Visit the Athens News Agency (ANA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-08-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Σε ύφεση οι φωτιές σε Εύβοια, Ευρυτανία
  • [02] Κίνα: ένταση πριν από την τελετή έναρξης
  • [03] Αθλητές υπέρ ανθρωπίνων δικαιωμάτων
  • [04] Πολιτικές αναταράξεις
  • [05] Πόλεμο με τη Ν.Οσετία προετοιμάζει η Γεωργία
  • [06] Συμφώνησαν στην απομπομπή Μουσάραφ
  • [07] Καύσωνας πλήττει την Ισπανία
  • [08] Εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη
  • [09] "Καμπάνα" σε δουλέμπορο
  • [10] Γερμανία: στη φυλακή νεοναζί
  • [11] Συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια
  • [12] Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    [01] Κοινωνία

    Υψηλός ο κίνδυνος σήμερα για εκδήλωση πυρκαγιάς

    Σε ύφεση οι φωτιές σε Εύβοια, Ευρυτανία

    7/8/2008 8:10:00

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Σε ύφεση είναι αυτή την ώρα οι φωτιές στη βόρεια Εύβοια και την Ευρυτανία. Υπό μερικό έλεγχο στη Μεσσηνία, τη Λέσβο και την Αιτωλοακαρνανία. Εν τω μεταξύ και σήμερα είναι πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε Αθήνα, Ανατολική και Δυτική Αττική, Πειραιά, Βοιωτία, Κορινθία, Εύβοια, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Ικαρία και Κυκλάδες, σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας.

    [02] Κόσμος

    Στους Ολυμπιακούς Αγώνες

    Κίνα: ένταση πριν από την τελετή έναρξης

    7/8/2008 8:13:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 11:19:49)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό, Γερμανικό

    Aίσθηση αναμένεται να δημιουργήσει η επιλογή των ΗΠΑ να ηγηθεί της ομάδας τους σαν σημαιοφόρος στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων, ο 23χρονος πρώην πρόσφυγας από το Νταρφούρ Λόπες Λόμονγκ. Το σημείο τριβής ανάμεσα στην επιλογή αυτή και την δυσφορία που πρόκειται να προκαλέσει στην Κίνα, είναι η πολιτική που ακολουθεί η ασιατική χώρα στο Σουδάν (είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στην πετρελαϊκή βιομηχανία της χώρας, καθώς και προμηθευτής της σε όπλα). Στον αντίποδα, οι ΗΠΑ και οι δυτικές χώρες έχουν κατηγορήσει την Κίνα, ότι συμβάλλει στην διεξαγωγή γενοκτονίας στην περιοχή. Η επιλογή του 23χρονου δρομέα των 1.500 μέτρων, που έζησε από τα έξι του χρόνια για μια δεκαετία σε στρατόπεδο προσφύγων στην Κένυα, προέκυψε μετά την ανάκληση της βίζας του αθλητή των παγοδρομιών Τζόυ Τσικ και μέλους της εκστρατείας "Ομάδα Νταρφούρ". Την τελετή έναρξης αναμένεται να παρακολουθήσουν τηλεοπτικώς, περίπου ένα δισεκατομμύριο άνθρωποι σε όλο τον κόσμο. Όπως δήλωσε ο Λόπες Λόμονγκ: "Αυτή είναι η πιο συναρπαστική ημέρα της ζωής μου. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα ότι οι συναθλητές μου επέλεξαν να με ψηφίσουν. Η τελετή έναρξης είναι η καλύτερη ημέρα και η καλύτερη στιγμή των Ολυμπιακών". Είμαι εδώ ως πρεσβευτής της χώρας μου και θα κάνω ό,τι μπορώ για να εκπροσωπήσω τη χώρα μου καλά".

    Απέλαση ακτιβιστών

    Όπως έγινε γνωστό, απελάθηκαν οι τέσσερις ακτιβιστές (δύο Βρετανοί και δύο Αμερικανοί) που είχαν αναρτήσει χθες Τετάρτη πανό κοντά στο εθνικό στάδιο του Πεκίνου, υπέρ της ανεξαρτησίας του Θιβέτ.

