως είναι ευνόητο, θα προκαλέσει διαιρέσεις στη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" και δυσαρέσκεια εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο γίνεται αυτό. Αυτό δεν αποτελεί στόχο μας. Εμείς ως κράτος θέλουμε να ενταχθούμε στο ΝΑΤΟ για να σταθεροποιηθούμε, για να εξασφαλίσουμε την ανάπτυξη. Εάν το τίμημα που θα καταβάλουμε για να υλοποιήσουμε αυτόν το στόχο είναι η εσωτερική σταθερότητα, τότε δεν επιτυγχάνεται ο στόχος αυτός, αλλά κάτι εντελώς αντίθετο", κατέληξε ο κ. Τσερβένκοφσκι.

    [03] Αλλα σπορ

    Το θετικό δείγμα ανήκει στον Δρυμωνάκο

    21/5/2008 2:12:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΑΠΕ

    Στο διοικητικό συμβούλιο της ΚΟΕ, που θα συνεδριάσει την προσεχή Τετάρτη (28/5), κλήθηκε να απολογηθεί ο Γιάννης Δρυμωνάκος, ο οποίος βρέθηκε να έχει κάνει χρήση της απαγορευμένης ουσίας μεθυλτριενολόνη, σε έλεγχο ντόπινγκ στον οποίο υποβλήθηκε στις 6 Μαρτίου, στο κολυμβητήριο του Γέρακα. Η ομοσπονδία ενημερώθηκε επισήμως σήμερα από τον ΕΣΚΑΝ για τα αποτελέσματα του ελέγχου του β΄ δείγματος, ο οποίος πραγματοποιήθηκε χθες στα εργαστήρια του ΟΑΚΑ και επιβεβαίωσε τα ευρήματα από την επανεξέταση του α΄ δείγματος. Κατόπιν αυτού, η ΚΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση, όπου αναφέρει τα εξής:

    «Σήμερα, 21 Μαΐου 2008, κοινοποιήθηκε στην ΚΟΕ έγγραφο του ΕΣΚΑΝ (αρ. Πρωτ. 2600 / 21 / 5/ 2008) με το οποίο μας ενημερώνει ότι το Β΄ Δείγμα του ελεγχόμενου αθλητή του οποίου το Α΄ Δείγμα -στον επανέλεγχο- είχε βρεθεί αντικανονικό, ευρέθη ομοίως, κατά τον έλεγχο που έγινε στις 20/5/2008, στην ουσία Methyltrienolone.

    Ο ελεγχόμενος αθλητής (από το ντόπινγκ κοντρόλ στο οποίο είχε υποβληθεί στις 6/3/2008), είναι ο κολυμβητής Ιωάννης Δρυμωνάκος.

    Κατόπιν των ανωτέρω το Δ.Σ της ΚΟΕ, ως το αρμόδιο πειθαρχικό όργανο σύμφωνα με το νόμο και τους σχετικούς κανονισμούς της Ομοσπονδίας, θα καλέσει τον αθλητή ως και κάθε άλλο εμπλεκόμενο με την ανωτέρω υπόθεση, κατά τη συνεδρίαση της 28ης Μαΐου 2008, για τον πειθαρχικό έλεγχο κ.λπ της υπόθεσης.

    Με τα πιο πάνω δεδομένα, επιβάλλεται να γίνει σεβαστό και κατανοητό ότι, κανένα μέλος του Δ.Σ της ΚΟΕ, μετέχων παράλληλα και ως μέλος του αρμοδίου πειθαρχικού οργάνου που θα κρίνει την υπόθεση και για την εγκυρότητα της όλης διαδικασίας, δεν πρόκειται να προβεί σε καμία δήλωση ή τοποθέτηση μέχρι περαίωσης της όλης πειθαρχικής διαδικασίας».

    Αξίζει να σημειωθεί ότι ο νομικός εκπρόσωπος του Δρυμωνάκου έχει προσφύγει στο Συμβούλιο Πλημμελειοδικών, ζητώντας να κηρυχθεί αντικανονική η διαδικασία επανεξέτασης του α΄ δείγματος, το οποίο αρχικά είχε βρεθεί αρνητικό, χωρίς να γίνει εξέταση για την συγκεκριμένη ουσία (μεθυλτριενολόνη). Για το λόγο αυτό, άλλωστε, η πλευρά του αθλητή προσπάθησε με εξώδικο να αναβάλει το άνοιγμα του β΄ δείγματος, που τελικά πραγματοποιήθηκε χθες με εισαγγελική εντολή.

    Εφόσον ο Δρυμωνάκος κριθεί ένοχος, θα χάσει τα μετάλλια που κατέκτησε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν (χρυσό στα 200μ. πεταλούδα με ρεκόρ Ευρώπης και ασημένιο στα 400μ. μικτή ατομική με πανελλήνιο ρεκόρ), καθώς και το χάλκινο μετάλλιο που κέρδισε στα 400μ. μικτή ατομική στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 25άρας πισίνας του Μάντσεστερ.

    Στο μεταξύ, ο δικηγόρος του Δρυμωνάκου τόνισε, με δηλώσεις του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, πως ο πελάτης του σκέφτεται να αποχωρήσει από την ενεργό δράση. «Ο αθλητής αποσύρεται από τους αγώνες και διατηρεί το δικαίωμα να εξασκήσει κάθε δικαίωμα για να υπερασπιστεί την τιμή του. Ποτέ δεν έχει πάρει εν γνώσει του απαγορευμένες ουσίες» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Σταύρος Μαυρομμάτης και συμπλήρωσε: «Είναι συναισθηματικά συντετριμμένος, δεν θα πάει στο Πεκίνο και σκέφτεται τη μόνιμη αποχώρηση από τους αγώνες.»

