Browse through our Interesting Nodes of Newsletters & Journals on Hellenic Issues Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κεφαλονιά: 21χρονη κατήγγειλε τον 14ετή βιασμό από τον πατέρα της
  • [02] Στο Ισραήλ ο Πάπας Βενέδικτος
  • [03] Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Γ.Παπανδρέου
  • [04] Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ έρχεται να μας μαγέψει
  • [05] ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου
  • [06] Siemens: Προθεσμία έως 20/5 για τις απολογίες
  • [07] Σρι Λάνκα: 100 παιδιά μεταξύ των νεκρών αμάχων Ταμίλ
  • [08] Πακιστάν: Έξι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας
  • [09] Ασία: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου
  • [10] Ξεπέρασαν τα 4000 τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [11] Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μ.Ανατολή προωθούν οι ΗΠΑ
  • [12] Σαρκοζί: Θησαυρός η γαλλογερμανική φιλία
  • [13] Συρία: Συνελήφθησαν δυο Βρετανοί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

    [01] Κεφαλονιά: 21χρονη κατήγγειλε τον 14ετή βιασμό από τον πατέρα της

    Κοινωνία

    Σοκ έχει προκαλέσει στην Κεφαλονιά η καταγγελία μιας 21χρονης κοπέλας, ότι ο πατέρας της, ασελγούσε σε βάρος της για 14 ολόκληρα χρόνια, από την ηλικία των 7 ετών. Σε βάρος του φερόμενου ως δράστη σχηματίστηκε δικογραφία ,ενώ η ανακρίτρια εξέδωσε ένταλμα προσωρινής κράτησης του.

    Είδηση: 22134

    [02] Στο Ισραήλ ο Πάπας Βενέδικτος

    Ειδήσεις

    Στο Ισραήλ, βρίσκεται από σήμερα ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος, δεύτερο σταθμό μετά το Αμάν της Ιορδανίας, της περιοδείας του στη Μέση Ανατολή. Στο πλαίσιο της πενθήμερης επίσημης επίσκεψης του, ο Ποντίφικας θα επισκεφθεί την Ιερουσαλήμ, τη Ναζαρέτ και τη Βηθλεέμ ενώ αργότερα σήμερα θα επισκεφθεί και το μουσείο Ολοκαυτώματος. Τον Πάπα Βενέδικτο, υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο Μπεν Γκουριόν του Τελ Αβίβ, ο Πρόεδρος Σίμον Πέρες και ο πρωθυπουργός Μπενζαμίν Νετανιάχου.

    Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας

    Τα μέτρα των ισραηλινών αρχών για την επίσκεψη του Ποντίφικα είναι δρακόντεια.

    Νωρίτερα, η ισραηλινή αστυνομία έκλεισε το παλαιστινιακό κέντρο Τύπου στην ανατολική Ιερουσαλήμ, ενώ απαγόρευσε κάθε επίσημη παλαιστινιακή δραστηριότητα.

    Στα εγκαίνια του κέντρου Τύπου, που έγιναν χθες ο διευθυντής του γραφείου του Προέδρου Αμπάς, Ραφίκ Αλ Σουσείν, κάλεσε τον Πάπα να συνεργασθεί με τους Παλαιστινίους για να τερματισθεί η κατοχή της ανατολικής Ιερουσαλήμ.

    Το Ισραήλ, είναι ο δεύτερος σταθμός της περιοδείας του Πάπα Βενέδικτου στη Μέση Ανατολή. Προηγήθηκε τριήμερη επίσκεψη του στην Ιορδανία κατά την οποία επανέλαβε την έκκλησή του για θρησκευτική ανοχή ανάμεσα σε Χριστιανούς και Μουσουλμάνους.

