Visit the Philhellenic Perspective Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-11-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μέτρα στήριξης ανακοινώνει η Κομισιόν
  • [02] Έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ
  • [03] Νέες καταθέσεις για το Βατοπαίδι
  • [04] ΗΠΑ: Να κοπούν τα μπόνους προτείνει ο Ομπάμα
  • [05] Ταϊλάνδη: κατάληψη στο αεροδρόμιο
  • [06] Φιλιππίνες: Έντεκα αγνοούμενοι σε ναυάγιο
  • [07] Παναμάς: δοκιμάζεται από πλημμύρες
  • [08] Στην Κρήτη ο Κινέζος Πρόεδρος

    [01] Μέτρα στήριξης ανακοινώνει η Κομισιόν

    Τα μέτρα για τη στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας, ύψους 130 δισ. ευρώ, ανακοινώνει σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο κοινοτικό πακέτο που θα τεθεί στην ευρωπαϊκή Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλες, στις αρχές Δεκεμβρίου, θα δίνεται έμφαση στην τόνωση της απασχόλησης και την καταπολέμηση της ανεργίας, την επαγγελματική επανένταξη όσων βρεθούν στην ανεργία, τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων αλλά και την ενίσχυση της ρευστότητας στη αγορά. Καθοριστικό όμως ρόλο στην αντιμετώπιση της κρίσης θα είναι και τα μέτρα που θα λάβουν τα ίδια τα κράτη-μέλη, μέτρα που όπως εμμένει η Κομισιόν θα πρέπει να είναι στοχευμένα, προσωρινά και συντονισμένα μεταξύ τους.

    Είδηση: 15994

    [02] Έναρξη του συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ

    Αρχίζουν στις 4 το απόγευμα στη Θεσσαλονίκη στο Συνεδριακό Κέντρο "Ι. Βελλίδης", οι εργασίες του ετήσιου τακτικού συνεδρίου της ΚΕΔΚΕ. Την έναρξη θα κηρύξει ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ στο συνέδριο θα μιλήσει και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου. Την κεντρική εισήγηση θα παρουσιάσει ο Δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης. Στο επίκεντρο του συνεδρίου, αναμένεται να τεθεί η οικονομική κρίση και ένα ειδικό πρόγραμμα για την τόνωση της απασχόλησης και τη στήριξη ευαίσθητων κοινωνικών ομάδων.

    Είδηση: 15995

    [03] Νέες καταθέσεις για το Βατοπαίδι

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι καταθέσεις στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής, για την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Σήμερα έχουν κληθεί να καταθέσουν ο επιχειρηματίας Γιώργος Σαχπατζίδης, και ο δικηγόρος Διονύσης Πελέκης πατέρας της συμβολαιογράφου Αικατερίνης Πελέκη-Βουλγαράκη που χειρίστηκε υποθέσεις της Μονής. Επίσης σήμερα Τετάρτη ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αναμένεται να ζητήσει το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών άλλων επτά προσώπων, ορκωτών ελεγκτών, υπαλλήλων της Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, δικηγόρων και συμβολαιογράφων που εμπλέκονται στην υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου.

    Είδηση: 15992

    [04] ΗΠΑ: Να κοπούν τα μπόνους προτείνει ο Ομπάμα

    Τα στελέχη των εταιριών στις ΗΠΑ θα όφειλαν να απαρνηθούν τα υψηλά μπόνους καθώς η οικονομία βρίσκεται σε κρίση και χιλιάδες εργαζομένων αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να απολυθούν, δηλώνει ο εκλεγμένος Αμερικανός Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC News η οποία θα μεταδοθεί σήμερα Τετάρτη. "Νομίζω ότι αν ήδη έχεις δεκάδες εκατομμύρια δολάρια, κι αν πρόκειται να απολύσεις εργαζομένους, το λιγότερο που μπορείς να κάνεις είναι να πεις, προτίθεμαι κι εγώ να κάνω μερικές θυσίες", προτείνει ο Ομπάμα. Οι παχυλές πρόσθετες αμοιβές των ανώτατων στελεχών γνωστών επιχειρήσεων αποτελούν πρόκληση για τους Aμερικανούς φορολογούμενους, οι οποίοι υφίστανται τη χειρότερη οικονομική κρίση μετά την Μεγάλη Ύφεση, και καλούνται να χρηματοδοτήσουν με 700 δισ. δολάρια το σχέδιο "διάσωσης" του χρηματοπιστωτικού τομέα - ο οποίος ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για την δημιουργία της κρίσης.