    [04] Κόσμος

    Ομπάμα και Κλίντον μοιράστηκαν τις νίκες

    21/5/2008 11:42:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2008 11:50:49 πμ)

    Συντάκτης: Μπέττυ Σαβούρδου

    Πηγή: Reuters

    Μπαράκ Ομπάμα και Χίλαρι Κλίντον μοιράστηκαν την Τρίτη τις νίκες στις προκριματικές εκλογές στο Όρεγκον και το Κεντάκι αντίστοιχα, με τον Αφροαμερικανό υποψήφιο να έχει αποσπάσει πλέον την απαιτούμενη πλειοψηφία μεταξύ των εκλεκτόρων που αναδεικνύονται με τη λαϊκή ψήφο, αλλά και την πρώην Πρώτη Κυρία να αρνείται να αποσυρθεί από την κούρσα για το χρίσμα των Δημοκρατικών. Όπως αναμενόταν, η Χίλαρι Κλίντον σημείωσε σαρωτική νίκη στο Κεντάκι με διαφορά 30 ποσοστιαίων μονάδων, εξασφαλίζοντας το 65% των ψήφων και 37 εκλέκτορες έναντι 30% και 14 εκλεκτόρων του Ομπάμα. Αντίθετα στο Όρεγκον, ο Ομπάμα απέσπασε το 58% των ψήφων και 21 εκλέκτορες έναντι 42% και 14 εκλεκτόρων της Χίλαρι.

    Μπροστά ο Ομπάμα στους εκλέκτορες

    Μιλώντας στους οπαδούς του στην ’ϊοβα, ο Ομπάμα τόνισε ότι "έχουμε την πλειοψηφία των εκλεκτόρων που αναδεικνύονται από τον Αμερικανικό λαό" και ευχαρίστησε τους ψηφοφόρους των Δημοκρατικών στη χώρα, διότι τον έστειλαν πολύ κοντά στο όριο για την κατάκτηση του χρίσματος. "Σε αυτή τη μεγάλη πολιτεία κάναμε τα πρώτα βήματα ενός απίστευτου ταξιδιού για να αλλάξουμε την Αμερική" τόνισε ο Ομπάμα.

    Ο υποψήφιος έστρεψε για άλλη μία φορά τα βέλη του κατά του ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Τζον ΜακΚέην, λέγοντας ότι πρόκειται για μία μάχη "ανάμεσα στο μέλλον και το παρελθόν".

    Με τρεις πολιτείες να απομένουν πλέον -Πουέρτο Ρίκο,Μοντάνα και Νότια Ντακότα-, ο Μπράκ Ομπάμα έχει εξασφαλίσει μέχρι τώρα 1.953 εκλέκτορες έναντι 1.770 της Χίλαρι, η οποία ελπίζει μόνο στον κομματικό μηχανισμό του Δημοκρατικού κόμματος για να εξασφαλίσει το χρίσμα. Συνολικά απομένουν ακόμη να κριθούν 86 εκλέκτορες και περίπου 200 υπερκλέκτορες.

    Ο εκπρόσωπος του Ομπάμα, Ντέιβιντ Αξελροντ, τόνισε ότι η εξασφάλιση της πλειοψηφίας των εκλεκτόρων που έχουν αναδειχτεί με τη λαϊκή ψήφο αποτελεί "σημαντικό ακρογωνιαίο λίθο, αλλά όχι και το τέλος της κούρσας", καθώς ουδείς εκ των δύο υποψηφίων αναμένεται να συγκεντρώσει τον μαγικό αριθμό των 2.026 εκλεκτόρων για να κερδίσει και τυπικά το χρίσμα πριν το συνέδριο του Ντένβερ τον Αύγουστο.

    Από την πλευρά της, η Χίλαρι Κλίντον κατέστησε σαφές ότι δεν πρόκειται να αποχωρήσει από την κούρσα. "Θα συνεχίσω την εκστρατεία μας μέχρι την κατάκτηση του χρίσματος" τόνισε η Χίλαρι μιλώντας σε οπαδούς της στο Κεντάκι.

    "Πρέπει να επιλεγεί ένας υποψήφιος που θα μπορεί να νικήσει στις εκλογές του Νοεμβρίου και είναι καλύτερα προετοιμασμένος για να αντιμετωπίσει τις τεράστιες προκλήσεις σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς "τόνισε η Χίλαρι, ρίχνοντας το "μπαλάκι" στο κομματικό κατεστημένο των Δημοκρατικών. "Ούτε ο γερουσιαστής Ομπάμα, ούτε και εγώ θα έχουμε φτάσει στον μαγικό αριθμό μέχρι να τελειώσουν οι προκριματικές στις 3 Ιουνίου. Αρα εναπόκειται στο κόμμα μας να κάνει τη δύσκολη επιλογή" πρόσθεσε.

    [05] Κοινωνία

    Γενέθλια για το κρατικό ραδιόφωνο

    70 χρόνια ΕΡΑ

    21/5/2008 7:24:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8

    Hμέρα γενεθλίων η 21η Μαΐου για την ελληνική ραδιοφωνία, αφού συμπληρώνει 70 χρόνια ζωής. Το 1938 με την επωνυμία "Ραδιοφωνικός Σταθμός Αθηνών", γίνεται η πρώτη εκπομπή της ελληνικής ραδιοφωνίας, από τις εγκαταστάσεις που σήμερα βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Ιλίου. Είχαν προηγηθεί τα προηγούμενα χρόνια, πειραματικές εκπομπές από πανεπιστημιακούς καθηγητές και η ίδρυση ενός ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού στη Θεσσαλονίκη. Οι εκδηλώσεις που διοργανώνει η ΕΡΤ θα διαρκέσουν μέχρι το τέλος του έτους.

    [06] Κοινωνία

    Παιδόφιλοι υπεράνω πάσης υποψίας

    21/5/2008 4:45:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2008 4:56:00 μμ)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    ’τομα υπεράνω πάσης υποψίας ήταν οι Έλληνες παιδόφιλοι που διακινούσαν σε παγκόσμιο επίπεδο, το σκληρό πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε στην κατοχή τους. Συνελήφθησαν 13 άτομα, ενώ συνολικά κατηγορούνται 21. Στο πορνογραφικό υλικό που βρέθηκε περιλαμβάνονταν ακόμα και βρέφη δύο και τριών ετών. Από την έρευνα βρέθηκαν συνολικά 69 ηλεκτρονικά ίχνη Ελλήνων χρηστών του διαδικτύου. Η υπόθεση απασχολεί την αστυνομία τους τελευταίους έξι μήνες και ξεκίνησε στο πλαίσιο διεθνούς επιχείρησης, ύστερα από τον εντοπισμό στοιχείων για ευρύτερο κύκλωμα στη Βραζιλία.

    Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, ταξίαρχος Γρηγόρης Μπαλάκος, οι χρήστες του ίντερνετ που εμπλέκονται στην υπόθεση κατείχαν και διακινούσαν βίντεο και φωτογραφίες, που απεικόνιζαν πολύ μικρά παιδιά σε σεξουαλική δραστηριότητα με ανηλίκους, καθώς και βρέφη που τα ανάγκαζαν σε ασελγείς πράξεις με ζώα.

    Έρευνες έγιναν στην Αθήνα, τη Λάρισα, την Κόρινθο, την ’νδρο τη Σκόπελο, τη Μεσσηνία, τη Βέροια, την Καβάλα και τη Θεσσαλονίκη. Ο πρώτος, που συνελήφθη, ήταν οδηγός φορτηγού στη Μεσσηνία, ο οποίος σε στάνη, που διατηρούσε, είχε εγκατεστημένο φορητό ηλεκτρονικό υπολογιστή και μέσω αυτού αντάλλασσε υλικό παιδικής πορνογραφίας με τους υπολοίπους εμπλεκομένους.

    Οι κατηγορούμενοι κατείχαν και διακινούσαν τεράστιο υλικό πορνογραφίας ανηλίκων, που ανερχόταν σε δεκάδες χιλιάδες ψηφιακά αρχεία, όγκου περίπου δεκαπέντε χιλιάδων γιγαμπάιτ, το περιεχόμενο του οποίου είναι πρωτοφανές σε σκληρότητα.

    Από τις ως τώρα έρευνες κατασχέθηκαν 50 σκληροί δίσκοι ηλεκτρονικού υπολογιστή, πολύ μεγάλος αριθμός ψηφιακών δίσκων, CD και DVD και άλλα πειστήρια. Όπως ανέφερε ο κ. Μπαλάκος, κατά τις έρευνες διαπιστώθηκε ότι ενώ οι χρήστες απουσίαζαν από τα σπίτια τους, είχαν ενεργοποιήσει ειδικό πρόγραμμα ανταλλαγής αρχείων και κατέβαζαν υλικό από άλλους παιδόφιλους σε διάφορα μέρη του πλανήτη, το οποίο στη συνέχεια διακινούσαν σε άλλους χρήστες του ίντερνετ.

    Οι αξιωματικοί της αστυνομίας ανέφεραν πως έχουν βάσιμες υπόνοιες ότι οι κατηγορούμενοι δρούσαν οργανωμένα ως κύκλωμα και προς αυτήν την κατεύθυνση στρέφονται οι έρευνες. Σημειώνεται ότι, ως στιγμής, δεν έχει διαπιστωθεί βιντεοσκόπηση, στην Ελλάδα, σκηνών από το υλικό παιδικής πορνογραφίας, αλλά θεωρείται βέβαιο ότι κάτι τέτοιο έχει γίνει σε στούντιο άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Έρευνες διεξάγουν οι αστυνομίες όλων των χωρών, που εμπλέκονται στη διακίνηση του υλικού

    [07] Κοινωνία

    Αναβρασμός στις περισσότερες σχολές

    21/5/2008 4:23:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ

    Αναβρασμός επικρατεί στις περισσότερες σχολές της χώρας, με τους φοιτητές να πραγματοποιούν πολύωρες συνελεύσεις για την πορεία των κινητοποιήσεών τους. Μερίδα φοιτητών που αντιδρά στις πρυτανικές εκλογές εισέβαλλε στο ΤΕΙ Κρήτης στα Χανιά, σπάζοντας τις δύο από τις τρεις κάλπες, ενώ ζημιές προκάλεσε σε πόρτες και παράθυρα. Η εκλογική διαδικασία μπλόκαρε και στο ΤΕΙ Ηρακλείου, όταν σπουδαστές αφαίρεσαν από το Τμήμα Λογιστικής την κάλπη με τα ψηφοδέλτια. Στο Πολυτεχνείο Κρήτης δεν έχει οριστεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών που αναβλήθηκαν, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας η διαδικασία μετατέθηκε για τις 27 Μαίου, ενώ για τις 28 έχουν προγραμματιστεί στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά. Φοιτητικά συλλαλητήρια σήμερα σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, ενώ ανάλογες κινητοποιήσεις έχουν προγραμματιστεί για την Παρασκευή.

    [08] Κόσμος

    Σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό

    Κίνα: Πάνω από 41.000 οι νεκροί

    21/5/2008 3:33:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: BBC, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Τους 41.353 έχουν φθάσει οι νεκροί του καταστροφικού σεισμού της 12ης Μαΐου στην Κίνα, σύμφωνα με τον τελευταίο επίσημο απολογισμό σε όλες τις πληγείσες περιοχές, ενώ 32.666 είναι οι αγνοούμενοι, ανακοίνωσε η κινεζική κυβέρνηση. Μετά από εννιά ημέρες ανασύρθηκε ζωντανή μια γυναίκα στη νοτιοδυτική Κίνα. Η γυναίκα είχε παγιδευτεί σε μια σήραγγα στην πόλη Σιφάνγκ. Εν τω μεταξύ, η εξόριστη θιβετιανή κυβέρνηση απηύθυνε έκκληση να σταματήσουν προσωρινά οι διαδηλώσεις εναντίον της Κίνας ως ένδειξη σεβασμού για τα θύματα του σεισμού. "Για να εκφράσουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι στην φυσική καταστροφή που έπληξε την Κίνα, οι Θιβετιανοί σε όλον τον κόσμο πρέπει να αποφύγουν τις διαδηλώσεις μπροστά στις κινεζικές πρεσβείες των χωρών που ζουν", επισήμανε εκπρόσωπος της εξόριστης κυβέρνησης. Στην ανακοίνωση καλούνται όλοι οι διαδηλωτές να σταματήσουν τη δράση τους "τουλάχιστον μέχρι τα τέλη Μαΐου και με επιστολές ή μηνύματα να εξηγήσουν ότι το κάνουν από αλληλεγγύη για τα θύματα του σεισμού".

