Browse through our Interesting Nodes of Greek Newspapers & Magazines Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Tuesday, 16 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-08

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Λιθοβολισμός 13χρονης μέχρι θανάτου
  • [02] Aναταραχή και απεργία στις τηλεπικοινωνίες
  • [03] Τραγωδία στην Αϊτή
  • [04] Βενεζουέλα: ελπίδες για νέες σχέσεις από την εκλογή Ομπάμα
  • [05] Κατάσχεση οπλοστασίου του καρτέλ κοκαΐνης

    [01] Λιθοβολισμός 13χρονης μέχρι θανάτου

    Αυστηρή ήταν η καταδίκη από τον ΟΗΕ, της δημόσιας εκτέλεσης, δια λιθοβολισμού σε γήπεδο, ενός κοριτσιού 13 ετών, θύματος βιασμού, που διέταξαν πνευματικοί στη Σομαλία, κατηγορώντας το για "μοιχεία". Σύμφωνα με καταγγελία της UNΙSEF, η Αΐσα λιθοβολήθηκε μέχρι θανάτου στο στάδιο της πόλςη Κισμάγιο την 27η Οκτωβρίου, παρόντων χιλιάδων θεατών. Παρά το γεγονός ότι η 13χρονη στράφηκε στους τοπικούς ισλαμιστές ηγέτες την προστασία τους, ζητώντας την προστασία τους, εκείνοι την οδήγησαν στην εκτέλεση.

    Όπως τόνισε η Ραντίκα Κουμαρασουάμι, επιτετραμμένη του ΟΗΕ για θέματα που αφορούν τα παιδιά και τις ένοπλες συγκρούσεις: "Το συμβάν υπογραμμίζει την ακραία φύση της βίας που ασκείται σε βάρος των παιδιών και των γυναικών στη Σομαλία, κι εντείνεται από την αυξανόμενη αναρχία. Είναι καθήκον της διεθνούς κοινότητας και των τοπικών αρχών να σταματήσουν τις παραβιάσεις αυτές και να διασφαλίσουν την καλύτερη προστασία των παιδιών". H 13χρονη είχε πέσει θύμα βιασμού από τρεις άνδρες ενώ διένυε μια μεγάλη απόσταση πεζή για να επισκεφθεί τη γιαγιά της στην πρωτεύουσα Μογκαντίσου. Η Σομαλία είναι μια από τις πιο φτωχές χώρες στον κόσμο, η μεταβατικής της κυβέρνηση που υποστηρίζεται από τις ένοπλες δυνάμεις της Αιθιοπίας αλλά και τις ΗΠΑ, δεν ελέγχει όλη τη χώρα, καθώς μεγάλα τμήματά της ελέγχονται από τους ισλαμιστές μαχητές της Ένωσης Ισλαμικών Δικαστηρίων που διεξάγουν ανταρτοπόλεμο εναντίον της μετά την εκδίωξή τους από το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, το οποίο είχαν υπό τον έλεγχό τους μέχρι το 2006.

    Είδηση: 15281

    [02] Aναταραχή και απεργία στις τηλεπικοινωνίες

    Σύσκεψη των σωματείων των εταιρειών, Altec Telecoms, Vodafone, Wind, Cosmote, του σωματείου Μισθωτών - Τεχνικών, του συνδικάτου εργατοϋπαλλήλων τηλεπικοινωνιών - Πληροφορικής Νομού Αττικής και του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, πραγματοποιήθηκε, με αντικείμενο συζήτησης τον κίνδυνο της απώλειας χιλιάδων θέσεων εργασίας.