    [03] Κόσμος

    Επιστολή στον πρόεδρο της Κίνας

    Αθλητές υπέρ ανθρωπίνων δικαιωμάτων

    7/8/2008 9:02:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 9:56:55)

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, Γαλλικό

    Αν και η τυπική έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων θα γίνει αύριο Παρασκευή, μια ιδιότυπη "σκυταλοδρομία" έχει ήδη ξεκινήσει, με συνεχείς εναλλαγές στα θέματα που εμφανίζονται, προερχόμενα όμως από τον χώρο των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Σειρά είχαν 127 αθλητές που υπέγραψαν επιστολή, καλώντας τον πρόεδρο της Κίνας Χουν Τζιντάο, να συμβάλλει στο σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ιδιαίτερα στο Θιβέτ, με σεβασμό στην ελευθερία της έκφρασης και την θρησκευτική ελευθερία. Παράλληλα γίνεται έκκληση να μην εκφοβιστούν και να μην φυλακιστούν οι υπερασπιστές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ενώ επαναλαμβάνεται το αίτημα της κατάργησης της θανατικής ποινής. Στην επιστολή προς τον κ. Χου, που δόθηκε στη δημοσιότητα από τη γερμανική μη κυβερνητική οργάνωση "Sports for Peace αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι: "Όλος ο κόσμος έχει τα μάτια στραμμένα στην Κίνα. Η απόφασή σας για τα θέματα αυτά θα καθορίσει την επιτυχία των Ολυμπιακών Αγώνων και την εικόνα που θα έχει στο μέλλον ο υπόλοιπος κόσμος για την Κίνα". Από τους 127 αθλητές που υπογράφουν την επιστολή, οι 40 θα αγωνιστούν στο Πεκίνο, ανάμεσά τους η παγκόσμια πρωταθλήτρια στο άλμα εις ύψος Μπάνκα Βλάσιτς από την Κροατία, ο κάτοχος του παγκοσμίου ρεκόρ στα 110 μέτρα με εμπόδια Κουβανός Ντάιρον Ρόμπλες, ο Ιρβινγκ Σαλαντίνο από τον Παναμά, παγκόσμιος πρωταθλητής στο άλμα εις μήκος και ο Λιθουανός Βιργκίλιους Αλένκα ολυμπιονίκης στον δίσκο το 2000 και το 2004.

    [04] Πολιτική

    Διεργασίες στα πολιτικά κόμματα

    Πολιτικές αναταράξεις

    7/8/2008 11:39:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Με σκληρούς χαρακτηρισμούς ο βουλευτής Αρκαδίας της Νέας Δημοκρατίας Πέτρος Τατούλης, επικρίνει το έργο της κυβέρνησης, δηλώνοντας πως: "Η αλήθεια είναι ότι η προ τετραετίας προσδοκία μου και πολλών Ελλήνων που εμπιστεύθηκαν τη Νέα Δημοκρατία ήταν ότι τα πράγματα θα άλλαζαν. Δυστυχώς οι μέχρι στιγμής εξελίξεις αποδεικνύουν ότι λίγα άλλαξαν και πολλά από όσα υποσχεθήκαμε έμειναν είτε ανολοκλήρωτα είτε στο συρτάρι. Απέναντι σε αυτό το πρόσωπο της εξουσίας που περιγράφω παραπάνω της διαπλοκής, της στασιμότητας, της αεργίας, της ανικανότητας και της βλακείας εν τέλει είμαι σαφέστατα αντίθετος. Υπο αυτήν την έννοια είμαι προφανώς αντιεξουσιαστής". Ο πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, υποστηρίζει στην Κεφαλλονιά Πρές, ότι στα δυο χρόνια δεν μίλησε αλλά παρήγαγε έργο, σημειώνοντας ότι θα ήταν παρανοϊκός και ανεδαφικός αν περίμενε ότι όλα θα έμπαιναν σε τάξη σ αυτό το χρονικό διάστημα. Αποφάσισε να μιλήσει, όπως λέει, αφού ανησυχεί για το μέλλον της παράταξης και της χώρας. Δηλώνει δε πάντα ελεύθερος να λέει τη γνώμη του. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τατούλης: "Αν ένα κόμμα έχει σταλινικές δομές, αυτό εκ θέσεως δεν θα μπορούσε να είναι η φιλελεύθερη παράταξη της Νέας Δημοκρατίας. Αν κάποιοι έχουν αυτή τη δομή οργάνωσης στο μυαλό τους, καλό είναι είτε να αποχωρήσουν είτε να διαπραγματευτούν μεταγραφή". Ο βουλευτής Πειραιά Βασίλης Μιχαλολιάκος μιλώντας στην ΝΕΤ 105,8 επεσήμανε ότι οι διαφωνίες του με τον υπουργό Οικονομίας δεν αφορούν προγραμματικές δεσμεύσεις της ΝΔ, αλλά χειρισμούς του υπουργού. Κριτικός προς τον κ. Αλογοσκούφη ήταν και ο αγροτοσυνδικαλιστής Θανάσης Κοκκινούλης με αφορμή την επιστροφή του φόρου στους αγρότες, ενώ δηκτικός ήταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης για όσα μέλη της κοινοβουλευτικής ομάδας εκφράζουν δημόσια διαφωνίες. Στο κυβερνητικό στρατόπεδο οι σχεδιασμοί τόσο στην οικονομική πολιτική όσο και στις υπόλοιπες πτυχές του κυβερνητικού έργου προχωρούν χωρίς αλλαγές. Δεν σχολιάζουν ευθέως τις διαφωνίες βουλευτών , χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχει ενόχληση. Πολιτικές αναταράξεις όμως εμφανίζονται και στους κόλπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στελέχη του ΠΑΣΟΚ ασκούν κριτική και ανησυχούν για την αντιπολιτευτική τακτική που επιλέγει η ηγεσία του κόμματος. Ο γνωστός εργατολόγος και μέλος του εθνικού συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Αλέξης Μητρόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του κόμματος με επτασέλιδη επιστολή του στον Γιώργο Παπανδρέου, ενώ πληθαίνουν οι φωνές που απορρίπτουν τα σενάρια περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον Συνασπισμό.