    Πηγή: CNN - BBC - ΑΠΕ

    Είδηση: 22133

    [03] Στη γενική συνέλευση του ΣΕΒ ο Γ.Παπανδρέου

    Ειδήσεις

    Διαρθρωτικά μέτρα για την παιδεία, τη λειτουργία του κράτους, και για την οικονομία αναμένεται να ζητήσουν σήμερα Δευτέρα οι εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου από την Κυβέρνηση, στην Ετήσια Γενική Συνέλευση του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών. Στην πρωινή συνεδρίαση, στις 12.30, θα μιλήσει ο Γιώργος Παπανδρέου. Το απόγευμα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια θα απευθύνει χαιρετισμό ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής. Κεντρικοί ομιλητές θα είναι ο υπουργός Οικονομίας Γιάννης Παπαθανασίου και ο πρόεδρος του ΣΕΒ Νίκος Δασκαλόπουλος.

    Είδηση: 22130

    [04] Ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ έρχεται να μας μαγέψει

    Ειδήσεις

    Η ευχάριστη πολιτιστική είδηση του μήνα που διανύουμε είναι η ανακοίνωση δυο συναυλιών που θα δώσει στη χώρα μας ο τουρκικής καταγωγής καλλιτέχνης Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ, ένας από τους μεγαλύτερους πρεσβευτές της ανατολίτικης μουσικής. Μια στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη την Πέμπτη 28 Μαΐου και δυο μέρες μετά στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το Σάββατο 30 Μαΐου. Χαρισματικός οργανοπαίκτης, βιρτουόζος στο νέι, τον ζουρνά, τον μπαγλαμά και τα κρουστά, με την υπέροχη μεθυστική φωνή του συγκινεί και χαρίζει πάντα αξέχαστες εμπειρίες στο κοινό που παρακολουθεί τις συναυλίες του.

    Γνωστός στο ελληνικό κοινό περισσότερο από τη συνεργασία του με τον Μιχάλη Νικολούδη και τη Γλυκερία, τις εμφανίσεις του στο "Χάραμα" το 2002, τη συμμετοχή του στο Samothraki World Music Festival όσο και στο 1ο Mama Africa Art Festival το 2006, ο Ομάρ Φαρούκ Τεκμπιλέκ έρχεται για ακόμη μια φορά μαζί με την Νέα Συμφωνική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης, υπό την διεύθυνση του Καμπάνη Σαμαρά, να μας παρουσιάσει την μουσική Sufi και να μας παρασύρει στα ονειρικά μουσικά του μονοπάτια. Τη συναυλία πλαισιώνουν οι Περιστρεφόμενοι Δερβίσηδες -βασικό κομμάτι της φιλοσοφίας των Sufi, των τραγουδιών-προσευχών.

    Η μουσική του υπερβαίνει τα πολιτικά σύνορα, ενώ διατηρεί τις ευαισθησίες της παράδοσης, με έναν τρόπο που μόνο λίγοι καλλιτέχνες μπορούν να πετύχουν! Μια μουσική, όπου συγχωνεύονται οι ήχοι της παράδοσης με τους σύγχρονους, συνδυάζοντας το μυστικισμό, τον έρωτα και την φαντασία. Μια μουσική που, όπως λέει ο ίδιος, συμβολίζει τη διαφορετικότητα μέσα από την ολότητα!

    Σε αυτές τις συναυλίες, ο Ομάρ θα παρουσιάσει την προσωπική του φιλοσοφία, που τον καθοδήγησε σωστά και του προσέφερε στήριγμα μέσα στη δίνη που διαμόρφωσαν όλες οι θρησκευτικές και πολιτικές εξουσίες. Θα δώσει έμφαση στην μυστικιστική κυρίως πλευρά του, γιατί όπως λέει ο ίδιος: "Η μουσική και ο σουφισμός είναι συνυφασμένα για μένα. το να παίζω μουσική είναι σαν να προσεύχομαι".

