Read about The Ecumenical Patriarchate of Constantinople Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-11

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Καραμανλής: Δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων
  • [02] Εξαπλώνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [03] Θεσσαλονίκη: βραβεύτηκαν μαθητές - εκδότες
  • [04] ΠΓΔΜ: Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου
  • [05] Αντιπαράθεση ΥΠΕΧΩΔΕ - ΔΣΑ για τον Υμηττό
  • [06] Ιράν: ελεύθερη η Σαμπερί

    [01] Καραμανλής: Δεύτερο κύμα μεταρρυθμίσεων

    Ειδήσεις

    Τη δέσμευσή του για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων για τη έξοδο της χώρας μας από την παγκόσμια κρίση επανέλαβε σε μήνυμά του ο πρωθυπουργός στην ετήσια Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ.Ο υπουργός Οικονομίας κάλεσε τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης να αρθούν στο ύψος των περιστάσεων και να συμβάλλουν στη δημιουργία μιας κοινής -όπως είπε- γραμμής συναίνεσης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων. Ο Γιάννης Παπαθανασίου επανέλαβε τη δέσμευση της κυβέρνησης για επίσπευση των μεταρρυθμίσεων, ενώ ξεκαθάρισε ότι θα συνεχιστεί η μείωση των φορολογικών συντελεστών μέχρι το 2014 διαψεύδοντας παράλληλα τα σενάρια περί επαναφοράς φόρων στην ακίνητη περιουσία.. Οι εργασίες της απογευματινής ανοιχτής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης του ΣΕΒ ξεκίνησαν στις 7.30 τη Δευτέρα, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια.

    Ο υπουργός Οικονομίας κ. Γιάννης Παπαθανασίου, στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΒ υπογράμμισε την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσει σε τολμηρές διαρθρωτικές αλλαγές για τη στήριξη της ανάπτυξης, αλλά και την ανάγκη εθνικής συνεννόησης για την έξοδο από την κρίση. Ο κ. Παπαθανασίου χαρακτήρισε εύκολη την τακτική να ζητούν οι επιχειρήσεις λιγότερους πόρους και περισσότερες επιδοτήσεις όπως και την τακτική να ζητούν μεταρρυθμίσεις γενικά και αόριστα αποφεύγοντας τις όποιες λεπτομέρειες προκαλούν κοινωνικές εντάσεις.

    Αυστηρή κριτική στο σύνολο του πολιτικού συστήματος της χώρας που δεν παράγει λύσεις για την αντιμετώπιση των διαρθρωτικών προβλημάτων της Ελλάδας άσκησε ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δημήτρης Δασκαλόπουλος στην ομιλία του.

    Η ανάκαμψη δεν θα επέλθει μετακυλώντας τις επιπτώσεις της κρίσης στις πλάτες των εργαζομένων αλλά είναι συνυφασμένη με την προστασία της απασχόλησης, την ενίσχυση και την ενδυνάμωσή της, επεσήμανε η υπουργός Απασχόλησης κ. Φάνη Πάλλη Πετραλιά μιλώντας στη συνέλευση του ΣΕΒ.

    "Θεωρώ πολύ σημαντικό το γεγονός ότι οι κοινωνικοί εταίροι, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ, η ΓΕΣΕΒΕΕ και η ΕΣΕΕ εκδήλωσαν την πρόθεσή τους να δημιουργήσουν «μπλόκο» κατά της ανεργίας, ανέφερε η υπουργός. Η πρόταση αυτή αποδεικνύει την ωριμότητα, τη σοβαρότητα, τη νηφαλιότητα των δυνάμεων της παραγωγής, της αγοράς, της εργασίας. Η πρωτοβουλία αυτή μπορεί να αποτελέσει κοινό τόπο για την αντιμετώπιση της διεθνούς οικονομικής κρίσης".

