Browse through our Interesting Nodes on Transportation in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Συναντήσεις Καραμανλή με πολιτικούς αρχηγούς
  • [02] Δεν υποτασσόμαστε δηλώνει ο πρόεδρος του Σουδάν
  • [03] Τραγωδία στις Σέρρες
  • [04] Πατέρας ξανά στα 75 του
  • [05] Παρουσίαση της Πράσινης Ανάπτυξης
  • [06] Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ
  • [07] Πεδίο μάχης φυλακή στο Μεξικό
  • [08] Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

    [01] Συναντήσεις Καραμανλή με πολιτικούς αρχηγούς

    Πολιτική

    Διαδοχικές συναντήσεις με τους πολιτικούς αρχηγούς θα έχει σήμερα ο Πρωθυπουργός, για την αναζήτηση συναινετικών λύσεων στην προσπάθεια αντιμετώπισης της οικονομικής κρίσης. Στις 11.00 συναντάται με τον Γιώργο Παπανδρέου, στις 12.30 με την Αλέκα Παπαρήγα, στις 14.00 με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και στις 17.00 με τον Αλέκο Αλαβάνο. "Είναι ανάγκη επιτέλους να συνεννοηθούμε στα βασικά, τα αυτονόητα. Όταν η κρίση χτυπάει την πόρτα μας, κανείς δεν μπορεί να κωφεύει" δήλωσε την Τετάρτη ο Κώστας Καραμανλής, ο οποίος ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο της Βουλής για την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής που έγινε στις Βρυξέλλες.

    "Για να συνεννοηθούμε στα αυτονόητα απαιτείται αξιοπιστία, την οποία προ πολλού έχει απολέσει η κυβέρνηση απέναντι στους Έλληνες πολίτες, στους ευρωπαίους εταίρους μας και στις διεθνείς αγορές" σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

    ''Ο λαός δεν πρέπει να ξεγελαστεί από την αντιπαράθεση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, καθώς στα βασικά θέματα συναινούν πλήρως'' υποστήριξε το ΚΚΕ.

    ''Τα αυτονόητα δυστυχώς λείπουν από τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνηση'' ανέφερε από το Ηράκλειο ο Αλέκος Αλαβάνος.

    ''Σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, πρέπει να σταθεί υπεύθυνα απέναντι στο πρόβλημα της οικονομίας'' επισημαίνει η ανακοίνωση του ΛΑΟΣ.

    ''Η Κομισιόν έχει μελετήσει όλα τα πιθανά ενδεχόμενα και είναι σε θέση να αντιμετωπίσει κάθε δύσκολη κατάσταση'' διαβεβαίωσε ο Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος ανακοίνωσε σχέδιο σύστασης ειδικών υπηρεσιών για παρακολούθηση του οικονομικού κινδύνου και συντονισμένη εποπτεία των τραπεζών.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Συνεννόηση στα βασικά και τα αυτονόητα

    Είδηση: 19679

    [02] Δεν υποτασσόμαστε δηλώνει ο πρόεδρος του Σουδάν

    Ειδήσεις

    Οργισμένος εμφανίστηκε μπροστά σε χιλιάδες υποστηρικτές του ο πρόεδρος του Σουδάν, απορρίπτοντας το ένταλμα σύλληψης που εξέδωσε την Τετάρτη εναντίον του το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας στο Νταρφούρ και δηλώνοντας ότι το "Σουδάν δεν πρόκειται να γονατίσει ενώπιον των αποικιοκρατών". Όπως ανακοίνωσε ο Ομάρ αλ Μπασίρ, η κυβέρνησή του απέλασε απέλασε το προσωπικό 10 ξένων ανθρωπιστικών οργανώσεων και δεσμεύθηκε ότι θα δράσει "αποφασιστικά" αλλά και υπεύθυνα εναντίον εκείνων που απειλούν τη "σταθερότητα" της χώρας του. Την ίδια ώρα, έκτακτη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ειρήνης και Ασφαλείας της Αφρικανικής Ένωσης πραγματοποιείται σήμερα στην Αντίς Αμπέμπα με θέμα το ένταλμα σύλληψης κατά του Σουδανού προέδρου. Ο πρεσβευτής του Σουδάν στην Αντίς Αμπέμπα και ο εκπρόσωπος του Αραβικού Συνδέσμου στην Αφρικανική Ένωση έχουν επίσης κληθεί να συμμετάσχουν στη συνεδρίαση.

    Αντιδράσεις από την Αφρικανική Ένωση και τον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης

    "Θα ενεργήσουμε ως υπεύθυνη κυβέρνηση. Απελάσαμε 10 ξένες οργανώσεις, αφού διαπιστώσαμε δραστηριότητες που έρχονται σε αντίθεση με τους κανόνες και τους νόμους" είπε ο Ομαρ αλ Μπασίρ κατά τη διάρκεια συνεδρίασης μελών του υπουργικού συμβουλίου.

