Browse through our Interesting Nodes of International Mass Media Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 08-12-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Βατοπαίδι: Καταθέσεις νυν και πρώην Υπουργών
  • [02] Ευελιξία με όρια
  • [03] Δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης
  • [04] Κίνα: απειλεί την Ε.Ε. για το Θιβέτ
  • [05] Πάρκο των Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης
  • [06] IOYNIOS
  • [07] Αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό
  • [08] Πλωτή διαμαρτυρία με μηχανότρατες
  • [09] Ο Πρόεδρος τίμησε το ΚΕΘΕΑ
  • [10] Κινητοποιήσεις αγροτών - κτηνοτρόφων
  • [11] Βουλγαράκης: Δεν φέρω ευθύνη

    [01] Βατοπαίδι: Καταθέσεις νυν και πρώην Υπουργών

    Με τις καταθέσεις του Αλέξανδρου Κοντού, Κώστα Κιλτίδη, Αντώνη Μπέζα και Ευάγγελου Μπασιάκου συνεχίζονται το απόγευμα οι εργασίες της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση του Βατοπαιδίου. Νωρίτερα εξετάστηκαν οι πρώην υπουργοί Απασχόλησης, Σάββας Τσιτουρίδης, και Πολιτισμού, Γιώργος Βουλγαράκης. Ο κ. Τσιτουρίδης δήλωσε πως δεν υπέγραψε ποτέ πράξεις που αφορούσαν τη Μονή ούτε ως υπουργός Απασχόλησης, ούτε ως Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ και ο κ. Βουλγαράκης αρνήθηκε οποιαδήποτε ανάμιξη στην υπόθεση. Την Τετάρτη θα καταθέσουν οι κύριοι Θοδωρής Ρουσόπουλος και Πέτρος Δούκας. Η έρευνα στην Επιτροπή είναι σε πολύ σημαντικό σημείο με τις καταθέσεις των πολιτικών προσώπων και πρέπει να αναμένουμε την ολοκλήρωσή της, σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος. Εν τω μεταξύ, τελεσίγραφο στη Μονή Βατοπαιδίου να αναλάβει τις ευθύνες της για τη δυσφήμιση της αγιορείτικης αδελφότητας απέστειλαν σήμερα οι εκπρόσωποι των άλλων Μονών. Το Οικουμενικό Πατριαρχείο παρέλαβε την παραίτηση του Ηγούμενου Εφραίμ από τις οικονομικές και διοικητικές υποχρεώσεις του και την αντικατάσταση του από τον μοναχό Γερμανό.

    Ακροάσεις ενώπιον της Εξεταστικής

    Στην κατάθεση του ο Σάββας Τσιτουρίδης είπε ότι όσο ήταν υπουργός δεν είχε εγκαταλειφθεί η ιδέα μετεγκατάστασης του υπουργείου στο Ολυμπιακό ακίνητο παρότι υπήρχαν προβλήματα τα οποία προσπαθούσε να αντιμετωπίσει.

    Είπε πως είχε συναντήσεις με τους μοναχούς, αλλά τους είχε πει, πως σε κάθε ενέργεια, προέχει το δημόσιο συμφέρον.

    Απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις ο κ. Τσιτουρίδης διευκρίνισε ότι τις αρμοδιότητες για χρήση γης τις είχε εκχωρήσει στους υφυπουργούς.

    Σε ερώτηση αν όντας υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, ο τότε υφυπουργός του Αλέξανδρος Κοντός τον ενημέρωνε για θέματα πολιτικής γης, απάντησε αρνητικά.

    Νωρίτερα ο κ Βουλγαράκης που διατέλεσε υπουργός πολιτισμού και Ναυτιλίας, κατέθεσε μεταξύ άλλων, ότι, δεν είχε καμία συμμετοχή στην όλη διαδικασία. Είπε, ότι το κτήμα της Ουρανούπολης που μεταβιβάστηκε στη Μονή Βατοπαιδίου δεν είναι κηρυγμένος αρχαιολογικός χώρος και δεν απαγορευόταν η μεταβίβασή του.

    Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Ρόβλιας επικαλέστηκε έγγραφο του διαδόχου του κ. Λιάπη προς το Νομικό Σύμβουλο του Υπουργείου Πολιτισμού, με ημερομηνία 3.4.2008, που αναφέρει ότι η παραχωρηθείσα έκταση της Ουρανούπολης έχει χαρακτηριστεί από το 1965 ως ιστορικό διατηρητέο μνημείο με αρχαιολογική σημασία. Απαντώντας ο κ. Βουλγαράκης παρέπεμψε στην απάντηση που ήρθε στις 14 Νοεμβρίου λέγοντας πως "καθίσταται ανέφικτο στο γραφείο μας να απαντήσει στο προαναφερόμενο έγγραφο".

    Πολιτική αντιπαράθεση

    Η πολιτική ατμόσφαιρα παραμένει ηλεκτρισμένη.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευ. Αντώναρος δήλωσε πως όλοι όσοι, από την κυβερνητική πλειοψηφία, καταθέτουν στην εξεταστική επιτροπή για το θέμα του Βατοπαιδίου, καταθέτουν σεβόμενοι τη διαδικασία και τον όρκο που δίνουν, με απόλυτη πίστη στα πραγματικά γεγονότα.

    "Δεν σχολιάζω καταθέσεις", είπε επανειλημμένες φορές, κληθείς να σχολιάσει το περιεχόμενο καταθέσεων, ενώ για τα όσα είπε ο δημοσιογράφος Χ.Τελίδης περί ενημέρωσης του Γ.Α.Παπανδρέου για την υπόθεση, στο συμπόσιο του ΠΑΣΟΚ στη Χαλκιδική, κάλεσε τους δημοσιογράφους να διαβάσουν τις καταθέσεις "ώστε όσοι καταθέτουν να μη βγαίνουν μετά και να ισχυρίζονται άλλα από αυτά που έχουν πει".

