Browse through our Interesting Nodes on Tourism & Recreation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντίστροφη μέτρηση
  • [02] Στο 4,9% ο πληθωρισμός
  • [03] Ενίσχυση των αγροτών
  • [04] Οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες!
  • [05] Final Countdown
  • [06] Προκήρυξη ΑΣΕΠ για το δημόσιο
  • [07] Πόρισμα του ΟΣΕ για το ατύχημα στον Μπράλο
  • [08] Μέτρα τροχαίας για 15Αύγουστο
  • [09] Θύμα παιδεραστίας η Μαντλίν;
  • [10] Μάλια: Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια
  • [11] Νέος Πρόεδρος επιτροπής για μαύρο χρήμα
  • [12] Συγκέντρωση ναυτεργατών για το Πέραμα
  • [13] Έκρηξη σε θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα
  • [14] Έπεσε τουρίστας από μπαλκόνι
  • [15] Στο Ολυμπιακό Χωριό η Ελλάδα

    [01] Κόσμος

    Όλα έτοιμα στο Πεκίνο

    Αντίστροφη μέτρηση

    7/8/2008 12:03:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 19:28:09)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Μια μέρα έμεινε για τη μεγάλη γιορτή του Αθλητισμού και του Πολιτισμού, τους Ολυμπιακούς Αγώνες που διοργανώνει φέτος η πόλη του Πεκίνου. Στην Κίνα, όλα είναι έτοιμα για τη αυριανή τελετή έναρξης. Παραμονή των Αγώνων, η λαμπαδηδρομία συνεχίστηκε στο Σινικό Τείχος, ενώ η ελληνική σημαία κυματίζει από σήμερα στο Ολυμπιακό χωριό. Προηγήθηκε η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, παρουσία του υπουργού Πολιτισμού, της υπουργού Εξωτερικώς Ντόρας Μπακογιάννη, του προέδρου της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Μίνωα Κυριακού, του αρχηγού της ελληνικής αποστολής στο Πεκίνο, Ισίδωρου Κούβελου και του επικεφαλής της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων 2008, Λιού Τζι. Στην τελετή παραβρέθηκαν σύσσωμη η εθνική ομάδα μπάσκετ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον βοηθό του, Λευτέρη Κακιούση, αθλητές από την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, την πυγμαχία, την κωπηλασία, το κάνοε-καγιάκ. Απουσίαζαν ο Βλάσης Μάρας και τα μέλη της εθνικής Άρσης Βαρών, που εκείνην την ώρα είχαν προπόνηση, καθώς και όσοι δεν έχουν αφιχθεί ακόμα στο Πεκίνο. Αύριο, εξ άλλου, θα γίνει γνωστό εάν θα συμμετάσχει στους Αγώνες η Κατερίνα Θάνου. Με ποδοσφαιρικούς αγώνες ανδρών συνεχίζονται σήμερα Πέμπτη οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου, ένα 24ωρο πριν την επίσημη τελετή έναρξης. Την ελληνική κυβέρνηση θα εκπροσωπήσουν η υπoυργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη και ο υπουργός Πολιτισμού, Μιχάλης Λιάπης. Στο μήνυμά του ενόψει της έναρξης των Αγώνων, ο πρωθυπουργός, Κ. Καραμανλής αναφέρθηκε στην πρόκληση που αποτελεί για κάθε χώρα η διοργάνωση της μεγαλύτερης αθλητικής γιορτής του πλανήτη, καθώς και στις αξίες και τα ολυμπιακά ιδεώδη.

    Οι Κινέζοι φιλοδοξούν, να πραγματοποιήσουν την πλέον εντυπωσιακή τελετή έναρξης στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων και όλα δείχνουν πως θα το καταφέρουν, δανειζόμενοι στοιχεία από τις αντίστοιχες τελετές των Αγώνων της Μόσχας (1980) και της Αθήνας (2004), τα οποία βέβαια θα προσαρμόσουν στη δική τους κουλτούρα και πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, η τελετή έναρξης χωρίζεται σε δύο μέρη, το πρώτο από τα οποία περιλαμβάνει την παρέλαση των αθλητών, την κήρυξη των Αγώνων από τον κορυφαίο πολιτειακό παράγοντα της διοργανώτριας χώρας, την ανάκρουση του Ολυμπιακού Ύμνου, τη μουσική του οποίου έχει γράψει ο Σπύρος Σαμάρας και τους στίχους ο Κωστής Παλαμάς, την έπαρση της Ολυμπιακής σημαίας, την ολοκλήρωση της Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας και το άναμμα του βωμού, τη συμβολική απελευθέρωση τριών περιστεριών, τον εκφώνηση του Ολυμπιακού όρκου για τους αθλητές και του αντίστοιχου για τους κριτές και το πρώτο μέρος της τελετής κλείνει με την ανάκρουση του εθνικού ύμνου της διοργανώτριας χώρας. Ακολουθεί το δεύτερο μέρος, που είναι καθαρά καλλιτεχνικό και η κάθε διοργανώτρια χώρα, το κρατάει ως... επτασφράγιστο μυστικό, προκειμένου να υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης και του εντυπωσιασμού.

    Η τελετή έναρξης των Αγώνων της 29ης Ολυμπιάδας, θα αρχίσει με την παρέλαση των αποστολών των εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών που συμμετέχουν στους Αγώνες και οι οποίες θα παρελάσουν με αλφαβητική σειρά, σύμφωνα με το αλφάβητο της διοργανώτριας χώρας, εκτός από την Ελλάδα, η οποία ως γενέτειρα των Αγώνων παρελαύνει πάντα πρώτη και την Κίνα, η οποία ως διοργανώτρια θα παρελάσει τελευταία. Συνεπώς, ο πρώτος αθλητής που θα "πατήσει" αύριο το απόγευμα το πόδι του στο Ολυμπιακό Στάδιο του Πεκίνου, με την καταπληκτική κατασκευή που μοιάζει με φωλιά πουλιού, θα είναι ο σημαιοφόρος της Ελλάδας, που δεν είναι άλλος από τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τζούντο, Ηλία Ηλιάδη, τον οποίο θα ακολουθούν τα μέλη της ελληνικής αποστολής και η παρέλαση θα συνεχιστεί με τις αντιπροσωπείες των υπολοίπων 204 εθνικών Ολυμπιακών Επιτροπών. Στους 29ους Ολυμπιακούς Αγώνες, μετέχουν αθλητές και αθλήτριες από 205 εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές, αριθμός ρεκόρ, καθώς το 2004 στην Αθήνα μετείχαν 202, ενώ στους πρώτους σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, το 1896 στην Αθήνα, είχαν πάρει μέρος μόλις 14 χώρες.