    [09] Μ. Ανατολή

    Εκλογή Προέδρου εντός 24ωρου

    Λίβανος: Συμφωνία εξόδου από την κρίση

    21/5/2008 2:56:00 μμ (Τελευταία ενημέρωση: 21/5/2008 3:54:08 μμ)

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters, AFP

    Η κυβερνώσα πλειοψηφία στον Λίβανο που υποστηρίζεται από τις χώρες της Δύσης και τη Σαουδική Αραβία και η αντιπολίτευση που υποστηρίζεται από το Ιράν και τη Συρία κατέληξαν σήμερα, Τετάρτη, σε μια συμφωνία εξόδου από την πολιτική κρίση, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός του Κατάρ, σεΐχης Χάμαντ μπιν Γιάσιμ μπιν Τζαμπρ αλ-Θάνι.

    Η συμφωνία προβλέπει την εκλογή Προέδρου στον Λίβανο εντός 24 ωρών, δήλωσε ο αλ-Θάνι στη διάρκεια επίσημης τελετής στη Ντόχα, ενώπιον των μελών των δύο αντίπαλων πλευρών που μετείχαν στη διάσκεψη.

    Οι εκπρόσωποι της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της αντιπολίτευσης που συνεδρίαζαν στη Ντόχα από το βράδυ της Παρασκευής, κατέληξαν σε συμφωνία σήμερα, τις πρώτες πρωινές ώρες. Το Κατάρ φιλοξενεί τη διάσκεψη για τον τερματισμό της μεγαλύτερης εσωτερικής κρίσης που διέρχεται ο Λίβανος μετά το τέλος του εμφυλίου πολέμου.

    Η συμφωνία περιλαμβάνει επίσης τον όρο που απαγορεύει οποιαδήποτε προσφυγή στην ένοπλη βία για πολιτικούς σκοπούς. Η συμφωνία "απαγορεύει τη χρήση όπλων για την επίλυση πολιτικών διαφορών και υπό οιεσδήποτε συνθήκες".

    Η πολιτική κρίση στον Λίβανο είχε προκαλέσει στις 7 Μαΐου βίαια επεισόδια μεταξύ των αντιπάλων πλευρών με 65 νεκρούς μέσα σε μια εβδομάδα. Στη διάρκεια μαχών, το σιιτικό κόμμα της Χεζμπολάχ πήρε τον έλεγχο του δυτικού τομέα της Βηρυτού.

    Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού του Κατάρ, τον λόγο πήρε ο πρόεδρος του κοινοβουλίου του Λιβάνου. "Ως δώρο στη διάσκεψη της Ντόχας ανακοινώνω εν ονόματι της αντιπολίτευσης ότι αίρεται από σήμερα η καθιστική διαμαρτυρία στο κέντρο της Βηρυτού", είπε ο Ναμπίχ Μπέρι.

    Η υπό την Χεζμπολάχ αντιπολίτευση πραγματοποιεί καθιστική διαμαρτυρία από τα τέλη του 2006 στο κέντρο της Βηρυτού, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική. Σκηνές με μέλη της αντιπολίτευσης έχουν στηθεί κατά μήκος των δρόμων που οδηγούν στην έδρα της κυβέρνησης. Η κίνηση αυτή της αντιπολίτευσης έγινε αιτία να κλείσουν 200 εμπορικά καταστήματα και να καταργηθούν χιλιάδες θέσεις εργασίας.

    Η κυβερνώσα πλειοψηφία και η αντιπολίτευση στον Λίβανο συμφώνησαν να εκλέξουν τον αρχηγό του στρατού, στρατηγό Μισέλ Σλεϊμαν στην προεδρία της Δημοκρατίας. Η θέση αυτή μένει κενή από τον Νοέμβριο του 2007, μετά τη λήξη της θητείας του φιλοσύρου Εμίλ Λαχούντ.

    Η συνεδρίαση του κοινοβουλίου στην Βηρυτό για την εκλογή Προέδρου αναβλήθηκε 19 φορές από τον Σεπτέμβριο του 2007, επιτείνοντας την κρίση που ξέσπασε στα τέλη του 2006 με την παραίτηση έξι φιλοσύρων υπουργών της κυβέρνησης του Φουάντ Σινιόρα.

    Θετικές αντιδράσεις από Γαλλία, Ιράν

    Ο Πρόεδρος της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί δήλωσε ότι η συμφωνία για τον τερματισμό της κρίσης στον Λίβανο που επετεύχθη σήμερα στο Κατάρ αποτελεί "μεγάλη επιτυχία για τον Λίβανο και πρέπει να εφαρμοστεί στο σύνολό της", αναφέρεται στην ανακοίνωση του προεδρικού μεγάρου στο Παρίσι.

    Η συμφωνία που "επετεύχθη υπό την αιγίδα του Κατάρ και του Αραβικού Συνδέσμου συνιστά μεγάλη επιτυχία για τον Λίβανο και για όλους του Λιβανέζους, από τους οποίους δεν έλειψε ποτέ το θάρρος και η υπομονή, παρά τις δοκιμασίες που πέρασαν".

    Η συμφωνία πρέπει να "εφαρμοστεί στο σύνολό της για να εξασφαλιστεί η επιτυχία της και να θέσει τις βάσεις μιας πραγματικής εθνικής συμφιλίωσης. Ο διάλογος που ξεκίνησε στη Ντόχα πρέπει να συνεχιστεί στον Λίβανο", προσθέτει ο Νικολά Σαρκοζί.

    Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε τον καθοριστικό ρόλο του εμίρη του Κατάρ Χάμαντ Μπιν Χαλίφα αλ-Θάνι, του πρωθυπουργού του Χάμαντ μπιν Γιάσιμ μπιν Τζαμπρ αλ-Θάνι και του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αρμ Μούσα. "Η Γαλλία, φίλη χώρα του Λιβάνου, αλληλέγγυα με όλους τους Λιβανέζους, στέκεται σήμερα στο πλευρό τους περισσότερο από ποτέ, σε μια νέα περίοδο που αρχίζει. Παραμένει όσο ποτέ δεσμευμένη υπέρ της ενότητας, της σταθερότητας, της κυριαρχίας και της ανεξαρτησίας του Λιβάνου".