    Ερωτηθείς αν οι υπουργοί που καταθέτουν είναι σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου, απάντησε ότι "όποιοι μάρτυρες καταθέτουν την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα, δεν έχουν ανάγκη να βρίσκονται σε καμία συνεννόηση".

    Από τη Χαριλάου Τρικούπη ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου επέμεινε στις αιτιάσεις περί σκανδάλου με κεντρικό σχεδιασμό, κάτι που όπως είπε επιβεβαιώνεται καθημερινά και πως για την αξιωματική αντιπολίτευση είναι θέμα τιμής η αποκάλυψη της αλήθειας . "Η ΝΔ, όπως ο πνιγμένος, επιχειρεί να πιαστεί να πιαστεί από τα μαλλιά τη" είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση για επικοινωνιακό χειρισμό. "Είναι το μόνο που γνωρίζει η ΝΔ, δεν γνωρίζει όμως να αποκαλύπτει την αλήθεια", πρόσθεσε και υπενθύμισε το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για Προανακριτική το οποίο δεν έχει απορριφθεί από τη Βουλή και μπορεί να επαναφερθεί ανά πάσα στιγμή.

    "Διαχρονικό σκάνδαλο του συστήματος, όπου δυστυχώς εμπλέκονται και οι δύο κυβερνήσεις", χαρακτήρισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Αλαβάνος την υπόθεση της Μονής Βατοπαιδίου. Ο κ. Αλαβάνος πρόσθεσε ότι ευθύνες έχει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και , με πολλαπλάσιες ευθύνες η κυβέρνηση της ΝΔ, ενώ σημείωσε ότι είναι σημαντικό, πέρα από τον εντοπισμό των ευθυνών, η Εξεταστική Επιτροπή να δημιουργήσει εκείνες τις προϋποθέσεις προκειμένου να μην επαναληφθούν τέτοια σκάνδαλα.

    "Ας βάλει ο θεός το χέρι του και την ευλογία της η Παναγία να μην αποδειχτεί ότι έχουν εμπλοκή υπουργοί της ΝΔ. στο θέμα της μονής Βατοπεδίου. Βέβαια στις μπίζνες και στον "μαμωνά" ο Θεός δεν έχει ποτέ δουλειά, μόνο ο έξω από εδώ!", σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος.

    Ικανοποίηση από το Φανάρι για την παραίτηση ΕφραίμΈφτασε στο Φανάρι η επιστολή με την οποία γνωστοποιείται στο Οικουμενικό Πατριαρχείο η πλήρης συμμόρφωση του ηγουμένου της Μονής Βατοπαιδίου κ. Εφραίμ στις υποδείξεις που του έγιναν την Πέμπτη από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο και τα μέλη της Ιεράς Συνόδου.

    Ο ηγούμενος Εφραίμ απομακρύνεται τόσο από τη διοίκηση όσο και από τη διαχείριση της Μονής, έως ότου διαλευκανθούν οι οικονομικές και κτηματικές δραστηριότητές της. Στην επιστολή του προς του ηγούμενος Εφραίμ επικαλείται την παραίνεση του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου αλλά και την επιθυμία του να συμβάλει στην εκτόνωση της κρίσης. Στην ίδια επιστολή τονίζεται πως η γεροντία της Μονής αποδέχτηκε "άχρι καιρού" την παραίτηση από τις οικονομικές και διοικητικές δραστηριότητες του ηγουμένου Εφραίμ ο οποίος με υπομονή και προσευχή θα αναμείνει τη διαλεύκανση της υπόθεσης.

    Το Φανάρι θεωρεί, κατ΄αρχήν, την εξέλιξη ικανοποιητική, πλην όμως, όπως έγινε γνωστό, το θέμα της Μονής Βατοπαιδίου θα απασχολήσει και την Ιερά Επιστασία του Αγίου Όρους.

    Από την πλευρά της η Ιερά Κοινότητα του Αγίου Όρους έστειλε τελεσίγραφο στη Μονή Βατοπαιδίου, να αναλάβει μέχρι την Παρασκευή, πλήρως, την ευθύνη, για το θόρυβο που έχει δημιουργηθεί και έχει αναστατώσει την Αθωνική Πολιτεία. Σε διαφορετική περίπτωση την ερχόμενη Δευτέρα θα συγκληθεί εκτάκτως η διπλή Σύναξη προκειμένου να αποφασίσει τι μέλλει γενέσθαι με τη Μονή.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 16208

    [02] Ευελιξία με όρια

    "Ναι" στην ευελιξία του Σύμφωνου Σταθερότητας αλλά προσωρινά -όχι πέραν της διετίας- και χωρίς να ξεφύγουν υπερβολικά τα ελλείμματα, αποφάσισαν οι Υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ. Το πακέτο Μπαρόζο για την ανάκαμψη των ευρωπαϊκών αγορών εγκρίθηκε αλλά οι υπουργοί είπαν "όχι" στη μείωση του ΦΠΑ εκτιμώντας ότι ελάχιστα θα βοηθούσε το μέτρο στην ανάσχεση της κρίσης. Διαφορετικές προσεγγίσεις εξακολουθούν να υπάρχουν στους κόλπους της ευρωζώνης για τους τρόπους ενίσχυσης της ρευστότητας. Ισορροπημένο χαρακτήρισε το σχέδιο των 200 δις ευρώ της Κομισιόν ο Υπουργός Οικονομίας, Γιώργος Αλογοσκούφης και εκτίμησε ότι είναι η κατάλληλη απάντηση για την αντιμετώπιση της κρίσης.

