Read the Joint Statement of the Heads of State & Government of Southeastern European Nations (Crete, 4 November 1997) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη
  • [02] Αντιπαράθεση για τον Αττίλα
  • [03] Αποκλείει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ο Αλαβάνος
  • [04] Ξηλώνονται διαφημιστικές πινακίδες
  • [05] Η κλήρωση των ημιτελικών της Eurovision
  • [06] ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση/απόσυρση παρτίδας ζυμαρικού noodles
  • [07] Κ.Ε.Π. και για φοιτητές
  • [08] Δεν αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες
  • [09] Εν ψυχρώ η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, καύσωνας στην Αυστραλία

    [01] Δημοσιονομική σταθερότητα και ανάπτυξη

    Ειδήσεις

    Ενίσχυση της ανάπτυξης, αύξηση της απασχόλησης, μείωση των ελλειμμάτων και περικοπή των δημοσίων δαπανών, καθώς και ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικά και οικονομικά ομάδων, με στοχευμένες πολιτικές είναι τα βασικά σημεία του προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης, όπως τα περιέγραψε ο υπουργός Οικονομίας, Γιάννης Παπαθανασίου. Το επικαιροποιημένο τριετές πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης της χώρας, προσαρμοσμένο στις παρούσες εξελίξεις, ενέκρινε η διυπουργική επιτροπή για την Οικονομία, που συνεδρίασε υπό την προεδρία του πρωθυπουργού με την παρουσία του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιώργου Προβόπουλου.

    Σύμφωνα με το νέο πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης 2008-2011 το έλλειμμα θα κινηθεί στο 3,7% το 2008 και το 2009, ενώ προβλέπεται να μειωθεί στο 3,2% το 2010 και στο 2,6% το 2011.

    Ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας θα διαμορφωθεί στο 1,1% το 2009 και θα επιταχυνθεί το 2010 στο 1,6% και το 2011 στο 2,3%.

    Η απασχόληση προβλέπεται ότι θα αυξηθεί το 2009 κατά 0,2%, το 2010 κατά 0,6% και το 2011 κατά 0,7%.

    Η ανεργία, λόγω της διεθνούς ύφεσης, προβλέπετε να αυξηθεί από 7,5% το 2008 σε 8,0% το 2009 και να παραμείνει σε αυτά τα επίπεδα μέχρι το 2011, οπότε και θα αρχίσει να μειώνεται.

    Οι εισπράξεις αναμένονται χαμηλότερες κατά 2,5 δισ. ευρώ περίπου, σε σύγκριση με την πρόβλεψη που περιλαμβάνεται στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2009. Το προβλεπόμενο ποσό της μείωσης, προκύπτει ως εξής:

    - περίπου 600 εκατ. ευρώ από την άμεση φορολογία (κυρίως των επιχειρήσεων λόγω μειωμένων κερδών το 2008)

    - 1,6 δισ. ευρώ από την έμμεση φορολογία, ως αποτέλεσμα της επιβράδυνσης στην ανάπτυξη

    - 220 εκατ. από τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς το Δημόσιο, ως αποτέλεσμα της περιορισμένης ρευστότητας.

    - Οι επιστροφές φόρων θα είναι υψηλότερες κατά περίπου 400 εκατ. ευρώ, προκειμένου να συνεχιστεί η διασφάλισης επαρκούς ρευστότητας στην αγορά (επιτάχυνση των επιστροφών ΦΠΑ).

    Τα έσοδα του προϋπολογισμού του 2009 θα ενισχυθούν από πηγές, όπως το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων (ΕΤΑΚ) του 2008 για τα νοικοκυριά (το οποίο, όπως αναφέρθηκε, θα εισπραχθεί εντός του 2009), το μέρος των εισπράξεων από τη ρύθμιση των εκκρεμών φορολογικών υποθέσεων και των ληξιπρόθεσμων οφειλών, που επίσης μεταφέρονται στο 2009, καθώς και τα έσοδα από τις φορολογικές ρυθμίσεις που ψηφίστηκαν από τη Βουλή τον περασμένο Σεπτέμβριο. Το πρόγραμμα προβλέπει επίσης έσοδα 1 δις ευρώ από αποκρατικοποιήσεις.