    Στην Τεχεράνη, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών Μοχαμάντ Αλί Χοσεϊνί δήλωσε ότι η χώρα του, που υποστηρίζει τη Χεζμπολάχ του Λιβάνου, δέχεται θετικά τη συμφωνία για την έξοδο από την πολιτική κρίση στον Λίβανο, μετέδωσε το ιρανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Isna.

    "Το Ιράν δέχεται θετικά τη συμφωνία μεταξύ των κομμάτων του Λιβάνου για τη διευθέτηση της πολιτικής κρίσης στη χώρα αυτή και συγχαίρει τα κόμματα του Λιβάνου, την υπουργική επιτροπή του Αραβικού Συνδέσμου και την κυβέρνηση του Κατάρ", πρόσθεσε ο Χοσεϊνί.

    "Η Ισλαμική Δημοκρατία ελπίζει ότι η συμφωνία στη Ντόχα θα διασφαλίσει ένα λαμπρό μέλλον για τον λαό του Λιβάνου και θα αποτελέσει το πρώτο βήμα για την απελευθέρωση των κατεχόμενων εδαφών του Λιβάνου", από το Ισραήλ, τόνισε ο ιρανός αξιωματούχος.

    [10] Κόσμος

    Υπουργικό συμβούλιο στη Νάπολη

    21/5/2008 2:52:00 μμ

    Συντάκτης: Aννα Κούρτη

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Corriere della Sera

    Στη Νάπολη συγκαλείται το πρώτο επίσημο υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι, με κυρίαρχο θέμα το μεγάλο πρόβλημα με τα σκουπίδια. Ακόμη, θα συζητηθούν ένα νέο "πακέτο" μέτρων ασφαλείας και οικονομικές μεταρρυθμίσεις. Ο νεοεκλεγείς Πρωθυπουργός, ο οποίος θα προεδρεύσει του συμβουλίου στη Νάπολη, έχει θέσει ως υψίστης προτεραιότητας το ζήτημα της αντιμετώπισης της αποκαλούμενης "σκουπιδόπολης", αλλά και των γειτονικών περιοχών, όπου τα σκουπίδια σταμάτησαν να περισυλλέγονται από τον Δεκέμβριο του 2007, όταν γέμισαν οι κοντινές χωματερές. Οι δρόμοι γύρω από τον χώρο διεξαγωγής της συνάντησης του Υπουργικού συμβουλίου, στην πλατεία ντελ Πλεμπισίτο, στο κέντρο της Νάπολης, είναι καθαροί, καθώς οι αρχές της πόλης διοργάνωσαν μια επιχείρηση απομάκρυνσης των σκουπιδιών της τελευταίας στιγμής.

    "Πακέτο" μέτρων

    Από το πρωί, περίπου χίλιοι αστυνομικοί έχουν επιστρατευτεί στο κέντρο της Νάπολης ενόψει της συνάντησης, ενώ δεκάδες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έχουν προγραμματιστεί για σήμερα.

    Με χιλιάδες τόνους απορριμμάτων να έχουν συγκεντρωθεί στο μεγαλύτερο τμήμα της πόλης και στα προάστιά της, αξιωματούχοι του τομέα υγείας προειδοποιούν για τον κίνδυνο ασθενειών από τα τοξικά αέρια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα εξαιτίας της καύσης των σκουπιδιών από τους κατοίκους.

    Την Δευτέρα, ο Ελληνας επίτροπος της Κομισιόν, αρμόδιος για θέματα περιβάλλοντος, Σταύρος Δήμας, κάλεσε την κυβέρνηση Μπερλουσκόνι να βρει άμεσα λύση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ένα θέμα για το οποίο η Ε.Ε έχει ήδη ανακοινώσει ότι θα παραπέμψει την Ιταλία στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.

    Στο στόχαστρο της διεθνούς κοινότητας αναμένεται να τεθεί και η προτεινόμενη από την ιταλική κυβέρνηση δέσμη μέτρων ασφαλείας, η οποία αναμένεται να περιλαμβάνει πρόταση, που θα θεωρεί την παράνομη μετανάστευση ποινικό αδίκημα.

    Υπάρχουν ενδείξεις ότι το "πακέτο" μέτρων θα περιλαμβάνει την θέσπιση αυστηρότερων ελέγχων στα σύνορα, προκειμένου να εμποδιστεί η είσοδος μεταναστών, παρότι η Ιταλία είναι μέλος της Συνθήκης Σένγκεν της Ε.Ε. Ο υπουργός Εσωτερικών, Ρομπέρτο Μαρόνι, έχει δηλώσει ότι θέλει να κλείσουν οι καταυλισμοί, στους οποίους έχουν καταλύσει αθίγγανοι Ρομά σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ιταλίας.

    Τέλος, το Υπουργικό συμβούλιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι αναμένεται να εγκρίνει την μείωση των φόρων- μια από τις κυρίαρχες προεκλογικές δεσμεύσεις του Καβαλιέρε- που περιλαμβάνει και την μείωση των φόρων αγοράς πρώτης κατοικίας.

    [11] Οικονομία

    Siemens: Ελληνικό αίτημα για άνοιγμα λογαριασμών

    21/5/2008 12:02:00 μμ

    Με νέο συμπληρωματικό αίτημα προς την Ομοσπονδιακή Εισαγγελία της Ελβετίας, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Παναγιώτης Αθανασίου, ζητάει να ανοίξουν 13 λογαριασμοί που τηρούνται σε τράπεζες της Ζυρίχης. Με την έρευνα των επίμαχων λογαριασμών μέσω των οποίων φέρεται πως διακινήθηκαν πολλά εκατομμύρια ευρώ, αναμένεται να εξακριβωθεί ποιοί είναι οι πραγματικοί αποδέκτες του χρήματος που διοχετεύτηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens.

    [12] Πολιτική

    Επίσκεψη Παπούλια στη Σουηδία

    21/5/2008 11:55:00 πμ

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Το Κυπριακό έθεσε ως μείζον θέμα Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στις συναντήσεις του με την Σουηδική ηγεσία, κατά την επίσκεψή του στη χώρα.

    Ο κ. Κάρολος Παπούλιας τόνισε ότι "είναι ανεπίτρεπτο να υπάρχει ευρωπαϊκή πρωτεύουσα χωρισμένη με τείχη."

    Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας συναντήθηκε χθες με την βασιλική οικογένεια της Σουηδίας, επισκέφτηκε το μουσείο Νόμπελ στη Στοκχόλμη όπου η Ελλάδα τιμήθηκε δύο φορές στο πρόσωπο των δύο μεγάλων ποιητών της, Σεφέρη και Ελύτη.

    [13] Οικονομία

    Για την ανακοίνωση των αυξήσεων

    Κόντρα Εθνικής Τράπεζας-Συνδικάτων

    21/5/2008 11:42:00 πμ

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Αύξηση των μισθών μεσοσταθμικά κατά 6,1%, η οποία, αν συνυπολογιστούν οι παροχές και οι ωριμάνσεις, υπερβαίνει το 8,5%, αποφάσισε να χορηγήσει στο προσωπικό της η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, σύμφωνα με εγκύκλιο που διανεμήθηκε στα καταστήματά της. Η διοίκηση της Εθνικής προσκάλεσε το Σύλλογο Εργαζομένων προκειμένου να καθορίσουν από κοινού τις μισθολογικές αυξήσεις του προσωπικού, αλλά κατόπιν της μη ανταπόκρισής του, αποφάσισε να προχωρήσει σε αυξήσεις που αφορούν το έτος 2008.

    Η ΟΤΟΕ χαρακτήρισε αυθαίρετη την πρωτοβουλία της Εθνικής καθώς έχει προηγηθεί διαπραγμάτευση με τα συνδικάτα και έκανε λόγο για υπονόμευση του θεσμού των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων και για αμφισβήτηση του συνδικαλιστικού κινήματος εκ μέρους του διοικητή της τράπεζας κ. Αράπογλου.

    Η Ομοσπονδία κάλεσε τη ΓΣΕΕ, τα πολιτικά κόμματα και τον πρωθυπουργό της χώρας να παρέμβουν άμεσα και αποφασιστικά "ανακαλώντας στη δημοκρατική τάξη τον κ. Αράπογλου", όπως τόνισε σε ανακοίνωσή της και προειδοποίησε ότι σε περίπτωση που η τράπεζα επιμείνει στη θέση της, θα απαντήσει με κινητοποιήσεις.

    Παράλληλα, συνεχίζοντας τις προσπάθειες για να κατοχυρώσει το θεσμό της διαπραγμάτευσης για συλλογικές συμβάσεις, απέστειλε σήμερα επίσημη πρόσκληση που απευθύνεται στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (ΕΕΠ), στην Ένωση Συνεταιριστικών Τραπεζών Ελλάδας (ΕΣΤΕ) και στον ΣΕΒ.

    Έντονα αντέδρασε και ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος, που παρευρέθηκε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου της ΟΤΟΕ. Ο κ. Παναγόπουλος δήλωσε ότι "ο κ. Αράπογλου και όσοι τραπεζίτες κρύβονται πίσω του, ή ενεργεί μόνος του και η κυβέρνηση οφείλει να τον εγκαλέσει ή ενεργεί καθ υπόδειξη της κυβέρνησης και τότε οι εργαζόμενοι θα αντιδράσουν καθολικά".

    Οι αυξήσεις

    Ο βασικός μισθός του Δεκεμβρίου 2007 αυξάνεται συνολικά για τα χαμηλότερα μισθολογικά κλιμάκια (1 - 16) κατά 6,6% και για τα υψηλότερα (17 και άνω) κατά 5,6% (μεσοσταθμική αύξηση 6,1% σε επίπεδο Τράπεζας). Συνυπολογιζομένων, πρόσθετα, αφενός των παροχών που θεσπίστηκαν με την τελευταία Επιχειρησιακή Σύμβαση και αφετέρου της ωρίμανσης, το ποσοστό αυτό υπερβαίνει το 8,5% για το 2008.

    Οι εν λόγω αυξήσεις των βασικών μισθών αναλύονται ως εξής:

    - Από την 1.1.2008 αυξάνεται ο βασικός μισθός κατά 3,5% (κλιμάκια 1-16) και κατά 3% (κλιμάκια άνω του 17). - Από την 1.9.2008 ο βασικός μισθός που θα έχει διαμορφωθεί από την εν λόγω αύξηση, αυξάνεται περαιτέρω κατά 3% και 2,5% αντίστοιχα.

    [14] Ποδόσφαιρο (Ελλάδα)

    Επίθεση Σκόρδα κατά Παναθηναϊκού

    21/5/2008 2:32:00 μμ

    Συντάκτης: Σπύρος Αμπελάκης

    Πηγή: ΕΡΑ ΣΠΟΡ

    Στο ραδιόφωνο της ΕΡΑ ΣΠΟΡ μίλησε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΑΕ Αρης, Λάμπρος Σκόρδας, αναφορικά με το θέμα Μπάγεβιτς, που βρίσκεται στην επικαιρότητα. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Σκόρδας είπε: «Ξέρω ότι ο Ντούσαν Μπάγεβιτς συναντήθηκε με τον κ. Βαρδινογιάννη, διότι μου το είπε ο ίδιος. Μου τόνισε, όμως, ότι θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τον Αρη. Η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού, να πλησιάσει έναν προπονητή που έχει συμβόλαιο, χωρίς να μιλήσει πρώτα στην ομάδα, είναι ανεπίτρεπτη και ηθικά, αλλά και βάσει κανονισμών. Όπως επίσης θεωρώ ότι οφείλεται στον Παναθηναϊκό, ότι το θέμα βρίσκεται όλο αυτό τον καιρό στην επικαιρότητα. Επαναλαμβάνω ότι δεν υπάρχει θέμα μετάβασης του Μπάγεβιτς στον Παναθηναϊκό. Θα τιμήσει το συμβόλαιό του με τον Αρη».

