Visit the American Hellenic Media Project (AHMP) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Νέα κόντρα διοίκησης - εργαζομένων ΚΘΒΕ
  • [02] Παγκόσμια από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου
  • [03] Μπ. Ομπάμα: Ολοένα και πιο άρρωστη η αμερικανική οικονομία
  • [04] Με υπευθυνότητα εναντίον της κρίσης

    [01] Νέα κόντρα διοίκησης - εργαζομένων ΚΘΒΕ

    Ειδήσεις

    Η Διοίκηση του ΚΘΒΕ με ανακοίνωσή της την Πέμπτη, έκανε έκκληση εκ νέου προς τους εργαζόμενους του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος να στηρίξουν το Θέατρο, "που αποτελεί την πηγή της ζωής μας". Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ., Δημήτρης Γαρούφας, ο καλλιτεχνικός διευθυντής, Νικήτας Τσακίρογλου, και ο αναπληρωτής διευθυντής, Κωνσταντίνος Οικονόμου, η Διοίκηση του Θεάτρου "έχει εξαντλήσει όλα τα όρια της καλής πίστης και όλα τα όρια που οι οικονομικές αντοχές του Θεάτρου επιτρέπουν". Επίσης, σημειώνεται ότι η αποδοχή οποιασδήποτε άλλης πρότασης που αφορά σε υψηλότερο του 4% ποσοστό αύξησης επί των βασικών αποδοχών των εργαζομένων θα οδηγήσει σε αδυναμία συνέχισης της λειτουργίας του φορέα.

    "Οι εργαζόμενοι έχουμε ήδη δείξει μεγάλη κατανόηση και υποστήριξη προς τη Διοίκηση του Κρατικού Θεάτρου», σχολίασε η γενική γραμματέας του Σωματείου των Εργαζομένων του ΚΘΒΕ, Στέλλα Φαρμάκη, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

    "Πρέπει να σταματήσει η μετακύλιση ευθυνών προς τους εργαζόμενους. Είμαστε χαμηλά αμειβόμενοι και εκφράζουμε το δίκαιο αίτημα της μισθολογικής μας εξίσωσης με τους εργαζόμενους στο Εθνικό Θέατρο", πρόσθεσε. Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας αναμένεται νέα γενική συνέλευση του Σωματείου των Εργαζομένων του ΚΘΒΕ για να αποφασιστεί η στάση που θα τηρήσει απέναντι στις θέσεις της Διοίκησης του Θεάτρου.

    Ήδη, το σωματείο εργαζομένων είχε εξαγγείλει προειδοποιητικές στάσεις εργασίας για σήμερα και αύριο εξαιτίας των οποίων έχουν ακυρωθεί οι προγραμματισμένες παραστάσεις.

    Είδηση: 18587

    [02] Παγκόσμια από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου

    Από το 2009 η Ευρωπαϊκή Ημέρα του Ανέμου γίνεται Παγκόσμια. Στις 15 Ιουνίου και στις 5 ηπείρους του πλανήτη θα πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις για να εορτασθεί και να προωθηθεί αυτή η καθαρή, ανεξάντλητη πηγή ενέργειας, ανακοίνωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ Δρ. Ι. Τσιπουρίδης. Σε συνεργασία με τις εταιρείες Fotki και Samsung, και με τη στήριξη του National Geographic, η Παγκόσμια Ημέρα του Ανέμου διοργανώνει φωτογραφικό διαγωνισμό αιολικής ενέργειας. Ο διαγωνισμός είναι ανοιχτός σε όλους που θέλουν να δώσουν μια νέα οπτική της αιολικής ενέργειας.Φέτος η Ευρωπαϊκή Ένωση Αιολικής Ενέργειας (European Wind Energy Association - EWEA) συνεργάζεται με το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αιολικής Ενέργειας ( Global Wind Energy Council - GWEC) για τον εορτασμό της Ημέρας του Ανέμου.

    Ο πρόεδρος της Ελληνικής Επιστημονικής Ένωσης Αιολικής Ενέργειας - ΕΛΕΤΑΕΝ Δρ. Ι. Τσιπουρίδης, ανακοίνωσε επίσης τη διεξαγωγή φωτογραφικού διαγωνισμού και τη δημιουργία νέας ιστοσελίδας.

