Looking for info on Diploma validation in Greece (a.k.a. DIKATSA)? Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αλέξης Τσίπρας: Πάνω από 7% στις ευρωεκλογές
  • [02] Α. Παπαρήγα: Δριμύτατη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-Συνασπισμό

    [01] Αλέξης Τσίπρας: Πάνω από 7% στις ευρωεκλογές

    Πολιτική

    Πολύ πάνω από το 7% ποσοστό με το οποίο θα ήταν ευχαριστημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως είχε δηλώσει ο Αλέκος Αλαβάνος, βάζει τον πήχη ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία.

    Αναλαμβάνοντας προσωπικά το ρίσκο του αποτελέσματος των ευρωεκλογών τονίζει πως:

    "Εγώ δεν θα ΄μαι ευχαριστημένος ούτε με το 7%, ούτε με το 14%. Θα είμαι ευχαριστημένος μόνο αν στην επόμενη πολύ κρίσιμη αναμέτρηση των ευρωεκλογών καταγραφεί μια ριζική ανατροπή των συσχετισμών δύναμης" .

    Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κλείνει το θέμα της υποψηφιότητας του Φ. Κουβέλη στις βουλευτικές εκλογές, το οποίο προκάλεσε μεγάλη εσωκομματική αναταραχή στην Κουμουνδούρου, λέγοντας: «Δεν είμαι αφελής να μη θέλω τον Φώτη, όπως και όλα τα άξια στελέχη, σε θέση μάχης στις επόμενες εκλογές. Το καταστατικό ζήτημα δεν θα αφορά την επόμενη εκλογική μάχη».

    Αναφερόμενος στην οικονομική κρίση χαρακτηρίζει την Κομισιόν και το ecofin "Βατικανό" της οικονομικής κρίσης και προσθέτει πως εμείς δεν πρόκειται να το παίξουμε τοπικοί επίσκοποι.

    Είδηση: 20120

    [02] Α. Παπαρήγα: Δριμύτατη επίθεση σε ΣΥΡΙΖΑ-Συνασπισμό

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Για καιροσκοπισμό και σοσιαλδημοκρατικές χρεοκοπημένες αντιλήψεις που καλλιεργεί, κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Αλέκα Παπαρήγα με συνέντευξη της στην Καθημερινή της Κυριακής, υπογραμμίζοντας ότι : «Χθες ψήφιζε με φανατισμό το Μάαστριχτ, στήριζε την ΟΝΕ και κατήγγειλε το ΚΚΕ ως αναχρονιστικό, επειδή αντιπαλεύεται τον «ευρωμονόδρομο». Τώρα που δεν κρύβεται η αντιδραστικότητα αυτού του δρόμου, ισχυρίζονται ότι μπορεί να αλλάξει η Ε.Ε. να αποκτήσει φιλεργατικό πρόσωπο».

    Η Αλέκα Παπαρήγα διευκρίνισε τι εννοούσε όταν μίλησε για το χάϊδεμα των κουκουλοφόρων από τον ΣΥΡΙΖΑ (σημειώνοντας ότι δεν εννοούσε τίποτα περισσότερο από αυτό που έκαναν με δηλώσεις τους τα ηγετικά στελέχη του ΣΥΝ και του ΣΥΡΙΖΑ, ) τονίζοντας χαρακτηριστικά:

    "Θυμηθείτε με τι ευκολία υιοθετούσαν και αναπαρήγαγαν τα πρωτοσέλιδα εφημερίδων που μιλούσαν για «πύρινη εξέγερση» και «εφόδους της νεολαίας στα αστυνομικά τμήματα», ταυτίζοντας έτσι τη σχεδιαζόμενη δράση μερικών εκατοντάδων κουκουλοφόρων με μολότωφ, με τις δεκάδες χιλιάδες μαθητές, φοιτητές, εργαζομένους που βγήκαν στους δρόμους και οργανωμένα και αυθόρμητα, για να διαμαρτυρηθούν για τη δολοφονία του 15χρονου, αλλά και για τα οξυμένα προβλήματα που αντιμετωπίζουν."

    Η Αλέκα Παπαρήγα εκτιμά ότι η οικονομική κρίση θα είναι οξύτατη για την Ελλάδα προσθέτοντας ότι είμαστε ακόμα στην αρχή. Η κρίση όπως λέει είναι του καπιταλισμού και δεν είναι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία.

    Σε ότι αφορά την τυχόν όπως αναφέρει, κατάρρευση των οικονομιών της ΝΑ Ευρώπης σημειώνει: "Πρέπει να απολογηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ που έκαναν σημαία την εξωστρέφεια της οικονομίας, την αναβάθμιση της Ελλάδος στην περιοχή και άλλα".

    Για την επανεκλογή της στην θέση της γ.γ του ΚΚΕ τονίζει ότι αυτό που την απασχολεί είναι να ανταποκριθεί στην ευθύνη που της ανέθεσε η Κ.Ε. του ΚΚΕ, προσθέτοντας ότι οι απαιτήσεις δεν είναι ίδιες με χθες.

    Είδηση: 20119


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 March 2009 - 9:56:06 UTC