    Την Τετάρτη, ο πρόεδρος της Επιτροπής της Αφρικανικής Ένωσης Ζαν Πινγκ είχε δηλώσει ότι το ένταλμα σύλληψης "απειλεί την ειρήνη στο Σουδάν" και ότι "οι αξιώσεις για δικαιοσύνη δεν μπορούν να αγνοούν τις αξιώσεις για ειρήνη".

    "Ο πρόεδρος της Επιτροπής εκφράζει τη βαθειά του ανησυχία για τις σοβαρές επιπτώσεις αυτής της απόφασης, η οποία έρχεται σε μια κρίσιμη στιγμή για τη διαδικασία που έχει ως στόχο την προώθηση της διαρκούς ειρήνης και συμφιλίωσης, καθώς και της δημοκρατικής διακυβέρνησης του Σουδάν" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από την Αφρικανική Ένωση.

    Από την πλευρά του, ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης καταδίκασε σήμερα την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Σουδανού προέδρου. "Η απόφαση αυτή μπορεί να έχει αρνητικές συνέπειες στις προσπάθειες για τον τερματισμό του πολέμου στο Νταρφούρ" αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από τον ΓΓ του οργανισμού Εκμελεντίν Ιχσάνογλου στην Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας.

    Ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης καλεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να μπλοκάρει την απόφαση του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου και ταυτόχρονα καλεί τη σουδανική κυβέρνηση να επιταχύνει τις έρευνες για τους υπεύθυνους για εγκλήματα πολέμου και για την προσαγωγή τους στη δικαιοσύνη.

    Είδηση: 19692

    [03] Τραγωδία στις Σέρρες

    Μέσα στο σπίτι τους στο Μεγαλοχώρι Σερρών, του Δήμου Πετριτσίου, κάηκαν το πρωί δυο γυναίκες, όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία. Πρόκειται για μία 80χρονη γυναίκα και την 23χρονη εγγονή της. Πυροσβέστες έσπευσαν στον τόπο της πυρκαγιάς και μέσα σε λίγη ώρα κατάφεραν να περιορίσουν την πύρινη λαίλαπα ώστε να μην εξαπλωθεί στα διπλανά σπίτια. Δυστυχώς, όμως ήταν ήδη αργά για τις άτυχες γυναίκες που κάηκαν ζωντανές μέσα στο σπίτι τους. Έρευνα για τα αίτια της πυρκαγιάς διενεργεί η πυροσβεστική υπηρεσία Σιδηροκάστρου.

    Πηγή: ΑΠΕ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 19691

    [04] Πατέρας ξανά στα 75 του

    Ένας από τους μεγαλύτερους σε ηλικία πατέρας έγινε ο Πώλ-Λουί-Μαριασουσάι, ένας συνταξιούχος κάτοικος Λονδίνου ετών...75.

    Στο παρελθόν ο Πώλ-Λουί-Μαριασουσάι έχει αποκτήσει δύο κόρες από τις οποίες μετράει ήδη πέντε εγγόνια. Παρόλα αυτά, όμως, η επιθυμία του να γίνει ξανά πατέρας ήταν μεγάλη. Παντρεύτηκε την 38χρονη, Τζένα με την οποία έφερε στον κόσμο πριν από λίγους μήνες τον γιό τους Χαβιέ, και η οποία είναι μικρότερη σε ηλικία απ' την μεγαλύτερη κόρη του.

    "Μπορεί να είμαι συνταξιούχος, μπορεί να έχουν περάσει περίπου 40 χρόνια, αλλά δεν έχω ξεχάσει να αλλάζω πάνες. Είναι θαυμάσιο να γίνεσαι ξανά πατέρας" δήλωσε ο 75χρονος.

    "Ξέρω πως ο Μάικλ Ντάκλας και ο Γκάρι Γκράντ έγιναν πατέρες ξανά σε μεγάλη ηλικία. Εγώ όμως, είμαι μεγαλύτερος από αυτούς. Δεν το περιμέναμε το παιδί. Δεν μπορούσα να φανταστώ πως μπορώ ακόμη να κάνω παιδιά στην ηλικία μου. Ο Ξαβιέ είναι ένα θαυμάσιο δώρο", τόνισε ο Πώλ-Λουί-Μαριασουσάι.

    Ο Πώλ-Λουί-Μαριασουσάι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μαλαισία και αργότερα μετανάστευσε στην Αγγλία όπου εγκαταστάθηκε στο Λονδίνο.

    "Σύντομα γίναμε πολύ καλοί φίλοι. Όταν της ζήτησα να έρθει μαζί μου στην Αγγλία για διακοπές δέχθηκε. Τις ημέρες εκείνες της έκανα πρόταση γάμου. Δέχθηκε και από τότε ποτέ δεν επέστρεψε".

