Browse through our General Nodes on Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Στο σκοτάδι οι έρευνες
  • [02] Σήμερα το τεστ για τους τίτλους του Δημοσίου
  • [03] Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΕΣΕΠ
  • [04] Μάχες σώμα με σώμα
  • [05] Άνοιξαν οι στρόφιγγες
  • [06] Ξεκίνησε η δίκη Παλαιοκώστα
  • [07] Γερμανία: 50 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη

    [01] Στο σκοτάδι οι έρευνες

    Όλα τα ενδεχόμενα για την ταυτότητα των δραστών της απαγωγής του Περικλή Παναγόπουλου εξετάζει η αστυνομία. Η οικογένεια του απηύθυνε έκκληση στους δράστες, καθώς αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα υγείας. Οι απαγωγείς του έστησαν χθες Δευτέρα ενέδρα, σε μικρή απόσταση από το σπίτι του, στο Καβούρι, ενώ έκαψαν τα αυτοκίνητα που χρησιμοποίησαν. Απαγωγές, όπως αυτή, συναντώνται μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες, σχολίασε το ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας ότι είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό το εντεινόμενο αίσθημα ανασφάλειας στους Έλληνες πολίτες.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 17641

    [02] Σήμερα το τεστ για τους τίτλους του Δημοσίου

    Ειδήσεις

    Βαρόμετρο θεωρείται η σημερινή δημοπρασία ομολόγων του ελληνικού Δημοσίου, αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, για την αναχρηματοδότηση του χρέους, ενώ η προσοχή του οικονομικού επιτελείου της Κυβέρνησης είναι στραμμένη και στις εκτιμήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ελληνική οικονομία που θα ανακοινωθούν την προσεχή Δευτέρα 19 Ιανουαρίου. Ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου συναντήθηκε με στελέχη του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους ενόψει της αποστολής στις Βρυξέλλες του προγράμματος Σταθερότητας και Ανάπτυξης με τις προβλέψεις της Κυβέρνησης για την πορεία της οικονομίας το 2009.

    Το επιχειρηματικό και καταναλωτικό κλίμα πάντως σύμφωνα με έρευνα του ΙΟΒΕ είναι πολύ απαισιόδοξο. Ο νέος Υπουργός Οικονομίας δέχεται εισηγήσεις για μέτρα που θα τονώσουν την αγορά, ενώ η Υπουργός Απασχόλησης προανήγγειλε παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

    Είδηση: 17635

    [03] Συνεδριάζει το μεσημέρι το ΕΣΕΠ

    Οι εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ελληνοτουρκικά και η ελληνική προεδρία του ΟΑΣΕ θα βρεθούν στο επίκεντρο του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής (ΕΣΕΠ) που συνεδριάζει στις 3 μετά το μεσημέρι, υπό την Ντόρα Μπακογιάννη. Χθες Δευτέρα η Υπουργός Εξωτερικών απεύθυνε νέα προειδοποίηση στην Άγκυρα να σταματήσει τις προκλήσεις στο Αιγαίο, ενώ έθεσε θέμα καλής γειτονίας, συνδέοντας το με τις ευρωπαϊκές βλέψεις της Άγκυρας. Πάντως και το τελευταίο 24ωρο τουρκικά μαχητικά προχώρησαν σε παραβιάσεις και παραβάσεις πάνω από το Φαρμακονήσι και αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