    [05] Κόσμος

    Πόλεμο με τη Ν.Οσετία προετοιμάζει η Γεωργία

    7/8/2008 11:17:00

    Η Γεωργία προετοιμάζεται για πόλεμο στην αποσχισθείσα περιοχή της Νότιας Οσετίας, ανακοίνωσε σήμερα το ρωσικό Υπουργείο Εξωτερικών μετά από πληροφορίες για εχθροπραξίες στην περιοχή στη διάρκεια της νύχτας. "Υπάρχει ανησυχία ότι οι κινήσεις της Γεωργίας γύρω από το Τσκινβάλι μπορούν να θεωρηθούν ως προετοιμασίες πολέμου", αναφέρει το υπουργείο στην ιστοσελίδα του μετά από τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, Γκριγκόρι Καράσιν και του ηγέτη της Νότιας Οσετίας, Έντουαρντ Κοκόιτι. Η Ρωσία κατηγορεί τη Γεωργία ότι συγκεντρώνει στρατιωτικές δυνάμεις γύρω από τη Νότια Οσετία και τη δεύτερη αποσχισθείσα από εκείνη περιοχή, την Αμπχαζία, κατηγορίες όμως τις οποίες η Τιφλίδα αρνείται.

    [06] Κόσμος

    Συμφώνησαν στην απομπομπή Μουσάραφ

    7/8/2008 11:04:00

    Συντάκτης: Αθηνά Σαλούστρου

    Τα δύο κόμματα του κυβερνητικού συνασπισμού στο Πακιστάν συμφώνησαν σήμερα να αρχίσει η διαδικασία αποπομπής του προέδρου Περβέζ Μουσάραφ, ανακοίνωσαν πηγές προσκείμενες στα δύο κόμματα. "Τα κόμματα του συνασπισμού κατέληξαν στην απόφαση αυτή μετά από διαβουλεύσεις τριών ημερών", πρόσθεσε ο ίδιος. Ο εκπρόσωπος των κομμάτων του Ασίφ Αλί Ζαρντάρι και του Ναουάζ Σαρίφ είπε ακόμα ότι μέσα στην ημέρα θα υπάρξει και επίσημη ανακοίνωση. Ο Πρόεδρος Μουσάραφ μεταβαίνει σήμερα στο Πεκίνο για να παραβρεθεί στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων.

    [07] Κόσμος

    Αυξημένος κίνδυνος για πυρκαγιές

    Καύσωνας πλήττει την Ισπανία

    7/8/2008 10:32:00

    Πηγή: ΝΕΤ

    Ξεπέρασε τους 40 βαθμούς Κελσίου ο υδράργυρος στην Ισπανία και 24 επαρχίες της χώρας, ανάμεσα τους η Μαδρίτη, η Βαλένθια, η Γρανάδα κι η Σαραγόσα κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για προληπτικούς λόγους, ενώ οι κάτοικοι αναζητούν δροσιά στις παραλίες. Οι υψηλές θερμοκρασίες αύξησαν και το κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιών. Στη Σαραγόσα μεγάλη φωτιά κατέκαψε 15.000 στρέμματα πευκοδάσους ενώ σύμφωνα με τις προβλέψεις των μετεωρολόγων οι πολύ υψηλές θερμοκρασίες θα συνεχιστούν και τα επόμενα εικοσιτετράωρα.