    Είδηση: 19684

    [05] Παρουσίαση της Πράσινης Ανάπτυξης

    Πολιτική

    Την προγραμματική πρόταση του κόμματός του για το νέο αναπτυξιακό πρότυπο, την Πράσινη Ανάπτυξη, παρουσιάζει το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, σε ειδική εκδήλωση στο Ζάππειο. Μεταξύ των ομιλητών θα είναι ο Επίτροπος στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε θέματα Περιβάλλοντος Σταύρος Δήμας και ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας καθηγητής Αρθούρος Ζερβός. Νωρίτερα το μεσημέρι , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα συναντηθεί με αντιπροσωπεία της ΟΤΟΕ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 19687

    [06] Αιματηρή επίθεση αυτοκτονίας στο Ιράκ

    Κόσμος -

    Μέση Ανατολή-Ιρακ

    Τουλάχιστον 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 40 τραυματίστηκαν από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου το πρωί της Πέμπτης στο Ιράκ, σε ζωοπανήγυρη κοντά στην πόλη Χίλα, περιοχή όπου επικρατούσε σχετική ηρεμία τους τελευταίους μήνες. Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει ακόμα γνωστό ποια οργάνωση ευθύνεται για την επίθεση αυτή.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ BBC: Car bomb hits Iraq cattle market

    Είδηση: 19686

    [07] Πεδίο μάχης φυλακή στο Μεξικό

    Ειδήσεις

    Είκοσι νεκροί και πέντε τραυματίες είναι ο απολογισμός αιματηρών συμπλοκών που ξέσπασαν σε φυλακή υψίστης ασφαλείας κοντά στην πόλη Χουάρες του Μεξικού. Τα επεισόδια που σημειώθηκαν ανάμεσα σε δυο αντίπαλες ομάδες κρατουμένων πήραν μεγάλες διαστάσεις όταν μέλη της μίας ομάδας έκλεψαν τα κλειδιά σωφρονιστικού υπαλλήλου και έβγαλαν 170 κρατουμένους από τα κελιά τους. Μία εκ των δυο συμμοριών, η Αζτέκας, πιστεύεται ότι διατηρεί στενή συνεργασία με το καρτέλ της πόλης Χουάρες. Η βία στις μεξικανικές φυλακές δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο, καθώς στις περισσότερες κρατούνται υπεράριθμοι κρατούμενοι και τα μέλη αντιμαχόμενων συμμοριών προσπαθούν σχεδόν πάντοτε να αποκτήσουν τον έλεγχο. Τον Οκτώβριο, στο βορειοανατολικό διοικητικό διαμέρισμα Ταμαουλίπας, σε παρόμοια βίαια επεισόδια είχαν βρει το θάνατο 20 κρατούμενοι.

    Στις επιχειρήσεις για την επιβολή της τάξης πήραν μέρος δεκάδες άνδρες των ενόπλων δυνάμεων, μαζί με ομοσπονδιακούς αστυνομικούς ελικόπτερα και ελεύθεροι σκοπευτές που έλαβαν θέσεις στην ταράτσα του κτηρίου για να διασφαλίσουν ότι δεν θα αποδράσει κανείς.

    Η μεξικανική πόλη Χουάρες, βρίσκεται τα τελευταία χρόνια στη δίνη σοβαρών ταραχών λόγω των καρτέλ που διακινούν ναρκωτικά, γεγονός που ανησυχεί ιδιαίτερα την κυβέρνηση της χώρας και τις ΗΠΑ.

    Είδηση: 19685

    [08] Σύνοδος των ΥΠΕΞ του ΝΑΤΟ

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Οι επιχειρήσεις του ΝΑΤΟ σε Αφγανιστάν και Κόσοβο, η πλήρης αποκατάσταση των σχέσεων με τη Ρωσία, η αναδιάρθρωση της έδρας της Συμμαχίας και η διακήρυξη για τη συμμαχική ασφάλεια, είναι τα ζητήματα που θα τεθούν στη σημερινή άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου θα συμμετάσχει και η Ντόρα Μπακογιάννη.

    Στη βελγική πρωτεύουσα έφθασε και η Χίλαρι Κλίντον, που θα έχει τις πρώτες ανταλλαγές απόψεων με τους ομολόγους της του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών προκάλεσε αίσθηση δηλώνοντας ότι θέλει να θέσει σε "σοβαρό πλαίσιο" τις συνομιλίες με τη Ρωσία για την αντιπυραυλική ασπίδα και την αντιμετώπιση των απειλών από το Ιράν.

    Είδηση: 19681


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Thursday, 5 March 2009 - 9:57:23 UTC