    Είδηση: 17639

    [04] Μάχες σώμα με σώμα

    Κλιμακώνονται οι ισραηλινές επιθέσεις στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς οι χερσαίες δυνάμεις προσεγγίζουν πλέον πυκνοκατοικημένες περιοχές. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, Ισραηλινοί εισέβαλαν σε τρεις συνοικίες της πόλης. Οι διεθνείς πιέσεις για εκεχειρία εντείνονται, την ώρα που οι Παλαιστίνιοι μετρούν 900 νεκρούς και 4.000 τραυματίες. Νικήτρια του πολέμου δηλώνει ότι θα είναι η Χαμάς, που αναμένεται να απορρίψει την πρόταση της Αιγύπτου για εκεχειρία. ''Αν η Χαμάς δεν σταματήσει τις επιθέσεις με ρουκέτες, θα αντιμετωπιστεί με σιδερένια γροθιά'' απαντά με τη σειρά του ο Ισραηλινός πρωθυπουργός. Nα σταματήσουν αμέσως τη σύγκρουση απαίτησε από το Ισραήλ και τη Χαμάς ο ΓΓ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν, ο οποίος συγκαλεί εκτάκτως σήμερα το Συμβούλιο Ασφαλείας (στις 17.00 ώρα Ελλαδος), ενόψει της αποστολής του στη Μέση Ανατολή, που συμπεριλαμβάνει σύντομη επίσκεψη στην Τουρκία. Για "ρατσιστικό αφανισμό" κατηγόρησε η Σαουδική Αραβία το Ισραήλ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα θα δώσει τέλος στην διαμάχη Ισραηλινών-Παλαιστινίων. Από την πλευρά της, η τσεχική προεδρία της ΕΕ προετοιμάζει διεθνή διάσκεψη δωρητών για την κάλυψη των ανθρωπιστικών αναγκών στη Γάζα. Στο μεταξύ, 90 γαλλικές οργανώσεις θα καταθέσουν αύριο αγωγή στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο κατά του Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου στη Γάζα

    Εισβολή σε συνοικίες της Γάζας

    Θωρακισμένα του ισραηλινού στρατού, υποστηριζόμενα από αεροπορικά μέσα, εισέβαλαν τη νύχτα της Δευτέρας σε τρεις συνοικίες της Γάζας, όπως ανέφερε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου επικαλούμενος μαρτυρίες από την περιοχή. Σύμφωνα με τις πηγές αυτές, τα άρματα προχώρησαν βαθιά μέσα στις συνοικίες Ταλ αλ-Χάουα, σεϊχ Αζλιν και Ζεϊτούν, στην περιφέρεια της πόλης. Παλαιστίνιοι μαχητές απάντησαν στους βομβαρδισμούς εκτοξεύοντας όλμους αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για θύματα.

    Οι μάρτυρες ανέφεραν ότι οι ισραηλινές μονάδες διείσδυσαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα στη συνοικία Ταλ Αλ-Χάουα, στα νότια της πόλης, και δέχτηκαν πυρά από ενόπλους που τους είχαν στήσει ενέδρα προτού φτάσουν στο σημείο, για να τις υποστηρίξουν, άρματα και αεροπορικά μέσα.

    Εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού επιβεβαίωσε ότι έγιναν μάχες σε πολλές συνοικίες της πόλης, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

    Τη Δευτέρα τα ισραηλινά άρματα προχώρησαν αρκετές εκατοντάδες μέτρα στις περιοχές σεϊχ Αζλίν, Τούφα και Ζεϊτούν, συναντώντας ωστόσο αντίσταση από τους Παλαιστίνιους μαχητές. Ταυτόχρονα, πραγματοποιήθηκαν αεροπορικές επιθέσεις στο κέντρο της πόλης. Σφοδρές μάχες διεξήχθησαν επίσης στις κοινότητες Μπεϊτ Λάχια και Τζαμπαλίγια, στα βόρεια της πόλης της Γάζας.

    Μάρτυρες ανέφεραν εξάλλου ότι στρατιωτικές μονάδες εισέβαλαν στο χωριό Χουζάα, κοντά στα σύνορα με το Ισραήλ, αλλά υποχρεώθηκαν να αναδιπλωθούν γιατί δέχτηκαν πυρά. Το χωριό στη συνέχεια έγινε στόχος των πυρών των τεθωρακισμένων.

    Προς απόρριψη της αιγυπτιακής πρότασης

    Την ίδια ώρα, σύμφωνα με λιβανέζικες πολιτικές πηγές, η Χαμάς ετοιμάζεται να απορρίψει τις προτάσεις της Αιγύπτου για εκεχειρία.

    Έγκυρη πηγή δηλώνει πως η Χαμάς αντιτίθεται σε τρία βασικά σημεία της πρότασης, που έχουν επεξεργασθεί η Αίγυπτος και διεθνείς διπλωμάτες: "Η Χαμάς απορρίπτει την μακρόχρονη εκεχειρία-οι Αιγύπτιοι μιλούν για 15 χρόνια-αντιτίθεται σε κάθε κατάπαυση του πυρός που δεν συνοδεύεται από άμεση αποχώρηση των ισραηλινών στρατευμάτων από τις νέες θέσεις που κατέλαβαν στη Γάζα, καθώς και στην παρουσία διεθνών παρατηρητών στο μεθοριακό πέρασμα της Ράφα".

