Browse through our Interesting Nodes on Education in Cyprus Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-01-30

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Επόπτες εισαγγελείς στις φυλακές
  • [02] Ιταλία. Απάτη σε βάρος οδηγών από αστυνομικούς και δημοτικούς υπαλλήλους
  • [03] Βρετανία: Ισόβια σε 22χρονο για απόπειρα επίθεσης σε εστιατόριο
  • [04] Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο
  • [05] Τη Δευτέρα η απόφαση στη δίκη για τον Άλεξ

    [01] Επόπτες εισαγγελείς στις φυλακές

    Κοινωνία

    Με απόφαση του Ανωτάτου Δικαστικού Συμβουλίου τοποθετήθηκαν επόπτες εισαγγελείς σε φυλακές (ή παρατάθηκε η θητεία τους). Συγκεκριμένα, τοποθετούνται στις φυλακές Κορυδαλλού η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιώς Μαρία Σουκαρά και στις φυλακές Αγίου Στεφάνου Πατρών η εισαγγελέας Πρωτοδικών Πατρών Ελένη Μαυροπούλου.

    Ακόμα, παρατείνεται η θητεία:

    Της αντεισαγγελέως Εφετών Πειραιώς Ροδάμας Θεοδωρίδου στις φυλακές Κορυδαλλού, για ένα έτος.

    Της αντεισαγγελέως Εφετών Θεσσαλονίκης Κωνσταντινιάς Δρεντζίδου στις φυλακές Διαβατών, για ένα έτος.

    Του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πασχάλη Παπαοικονόμου στις φυλακές Λάρισας, για ένα έτος και

    Του αντεισαγγελέως Εφετών Δημ. Ζαχαρόπουλου στο υπουργείο Δικαιοσύνης, για ένα έτος.

    Είδηση: 18361

    [02] Ιταλία. Απάτη σε βάρος οδηγών από αστυνομικούς και δημοτικούς υπαλλήλους

    Ειδήσεις

    Παραπέμπονται στη δικαιοσύνη 109 αστυνομικοί και δημοτικοί υπάλληλοι στην Ιταλία, οι οποίοι είχαν οργανώσει μία πρωτοφανή απάτη για να "κόβουν" περισσότερες κλήσεις στον δρόμο. Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα", οι κατηγορούμενοι είχαν αλλάξει τις ρυθμίσεις στους φωτεινούς σηματοδότες, έτσι ώστε το πορτοκαλί φανάρι να γίνεται κόκκινο σε μόλις τρία δευτερόλεπτα, ενώ ο νόμος ορίζει ότι η αλλαγή πρέπει να γίνεται σε πέντε ή έξι δευτερόλεπτα.

    Αποτέλεσμα ήταν όλο και περισσότεροι οδηγοί να περνούν με κόκκινο, η τροχαία να "κόβει" πολυάριθμες κλήσεις, οι οποίες έφτασαν τις 100.000 και οι δήμοι από το 2005 έως το 2007 να έχουν αυξήσει τα έσοδα τους κατά 300%. Συνολικά, η ζημιά που έχουν υποστεί οι οδηγοί ανέρχεται στα 130 εκατομμύρια ευρώ. Από τα 109 άτομα που έχουν παραπεμφθεί στην δικαιοσύνη, οι 63 είναι αστυνομικοί, οι 39 δημοτικοί υπάλληλοι, ενώ διερευνώνται και οι επιχειρήσεις 6 διευθυντών ιδιωτικών υπηρεσιών. "Για τους δήμους ήταν η κότα με το χρυσό αβγό. Για τους οδηγούς ήταν το βαμπίρ που τους ρουφούσε το αίμα", αναφέρει χαρακτηριστικά η εφημερίδα "Λα Ρεπούμπλικα".

    Είδηση: 18360

    [03] Βρετανία: Ισόβια σε 22χρονο για απόπειρα επίθεσης σε εστιατόριο

    Ειδήσεις

    Δικαστήριο του Λονδίνου καταδίκασε σε ισόβια κάθειρξη έναν 22χρονο, που πρόσφατα προσηλυτίστηκε στο Ισλάμ, για την απόπειρα επίθεσης αυτοκτονίας που έκανε τον περασμένο Μάιο σε εστιατόριο του Έξετερ, στη νοτιοδυτική Αγγλία. Ο Νικ Ράιλι ή Μοχάμεντ Ρασίφ Σαΐντ-Αλίμ, όπως είναι το νέο του όνομα, είχε δηλώσει ένοχος για απόπειρα δολοφονίας τον περασμένο Οκτώβριο.

    Ο 22χρονος συνελήφθη τον Μάιο του 2008 σε ένα εστιατόριο του Έξετερ, το "Ζιράφ". Είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο από την πρόωρη έκρηξη της αυτοσχέδιας βόμβας που σκόπευε να τοποθετήσει στις τουαλέτες του εστιατόριου. Από τα περίπου 15 άτομα που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στου "Ζιράφ" κανείς δεν έπαθε το παραμικρό. Στο χώρο εντοπίστηκαν αργότερα άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο νεαρός πάσχει από το σύνδρομο Άσπεργκερ, μια μορφή αυτισμού. Κατάγεται από το Πλίμουθ και έμαθε πώς να φτιάχνει βόμβες από το Ίντερνετ. Στους ανακριτές του είχε πει ότι ήθελε να προκαλέσει έκρηξη στο εστιατόριο για να πεθάνει ως μάρτυρας.