    [08] Κόσμος

    Τραυματίστηκε ένας άνθρωπος

    Εκρήξεις στην Κωνσταντινούπολη

    7/8/2008 9:55:00 (Τελευταία ενημέρωση: 7/8/2008 11:28:14)

    Τουλάχιστον μια έκρηξη σημειώθηκε σήμερα το πρωί σε κτίριο της δημοτικής αρχής στην Κωνσταντινούπολη, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός ανθρώπου, μετέδωσαν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης. Το πρακτορείο Ανατολή διευκρίνισε πως η έκρηξη σημειώθηκε στο Ουσκουντάρ στην ασιατική πλευρά της πόλης, θυμίζοντας ότι μόλις μια εβδομάδα πριν εξερράγησαν δύο μηχανισμοί σε συνοικία της Κων/πολης με 17 νεκρούς ενώ το τηλεοπτικό δίκτυο CNN Turk επικαλούμενο κατοίκους της περιοχής έκανε λόγο για πολλές εκρήξεις. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, οι εκρήξεις μπορεί να προκλήθηκαν από ρίψη χειροβομβίδων. Το CNN Turk πρόσθεσε επίσης ότι δύο άτομα που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα απομακρύνθηκαν από το σημείο των εκρήξεων. Στο Ουσκουντάρ έχει σπίτι ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μάλιστα εκλέγεται στην περιοχή αυτή.

    [09] Κοινωνία

    Από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου

    "Καμπάνα" σε δουλέμπορο

    7/8/2008 9:48:00

    Συντάκτης: Νάσος Μπράτσος

    Πηγή: ΑΠΕ, γρ. Τύπου ΥΕΝ

    Σε συνολική ποινή φυλάκισης έξι ετών και 11 μηνών και χρηματική ποινή δέκα εννέα 19.100 ευρώ, καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Χίου, o 39χρονος αλλοδαπός διακινητής, που είχε συλληφθεί στις 3 Αυγούστου για μεταφορά και διακίνηση 72 αλλοδαπών στη περιοχή Κάτω Γιαλός Ψαρών. Οι μετανάστες οδηγήθηκαν στο Αγαθονήσι και ο διακινητής στην Πάτμο, όπου διεξάγεται προανάκριση. Άλλος ένας διακινητής συνελήφθη μετά από καταδίωξη από το Λιμενικό Σώμα, σήμερα το πρωί στη βραχονησίδα Στρογγυλή, έχοντας αποβιβάσει 16 αλλοδαπούς (πέντε άντρες, οκτώ γυναίκες και τρία παιδιά). Στη Μυτιλήνη το Λιμενικό συνέλαβε δέκα αλλοδαπούς (οκτώ άνδρες, μία γυναίκα και ένα παιδί) χωρίς τα απαιτούμενα ταξιδιωτικά έγγραφα, οι οποίοι δήλωσαν ότι πέρασαν στην Ελλάδα, με φουσκωτή βάρκα, προερχόμενοι από τα παράλια της Τουρκίας.

    [10] Κόσμος

    Απόφαση δικαστηρίου

    Γερμανία: στη φυλακή νεοναζί

    7/8/2008 8:31:00

    Πηγή: ΑΠΕ, Γερμανικό

    Σε ποινές φυλάκισης καταδικάστηκαν στη Γερμανία, δύο αδέλφια 20 και 23 ετών, που ανήκουν στην απαγορευμένη νεοναζιστική οργάνωση "Sturm 34", για το ρόλο τους σε πράξεις βίας με πολιτικά κίνητρα. Ο 20χρονος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για βίαιο έγκλημα. Η παράνομη οργάνωση έχει επιλέξει το όνομά της από μια ταξιαρχία εφόδου των ναζί και είχε σαν στόχο την δημιουργία μιας ζώνης εκκαθαρισμένης από όλους τους ξένους και τους αριστερούς. Στις δραστηριότητές της ήταν οι επιθέσεις εναντίον των πολλών εστιατορίων που διατηρούν Τούρκοι στη Γερμανία και στα γραφεία του κόμματος Die Linke. Συνολικά 28 ακροδεξιές εξτρεμιστικές οργανώσεις, έχουν τεθεί εκτός νόμου στη Γερμανία, από το 1990, ενώ το 2007 πάνω από 17.100 εγκλήματα αποδόθηκαν σε ακροδεξιούς,. Από αυτά τα 980 ήταν βίαια κακουργήματα, ενώ 414 επιθέσεις σημειώθηκαν σε βάρος αλλοδαπών και στα 377 από αυτά τα επεισόδια σημειώθηκαν τραυματισμοί.

