Subscribe to our Personal NewsPaper-Online (Free Custom News Service) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιξαν οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές
  • [02] Στάση εργασίας στα ΜΜΕ
  • [03] Ξεπέρασαν τις 5000 τα κρούσματα της νέας γρίπης
  • [04] Πυρά Τσένι κατά Ομπάμα
  • [05] Έκκληση Προέδρου Πακιστάν για βοήθεια

    [01] Άνοιξαν οι κάλπες για τις φοιτητικές εκλογές

    Στις κάλπες προσέρχονται σήμερα φοιτητές και σπουδαστές για να αναδείξουν τους εκπροσώπους τους στα διοικητικά συμβούλια των συλλόγων τους. Οι κάλπες, που άνοιξαν νωρίς το πρωί, θα κλείσουν με τη δύση του ηλίου, ενώ σε όποιες σχολές παρατηρηθούν "ουρές", θα δοθεί παράταση για να ψηφίσουν όλοι. Μεγάλη είναι η αγωνία των παρατάξεων σχετικά με τη συμμετοχή των φοιτητών.

    Ορισμένοι, μάλιστα, θεωρούν ότι μπορεί αυτό το στοιχείο να είναι περισσότερο χρήσιμο από οποιοδήποτε άλλο, πάλι σε σχέση με τις ευρωεκλογές.

    Είδηση: 22245

    [02] Στάση εργασίας στα ΜΜΕ

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Στάση εργασίας από τις 10:00 έως τις 14:00 έχει κηρύξει για σήμερα η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, λόγω της γενικής συνέλευσης των μελών της, στο Κλειστό Γυμναστήριο Taekwondo, στο Π Φάληρο. Κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας, δεν θα ενημερώνεται με ειδήσεις ο δικτυακός τόπος της ΕΡΤonline.

    Είδηση: 22246

    [03] Ξεπέρασαν τις 5000 τα κρούσματα της νέας γρίπης

    Ειδήσεις

    Στις 5251 ανέρχονται, σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, τα επιβεβαιωμένα περιστατικά της νέας γρίπης, ενώ οι θάνατοι έφθασαν τους 61 με τους 56 να έχουν καταγραφεί στο Μεξικό, τρεις στις ΗΠΑ, ένας στον Καναδά και ένας στην Κόστα Ρίκα. Τις περισσότερες εμφανίσεις νέων κρουσμάτων μετά το Μεξικό, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, έχει καταγράψει η Ισπανία, με 100 επιβεβαιωμένους ασθενείς. Στην Κίνα, οι αρχές έθεσαν σε καραντίνα 349 ανθρώπους, οι 78 εκ των οποίων ήταν επιβάτες αεροσκάφους που ταξίδεψαν μαζί με έναν Κινέζο που είχε προσβληθεί από τον ιό.

    Πυρά Κάστρο κατά Μεξικού

    Σε πολιτικό επίπεδο, ο ιστορικός ηγέτης της Κούβας Φιδέλ Κάστρο εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση του Μεξικού, κατηγορώντας την ότι απέκρυψε το πρόβλημα της γρίπης, προκειμένου να μην αναβληθεί η επίσκεψη στο Μεξικό, στα μέσα Απριλίου του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

    "Οι μεξικανικές αρχές δεν ενημέρωσαν τον κόσμο για την επιδημία, διότι περίμεναν την επίσκεψη Ομπάμα. Τώρα απειλούν να αναβάλουν την επίσκεψη του (Μεξικανού) προέδρου Καλδερόν στην Κούβα", γράφει σε άρθρο του ο Φιδέλ Κάστρο απαντώντας στην μεξικανική κυβέρνηση που δήλωσε ότι ίσως ο Πρόεδρος Καλδερόν αναβάλει το ταξίδι του το καλοκαίρι στην Κούβα.

    Η δήλωση αυτή της μεξικανικής κυβέρνησης, θεωρήθηκε ως αντίδραση στην απόφαση των κουβανικών αρχών να σταματήσει η αεροπορική σύνδεση με το Μεξικό εξαιτίας του ιού της νέας γρίπης.

    Ξεπέρασαν τους 3.000 οι ασθενείς στις ΗΠΑ

    Στο μέτωπο της νέας γρίπης, νέα κρούσματα έχουν καταγραφεί στην Ταϊλάνδη, δυο άτομα που επέστρεψαν από ταξίδι στο Μεξικό, ένα στην Κούβα, ένας Μεξικανός που είναι φοιτητής σε πανεπιστήμιο της Αβάνας ενώ τρια νέα κρούσματα καταγράφηκαν και στη Βρετανία.

    Στις ΗΠΑ οι καταγεγραμμένες περιπτώσεις έφτασαν τις 3.009 σε 45 από τις συνολικά 50 πολιτείες της χώρας, ενώ στον Καναδά έχουν επιβεβαιωθεί 331 κρούσματα της ασθένειας.