    Στη συνέντευξη αυτή, στην διάρκεια της οποίας θίχθηκαν διάφορα ζητήματα, ο Ομπάμα ερωτήθηκε τι σκέπτεται σχετικά με το ότι οι επικεφαλής των τριών μεγαλύτερων αυτοκινητοβιομηχανιών στις Ηνωμένες Πολιτείες πήραν ιδιωτικά αεροπλάνα για να πάνε στην Ουάσινγκτον την περασμένη εβδομάδα και να ζητήσουν από το Κογκρέσο ένα πακέτο βοήθειας για την "διάσωση" των επιχειρήσεων των οποίων προΐστανται.

    Οι ενέργειές τους αυτές δείχνουν ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι πάσχουν από "μια μικρή κώφωση" όσον αφορά τα τεκταινόμενα στην Αμερική, είπε ο Ομπάμα, προσθέτοντας ότι αυτό είναι χρόνιο πρόβλημα, και δεν αφορά μόνον την αυτοκινητοβιομηχανία.

    "Νομίζω ότι αυτό είναι πρόβλημα που αφορά γενικά τους επικεφαλής της βιομηχανίας", σημείωσε.

    "Όταν οι άνθρωποι παίρνουν μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων στη Wall Street, για να παίρνουν τεράστια ρίσκα με τα χρήματα άλλων, αυτό δίνει μια αίσθηση ότι δεν έχουν καμμία κατανόηση, καμμία προοπτική σχετικά με το τι συμβαίνει στους απλούς Αμερικανούς".

    Είδηση: 15990

    [05] Ταϊλάνδη: κατάληψη στο αεροδρόμιο

    Mπαράζ αντικυβερνητικών κινητοποιήσεων σημειώνεται στην Ταϊλάνδη, με επίκεντρο την περιοχή του αεροδρομίου. Ήδη σημειώθηκαν επτά τραυματισμοί διαδηλωτών από χειροβομβίδα, ενώ υπήρξαν και οδομαχίες διαδηλωτών με αστυνομικές δυνάμεις. Παράλληλα περίπου 3.000 επιβάτες (οι περισσότεροι τουρίστες) αποκλείστηκαν για ώρες στο αεροδρόμιο, το οποίο έκλεισε για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα με όλες τις λειτουργίες του να έχουν ανασταλεί.

    Τελικά οι διαδηλωτές δέχτηκαν να αφήσουν την εταιρία που διαχειρίζεται το αεροδρόμιο (ΑΟΤ) και την αεροπορική εταιρία Thai Airways να απομακρύνει τους 3.000 επιβάτες και να τους μεταφέρει με λεωφορεία στην πόλη. Τις κινητοποιήσεις οργανώνει ο φιλομοναρχικός συνασπισμός της αντιπολίτευσης με την επωνυμία "Λαϊκή Συμμαχία για την Δημοκρατία" και στόχος τους είναι η ανατροπή της κυβέρνησης, που κατηγορείται για "διαφθορά". Στελέχη του συνασπισμού, απαίτησαν από τις αεροπορικές εταιρίες να ζητούν από αυτούς την άδειά τους για τις αποπροσγειώσεις. Σύμφωνα με υπολογισμούς της αστυνομίας οι διαδηλωτές που έχουν καταλάβει το αεροδρόμιο, ανέρχονται σε 8.000. Στη συνέχεια οι διαδηλωτές αξίωσαν την παραίτηση του πρωθυπουργού Σομτσάι Βονγκσαβάτ για να αποχωρήσουν από το αεροδρόμιο. "Ο Σομτσάι πρέπει να φύγει και η απόφασή μας για αποχώρηση από το αεροδρόμιο θα εξαρτηθεί από την πορεία των διαπραγματεύσεων", τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος των διαδηλωτών Πιμπχόπ Ντονγκτσάι.Απαντώντας στους διαδηλωτές, ο Τζάτουπορν Πρόμπαν, ηγέτης μιας παράταξης προσκείμενης στην κυβέρνηση κάλεσε τους υποστηρικτές της, να κάνουν πορεία σήμερα Τετάρτη στην Μπανγκόκ, "εναντίον του πραξικοπήματος", με ορατό πλέον το ενδεχόμενο συγκρούσεων ανάμεσα σε οπαδούς της κυβέρνησης και της αντιπολίτευσης.

