Read the Schengen Convention (19 June 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Saturday, 20 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-02-26

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Απόδραση: απόδοση ευθυνών
  • [02] Kορυδαλλός: συλλαλητήριο για τις φυλακές
  • [03] Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο στο Κασμίρ
  • [04] Χιλιάδες απολύσεις από τη Nortel
  • [05] Επί τάπητος η Οικονομία
  • [06] Αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω τριημέρου
  • [07] Πακιστάν: όχι στις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ
  • [08] Εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των αγορών ζητά ο Ομπάμα
  • [09] Κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη

    [01] Απόδραση: απόδοση ευθυνών

    Κοινωνία

    Σε ποινή φυλάκισης τριών χρόνων με αναστολή καταδικάστηκε από το τριμελές πλημμελειοδικείο Πειραιά ο αρχιφύλακας της Γ' πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, που κατηγορείτο για συμμετοχή στην απόδραση των βαρυποινιτών Βασίλη Παλαιοκώστα και Αλκέτ Ριζάι. Οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι, δηλαδή οι δυο εσωτερικοί φρουροί, ο εξωτερικός φρουρός και ο πιλότος του ελικοπτέρου, κρίθηκαν αθώοι. Ποινή έξι μηνών με τριετή αναστολή για το αδίκημα της παράνομης οπλοκατοχής, επεβλήθη σε έναν εσωτερικό φρουρό.

    Είδηση: 19431

    [02] Kορυδαλλός: συλλαλητήριο για τις φυλακές

    Κινητοποίηση με αίτημα την απομάκρυνση των φυλακών Κορυδαλλού και τη δημιουργία χώρου πρασίνου στη θέση τους, πραγματοποιήθηκε το πρωί της Πέμπτης στην περιοχή. Μαθητές των σχολείων της περιοχής σχημάτισαν ανθρώπινη αλυσίδα έξω από το σωφρονιστικό κατάστημα στην οδό Σολωμού, στα πλαίσια της διαμαρτυρίας τους.

    Είδηση: 19442

    [03] Δεκάδες νεκροί σε τροχαίο στο Κασμίρ

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 39 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 14 τραυματίστηκαν την Τετάρτη, όταν λεωφορείο ξέφυγε από το δρόμο κι έπεσε από ύψος 90 μέτρων σε ποτάμι, στο βόρειο ινδικό κρατίδιο Τζαμού και Κασμίρ. Ο οδηγός του οχήματος έχασε τον έλεγχο ενώ έπαιρνε μια απότομη στροφή στο δρόμο, στην περιοχή Πουλ Ντόντα, περίπου 180 χλμ. ΒΑ της θερινής πρωτεύουσας του κρατιδίου, Τζαμού. Ανασύρθηκαν 36 πτώματα και τρεις επιβάτες εξέπνευσαν ενώ μεταφέρονταν σε νοσοκομεία. Τα θύματα ήταν 30 άνδρες, 8 γυναίκες κι ένα παιδί.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19439

    [04] Χιλιάδες απολύσεις από τη Nortel

    Ειδήσεις

    Σε 3.200 απολύσεις παγκοσμίως ανακοίνωσε ότι θα προβεί η μεγάλη επιχείρηση παραγωγής τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού Nortel Networks Corp, καθώς πασχίζει να βγει από το καθεστώς προστασίας από χρεοκοπία. Η καναδική εταιρία, η οποία λειτουργεί επί 114 χρόνια, υπέβαλε αίτηση προστασίας από την πτώχευση τον Ιανουάριο, κι έλαβε παράταση του καθεστώτος αυτού έως την 1η Μαΐου. Η εταιρεία υπέστη ζημίες περίπου 7 δισ. δολαρίων από το 2005, καθώς επένδυσε σε τεχνολογίες κινητής τηλεφωνίας και άλλες τεχνολογίες επικοινωνιών, οι οποίες δεν υιοθετήθηκαν σε μαζική κλίμακα στην παγκόσμια αγορά.