    ΑΘΗΝΑ Τιμές εισιτηρίων: Γ ζώνη: 25 ευρώ, Β ζώνη: 45 ευρώ, Α ζώνη: 65 ευρώ,VIP: 90 ευρώ

    Προπώληση στα ταμεία του Μεγάρου, τηλεφωνικά στο 210-7282333 και στο www.megaron.gr

    ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Άνω διάζωμα: 30 ευρώ, Κάτω διάζωμα: 35 ευρώ, VIP: 45 ευρώ

    Είδηση: 22135

    [05] ΣΥΡΙΖΑ: Σήμερα η παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου

    Συντάχθηκε απο τον/την Αννίτα Πασχαλινού

    Το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις εκλογές της 7ης Ιουνίου, παρουσιάζουν σήμερα το πρωί ο Πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας και ο συντονιστής της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Θεωνάς. Στη συνέντευξη Τύπου θα παρευρίσκονται και οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές Νίκος Χουντής, Ελένη Σωτηρίου και Δημήτρης Παπαδημούλης. Το απόγευμα, ο Αλέξης Τσίπρας θα μιλήσει σε προεκλογική συγκέντρωση του Συνασπισμού στην Πλατεία Κοραή, στον Πειραιά. Χαιρετισμό θα απευθύνουν οι υποψήφιοι Ευρωβουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Ν. Χουντής, Ελένη Σωτηρίου και Δημήτρης Παπαδημούλης.

    Είδηση: 22131

    [06] Siemens: Προθεσμία έως 20/5 για τις απολογίες

    Ελλάδα -

    Πολιτική

    Στις 20 Μαΐου θα απολογηθούν τελικά οι επτά πρώτοι κατηγορούμενοι, που έχουν λάβει κλήση από τον 4ο ειδικό ανακριτή Νίκο Ζαγοριανό. Σήμερα Δευτέρα, ο ανακριτής έκανε τελικά δεκτό το αίτημά τους για μεγαλύτερη προθεσμία.

    Είδηση: 22132

    [07] Σρι Λάνκα: 100 παιδιά μεταξύ των νεκρών αμάχων Ταμίλ

    Ειδήσεις

    Περισσότερα από εκατό παιδιά είναι ανάμεσα στους αμάχους Ταμίλ, που έχασαν τη ζωή τους από τους βομβαρδισμούς, το Σαββατοκύριακο στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του ΟΗΕ από το Κολόμπο, κάνοντας λόγο για "λουτρό αίματος". "Οι θάνατοι αμάχων, ανάμεσά τους και περισσότερα από 100 παιδιά στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, δείχνουν πως έχει υλοποιηθεί το σενάριο της αιματοχυσίας", τόνισε ο Γκόρντον Βάις, εκπρόσωπος του διεθνούς Οργανισμού.

    Παγιδευμένοι σε μια παραλιακή ζώνη τεσσάρων τετραγωνικών χιλιομέτρων στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα, οι Τίγρεις για την Απελευθέρωση Εελάμ Ταμίλ (LTTE) ανακοίνωσαν χθες Κυριακή πως "περισσότεροι από 2.000 αθώοι πολίτες σκοτώθηκαν τις τελευταίες 24 ώρες" στους βομβαρδισμούς των κυβερνητικών δυνάμεων.

    Σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών, 6.500 πολίτες έχουν χάσει τη ζωή τους από τα τέλη Ιανουαρίου ως τα μέσα Απριλίου στις στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον των ανταρτών, ενώ οι τραυματίες φτάνουν τους 14.000.

    Μέσα σε τέσσερις μήνες, ο ΟΗΕ εκτιμά πως 200.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τις εστίες τους εξαιτίας των συγκρούσεων και έχουν καταφύγει σε καταυλισμούς στη βόρεια Σρι Λάνκα.