    Σχετικά με τις δαπάνες, οι υπερβάσεις αφορούν κυρίως τα κονδύλια με στόχο την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής, όπως οι συντάξεις, η χρηματοδότηση των Ταμείων Κοινωνικής Ασφάλισης και τα επιδόματα κοινωνικής αλληλεγγύης.

    Η εισοδηματική πολιτική θα καλύπτει τον πληθωρισμό χωρίς να διακινδυνεύει την βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών ή να οδηγήσει σε απώλεια ανταγωνιστικότητας.

    Το νέο πρόγραμμα προβλέπει δραστικό περιορισμό των προσλήψεων στο στενό και ευρύτερο δημόσιο τομέα με εξαίρεση την υγεία και την εκπαίδευση. Ταυτόχρονα, αναθεωρείται το σύστημα αποδοχών των διοικητικών στελεχών σε φορείς του δημοσίου τομέα, ενώ οι ελαστικές δαπάνες θα παρακολουθούνται στενά και αυστηρά σε μηνιαία βάση.

    Όπως δήλωσε ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου στόχος της οικονομικής πολιτικής είναι η ενίσχυση της ανάπτυξης και της απασχόλησης, η σταδιακή μείωση των δαπανών και της σπατάλης στο δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα καθώς και η στήριξη των ασθενέστερων οικονομικά κοινωνικών ομάδων.

    Ο κ. Παπαθανασίου είπε ότι το πρόγραμμα σταθερότητας και ανάπτυξης αποτελεί το σχέδιο της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της κρίσης η οποία έχει οδηγήσει σε αύξηση των ελλειμμάτων ενώ υπάρχει και το πρόβλημα του υψηλού δημοσίου χρέους που επιβαρύνει τη χώρα με υψηλούς στόχους.

    Όπως τόνισε ο Υπουργός η κυβέρνηση προωθεί τη μείωση του ελλείμματος και του χρέους και τον περιορισμό της σπατάλης στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα, ενώ με στοχευμένες πολιτικές θα ενισχύσει τις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και θα επιταχύνει τις διαρθρωτικές αλλαγές, προωθώντας το άνοιγμα των αγορών, και την προσέλκυση επενδύσεων. Ο Υπουργός Οικονομίας τόνισε επίσης ότι η δημοσιονομική προσαρμογή θα συνεχιστεί με στόχο το έλλειμμα να βρεθεί και πάλι κάτω από το 3% την επόμενη τριετία ενώ για τα μέτρα στήριξης των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού που έχουν ανακοινωθεί υπογράμμισε ότι δεν αποτελούν προεκλογικές παροχές αλλά υποχρέωση απέναντι στους πολίτες.

    Από την πλευρά του ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς τόνισε ότι η το νέο πρόγραμμα προσαρμόζει την οικονομική πολιτική στα δεδομένα που δημιουργεί η οικονομική κρίση, με τη επισήμανση ότι προτεραιότητα είναι η δημοσιονομική προσαρμογή και η κοινωνική αλληλεγγύη.

    Έντονες ήταν οι αντιδράσεις της αντιπολίτευσης.Οι σημερινές δηλώσεις Παπαθανασίου αποτελούν παραδοχή της προχειρότητας και των εσφαλμένων επιλογών της κυβέρνησης στον τομέα της οικονομικής πολιτικής επιβεβαιώνοντας απόλυτα τα όσα είχε προβλέψει το ΠΑΣΟΚ από το 2007.

    Αυτό τόνισε η Λούκα Κατσέλη επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση έχει υποχρέωση απέναντι στον ελληνικό λαό να καταθέσει για συζήτηση στη Βουλή, το πρόγραμμα σταθερότητας και παράλληλα να προβεί στην επιβεβλημένη και από το σύνταγμα, αναθεώρηση του προϋπολογισμού.