    Η Nortel ανακοίνωσε ότι οι απολύσεις θα πραγματοποιηθούν σε ένα διάστημα αρκετών μηνών και προστίθενται στις 1.800 που είχαν ήδη ανακοινωθεί. Ακόμη, δεν θα καταβάλει μπόνους και άλλες πρόσθετες παροχές.

    "Η Nortel είναι μια εταιρία που την οδηγούν οι άνθρωποί της και η καινοτομία. Αλλά με το σημερινό δίχως προηγούμενο οικονομικό περιβάλλον και τις επακόλουθες συνέπειες στα έσοδα, απαιτούνται σημαντικές αλλαγές για να ανακτήσουμε την οικονομική μας βάση" δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Μάικ Ζαφιρόφσκι.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19438

    [05] Επί τάπητος η Οικονομία

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Συνεδριάζει αυτή την ώρα υπό τον Πρωθυπουργό η Διυπουργική Επιτροπή Οικονομικής Πολιτικής, στο Μέγαρο Μαξίμου. Στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, ο Κώστας Καραμανλής έδωσε αυστηρές οδηγίες για μείωση των δαπανών του δημοσίου -με εξαίρεση στην Παιδεία και την Υγεία. Στο μεταξύ, την πεποίθησή του ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να αποχωρήσει μία χώρα από την Ευρωζώνη, επανέλαβε από τις Βρυξέλλες ο επίτροπος αρμόδιος για θέματα οικονομίας Χοακίν Αλμούνια.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Δώδεκα μέτρα για μείωση των δαπανών

    Σφοδρή επίθεση για την οικονομία

    Είδηση: 19441

    [06] Αλλαγές στην κυκλοφορία λόγω τριημέρου

    Κυκλοφοριακές αλλαγές λόγω του τριημέρου της αποκριάς και της Καθαράς Δευτέρας, ανακοίνωσε η Διεύθυνση Τροχαίας του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας.

    Με στόχο τη βελτίωση της οδικής Κυκλοφορίας, την καλύτερη διαχείριση αυτής, τη μείωση των κυκλοφοριακών προβλημάτων, την παροχή στους χρήστες των δικτύων των καλύτερων δυνατόν υπηρεσιών και την αύξηση του βαθμού οδικής ασφάλειας με απώτερο σκοπό την αποφυγή πρόκλησης τροχαίων ατυχημάτων εκτός των μέτρων διευκόλυνσης και κυκλοφορίας που θα ληφθούν σε τοπικό επίπεδο και τα οποία θα υπαγορευτούν από τις τοπικές ιδιαιτερότητες, την αναμενόμενη κίνηση οχημάτων, τις καιρικές συνθήκες και τα εποχικά προβλήματα κατά την περίοδο του εορτασμού της Καθαράς Δευτέρας 2009 θα ισχύσει και απαγόρευση κίνησης φορτηγών αυτοκινήτων ωφελίμου φορτίου άνω του 1,5 τόνου ως εξής:

    1. Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2009 για το ρεύμα εξόδου από τα αστικά κέντρα και από 16.00 έως 21.00 ώρας, και το Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009 για το ρεύμα εξόδου και από 08.00 έως 13.00 ώρας θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

    α) Στη Νέα Εθνική Οδό (Ν.Ε.Ο.) και στην Παλιά Εθνική Οδό (Π.Ε.Ο.) Αθηνών - Κορίνθου- Πατρών, από τα διόδια της Ελευσίνας μέχρι τα Διόδια του Ρίου.

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης, από τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι) μέχρι τη διασταύρωση του Μπράλου, από τον κόμβο Λαμίας μέχρι τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας και από τη Λάρισα (χ.θ. 365+400) μέχρι τη κάτω διάβαση περιοχής Σκοτίνας (χ.θ. 410).

    γ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Καβάλας, από τη διασταύρωση Μοδίου μέχρι τη γέφυρα Στρυμόνα.