    Νέες προκλήσεις των Σκοπιανών

    Σχολιάζοντας την επιδίωξη της ΠΓΔΜ να παρελάσει ως "Μακεδονία" στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου ο πρόεδρος της ΕΟΕ, Μίνως Κυριακού, χαρακτήρισε σαν αστειότητα την επιδίωξη αυτή καθώς το επίσημο όνομα της χώρας είναι FYROM κι αυτό χρησιμοποιείται από τον ΟΗΕ κι τη ΔΟΕ. Ήδη ενημερώθηκε επισήμως ο πρόεδρος της BOCOG Λιού Τσι για την αναφορά στους Σκοπιανούς αθλητές ως "Μακεδόνες" στην επίσημη ιστοσελίδα των Ολυμπιακών Αγώνων και υπήρξε παρέμβαση του Λάμπη Νικολάου στον πρόεδρο της ΔΟΕ, Ζακ Ρογκ.

    Δηλώσεις Μ. Λιάπη

    Μετά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Πεκίνου (BOCOG) Λιού Τσι, στο Δημαρχείο του Πεκίνου, ο υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης δήλωσε ότι: "Αύριο είναι η μεγάλη μέρα για την Κίνα. Είναι βέβαιο ότι θα απολαύσουμε μία φαντασμαγορική τελετή έναρξης, γιατί έχουν πλούσια καλλιτεχνική εμπειρία . Είμαι εξίσου βέβαιος ότι θα διοργανώσουν επιτυχείς Αγώνες. Εμείς σαν Ελλάδα τους βοηθήσαμε. Μεταφέραμε την τεχνογνωσία και την πλούσια εμπειρία που αποκομίσαμε από τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας και το εκτιμούν αυτό. Διανύουμε μία εποχή άριστων σχέσεων με την Κίνα. Και αυτό μετέφερα και στον Πρόεδρο της BOCOG, ότι είναι μεγάλη ευκαιρία να αξιοποιήσουμε αυτή την καλή συγκυρία. Οι λαοί μας είναι πολύ κοντά. Εμείς με την πολιτιστική μας παρέμβαση τον τελευταίο χρόνο, φέραμε τον πολιτισμό της Ελλάδας εδώ στην Κίνα. Είναι μία μοναδική ευκαιρία να ενισχύσουμε και να αναπτύξουμε τις σχέσεις μας σε όλους τους τομείς: οικονομικό, εμπορικό, τουριστικό και ασφαλώς πολιτιστικό. Οι κινέζοι τρέφουν ιδιαίτερη εκτίμηση, σεβασμό και αγάπη για τον ελληνικό λαό και το δείχνουν με κάθε ευκαιρία, αυτές τις ημέρες που βρισκόμαστε εδώ στο Πεκίνο. Είναι μία μεγάλη χώρα, ένας μεγάλος πολιτισμός. Για εμάς είναι μεγάλο πλεονέκτημα να έρθουμε ακόμα πιο κοντά στον κινεζικό λαό, να αξιοποιήσουμε αυτή την συγκυρία, που τελικά θα είναι επ ωφελεία του λαού μας".

    Μήνυμα Καραμανλή

    Εν όψει της έναρξης των Αγώνων, ο Πρωθυπουργός εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:

    "Τέσσερα χρόνια πριν, το καλοκαίρι του 2004, οι Ολυμπιακοί Αγώνες επέστρεψαν στην κοιτίδα τους. Η Ελλάδα ανέλαβε μια διπλή ευθύνη: Να διοργανώσει με ασφάλεια και επιτυχία τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση του πλανήτη, αλλά και να υπογραμμίσει με τρόπο ηχηρό τις αρχές και τις αξίες πάνω στις οποίες δομήθηκε το ολυμπιακό κίνημα.

    Με θυσίες και σκληρή δουλειά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας μπροστά στο μεγάλο στόχο, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες τα καταφέραμε πέρα και από την πιο αισιόδοξη προσδοκία. Στην ιστορία του έθνους μας, το 2004 θα μείνει για πάντα ως μια ημερομηνία - ορόσημο, ως η απαρχή μιας νέας εποχής αυτοπεποίθησης για τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του ελληνισμού.

    Σήμερα, την σκυτάλη παίρνει η Κίνα, η πολυπληθέστερη χώρα στον πλανήτη. Μια χώρα που φέρει, όπως και η Ελλάδα, το βάρος της ευθύνης να ανταποκρίνεται διαρκώς στην παρακαταθήκη ενός μεγάλου και μακραίωνου πολιτισμού.

    Η πρόκληση για τους Ολυμπιακούς Αγώνες παραμένει η ίδια όπως και το 2004, όπως και το 1896, όπως και το 776 προ Χριστού, όταν οι πρώτοι καταγεγραμμένοι αγώνες γιορτάστηκαν στην Ηλίδα: να αποδείξουμε αφενός ότι η υπέρβαση των ορίων - ορίων που συχνά οι ίδιοι θέτουμε αυθαίρετα στους εαυτούς μας - είναι αναπόσπαστο μέρος της φύσης του ανθρωπίνου γένους. Και αφετέρου, να αποδείξουμε ότι η αντικατάσταση της εχθρότητας και του βίαιου ανταγωνισμού από την άμιλλα, το συναγωνισμό και τη συνεργασία των ανθρώπων και των λαών είναι στόχος όχι μόνο επιθυμητός, όχι μόνο πιεστικά αναγκαίος, αλλά και εφικτός.

    Με αυτές τις σκέψεις, και με την ελπίδα ότι οι Ολυμπιακοί Αγώνες θα συνεχίσουν να εμπνέουν τις υψηλές τους αξίες στους ανθρώπους του πλανήτη, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες, ιστορικοί θεματοφύλακες του πνεύματος του ολυμπισμού, στέλνουμε τις θερμότερες ευχές μας στους αθλητές και τα μέλη της ολυμπιακής οικογένειας από ολόκληρο τον κόσμο, σε όλους εκείνους που υπηρετούν το ιδεώδες του αθλητισμού μακριά από οτιδήποτε νοθεύει τον υγιή συναγωνισμό. Ενώνουμε τις σκέψεις μας με όλους όσοι οραματίζονται και εργάζονται ενεργά για έναν κόσμο όπου οι αξίες που θα τιμήσουμε αυτές τις μέρες με τη διοργάνωση των Αγώνων, θα είναι ο αποκλειστικός γνώμονας της συλλογικής μας δράσης".