    Τα ευχολόγια στα οποία κατέφυγε και σήμερα ο κ. Παπαθανασίου αποτελούν καθαρό εμπαιγμό υπογράμμισε και κατέληξε λέγοντας ότι η κυβέρνηση δεν έχει σοβαρό και αξιόπιστο σχέδιο για την έξοδο από την κρίση και λαμβάνει αποσπασματικά μέτρα που εξυπηρετούν τον εκλογικό της σχεδιασμό.

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος ερωτηθείς για το αν θα έπρεπε το σύμφωνο σταθερότητας να συζητηθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ανέφερε ότι οι σχετικές επικλήσεις που γίνονται από πλευράς αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έχουν ούτε νομική ούτε συνταγματική βάση.

    Ο κ. Αντώναρος υπενθύμισε πως το 2005 με πρωτοβουλία του τότε Υπουργού Οικονομικών είχε γίνει ενημέρωση της επιτροπής της Βουλής κάτι που δεν είχε γίνει ποτέ στο παρελθόν και κάλεσε την αντιπολίτευση να είναι καλύτερα ενήμερη για το θέμα παρά να επικαλείται διατάξεις που δεν έχουν καμία σχέση.

    Είδηση: 18343

    [02] Αντιπαράθεση για τον Αττίλα

    Πολιτική

    Η ομολογία αυτά του Τούρκου ηθοποιού Αττίλα Ολγκάτς ότι εκτέλεσε δέκα ελληνοκύπριους αιχμαλώτους, απετέλεσε πεδίο έντονης αντιπαράθεσης στη Βουλή, μεταξύ της υπουργού Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο του ΛΑ.Ο.Σ. Γιώργο Καρατζαφέρη.Στη Βουλή συζητήθηκε η υπόθεση του Τουρκου ηθοποιού, που παραδέχτηκε δημόσια ότι εκτέλεσε 10 ελληνοκυπρίους κατά την τουρκική εισβολή.Αφορμή ήταν η πρόταση του Γιώργου Καρατζαφέρη για υποβολή αιτήματος έκδοσης του Ολγκάτς "Η ελληνική κυβέρνηση σε στενή συνεργασία με την κυπριακή, καταβάλλει κάθε προσπάθεια να χυθεί άπλετο φως στην υπόθεση ντροπής των αγνοουμένων της τουρκικής εισβολής του 1974, με αξιοποίηση του νέου στοιχείου της ομολογίας Ολγάτς", τόνισε η Ντόρα Μπακογιάννη.Την ίδια ώρα, στην Τουρκία, το Γενικό Επιτελείο Ενόπλων Δυνάμεων ανακοίνωνε ότι διεξάγει εσωτερική έρευνα για την υπόθεση του ηθοποιού.

    Η κυρία Μπακογιάννη μίλησε για ομολογία ντροπής και κατάφορης παραβίασης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τονίζοντας ότι πρόκειται και για ένα νέο στοιχείο, το οποίο η Ελλάδα θα το αξιοποιήσει πλήρως σε συνεργασία με την Κυπριακή Κυβέρνηση.Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κατηγόρησε την κυβέρνηση για ήπια αντίδραση, ενώ οι προσωπικές αιχμές εναντίον της κυρίας Μπακογιάννη προκάλεσαν την έντονη αντίδρασή της.Η υπουργός εξωτερικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του προέδρου του ΛΑ.Ο.Σ, αναφέρθηκε στην πρόσφατη συνάντησή της με τον Κύπριο ομόλογό της και τόνισε ότι από κοινού θα γίνουν όλες οι ενδεδειγμένες ενέργειες.Επίσης, χαρακτήρισε θεμελιώδη την ευθύνη της Τουρκίας, τόσο για την διερεύνηση του θέματος, όσο και την συμμόρφωσή της με τις αποφάσεις των διεθνών οργανισμών για το θέμα των ελληνοκυπρίων αγνοουμένων.

    Οι τόνοι της συζήτησης ανέβηκαν, καθώς ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. ζήτησε το λόγο επί προσωπικού και επιτέθηκε φραστικά στην κύρια Μπακογιάννη, λέγοντας "...Εμείς κάνουμε υπεύθυνη αντιπολίτευση... εσείς ανεύθυνη κυβέρνηση".