    Είδηση: 22128

    [08] Πακιστάν: Έξι νεκροί σε επίθεση αυτοκτονίας

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν σήμερα Δευτέρα σε επίθεση αυτοκτονίας με παγιδευμένο αυτοκίνητο, που είχε στόχο φυλάκιο των δυνάμεων ασφαλείας στο βορειοδυτικό Πακιστάν, κοντά στην περιοχή, στην οποία ο στρατός πραγματοποιεί ευρεία επιχείρηση κατά των Ταλιμπάν, ανακοίνωσε ο πακιστανικός στρατός. Ο καμικάζι έριξε το παγιδευμένο αυτοκίνητό του στο φυλάκιο παραστρατιωτικών δυνάμεων στη ζώνη Σπίνα Τάνα, κοντά στην πόλη Ντάρα Ανταμ Κελ, δήλωσαν πηγές των δυνάμεων ασφαλείας.

    Τα θύματα είναι ένας στρατιωτικός και πέντε περαστικοί. Κατά την επίθεση αυτή τραυματίσθηκαν τρεις άνθρωποι.

    Είδηση: 22127

    [09] Ασία: Υποχωρούν οι τιμές του πετρελαίου

    Ειδήσεις

    Υποχωρούν ελαφρά οι τιμές του πετρελαίου στις ηλεκτρονικές συναλλαγές στην Ασία, αλλά παραμένουν πάνω από τα 58 δολάρια το βαρέλι που αποτελεί και το υψηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι μηνών. Στις πρωινές συναλλαγές, η τιμή του αργού για συμβόλαια παράδοσης Ιουνίου υποχωρούσε κατά 20 σεντς στα 58,43 δολάρια το βαρέλι. Η τιμή του Μπρεντ υποχωρούσε επίσης κατά 10 σεντς στα 58,04 δολάρια το βαρέλι.

    Η τιμή του αργού έφτασε την περασμένη Παρασκευή στη Νέα Υόρκη στα 58,69 δολάρια το βαρέλι -που αποτελεί την υψηλότερη τιμή από τα μέσα Νοεμβρίου- για να κλείσει στα 58,63 δολάρια.

    Τις τελευταίες εβδομάδες, οι τιμές του πετρελαίου ακολουθούν την ανοδική τάση που καταγράφεται στα διεθνή χρηματιστήρια.

    Είδηση: 22125

    [10] Ξεπέρασαν τα 4000 τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Ειδήσεις

    Στα 4379 ανέρχονται σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα της νέας γρίπης σε σύνολο 29 χωρών. Την Κυριακή, αναφέρθηκε τρίτος θάνατος επί αμερικανικού εδάφους ενώ ένας θάνατος από την ασθένεια καταγράφηκε και στην Κόστα Ρίκα. Το πρώτο της επιβεβαιωμένο κρούσμα ανακοίνωσε νωρίτερα η Κίνα. Πρόκειται για έναν 30χρονο Κινέζο που είχε πρόσφατα επιστρέψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες και βρίσκεται στην επαρχία Τσενγκτού. Ο άντρας, παρουσίασε πυρετό μέσα στο αεροπλάνο που τον μετέφερε από το Πεκίνο στο Τσενγκντού και οι αρχές έχουν εντοπίσει και έχουν θέσει σε καραντίνα τους περισσότερους από τους συνταξιδιώτες του. Πέντε νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοίνωσε νωρίτερα ο Καναδάς, ενώ δυο νέα κρούσματα αναφέρθηκαν και στην Κολομβία.

    Τρίτος θάνατος στις ΗΠΑ

    Πρόκειται για έναν άνδρα περίπου 30 ετών, κάτοικο της Ουάσινγκτον που απεβίωσε από επιπλοκές της λεγόμενης γρίπης των χοίρων. Ήδη αντιμετώπιζε προβλήματα με την καρδιά του.

    Στον Καναδά, ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό, ανέρχεται στους 286, ενώ στις ΗΠΑ οι υγειονομικές αρχές έχουν αναφέρει 2.532 επιβεβαιωμένα περιστατικά σε 44 πολιτείες.

    Εξάλλου, την Κυριακή, αναφέρθηκε στις ΗΠΑ και τρίτος θάνατος από τη νέα γρίπη.

