Read the CSCE Charter for a New Europe (Paris, 21 November 1990) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 18 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-03-15

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Αντιπαράθεση κορυφής
  • [02] Ομιλία Γ. Παπανδρέου: Είναι ώρα να αλλάξει πορεία η χώρα
  • [03] Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι
  • [04] Όχι στη συνεργασία με το ΛΑ.ΟΣ
  • [05] Πακιστάν: Μεγάλη πολιτική αναταραχή
  • [06] ΟΝΝΕΔ: 35 χρόνια από την ίδρυση της

    [01] Αντιπαράθεση κορυφής

    Πολιτική

    Κόντρα κορυφής με φόντο την Οικονομία διαμορφώνεται στο πολιτικό σκηνικό μετά τις περιοδείες του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο και του Γιώργου Παπανδρέου στη Βέροια. Ο Κώστας Καραμανλής επανέλαβε τη θέση του για συναίνεση των πολιτικών δυνάμεων για την έξοδο από την κρίση ενώ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι ήλθε η ώρα για αλλαγή πολιτικής πορείας στον τόπο.

    Αντιπαράθεσης συνέχεια Συνέχεια στην αντιπαράθεση κορυφής έδωσαν Κώστας Καραμανλής και Γιώργος Παπανδρέου. Την ώρα που ο πρωθυπουργός ζητούσε από το Αγρίνιο εθνική συνεννόηση για την αντιμετώπιση της κρίσης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ από τη Βέροια έθετε θέμα αλλαγής πορείας.

    "Οι μήνες που έρχονται είναι και κρίσιμοι και δύσκολοι. Η διεθνής συγκυρία απαιτεί από όλους μας να επιδοθούμε σε άμιλλα ωριμότητας και υπευθυνότητας. Οι στόχοι είναι κοινοί. Αποβλέπουν στο καλό του τόπου. Υποχρέωσή μας είναι να το αποδεικνύουμε καθημερινά. Με πράξεις ευθύνης. Με διάθεση συνεννόησης. Με συναίσθηση του εθνικού μας χρέους" ανέφερε ο πρωθυπουργός μιλώντας για εθνική πρόκληση.

    "Έχουμε μπει ανοχύρωτοι στην κρίση με ευθύνη της κυβέρνησης και δεν υπάρχει άλλος χρόνος για χάσιμο" τόνισε από την πλευρά του ο Γιώργος Παπανδρέου και ανέπτυξε τους πέντε εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ για την έξοδο από την κρίση.

    Απευθυνόμενος δε, προς την κυβέρνηση την κάλεσε να κάνει τόπο για να περάσει η Ελλάδα.

    Για το ζήτημα της κρίσης, επίθεση στο ΠΑΣΟΚ, εξαπέλυσε η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας από το βήμα της ΝΟΔΕ Πέλλας.

    "Δεν έχουν τίποτα να πουν για την αντιμετώπιση της κρίσης. Δεν έχουν τίποτα να πουν για την στήριξη των συμπολιτών μας που πλήττονται. Μόνο ζητούν εκλογές" ανέφερε η Ντόρα Μπακογιάννη καταλογίζοντας στο ΠΑΣΟΚ αδυναμία να αρθρώσει αξιόπιστη πολιτική πρόταση για τον τόπο.

    Δηλώσεις ΚΚΕ - ΣΥΝ - ΛΑ.ΟΣ

    "Η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει ότι η πολιτική του είναι το ίδιο επικίνδυνη για το λαό όσο και αυτή της ΝΔ, ανέφερε από την πλευρά του το ΚΚΕ, σχολιάζοντας τα όσα είπε ο Γ. Παπανδρέου.

    "Με κούφιες διακηρύξεις, η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ προσπαθεί να κρύψει ότι η πολιτική του είναι το ίδιο επικίνδυνη για το λαό όσο και αυτή της ΝΔ. Και οι δυο έχουν τον ίδιο οδηγό: Τις ανάγκες της πλουτοκρατίας που εκφράζει με αντιδραστικές κατευθύνσεις η ΕΕ" σημειώνεται στην ανακοίνωση του.