    Ο πρόεδρος του ’ρη συνέχισε λέγοντας: «Ετσι όπως έχουν γίνει τα πράγματα, δεν λύνουμε το συμβόλαιό του ούτε με 18 ούτε με 100 εκατ. ευρώ. Ο Αρης είναι ένας σύλλογος με αρχές και, οποιοδήποτε κι αν είναι το οικονομικό αντάλλαγμα, εγώ δεν θα συναινέσω. Αν θελήσει να σπάσει ο ίδιος ο Μπάγεβιτς (σ.σ. απάντηση σε σχετική ερώτηση) το συμβόλαιό του, θα πρέπει να μείνει ένα χρόνο άνεργος.» «Δεν μπορεί να ενδώσει το ποδόσφαιρο στη δύναμη του χρήματος. Δεν μπορεί, επί παραδείγματι, η ΑΕΚ να πλησιάζει τον Γκαρσία, έναν χρόνο προτού τελειώσει το συμβόλαιό του. Δεν γίνεται τα ΜΜΕ να μην καταδικάζουν τέτοιες συμπεριφορές» κατέληξε ο Λάμπρος Σκόρδας, ο οποίος αναλώθηκε για αρκετή ώρα στο τρόπο παρουσίασης της όλης υπόθεσης από το σύνολο των ΜΜΕ.

    [15] Αλλα σπορ

    Του Έλληνα πρωταθλητή της κολύμβησης

    Θετικό και το 2ο δείγμα

    21/5/2008 12:54:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Θετικό ήταν και το δεύτερο δείγμα του Έλληνα κολυμβητή που είχε βρεθεί να κάνει χρήση απαγορευμένης ουσίας μετά από έλεγχο εκτός αγώνων που έγινε στις 6 Μαρτίου.

    Από ώρα σε ώρα αναμένεται η επίσημη ανακοίνωση της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας Ελλάδος στην οποία θα αναφέρεται και το όνομα του πρωταθλητή και στη συνέχεια θα κινηθούν οι διαδικασίες για την παραπομπή του στην πειθαρχική επιτροπή.

    Εάν ο αθλητής κριθεί ένοχος, θα ακυρωθούν όλες οι επιδόσεις του μετά την ημερομηνία του ελέγχου συμπεριλαμβανομένων αυτών στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα του Αϊντχόφεν και στο παγκόσμιο 25αρας του Μάντσεστερ.

    Ο πληρεξούσιος δικηγόρος του κολυμβητή, σε γραπτή δήλωση του, υποστηρίζει ότι ο πελάτης του ουδέποτε έλαβε εν γνώσει του ή διανοήθηκε να λάβει απαγορευμένες ουσίες.

    [16] Πολιτική

    Αναπτυξιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη

    21/5/2008 12:49:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Τη δημιουργία Περιφερειακού Αναπτυξιακού Κέντρου στην Θεσσαλονίκη, με στόχο την οικονομική ανάπτυξη των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, αποφάσισαν τα μέλη τής Διαβαλκανικής Συνόδου που πραγματοποιείται στην Βουλγαρία.

    Ως την κινητήριο δύναμη της περιφερειακής συνεργασίας στη ΝΑ Ευρώπη χαρακτήρισε τη διαβαλκανική συνεργασία ο Πρωθυπουργός, σε δηλώσεις του μετά τη Σύνοδο Κορυφής στη Βουλγαρία. Ο Κώστας Καραμανλής ανακοίνωσε την πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης να ιδρύσει Περιφερειακό Αναπτυξιακό Κέντρο στη Θεσσαλονίκη, με στόχο να κεφαλαιοποιήσει την αναβάθμιση των θεσμών της περιφερειακής συνεργασίας αλλά και την οικονομική δραστηριότητα της ευρύτερης περιοχής.

    Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ενισχυόμενη θεσμικά η διαβαλκανική συνεργασία αποκτά τα εχέγγυα για να αποτελέσει μακροπρόθεσμα τον νοτιοανατολικό πυλώνα της Ε.Ε.

    Νωρίτερα, μιλώντας στη Σύνοδο αναφέρθηκε στο Σκοπιανό, τονίζοντας ότι η αταλάντευτη υποστήριξη και ο σεβασμός καλών γειτονικών σχέσεων και η υιοθέτηση κοινών αρχών αποτελούν την προϋπόθεση για το ευρω-ατλαντικό μονοπάτι.

    Αναφερόμενος στην απόφαση του Βουκουρεστίου, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα δεν επιδιώκει την απομόνωση της ΠΓΔΜ αλλά μια διευθέτηση με κέρδη για όλους. Ζητούμε μια ρεαλιστική, λειτουργική, εφαρμόσιμη διευθέτηση για μια βιώσιμη συνολική συμφωνία, την οποία θα επισφραγίσει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ.

    Ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει διακηρύξει επανειλημμένως και ξεκάθαρα ότι η ενσωμάτωση όλων των χωρών της περιοχής στις ευρωπαϊκές και ευρωατλαντικές δομές αποτελεί στρατηγική επιλογή της Ελλάδας. Αυτή είναι μια στρατηγική θέση η οποία δεν επιδέχεται εξαιρέσεις ή εκπτώσεις. Οι όροι της προσχώρησης τους οποίους έχουν συμφωνήσει οι εταίροι και οι σύμμαχοι αφορούν όλες τις υποψήφιες χώρες συμπεριλαμβανομένης της ΠΓΔΜ.

    Ο κ. Καραμανλής αναφέρθηκε και στο θέμα του Κοσόβου λέγοντας ότι είναι η πρόκληση - κλειδί για την περιοχή αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη. Η Ελλάδα έχει τονίσει ότι η λύση στο θέμα του Κοσόβου πρέπει να είναι μέσα από μια συναινετική διευθέτηση.

    Η Ευρώπη πρέπει να παίξει ηγετικό ρόλο στο θέμα του Κοσόβου γιατί οι αξίες της Ευρώπης είναι εκείνες που παρέχουν τις εγγυήσεις για σταθερότητα στην περιοχή.

    Αναφέρθηκε στις εξελίξεις στη Σερβία εκφράζοντας την ελπίδα ότι οι συζητήσεις μεταξύ των κομμάτων θα οδηγήσουν σε γόνιμο αποτέλεσμα για το σχηματισμό κυβέρνησης το συντομότερο δυνατό.

    Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ότι η κυβέρνηση που θα προκύψει θα συνεχίσει να εργάζεται για να καταλάβει η Σερβία μια θέση στην ευρωπαϊκή οικογένεια που της ανήκει.

    Την Τρίτη, στο δείπνο του Βούλγαρου πρωθυπουργού προς τιμήν των ηγετών, ο κ. Καραμανλής αντάλλαξε χειραψία, με τον Πρόεδρο των Σκοπίων Μπράνκο Τσερβενκόφσκι.