    [02] Οικονομία

    Για τον Ιούλιο

    Στο 4,9% ο πληθωρισμός

    7/8/2008 13:00:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 18:05:38)

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ

    Ανακοινώθηκε σήμερα ο πληθωρισμός και τον Ιούλιο που διαμορφώθηκε στο 4,9% παραμένοντας σε υψηλά επίπεδα. Στο επτάμηνο του 2008 διαμορφώθηκε κατά μέσο όρο στο 4,45 έναντι 2,60% την αντίστοιχη περίοδο του 2007. Σύμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος (ΕΣΥΕ) ο ΓΔΤΚ το μήνα Ιούλιο 2008 σε σύγκριση με τον προηγούμενο μήνα (Ιούνιος 2008) παρουσίασε μείωση 0,8%. Όπως σχολίασε ο γγ της Εθνικής Στατιστικής Υπηρεσίας Μανώλης Κοντοπυράκης, σε μέσα επίπεδα το επτάμηνο του 2008 ο εναρμονισμένος δείκτης τιμών καταναλωτή (που χρησιμοποιείται για διεθνείς συγκρίσεις) είναι 4,56% έναντι του 2,76% της αντίστοιχης χρονικής περιόδου του 2007, ενώ με τα σημερινά δεδομένα στην τιμή του πετρελαίου στις διεθνείς αγορές, ο πληθωρισμός τον Αύγουστο αναμένεται ελαφρά πτωτικός.

    Αυξήσεις ανά κατηγορία

    Η αύξηση του ΓΔΤΚ κατά 4,9% το μήνα Ιούλιο 2008 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Ιουλίου 2007 προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολες των δεικτών:

    - Κατά 5,2% της ομάδας "διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά"

    - Κατά 11,2% της ομάδας "στέγαση"

    - Κατά 6,6% της ομάδας "μεταφορές"

    - Κατά 3,7% της ομάδας "υγεία"

    - Κατά 4,6% της ομάδας "εκπαίδευσης"

    - Κατά 5,3% της ομάδας "ξενοδοχεία-καφέ-εστιατόρια"

    Οι υπόλοιποι δείκτες παρουσίασαν μικρότερες αυξήσεις ενώ μείωση κατά 3,2% παρουσίασε η ομάδα "επικοινωνίες" λόγω μείωσης των τιμών κυρίως των υπηρεσιών της σταθερής τηλεφωνίας.

    Άνοδος των εσόδων του προϋπολογισμού

    Σημαντική ανάκαμψη εμφάνισαν τα έσοδα του προϋπολογισμού τον περασμένο μήνα τα οποία αυξήθηκαν κατά 11,5%. -Στο 7μηνο Ιανουαρίου-Ιουλίου ο ρυθμός αύξησης των εσόδων διαμορφώθηκε στο 6,7%, επίδοση η οποία υπολείπεται ωστόσο σημαντικά του ετήσιου στόχου που είναι περίπου 12,5%. -Στην ενίσχυση των εσόδων συνέβαλαν οι αυξημένες εισπράξεις από τα τελωνεία αλλά και η καταβολή της πρώτης δόσης του ενιαίου τέλους ακινήτων από τα νομικά πρόσωπα.

    Αντιδράσεις

    Οι ανακοινώσεις αυτές αποτελούν προπομπό για περαιτέρω επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας, δηλώνει από το ΠΑΣΟΚ η Λούκα Κατσέλη.

    Έντονη κριτική άσκησε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος, Μαρία Καρακλιούμη για τα θέματα της οικονομίας υπογραμμίζοντας ότι για έναν ακόμη μήνα ο πληθωρισμός παραμένει στα ίδια υψηλά επίπεδα. Τόνισε επίσης ότι η κυβέρνηση για μια ακόμη φορά αδυνατεί να εκτελέσει τον προϋπολογισμό και ότι οι πολίτες υφίστανται τις συνέπειες της πολιτικής της.

    Η κ. Καρακλιούμη σημείωσε ακόμη ότι η ακρίβεια εξακολουθεί να πλήττει τους πολίτες. Έκανε επίσης λόγο για τσουνάμι φόρων που σχεδιάζει ο κ. Αλογοσκούφης και τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει συγκεκριμένες προτάσεις και πιστεύει πως η επιβολή φόρων είναι η εύκολη οδός.

    "Η σταθεροποίηση του πληθωρισμού σε υψηλά επίπεδα, και για το μήνα Ιούλιο, καταδεικνύει πόσο επιζήμια είναι για την εργατική τάξη η συμφωνία για αύξηση ενός ευρώ την ημέρα στους μισθούς που υπέγραψαν τα στελέχη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ στη ΓΣΕΕ με τους βιομηχάνους. Η αποφασιστική διεκδίκηση πραγματικών αυξήσεων στους μισθούς, με την οργάνωση της πάλης σε κάθε εργασιακό χώρο, είναι επιτακτική ανάγκη για τη λαϊκή οικογένεια" αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ, που που επαναλαμβάνει αίτημα για βασικό μισθό στα 1400 και κατώτερη σύνταξη στα 1120.

    Για οικονομικό αδιέξοδο κάνει λόγο ο Συνασπισμός: Όπως επισημαίνει ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, "ο πληθωρισμός και κυρίως η ακρίβεια βρίσκονται στα ύψη, οι μισθοί και οι συντάξεις στον πάτο, ενώ η κυβέρνηση αμέριμνη σχεδιάζει μια νέα φορολογική επιδρομή σε βάρος των λαϊκών στρωμάτων".

    Το ΒΕΑ για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών

    Από το οικονομικό επιτελείο της Κυβέρνησης, δίδεται έμφαση στη μάχη για μείωση του πληθωρισμού και των δαπανών με αύξηση των εσόδων από τον περιορισμό της φοροδιαφυγής και μέτρα για τους κλάδους επαγγελματιών που δηλώνουν ιδιαίτερα χαμηλά εισοδήματα.

    "Η κατ αποκοπή φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες είναι κοινωνικά και φορολογικά άδικη", αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας.

    "Η εκτέλεση του προϋπολογισμού του κράτους αποτελεί προτεραιότητα της κυβερνητικής πολιτικής και δεν μπορεί παρά να γίνεται κατανοητή από τις παραγωγικές τάξεις. Όμως οι τακτικές του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών να κατανέμει ανισομερώς τα βάρη ακολουθώντας εύκολες λύσεις που εξασφαλίζουν άμεσα εισπρακτικά αποτελέσματα, βρίσκουν το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας κάθετα αντίθετο, δεδομένου ότι ενισχύουν την κοινωνική και φορολογική αδικία", τονίζει το ΒΕΑ.

    Αναφερόμενο σε δημοσιεύματα για κατ αποκοπή φορολογία στους ελεύθερους επαγγελματίες που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα, το ΒΕΑ επισημαίνει ότι "το πρόβλημα βρίσκεται στα μεγάλα εισοδήματα και στα υψηλά κέρδη. Η φοροδιαφυγή και η διαρροή φορολογητέας ύλης ας μην αναζητηθεί στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αντικειμενικά, υπό τις παρούσες συνθήκες και τις απρόβλεπτες καταστάσεις, βιώνουν τον άνισο αγώνα της επιβίωσης".