    Όπως δήλωσε οChristian Kjaer διευθυντης της EWEA, "ήδη η Αιολική Ενέργεια τροφοδοτεί με ηλεκτρισμό εκατομμύρια νοικοκυριά σε όλο τον πλανήτη, αλλά για να γίνει πλήρης εκμετάλλευση της τεχνολογίας, περισσότεροι άνθρωποι πρέπει να συνειδητοποιήσουν τα τεράστια οφέλη που παρέχει, δηλαδή, ενεργειακή ανεξαρτησία, αποφυγή εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα, αποφυγή δαπανών για εισαγόμενα καύσιμα, πράσινες θέσεις εργασίας και πολλά άλλα.".

    Ο Steve Sawyer, γενικός γραμματέας του GWEC πρόσθεσε: "Η Αιολική Ενέργεια έχει απογειωθεί σε πολλές χώρες στον πλανήτη και γι αυτό ήρθε η ώρα η Ημέρα του Ανέμου να γίνει Παγκόσμια. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι στην προσπάθεια προώθησης της αιολικής ενέργειας για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών και την κάλυψη των αυξανόμενων ενεργειακών αναγκών. Αν και οι προκλήσεις διαφέρουν από χώρα σε χώρα, η αιολική ενέργεια παντού χρειάζεται την υποστήριξη των τοπικών αυτοδιοικήσεων, κοινωνιών και πολιτών για να αξιοποιηθεί πλήρως το αιολικό δυναμικό και η Ημέρα του Ανέμου είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για ενημέρωση και συνειδητοποίηση.

    Είδηση: 18595

    [03] Μπ. Ομπάμα: Ολοένα και πιο άρρωστη η αμερικανική οικονομία

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα εκτίμησε ότι η αμερικανική οικονομία είναι κάθε ημέρα "πιο άρρωστη", για να διατηρήσει την πίεση στο Κογκρέσο και στους αντιπάλους του τους Ρεπουμπλικάνους, ώστε να υιοθετήσουν το συντομότερο δυνατό το γιγαντιαίο σχέδιο ανάκαμψης.

    "Η οικονομία μας είναι πιο άρρωστη κάθε ημέρα και τώρα πρέπει να χορηγήσουμε το φάρμακο που θα ξαναβάλει τους Αμερικανούς στη δουλειά, θα κάνει να ξεκινήσει και πάλι η οικονομία μας και θα επενδύσει σε μία βιώσιμη ανάπτυξη", αναφέρει ο Ομπάμα σε έκκληση του που δημοσιεύεται στην Ουάσινγκτον Πόστ, τη στιγμή που οι Δημοκρατικοί του φίλοι και οι Ρεπουμπλικάνοι αντιτάσσονται στο Κογκρέσο σε ένα τέτοιο σχέδιο ανάκαμψης.

    "Δεν διαφεύγει πλέον σε κανένα, το ότι η οικονομική κρίση την οποία κληρονομήσαμε είναι η πιο βαθιά και η πιο τρομερή που έχουμε γνωρίσει από την εποχή της μεγάλης ύφεσης", της δεκαετίας του 30, δήλωσε.

    "Αν δεν γίνει τίποτα, αυτή η ύφεση μπορεί να διαρκέσει χρόνια. Η οικονομία μας θα χάσει επιπλέον πέντε εκατομμύρια θέσεις εργασίας. Η ανεργία θα φθάσει το 10%. Η χώρα μας θα βυθιστεί πιο βαθιά στην κρίση και μία δεδομένη στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος να μην μπορέσουμε να την λύσουμε την οικονομική κρίση εκ των έσω", τονίζει ακόμη ο αμερικανός πρόεδρος.