    Η κ. Πετραλιά υπογράμμισε ακόμη ότι αν υποτιμήσουμε την παράμετρο απασχόληση, αν δεν υιοθετήσουμε ενεργητικές πολιτικές για τη στήριξή της και επιτρέψουμε στα ποσοστά της ανεργίας να αυξάνονται, δεν μπορούμε να διατηρήσουμε την κοινωνική συνοχή. "Στηρίζουμε, κατέληξε, την απασχόληση, προστατεύουμε τις υπάρχουσες εργασιακές σχέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούμε διατάραξη των εργασιακών σχέσεων, εφαρμόζουμε το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο".

    Στόχος του σχεδίου που αναζητούν Ν.Δ, ΠΑΣΟΚ και ΣΕΒ είναι "η υποταγή των εργαζομένων και η διαρκής συμπίεση μισθών και δικαιωμάτων", σχολιάζει το ΚΚΕ.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 22177

    [02] Εξαπλώνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Ειδήσεις

    Εξαπλώνεται σε περισσότερες χώρες και σε νέες περιοχές ο ιός της γρίπης Α. Τα κρούσματα πλησιάζουν τις πέντε χιλιάδες και ο αριθμός των θυμάτων έφτασε τους 53, με τις Ηνωμένες Πολιτείες να μετρούν και τρίτο νεκρό, αυτή τη φορά στην Ουάσιγκτον. Ο ασθενής μάλιστα δεν είχε ταξιδέψει στο Μεξικό. Ανησυχία έχει προκαλέσει η εμφάνιση περιστατικού της νέας γρίπης στην Κίνα, παρά τα αυστηρά προληπτικά μέτρα που είχαν πάρει οι αρχές. Ο κίνδυνος να υπάρξει ραγδαία διασπορά του ιού στην αχανή αυτή χώρα , με ό,τι αυτό συνεπάγεται προκαλεί πονοκέφαλο στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

    Ο ιός Η1Ν1 της νέας γρίπης δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι έχει μεταδοθεί από άνθρωπο σε άνθρωπο μέσα στην ίδια κοινότητα, πέραν της Βόρειας Αμερικής, όπου πρωτοεμφανίστηκε η ασθένεια, δήλωσε ο Κέιτζι Φουκούντα, βοηθός γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας. Ο αξιωματούχος του ΠΟΥ ανέφερε σε συνέντευξη Τύπου ότι είναι πολύ νωρίς για να πει κάποιος αν η κατάσταση σταθεροποιείται ή υπάρχει ο κίνδυνος να εξαπλωθεί ο ιός και να εξελιχθεί σε πανδημία. "Παραμένουμε στη φάση 5", πρόσθεσε ο Φουκούντα, αναφερόμενος στο επίπεδο ετοιμότητας των υγειονομικών αρχών διεθνώς. "Εξακολουθεί να είναι συγκεχυμένη η κατάσταση", επισήμανε.

    Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με νέο απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο ιός H1Ν1 της γρίπης Α, ευρύτερα γνωστής ως γρίπης των χοίρων, έχει μολύνει 4.694 ανθρώπους σε 30 χώρες και έχει στοιχίσει τη ζωή 53 από αυτούς.

    Οι ευρωπαϊκές χώρες με τον μεγαλύτερο αριθμό κρουσμάτων είναι η Ισπανία (93) και η Βρετανία (39). Από την πλευρά του, πάντως το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου των Ασθενειών ανακοίνωσε, επίσης τη Δευτέρα, 5.100 επιβεβαιωμένα κρούσματα. Διαπιστώνεται έτσι μια διαφορά σε σχέση με τον απολογισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

    Στις ΗΠΑ, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα είναι πάνω από 2.500, ενώ 280 ήταν τα νέα που καταγράφθηκαν μόνο την Κυριακή. Σύμφωνα με τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης των Ασθενειών - τα οποία αναμένουν εμφάνιση νέων κρουσμάτων και νέων θανάτων λόγω της επιδημίας τις επόμενες ημέρες και τις επόμενες εβδομάδες, 44 παραμένουν οι αμερικανικές πολιτείες που έχουν πληγεί από τη νέα γρίπης.