    Είδηση: 18356

    [04] Η γιορτή των Τριών Ιεραρχών στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

    Ειδήσεις

    "Πρέπει κάποτε να τονισθεί και η εισφορά της θύραθεν σοφίας και των γραμμάτων, μάλιστα των ελληνικών, εις την Εκκλησίαν", είπε ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος κατά τη διάρκεια της ημέρας των Τριών Ιεραρχών, που τιμήθηκε με παραδοσιακή μεγαλοπρέπεια, στο Φανάρι, παρόντων του υπουργού Τουριστικής Ανάπτυξης, Κ. Μαρκόπουλου, του Γενικού Προξένου της Ελλάδος, Β. Μπορνόβα, καθηγητών και μαθητών των τριών ομογενειακών λυκείων. Στη λειτουργία, μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη χοροστάτησαν ιεράρχες του Οικουμενικού Θρόνου. Ακολούθησε τρισάγιο στη μνήμη των εκπαιδευτικών της Πατριαρχικής Μεγάλης του Γένους Σχολής.

    "Η Εκκλησία, ήδη, από τους Αποστόλους, οι οποίοι είναι σφάλμα να εκλαμβάνονται όλοι συλλήβδην ως αγράμματοι, εδέχθη πλουσίως την ευεργετικήν επίδρασιν των ελληνικών γραμμάτων και της ελληνικής φιλοσοφίας. Ο απόστολος λ.χ. και ευαγγελιστής Ιωάννης, ο Θεολόγος, ήτο άριστος γνώστης της Πυθαγορείου φιλοσοφίας και ενήμερος της ελληνικής σκέψεως, δια μέσου του μεγάλου ελληνιστού φιλοσόφου, Φίλωνος. Η περί του λόγου θεολογία του, η εκφραζομένη εις τον πρόλογον του Ευαγγελίου του, προϋποθέτει την αντίστοιχον περί λόγου φιλοσοφίαν του Πλάτωνος και του Φίλωνος. Ο απόστολος Παύλος είχεν αρίστην ελληνικήν παιδείαν. Οι Απόστολοι Πέτρος και Ανδρέας είχον θαυμασίαν ελληνομάθειαν, όπως άλλωστε προδίδουν αι δύο Καθολικαί Επιστολαί του πρώτου. Το ίδιον και ο Ευαγγελιστής Λουκάς, ο οποίος επιπροσθέτως ήτο και ιατρός", είπε ο Πατριάρχης. Ο κ. Βαρθολομαίος αναφέρθηκε επίσης και σε νεότερους συγγραφείς και Πατέρες "μέχρι και Φωτίου του Μεγάλου και μέχρι Νικοδήμου του Αγιορείτου και Νεκταρίου Πενταπόλεως".

    Είδηση: 18352

    [05] Τη Δευτέρα η απόφαση στη δίκη για τον Άλεξ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Πέφτει την ερχόμενη Δευτέρα η αυλαία της πολύκροτης υπόθεσης Άλεξ, καθώς το Μονομελές Δικαστήριο Ανηλίκων αναμένεται να εκδώσει την απόφασή του, με τη συμπλήρωση τριών χρόνων από την εξαφάνιση του 11χρονου παιδιού στη Βέροια. Η ακροαματική διαδικασία διήρκησε τέσσερις ολόκληρους μήνες και στο δικαστήριο κατέθεσαν περίπου 100 μάρτυρες, ενώ περισσότερα από 400 άτομα εξετάστηκαν από τον ειδικό εφέτη ανακριτή στη διάρκεια της προδικασίας. Ο εισαγγελέας της έδρας Νίκος Καραμολέγκος στην αγόρευσή του εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι οι πέντε ανήλικοι κατηγορούμενοι κυνήγησαν και χτύπησαν τον 11χρονο το βράδυ της 3ης Φεβρουαρίου 2006 στη Βέροια. Ωστόσο, εξέφρασε αμφιβολίες για τις ακριβείς συνθήκες του θανάτου του παιδιού και για το λόγο αυτό πρότεινε τη μετατροπή του κατηγορητήριου από ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο σε επικίνδυνη σωματική βλάβη.

    Εξάλλου, νομικοί κύκλοι χαρακτηρίζουν σπάνιο για τα δικαστικά χρονικά της χώρας και το γεγονός ότι οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν στο δικαστήριο ανηλίκων για ανθρωποκτονία, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να εντοπιστεί το πτώμα του άτυχου παιδιού.

    Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης που συγκλόνισε το πανελλήνιο ανατέθηκε σε ειδικό εφέτη ανακριτή, με απόφαση της ολομέλειας Εφετών Θεσσαλονίκης, λόγω του αντίκτυπου που προκάλεσε στην κοινή γνώμη.

    Όπως αναφέρεται στο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης οι πέντε ανήλικοι κατηγορούνται ότι είχαν φραστικό επεισόδιο με τον Άλεξ και στη συνέχεια τον χτύπησαν και τον καταδίωξαν, με αποτέλεσμα να πέσει στα μαρμάρινα σκαλοπάτια κτιρίου και να τραυματιστεί θανάσιμα στο κεφάλι. Στο βούλευμα αναφέρεται ότι οι ανήλικοι φέρονται ότι μετέφεραν το πτώμα του 11χρονου και το πέταξαν στον παραπόταμο. Στο δικαστήριο παραπέμφθηκαν και οι γονείς των παιδιών, κατηγορούμενοι για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων.

    Είδηση: 18339


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 30 January 2009 - 22:44:18 UTC