    Είδηση: 15985

    [06] Φιλιππίνες: Έντεκα αγνοούμενοι σε ναυάγιο

    Τουλάχιστον 11 άνθρωποι αγνοούνται στις Φιλιππίνες μετά το ναυάγιο, στο βόρειο τμήμα της χώρας, ενός πλοίου που μετέφερε βαρύ εξοπλισμό για την επέκταση ενός αεροδρομίου, ανακοίνωσαν στελέχη της ακτοφυλακής σήμερα Τετάρτη. Ο αντιναύαρχος Ουιλφρέντο Ταμάγιο δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς ότι εννέα μέλη του πληρώματος του πλοίου Mark Jason I διασώθηκαν από παραπλέοντα σκάφη στα αγριεμένα νερά στα ανοικτά της νήσου Καλαγιάν τη νύκτα της Τρίτης. "Αυτοί που διασώθηκαν ήταν γαντζωμένοι στο μισοβυθισμένο πλοίο", είπε ο Ταμάγιο, προσθέτοντας ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης για τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος είναι εξαιρετικά δύσκολη λόγω της χαμηλής ορατότητας και των κακών καιρικών συνθηκών. "Μας μετέφεραν ότι οι διασώστες στην περιοχή αντιμετωπίζουν ισχυρούς ανέμους, τεράστια κύματα και κακή ορατότητα", σημείωσε. Ο Ταμάγιο είπε ότι σκάφη έρευνας και διάσωσης της ακτοφυλακής και ένα αεροσκάφος στάλθηκαν στην περιοχή.

    Το πλοίο είχε αναχωρήσει από την Μανίλα πριν από μία εβδομάδα, με 14μελές πλήρωμα κι έξι επιβάτες, που μετέφεραν βαρύ εξοπλισμό στη νήσο Μπατάνες, στα ανοικτά του βορειότερου άκρου της νήσου Λουσόν.

    Είδηση: 15984

    [07] Παναμάς: δοκιμάζεται από πλημμύρες

    Συνεχίζει να μετρά τις πληγές του ο Παναμάς, από τις βροχές και τις πλημμύρες που σαρώνουν τη χώρα από το Σάββατο. Ήδη οκτώ άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους, έξι αγνοούνται και συνολικά 14.000 είναι οι πληγέντες. Η υπερχείλιση ποταμών κοντά στα σύνορα με την Κόστα Ρίκα και οι κατολισθήσεις, είναι οι αιτίες των θανάτων.

    Ταυτόχρονα σημαντικές ζημιές σημειώθηκαν στο οδικό δίκτυο με καθιζήσεις σε αυτοκινητόδρομους και γκρέμισμα γεφυρών, ενώ σε εκατομμύρια δολάρια υπολογίζονται και οι καταστροφές σε καλλιέργειες ρυζιού, γιούκας, μπανάνας και γλυκοπατάτας.

    Είδηση: 15983

    [08] Στην Κρήτη ο Κινέζος Πρόεδρος

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    "Έχετε την ευκαιρία να κάνετε άνοιγμα στην κινεζική αγορά προωθώντας το λάδι σας", είπε ο Πρόεδρος της Κίνας Χου Ζιντάο στον πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Πεζών στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου συνεχίζει την επίσκεψή του συνοδευόμενος από την υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Κινέζος Πρόεδρος και η σύζυγός του μάζεψαν ελιές σ' έναν παραδοσιακό ελαιώνα και έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την συγκομιδή ελιάς και την παραγωγή του λαδιού. Νωρίτερα, παρουσία και του υπουργού Τουρισμού Άρη Σπηλιωτόπουλου ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού.

    Είδηση: 15996


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 26 November 2008 - 10:00:21 UTC