    δ) Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης - Ν. Μουδανιών από την αερογέφυρα Μοδίου μέχρι το 34ο χιλιομ.

    ε) Στην Εθνική Οδό Σχηματαρίου - Χαλκίδας, από τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης μέχρι την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300).

    2) Την Κυριακή 1 Μαρτίου 2009 δεν θα ισχύουν απαγορεύσεις

    3) Την Δευτέρα 2 Μαρτίου 2009 στο ρεύμα εισόδου στα αστικά κέντρα και από 15.00 έως 21.00΄ ώρας, θα ισχύουν οι απαγορεύσεις:

    α) Στη Ν.Ε.Ο. και στην Π.Ε.Ο. Πατρών - Κορίνθου - Αθηνών, από τα Διόδια του Ρίου μέχρι τα Διόδια της Ελευσίνας.

    β) Στη Ν.Ε.Ο. Θεσσαλονίκης - Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα, από την κάτω διάβαση περιοχής, Σκοτίνας (χ.θ. 410) μέχρι τη Λάρισα (χ.θ. 365+400), από τον κόμβο Ραχών Φθιώτιδας μέχρι τον κόμβο Λαμίας και από τη διασταύρωση του Μπράλου μέχρι τον κόμβο Αγίου Στεφάνου (Κρυονέρι).

    γ) Στην Εθνική Οδό Καβάλας - Θεσσαλονίκης από τη γέφυρα Στρυμόνα μέχρι τη διασταύρωση Ρεντίνας δ) Στην Εθνική Οδό Ν. Μουδανιών - Θεσσαλονίκης από το 34ο χιλιομ. μέχρι την αερογέφυρα Θέρμης. ε) Στην Εθνική Οδό Χαλκίδας - Σχηματαρίου, από την υψηλή γέφυρα Χαλκίδας (χ.θ. 12+300) μέχρι τη διασταύρωσή της με τη Ν.Ε.Ο. Αθηνών - Θεσσαλονίκης.

    4) Εξαιρούνται της απαγόρευσης κυκλοφορίας:

    α) Τα οχήματα Οδικής Βοήθειας, τα φορτηγά αυτοκίνητα των ΕΛ.ΤΑ, τα φορτηγά αυτοκίνητα των εταιρειών διανομής Τύπου, τα φορτηγά αυτοκίνητα που μεταφέρουν ζώντα ζώα, παστεριωμένο γάλα, νωπά ψάρια και κρέας.

    β) Τα φορτηγά αυτοκίνητα μεταφοράς νερού (υδροφόρα) όταν αυτά κινούνται για την αντιμετώπιση δασικών πυρκαγιών.

    γ) Τα φορτηγά αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως(ΦΔΧ) που μεταφέρουν νωπά οπωροκηπευτικά προϊόντα.

    δ) Τα φορτηγά που μεταφέρουν υποπροϊόντα ζωικής προέλευσης για αδρανοποίηση, εφόσον διαθέτουν σχετική άδεια από τη Διεύθυνση Κτηνιατρικής της οικείας Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και συνοδεύονται από το προβλεπόμενο εμπορικό έγγραφο.

    ε) Τα φορτηγά σιλοφόρα αυτοκίνητα δημοσίας χρήσεως (ΦΔΧ) που μεταφέρουν έτοιμο σκυρόδερμα, στο τμήμα της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών-Πατρών από τα Διόδια του Ρίο έως το Δρέπανο, στο ρεύμα προς Αθήνα.

    Είδηση: 19440

    [07] Πακιστάν: όχι στις αεροπορικές επιθέσεις των ΗΠΑ

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Στην επανεξέταση του θέματος της χρήσης μη επανδρωμένων αεροσκαφών για επιθέσεις εναντίον εξτρεμιστών, κάλεσε τις ΗΠΑ ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν, Σαχ Μαχμούντ Κουρέσι. Η έκκληση αυτή πραγματοποιήθηκε λίγες μέρες μετά την επίτευξη ειρηνευτικής συμφωνίας με Ταλιμπάν, σε βορειοδυτική περιοχή του Πακιστάν, η οποία προβλέπει τοπική εφαρμογή του ισλαμικού νόμου και απελευθέρωση αιχμαλώτων κυβερνητικών στρατιωτών.