    Την ίδια ώρα, ευκαιρία να καταγραφεί στις κάλπες η δυσαρέσκεια απέναντι στο πολιτικό σύστημα και στα δύο κόμματα που οδήγησαν στην σημερινή κρίση, χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές του Ιουνίου, ο πρόεδρος του ΣΥΝ, Αλέξης Τσίπρας,

    Σε δηλώσεις που έκανε από τη Θεσσαλονίκη έθεσε το δίλημμα "αλλαγή σελίδας ή μία από τα ίδια".

    «Είναι μία σημαντική ευκαιρία διότι το δίλημμα που έχουμε μπροστά μας είναι ή μία από τα ίδια ή αλλαγή σελίδας. Ή επιβεβαίωση των δύο κομμάτων που με την πολιτική τους δημιούργησαν την κρίση ή φυγή προς τα μπρος και στροφή στα αριστερά» είπε χαρακτηριστικά

    Σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Κυριάκος Βελόπουλος, υπογράμμισε ότι ο Γιώργος Παπανδρέου επιβεβαιώνει πως κουβαλά τις αμαρτίες του παρελθόντος.

    «Στην ομιλία του κ. Παπανδρέου ξεχείλισε ο λαϊκισμός και η υποκρισία και περίσσεψε η πείνα για την εξουσία. Ο ίδιος στην ομιλία του είπε ότι, πρέπει να πληρώσουν οι πλούσιοι για την οικονομική κρίση, ξεκαθαρίζοντας όμως πως εννοεί τους πλούσιους της τελευταίας πενταετίας. Δηλαδή οι πλούσιοι της τελευταίας 20ετίας δεν πρέπει να πληρώσουν; " σχολίασε.

    Πηγή: ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Κ. Καραμανλής: Εγρήγορση και υπευθυνότητα Ομιλία Γ. Παπανδρέου: Χορός δημοσκοπήσεων από τις Κυριακάτικες εφημερίδες Όχι στη συνεργασία με το ΛΑ.ΟΣ

    Είδηση: 20128

    [02] Ομιλία Γ. Παπανδρέου: Είναι ώρα να αλλάξει πορεία η χώρα

    Πολιτική

    «Τώρα είναι η ώρα να αλλάξει πορεία η χώρα» τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου κατά την ομιλία του σε πολιτική συγκέντρωση στο δημοτικό γυμναστήριο της Βέροιας: «Ας δώσουμε το λόγο στον ελληνικό λαό για να αποφασίσει: ΠΑΣΟΚ ή ΝΔ; Έξοδο από την κρίση ή χρεοκοπία; Αξιοπρεπή διαβίωση ή φτώχεια; Ασφάλεια ή ανασφάλεια; Δουλειά ή ανεργία; Με τους τραπεζίτες ή με τους πολίτες; Κοινωνική ευαισθησία ή αναλγησία;»

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι υπάρχει άλλος δρόμος, και ο λαός με την ψήφο του θα διαλέξει το ΠΑΣΟΚ για ένα κράτος-έγνοια για τον πολίτη, για μια κοινωνία με επίκεντρο τον άνθρωπο.

    Η Ελλάδα βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και αυτό που κρίνεται είναι αν θα συνεχίσει στον ίδιο καταστροφικό κατήφορο ή θα αλλάξει πορεία είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ενώ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι η πολιτική της προκαλεί την ανασφάλεια, που «γίνεται θηλιά στο λαιμό κάθε Έλληνα». Οι ληστείες έγιναν ρουτίνα, τα όπλα και οι πυροβολισμοί συχνό φαινόμενο και οι αποδράσεις διεθνές ανέκδοτο. Το κράτος καταρρέει και επικρατεί ανομία, παρατήρησε.