    [11] Κόσμος

    Μετέφερε πυροσβέστες

    Συντριβή ελικοπτέρου στην Καλιφόρνια

    7/8/2008 8:18:00

    Ένα ελικόπτερο που μετέφερε πυροσβέστες σε πυρκαγιά στη βόρεια Καλιφόρνια συνετρίβη και εννέα άνθρωποι πιστεύεται ότι έχουν σκοτωθεί, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι χθες Τετάρτη. Ο εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αεροπορίας Ίαν Γκέγκορ αναφέρει σε ηχογραφημένο τηλεφωνικό μήνυμά του πως τέσσερις άλλοι που βρίσκονταν μέσα στο ελικόπτερο έχουν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση εξαιτίας των εγκαυμάτων που υπέστησαν κατά τη συντριβή που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης περίπου 56 χλμ. βορειοδυτικά του Ρέντινγκ, σε απομονωμένη περιοχή.

    Το ελικόπτερο, το οποίο είχε διμελές πλήρωμα και μετέφερε 11 πυροσβέστες, συνετρίβη κάτω από άγνωστες συνθήκες, δήλωσε ο Γκρέγκορ. Οι τέσσερις τραυματίες νοσηλεύονται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο των πυροσβεστών, πρόκειται για τον πιλότο του ελικοπτέρου και για τρεις πυροσβέστες. Ένας πυροσβέστης βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση ενώ η κατάσταση των άλλων τριών τραυματιών χαρακτηρίζεται "σοβαρή".

    Χιλιάδες πυροσβέστες έχουν αναπτυχθεί από τα τέλη Ιουνίου στη βόρεια Καλιφόρνια, η οποία πλήττεται από σοβαρή ξηρασία και από μια ασυνήθιστη σειρά δασικών πυρκαγιών. Περίπου 4.500 τετραγωνικά χιλιόμετρα, μια έκταση αντίστοιχη με τη μισή Κύπρο, έχουν καεί από τις 20 Ιουνίου.

    [12] Κόσμος

    Μεγέθους 6,6 Ρίχτερ

    Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία

    7/8/2008 8:01:00

    Συντάκτης: Βιβή Παπαστεφάνου

    Υποθαλάσσιος σεισμός μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ έπληξε σήμερα το πρωί τμήματα της ανατολικής Ινδονησίας. Ο σεισμός, που σημειώθηκε σε βάθος 10 χλμ., είχε επίκεντρο 51 χλμ. βορειοανατολικά της νήσου, εκτιμήθηκε από σεισμολόγους της μετεωρολογικής και γεωφυσικής υπηρεσίας της Ινδονησίας ως μεγέθους 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Το γεωλογικό ινστιτούτο των ΗΠΑ, ή USGS, εκτίμησε ότι είχε μέγεθος 5,7 βαθμών. Από τον ισχυρό σεισμό προκλήθηκαν εκτεταμένες ζημιές σε εκατοντάδες σπίτια, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν υπήρξε εκδήλωση σεισμικών κυμάτων, ή τσουνάμι, ούτε κάποια αναφορά για τραυματισμούς, σύμφωνα με αξιωματούχους. Στην περιοχή αναφέρθηκαν δύο ισχυροί μετασεισμοί.

    Ο Σλάμετ Ουιτζόγιο, στέλεχος της ινδονησιακής γεωολογικής υπηρεσίας, δήλωσε ότι περίπου 200 κατοικίες υπέστησαν μεγάλες ζημιές σε ένα χωριό στην περιοχή Πεκάτ της νήσου Σουμπάουα, περίπου 40 χλμ. από το επίκεντρο. Ενώ, σύμφωνα με αξιωματούχο του κέντρου αντιμετώπισης καταστροφών της Ινδονησίας, άλλα 75 σπίτια υπέστησαν ζημιές στην περιοχή Σάνγκαρ.

    Η Ινδονησία πλήττεται συχνά από ιδιαίτερα ισχυρούς σεισμούς, καθώς βρίσκεται στη συμβολή τεσσάρων τεκτονικών πλακών.


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 7 August 2008 - 8:50:51 UTC