    "Ενδεχόμενο μέτρο, όπως "ελάχιστο ετήσιο εισόδημα ή πληρωμή ελάχιστου φόρου", δημιουργεί πολλά ερωτηματικά, γιατί, πέρα από τις περιπτώσεις φοροδιαφυγής, θα δώσει χαριστική βολή σε πληθώρα μικρών ελεύθερων επαγγελματιών και επιχειρήσεων, που λειτουργούν με φορολογική συνείδηση και πραγματικά χαμηλά οικονομικά περιθώρια", αναφέρει το Επιμελητήριο.

    [03] Πολιτική

    Συνεργασία Κ. Καραμανλή - Α. Κοντού

    Ενίσχυση των αγροτών

    7/8/2008 11:52:00

    Πηγή: ΑΠΕ

    Σε δηλώσεις του μετά το τέλος της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Αλέξανδρος Κοντός δήλωσε ότι: "Ενημέρωσα τον Πρωθυπουργό για τις προσπάθειες που καταβάλλουμε στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων να ενισχύσουμε τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Εκτός από την απόφαση που πήραμε ώστε, από την επόμενη χρονιά, τη δαπάνη για την ενεργοποίηση των δικαιωμάτων των κατά κύριο επάγγελμα αγροτών να την επιβαρύνεται ο κρατικός προϋπολογισμός, εξετάζουμε η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων για αγροτική χρήση να γίνεται από την επόμενη χρονιά, μόνο στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες".

    Για την πορεία της κατασκευής μεγάλων εγγειοβελτιωτικών έργων στη χώρα μας, ο κ. Κοντός ενημέρωσε τον κ. Καραμανλή και τόνισε ότι: "Είναι απαραίτητο να αξιοποιήσουμε και την τελευταία σταγόνα νερού για την άρδευση που σήμερα καλύπτει το 85% του νερού που καταναλώνεται στη χώρα. Έχουμε ήδη προκηρύξει το έργο του Αξιού ποταμού, τον εκσυγχρονισμό των δικτύων του Αξιού ποταμού. Σήμερα προχωρούμε στην προκήρυξη του Φιλιατρινού, ενός έργου πνοής για τη Μεσσηνία, αύριο υπογράφουμε τη σύμβαση εγκατάστασης του εργολάβου στον Ομαλό των Χανίων και προγραμματίζουμε σε κάθε περιοχή της χώρας να κατασκευάσουμε μεγάλα και μικρά έργα που θα έχουν ως στόχο την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων. Επίσης, τον ενημέρωσα για το σχέδιο νόμου που έχει έτοιμο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για την αναβάθμιση της αγροτικής έρευνας στον τόπο μας. Είναι απαραίτητο να αναβαθμιστεί η αγροτική έρευνα, να την συνδέσουμε με την αγροτική παραγωγή, έτσι ώστε να παράγουμε ποιοτικά, ανταγωνιστικά προϊόντα, αγροτικά προϊόντα τα οποία να μπορούν να διεισδύουν με επιτυχία και στην ελληνική και στη διεθνή αγορά".

    Για δηλώσεις Κοκκινούλη

    Σχολιάζοντας ο κ. Κοντός τις δηλώσεις του αγροτοσυνδικαλιστή κ. Κοκκινούλη, είπε πως: Ο κ. Κοκκινούλης και άλλοι αγροτοσυνδικαλιστές, όσον αφορά την αξιοποίηση των υδάτινων πόρων, λένε ότι θα πρέπει να τρέξουμε με γρήγορους ρυθμούς και αυτό κάνουμε. Είμαστε ένα από τα Υπουργεία που έχει καλύψει χαμένο έδαφος, ένα από τα Υπουργεία που αξιοποιεί με τον καλύτερο τρόπο τους πόρους από την 4η προγραμματική περίοδο. Έχουμε επισκεφθεί όλους τους Νομούς της χώρας. Έχουμε συζητήσει με Νομάρχες, με Δημάρχους. Διαμορφώσαμε για τον κάθε Νομό της χώρας ένα φάκελο, όπου πλέον ξέρουμε, με τον καλύτερο τρόπο, τι θα πρέπει να εφαρμόσουμε και να υλοποιήσουμε, έτσι ώστε να αξιοποιήσουμε τους υδάτινους πόρους μας. Κατ΄ αρχάς, πρέπει να σας πω για το αγροτικό πετρέλαιο ότι για πρώτη φορά η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων δίνεται με έναν απόλυτα δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο. Ο κάθε αγρότης, ανάλογα με την καλλιέργεια που έχει, παίρνει τόσο πετρέλαιο, όσο καταναλώνει για την καλλιέργειά του. Πρέπει επίσης να πούμε ότι για φέτος από 1/1 έως 15/2 δόθηκε αγροτικό πετρέλαιο και παρ΄ όλα αυτά η επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης με το νέο σύστημα κάλυψε όλη τη χρονιά. Εξετάζουμε από την επόμενη χρονιά να πάρουν επιστροφή ειδικού φόρου κατανάλωσης μόνο οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες. Και πρέπει να σας πω ότι ένα πάγιο αίτημα των αγροτών ήταν να μην υπάρχουν δύο κατηγορίες πετρελαίου. Να μην υπάρχει δηλαδή πετρέλαιο κίνησης και πετρέλαιο θέρμανσης, γιατί το αγροτικό πετρέλαιο, το πετρέλαιο θέρμανσης, επειδή είχε θειάφι κατέστρεφε τους σύγχρονους αγροτικούς ελκυστήρες".

    Κριτική από το ΠΑΣΟΚ

    "Μετά τις διαμαρτυρίες των αγροτών όλης της χώρας για το μεγάλο κόλπο, την κοροϊδία και τον εμπαιγμό σχετικά με την επιστροφή φόρου στο πετρέλαιο, η κυβέρνηση τώρα επιχειρεί να θολώσει τα νερά. Ένα είναι σαφές: Οι τελικές αποφάσεις της απέχουν πάρα πολύ από τις προτάσεις των αγροτικών οργανώσεων και δεν ανταποκρίνονται στις προσδοκίες που είχε δημιουργήσει" δήλωσε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος.

    [04] Κόσμος

    Οι πιο ακριβοί Ολυμπιακοί Αγώνες!

    7/8/2008 19:11:00

    Πηγή: NET

    Υπόσχονται την πιο φαντασμαγορική τελετή έναρξης σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Εκσυγχρόνισαν υποδομές μεταφορών, όπως αεροδρόμια, αυτοκινητόδρομοι και μετρό. Εφάρμοσαν μεθόδους και πολιτικές για τη μείωση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης. Είναι γεγονός, λοιπόν, ότι οι Κινέζοι φιλοδοξούν να περάσουν στην ιστορία όχι μόνο για την άρτια διοργάνωση των αγώνων αλλά και για το κόστος τους. Σύμφωνα με τους επίσημους υπολογισμούς, το Πεκίνο θα κάνει τους πιο ακριβούς Ολυμπιακούς Αγώνες στην ιστορία, με το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων να έχει διατεθεί σε έργα πρασίνου, επιχειρώντας έτσι να διασκεδαστούν και οι εντυπώσεις από τη μολυσμένη ατμόσφαιρα του Πεκίνου. Ο λογαριασμός; Πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια, τουλάχιστον 20 φορές το κόστος των Ολυμπιακών της Ατλάντα, πριν από 12 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι η διοργάνωση της Αθήνας κόστισε 16 δισ. δολάρια, του Σίδνεϋ 1,5 και της Ατλάντα 1,7.

