Browse through our Interesting Nodes on Greek Advertizing & Production Services Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-07-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σενάρια αυτοδυναμίας και συνεργασίας
  • [02] Τροφιμα "βόμβες" στο πιάτο μας

    [01] Πολιτική

    Σενάρια αυτοδυναμίας και συνεργασίας

    26/7/2008 18:50:00 (Τελευταία ενημέρωση: 26/7/2008 20:52:32)

    Πηγή: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8

    Αίσθηση προκαλεί η θέση που διατυπώνει ο Γιώργος Αλογοσκούφης στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία" περί συνεργασίας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας. Ο Υπουργός Οικονομίας επισημαίνει ότι πρωταρχικός στόχος είναι η αυτοδυναμία και παράλληλα προτείνει νέα ατζέντα για τη ΝΔ με ορίζοντα το 2020. Για αδιέξοδη πολιτική κατηγορεί την κυβέρνηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εμμένοντας στην άποψη για συνεργασία με την Αριστερά, κάτι που απορρίπτει για άλλη μια φορά ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέξης Τσίπρας.

    " Η αυτοδυναμία κεντρική μας επιδίωξη"

    Την ώρα που τα επιτελεία των κομμάτων εν μέσω θέρους μελετούν τις δημοσκοπήσεις που δείχνουν ότι ίσως το πρώτο κόμμα να μην έχει αυτοδυναμία στις επόμενες εκλογές, ο Γιώργος Αλογοσκούφης κάνει μια τολμηρή πρόταση για τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, σε συνέντευξη του στην "Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία".

    "Η αυτοδυναμία πρέπει να είναι η κεντρική μας επιδίωξη. Η μόνη περίπτωση που θα είχε κάποια αξία μια συνεργασία μεταξύ κομμάτων, θα ήταν μεταξύ των δυο μεγαλύτερων, εάν μπορούσαν να συμφωνήσουν στην προώθηση κάποιων πολύ δύσκολων μεταρρυθμίσεων, που κανένα κόμμα δεν μπορεί να αναλάβει το κόστος να προωθήσει από μόνο του", τονίζει ο κ. Αλογοσκούφης.

    Για συνεργασία με την Αριστερά επιμένει ο Γιώργος Παπανδρέου σε συνέντευξή του στην Ελευθεροτυπία του Σαββάτου, ο οποίος όμως αφήνει αιχμές για τον Συνασπισμό ότι περιχαρακώνει τον κομματικό του χώρο.

    "Οι μεγάλες αλλαγές που θέλουμε να κάνουμε απαιτούν και μεγάλες συναινέσεις και κοινωνικές συμμαχίες. Η συνεργασία, είτε προεκλογικά είτε μετεκλογικά, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες επιτυχίας".

    Αντίθετος σε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δηλώνει στην "Ημερησία", ο Αλέξης Τσίπρας.

    "Απορρίπτουμε μια προεκλογική συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ γιατί δεν είμαστε τυχοδιώκτες της εξουσίας. Το ΠΑΣΟΚ ενδιαφέρεται απλώς να επανέλθει στην εξουσία. Δικαίωμα του, αλλά όχι με τη δική μας βοήθεια".

    Την ίδια ώρα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ στη συνέντευξη του στην Ελευθεροτυπία κατηγορεί την κυβέρνηση Καραμανλή για αδιέξοδη πολιτική και για προσπάθεια συγκάλυψης στις υποθέσεις Siemens και Γερμανός. Παράλληλα μιλά για νίκη του κόμματος στις ευρωεκλογές του 2009, αν και ουσιαστικά αναφέρεται σε χαλαρή ψήφο.

    "Ας μην πνιγόμαστε σε μια κουταλιά νερό. Το ΠΑΣΟΚ αγωνίζεται ώστε πάντα η ψήφος του λαού να είναι ουσιαστική και αποφασιστική. Αλλά όλοι γνωρίζουν ότι η ψήφος στις ευρωεκλογές έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, διότι αισθάνεται ο πολίτης ότι δεν κρίνεται η κυβερνητική εξουσία", τονίζει ο κ. Παπανδρέου.

    Ο κ. Παπανδρέου στέλνει νέο μήνυμα στο εσωτερικό του κόμματος ότι δεν τίθεται θέμα αλλαγής συμβόλων και ονόματος, υπογραμμίζοντας πως το μικρό ΠΑΣΟΚ των ομαδαρχών και των θεσιθηρών έχει σήμερα πεθάνει.

    [02] Κοινωνία

    Τροφιμα "βόμβες" στο πιάτο μας

    26/7/2008 20:16:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Σχεδόν κάθε τρόφιμο ισοδυναμεί με έναν πιθανό κίνδυνο για την υγεία μας, όπως προκύπτει από επίσημα στοιχεία της Ε.Ε. Οι επιτήδειοι προσπαθούν να πλασάρουν στο πιάτο μας σκουπίδια και πολλές φορές το καταφέρνουν διαφεύγοντας τους ελέγχους. Η έκθεση της ευρωπαϊκής αρχής ασφάλειας τροφίμων για το 2007 δείχνει ποιά είδη ακατάλληλων τροφίμων έφτασαν στα ράφια των καταστημάτων, αλλά και ποιές χώρες αναδεικνύονται σε πρωταθλήτριες διακίνησης επικίνδυνων προϊόντων.

    Αύξηση των κρουσμάτων κατά 8%

    Ούτε σε μία, ούτε σε δύο, αλλά σχεδόν σε χίλιες περιπτώσεις μέσα στο 2007 έφτασαν στα ράφια των ευρωπαϊκών καταστημάτων- συμπεριλαμβανομένων και των ελληνικών- επικίνδυνα τρόφιμα.

    Η ετήσια κοινοτική έκθεση δείχνει αύξηση των κρουσμάτων κατά 8% μέσα σε ένα χρόνο.

    Πρωταγωνιστές των ακατάλληλων τροφίμων αναδεικνύονται τα αλλιεύματα. Σε 561 περιπτώσεις οι αρχές εντόπισαν, ψάρια-μαλάκια-μαλοκόστρακα με βαρέα μέταλλα (υδράργυρος) και απαγορευμένα πρόσθετα.

    Οι διατροφικοί κίνδυνοι πολλαπλασιάζονται και οι ελεγκτικές αρχές όλων των κρατών μέσα στο 2007 έκαναν αγώνα δρόμου για να εντοπίσουν και να δεσμεύσουν, φυστίκια με αφλατοξίνες, φρούτα και λαχανικά με υπολείμματα φυτοφαρμάκων και κρέατα (πουλερικά) με σαλμονέλα

    Ψηλά στη λίστα με τους συνήθεις υπόπτους βρίσκονται και τα δημητριακά, καθώς περιέχουν αλλεργιογόνα και μυκοτοξίνες, αλλά και τα διαιτητικά προϊόντα με υψηλές συγκεντρώσεις χημικών ουσιών.

    Επίτηδες ή ... κατά λάθος τα περισσότερα ακατάλληλα προϊόντα έφτασαν στα ράφια και στα σύνορα της Ε.Ε από την Κίνα. Ακολουθούν η Τουρκία, οι ΗΠΑ, η Ισπανία, το Ιράν, η Γερμανία, η Ινδία και η Γαλλία.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 26 July 2008 - 20:49:42 UTC