    Νέα καραντίνα Μεξικανών στην Κίνα

    Την ίδια ώρα, στο κόκκινο φαίνεται να παραμένουν οι σχέσεις Μεξικού - Κίνας, μετά την απόφαση του Πεκίνου να θέσει σε καραντίνα άλλους 14 Μεξικανούς που βρίσκονται στη χώρα.

    Σε ανακοίνωση του μεξικανικού υπουργείου Εξωτερικών, αναφέρεται ότι οι περισσότεροι από τους Μεξικανούς που βρέθηκαν στη χώρα, γνώριζαν για την καραντίνα προτού ξεκινήσουν το ταξίδι τους. Ωστόσο αποφάσισαν για προσωπικούς, επαγγελματικούς ή οικογενειακούς λόγους να ταξιδέψουν στη χώρα.

    Νωρίτερα, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι δεν θα συμμετάσχει σε έκθεση τροφίμων στη Σαγκάη, λόγω των μέτρων που εφαρμόζει η Κίνα για την επιδημία της νέας γρίπης.

    Είδηση: 22126

    [11] Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μ.Ανατολή προωθούν οι ΗΠΑ

    Ειρηνευτικό σχέδιο για τη Μέση Ανατολή, το οποίο θα εμπλέκει στη λύση «57 κράτη», και βάσει του οποίου όλος ο μουσουλμανικός κόσμος θα αναγνωρίζει το Ισραήλ, προωθούν οι ΗΠΑ σύμφωνα με σημερινό άρθρο της βρετανικής εφημερίδας Τάιμς του Λονδίνου, το οποίο επικαλείται δηλώσεις του βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα. «Προσφέρουμε το ένα τρίτο του κόσμου να συναντηθεί μαζί τους με ανοικτές αγκάλες. Το μέλλον δεν είναι ο ποταμός Ιορδάνης, τα υψώματα του Γκολάν, ή το Σινά, το μέλλον είναι το Μαρόκο στον Ατλαντικό και η Ινδονησία στον Ειρηνικό. Αυτό είναι το βραβείο», τονίζει ο Αμπντάλα.

    «Αυτό που λέμε δεν είναι να καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων μόνον οι Ισραηλινοί και οι Παλαιστίνιοι, αλλά οι Ισραηλινοί με τους Παλαιστινίους, οι Ισραηλινοί με τους Σύρους, οι Ισραηλινοί με τους Λιβανέζους», πρόσθεσε.

    Ωστόσο, ο ίδιος προειδοποιεί: «αν καθυστερήσουμε τις ειρηνευτικές συνομιλίες, τότε θα υπάρξει νέα σύρραξη ανάμεσα σε Άραβες, ή Μουσουλμάνους, με το Ισραήλ στους επόμενους 12 με 18 μήνες».

    Η εφημερίδα τονίζει πως το σχέδιο συντάχθηκε από τον Αμπντάλα με τον Αμερικανό Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα τον Απρίλιο στις ΗΠΑ και οι λεπτομέρειές του θα παρουσιασθούν σταδιακά μέσω διπλωματικών κινήσεων, μεταξύ αυτών και κατά τη συνάντηση του Ομπάμα με τον Ισραηλινό πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου την ερχόμενη εβδομάδα στην Ουάσιγκτον.

    Ως κίνητρο για να σταματήσει η ισραηλινή εποικιστική πολιτική στα Κατεχόμενα, οι αραβικές χώρες ίσως επιτρέψουν στην ισραηλινή αεροπορική εταιρεία Ελ Αλ να πετάει πάνω από τον εναέριο χώρο των αραβικών κρατών, και να χορηγούν βίζες σε Ισραηλινούς πολίτες.

    Δεν κατέστη δυνατόν ακόμη να υπάρξει επιβεβαίωση από εκπρόσωπο του Λευκού Οίκου για το προωθούμενο σχέδιο.