    "Μεγαλοπρεπές θέαμα"

    Ένας τόσο υψηλός λογαριασμός σίγουρα δεν είναι πρόβλημα για μια τόσο ισχυρή οικονομία, όπως η κινεζική. Οι επικριτές, όμως, δε λείπουν και μιλούν για υπερβολικές δαπάνες, όπως τα 40 εκατομμύρια λουλούδια, που φυτεύτηκαν στους δρόμους του Πεκίνου. Χρήματα, που σίγουρα θα μπορούσαν να ανακουφίσουν τα εκατομμύρια των Κινέζων που βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας.

    Τα 40 δισ. δολάρια των Αγώνων είναι τέσσερις φορές τα 9,7 δις των δαπανών της κινεζικής κυβέρνησης για την Υγεία και σχεδόν τρεις φορές όσο τα 15,7 δις των δαπανών για την Παιδεία.

    "Η προτεραιότητα για το καθεστώς είναι να εξασφαλίσει ένα μεγαλοπρεπές θέαμα, που να εντυπωσιάσει το κοινό. Αυτό έχει να κάνει περισσότερο με ισχύ και νομιμότητα, παρά ανταποκρίνεται στις ανάγκες της χώρας, δηλώνει ο Νίκολας Μπεκελίν, της οργάνωσης Human Rights Watch.

    Στο στρατόπεδο των χορηγών, συνολικά 13 εταιρείες έχουν ξοδέψει 900 εκατομμύρια δολάρια, για να συνδέσουν το όνομά τους με τους Ολυμπιακούς Αγώνες, με τους 12 από αυτούς να είναι παγκόσμιοι υποστηρικτές και 21 σε εθνικό επίπεδο.

    Παρά τον πακτωλό χρημάτων, μόλις 4 στους 10 Κινέζους μπορούν να κατονομάσουν έστω ένα χορηγό! Οι επικεφαλής, πάντως, των εταιριών δεν πτοούνται. Η απάντηση του διευθύνοντος συμβούλου της επίσημης εταιρίας πληροφορικής των Αγώνων CEO LENOVO, είναι χαρακτηριστική: "Αν οι πελάτες μας πιστέψουν ότι μπορούμε να συμμετέχουμε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, μπορούν μόνο να φανταστούν τι μπορούμε να κάνουμε για αυτούς.

    Κι επειδή τα λεφτά είναι πολλά, έχουν ληφθεί και τα... απαραίτητα μέτρα. Χαρακτηριστικό είναι ότι η είσοδος μπορεί να απαγορευθεί στους θεατές που θα φορούν ο,τιδήποτε με περίοπτα λογότυπα εταιριών που δεν είναι χορηγοί!

    [05] On the Beijing Opening Ceremony

    Final Countdown

    07 Αυγ 2008 12:03:00 (Last updated: 07 Αυγ 2008 16:19:46)

    Sources: ΝΕΤ

    China is ready to launch the opening ceremony of the Beijing 2008 Olympic Games Friday. The torch relay continued at the Great Wall of China, while the Greek flag is already waving in the Olympic Village. The Greek team entered first the Olympic Village in the presence of the Tourism Minister Aris Spiliotopoulos, Foreign Minister Dora Bakoyannis, the President of the Greek Olympic Committee Minoas Kyriakou, the Head of the Greek mission in Beijing Isidoros Kouvelos and Head of the Organising Committee of the 2008 Olympic Games Liu Qi. Attending the ceremony were the Greek national Basketball team with Coach Panagiotis Giannakis and his assistant Lefteris Kakiousis, athletes from the swimming team, polo, boxing, rowing and canoe-kayak. Absent were Vlassis Maras and members of the Weightlifting team, who were practicing, as well as athletes who have not arrived in Beijing yet. Besides, Katerina Thanous participation in the Games will be decided tomorrow. The Beijing Olympic Games will continue today with mens football matches. Representing Greece will be Ms Bakoyannis and Culture Minister Michael Liapis.

    Commenting on FYROMs (Former Yugoslav Republic of Macedonia) wish to parade under the name "Macedonia" at the opening ceremony, the Head of the Greek Olympic Committee Minos Kyriakou described FYROMs wish drollery as the countrys official name is FYROM, a name used by the UN and the International Olympic Commission. BOCOG President Liu Qi has already been informed about FYROMs reference to its athletes as Macedonians in the Olympic Games official website. Mr Lambis Nikolaou presented his position on the issue to IOC President Jacques Rogue.

    Statements' by Michael Liapis

    After his meeting with BOCOG President Liu Qi, Greek Culture Minister Michael Liapis said: "Tomorrow is a big day for China. We are certain to enjoy a stunning opening ceremony, for they have a rich artistic experience. I am equally certain that they will stage successful Olympic Games. We, the Greeks, have helped them. We have offered them our know-how and rich experience we got from the Athens Olympic Games and they appreciate that. We are living through an era of excellent ties with China. And this is what I said to the BOCOG President, that it is a great opportunity to make the best of this fine coincidence. Our people are very close to each other. With our cultural intervention over the last year, we have conveyed Greeces culture to China. It is a unique chance to boost and develop our relations at all levels. The people of China appreciate, respect and love the people of Greece and they have been manifesting that ever since we arrived in Beijing. It is a great country, a great civilization. For us, coming closer to the people of China, making the best of this coincidence that will be proved beneficial to our people, is a great advantage."

    Greek Prime Minister's Address

    In view of the opening ceremony of the Olympic Games, Greek Prime Minister Kostas Karamanlis issued the following announcement:

    "Four years ago, in the summer of 2004, the Olympic Games returned to their birthplace. Greece undertook a double responsibility: to stage the worlds major sports event safely and successfully, as well as to resoundingly highlight the values and principles upon which the Olympic movement was built.

    With sacrifices and hard work, joining our forces ahead of the grand goal, the people of Greece proved successful, beating all expectations. In the history of our nation, the year 2004 will go down as a landmark, as the advent of a new era of self-confidence in our nations capabilities.

    Today, it is Chinas turn, the worlds most highly populated country. A country that bears, just like Greece, the burden of responsibility for constantly living up to the legacy of a grand and long-lived civilization.

    The challenge for the Olympic Games is still the same, as was in 2004, in 1896 and in 776 BC, when the first ever recorded Games were celebrated in the ancient Greek land of Ilida: to prove, on the one hand, that surmounting limits limits we usually set is an integral part of the human nature, and on the other hand, to prove that replacing hostility and violent competition with friendly rivalry and cooperation between people and nations is not only a desire but also a feasible goal.

