Browse through our Interesting Nodes on Turkey Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-07

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ο Μπερλουσκόνι αρνείται να ζητήσει συγγνώμη
  • [02] Πρώτη συνέντευξη Ομπάμα
  • [03] Αϊτή: Κατέρρευσε σχολείο
  • [04] Απομάκρυνση Τούρκου αντιπροέδρου
  • [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ
  • [06] Απεργία 25 Νοεμβρίου πιλότων-αεροσυνοδών της Alitalia

    [01] Ο Μπερλουσκόνι αρνείται να ζητήσει συγγνώμη

    Ο ιταλός πρωθυπουργός Σίλβιο Μπερλουσκόνι αρνήθηκε σήμερα να απολογηθεί για το ότι χθές χαρακτήρισε τον νεοεκλεγέντα πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα "ηλιοκαμένο".

    Ο ιταλός πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες όπου μετέχει στη σύνοδο της ΕΕ απάντησε εξαγριωμένος -σε αίτημα αμερικανού δημοσιογράφου που πρότεινε να ζητήσει συγγνώμη για τον χαρακτηρισμό αυτό εναντίον του προέδρου Ομπάμα: "Εσείς πρέπει να ζητήσετε συγγνώμη από την Ιταλία".

    Η δήλωσή του πάντως προκάλεσε αρνητικά σχόλια σε όλο τον κόσμο, αλλά ο ίδιος κατηγόρησε τους κριτές του ότι είναι "ανόητοι" και δεν κατάλαβαν ότι αυτό που είπε, ήταν κομπλιμέντο για τον κ. Ομπάμα.Και όταν ο αμερικανός δημοσιογράφος επέμεινε στο αίτημά του για συγγνώμη, ο κ. Μπερλουσκόνι φανερά εκνευρισμένος του απάντησε "Μήπως θέλεις και σύ να σε περιλάβω στον κατάλογο των ανόητων; "Μετά τη χθεσινή του γκάφα, όλοι ξαναθυμήθηκαν πως ο ιταλός πρωθυπουργός που ολισθαίνει πιό συχνά από το επιτρεπτό σε ανεπίτρεπτα σχόλια, χαρακτήρισε πριν από καιρό έναν γερμανό ευρωβουλευτή "δεσμοφύλακα σε στρατόπεδο συγκέντρωσης."

    Είδηση: 15278

    [02] Πρώτη συνέντευξη Ομπάμα

    Στην οικονομική κρίση και στα μέτρα για την αντιμετώπισή της επικεντρώθηκε η πρώτη συνέντευξη Τύπου του Μπαράκ Ομπάμα μετά την ιστορική εκλογή του την περασμένη Τρίτη. Ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ διαβεβαίωσε μιλώντας στους δημοσιογράφους: "Αμέσως μόλις αναλάβω τα καθήκοντα μου ως πρόεδρος, θα επιτεθώ κατά μέτωπον στην οικονομική κρίση λαμβάνοντας όλα τα αναγκαία μέτρα για να μειωθεί η χρηματοπιστωτική κρίση, να βοηθηθούν οι οικογένειες των εργαζομένων και να αποκατασταθεί η ανάπτυξη και η ευημερία.

    Είδηση: 15277

    [03] Αϊτή: Κατέρρευσε σχολείο

    Ένα τριώροφο σχολείο στο οποίο φοιτούν περίπου 700 μαθητές κατέρρευσε σήμερα στο Πεσιόν-βιλ, στα προάστια του Πορτ-ο-Πρενς και οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για πολλούς νεκρούς και τραυματίες. Στο σημείο της τραγωδίας έχουν σπεύσει αστυνομικοί και στρατιώτες από την ειρηνευτική δύναμη του ΟΗΕ που αναζητούν επιζώντες κάτω από τα ερείπια, καθώς πολλοί μαθητές παραμένουν παγιδευμένοι. Πολλοί γονείς των μικρών μαθητών έφτασαν επίσης στο σχολείο, αγωνιώντας για την τύχη των παιδιών τους. Ο αστυνομικός διευθυντής Καρλ Ανρί Μπουσέρ είπε ότι τουλάχιστον 25 άτομα έχουν μεταφερθεί στα τοπικά νοσοκομεία. Η κατάστασή τους είναι σοβαρή και πολλοί από αυτούς ενδέχεται να προστεθούν στον κατάλογο των νεκρών. Μία γυναίκα που ήταν μάρτυρας της καταστροφής είπε ότι ο πρώτος όροφος του κτηρίου υποχώρησε γύρω στις 10:00 το πρωί τοπική ώρα (17:00 ώρα Ελλάδας), ενώ τα παιδιά βρίσκονταν στις τάξεις τους, και στη συνέχεια οι δύο άλλοι όροφοι κατέρρευσαν από πάνω του.