    Για την κυβέρνηση είπε ότι δεν μπορεί να εγγυηθεί την ισότιμη συμμετοχή της χώρας στις διεθνείς εξελίξεις, ότι ανέχεται τις τουρκικές προκλήσεις στο Αιγαίο και ότι ταλαντεύεται συνεχώς σαν εκκρεμές ανάμεσα στην υποχώρηση και στον τυχοδιωκτισμό.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ παρουσίασε τις προτάσεις του Κινήματος για τα αγροτικά ζητήματα και είπε πως το ΠΑΣΟΚ είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση για τα προβλήματα που έρχονται αλλά αυτή εκώφευσε.

    Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα κοινωνικής πολιτικής επισήμανε ότι δεν μπορούμε σήμερα να ζητάμε θυσίες από τον συνταξιούχο των 600 ευρώ και από το μισθωτό των 1.500 ευρώ.

    Τώρα, είναι καιρός να συμβάλλουν ισότιμα και οι άλλοι, οι λίγοι, οι πλούσιοι και οι ισχυροί, οι ευνοημένοι της τελευταίας πενταετίας. Για το ΠΑΣΟΚ το κοινωνικό κράτος δεν είναι φιλανθρωπία είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Στιγμάτισε επίσης τα κρούσματα διαφθοράς και αδιαφάνειας στο δημόσιο βίο σημειώνοντας ότι σήμερα βιώνουμε ένα κράτος της αναξιοκρατίας, της διαφθοράς και της αναποτελεσματικότητας το οποίο είναι αιχμάλωτο μεγάλων συμφερόντων.

    Ο κ. Παπανδρέου απάντησε στο ερώτημα που τίθεται αν μπορεί να πετύχει το ΠΑΣΟΚ, λέγοντας «ναι, μπορούμε και θα κριθούμε στην πράξη. Τώρα είναι η ώρα να βοηθήσουμε τον αδύναμο». Κάλεσε τους Έλληνες να ενώσουν τις δυνάμεις τους γύρω από μια εθνική, κοινωνική συμφωνία. Ένα σύμφωνο εμπιστοσύνης για μια νέα πορεία της χώρας που θα βγάλει τον άνεργο από το περιθώριο και το φτωχό από τη φτώχεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε στα προβλήματα της Βέροιας και γενικότερα του νομού Ημαθίας και κατηγόρησε την κυβέρνηση για αδιαφορία και πλήρη εγκατάλειψη της περιοχής.

    Απέναντι σε αυτή την τακτική ο κ. Παπανδρέου, πρότεινε την «πράσινη ανάπτυξη» με ένα νέο αναπτυξιακό μοντέλο που θα αξιοποιεί όλες τις δυνάμεις και τις δυνατότητες της περιφέρειας.

    Ειδικότερα για τους αγρότες, είπε ότι έχουν ανάγκη από τα άμεσα μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα στηρίξουν το εισόδημά τους. Στο έλλειμμα αναπτυξιακής στρατηγικής της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ απαντά με προτάσεις για ένα νέο πρότυπο βιώσιμης και ισόρροπης ανάπτυξης. Το ΠΑΣΟΚ θα ενισχύσει την περιοχή της Ημαθίας με την επέκταση του νοσοκομείου της Βέροιας, την ολοκλήρωση του οδικού άξονα Βέροιας-Νάουσας-Έδεσσας, την υλοποίηση του προαστιακού σιδηροδρόμου που θα ενώνει τη Θεσσαλονίκη με τις πόλεις της Ημαθίας και της Πέλλας και με τη λειτουργία εμπορικού αεροδρομίου στην Αλεξάνδρεια, είπε ο κ. Παπανδρέου.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δεσμεύτηκε επίσης για ποιοτική και δωρεάν παιδεία για όλους, επαναφορά του ολοήμερου σχολείου και χρηματοδότηση της παιδείας με το 5% του ΑΕΠ.