    Ιδιαίτερα οξύ είναι το πρόβλημα στην Altec Telecoms η οποία έχει ξεκινήσει διαδικασίες πτώχευσης, με άμεσο αποτέλεσμα 150 εργαζόμενοι να απειλούνται άμεσα από την ανεργία. Ανάλογα προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι εργαζόμενοι στις εταιρείες Lannet, Siemens, Intrakom, Teledome και Vodafone. Αποτέλεσματης σύσκεψης ήταν η κήρυξη απεργίας στις 13 Νοεμβρίου στον όμιλο της Altec και στον κλάδο πληροφορικής και τηλεπικοινωνιών, απεργιακή συγκέντρωση στο Υπουργείο Απασχόλησης (Σταδίου 29) στις 9πμ την ίδια μέρα και συγκέντρωση στα δικαστήρια στις 19 Νοεμβρίου, όπου εκδικάζεται η αίτηση πτώχευσης της Altec Telecoms. Θα έχει προηγηθεί την Τρίτη 11 Νοεμβρίου συνάντηση των εκπροσώπων των εργαζομένων με τη διοίκηση της εταιρίας, εξέλιξη που προήλθε μετά από κατάληψη του χώρου εργασίας από τους εργαζόμενους και μικροεπεισόδια που σημειώθηκαν, όταν μέλη της διοίκησης θυγατρικής εταιρίας, προπηλάκισαν συνδικαλιστές.

    Είδηση: 15282

    [03] Τραγωδία στην Αϊτή

    Tραγικές συνέπειες είχε η κατάρρευση ενός σχολείου που είχε περίπου 700 μαθητές κοντά στο Πόρτ-ο- Πρενς της Αϊτής, αφού 50 ήταν οι νεκροί και 85 οι τραυματίες. Όπως δήλωσε η Νάντια Λόκχαρντ από το γραφείο της αϊτινής πολιτικής προστασίας: "Υπάρχουν όμως ακόμη πολλά παιδιά που εξακολουθούν να βρίσκονται κάτω από τα ερείπια. Έχουμε σημάδια ότι είναι ακόμη ζωντανά και οργανώνουμε τη βοήθεια για να προσπαθήσουμε να τα σώσουμε".

    H περιοχή στην οποία βρίσκεται το σχολείο είναι το Πετιονβίλ μια παραγκούπολη στα περίχωρα του Πορτ-ο-Πρενς. Η κατάρρευση του σχολείου "Η Υπόσχεση", σημειώθηκε περίπου στις 17.00 ώρα Ελλάδας ενώ οι μαθητές ήταν στην τάξη. Το σχολείο δέχεται παιδιά από 3 έως 20 ετών στη μεγάλη τους πλειοψηφία από την παραγκούπολη.

    Είδηση: 15280

    [04] Βενεζουέλα: ελπίδες για νέες σχέσεις από την εκλογή Ομπάμα

    Την αλλαγή πολιτικής των ΗΠΑ μετά την εκλογή του Μπαράκ Ομπάμα, προσδοκά ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι ελπίζει πως οι ΗΠΑ: "θα κάνουν ανθρωπιστική στροφή και θα σεβαστούν τον υπόλοιπο κόσμο. Οι ΗΠΑ μπορούν να είναι μια μεγάλη χώρα. Εάν υιοθετήσουν μια συμπεριφορά σεβασμού της κυριαρχίας του υπόλοιπου κόσμου θα είναι πάντα μια μεγάλη χώρα και μια δύναμη που θα εργάζεται για το καλό. Μακάρι η νέα κυβέρνηση να πράξει αυτό που ολόκληρος ο κόσμος και ο λαός της ζητεί από αυτήν. Ν΄ασχοληθεί κατ΄αρχήν με τις υποθέσεις των ΗΠΑ".

    Υπενθυμίζεται ότι και επισήμως η κυβέρνηση της Βενεζουέλας συνεχάρη το νικητή των εκλογών στις ΗΠΑ, προσδοκώντας "νέες σχέσεις" με την Ουάσινγκτον. Όπως ανακοίνωσε η Στέφανι Κάτερ, εκπρόσωπος του γραφείου των Δημοκρατικών κατά την μεταβατική περίοδο, ο κ. Ομπάμα δεν θα συμμετάσχει στη σύνοδο κορυφής των ηγετών των βιομηχανικών χωρών και των αναδυομένων οικονομιών (G20) για την οικονομική κρίσηστις 15 Νοεμβρίου, δηλώνοντας πως: "Όπως το είπε και ο ίδιος, υπάρχει μόνο ένας πρόεδρος κάθε φορά".