    Είδηση: 18348

    [03] Αποκλείει τη συνεργασία με ΠΑΣΟΚ ο Αλαβάνος

    Πολιτική

    Θέματα παιδείας, χωρίς όμως, να λείψουν οι αναφορές στις πολιτικές εξελίξεις και στις σχέσεις των δύο κομμάτων, εξετάστηκαν στη συνάντηση του Γιώργου Παπανδρέου με τον Αλέκο Αλαβάνο. Ο Αλέκος Αλαβάνος απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας του ΣΥΡΙΖΑ με το ΠΑΣΟΚ, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου τόνισε ότι σέβεται τις απόψεις του και εξέφρασε την διάθεση να συνεχιστεί ο διάλογος μεταξύ των δύο κομμάτων.

    "Υπάρχουν θέματα σύγκλισης και ώριμα για πρωτοβουλίες", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου, και πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ θα στηρίξει την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για τη σύσταση Διακομματικής Επιτροπής για τα θέματα της λειτουργίας της Αστυνομίας.

    "Οι προγραμματικές διαφορές μας σε σημαντικά θέματα δεν επιτρέπουν την ευρύτερη συνεργασία ανάμεσα στους δύο χώρους", δήλωσε, από πλευράς του, ο Αλέκος Αλαβάνος.

    Ο Γιώργος Παπανδρέου χαρακτήρισε "ειλικρινή" τη συζήτηση και πρόσθεσε ότι συζητήθηκε, μεταξύ άλλων και η οικονομική κρίση που ζει η Ελλάδα, αλλά και η επερχόμενη κρίση στην οποία μπαίνει ανοχύρωτη η χώρα, λόγω των πολιτικών της ΝΔ.

    Σε ό,τι αφορά τις αγροτικές κινητοποιήσεις, ο κ. Παπανδρέου είπε ότι από αυτές αναδεικνύεται και μια νέα γενιά αγροτών, με θετική προοπτική για τον πυρήνα των μεταρρυθμίσεων στον αγροτικό τομέα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη.

    Επίσης, χαρακτήρισε απαράδεκτη την παραπομπή νέων σε δίκες, με βάση τον "τρομονόμο", ενώ αναφέρθηκε στα θέματα της χρηματοδότησης της παιδείας, των εισαγωγικών εξετάσεων, της μεταρρύθμισης των εργασιακών σχέσεων των νέων και της στήριξης των εκπαιδευτικών.

    Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατέληξε λέγοντας ότι προσβλέπει στη συνέχιση τέτοιων συζητήσεων και στο μέλλον.

    Ο Αλέκος Αλαβάνος χαρακτήρισε τη συζήτηση "ειλικρινή, με την έννοια ότι εντοπίσαμε διαφορές, αλλά και συγκλίσεις που θα μπορούσαμε να έχουμε" και σημείωσε ότι δίπλα στο κύριο θέμα της ατζέντας, που ήταν τα ζητήματα της νέας γενιάς και ειδικότερα της εκπαίδευσης ,συζητήθηκε επίσης η οικονομική κρίση, η πολιτική κατάσταση και οι αγροτικές κινητοποιήσεις.

    Σε ό,τι αφορά τα θέματα της νεολαίας, όπως είπε ο κ.Αλαβάνος, έθεσε τα ζητήματα της χρηματοδότησης της παιδείας, τη στήριξη των εκπαιδευτικών, της αλλαγής του νόμου πλαισίου, της απαγόρευσης λειτουργίας των ΚΕΣ που συνεργάζονται με ξένα πανεπιστήμια, γιατί παραβιάζουν το άρθρο 16, το ζήτημα του πανεπιστημιακού ασύλου, το ζήτημα της ανασυγκρότησης της ΕΦΕΕ, καθώς και το ζήτημα της λειτουργίας της Αστυνομίας, έτσι,όπως αυτό αναδείχθηκε μετά τα γεγονότα του Δεκεμβρίου.

    Επίσης, ο κ. Αλαβάνος έθεσε το ζήτημα της κατάργησης του αντιτρομοκρατικού νόμου, αλλά και της αγοράς εργασίας για τους νέους.

