Read the UN Universal Declaration of Human Rights (10 December 1948) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-13

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ξαναγίνεται λίμνη η Κάρλα
  • [02] Σύλληψη ιερέα μετά από καταγγελία ανήλικης
  • [03] Τομές στην κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη ετοιμάζει ο Ομπάμα
  • [04] Πρόστιμο ρεκόρ στην Intel
  • [05] Στερνό αντίο στον Ευγένιο Σπαθάρη
  • [06] Πρόστιμο 109.000 δολάρια σε μεθυσμένο οδηγό
  • [07] Φρένο στο παράνομο downloading επιχειρεί να βάλει η Γαλλία
  • [08] Νέα οχήματα καθαριότητας για την Αθήνα
  • [09] Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ
  • [10] Αναβλήθηκε επ' αόριστο η συναυλία των Depeche Mode
  • [11] Ποινικοποίηση της λαθρομετανάστευσης στην Ιταλία
  • [12] Σρι Λάνκα: Βομβαρδίστηκε κι άλλο νοσοκομείο
  • [13] Νεό επεισόδιο στη διαμάχη Πάγκαλου-ΚΚΕ
  • [14] Την Παρασκευή οι υπογραφές για την κατασκευή του South Stream
  • [15] Το Ποντιακό διαταράσσει τις σχέσεις Αυστραλίας- Τουρκίας
  • [16] Αυστηρότερα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση
  • [17] Σε ρυθμό ευρωεκλογών
  • [18] Ερωτήματα προκαλεί η βομβιστική επίθεση
  • [19] Ένταλμα σύλληψης για τον Π. Φούρλα
  • [20] Έκκληση για λύση στο Μεσανατολικό απηύθυνε ο Πάπας
  • [21] Στην Κίνα ο Γ. Παπανδρέου

    [01] Ξαναγίνεται λίμνη η Κάρλα

    Πολιτική

    Έως την Άνοιξη του 2010, η Κάρλα, η λίμνη της Μαγνησίας που είχε αποξηρανθεί την δεκαετία το ΄60, θα αποτελεί πάλι, έναν πολύτιμο ταμιευτήρα νερού για την περιοχή και ένα σημαντικό υδροβιότοπο. Η Κάρλα, μαζί με το φράγμα της Γυρτόνης, που κατασκευάζεται έξω από τη Λάρισα, στο οποίο θα συγκεντρώνονται τα νερά του Πηνειού που σήμερα χύνονται στην θάλασσα, θα εξασφαλίζουν την άρδευση 300 χιλιάδων στεμμάτων, όπως δήλωσε ο Γιώργος Σουφλιάς, που επισκέφθηκε σήμερα τα δύο έργα.

    Σε δηλώσεις του, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ τόνισε ότι όραμά του είναι να ολοκληρωθούν τα δύο έργα καθώς, η πολιτική του υπουργείου αφορά την αξιοποίηση των υδάτων, από το φράγμα της Ψυκιάς στον Αχελώο μέχρι τον Πηνειό και μέσω του φράγματος της Γυρτώνης στην τροφοδότηση της λίμνης Κάρλα.

    Επισήμανε δε, ότι η Θεσσαλία είναι ελλειμματική σε υδάτινους πόρους.

    Σε ό,τι αφορά την Κάρλα, ο υπουργός ανακοίνωσε τη σύσταση φορέα διαχειριστικής αρχής με πρόεδρο τον πρώην νομάρχη Μαγνησίας, Γιάννη Πρίντζο.

    Σε σχέση δε με το φράγμα της Γυρτώνης, εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί το πρώτο τρίμηνο του 2010 και τη βεβαιότητα ότι η χρηματοδότηση από εθνικούς πόρους θα συνεχισθεί κανονικά.

    Το συγκεκριμένο φράγμα είναι σημαντικό περιβαλλοντικό έργο ταμίευσης νερού και θα βοηθήσει άμεσα στην επίλυση σοβαρών αρδευτικών προβλημάτων, που αντιμετωπίζουν οι νομοί Λάρισας και Μαγνησίας.