    Από την γρίπη Α(Η1Ν1)οι μέχρι στιγμής επιβεβαιωμένοι νεκροί στο Μεξικό είναι 56 και 2.003 αυτοί που έχουν προσβληθεί από τον ιό,ανακοινώθηκε σήμερα από τον υπουργό Υγείας. Ο αριθμός των νεκρών αντιπροσωπεύει το 2,7% των "επιβεβαιωμένων"κρουσμάτων,ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο υπουργός.

    Εντωμεταξύ, η μεξικανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι η χώρα δεν θα συμμετάσχει στο Διεθνές Σαλόνι Τροφίμων (19 με 21 Μαΐου στην Κίνα), επικαλούμενη τα "απαράδεκτα" μέτρα που έχει λάβει εναντίον της το Πεκίνο αφότου εξαπλώθηκε η επιδημία της νέας γρίπης. Οι διοργανωτές επέφεραν "αλλαγές στις συνθήκες συμμετοχής" των 30 μεξικανικών επιχειρήσεων, "κυρίως των τροφίμων και ποτών, της ζαχαροπλαστικής και των προϊόντων κρέατος", που θα φιλοξενούνταν στο περίπτερο της χώρας.

    Οι σχέσεις του Μεξικού με το Πεκίνο εντάθηκαν μετά την εξάπλωση της νόσου, λόγω της απαγόρευσης των πτήσεων ανάμεσα στις δύο χώρες και των εισαγωγών μεξικανικού χοιρινού. Το Μεξικό από την πλευρά του ζήτησε από τους υπηκόους του να μην μεταβαίνουν στην Κίνα.

    Σε Ταιβάν και Κολομβία επιβεβαιώθηκαν νέα κρούσματα της γρίπης Α-Η1Ν1.

    Η Κίνα έθεσε σε καραντίνα τους περισσότερους επιβάτες πτήσης από τις ΗΠΑ, με την οποία ταξίδεψε ένας Κινέζος ο οποίος αποδείχτηκε ως το πρώτο κρούσμα της γρίπης. Νωρίς τη Δευτέρα, το πρακτορείο ειδήσεων "Νέα Κίνα" επικαλούμενο το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε από το Πεκίνο ότι ήταν το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα στην ενδοχώρα. Οι εξετάσεις έγιναν στο νοσοκομείο λοιμωδών νόσων του Τσενγκντού, πρωτεύουσας της επαρχίας Σετσουάν, στη νοτιοδυτική Κίνα. Σημειωτέον, ένα κρούσμα επιβεβαιώθηκε την Πρωτομαγιά και στο Χονγκ Κονγκ.

    Πέντε νέα κρούσματα επιβεβαιώθηκαν την Κυριακή στον Καναδά, αυξάνοντας στα 286 το σύνολο των προσβληθέντων. Τρία από τα 5 ήταν στην επαρχία Αλμπέρτα, στα δυτικά, και δύο στη γειτονική Σασκάτσουαν. Η Αλμπέρτα, με συνολικά 50 κρούσματα, ανακοίνωσε προχθές και τον πρώτο θάνατο που συνδέεται με τη νόσο: μίας 30χρονης, με βεβαρυμμένο, ωστόσο, ιστορικό. Στον Καναδά, όλα τα κρούσματα έχουν καλοήθη συμπτώματα.

    Στη Βρετανία, επιβεβαιώθηκε την Κυριακή από υγειονομικούς αξιωματούχους, ο εντοπισμός 7 νέων κρουσμάτων του ιού Η1Ν1, με 55 πλέον το σύνολο των προσβληθέντων. Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας Υγείας, οι νέοι ασθενείς προέρχονται από την ανατολική Αγγλία. Οι δύο προσβλήθηκαν από τον ιό Η1Ν1 όταν ήρθαν σε επαφή με ασθενή.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ,ΓΑΛΛΙΚΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟ

    Είδηση: 22174

    [03] Θεσσαλονίκη: βραβεύτηκαν μαθητές - εκδότες

    Βραβεία σε μαθητές της Θεσσαλονίκης, που εκδίδουν εφημερίδες και περιοδικά, απένειμε ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα ΜΜΕ ,Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας. Συγκεκριμένα βραβεύτηκαν οι συντακτικές ομάδες των μαθητών του 4ου Γυμνασίου Συκεών για την εφημερίδα "Μαθητικά κάστρα γνώσης & ενημέρωσης", του 2ο Γενικού Λυκείου Πολίχνης για την εφημερίδα "ΦΑΜΕΝ" και του Γενικού Λυκείου Ευόσμου για το περιοδικό "Λευκό και Γκρίζο". Η βράβευση συνοδεύτηκε από την ενθάρρυνση της προσπάθειας των μαθητών για την υψηλού επιπέδου εργασία τους.