    Ο κ. Αλογοσκούφης τόνισε ότι η πρόταση της Επιτροπής αποτελεί, ως πλαίσιο, την κατάλληλη απάντηση στην οικονομική κρίση, χαράσσει τις βασικές κατευθύνσεις για τις εθνικές δημοσιονομικές πολιτικές και προτείνει μέτρα για την αποκατάσταση της χρηματοοικονομικής ρευστότητας και τις μακροχρόνιες μεταρρυθμίσεις, προκειμένου να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας.

    Οι Υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ τάχθηκαν κατά της μείωσης του ΦΠΑ τονίζοντας ότι δεν είναι το καταλληλότερο μέτρο αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς όπως επισημαίνουν δεν είναι βέβαιο ότι η μείωση του θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα όσον αφορά στη μείωση των τιμών και στην αύξηση της καταναλωτικής ζήτησης.

    Στο επίκεντρο του Ecofin βρέθηκαν και τα εθνικά σχέδια για την ενίσχυση της ρευστότητας των τραπεζών.

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή παρουσίασε στο Συμβούλιο ένα καινούριο, πιο ευέλικτο, πλαίσιο, βάσει του οποίου θα εξετάσει τα σχέδια ρευστότητας των χωρών που δεν έχουν ακόμη εγκριθεί.

    Ο Υπουργός Οικονομίας σημείωσε ότι η ενίσχυση της ρευστότητας στην ΕΕ είναι αναγκαία, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τα νοικοκυριά και τα μεγάλα επενδυτικά σχέδια.

    Σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, ο υπουργός οικονομίας υπογράμμισε ότι η χώρα μας, λόγω του υψηλού δημοσιονομικού χρέους, έχει μικρά περιθώρια να αντιδράσει στην κρίση. Ανέφερε ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει πρωτοβουλίες ενίσχυσης των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των οικονομικά ασθενέστερων στρωμάτων και τόνωσης της ανταγωνιστικότητας της χώρας, πρωτοβουλίες που προβλέπονται στο σχέδιο του προϋπολογισμού και είναι μέσα στα πλαίσια των ελληνικών δημοσιονομικών δυνατοτήτων.

    Ο κ. Αλογοσκούφης, ανέφερε ότι στο πλαίσιο της ευελιξίας που προβλέπει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης, τα κράτη μέλη της ΕΕ θα χρησιμοποιήσουν τα όποια δημοσιονομικά περιθώρια έχουν και εφόσον κρίνουν ότι αυτό είναι κατάλληλο για τη δική τους οικονομία.

    "Η πρόταση της Επιτροπής, για στήριξη της ευρωπαϊκής οικονομίας με ποσό της τάξεως των 200 δισεκατομμυρίων ευρώ, θα εξαντληθεί στο βαθμό που θα υπάρξουν χώρες που έχουν τα δημοσιονομικά περιθώρια, αλλά και τη διάθεσή να το εξαντλήσουν", κατέληξε ο Γ. Αλογοσκούφης.

    Ο Επίτροπος Οικονομίας, Χοακίν Αλμούνια, ερωτηθείς για το κατά πόσο η Ελλάδα έχει τα δημοσιονομικά περιθώρια να λάβει μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, υπενθύμισε ότι το δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας για το 2007, αναθεωρήθηκε πάνω από το όριο του 3% του ΑΕΠ, ενώ όσον αφορά το 2008, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έλλειμμα θα πέσει κάτω από το όριο που ορίζει το Σύμφωνο Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

    Σημείωσε, ωστόσο ότι όλες οι χώρες με δημοσιονομικές δυσκολίες, όπως η Ελλάδα, είναι σημαντικό να μην ξεφύγουν από τη δημοσιονομική πειθαρχία.

    Αντιδράσεις αντιπολίτευσηςΟι αποφάσεις του Ecofin, επικρίθηκαν έντονα από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

    Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το Ecofin δεν στέκεται στο ύψος των περιστάσεων, καθώς εμμένει σε ξεπερασμένες αντιλήψεις για το Σύμφωνο Σταθερότητας.

    Σε αντίθεση οι ευρωπαίοι σοσιαλιστές, επισήμανε ο κ. Ππακωνσταντίνου υιοθέτησαν ένα "μανιφέστο" που "δείχνει τον δρόμο για την έξοδο από την κρίση μ' ένα σύμφωνο απασχόλησης που δημιουργεί 10.000.000 θέσεις εργασίας , σε μια οικονομία που θα βασίζεται στην "πράσινη" ανάπτυξη".

    Κατά του Σύμφωνου Σταθερότητας αλλά και της Συνθήκης της Λισαβόνας ετάχθη σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέκος Αλαβάνος. Τόνισε ότι πως η διατήρησή τους δεν είναι σωσίβιο απέναντι στη θύελλα της διεθνούς ύφεσης αλλά είναι μια πέτρα που οδηγεί στο βυθό.

    Γι αυτό, τόνισε, είναι αναγκαίο να υπάρξουν προωθημένα μέτρα,τα οποία θα τονώσουν και θα αναζωπυρώσουν την οικονομική κατάσταση στην ΕΕ, μειώνοντας τις συνέπειες της ύφεσης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΝΕΤ 105,8-ΑΠΕ/ΜΠΕ

    Είδηση: 16211

    [03] Δημοσιεύθηκε ο νέος νόμος για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης

    Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο νέος νόμος 3719/08 του υπουργείου Δικαιοσύνης, για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης, τα διαζύγια, τη γονική μέριμνα τέκνου που γεννήθηκε εκτός γάμου, αλλά και το δικαίωμα διπλού επωνύμου κάθε συζύγου.