    Η ίδια πηγή τόνισε πως η Χαμάς επιθυμεί η όποια εκεχειρία να είναι βραχυπρόθεσμη και για μία συγκεκριμένη περίοδο, ενώ τα ισραηλινά στρατεύματα θα πρέπει να αποχωρήσουν την ίδια στιγμή που θα αρχίσει να εφαρμόζεται η κατάπαυση του πυρός.

    Η οργάνωση απεναντίας είναι διαθέσιμη να συζητήσει τον μηχανισμό για το άνοιγμα των συνόρων με την Αίγυπτο στη Ράφα, αλλά δεν είναι πρόθυμη να δεχθεί παρουσία διεθνών παρατηρητών στο σημείο.

    "Το Ισραήλ δεν σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο" Σε συνέντευξή του στη βελγική εφημερίδα La Libre Belgique, o Επίτροπος για την Ανάπτυξη της ΕΕ Λουί Μισέλ κατηγορεί το Ισραήλ ότι δεν σέβεται το διεθνές ανθρωπιστικό δίκαιο στη Γάζα, καθώς δεν μεριμνά επαρκώς για την προστασία του άμαχου πληθυσμού στην πολεμική επιχείρηση που έχει εξαπολύσει εναντίον της Χαμάς.

    "Η πρώτη υποχρέωση που είναι βασική, είναι ότι μια δύναμη κατοχής έχει την υποχρέωση να προφυλάσσει τη ζωή του πληθυσμού, να τον προστατεύει, να μεριμνά για την τροφή και την περίθαλψή του. Αυτό δεν γίνεται, είναι δραματικό και δεν μπορώ να το δεχτώ" πρόσθεσε.

    "Είναι ακόμη πιο δύσκολο να το δεχτείς αυτό, κυρίως όταν προέρχεται από μια δημοκρατία όπως το εβραϊκό κράτος" δήλωσε ο Βέλγος επίτροπος.

    Ο Μισέλ έλαβε αποστάσεις από την απόφαση των 27 της ΕΕ το Δεκέμβριο, κατά τη γαλλική προεδρία, για ενίσχυση των σχέσεων με το Ισραήλ, μια απόφαση που επικρίθηκε τότε από την Παλαιστινιακή Αρχή. "Πρέπει να προσέχουμε ώστε να μην τροφοδοτούμε στη μια από τις δύο πλευρές το αίσθημα ότι δεν μπορούμε να τηρούμε ίσες αποστάσεις" δήλωσε ο Λουί Μισέλ.

    Πηγές: Reuters, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Μπήκαν στην πόλη οι Iσραηλινοί

    Στο επίκεντρο το δράμα του παλαιστινιακού λαού

    Είδηση: 17636

    [05] Άνοιξαν οι στρόφιγγες

    Ειδήσεις

    Άνοιξαν οι στρόφιγγες παροχής ρωσικού φυσικού αερίου, καθώς η ρωσική εταιρεία Gazprom έδωσε εντολή για την επανάληψη της τροφοδοσίας της Ευρώπης μέσω της Ουκρανίας, λίγο μετά τις 09.00 το πρωί. Όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της εταιρείας, το ρωσικό φυσικό αέριο που προορίζεται για την Ευρώπη "έφθασε ήδη στην Ουκρανία". Νωρίτερα, το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV παρουσίασε αξιωματούχο της Gazprom να δίνει εντολή για την επανάληψη της αποστολής φυσικού αερίου προς την Τουρκία, τις χώρες των Βαλκανίων και τη Μολδαβία. Μόσχα και Κίεβο έβαλαν τις απαραίτητες υπογραφές για τη διευθέτηση της κρίσης, που προκάλεσε σοβαρά ενεργειακά προβλήματα σε 18 χώρες και έφερε σε κατάσταση "νευρικής κρίσης" την Κομισιόν. Το αέριο εκτιμάται να φτάσεις στις ευρωπαϊκές χώρες λίγα 24ωρα αργότερα.