    With these thoughts and the hope that the Olympic Games will keep instilling their ideals into the world, the men and women of Greece, the historic guardians of the Olympic spirit, are sending our most heartfelt wishes to the athletes and the members of the Olympic family worldwide, to all those who serve the sports ideals. We are uniting our thoughts with all those who envisage and work hard for a world, where the values to be honoured during the Olympic Games, will be the one and only pillar of our collective activities."

    Related News:

    Athletes in favour of Human Rights

    China: Tension before the Opening Ceremony

    [06] Κοινωνία

    Προκήρυξη ΑΣΕΠ για το δημόσιο

    7/8/2008 19:26:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Εκδόθηκε η 6K/2008 Προκήρυξη του ΑΣΕΠ (ΦΕΚ 362/24.7.2008 - Τεύχος Προκηρύξεων ΑΣΕΠ), που αφορά την πλήρωση με σειρά προτεραιότητας 973 θέσεων τακτικού προσωπικού Πανεπιστημιακής (ΠΕ), Τεχνολογικής (ΤΕ) και Δευτεροβάθμιας (ΔΕ) Εκπαίδευσης, σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα. Το ΦΕΚ της προκήρυξης έχει καταχωριστεί στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) και διατίθεται δωρεάν από το Εθνικό Τυπογραφείο (Μάρνη 8, Αθήνα), από το Γραφείο Εξυπηρέτησης Πολιτών του ΑΣΕΠ (Πουλίου 6, Αθήνα), καθώς και από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τις Περιφέρειες της χώρας.

    Τα έντυπα των αιτήσεων συμμετοχής διατίθενται από τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις και τα Επαρχεία της χώρας, καθώς και από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ). Οι υποψήφιοι μπορούν επίσης να αναζητήσουν το έντυπο της αίτησης στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).

    Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής λήγει με την πάροδο της Δευτέρας 8 Σεπτεμβρίου 2008. Η αίτηση υποβάλλεται στο ΑΣΕΠ μόνο ταχυδρομικώς με συστημένη επιστολή σε φάκελο μεγέθους Α4 ή στον ειδικό φάκελο ΑΣΕΠ POST ο οποίος διανέμεται από τα ΕΛΤΑ, στην ακόλουθη διεύθυνση: ΑΣΕΠ, Αίτηση για την Προκήρυξη: 6Κ/2008.

    [07] Κοινωνία

    Πόρισμα του ΟΣΕ για το ατύχημα στον Μπράλο

    7/8/2008 19:02:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΝΕΤ- ΝΕΤ 105,8

    Ευθύνες στο προσωπικό του σταθμού του Ρέντη και στους δύο μηχανοδηγούς της εμπορικής αμαξοστοιχίας, βαγόνια της οποίας συγκρούστηκαν με επιβατική αμαξοστοιχία στις 14 Ιουλίου στον Μπράλο, αποδίδει το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ΟΣΕ για τα αίτια του ατυχήματος. Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδος, θα διενεργηθεί πειθαρχικός έλεγχος και θα υπάρξει παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων. Τα μοιραία πρόσωπα που μέσα από σωρεία λαθών και αμελειών ευθύνονται για το σιδηροδρομικό ατύχημα πριν 25 ήμερες στο σταθμό του Ασωπού είναι: Οι δυο μηχανοδηγοί της εμπορικής αμαξοστοιχίας, οι έξι εργαζόμενοι στο σταθμό του Ρέντη που εμπλέκονταν στη συναρμολόγηση, έλεγχο και αναχώρηση του συρμού καθώς και ο σταθμάρχης Λιανοκλαδίου.

    Εις βάρος των εμπλεκομένων, που έχουν τεθεί εκτός καθηκόντων, θα κινηθούν πειθαρχικές διαδικασίες, προκειμένου, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του ΟΣΕ, να υπάρξει η παραδειγματική τιμωρία τους. Την επόμενη εβδομάδα ο Κωστής Χατζηδάκης θα ανακοινώσει σχέδιο για την εξυγίανση του ΟΣΕ και τη βελτίωση της ασφάλειας των σιδηροδρομικών μεταφορών.

    Το χρονικό των λαθών

    Σύμφωνα με το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων που επιβεβαιώνει απολύτως το αποκλειστικό ρεπορτάζ της ΝΕΤ στις 27 Ιουλίου, το χρονικό των μοιραίων παραλείψεων διαμορφώθηκε ως εξής: Η μοιραία αμαξοστοιχία με το υπέρβαρο φορτίο και τα υπεράριθμα βαγόνια μοντάρεται στο σταθμό του Ρέντη την Κυριακή στις 13 Ιουλίου και αναχωρεί στις 10 το βράδυ της ιδίας ημέρας χωρίς να αντιληφτεί κάτι "στραβό" κανένας από τους εμπλεκομένους. Τα ξημερώματα της 14 Ιουλίου, ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας προκαλεί ισχυρή πέδηση στο συρμό, προκειμένου να σταθμεύσει στο σταθμό του Ασωπού. Κατά την πέδηση, λόγω των μεγάλου φορτίου αλλά και της χαλαρότητας του συνδέσμου μεταξύ του 7ου και 8ου βαγονιού, προκλήθηκε διάσπαση της αμαξοστοιχίας , η οποία δεν έγινε αντιληπτή από τον μηχανοδηγό καθώς δεν λειτούργησε η ενδεικτική λυχνία. Ο σταθμάρχης Λιανοκλαδίου διαπιστώνει μέσω της τηλεδιοίκησης ανωμαλία στις ράγες, ωστόσο αρκείται στη διαβεβαίωση του μηχανοδηγού ότι έχει ακεραιότητα συρμού και επιτρέπει στην επιβατική αμαξοστοιχία να εισέρθει στη γραμμή με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με τα αποσπασμένα βαγόνια της εμπορικής που είχαν μείνει στις ράγες.

    [08] Κοινωνία

    Από 8/8 έως και 24/8

    Μέτρα τροχαίας για 15Αύγουστο

    7/8/2008 18:30:00

    Συντάκτης: Κατερίνα Ιωαννίδου

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σε εφαρμογή τίθεται από αύριο τα έκτακτα μέτρα για την έξοδο των αδειούχων του Αυγούστου και κυρίως όσων μετακινηθούν για το τριήμερο του Δεκαπενταύγουστου. Από Παρασκευή 8 Αυγούστου μέχρι και την Κυριακή 24 Αυγούστου που αναμένεται το μεγάλο κύμα της επιστροφής.-σύμφωνα με εντολή του αρχηγού της ΕΛΑΣ - όλες οι δυνάμεις θα είναι σε επιφυλακή.