    Σύμφωνα με τα υπουργείο Δικαιοσύνης, για το σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης ο νέος νόμος προβλέπει τη δυνατότητα δύο ενηλίκων ετερόφυλων προσώπων να συμβιώνουν, καταρτίζοντας αυτοπροσώπως μια απλή συμβολαιογραφική πράξη.

    Σύναψη συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης δεν επιτρέπεται αν υπάρχει γάμος ή άλλο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης των ενδιαφερομένων προσώπων. Ακόμη, σύναψη συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης δεν επιτρέπεται μεταξύ συγγενών, αλλά και μεταξύ εκείνου που υιοθέτησε και αυτού που υιοθετήθηκε. Στο σύμφωνο ελεύθερης συμβίωσης η και σε μεταγενέστερο συμβολαιογραφικό έγγραφο μπορεί να ρυθμίζεται το καθεστώς διατροφής του ενός από τους δύο συντρόφους, μετά τη λύση του συμφώνου, σε περίπτωση που το ένα από τα δύο μέρη δεν μπορεί να εξασφαλίσει τη διατροφή του. Η γονική μέριμνα παιδιού που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια του συμφώνου ανήκει στους δύο γονείς. Γενικότερα, για το θέμα της γονικής μέριμνας ισχύουν οι διατάξεις του Αστικού Κώδικα που αφορούν τη γονική μέριμνα τέκνων από γάμο.

    Για τα διαζύγια, προβλέπεται ότι εφόσον οι σύζυγοι βρίσκονται σε διάσταση συνεχώς για δύο τουλάχιστον χρόνια, ο κλονισμός του γάμου τεκμαίρεται αμάχητα και το διαζύγιο μπορεί να ζητηθεί έστω και αν ο λόγος του κλονισμού αφορά τον ενάγοντα.

    Οι διατάξεις για το δικαίωμα διπλού επωνύμου κάθε συζύγου προβλέπουν ότι με συμφωνία των συζύγων ο καθένας από αυτούς μπορεί να προσθέτει στο επώνυμό του το επώνυμο του άλλου. Η προσθήκη του επωνύμου γίνεται με κοινή δήλωση στο ληξιαρχείο και θεωρείται ότι ανακλήθηκε αν ο γάμος λυθεί με διαζύγιο. Σε περίπτωση που ο γάμος λυθεί λόγω θανάτου, η προσθήκη του επωνύμου εξακολουθεί να ισχύει, εκτός εάν ο επιζών σύζυγος συνάψει νέο γάμο ή ζητήσει την ανάκληση της δήλωσης.

    Οι ρυθμίσεις για τα τέκνα εκτός γάμου προβλέπουν ότι τη γονική μέριμνα των παιδιών αυτών έχει η μητέρα. Σε περίπτωση αναγνώρισης του παιδιού αποκτά γονική μέριμνα και ο πατέρας, που όμως την ασκεί αν υπάρχει συμφωνία των γονέων ή αν έπαυσε η γονική μέριμνα της μητέρας ή εάν αυτή αδυνατεί να την ασκήσει.

    Με δικαστική απόφαση η γονική μέριμνα ή μέρος αυτής μπορεί να ανατεθεί στον πατέρα, εάν εκείνος το ζητήσει και εφόσον κριθεί ότι αυτό επιβάλλεται από το συμφέρον του παιδιού. Σε περίπτωση δικαστικής αναγνώρισης, στην οποία αντιδίκησε ο πατέρας, αυτός δεν ασκεί γονική μέριμνα, ούτε αναπληρώνει τη μητέρα στην άσκησή της, εκτός αν υπάρχει συμφωνία των γονέων κατά το άρθρο 1513.

    Είδηση: 16209

    [04] Κίνα: απειλεί την Ε.Ε. για το Θιβέτ

    Προειδοποίηση προς το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, απεύθυνε η Κίνα, ώστε να ματαιώσει τη συνάντησή του με το Δαλάι Λάμα στην Πολωνία, στις 6 Δεκεμβρίου. Σύμφωνα με δηλώσεις του εκπροσώπου του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Λιού Τζιαντσάο: "Είναι καιρός η γαλλική πλευρά να λάβει μια σημαντική απόφαση για το θέμα αυτό και ελπίζουμε ότι θα επιλέξει να δημιουργήσει μια υγιή ατμόσφαιρα, αλλά και τις συνθήκες εκείνες που θα επιτρέψουν την προώθηση των σχέσεων της Κίνας με την ΕΕ και τη Γαλλία. Τα γεγονότα δείχνουν ότι όταν γίνονται σεβαστές οι σοβαρές ανησυχίες των δυο πλευρών, οι σινο-γαλλικές σχέσεις μπορούν να αναπτυχθούν με γρήγορο, υγιή και σταθερό τρόπο. Διαφορετικά μπορούν να ανακύψουν μεγάλα προβλήματα".

    Το ενδεχόμενο ματαίωσης της συνάντησης, φαντάζει εξαιρετικά απίθανο, αν και η Κίνα, της οποίας ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος είναι η Ε.Ε. απειλεί με διατάραξη των σχέσεών τους, όπως άλλωστε θα συμβεί και με τη Γαλλία, της οποίας ο πρόεδρος ασκεί αυτό το διάστημα την εκ περιτροπής προεδρία της ΕΕ. Μάλιστα η Κίνα δε συμμετείχε σε προγραμματισμένη σύνοδο κορυφής με την ΕΕ, χθες Δευτέρα, εξαιτίας της προβλεπόμενης συνάντησης του Σαρκοζί με τον Δαλάι Λάμα.