    Επίσης ο κ. Γκιουλέκας μίλησε σε ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Υπουργείο Εσωτερικών, το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων και το Ινστιτούτο Οπτικοακουστικών Μέσων με θέμα "Παιδεία για τα Μέσα" στο Συνεδριακό Κέντρο "Διακονία" στη Θεσσαλονίκη.

    Όπως τόνισε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο υφυπουργός Εσωτερικών: "Ενδεχομένως, οι επιδράσεις από τα Μέσα Ενημέρωσης, κάποιες στιγμές, γιατί υπάρχουν και θετικές στιγμές, μπορεί να είναι αρνητικές, και να δημιουργούν λαθεμένα πρότυπα, και κάποιες τάσεις, ξένες από εκείνες που θα ήθελαν ενδεχομένως να τα καθοδηγήσουν ή θα ήθελαν τα ίδια τα παιδιά να ακολουθήσουν, φτιάχνοντας το δικό τους τρόπο ζωής. Με αυτή την έννοια, θεωρήσαμε ότι αυτή η πρωτοβουλία μέσα από τη συνεργασία των δύο υπουργείων, του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων από τη μια και του Υπουργείου Εσωτερικών από την άλλη, έχει να μας δώσει καταρχήν πάρα πολλά. Συζητήσαμε και ψάξαμε να βρούμε από κοινού τρόπους, με τους οποίους να μπορέσουμε να μπούμε στην καρδιά του προβλήματος. Όταν ζούμε στην εποχή της τεχνολογίας, στην εποχή της ηλεκτρονικής επικοινωνίας, δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα μηνύματα που παίρνουν τα παιδιά μας φεύγοντας από το σχολείο. Και δεν μπορούμε από την άλλη να μην έχουμε επαφή και επικοινωνία με τους παιδαγωγούς, να μην ακούσουμε τις απόψεις τους, τις απόψεις των ειδικών εκείνων, οι οποίοι έχουν να προσθέσουν πάρα πολλά".

    Είδηση: 22178

    [04] ΠΓΔΜ: Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ αναλαμβάνει καθήκοντα προέδρου

    Ειδήσεις

    Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ αναλαμβάνει την Τρίτη επίσημα τα καθήκοντά του. Η ορκωμοσία του θα γίνει στη Βουλή και στη σχετική τελετή θα παραβρεθούν, μεταξύ άλλων, οι αρχηγοί τεσσάρων γειτονικών κρατών: της Σερβίας, Μπόρις Τάντιτς, της Αλβανίας, Μπάμιρ Τόπι, της Κροατίας, Στίπε Μέσιτς και του Μαυροβουνίου, Φίλιπ Μπουγιάνοβιτς. Στην τελετή θα παραστεί και εκπρόσωπος του προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ.

    Σύμφωνα με τον Τύπο των Σκοπίων, στην ορκωμοσία προσκλήθηκαν ακόμη οι πρόεδροι της Ελλάδας και της Βουλγαρίας, Κάρολος Παπούλιας και Γκιόργκι Παρβάνοφ, οι οποίοι, όμως, δεν επιβεβαίωσαν ότι θα παραβρεθούν.