    Ο σχεδιασμός των μέτρων περιλαμβάνει:

    Αστυνόμευση του οδικού δικτύου κατά τομείς με βάση τις ιδιαιτερότητες κάθε περιοχής, ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι τυχόν απαγορεύσεις για την πρόληψη ή καταστολή πυρκαγιών, καθότι βρισκόμαστε στην καρδιά της αντιπυρικής περιόδου. Αυξημένη θα είναι η αστυνομική παρουσία και στα τμήματα των εθνικών οδών στα οποία παρατηρείται μεγάλη συχνότητα τροχαίων ατυχημάτων.

    Αυξημένα μέτρα στις εισόδους και εξόδους των μεγάλων αστικών κέντρων, σε αεροδρόμια, λιμάνια, σταθμούς, καθώς και παρουσία τροχονόμων στα διόδια για την παροχή συμβουλών και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας.

    Αυξημένα μέτρα θα ληφθούν και σε τόπους που θα πραγματοποιηθούν οι θρησκευτικές εκδηλώσεις τον Δεκαπενταύγουστο, ενώ για όλο το διάστημα έχουν συγκροτηθεί ειδικά συνεργεία ελέγχου της Τροχαίας που θα πραγματοποιούν τροχονομικούς ελέγχους μέσα και έξω από τα αστικά κέντρα για τη βεβαίωση επικίνδυνων παραβάσεων και κυρίως την υπερβολική ταχύτητα, την οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, το αντικανονικό προσπέρασμα, τη χρήση ζωνών ασφαλείας και άλλων παραβάσεων που στατιστικά έχει διαπιστωθεί ότι συμβάλλουν σε σοβαρά τροχαία ατυχήματα. Ιδιαίτερους ελέγχους θα πραγματοποιούν οι τροχονόμοι στα φορτηγά και σε περίπτωση που διαπιστώνεται ότι διαπράττονται επικίνδυνες παραβάσεις, θα ακινητοποιούνται.

    Ενίσχυση και από την Άμεσο Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης

    Το έργο της Τροχαίας θα ενισχύσουν η Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, ενώ η κίνηση στις μέρες αιχμής θα παρακολουθείται από αέρος από τα ελικόπτερα της αστυνομίας, ενώ τροχονόμοι θα πραγματοποιούν παρεμβάσεις σε βασικούς κόμβους του οδικού δικτύου.

    Την Πέμπτη 14 Αυγούστου θα απαγορεύεται η κίνηση των φορτηγών στα εθνικά δίκτυα, στο ρεύμα εξόδου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 10 το βράδυ, ενώ για την είσοδο θα ισχύσει η απαγόρευση την Κυριακή, 17 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 11 το βράδυ.

    Η κίνηση των φορτηγών θα απαγορεύεται για την έξοδο και την Παρασκευή 22 Αυγούστου, από τις 4 το απόγευμα μέχρι τις 9 το βράδυ και για την είσοδο την Κυριακή 24 Αυγούστου από τις 3 το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ.

    Ιδιαίτερη επισήμανση γίνεται από την αστυνομία για τους οδηγούς που θα κινηθούν στην εθνική οδό Αντιρρίου-Ιωαννίνων και ειδικότερα στον ισόπεδο κυκλικό κόμβο της Αμφιλοχίας, όπου χωρίζονται οι δρόμοι από τη μια πλευρά για Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα και από την άλλη πλευρά προς Άρτα-Γιάννενα, όπου παρατηρείται μεγάλο πρόβλημα το καλοκαίρι και κυρίως τα Σάββατα, με "ουρές" που μπορούν να φτάσουν και τα 8 χιλιόμετρα. Το πρόβλημα παρατηρείται γιατί τα αυτοκίνητα κινούνται σε μονό στοίχο, λόγω του ότι ο δρόμος είναι στενός και με μία λωρίδα κυκλοφορίας για κάθε κατεύθυνση, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα μονοδρόμησης ή άλλης παρέμβασης από την Τροχαία. Για το λόγο αυτό συστήνεται στους οδηγούς που κατευθύνονται προς Βόνιτσα-Λευκάδα-Πρέβεζα-Θεσπρωτία-Κέρκυρα να χρησιμοποιούν ως εναλλακτική διαδρομή για τον προορισμό τους το δρόμο μέσω της περιοχής Κατούνα-Λουτράκι.

    [09] Κόσμος

    Νέα στοιχεία στη δημοσιότητα

    Θύμα παιδεραστίας η Μαντλίν;

    7/8/2008 18:22:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 19:24:23)

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Πληροφοριοδότης ανέφερε στην αστυνομία του Λονδίνου ότι η μικρούλα Μαντλίν ΜακΚάν, τα ίχνη της οποίας χάθηκαν σε θέρετρο της Πορτογαλίας τον Μάιο του 2007, ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της, ίσως έχει πέσει θύμα απαγωγής από βελγικό δίκτυο παιδεραστίας, σύμφωνα με νέα στοιχεία που δόθηκαν σήμερα, Πέμπτη στη δημοσιότητα.

    Ο άνθρωπος αυτός είπε στην αστυνομία ότι άγνωστος τράβηξε φωτογραφίες της Μαντλίν όταν βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά της στην Πορτογαλία και τις έστειλε στο κύκλωμα των παιδεραστών στο Βέλγιο.

    Σύμφωνα πάντα με τον πληροφοριοδότη, τρεις ημέρες αργότερα, στις 3 Μαΐου του 2007, το δίκτυο αυτό έδωσε εντολή για την απαγωγή της μικρής από το θέρετρο Πράια ντα Λουζ.

    Η Σκότλαντ Γιαρντ έστειλε την πληροφορία αυτή με e-mail στην αστυνομία του Λεστερσάιρ όπου ζει η οικογένεια ΜακΚάν.

    "Πληροφορίες αναφέρουν ότι δίκτυο παιδεραστών στο Βέλγιο έδωσε εντολή για την απαγωγή ενός μικρού κοριτσιού τρεις ημέρες πριν από την εξαφάνιση της Μαντλίν. Κάποιος που έχει σχέση με το δίκτυο αυτό τράβηξε τη φωτογραφία της Μαντλίν και την έστειλε στο Βέλγιο. Ο αγοραστής συμφώνησε ότι η Μαντλίν ήταν καλή περίπτωση και δόθηκε η εντολή για την απαγωγή", αναφέρει το e-mail.

    [10] Κοινωνία

    Νέα πτώση τουρίστα από μπαλκόνι

    Μάλια: Δεν έχουν τέλος τα επεισόδια

    7/8/2008 15:08:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 15:16:42)

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Συνεχίζονται στα Μάλια τα επεισόδια που δημιουργούν νεαροί τουρίστες, που βρίσκονται συνήθως υπό την επήρεια αλκοόλ. Το βράδυ της Τετάρτης, ομάδα νεαρών Βρετανών σε κατάσταση μέθης επιτέθηκε με μπουκάλι σε γυναίκα που τους έκανε παρατήρηση για το θόρυβο, ενώ άλλη παρέα τουριστών προκάλεσε σοβαρές ζημιές στο ξενοδοχείο που διέμενε.