    Είδηση: 15276

    [04] Απομάκρυνση Τούρκου αντιπροέδρου

    O άλλοτε "ισχυρός" αντιπρόεδρος του κυβερνώντος "Κόμματος για τη Δικαιοσύνη και την Ανάπτυξη", Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ, απομακρύνθηκε από το αξίωμά του και αντικαταστάθηκε από τον πρώην υπουργό των Εσωτερικών, Αμπντουλακντίρ Ακσού, σύμφωνα με τα τουρκικά ΜΜΕ την Παρασκευή. Όμως καμία εξήγηση δεν παρέχεται για την απαλλαγή καθηκόντων από τον Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ, ενώ η πληροφορία αυτή των ΜΜΕ, που αρχικά "ούτε διαψευδόταν, ούτε επιβεβαιωνόταν" από την πλευρά της κυβέρνησης, μετά παρέλευση κάποιων ωρών επιβεβαιώθηκε από κυβερνητικό εκπρόσωπο. Το πρακτορείο "Ανατολή" μετέδωσε ότι διορίζεται ακόμα ένας αντιπρόεδρος, ο κ. Μπουλέντ Γκιεντικλί. Η αντιπολίτευση για πολλούς μήνες, παρά τις κυβερνητικές αντικρούσεις παρόμοιων "ισχυρισμών", κατηγορούσε τον Ντενγκίρ Μιρ Μεχμέτ Φιράτ για "προσωπική εμπλοκή" του σε διάφορες υποθέσεις διαφθοράς. Γεγονός πάντως είναι ότι ενοχλούσαν πολύ τα σχόλια, που ο Μεχμέτ Φιράτ έκανε δημόσια για τον Κεμάλ Ατατούρκ, απο κοινού με τις θέσεις του για την "μαντίλα" στους πανεπιστημιακούς χώρους. Ο αποπεμφθείς είναι ο υψηλότερα ιστάμενος αξιωματούχος που απομακρύνεται μετά την επανεκλογή του κυβερνώντος κόμματος το έτος 2007. Τον Ιούλιο, το Συνταγματικό Δικαστήριο επέβαλε ένα πρόστιμο στο κόμμα του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τις "ισλαμιστικές δραστηριότητές" του. Στο μεταξύ, πολιτικοί αναλυτές προβλέπουν απομάκρυνση από την κυβέρνηση αριθμού υπουργών, στο πλαίσιο του ανασχηματισμού τον οποίο τοποθετούν χρονικώς στο ορατό μέλλον.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Είδηση: 15275

    [05] Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από την πρεσβεία των ΗΠΑ

    Με συνθήματα κατά του Μπους και της Αμερικής, με τραγούδια και μουσική, Σύριοι και Άραβες μετανάστες μαζί με τη "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο", διαδήλωσαν την Παρασκευή με αφορμή τους αμερικανικούς βομβαρδισμούς της περασμένης Κυριακής στην πόλη Αμπού Καμάλ της Συρίας. "Κάτω τα χέρια από τη Συρία", "Ο Μπους είναι ο πρώτος τρομοκράτης", φώναξαν στην αραβική αλλά και την ελληνική γλώσσα οι διαδηλωτές έξω από την Αμερικανική πρεσβεία. Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς το απόγευμα στο πεζοδρόμιο απέναντι από την πρεσβεία και στη συνέχεια κατέλαβαν μέρος της λεωφορειολωρίδας, για περίπου μια ώρα, οπότε και η διαδήλωση έλαβε τέλος. "Με αυτή την κίνηση υποδεχόμαστε τον νέο πρόεδρο της Αμερικής" δήλωσε ο Γιάννης Σηφακάκης, συντονιστής της οργάνωσης "Συμμαχία Σταματήστε τον Πόλεμο" και της συγκέντρωσης διαμαρτυρίας. "Βλέπουν ότι χάνουν στο Ιράκ και απειλούν να απλώσουν τον πόλεμο στη Συρία και το Ιράν", δήλωσε ο Σύριος διαδηλωτής Αλμοχάμεντ Τζαμάλ.

    Είδηση: 15272

    [06] Απεργία 25 Νοεμβρίου πιλότων-αεροσυνοδών της Alitalia

    Σε 24ωρη απεργία κατεβαίνουν στις 25 Νοεμβρίου οι πιλότοι και οι αεροσυνοδοί της"Alitalia" . Αυτό ανακοίνωσαν την Παρασκευή τα κύρια συνδικάτα των πιλότων και του προσωπικού καμπίνας της ιταλικής αεροπορικής εταιρείας "Alitalia", για να καταγγείλουν τα συμβόλαια εργασίας που τους προτείνουν οι νέοι διεκδικητές του ιταλικού κρατικού αερομεταφορέα. Τα συνδικάτα Anpac, Avia, Anpav και Sdi, πέντε επαγγελματικές ενώσεις που εκπροσωπούν την πλειοψηφία των πιλότων, των αεροσυνοδών και του υπόλοιπου προσωπικού καμπίνας αρνήθηκαν να υπογράψουν τα συμβόλαια εργασίας που προτάθηκαν από την Cai , την ομάδα ιταλών μεγαλοεπιχειρηματιών που επιθυμούν την εξαγορά της "Alitalia". Από την πλευρά της, η ιταλική κυβέρνηση απειλεί τους πιλότους και το άλλο προσωπικό, που αρνούνται την υπογραφή των συμβολαίων ότι, εάν δεν το κάνουν, θα μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς αποζημιώσεις.

    Είδηση: 15271


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 7 November 2008 - 23:52:00 UTC