    "Σε αυτούς τους στόχους και σε άλλους που δεν σας αναφέρω τώρα, στο βαθμό που υπάρχει κοινή προσέγγιση, είμαστε έτοιμοι για κοινές δραστηριότητες και με το ΠΑΣΟΚ και με άλλες δυνάμεις της δημοκρατικής αντιπολίτευσης", πρόσθεσε ο κ. Αλαβάνος.

    Είδηση: 18347

    [04] Ξηλώνονται διαφημιστικές πινακίδες

    Κοινωνία

    Νέα επιχείρηση απομάκρυνσης των επικίνδυνων για την ασφάλεια των οδηγών διαφημιστικών πινακίδων από τους κεντρικούς οδικούς άξονες ετοιμάζει το ΥΠΕΧΩΔΕ.Μάλιστα, όπως επισημαίνει ο υπουργός ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. κ. Γιώργος Σουφλιάς μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες ο σχετικός έλεγχος χαλάρωσε και πολλές απ αυτές είναι στα εργοτάξια του Μετρό.Οι διαφημιστικές πινακίδες στους δρόμους, σύμφωνα με τους συγκοινωνιολόγους, αποσπούν την προσοχή του οδηγού και θέτουν την ζωή του σε κίνδυνο στον ίδιο υψηλό βαθμό με το να κρατά και να μιλά στο κινητό ενώ οδηγεί.Για παράδειγμα, στον άξονα της Λ. Μεσογείων, η μία πινακίδα διαδέχεται την άλλη και οι οδηγοί θέλοντας και μη παρασύρονται.Ήδη το Υ.ΠΕ.ΧΩ.Δ.Ε. εξετάζει τρόπους αποτελεσματικής αντιμετώπισης του προβλήματος.Ο υφυπουργός Δημοσίων Έργων, Θεμιστοκλής Ξανθόπουλος ζήτησε και τη συνδρομή της Επιτροπής Οδικής Ασφάλειας της Βουλής.

    Είδηση: 18350

    [05] Η κλήρωση των ημιτελικών της Eurovision

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Στο δεύτερο ημιτελικό της Eurovision που θα διεξαχθεί στη Μόσχα στις 14 Μαϊου κληρώθηκε να διαγωνιστεί η Ελλάδα. Οι χώρες που θα συμμετάσχουν στο δεύτερο ημιτελικό όπως βγήκαν από την κληρωτίδα είναι: Σλοβενία, Δανία, Αζερμπαϊτζάν, Ολλανδία, Λετονία, Ουγγαρία, Σερβία, Νορβηγία, Ουκρανία, ΕΛΛΑΔΑ, Λιθουανία, Πολωνία, Κροατία, Εσθονία, Μολδαβία, Κύπρος, Ιρλανδία, Σλοβακία και Αλβανία.

    Στον πρώτο ημιτελικό που θα γίνει, δύο μέρες νωρίτερα, στις 12 Μαϊου κληρώθηκαν οι εξής χώρες: Βοσνία Ερζεγοβίνη, Σουηδία, Ισραήλ, Βέλγιο, Ανδόρα, Τσεχία, Μαυροβούνιο, Ισλανδία, Γεωργία, Βουλγαρία, Πορτογαλία, Ελβετία, Fyrom, Φινλανδία, Λευκορωσία, Τουρκία, Ρουμανία, Μάλτα και Αρμενία.

    Τα εννέα πρώτα τραγούδια από κάθε ημιτελικό θα προκύψουν από την τηλεψηφοφορία, ενώ ως δέκατο προκρίνεται το πρώτο στην ψηφοφορία των επιτροπών σε κάθε ημιτελικό.

    H κλήρωση για τη σειρά παρουσίασης των τραγουδιών, τόσο στους ημιτελικούς όσο και στο μεγάλο τελικό της 16ης Μαϊου, θα γίνει στα μέσα Μαρτίου στη Μόσχα, παρουσία εκπροσώπων των διαγωνιζόμενων χωρών.