    Αναφερόμενος στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου είπε ότι στην Ευρωπαϊκή Ένωση χρειάζονται θεσμικές αλλαγές για να μπορούν τα κράτη-μέλη να συμβάλλουν στην αναπτυξιακή ανάκαμψη με δημόσιες επενδύσεις που δεν θα επιβαρύνουν το έλλειμμά τους.

    Η κρίση ανέδειξε και τα προβλήματα της σημερινής Ευρώπης, η οποία δεν μπορεί να είναι μόνο Ευρώπη της αγοράς και του ενιαίου νομίσματος. Παλεύουμε είπε, για μια Ευρώπη με στόχους και πολιτικές που προωθούν ένα ανθρώπινο μοντέλο, ένα αναπτυξιακό πρότυπο που επενδύει στη γνώση και την καινοτομία. Μια Ευρώπη που δίνει λόγο στους πολίτες της.

    Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, η Ελλάδα θα έπρεπε να διαθέσει κονδύλια και να αυξήσει τον κοινοτικό προϋπολογισμό για τις βαλκανικές οικονομίες. Και δεσμεύτηκε ότι το ΠΑΣΟΚ όταν γίνει κυβέρνηση, θα το κάνει πράξη.

    Ο κ. Παπανδρέου απευθύνθηκε στην κυβέρνηση με τη φράση «κάντε τόπο να περάσει η Ελλάδα». Όταν από το ακροατήριο φώναξαν το σύνθημα «κάτω η χούντα του Καραμανλή», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απάντησε: «Δεν είναι χούντα, πήρε εντολή από τον ελληνικό λαό αλλά πρόδωσε αυτή την εντολή, γι' αυτό χρειάζεται αλλαγή πορείας».

    Το απόγευμα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναχωρεί για την Φραγκφούρτη. Θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας κ. Ζαν Κλον Τρισέ και τον αντιπρόεδρο Λουκά Παπαδήμα, με τους οποίους θα συζητήσει την οικονομική κρίση και τα περιθώρια της Ε.Ε. για την έξοδο απ΄ αυτή.

    Η προσέγγιση Παπανδρέου - Σημίτη

    Στο μεταξύ, θετικές είναι, οι αντιδράσεις στελεχών του ΠΑΣΟΚ στην προσέγγιση Παπανδρέου-Σημίτη, όπως καταγράφονται στον κυριακάτικο Τύπο.

    "Ο κ. Σημίτης αποτελεί κεφάλαιο για τον τόπο", τονίζει ο γραμματέας του κόμματος Γιάννης Ραγκούσης.

    Την ικανοποίησή του γιατί κλείνει αυτό το θέμα εκφράζει ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ ο Ανδρέας Λοβέρδος αναφέρει ότι ο Κώστας Σημίτης συμβολίζει την κυβερνητική πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

    Παράλληλα, στη δημοσκόπηση της Focus και στο ερώτημα αν το ΠΑΣΟΚ θα ωφεληθεί από την προσέγγιση Παπανδρέου-Σημίτη, το 46,7% απαντά θετικά και το 25,7% αρνητικά

    Είδηση: 20123

    [03] Σοβαρά επεισόδια στο Παρίσι

    Επεισόδια μεταξύ νεαρών και αστυνομικών σημειώθηκαν λίγο μετά τις οκτώ το βράδυ του Σαββάτου, στο προάστιο Μιρό του Παρισιού. Είκοσι τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν στη διάρκεια των συγκρούσεων ενώ πραγματοποιήθηκαν και οκτώ συλλήψεις,. Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ένας 15χρονος. Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες οι νεαροί επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με μολότωφ, πέτρες και άλλα αντικείμενα.

    Ανησυχία για την έκρηξη βίας

    Αφορμή των επεισοδίων ήταν o θάνατος ενός νεαρού από πυρά αστυνομικών στις 8 Μαρτίου.