    Οι Δημοκρατικοί θα έχουν την αναγκαία πλειοψηφίαΟ επικεφαλής της πλειοψηφίας των Δημοκρατικών στη Γερουσία Χάρι Ρέιντ δήλωσε ότι εκτιμά πως το σχέδιο των 900 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τη διάσωση της αμερικανικής οικονομίας θα αποσπάσει τις αναγκαίες ψήφους για την έγκρισή του.Πριν από την εφαρμογή του σχεδίου διάσωσης, η Γερουσία θα πρέπει να ολοκληρώσει με τελική ψηφοφορία τις τουλάχιστον 14 τροπολογίες που εξετάζονται και βρίσκονται σε εκκρεμότητα.Οι Ρεπουμπλικάνοι διαθέτουν την αναστέλλουσα μειοψηφία των 41 εδρών στο σύνολο των 100 εδρών που διαθέτουν στη Γερουσία.

    Είδηση: 18597

    [04] Με υπευθυνότητα εναντίον της κρίσης

    Τους άξονες της κυβερνητικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της κρίσης, παρουσίασε απόψε με διάγγελμά του ο πρωθυπουργός της χώρας μας, ζητώντας συναίνεση και υπευθυνότητα.Ο κ. Καραμανλής τόνισε το ότι η παγκόσμια κρίση, που έχει γονατίσει ισχυρές οικονομίες, τώρα χτυπάει την πόρτα μας και τόνισε πως η κυβέρνηση, με ρεαλισμό και υπευθυνότητα, θα πάρει κάθε δυνατό μέτρο για να αποτραπούν οι πιο βαριές επιπτώσεις.

    Η ενίσχυση των μικρομεσαίων και η τόνωση των επενδύσεων, η συγκράτηση των δαπανών και ο περιορισμός της σπατάλης και η στήριξη των οικονομικά ασθενεστέρων και η θωράκιση της απασχόλησης, αποτελούν τη βασική διάσταση της κυβερνητικής πολιτικής, όπως είπε ο πρωθυπουργός και τόνισε το ότι οι περιστάσεις απαιτούν ωριμότητα και σοβαρότητα, κι όχι ανευθυνότητα και μικροκομματικά παιχνίδια.Όπως είπε "Καμία χώρα δεν μπορεί να βγει αλώβητη από μία τέτοιας έκτασης παγκόσμια κρίση. Μπορούμε να κατανοήσουμε ότι δεν υπάρχουν εύκολες λύσεις, αλλά, να κατανοήσουμε ότι με υπεύθυνη και αξιόπιστη πολιτική, μπορούμε να περιορίσουμε τις συνέπειες.Η διεθνής κρίση χτυπά τώρα και τη χώρα μας και απαιτεί σταθερό σχέδιο και ισχυρή βούληση η αντιμετώπισή της.Η σταθερή ανάπτυξη, η ενίσχυση της επιχειρηματικότητας του έλληνα του μικρομεσαίου επιχειρηματία, ο περιορισμός των ελλειμμάτων, η δημοσιονομική εξυγίανση, η στήριξη των οικονομικά ασθενέστερων, με θωράκιση της απασχόλησης είναι οι βασικοί άξονες αντιμετώπισης της κρίσης.Η κοινωνική συνοχή είναι βασική διάσταση της πολιτικής μας. Απαιτείται η συναίνεση.Οι περιστάσεις απαιτούν από όλους να επιδείξουμε σοβαρότητα και υπευθυνότητα."

    Αντιδράσεις για το διάγγελμα του κ. ΚαραμανλήΤις δηλώσεις του πρωθυπουργού σχολίασαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.Το ΚΚΕ προτρέπει τους πολίτες να απορρίψουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου που υλοποιεί η κυβέρνηση.Ο ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά, κάνει λόγο για δικομματική φιέστα, στρέφοντας τα πυρά του εναντίον της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ.Ως "έκθεση ιδεών, χωρίς όραμα και πρόταση", χαρακτήρισε τη δήλωση του πρωθυπουργού, ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός. Ερωτηθείς ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Γ. Καρατζαφέρης να σχολιάσει το διάγγελμα του πρωθυπουργού, δήλωσε: «Το μόνο σίγουρο μετά το διάγγελμα Καραμανλή είναι ότι ο ελληνικός λαός είναι φτωχότερος σε ελπίδα και προσδοκία. Μία έκθεση ιδεών χωρίς όραμα και πρόταση».

    Είδηση: 18589


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 February 2009 - 22:13:03 UTC