    Ένας 26χρονος Ολλανδός τουρίστας έπεσε τα ξημερώματα από μπαλκόνι, ύψους 8 μέτρων, ξενοδοχείου της Χερσονήσου και νοσηλεύεται με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου.

    Το περιστατικό ήρθε να προστεθεί σε αυτό της πτώσης 17χρονου τουρίστα, πριν μία εβδομάδα, από μπαλκόνι ξενοδοχείου των Μαλίων.

    Το βιασμό της από άγνωστο κατήγγειλε 20χρονη τουρίστρια στο Φαληράκι Ρόδου. Σύμφωνα με την καταγγελία η νεαρή τουρίστρια επιβιβάστηκε με τη θέλησή της σε ΙΧ αυτοκίνητο με άγνωστο οδηγό, προκειμένου να τη μεταφέρει στο ξενοδοχείο όπου διέμενε ύστερα από διασκέδαση, αλλά αντί γι αυτό την οδήγησε σε άγνωστο σημείο και τη βίασε.

    [11] Πολιτική

    Για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος

    Νέος Πρόεδρος επιτροπής για μαύρο χρήμα

    7/8/2008 15:06:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Ο αντεισαγγελέας του Άρειου Πάγου Στυλιανός Γκρόζος είναι ο νέος πρόεδρος της επιτροπής για το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος. Ορίστηκε ομόφωνα από το 11μελες ανώτατο δικαστικό συμβούλιο του Α.Π. με αναπληρωτή το συνάδελφο του Γιώργο Παντελή. Επίσης το 15μελες ανώτατο δικαστικό συμβούλιο ομόφωνα όρισε προϊστάμενο της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών τον αντεισαγγελέα του Α.Π. Κυριάκο Καρούτσο και προϊστάμενο της εισαγγελίας πρωτοδικών Αθηνών τον εισαγγελέα εφετών Ιωάννη Σακελλάκο. Επίσης με αποφάσεις του ανώτατου δικαστικού σ συμβουλίου ορίστηκαν 11 ακόμα δικαστική λειτουργοί ως προϊστάμενοι στις εισαγγελίες και τα δικαστήρια Αθηνών, Πειραιώς και Θεσ/νικης, καθώς και στα ειρηνοδικεία Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

    [12] Κοινωνία

    Με τη συμμετοχή ευρωβουλευτών του ΚΚΕ

    Συγκέντρωση ναυτεργατών για το Πέραμα

    7/8/2008 14:50:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 15:47:16)

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8

    Την μετατροπή των κατηγοριών από πλημμεληματικές σε κακουργηματικές, για την έκρηξη της 25ης Ιουλίου στο Πέραμα που στοίχισε τη ζωή σε 8 συναδέλφους τους, ζήτησαν σήμερα, Πέμπτη από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πειραιά, οι εργαζόμενοι στην Ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη του Περάματος. Σε συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά, στην οποία συμμετείχαν και ευρωβουλευτές του ΚΚΕ, οι εργαζόμενοι ζήτησαν να τιμωρηθούν με παραδειγματικό τρόπο όσοι ευθύνονται για το τραγικό δυστύχημα.

    [13] Κόσμος

    Έκρηξη σε θέρετρο στη Μαύρη Θάλασσα

    7/8/2008 12:03:00

    Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και τρεις τραυματίστηκαν σήμερα μετά από έκρηξη που σημειώθηκε σε παραλία του Σότσι, του δημοφιλούς ρωσικού θέρετρου, που βρίσκεται στη Μαύρη Θάλασσα και θα φιλοξενήσει του Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες το 2014, μετέδωσε το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ. "Στις 10:35 π.μ (τοπική ώρα) εκρηκτικός μηχανισμός αγνώστου τύπου εξερράγη στην παραλία Λου", μετέδωσε το Ιντερφαξ επικαλούμενο δηλώσεις τοπικού αξιωματούχου. Το θέρετρο απέχει μόλις λίγα μίλια από τα σύνορα της Αμπχαζίας, της αποσχισθείσας από τη Γεωργία περιοχής, όπου το τελευταίο διάστημα σημειώνονται επεισόδια ανάμεσα στους αυτονομιστές τους οποίους στηρίζει η Μόσχα και το Τμπιλίσι, προκαλώντας ανησυχίες για το ενδεχόμενο νέου πολέμου.

    [14] Κοινωνία

    Στη Χερσόνησο

    Έπεσε τουρίστας από μπαλκόνι

    7/8/2008 9:39:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Με κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις νοσηλεύεται στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου ένας 26χρονος Ολλανδός τουρίστας, ο οποίος έπεσε τα ξημερώματα από μπαλκόνι ύψους οκτώ μέτρων, σε ξενοδοχείο της Χερσονήσου. Υπενθυμίζεται ότι πριν από μία εβδομάδα, ένας 17χρονος Βρετανός τουρίστας είχε πέσει από μπαλκόνι ξενοδοχείου των Μαλίων, μετά από κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοολούχων ποτών, χωρίς ευτυχώς να πάθει κάτι σοβαρό.

    [15] Αθλητισμός

    Στο Ολυμπιακό Χωριό η Ελλάδα

    7/8/2008 15:59:00

    Συντάκτης: Δημήτρης Γιαχανατζής

    Πηγή: ΑΠΕ

    Με κάθε επισημότητα έγινε σήμερα η είσοδος της ελληνικής ομάδας στο Ολυμπιακό Χωριό. Ο αρχηγός της αποστολής, Ισίδωρος Κούβελος, αντάλλαξε αναμνηστικά με τη δήμαρχο του Ολυμπιακού Χωριού, έγινε έπαρση της ελληνικής σημαίας και ο εθνικός ύμνος ακούστηκε από τα μεγάφωνα στο χώρο υποδοχής του Ολυμπιακού Χωριού.

    Στην τελετή εισόδου της Ελλάδας στο Ολυμπιακό Χωριό, παρόντες ήταν η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, ο Υπουργός Πολιτισμού Μιχάλης Λιάπης, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Μίνωας Κυριακού με τη σύζυγό του, Μαρί, και μέλη της τέως βασιλικής οικογένειας. Ακόμη παραβρέθηκαν σύσσωμη η εθνική ομάδα μπάσκετ με τον Παναγιώτη Γιαννάκη και τον βοηθό του, Λευτέρη Κακιούση και -μεταξύ άλλων- αθλητές από την κολύμβηση, την υδατοσφαίριση, την πυγμαχία, την κωπηλασία, το κάνοε-καγιάκ. Απουσίαζαν ο Βλάσης Μάρας και τα μέλη της εθνικής Άρσης Βαρών, που εκείνη την ώρα είχαν προπόνηση και ασφαλώς όσοι δεν έχουν αφιχθεί ακόμα στο Πεκίνο.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 August 2008 - 16:50:57 UTC