    [17] Κοινωνία

    Για το επιμολυσμένο ηλιέλαιο

    Έκτακτη σύσκεψη στον ΕΦΕΤ

    21/5/2008 12:08:00 μμ

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Η πορεία των ερευνών σχετικά με το επιμολυσμένο ηλιέλαιο και οι διαστάσεις που έχει λάβει η υπόθεση με το διατροφικό σκάνδαλο, βρίσκονται σήμερα στο επίκεντρο της έκτακτης σύσκεψης του ΕΦΕΤ. Παράλληλα, αποσύρονται όλες οι ποσότητες ηλιελαίου που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας από τον Ιανουάριο και μετά. Χθες, ο πρόεδρος του ΕΦΕΤ οδηγήθηκε σε παραίτηση, ενώ το όλο θέμα έχει προκαλέσει τις σφοδρές αντιδράσεις της αντιπολίτευσης που καταλογίζει ευθύνες στην κυβέρνηση για το διατροφικό σκάνδαλο. Οι αρμόδιες αρχές υποστηρίζουν ότι περίπου 2.500 τόνοι έχουν δεσμευτεί και συνεχίζονται οι έρευνες για να εντοπιστεί και η νέα παρτίδα 3.000 τόνων που έφτασε στη Χαλκίδα από την Ουκρανία για λογαριασμό της εταιρείας Σόγια Ελλάς.

    Συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά

    Μπλόκο σε δύο ουκρανικά πλοία με 5.500 τόνους ηλιελαίου έκαναν οι λιμενικές αρχές μετά από επείγον σήμα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να σταματήσουν αμέσως οι εισαγωγές ύποπτων προϊόντων από την Ουκρανία.

    Το ένα πλοίο έχει αγκυροβολήσει ανοιχτά των Ψαχνών Ευβοίας, ενώ το άλλο, σύμφωνα με πληροφορίες ανοιχτά της Κορίνθου. Το ηλιέλαιο προορίζονταν για την εταιρεία Σόγια Ελλάς, στην οποία εντοπίστηκαν με καθυστέρηση 14 ημερών οι 3.060 τόνοι του επιμολυσμένου από ορυκτέλαιο ηλιελαίου. Αυτή η καθυστέρηση στον εντοπισμό οδήγησε στην παραίτηση τον πρόεδρο του ΕΦΕΤ Βαγγέλη Λάζο.

    "Ελπίζω η αλλαγή προσώπων στον ΕΦΕΤ να αποτελέσει αφορμή για την περαιτέρω ενδυνάμωση του Οργανισμού" δήλωσε ο παραιτηθείς πρόεδρος, ο οποίος στο γραπτό κείμενο του επισημαίνει ακόμη ότι γύρω από την υπόθεση του ηλιελαίου από τη Ουκρανία περίσσεψαν οι παντός είδους ειδικοί στα παράθυρα. Πρόσθεσε πως ο ΕΦΕΤ λειτούργησε με διαφάνεια, αντικειμενικότητα και αίσθημα ευθύνης και προέβη σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την προστασία του καταναλωτή.

    Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος προανήγγειλε τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΕΤ με την κατασκευή υπερσύγχρονων εργαστηρίων σε ιδιόκτητα κτίρια. Η χρηματοδότηση θα γίνει από το πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα με στόχο τον καλύτερο έλεγχο της ποιότητας των προϊόντων. Πρόθεση της κυβέρνησης για την ομαλοποίηση των ελέγχων είναι η υπαγωγή του ΕΦΕΤ στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

    Τν ίδια ώρα, συνεχίζονται οι έλεγχοι στην αγορά για την απόσυρση του συνόλου των ποσοτήτων που έχουν εισαχθεί στη χώρα από τον Ιανουάριο. Η απόσυρση γίνεται ευθύνη των επιχειρήσεων.

    Σύμφωνα, πάντως, με την Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων η επιμόλυνση που έχει διαπιστωθεί δεν συνιστά κίνδυνο για τη δημόσια υγεία.

    [18] Κόσμος

    Υπογράφει το Πακιστάν

    Συνθήκη ειρήνης με τους Ταλιμπάν

    21/5/2008 7:43:00 μμ

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Την έντονη ανησυχία του εκφράζουν οι αρχές του Αφγανιστάν, που νοιώθουν να παρακάμπτονται από το Πακιστάν, με την επιλογή του τελευταίου, να προχωρήσει σε ειρηνευτική συμφωνία με τους Ταλιμπάν που δρουν στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Χαρακτηριστική ήταν η δήλωση του εκπρόσωπου του αφγανικού υπουργείου Εξωτερικών Σουλτάν Αχμάντ Μπαχίν: "Η θέση μας είναι πολύ σαφής: Αισθανόμαστε πολύ ανήσυχοι. Θεωρούμε ότι μια συμφωνία ειρήνης, που αφορά ειδικά μόνο τους Ταλιμπάν, δεν μπορεί παρά να επιδεινώσει την κατάσταση. Τα τελευταία χρόνια, η πείρα μας έχει δείξει ότι τέτοιες συμφωνίες έχουν ένα πολύ αρνητικό αντίκτυπο στο Πακιστάν αλλά και στο Αφγανιστάν. Δε γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, αλλά θεωρούμε ότι κάθε προηγούμενη συμφωνία με τους τρομοκράτες, δεν έφερε παρά μόνο αδικίες στις χώρες μας, όπως μας έδειξε ξεκάθαρα το παρελθόν".Η συμφωνία προβλέπει την εφαρμογή του ισλαμικού νόμου στην κοιλάδα Σουάτ, από την οποία θα αποχωρήσει ο πακιστανικός στρατός, ενώ η αντίπαλη πλευρά θα σταματήσει τις επιθέσεις εναντίον του στρατού και της αστυνομίας και θα κλείσει στρατόπεδα εκπαίδευσης ισλαμιστών μαχητών. Αξίζει να σημειωθεί ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα υπήρξαν αρκετά βίαια επεισόδια μεταξύ των αντιμαχόμενων πλευρών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 21 May 2008 - 16:50:31 UTC