    Στο στρατόπεδο των ηττημένων, έχει ξεκινήσει η απόδοση ευθυνών και ο εσωτερικός εμφύλιος. Με τον βαρύ χαρακτηρισμό "αυτοί οι τύποι είναι ηλίθιοι", απάντησε η υποψήφια αντιπρόεδρος του ΜακΚέην και κυβερνήτης της Αλάσκας Σάρα Πέιλιν, σε στελέχη της καμπάνιας του Τζων Μακέην, που την κατηγόρησαν ότι νόμιζε πως η Αφρική είναι χώρα και όχι ήπειρος. Επίσης η κ. Πέιλιν χαρακτήρισε "σεξιστικές" τις κατηγορίες ότι ξόδεψε δυσανάλογα μεγάλα ποσά για ρούχα, επιβαρύνοντας την Ρεπουμπλικάνικη εκστρατεία.

    Ελπίζει και η Χαμάς

    Αν και "τρομοκράτης" σύμφωνα με τη λίστα της Ουάσινγκτον, χαιρέτησε την εκλογική νίκη του Μπαράκ Ομπάμα, ο εξόριστος στη Συρία ηγέτης της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς, Χάλεντ Μεσάαλ, δηλώνοντας στο βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, πως: "Πρόκειται για μια μεγάλη πολιτική και ψυχολογική αλλαγή. Είναι αξιοσημείωτο γεγονός και συγχαίρω τον πρόεδρο Ομπάμα. Ομως, το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών και αυτής της αλλαγής είναι ότι πρέπει να γνωρίζει ότι έχει ευθύνη απέναντι στις ΗΠΑ και ολόκληρο τον κόσμο και κυρίως στις θερμές περιοχές του πλανήτη όπως η Μέση Ανατολή. Ναι, είμαστε έτοιμοι για διάλογο με τον Μπαράκ Ομπάμα και με τη νέα αμερικανική κυβέρνηση, με πνεύμα ανοικτό και στη βάση του σεβασμού από την αμερικανική κυβέρνηση των δικαιωμάτων και των επιλογών μας", υπογράμμισε ο ηγέτης της Χαμάς.

    Πηγές: ΑΠΕ, Ρόιτερς, Γαλλικό

    Είδηση: 15279

    [05] Κατάσχεση οπλοστασίου του καρτέλ κοκαΐνης

    Ολόκληρο οπλοστάσιο κατασχέθηκε από τις ένοπλες δυνάμεις στο Μεξικό και πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για την μεγαλύτερη ποσότητα όπλων στην ιστορία της χώρας, που ανήκε στο καρτέλ του Κόλπου, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της χώρας.

    Παράλληλα συνελήφθησαν και τρία άτομα ως ύποπτοι για μέλη του καρτέλ. Συνολικά κατασχέθηκαν από αποθήκη, 540 όπλα, εκ των οποίων 314 βαρέα όπλα, μισό εκατομμύριο φυσίγγια και 164 χειροβομβίδες.Βρέθηκαν όπλα επιχρισμένα με χρυσάφι και στολίδια, πάνω από 1.000 γεμιστήρες, ένας εκτοξευτής ρουκετών και 976.000 πέσος (ή 59.086 ευρώ) σε μετρητά. Ένας εκ των συλληφθέντων είναι ο πρώην στρατιωτικός Χάιμε Γκονσάλες Ντουράν, μέλος της ομάδας εκτελεστών του καρτέλ με την επωνυμία "Zetas". Η ομάδα αυτή αποτελείται από πρώην μέλη των ειδικών δυνάμεων του μεξικάνικου στρατού, οι οποίες είχαν στόχο την αντιμετώπιση των βαρόνων της κοκαΐνης και στη συνέχεια αποσκίρτησαν και εντάχθηκαν στο καρτέλ. Ο Γκονσάλες Ντουράν κατηγορείται για πολυάριθμους φόνους στο Μεξικό, ενώ καταζητείται επίσης από τις αρχές των ΗΠΑ για λαθρεμπόριο κοκαΐνης. Η κατάσεχη του οπλισμού και η ανακάλυψη της αποθήκης σημειώθηκε στο βορειοανατολικό διοικητικό διαμέρισμα Ταμαουλίπας.

    Είδηση: 15287


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 8 November 2008 - 9:52:31 UTC