    Στη σημερινή κλήρωση για τους δύο ημιτελικούς έλαβαν μέρος 38 από τις 43 χώρες ( οι υπόλοιπες 5 που πηγαίνουν κατευθείαν στο τελικό είναι: Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία και η διοργανώτρια Ρωσία) που τοποθετήθηκαν σε έξι δοχεία. Στα τέσσερα μπήκαν ονόματα από έξι χώρες και στα άλλα δύο από εφτά χώρες.

    Είδηση: 18346

    [06] ΕΦΕΤ: Άμεση ανάκληση/απόσυρση παρτίδας ζυμαρικού noodles

    Κοινωνία

    Μετά από απόφαση του ΕΦΕΤ ανακαλείται και αποσύρεται σύνολο παρτίδας ζυμαρικού noodles. Ο ΕΦΕΤ απαίτησε από την εταιρεία εισαγωγής του προϊόντος, το οποίο προέρχεται από μη εγκεκριμένο γενετικά τροποποιημένο ρύζι, την άμεση ανάκληση/απόσυρσή του. Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι διότι τα 600 κιλά που έχουν εισαχθεί στη χώρα μας έχουν ήδη διατεθεί σε διάφορες επιχειρήσεις διάθεσης ασιατικών ειδών και σε κινέζικα εστιατόρια.

    Είδηση: 18349

    [07] Κ.Ε.Π. και για φοιτητές

    Κοινωνία

    Ένα νέο Κέντρο Εξυπηρέτησης Πολιτών [ΚΕΠ] θα δημιουργηθεί στο χώρο της πανεπιστημιούπολης. Το ενλόγω ΚΕΠ θα εξυπηρετεί φοιτητές του πολυτεχνείου και του πανεπιστημίου, το διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, αλλά και τους πολίτες του δήμου Ζωγράφου για τις συναλλαγές τους με το δημόσιο.Το νέο αυτό ΚΕΠ, που θα ιδρυθεί κοντά στην πανεπιστημιούπολη, έρχεται να διευκολύνει τους φοιτητές για τις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες και θα λειτουργήσει με όλες τις προδιαγραφές των άλλων ΚΕΠ, σε προσωπικό και πρόσβαση για τα ΑμεΑ, αλλά, θα αφορά κυρίως έγγραφα που χρειάζονται οι φοιτητές.Το ΚΕΠ θα συνεργάζεται άμεσα με τις γραμματείες των σχολών του Πολυτεχνείου και του Πανεπιστημίου Αθηνών γλυτώνοντας τους φοιτητές από την αναμονή και τις καθυστερήσεις.

    Τα ΚΕΠ, έχουν κερδίσει την προτίμηση του κόσμου, για την άμεση και γρήγορη εξυπηρέτηση που παρέχει. Στα οκτώ χρόνια λειτουργίας τους, τα κέντρα εξυπηρέτησης πολιτών έχουν φθάσει να διεκπεραιώνουν περισσότερες από 860 πιστοποιημένες διαδικασίες.

    Ως προς το γιατί προτιμάται τα ΚΕΠ, ο κόσμος συνήθως απαντά ότι το προτιμά για τα διάφορα έγγραφα που χρειάζομαι π.χ. από την αστυνομία [ταυτότητες και διαβατήρια], γιατί ο κόσμος εξυπηρετείται γρήγορα, με χαμόγελο και με καλή διάθεση.

    Όπως είπε ο Πρύτανης του Πολυτεχνείου ο κ. Κώστας Μουτζούρης, το κτήριο θα γίνει με χρήματα του πολυτεχνείου.

    Το νέο αυτό ΚΕΠ της πανεπιστημιούπολης, είναι το πέμπτο στην Αττική που θα λειτουργεί με τη ευθύνη της Υπερνομαρχίας Αθηνών & Πειραιώς, όπως είναι το ΚΕΠ Συντάγματος, όπου καθημερινά εξυπηρετούνται κατά μέσο όρο 500 άτομα.

    Είδηση: 18344

    [08] Δεν αυξάνονται οι αμυντικές δαπάνες

    Πολιτική

    Τη διαβεβαίωση ότι το 2009 δεν προβλέπονται νέες αμυντικές δαπάνες, έδωσε από το βήμα της Βουλής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης προσθέτοντας ότι από το 2004 και μετά υπάρχει μείωση και όχι αύξηση των δαπανών για εξοπλισμούς. "Δεν θα υπάρξει πρόσθετη επιβάρυνση του προϋπολογισμού για εξοπλιστικές δαπάνες", τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Μεϊμαράκης.