    Την περασμένη εβδομάδα ο πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί ζήτησε από την υπουργό Εσωτερικών Μισέλ Αλιό-Μαρί να παρουσιάσει συγκεκριμένο "σχέδιο δράσης" προκειμένου να αντιμετωπιστεί η έκρηξη βίας, από συμμορίες νεαρών στη γαλλική πρωτεύουσα.

    Είδηση: 20127

    [04] Όχι στη συνεργασία με το ΛΑ.ΟΣ

    Με κατηγορηματικό τρόπο όλα τα κυβερνητικά στελέχη αποκλείουν οποιοδήποτε ενδεχόμενο η Νέα Δημοκρατία να συνεργαστεί προεκλογικά ή μετεκλογικά με τον Λαϊκό Ορθόδοξο Συναγερμό. Τα σενάρια εκλογικής συνεργασίας πυροδοτούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν αδύνατο το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης όταν γίνουν εκλογές. Την ίδια ώρα, με φόντο τις συνεργασίες, διαστάσεις προσωπικής κόντρας λαμβάνει η διαμάχη της Ντόρας Μπακογιάννη με τον Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Διαμάχη Μπακογιάννη - Καρατζαφέρη Σενάρια εκλογικής συνεργασίας πυροδοτούν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις που εμφανίζουν αδύνατο το σχηματισμό αυτοδύναμης κυβέρνησης όταν γίνουν εκλογές.

    Στην έρευνα της FOCUS, για τη Real News, το 42,5% υποστηρίζει ότι ενδεχόμενη συνεργασία ΝΔ-ΛΑΟΣ θα απομακρύνει το κυβερνών κόμμα από τους ψηφοφόρους του μεσαίου χώρου και το 38,7% δηλώνει ότι θα συσπειρώσει την κεντροδεξιά.

    Η κυβέρνηση πάντως απορρίπτει τα σενάρια συνεργασίας με το ΛΑΟΣ, με την Ντόρα Μπακογιάννη να εξαπολύει σφοδρή επίθεση στον Γιώργο Καρατζαφέρη.

    Η υπουργός Εξωτερικών καταλογίζει μέσω της REAL NEWS διγλωσσία και ανευθυνότητα στον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει ενδεχόμενο καμιάς συνεργασίας με το κόμμα του.

    Σημειώνει ακόμα, ότι οι εκλογές δεν είναι λύση και πως δεν τίθεται θέμα ηγεσίας στη ΝΔ.

    Ανάλογες δηλώσεις έκανε και το Σάββατο από τη Θεσσαλονίκη η κα.Μπακογιάννη, στις οποίες απάντησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ λέγοντας ότι δείχνει ενοχλημένη για την ανταπόκρισή του στο κάλεσμα του πρωθυπουργού και ότι η αναστολή των εκλογών της χαλάει τα σχέδια.

    Η ανταπόκριση του προέδρου του ΛΑΟΣ στην πρόσκληση του πρωθυπουργού για συναίνεση δεν έχει σχέση με συνεργασίες ή εκλογικές συγκλίσεις, επισήμανε από την πλευρά του ο υφυπουργός Εσωτερικών Κώστας Γκιουλέκας.

    Η κυβέρνηση δεν έχει ανάγκη από συνεργασίες ανέφερε ο Δημ. Αβραμόπουλος ενώ για το ίδιο θέμα ο Αρης Σπηλιωτόπουλος δήλωσε στον Ελεύθερο Τύπο, ότι η ΝΔ έχει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία και δεν χρειάζεται καμία συνεργασία,

    Η μετακίνηση της ΝΔ προς τα δεξιά θα ήταν πολιτική αυτοκτονία, τονίζει στην "Αυγή" η Μαριέττα Γιαννάκου.

    Όσον αφορά στα σενάρια πρόωρων εκλογών, μιλώντας στην Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία ο Νίκος Δένδιας σημειώνει:

    "Η κυβέρνηση έχει σοβαρά ζητήματα να ασχοληθεί αντί των "προγνώσεων" για το πότε θα γίνουν οι εκλογές".