    Τα αλβανικά πολιτικά κόμματα στην ΠΓΔΜ, αντέδρασαν διότι στην ορκωμοσία του κ. Ιβάνοφ, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, δεν προσεκλήθη ο πρόεδρος του Κοσόβου Φάτμιρ Σεϊντίου. Μάλιστα τα δύο αντιπολιτευόμενα αλβανικά κόμματα, το "Δημοκρατικό Κόμμα Αλβανών" (DPA) του Μέντουχ Θάτσι και η "Νέα Δημοκρατία" του Ιμερ Σελμάνι, ανήγγειλαν ότι οι βουλευτές τους δεν θα παραστούν στην ορκωμοσία του νέου προέδρου της ΠΓΔΜ, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι δεν προσεκλήθη ο πρόεδρος του Κοσόβου, παρά το γεγονός ότι η ΠΓΔΜ αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Κοσόβου από τον περασμένο Οκτώβριο.

    Όπως αναφέρουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, οι αρχές στα Σκόπια αποφάσισαν να μην προσκληθεί ο κ. Σεϊντίου, διότι σε διαφορετική περίπτωση θα ακύρωνε την παρουσία του ο πρόεδρος της Σερβίας Μπόρις Τάντιτς.

    Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ, 49 ετών, επικράτησε στον β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στην ΠΓΔΜ που διεξήχθη στις 5 Απριλίου, με ποσοστό 63,14%, έναντι 36,86% που έλαβε ο υποψήφιος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης «Σοσιαλδημοκρατική Ένωση» (SDSM), Λιούμπομιρ Φρίτσκοφσκι.

    Την υποψηφιότητα του κ. Ιβάνοφ στήριξε το συγκυβερνών κόμμα VMRO-DPMNE, του πρωθυπουργού της χώρας, Νίκολα Γκρούεφσκι. Ο νέος πρόεδρος της ΠΓΔΜ θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στο εξωτερικό, στις Βρυξέλλες, όπου την Τετάρτη θα συναντηθεί με τον ύπατο εκπρόσωπο για θέματα Κοινής Εξωτερικής Πολιτικής και Άμυνας της ΕΕ, Χαβιέρ Σολάνα. Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ θα διαδεχτεί στο αξίωμα του προέδρου της ΠΓΔΜ τον Μπράνκο Τσερβένκοφσκι, ο οποίος δεν διεκδίκησε την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές. Ο κ. Τσερβένκοφσκι, στις 24 Μαϊου, θα αναλάβει την ηγεσία του SDSM από το οποίο και προέρχεται.

    Είδηση: 22180

    [05] Αντιπαράθεση ΥΠΕΧΩΔΕ - ΔΣΑ για τον Υμηττό

    Κοινωνία

    Διαμάχη με ανταλλαγή ανακοινώσεων σημειώθηκε μεταξύ του ΥΠΕΧΩΔΕ και του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας, με αφορμή τα έργα στην περιοχή του Υμηττού. Ο ΔΣΑ, μεταξύ των άλλων, αναφέρει στην ανακοίνωσή του τα εξής: "Είναι προφανές ότι η ανάγκη προσφυγής του υπουργού ΠΕΧΩΔΕ σε χαρακτηρισμούς τύπου ''σοφιστείες'' για τις θέσεις που προβλήθηκαν εκ μέρους του ΔΣΑ, αντί προβολής αντιεπιχειρημάτων, αποδεικνύει την ανυπαρξία ή ακόμη και την αδυναμία προβολής τους εκ μέρους του.

    Άλλωστε, ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών έχει αποδείξει μέχρι σήμερα ότι οι παρεμβάσεις του στα θέματα που απασχολούν τους πολίτες και ιδιαίτερα το περιβάλλον χαρακτηρίζονται πάντα από νομικά αρθρωμένο λόγο, χωρίς πολιτικολογίες, στις οποίες δεν έχει καμία ανάγκη να καταφύγει.

    Επισημαίνουμε ότι θα έπρεπε να χαροποιεί τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ η παρέμβαση των επιστημονικών φορέων και των ΟΤΑ στο αντικείμενο της αρμοδιότητας τους και, αντίθετα, να μην τον ανησυχεί καθώς μόνο μέσα από ένα γόνιμο διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους και τους κοινωνικούς εταίρους, μπορεί η κάθε κυβέρνηση να ασκεί ουσιαστικά το έργο της προς όφελος όλων των πολιτών.