    Υπεγράφη δεύτερη συμφωνία

    Η Gazprom θα τροφοδοτήσει με 76,6 εκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου ημερησίως τους αγωγούς που εξάγουν το ρωσικό φυσικό αέριο προς την Ευρώπη, ποσότητα σημαντικά μικρότερη από τα 300 εκατομμύρια κυβικά μέτρα που ελάμβανε καθημερινά η Ευρώπη πριν από την 1η Ιανουαρίου και την έναρξη της κρίσης.Πρόκειται για τη δεύτερη συμφωνία που υπογράφουν η Ουκρανία και η Ρωσία. Η Μόσχα είχε διαφωνήσει με προσθήκες στο κείμενο της συμφωνίας -όπως ότι το Κίεβο δεν χρωστά τίποτα στη Μόσχα- τις οποίες απέσυρε νωρίτερα τη Δευτέρα η Ουκρανία.

    Τη Δευτέρα, στις Βρυξέλλες, συνεδρίασαν εκτάκτως οι Ευρωπαίοι υπουργοί Ενέργειας για να εξετάσουν με ποιό τρόπο θα βοηθήσουν τις χώρες-μέλη που επλήγησαν από την ρωσο-ουκρανική διένεξη για το φυσικό αέριο. Από την πλευρά της, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή "χαιρέτισε" την ανακοίνωση της επανάληψης της ροής του φυσικού αερίου μέσω της Ουκρανίας, προσθέτοντας ότι οι παρατηρητές την παρακολουθούν επιτόπου.

    "Απευθύνουμε έκκληση στην καλή θέληση των δύο πλευρών, οι οποίες κατέστησαν δυνατή αυτήν την συμφωνία να επιλύσουν τα προβλήματα που βρίσκονται ακόμη σε εκκρεμότητα και να καταλήξουν σε μια διαρκή λύση η οποία θα αποκαταστήσει τη σταθερότητα στις ενεργειακές σχέσεις ανάμεσα στη Ρωσία και την Ουκρανία" δήλωσε ο εκπρόσωπος.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΣχετικά άρθρα: Υπέγραψε εκ νέου η Ουκρανία

    Πούτιν: Πρώτα να πεισθεί η Ρωσία και μετά φυσικό αέριο

    BBC: Russia orders gas supply restart

    Είδηση: 17640

    [06] Ξεκίνησε η δίκη Παλαιοκώστα

    Διεκόπη για τη μία το μεσημέρι, η δίκη του Βασίλη Παλαιοκώστα, του Αλκέτ Ριζάϊ, του Βασίλη Στεφανάκου και άλλων πέντε κατηγορουμένων για την απόδραση με ελικόπτερο από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Ιούνιο του 2006 αλλά και για την δολοφονία του Κώστα Κουτελιέρη και του Γιάννη Κάτσιου τον Αύγουστο του 2006, στο Περιστέρι. Ο συνήγορος του Αλκέτ Ριζάϊ ζήτησε από την έδρα του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να δοθεί μικρή χρονική παράταση στην έναρξη, προκειμένου να προσέλθει βασικός μάρτυρας για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο Περιστέρι. Υπενθυμίζεται ότι οι οκτώ κατηγορούμενοι βαρύνονται με ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος, μεταξύ άλλων για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ανθρωποκτονία από πρόθεση και κατά συρροή, απόδραση κρατουμένου, αεροπειρατεία και άλλα.

    Είδηση: 17645

    [07] Γερμανία: 50 δισ. ευρώ για την ανάκαμψη

    Ειδήσεις

    Με στόχο την οικονομική ανάκαμψη, κυβερνήσεις ευρωπαϊκών χωρών, όπως της Γερμανίας και της Βρετανίας, εξαγγέλλουν νέα μέτρα. Τα κόμματα της γερμανικής συγκυβέρνησης, CDU (Χριστιανοδημοκράτες) και SPD (Σοσιαλδημοκράτες) ενέκριναν επισήμως το ιστορικό σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη, ανακοίνωσε χθες Δευτέρα έπειτα από την κοινή συνεδρίαση ο επικεφαλής της σοσιαλδημοκρατικής κοινοβουλευτικής ομάδας Πέτερ Στρούκ, με το συνολικό ύψος του ποσού των επενδύσεων να ανέρχεται στα 50 δις ευρώ για την επόμενη διετία. Το σχέδιο οικονομικής ανάκαμψης, το σημαντικότερο από τον πόλεμο, θα περιλαμβάνει "ένα σημαντικό σύμφωνο για την οικονομία" ύψους 17-18 δισ. ευρώ, στο οποίο θα συμμετέχουν το ομοσπονδιακό κράτος, τα τοπικά κρατίδια κι οι κοινότητες, τόνισε ο Στρουκ. Οι επενδύσεις θα εστιάσουν στην ανάπτυξη των υποδομών στις τοπικές κοινότητες, ενώ σημαντικό μέρος του σχεδίου- του οποίου οι πτυχές δεν έχουν δοθεί λεπτομερώς στη δημοσιότητα- θα καταλάβουν τα προγράμματα για την διευκόλυνση εποχιακών εργασιών.