    Πηγές : ΝΕΤ - ΝΕΤ 105,8

    Είδηση: 20126

    [05] Πακιστάν: Μεγάλη πολιτική αναταραχή

    Ειδήσεις

    Ο πρώην πρωθυπουργός του Πακιστάν και ηγέτης της αντιπολίτευσης Ναουάζ Σαρίφ μίλησε σήμερα ενώπιον πλήθους που συγκεντρώθηκε έξω από την κατοικία του στη Λαχόρη για να χαρακτηρίσει "παράνομη" την εντολή να τεθεί σε κατ΄ οίκον περιορισμό, τονίζοντας ότι η χώρα έχει μετατραπεί σε "αστυνομικό κράτος".

    "Βλέπετε ότι ολόκληρη η χώρα έχει γίνει ένα αστυνομικό κράτος. Έχουν αποκλείσει όλους τους δρόμους, χρησιμοποιούν κάθε είδος άνομων μεθόδων", είπε ο Σαρίφ.

    "Δεν μπορούμε να δεχτούμε την απόφαση αυτή. Η κράτηση σε κατ' οίκον περιορισμό είναι παράνομη και ανήθικη. Όλες οι αποφάσεις αυτές αντιβαίνουν στο Σύνταγμα", τόνισε.

    Λίγο νωρίτερα συγκρούσεις ξέσπασαν στη Λαχόρη (ανατολικό Πακιστάν) και η αστυνομία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας κατά της κυβέρνησης Ζαρντάρι και μετά την έκδοση εντολής κράτησης σε κατ΄ οίκον περιορισμό του ηγέτη της αντιπολίτευσης.

    Δέκα άτομα συνελήφθησαν, ενώ οι περισσότεροι από τους περίπου 250 διαδηλωτές σκορπίστηκαν στους γειτονικούς δρόμους, σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου.

    "Δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν να παραβιάσει την απαγόρευση του συναθροίζεσθαι ή να επιτεθεί στην αστυνομία", είπε ο Τζαμπάρ Αχμεντ, εκπρόσωπος της αστυνομίας.

    Οι διαδηλωτές ήταν κυρίως μέλη της Μουσουλμανικής Ένωσης του Πακιστάν-Ναουάζ (PML-N), πρώτο κόμμα της αντιπολίτευσης και του Τζαμάατ-ι-Ισλάμι, μεγάλο ισλαμιστικό κόμμα και βασικό κόμμα της αντιπολίτευσης.

    Τουλάχιστον 500 διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί νωρίς το πρωί έξω από την κατοικία του Σαρίφ φωνάζοντας "θάνατος στον Ζαρντάρι", "ζήτω ο Σαρίφ", κρατώντας σημαίες του κόμματος του Σαρίφ και φωτογραφίες του.

    Είδηση: 20122

    [06] ΟΝΝΕΔ: 35 χρόνια από την ίδρυση της

    Με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 35 χρόνων από την ίδρυση της ΟΝΝΕΔ, η νεολαία της ΝΔ διοργανώνει σειρά περιφερειακών διασκέψεων με θεματικές ενότητες, σε πολλές περιοχές της χώρας, για διάλογο σε όλα τα σύγχρονα θέματα, προκειμένου να συμβάλει, όπως αναφέρει, στην διέξοδο από την κρίση.

    Οι διασκέψεις θα καταλήξουν σε μία εθνική συνδιάσκεψη, με στόχους: τον επαναπροσδιορισμό των αξιών που αναπόφευκτα αλλοιώθηκαν ή άλλαξαν στο πέρασμα του χρόνου, την αμφισβήτηση σε ότι δεν ταιριάζει με τα όνειρα της νέας γενιάς, την επένδυση σε ότι ενώνει τους νέους ανθρώπους και την ανάδειξη των πολιτικών που θα χαράξουν το μέλλον τους.