    Είδηση: 16196

    [05] Πάρκο των Δεινοσαύρων στο Ωραιόκαστρο Θεσσαλονίκης

    Πρωτοεμφανίστηκαν στο γήινο οικοσύστημα πριν από περίπου 230 εκατομμύρια χρόνια και κυριάρχησαν σ' αυτό πάνω από 160 εκατομμύρια χρόνια. Στο τέλος της Κρητιδικής περιόδου (πριν από περίπου 65 εκατομμύρια χρόνια), οι δεινόσαυροι υπέστησαν μαζική εξαφάνιση και έκτοτε τους συναντά κάποιος μόνο σε μουσεία ή θεματικά πάρκα, όπως το «Πάρκο Δεινοσαύρων», που λειτουργεί στο Ωραιόκαστρο της Θεσσαλονίκης και είναι, σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες του, το μοναδικό του είδους στα Βαλκάνια.

    Στο «Τζουράσικ Παρκ», την ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ που «έσπασε ταμεία» το 1993, ο Άλαν Γκραντ, η Έλι Σάτλερ και ο Ίαν Μάλκομ έρχονται σε στενή επαφή με τα προϊστορικά αυτά πλάσματα. Στο «Πάρκο Δεινοσαύρων» του Ωραιοκάστρου, τα γιγαντιαία αυτά ερπετά, σε αναπαράσταση, εντυπωσιάζουν με το μέγεθος και την όψη τους τον επισκέπτη και τον παρασύρουν σε ένα διαφορετικό ταξίδι στην προϊστορία.

    Το πάρκο εκτείνεται σε μια γεωγραφική έκταση περίπου 6.000 τ.μ. και αποτελείται από τη δεινοσαυροχώρα, όπου «κατοικούν» χαρακτηριστικά είδη δεινοσαύρων και πτηνών διαφόρων γεωλογικών περιόδων (σε αναπαραστάσεις κανονικών διαστάσεων, υπό τη συνοδεία ήχων και επεξηγηματικών πινακίδων) και το σπήλαιο της εξέλιξης. Το τελευταίο προσφέρει τη δυνατότητα στον επισκέπτη να «γνωρίσει» τον προϊστορικό άνθρωπο (homo habilis, homo erectus και homo sapiens) και την ανθρώπινη παρουσία εντός των σπηλαίων και να δει από κοντά απολιθώματα, πετρώματα και θαλάσσια κογχύλια.

    Στόχος των εμπνευστών του όλου εγχειρήματος (σ.σ. το θεματικό αυτό πάρκο αποτελεί ιδιωτική πρωτοβουλία) είναι, πέραν της διασκέδασης να προσδώσουν κι έναν εκπαιδευτικό χαρακτήρα στο πάρκο, διοργανώνοντας εκπαιδευτικά προγράμματα (π.χ. ανασκαφικά εργαστήρια κλπ) και δημιουργώντας μουσειοσκευές, εκπαιδευτικό δηλαδή υλικό που θα βοηθήσει τα παιδιά που πρόκειται να επισκεφθούν το χώρο να πάρουν μια μικρή «γεύση» προϊστορίας από πριν.

    Ο Τυραννόσαυρος Ρεξ, ο Μαστόδοντας, ο Διπλόδοκος, ο Στενόσαυρος, ο Παρασαυρόλοφος, ο Στυρακόσαυρος, ο Πτερανόδοντας, ο Σπινόσαυρος, η αρκούδα των σπηλαίων και άλλα γιγαντιαία ζώα που έζησαν και κυριάρχησαν στον πλανήτη μας πριν από πολλά εκατομμύρια χρόνια γυρνούν πίσω το «ρολόι» του χρόνου στο «Πάρκο των Δεινοσαύρων», που άνοιξε σήμερα τις πύλες του στους δημοσιογράφους για μια πρώτη ξενάγηση στο χώρο.

    Σημειώνεται ότι την υλοποίηση του έργου «αγκάλιασε» η Σπηλαιολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος και η σπηλαιολόγος και ακαδημαϊκός Ευαγγελία Τσουκαλά.

    Είδηση: 16210

    [06] IOYNIOS

    # ΥΠΟΘΕΣΗ ΖΑΧΟΠΟΥΛΟΥ:Απόπειρα αυτοκτονίας έκανε ο προφυλακισμένος για την υπόθεση εκβίασης του Χρ. Ζαχόπουλου, εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος [9/6]. Ως μία «ιδιωτική διαφορά» άρχισε η «υπόθεση Ζαχόπουλου» δήλωσε η Εύη Τσέκου, σε συνέντευξή της στην «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» και ότι δεν θα είχε συμβεί τίποτε από αυτά αν είχε σταθεί στο ύψος του, ως άνδρας και ως προϊστάμενος [15/6]. Εξιτήριο από το νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» πήρε ο Χρ. Ζαχόπουλος και μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης πολυτραυματιών στη Θεσσαλονίκη. Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, οι δικηγόροι Ηρ. Κουτελίδας και Δημ. Μπαλέρμπας, οι οποίοι σύμφωνα με το κατηγορητήριο συμμετείχαν στον εκβιασμό του Χρ. Ζαχόπουλου [23/6]. Επικαλούμενος σοβαρά προβλήματα υγείας, μετά την απόπειρα αυτοκτονίας του, ο εργατολόγος Χρ. Νικολουτσόπουλος κατέθεσε και δεύτερη αίτηση αποφυλάκισης [27/6].