    Είδηση: 19437

    [08] Εκσυγχρονισμό της λειτουργίας των αγορών ζητά ο Ομπάμα

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Ριζικές αλλαγές στον τρόπο με τον οποίο ρυθμίζεται η λειτουργία της Γουόλ Στριτ ζήτησε την Πέμπτη ο Αμερικανός πρόεδρος, επισημαίνοντας ότι οι αλλαγές χρειάζονται για να αποτραπεί η επανάληψη μίας οικονομικής κρίσης. Ο Μπαράκ Ομπάμα, απευθυνόμενος σε βουλευτές του Δημοκρατικού και του Ρεπουμπλικανικού κόμματος, στο Λευκό Οίκο, είπε ότι η "οδυνηρή εμπειρία" αποδεικνύει ότι οι ρυθμιστικοί κανόνες πρέπει να εκσυγχρονισθούν.

    "Ισχυρές αγορές με σαφείς κανόνες"

    "Εάν για άλλη μία φορά καθοδηγήσουμε το αόρατο χέρι της αγοράς με βάση μία αρχή, οι αγορές θα ανακάμψουν, η οικονομία μας θα αναπτυχθεί και η Αμερική θα ηγηθεί για άλλη μία φορά του κόσμου στο νέο αιώνα, όπως έκανε και στον προηγούμενο" δήλωσε ο Μπαράκ Ομπάμα.

    Ειδικοί σε χρηματοπιστωτικά θέματα συμφωνούν ως προς την ανάγκη εκσυγχρονισμού των κανόνων. Ωστόσο, άλλοι υποστηρίζουν ότι εφόσον αναληφθούν πρωτοβουλίες σε μία περίοδο κρίσης για την αγορά, αυτό θα έχει ως συνέπεια να περιπλακεί η κατάσταση.

    Μόλις έγιναν γνωστές οι δηλώσεις Ομπάμα, η Γουόλ Στριτ υποχώρησε, καθώς οι επενδυτές έκριναν ότι ο Αμερικανός πρόεδρος δεν παρουσίασε νέες θέσεις με στόχο την σταθεροποίηση της αγοράς.

    "Δεν μπορούμε άλλο να έχουμε αγορές του 21ου αιώνα με ρυθμιστικούς κανόνες του 20ου αιώνα" δήλωσε ο Ομπάμα. "Οι ισχυρές αγορές απαιτούν σαφείς κανόνες, όχι για να παρεμποδίζονται οι χρηματοπιστωτικοί οργανισμοί, αλλά για να προστατευθούν οι καταναλωτές και οι επενδυτές και τελικά να ισχυροποιηθούν αυτοί οι οργανισμοί" πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

    Στόχος του αμερικανικού Κογκρέσου είναι έως τις 2 Απριλίου να έχει παρουσιάσει ένα νέο νομοσχέδιο για το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών, ώστε ο Αμερικανός πρόεδρος να έχει μια καινούρια πρόταση στα χέρια του στην επικείμενη σύνοδο του G20.

    Είδηση: 19436

    [09] Κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Σε τριήμερο αποκλεισμό της Ακρόπολης προχώρησαν από τις 8πμ οι συμβασιούχοι του Υπ.ουργείου Πολιτισμού διεκδικώντας τη μονιμοποίησή τους. Στη 1.00μμ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Πολιτισμού μαζί με τους μόνιμους εργαζόμενους. Ο αποκλεισμός του Αρχαιολογικού Χώρου της Ακρόπολης θα επαναληφθεί την Παρασκευή 27/2 και το Σάββατο 28/2 από τις 8πμ έως τις 3.00μμ.

    Είδηση: 19433


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 26 February 2009 - 10:13:16 UTC