    Είδηση: 22266

    [02] Σύλληψη ιερέα μετά από καταγγελία ανήλικης

    Αντιμέτωπος με τη δικαιοσύνη θα βρεθεί ο 56χρονος παλαιοημερολογίτης ιερέας ο οποίος συνελήφθη, μετά από πολυήμερες έρευνες της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ασφάλειας με την κατηγορία ότι παρέσυρε μέσω Ίντερνετ δεκαπεντάχρονο κορίτσι και προσπάθησε να το προωθήσει στην πορνεία.

    Όπως καταγγέλθηκε, ο ιερέας, ο οποίος είναι διαζευγμένος και πατέρας δύο παιδιών και ιερουργούσε σε εκκλησία της Σαλαμίνας, διαπιστώθηκε ότι εμφανιζόμενος ως συνομήλικός της, συνομιλούσε μέσω διαδικτύου σε "chat room" με μία ανήλικη, την οποία κατάφερε να την πείσει να συναντηθούν σε καφετέρια της πλατείας Κολωνακίου. Η κοπέλα πήγε στο ραντεβού, μαζί όμως με ένα δεκαοκτάχρονο φίλο της, ο οποίος τη συνόδευε διακριτικά για ασφάλεια.

    Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά από την αστυνομία, αφού ήπιαν καφέ ο παπά, ο οποίος είχε εμφανιστεί με πολιτική περιβολή, της πρότεινε να συνευρεθεί ερωτικά με διάφορα άτομα αντί 1.200 ευρώ.

    Το κορίτσι που αντέδρασε σηκώθηκε να φύγει, αλλά ο ιερωμένος, προσπάθησε να την αρπάξει από το χέρι και να την οδηγήσει στο ΙΧ φορτηγό που είχε σταθμευμένο σε κοντινή απόσταση, χωρίς να τα καταφέρει.

    Ακολούθως, η ανήλικη πήγε στο σπίτι της και μίλησε για το περιστατικό στον πατέρα της, ο οποίος αμέσως ενημέρωσε την Αστυνομία.

    Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος ζητήθηκε αμέσως άρση απορρήτου επικοινωνιών για την οποία εκδόθηκε εισαγγελική διάταξη και μετά από ανάλυση των ηλεκτρονικών αποτυπωμάτων εντοπίστηκαν τα ίχνη και η ταυτότητα του 56χρονου.

    Κατά την έφοδο που έκαναν οι αστυνομικοί στο σπίτι του, τον συνέλαβαν, ενώ βρήκαν έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή με ένα "σκληρό" δίσκο και τρία κινητά τηλέφωνα, με τα οποία ο 56χρονος επικοινωνούσε με την ανήλικη.

    Είδηση: 22278

    [03] Τομές στην κοινωνική ασφάλιση και περίθαλψη ετοιμάζει ο Ομπάμα

    Ριζικές τομές στον ευαίσθητο τομέα της κοινωνικής ασφάλισης και περίθαλψης, που απασχολεί περίπου 40 εκατομμύρια αμερικανούς, είναι αποφασισμένος να κάνει ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος δήλωσε πως γίνεται πια προεργασία, ώστε η Βουλή των Αντιπροσώπων καθώς θα λήγει ο Ιούλιος να εξετάσει νομοσχέδιο για "συνολική αναθεώρηση" του συστήματος.

    "Δεν θα έχουμε καμία δικαιολογία να αναβάλλουμε. Όλα τα αστέρια είναι μαζεμένα" για να προχωρήσουμε στη μεταρρύθμιση αυτή, ανέφερε ο πρόεδρος Ομπάμα σχολιάζοντας την πολιτική πρωτοβουλία του, την οποία χαρακτήρισε "ιστορική", αν και αναμένεται να βρεθεί αντιμέτωπη με τα "πυρά" των Ρεπουμπλικάνων στο Κογκρέσο.

    Σήμερα, τα περίπου 40 εκατομμύρια Αμερικανών που είναι ανασφάλιστοι καταφεύγουν για τα προβλήματα της υγείας τους στον ιδιωτικό τομέα, προκαλώντας μία διόγκωση του ήδη πάρα πολύ μεγάλου δημοσιονομικού ελλείμματος των Ην. Πολιτειών.