    Όταν θα γίνει αντιληπτό από τους εκάστοτε κυβερνώντες ότι η λειτουργία του δημοκρατικούς πολιτεύματος δεν περιορίζεται και δεν εξαντλείται στη διεξαγωγή των εκλογών, αλλά δοκιμάζεται και επιτυγχάνεται στην καθημερινότητα, μεταξύ άλλων και μέσω της ενημέρωσης και της συμμετοχής των πολιτών προς όφελος του γενικότερου δημοσίου συμφέροντος, στην έννοια του οποίου εμπίπτει η προστασία του περιβάλλοντος, τότε πράγματι μπορούμε να μιλάμε για την ενδυνάμωσή του, γιατί προς το παρόν μιλάμε μόνο για τη συνεχή απαξίωσή του".

    Απαντώντας το Γραφείο Τύπου και Δημοσίων Σχέσεων του ΥΠΕΧΩΔΕ έδωσε στη δημοσιότητα την ακόλουθη ανακοίνωση: "Από την ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ στις 7-5-2009 επ' ουδενί μπορεί να στοιχειοθετηθεί επίθεση προς τους εκπροσώπους των επιστημονικών φορέων και των οργάνων της τοπικής αυτοδιοίκησης. Δώσαμε αναλυτικά συγκεκριμένες απαντήσεις με πολύ κόσμιο τρόπο και σεβασμό στον διάλογο. Απαντήσαμε εξαντλητικά και στο θέμα της διαβούλευσης και αποδείξαμε ότι ήταν μακρά και συστηματική η διαβούλευση για τα έργα στον Υμηττό. Μάλιστα στην απάντηση μας αυτή αναφέρεται ότι οι παρατηρήσεις - προτάσεις που έγιναν μελετώνται. Στην απάντηση του Γραφείου Τύπου του ΥΠΕΧΩΔΕ ο μόνος χαρακτηρισμός που υπήρχε είναι μια συνηθισμένη έκφραση, η λέξη «σοφιστείες», με την οποία χαρακτηρίσαμε ένα επιχείρημα που είναι πραγματικά έωλο. Επομένως αυτά που αναφέρονται στο δελτίο τύπου του ΔΣΑ δεν έχουν βάση και δεν έχουν καμία αντιστοιχία με τη δική μας ανακοίνωση".

    Είδηση: 22176

    [06] Ιράν: ελεύθερη η Σαμπερί

    Ειδήσεις

    Με θετικά σχόλια υποδέχτηκε την απελευθέρωση της ιρανοαμερικανίδας δημοσιογράφου Ροξάνα Σαμπερί, η διεθνής οργάνωση "Δημοσιογράφοι χωρίς Σύνορα", τονίζοντας στην ανακοίνωσή της ότι: "Πρόκειται για ένα εξαιρετικό νέο. Η απόφαση αυτή μπορεί να εκληφθεί ως δεδικασμένο και για άλλους δημοσιογράφους που βρίσκονται σε ιρανικές φυλακές. Ωστόσο η καταδίκη της παραμένει άδικη και αδικαιολόγητη".

    Θεωρείται μάλιστα χρήσιμο δεδικασμένο η απόφαση του δικαστηρίου και για άλλες περιπτώσεις δημοσιογράφων που κρατούνται στο Ιράν. Η κ. Σαμπερί που είχε κατηγορηθεί για κατασκοπεία σε βάρος του Ιράν, απελευθερώθηκε, μετά την απόφαση δικαστηρίου της Τεχεράνης για μείωση της ποινής της από τα οκτώ χρόνια κάθειρξη σε δύο χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

    Η υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Χίλαρι Κλίντον δήλωσε για το θέμα αυτό: "Συνεχίζουμε να αμφισβητούμε τις κατηγορίες εναντίον της αλλά είμαστε πολύ ενθαρρυμένοι από την απελευθέρωσή της και αποστέλλουμε τις καλύτερες ευχές μας στην οικογένειά της".

    Είδηση: 22175


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 11 May 2009 - 20:54:19 UTC