    Είδηση: 18340

    [09] Εν ψυχρώ η Ευρώπη και οι ΗΠΑ, καύσωνας στην Αυστραλία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Ακραία καιρικά φαινόμενα πλήττουν πολλές χώρες. Τη ζωή τουλάχιστον 23 ανθρώπων κόστισαν οι πολικές θερμοκρασίες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Στην Αυστρία χωρίς ρεύμα παραμένουν εκατοντάδες νοικοκυριά εξαιτίας των χιονοπτώσεων. Η νότια Τουρκία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις, ενώ οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού στη νοτιοανατολική Τουρκία τις επόμενες ώρες. Σοβαρά προβλήματα προκαλούν οι χιονοπτώσεις και στην Αυστρία και τη Σλοβενία.

    Έναν από τους πιο παγωμένους χειμώνες των τελευταίων ετών βιώνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες, ιδίως το βορειοανατολικό τμήμα τους. Οι διακοπές στην ηλεκτροδότηση και τα τροχαία ατυχήματα είναι στην ημερήσια διάταξη πολλών περιοχών, μεταξύ των οποίων και η πρωτεύουσα Ουάσιγκτον. Η νεοφερμένη οικογένεια Ομπάμα πάντως δεν δείχνει να εντυπωσιάζεται από το κρύο, μαθημένη στις πολικές θερμοκρασίες του Σικάγο. Από το Νιου Χαμσάιρ και τη Νέα Υόρκη έως το Βερμόντ και την Πενσυλβάνια, το βορειοανατολικό τμήμα των Ηνωμένων Πολιτειών έχει παραδοθεί στο δριμύ ψύχος. Είκοσι τρεις άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους και ένα εκατομμύριο Αμερικανοί έχουν μείνει στο σκοτάδι εξαιτίας της διακοπής ρεύματος. Στην Ουάσιγκτον επιχειρήσεις και σχολεία παρέμειναν κλειστά, για να αποφευχθούν τα ατυχήματα. Κάτι που εντυπωσίασε τις κόρες του αμερικανού προέδρου οι οποίες είχαν σκληραγωγηθεί στο κρύο Σικάγο.

    Στην Αυστραλία, από τον παγετό, στον καύσωνα και τους 46 βαθμούς κελσίου. Οι ειδικοί κάνουν λόγο για το χειρότερο καύσωνα των τελευταίων εκατό χρόνων. Στην Αδελαίδα οι αρχές μοίρασαν μπουκαλάκια με νερό στους ταξιδιώτες ώστε να αντέξουν τις καθυστερήσεις στα δρομολόγια των τρένων. Στο τουρνουά τένις της Μελβούρνης, οι αγώνες που θα διεξάγονταν σε ανοιχτό γήπεδο, ακυρώθηκαν. Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν την Αυστραλία ως μια από τις πιο ευάλωτες στην κλιματική αλλαγή, περιοχή του πλανήτη λόγω του ζεστού και ξηρού κλίματος.

    Στην Αυστρία, δύσκολη η ζωή των κατοίκων από τις ισχυρές χιονοπτώσεις στα αυστριακά κρατίδια Μπούργκενλαντ και Στυρία κάνουν δύσκολη τη ζωή των κατοίκων. Εκατοντάδες νοικοκυριά παραμένουν χωρίς ρεύμα.

    Στην Τουρκία, ισχυρές βροχοπτώσεις και άνεμοι πλήττουν από το βράδυ της Τετάρτης την Αττάλεια της Τουρκίας. Ένας 16χρονος έχασε τη ζωή του όταν παρασύρθηκε από νερά και στα Άδανα, δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν από κεραυνό. Οι μετεωρολόγοι κάνουν λόγο για επιδείνωση του καιρού στη νοτιοανατολική Τουρκία τις επόμενες ώρες.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ

    Είδηση: 18318


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 January 2009 - 18:40:08 UTC