    Είδηση: 22124

    [12] Σαρκοζί: Θησαυρός η γαλλογερμανική φιλία

    Ως τον πιο πολύτιμο θησαυρό για την Ευρώπη και ολόκληρο τον κόσμο χαρακτήρισε την Κυριακή από το Βερολίνο τη γαλλογερμανική φιλία ο Γάλλος Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί. Ο κ. Σαρκοζί έκανε την ανωτέρω δήλωση μιλώντας στις νεολαίες των κομμάτων CDU-CSU της Άγκελα Μέρκελ με αφορμή τις επικείμενες ευρωεκλογές. "Η ευθύνη της Άγκελα Μέρκελ και η δική μου είναι να διατηρήσουμε αυτή τη φιλία μεταξύ Γερμανίας και Γαλλίας ως πολύτιμο θησαυρό όχι μόνο για τους Γερμανούς, όχι μόνο για τους Γάλλους αλλά για όλη την Ευρώπη και τον κόσμο ολόκληρο", τόνισε ο κ. Σαρκοζί.

    "Ξέρετε τι σημαίνει για ένα Γάλλο Πρόεδρο να μπορεί να πει ότι η Γαλλία θα σας μοιάσει στην τεχνολογία, στη βιομηχανία, στην εργατικότητα, στη δύναμη. Η Γαλλία εμπνέεται από αυτό που εσείς κάνετε", πρόσθεσε ο πάντα πληθωρικός κ. Σαρκοζί.

    "Ένα καλό νέο είναι ότι η Γαλλία βρίσκεται στο δρόμο της αλλαγής, στο δρόμο του εκσυγχρονισμού, η Γαλλία είναι απολύτως δεσμευμένη στην Ευρώπη, στη φιλία των δύο χωρών μας", ανέφερε ο Γάλλος Πρόεδρος.

    Από την πλευρά της η κ. Μέρκελ διαβεβαίωσε ότι "χωρίς την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα υπάρχει γερμανική ενότητα" και ότι "αυτές είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος" ενώ καταλήγοντας επισήμανε ότι "η Γαλλία και η Γερμανία είναι η κινητήρια δύναμη της Ευρώπης".

    Το Γάλλο Πρόεδρο συνόδευαν στο ταξίδι του στη Γερμανία και πολλοί Γάλλοι Υπουργοί.

    Είδηση: 22123

    [13] Συρία: Συνελήφθησαν δυο Βρετανοί για συμμετοχή σε τρομοκρατική οργάνωση

    Ύποπτοι για τη συμμετοχή τους σε μια τρομοκρατική οργάνωση που σχετίζεται με την Αλ Κάιντα είναι δύο Βρετανοί που συνελήφθησαν στη Δαμασκό, όπως ανακοίνωσε την Κυριακή η Συρία. Η συριακή πρεσβεία στο Λονδίνο ανέφερε ότι πρόκειται για τους Μαριάμ Καλλίς και Γιάσερ Ζαχούρ Άχμεντ που συνελήφθησαν στις 17 Μαρτίου. "Οι ανακρίσεις έδειξαν ότι και οι δύο συλληφθέντες τόσο η κ. Καλλίς όσο και ο κ. Άχμεντ εργάζονται για ένα τρομοκρατικό δίκτυο που έχει στενή σχέση με την Αλ Κάιντα. Συνελήφθησαν και άλλα μέλη της οργάνωσης αυτής από τις συριακές αρχές", αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

    "Η κ. Καλλίς ενέχεται γιατί συγκέντρωνε χρήματα για την τρομοκρατική οργάνωση της οποίας είναι μέλος όπως και ο κάτοικος Λονδίνου σύζυγός της Μασούντ Άχμαντ. Η ανάκριση των συλληφθέντων συνεχίζεται" επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση.

    Τέλος αναφέρεται ότι επετράπη σε εκπρόσωπο της βρετανικής πρεσβείας στη Δαμασκό να επισκεφθεί τους δύο Βρετανούς κρατούμενους.

    Είδηση: 22122


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 May 2009 - 8:51:55 UTC