    «Μέσα από τις περιφερειακές διασκέψεις αλλά και την εθνική μας συνδιάσκεψη, αναφέρουν, θέλουμε να στείλουμε ηχηρά μηνύματα για τις αξίες, τις αγωνίες και τους αγώνες μας. Όπου υπάρχει Ελλάδα εμείς θα διεκδικούμε το καλύτερο, θα προσπαθούμε γι' αυτό, θα συμμετέχουμε στην κατάκτησή του, στην διεκδίκηση του αυτονόητου δικαιώματος να έχει ο καθένας που ζει στον τόπο μας την ευκαιρία να πετύχει, να βρίσκει δουλειά, να δημιουργεί. Αυτή είναι η απώτερη αποστολή της πολιτικής και η πεμπτουσία της πολιτικής μας αντίληψης».

    Οι περιφερειακές διασκέψεις, που ξεκίνησαν χθες από το Αγρίνιο, με ομιλία του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή και το Ναύπλιο, συνεχίζονται σήμερα στην Πρέβεζα με θέμα «Περιβάλλον - Αειφόρος Ανάπτυξη - Οικολογία - Αστικό Περιβάλλον», το Σάββατο 21 Μαρτίου στις Σέρρες με θέμα «Περιφερειακή Ανάπτυξη - Αγροτική Ανάπτυξη», την Κυριακή 22 Μαρτίου στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Νέοι εργαζόμενοι -εργασιακές σχέσεις», το Σάββατο 28 Μαρτίου στο Ηράκλειο Κρήτης με θέμα «Νέες Τεχνολογίες και Έρευνα», το Σάββατο 4 Απριλίου στο Βόλο με θέμα «Πολιτισμός - Αθλητισμός» και το Σάββατο 11 Απριλίου στην Τρίπολη με θέμα «Επιχειρηματικότητα - Ανταγωνιστικότητα - Καινοτομία».

    Ομιλία του προεδρου της ΟΝΝΕΔ

    Μιλώντας παρουσία του πρωθυπουργού Κ. Καραμανλή, ο οποίος χαιρέτησε τη διάσκεψη, ο κ. Παπανικολάου σημείωσε ότι το υπουργείο Περιβάλλοντος δεν είναι απαραίτητο μόνο για να αναβαθμιστούν οι σχετικές διοικητικές δομές, αλλά κυρίως για να γίνει συνείδηση η έμφαση και η προτεραιότητα που πρέπει να αποδίδεται σε αυτά τα θέματα.

    Ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ζήτησε επίσης διεύρυνση της χρήσης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, αφού ο τόπος μας προσφέρεται γι' αυτό για τον ιδιαίτερο φυσικό του πλούτο.

    Μέσα από τις πολιτικές για το περιβάλλον, τόνισε ο κ. Παπανικολάου, ενισχύεται η ανάπτυξη, μπορούν να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, νέες ευκαιρίες για τους νέους, και πρόσθεσε: "Η βιώσιμη ανάπτυξη δεν έχει χρώμα. Δεν είναι μπλε, πράσινη ή κόκκινη. Είναι πάνω απ' όλα σεβασμός στον άνθρωπο και τις ιδιαιτερότητες του ελληνικού τοπίου. Εμείς μικροκομματικά παιχνίδια με το περιβάλλον δεν παίζουμε".

    Αναφερόμενος στην διοργάνωση των διασκέψεων υπογράμμισε ότι εκτός από το περιβάλλον, που αποτελεί προτεραιότητα, θα περιλαμβάνουν θέματα παιδείας, πολιτισμού, εργασίας, υγείας, διεθνών σχέσεων και νέων τεχνολογιών, ενώ μίλησε για την ανάγκη ενημέρωσης, συμμετοχής και δράσης των πολιτών και κυρίως των νέων, στέλνοντας -όπως είπε- ένα ευρύτερο μήνυμα: "Πρέπει να αρχίσουμε να ζούμε προς όφελος των επόμενων γενεών. Αυτό σημαίνει υπευθυνότητα και ευσυνειδησία".

    Είδηση: 20121


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 15 March 2009 - 17:57:07 UTC