    # ΥΠΟΘΕΣΗ: Πώληση ΟΤΕ στην Deutsche Telekom:Ως συμφέρουσα για τον οργανισμό, τους εργαζόμενους και την ελληνική οικονομία, χαρακτήρισε τη συμφωνία πώλησης του ΟΤΕ στη Deutsche Telekom ο πρ. και δ/νων σύμβουλος του ΟΤΕ Π. Βουρλούμης, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Όσο για τα λεγόμενα του αντιπροέδρου της MIG Α. Βγενόπουλου περί τριγωνικής σχέσης Deutsche Telekom-ΟΤΕ-Δημοσίου για τη συμφωνία, τα χαρακτήρισε ως "σενάριο επιστημονικής φαντασίας". Επίσης, ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις, μεταξύ δημοσίου και γερμανικής εταιρίας [10/6]. Μετά την απόρριψη από το Μονομελές Πρωτοδικείο της αίτησης ασφαλιστικών της ΟΜΕ-ΟΤΕ για τη συμφωνία πώλησης του ΟΤΕ, η Ολομέλεια της Βουλής κύρωσε -κατά πλειοψηφία- την εν λόγω συμφωνία [18/6]. Την επομένη ημέρα, η Δ. Αγαπητίδου-Αλογοσκούφη σε γραπτή δήλωσή της ανέφερε ότι «ούτε εκείνη ούτε το γραφείο της είχαν ποτέ σχέση με τη Deutsche Telekom & τον με το δημόσιο τομέα, όπως επιχειρήθηκε να διαμορφωθεί η εικόνα μέσα από ανυπόστατους και ψευδείς ισχυρισμούς που διατυπώθηκαν στη Βουλή».

    Είδηση: 16213

    [07] Αντιπαράθεση για τον προϋπολογισμό

    Τα πυρά της αντιπολίτευσης δέχτηκε ο Υφυπουργός Οικονομιας Νίκος Λέγκας κατά τη συνεχεία της συζήτησης του προϋπολογισμού στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής. Για την οικονομική κρίση η αντιπολίτευση υποστήριξε ότι ευθύνεται η πολιτική της κυβέρνησης, προκαλώντας την απάντηση του Υφυπουργού.

    Για ανυπαρξία ξεκάθαρης αντιπρότασης επέκρινε την αξιωματική αντιπολίτευση ο υφυπουργός Οικονομικών, Ν. Λέγκας, κατά τη δεύτερη συνεδρίαση της αρμόδιας κοινοβουλευτικής επιτροπής, που εξετάζει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2009.

    Ο κ. Λέγκας υπενθύμισε ποιανού η πολιτική οδήγησε την ανεργία από το 4% στο 11% και κατηγόρησε την αξιωματική αντιπολίτευση για πολυφωνία, όσον αφόρα την εκφορά αντιπολιτευτικού λόγου και αφωνία πολίτικου λόγου και προτάσεων.

    Ο κ. Λέγκας, κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ ότι άφησε τεράστια ελλείμματα και υποθήκευσε το μέλλον, το όποιο είναι το παρόν, που βιώνουμε, και υποστήριξε ότι ζητά με θράσος και το λογαριασμό, όταν εκείνο έλεγε πως δεν υπάρχει καν κρίση, ότι η επίκληση της συγκυρίας, ήταν το άλλοθι της κυβέρνησης, ότι η κρίση στην Ελλάδα είναι ελληνικής προέλευσης και ότι η κρίση στη χώρα μας έχει εκφραστή της τη ΝΔ.

    Η κυβέρνηση τόνισε τέλος με ειλικρίνεια και υπευθυνότητα θέλει να θέσει την ελληνική οικογένεια σε ήρεμα και ασφαλή νερά.

    Από την πλευρά του, ο ειδικός εισηγητής του ΠΑΣΟΚ, Ευστάθιος Κουτμερίδης, υποστήριξε ότι από τον προϋπολογισμό απουσιάζουν το αναπτυξιακό σχέδιο και τα μέτρα τόνωσης της ανταγωνιστικότητας, προβλέπεται η μείωση στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων και η υποχρηματοδότηση του κοινωνικού κράτους, ενώ μεταφέρονται τα βάρη στα μεσαία και στα χαμηλά στρώματα.

    "Τον προϋπολογισμό της "μειωμένης ευθύνης και περιορισμένης διάρκειας", το συνέταξε μεν η ΝΔ, αλλά είναι πολύ πιθανόν, να κληθούμε εμείς, το ΠΑΣΟΚ, να τον εκτελέσουμε, αφού τον αναθεωρήσουμε", τόνισε ο κ. Κουτμερίδης.

    Ο γενικός εισηγητής του ΛΑΟΣ, Κ. Αϊβαλιώτης, χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό "φάντασμα" διότι είναι όλα στον αέρα και "ακρότητα", καθώς, ζητά 7,1 δισεκατομμύρια ευρώ νέους φόρους, σε συνθήκες θυελλώδους κρίσης, και με την κυβέρνηση να μην κόβει τις σπατάλες, αλλά να προσλαμβάνει δεκάδες χιλιάδες υπαλλήλους ωστόσο όπως είπε δεν φταίει απολύτως η κυβέρνηση, αλλά και η διεθνής κρίση και το ότι η οικονομία έχει πήλινα πόδια από τις πολιτικές και της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.

    Είδηση: 16207

    [08] Πλωτή διαμαρτυρία με μηχανότρατες

    Την είσοδο του λιμανιού στον Πειραιά απέκλεισαν για περίπου μία ώρα, αλιείς της ιχθυόσκαλας Κερατσινιού με τις μηχανότρατες τους, διαμαρτυρόμενοι για το νέο κοινοτικό κανονισμό, που θέτει περιορισμούς στα βάθη και τις αποστάσεις από την ακτή που είναι υποχρεωμένοι να τηρούν κατά την αλιεία. Ανάλογοι συμβολικοί αποκλεισμοί πραγματοποιήθηκαν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, καθώς και σε άλλα λιμάνια της χώρας.Οι ιδιοκτήτες των αλιευτικών σκαφών -που σημειωτέον οι παράκτιοι επαγγελματίες αλιείς θεωρούν καταστροφή για το θαλάσσιο περιβάλλον- ζητούν από την κυβέρνηση την εξαίρεση τους από την οδηγία. Ο ευρωπαϊκός κανονισμός όταν εφαρμοστεί πλήρως από το 2009 θα δίνει στους αλιείς δικαίωμα ψαρέματος στο 1,5 μίλι από τις ακτές και σε βάθος άνω των 50 μέτρων. Η είσοδος του πρώτου λιμανιού της χώρας αποκλείσθηκε από τα σκάφη, χωρίς να προκληθεί κανένα πρόβλημα, αφού όλα τα δρομολογημένα ακτοπλοϊκά πλοία είχαν αποπλεύσει νωρίς το πρωί. Αν και δεν εμποδίζουν δηλώνουν πως δεν αποχωρούν προτού λάβουν τις απαντήσεις, που ζητούν, από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Παρόμοια εικόνα παρουσιάζει και το λιμάνι της συμπρωτεύουσας όπου αλιευτικά επαγγελματικά έχουν αποκλείσει τις τρεις εισόδους.