    Είδηση: 22244

    [04] Πυρά Τσένι κατά Ομπάμα

    Κόσμος -

    Αμερική-ΗΠΑ

    Την επίθεσή του εναντίον του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, ειδικά όσον αφορά την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την οικονομία, κλιμάκωσε ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Ντικ Τσένι, καταλογίζοντάς του "τεράστια" σφάλματα και κατηγορώντας τον ότι εξασθενίζει το "οπλοστάσιο" της χώρας. Σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό δίκτυο Fox Business Network, ο Ντικ Τσένι, οποίος έχει αναδειχθεί στον σημαντικότερο υπερασπιστή της προηγούμενης κυβέρνησης -ενώ ο πρώην πρόεδρος Τζορτζ Ου. Μπους σιωπά- δήλωσε πως το σχέδιο του Ομπάμα να κλείσει τη βάση-φυλακή στο Γκουαντάναμο είναι "φρικτή" ιδέα.

    "Η ουσία είναι ότι υπεραμυνθήκαμε του έθνους με επιτυχία επί επτά και μισό χρόνια μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου" είπε ο Τσένι. "Αυτό ήταν αξιοσημείωτο επίτευγμα. Κανείς δε θα σκεφτόταν ότι ήταν δυνατόν, αλλά ήταν. Πιστεύω ότι κατέστη δυνατόν χάρη στις πολιτικές που εφαρμόσαμε, τις οποίες (η σημερινή κυβέρνηση) διαλύει".

    Ο Τσένι υπερασπίστηκε τις τακτικές ανακρίσεων της CIA που χρησιμοποιήθηκαν σε βάρος υπόπτων ως μελών τρομοκρατικών οργανώσεων, οι οποίες προκάλεσαν σφοδρές επικρίσεις και καταγγελίες περί χρήσης βασανιστηρίων. Ο Ομπάμα έχει διατάξει να σταματήσει η εφαρμογή των τεχνικών αυτών.

    Αναφερόμενος στο κλείσιμο του Γκουαντάναμο, ο Τσένι είπε πως "εάν φέρεις αυτούς τους ανθρώπους στις Ηνωμένες Πολιτείες, δεν ξέρω ούτε ένα μέλος του Κογκρέσου που θα σηκωθεί και θα πει 'Φέρε μου μερικούς τρομοκράτες. Θα μου άρεσε να έχω μερικούς τύπους της αλ Κάιντα να ζουν στην περιφέρειά μου'".

    Η επίθεση του Τσένι ήταν η δεύτερη εναντίον της κυβέρνησης Ομπάμα μέσα σε τρεις ημέρες.

    "Νομίζω ότι απεμπολούμε ορισμένες από τις δυνατότητες που χρησιμοποιήσαμε για να εμποδίσουμε, αν θέλετε, ή να διακόψουμε δραστηριότητες της αλ Κάιντα που θα οδηγούσες και σε νέες επιθέσεις" ανέφερε ο Τσένι.

    Ο πρώην αντιπρόεδρος έχει καλέσει την κυβέρνηση να αποχαρακτηρίσει μνημόνια της CIA που όπως υποστηρίζει καταδεικνύουν πως οι πληροφορίες που αποσπάστηκαν με τις σκληρές μεθόδους ανακρίσεων απέφεραν αποτελέσματα.

    Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Ρόμπερτ Γκιμπς απέρριψε τις επικρίσεις του πρώην αντιπροέδρου Τσένι για το Γκουαντάναμο, λέγοντας ότι η ύπαρξη της φυλακής δεν κατέστησε την Αμερική ασφαλέστερη, αλλά αντίθετα έβλαψε την διεθνή εικόνα των ΗΠΑ.

    Στη συνέντευξή του, ο Τσένι επιτέθηκε επίσης στην κυβέρνηση Ομπάμα, κάνοντας λόγο περί "μεγάλου λάθους" στην οικονομική πολιτική, αναφερόμενος στην αύξηση των δυνατοτήτων κρατικής παρέμβασης, σε βάρος του ιδιωτικού τομέα, στο πλαίσιο των προσπαθειών "διάσωσης" του χρηματοοικονομικού τομέα.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Fox Business Network

    Είδηση: 22243

    [05] Έκκληση Προέδρου Πακιστάν για βοήθεια

    Ειδήσεις

    Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια απηύθυνε την Τρίτη από τη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος του Πακιστάν Ασίφ Αλί Ζαρντάρι. Σε δηλώσεις που έκανε μετά τη συνάντηση με τον Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι Μουν, ο Ζαρντάρι έκανε λόγο για τεράστια ανθρωπιστική καταστροφή, με εκατοντάδες χιλιάδες εκτοπισμένους πολίτες στα βορειοδυτικά της χώρας λόγω των μαχών που μαίνονται μεταξύ των Ταλιμπάν και του κυβερνητικού στρατού. Έκκληση στη διεθνή κοινότητα για παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας απηύθυνε και ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες.

    Eπίθεση σε αποθήκη του ΝΑΤΟ από Ταλιμπάν

    Νωρίτερα τα ξημερώματα, ομάδα Ταλιμπάν πραγματοποίησε επίθεση σε αμαξοστάσιο των νατοϊκών στρατευμάτων στο βορειοδυτικό Πακιστάν.

    Σύμφωνα με την αστυνομία, από την επίθεση καταστράφηκαν οκτώ αυτοκίνητα, μεταξύ αυτών και δυο φορτηγά με τρόφιμα που προορίζονταν για τις Νατοϊοκές δυνάμεις στο Αφγανιστάν.

    Επίσης από την επίθεση καταστράφηκαν άλλα έξι οχήματα που ήταν άδεια.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Είδηση: 22242


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 May 2009 - 8:54:50 UTC