    Σήμερα στις 14.30 πρόκειται να δώσουν κοινή συνέντευξη Τύπου η χριστιανοδημοκράτης καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο ηγέτης των Σοσιαλδημοκρατών Φραντς Μιντερφέρινγκ κι ο επικεφαλής των Βαυαρών συντηρητικών Χριστιανοκοινωνιστών (CSU) Χορστ Ζεεχόφερ.

    Η Γαλλία κι η Ισπανία υποστηρίζουν την ιδέα ενός ευρωπαϊκού σχεδίου υπέρ του τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, η οποία πλήττεται βαρύτατα από την παγκόσμια οικονομική κρίση, δήλωσε χθες Δευτέρα ο Γάλλος υφυπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Μπρυνό Λε Μερ έπειτα από τη συνάντησή του με τον ισπανό ομόλογό του Ντιέγο Λόπεθ Γκαρίδο.

    "Έκανα προτάσεις στον Πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί την περασμένη εβδομάδα για την ενίσχυση της συνεργασίας και την επίτευξη ενός πραγματικού ευρωπαϊκού σχεδίου για την αυτοκινητοβιομηχανία. Ήδη είχα την ευκαιρία να συνομιλήσω σχετικά με τον γερμανό ομόλογό μου", τόνισε ο Λε Μερ στην κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Γκαρίδο.

    Οι δύο Υφυπουργοί "είναι αμφότεροι πεπεισμένοι πως είναι απαραίτητο να υπάρξει μία ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας», πρόσθεσε. "Τα πράγματα προοδεύουν βαθμιαία", τόνισε ο Λε Μερ, προσθέτοντας πως αύριο θα μεταβεί "στη Ρώμη για διαβουλεύσεις". Από την πλευρά του ο Γκαρίδο εξέφρασε τη συμφωνία του με την πρωτοβουλία της Γαλλίας για το ευρωπαϊκό σχέδιο.

    Στις Ηνωμένες Πολιτείες, ο απερχόμενος Αμερικανός Πρόεδρος Τζορτζ Μπους ζήτησε χθες επισήμως από το Κογκρέσο, στο όνομα του διαδόχου του Μπαράκ Ομπάμα, να εκταμιεύσει τη δεύτερη δόση από το πακέτο των 700 δις δολαρίων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

    Ο Μπους διετύπωσε το αίτημα αυτό στο Κογκρέσο μέσω μηνύματος που εκδόθηκε από τον Λευκό Οίκο, ο οποίος είχε νωρίτερα ανακοινώσει την πρόθεση του απερχόμενου προέδρου να αναλάβει την πρωτοφανή πρωτοβουλία να δράσει στο όνομα του διαδόχου του.

    Στο μήνυμα προστίθεται πως το διατυπώνοντας το αίτημα αυτό, ο Μπους πιστεύει πως "τη στιγμή αυτή είναι συμβατό με την επιτακτική ανάγκη να προωθηθεί η σταθερότητα στις οικονομικές αγορές".

    Στο ίδιο κείμενο τονίζεται πως τα 350 δις δολάρια που θα εκταμιευθούν δεν πρόκειται να διατεθούν κατά τις τελευταίες ημέρες της εκπνέουσας Κυβέρνησης Μπους, αλλά θα μείνουν παρακαταθήκη για τη νέα κυβέρνηση που θ' αναλάβει στις 20 Ιανουαρίου, ώστε "να τα έχει σύντομα στη διάθεσή της".

    Η Κυβέρνηση Μπους τόνισε πως αναμένει η επόμενη κυβέρνηση να χρησιμοποιήσει ένα τμήμα από το πακέτο για το πρόγραμμα που φιλοδοξεί να μειώσει τις κατασχέσεις ακινήτων.

    Είδηση: 17644


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 13 January 2009 - 10:13:34 UTC