    Τα λιμάνια λειτουργούν χωρίς προβλήματα παρά τον αποκλεισμό. Στο λιμάνι Θεσσαλονίκης οι αλιείς, που επιτρέπουν μόνο τη διέλευση των ρυμουλκών, που βοηθούν στις κινήσεις των δεξαμενόπλοιων μεταφοράς πετρελαίου, δεν αποκλείεται να ανοίξουν τις εισόδους για μερικές ώρες (μετά τις 7 το βράδυ), ώστε να αποτραπούν τυχόν ατυχήματα, λόγω σκότους ή ενδεχόμενης ομίχλης.

    Οι διαμαρτυρόμενοι υποστηρίζουν ότι ο κοινοτικός κανονισμός 1967/2006, που στοχεύει στη λήψη μέτρων διαχείρισης για τη βιώσιμη εκμετάλλευση των αλιευτικών πόρων στη Μεσόγειο, τούς βγάζει "εκτός θάλασσας" στο μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής επικράτειας. Οι ψαράδες μέσης αλιείας, προειδοποιούν ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου κανονισμού χωρίς παρεκκλίσεις θα είναι η αρχή του τέλους για τις ελληνικές μηχανότρατες και τα γρι-γρι, που τροφοδοτούν τις ιχθυόσκαλες με ποιοτικό ελληνικό ψάρι σε καλές τιμές.

    Είδηση: 16206

    [09] Ο Πρόεδρος τίμησε το ΚΕΘΕΑ

    Το σημαντικό έργο που επιτελεί εδώ και 25 χρόνια το Κέντρο θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων, το γνωστό ΚΕΘΕΑ τίμησε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με μια λιτή εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, αφιερωμένη στα απεξαρτημένα παιδιά, τους γονείς τους, καθώς και τους εργαζόμενους στο κέντρο απεξάρτησης.

    Το προεδρικό μέγαρο γέμισε σήμερα από τα καθαρά πρόσωπα και τα αισιόδοξα βλέμματα νέων ανθρώπων και των γονιών τους ,που κέρδισαν την μάχη στο οδυνηρό ταξίδι με τα ναρκωτικά .

    Στον αγώνα τους δεν βρέθηκαν μονοί . Σύμμαχός τους οι εκατοντάδες εξειδικευμένοι εργαζόμενοι του Κέντρου Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων ,που προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εδώ και 25 χρόνια σε χρήστες και στις οικογένειές τους

    Μιλώντας προς τα μέλη ο κ. Παπούλιας είπε πως "βρισκόμαστε εδώ γιατί θέλουμε να τονίσουμε την πίστη μας στο ότι ο αγώνας για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη μπορεί να κερδηθεί". Αρκεί, όπως είπε, να συνειδητοποιήσουμε ότι η εξάρτηση από τις ουσίες είναι σύμπτωμα ενός ψυχολογικού και κοινωνικού αδιεξόδου και ότι το πρόβλημα των ναρκωτικών δεν είναι πρόβλημα του διπλανού.

    Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισήμανε επίσης την ανάγκη να υιοθετηθούν γενναία και ουσιαστικά μέτρα που θα εμπνέονται από τις συλλογικές αξίες και τον ανθρωπισμό.

    Ο Πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ Γεράσιμος Νοταράς, αναφέρθηκε στο θεραπευτικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό έργο του κέντρου που εξυπηρετεί καθημερινά , περίπου 3000 χρήστες και μέλη οικογενειών χάρη σε ένα δίκτυο περισσότερων από 70 σε όλη τη χώρα

    Είδηση: 16205

    [10] Κινητοποιήσεις αγροτών - κτηνοτρόφων

    Σκηνικό κινητοποιήσεων στον αγροτικό και κτηνοτροφικό κόσμο. Οι παραγωγοί προετοιμάζουν τα τρακτέρ τους, διαμαρτυρόμενοι για τα αδιάθετα προϊόντα τους και το υψηλό κόστος παραγωγής. Συλλαλητήριο στο κέντρο των Φαρσάλων πραγματοποίησαν οι αγρότες της περιοχής ενώ παρατεταγμένα είναι από τη Δευτέρα στον κόμβο Πλατυκάμπου τα τρακτέρ από την ευρύτερη περιοχή.

    Την ίδια ώρα αγρότες από τη Λάρισα, τα Τρίκαλα και την Καρδίτσα δηλώνουν έτοιμοι για κάθοδο στα Τέμπη και αποκλεισμό της εθνικής οδού.

    Στους δρόμους βγήκαν και οι κτηνοτρόφοι ζητώντας τη λήψη άμεσων μέτρων στήριξης του κλάδου τους.

    Σε κατάληψη των γραφείων της Περιφέρειας Ηπείρου προχώρησαν οι κτηνοτρόφοι της περιοχής, 10λεπτο συμβολικό αποκλεισμό του δρόμου στα διόδια της Νεστάνης πραγματοποίησαν κτηνοτρόφοι από την Πελοπόννησο.

    Κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων έχουν προγραμματιστεί αύριο Τετάρτη και στην Μυτιλήνη.

    Η κυβέρνηση ακούει τις απόψεις αυτών των ομάδων και ανταποκρίνεται στα μέτρο του δυνατού στη δύσκολη διεθνή οικονομική κρίση, τόνισε σχετικά με τις κινητοποιήσεις ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος.

    Είδηση: 16201

    [11] Βουλγαράκης: Δεν φέρω ευθύνη

    Στην Εξεταστική Επιτροπή κατέθεσε το πρωί της Τρίτης ο πρώην υπουργός πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης. Ο κ. Βουλγαράκης είπε ότι δεν είχε συμμετοχή στην όλη διαδικασία και δεν μπορούσε να έχει ως υπουργός Πολιτισμού διότι η διαχείριση του συνόλου της περιουσίας που ανταλλάχθηκε ανήκει σε άλλα υπουργεία. Όπως είπε, δεν είχε κανενός είδους προσωπική ανάμιξη και δεν έχει επισκεφθεί ούτε το Άγιον Όρος, ούτε τη Μονή Βατοπαιδίου. Παράλληλα, εξέφρασε την πεποίθηση πως δεν έχει καμιά αμφιβολία, σε ό,τι αφορά τη σύζυγό του, συμβολαιογράφο Αικατερίνη Πελέκη, ότι έκανε όσα το επάγγελμά της της επιβάλλει.

    Επί υπουργίας του όπως είπε ο κ. Βουλγαράκης, ούτε χαρακτήρισε, ούτε αποχαρακτήρισε οποιαδήποτε από τις εκτάσεις που αποτελούσαν αντικείμενο ανταλλαγής.

    Θα υπήρχε θέμα συνέχισε ο κ. Βουλγαράκης αν ο υπουργός Πολιτισμού άλλαζε το καθεστώς των αρχαιολογικών χώρων, αποχαρακτήριζε ή είχε αρμοδιότητα και εμπλοκή. Εγώ ούτε άλλαξα καθεστώς ούτε αλλοίωσα την υφιστάμενη νομοθεσία ούτε με οποιονδήποτε τρόπο παρενέβην στην υπόθεση.

    Ο Γιώργος Βουλγαράκης ήταν υπουργός Πολιτισμού, την εποχή που υπογράφονταν από τη σύζυγό του, Κατερίνα Πελέκη, τα επίμαχα συμβόλαια ανταλλαγών μεταξύ του Δημοσίου και της Μονής Βατοπεδίου - ανάμεσα σ' αυτά, και μιας έκτασης στην Ουρανούπολη 8600 στρεμμάτων, για την οποία, ο αρμόδιος έφορος βυζαντινών αρχαιοτήτων, Ιωάννης Ταβλάκης, είχε υποστηρίξει πως ήταν "εκτός συναλλαγής, ως χώρος προστατευόμενος αρχαιολογικά, ανήκων στο Δημόσιο".

    Αναφερόμενος στο θέμα της Ουρανούπολης ο κ. Βουλγαράκης επικαλέστηκε την υπηρεσία η οποία γνωμάτευσε ότι δεν ήταν αρχαιολογικός χώρος και πρόσθεσε ότι ακόμα και αν είχε κηρυχτεί ως αρχαιολογικός χώρος ο νόμος δεν απαγορεύει τη μεταβίβαση τέτοιων εκτάσεων.

    Σε ό,τι αφορά στη σύζυγό του, είπε ότι εκείνη την περίοδο δεν είχε συζητήσει το θέμα μαζί της ούτε τον είχε απασχολήσει. Υποστήριξε πως η σύζυγός του κινήθηκε με τον καλύτερο τρόπο στα πλαίσια των καθηκόντων της, ως συμβολαιογράφου, αλλά "όλα αυτά, τα οποία έχουν δει το φως της δημοσιότητας, ούτε που μπορούσε να τα φανταστεί. Όλες αυτές τις εταιρείες δηλαδή, πράγματα μυστήρια".Ο κύκλος της κατάθεσης των πολιτικών προσώπων άνοιξε χθες, Δευτέρα, με τον πρώην υπουργό Γεωργίας του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Δρυ, ο οποίος δήλωσε ότι δεν έχει καμία πολιτική ευθύνη, καθώς υπέγραψε ομόφωνη απόφαση του γνωμοδοτικού συμβουλίου, και υποστήριξε ότι αργότερα οι εξελίξεις τον δικαίωσαν.

    Τις ομόφωνες αποφάσεις του γνωμοδοτικού συμβουλίου για τις παραλίμνιες εκτάσεις και το νερό της λίμνης Βιστωνίδας επικαλέστηκε και ο πρώην υφυπουργός οικονομικών του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Φωτιάδης, επισημαίνοντας ότι ήταν μια πάγια τακτική που ακολουθούσαν όλοι οι υπουργοί. Ο κ. Φωτιάδης σημείωσε ότι αργότερα, όταν υπήρξαν νέα στοιχεία, ο ίδιος ζήτησε την αναπομπή τους.

    Μετά τα μεσάνυχτα κατέθεσε στην εξεταστική επιτροπή και ο πρώην υπουργός Απασχόλησης Βασίλης Μαγγίνας. Όπως ανέφερε, από τον Ιούνιο του 2006 είχε «παγώσει» η μετεγκατάσταση του υπουργείου στο ολυμπιακό ακίνητο επειδή δεν επαρκούσε για τις ανάγκες των υπαλλήλων.Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8Σχετικά άρθρα: Καταθέσεις πολιτικών στην Eξεταστική

    Είδηση: 16198


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 December 2008 - 17:56:59 UTC