    Τόσο ο Αμερικανός πρόεδρος Ομπάμα, όσο και η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Νάνσι Πελόζι, επέμειναν ότι την 31η Ιουλίου φέτος θα έχει οπωσδήποτε παρουσιαστεί το νομοσχέδιο στην τελική εκδοχή προς συζήτηση και ψήφιση. Τούτο, επειδή τον Αύγουστο το αμερικανικό Κογκρέσο βρίσκεται στις ετήσιες διακοπές.

    Είδηση: 22279

    [04] Πρόστιμο ρεκόρ στην Intel

    Ειδήσεις

    Πρόστιμο ρεκόρ ύψους 1,06 δισεκατομμυρίου ευρώ επέβαλε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη μεγαλύτερη παγκοσμίως αμερικανική εταιρεία μικροεπεξεργαστών Intel Corp και της έδωσε εντολή να σταματήσει τις παράνομες εκπτώσεις και άλλες πρακτικές που χρησιμοποιεί για να βγάλει από την αγορά την αντίπαλό της AMD. Η Intel ανακοίνωσε ότι θα καταθέσει έφεση κατά του προστίμου.

    "Πιστεύουμε πως είναι μια κακή απόφαση", αναφέρει ο γενικός διευθυντής της εταιρείας Πολ Οτελίνι σε ανακοίνωση που δόθηκε στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες και στην οποία υποστηρίζει ότι "οι καταναλωτές δεν υπέστησαν απολύτως καμία ζημιά".

    Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε το πρόστιμο κατηγορώντας την Intel ότι δωροδόκησε κατασκευαστές και πωλητές ηλεκτρονικών υπολογιστών για να αποκλείσει την αντίπαλό της από την αγορά και πωλούσε τους μικροεπεξεργαστές της σε τιμές κάτω του κόστους.

    Είδηση: 22271

    [05] Στερνό αντίο στον Ευγένιο Σπαθάρη

    Πολιτισμός -

    Ειδήσεις

    Στην τελευταία του κατοικία οδηγήθηκε ο κορυφαίος του θεάτρου σκιών, ο Ευγένιος Σπαθάρης, που έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών. Η νεκρώσιμος ακολουθία εψάλλει στο νεκροταφείο Αμαρουσίου και η κηδεία έγινε δημοσία δαπάνη του υπουργείου Πολιτισμού και του Δήμου Αμαρουσίου.

    Από τις 10:00 το πρωί η σωρός του είχε εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα στο "Σπαθάρειο Μουσείο", και εκατοντάδες άνθρωποι έσπευσαν να πουν το ύστατο χαίρε, στον Ευγένιο Σπαθάρη.

    Ο κορυφαίος καραγκιοζοπαίχτης και δάσκαλος, Ευγένιος Σπαθάρης, έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 85 ετών, το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, υποκύπτοντας στις βαρύτατες εγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη από πτώση στη διάρκεια εκδήλωσης την περασμένη εβδομάδα στο Ινστιτούτο Γκαίτε.

    Γεννημένος στην Κηφισιά, γαλουχήθηκε στην ελληνική λαϊκή παράδοση μέσα από την τέχνη του πατέρα του, Σωτήρη, την οποία λάτρεψε και ακολούθησε.

    Ξεκίνησε την καριέρα του το 1942, και πραγματοποίησε αμέτρητες παραστάσεις για τον ελληνικό λαό, στον οποίο ανήκει ο Καραγκιόζης του.

    Το Δημοτικό Συμβούλιο Αμαρουσίου αποφάσισε να ονομάσει προς τιμήν του κάποια πλατεία ή δρόμο της πόλης, να θεσμοθετήσει ειδικο βραβείο Θεατρικής Τέχνης και Ζωγραφικής Τέχνης και Πολιτισμού, να διοργανώσει ειδική έκθεση για τα έργα του Ευγένιου Σπαθάρη, ώστε να αναδειχθεί η τέχνη του στη ζωγραφική, στην οποία είχε στραφεί με αφοσίωση τα τελευταία χρόνια και να μεριμνήσει για την έκδοση λευκώματος με θέμα το έργο και τη ζωή του.

    Τέλος, αποφασίστηκε το οίκημα του κληροδοτήματος Λουμίδη μετά την ανακαίνιση του να ονομαστεί Οικία Ευγένιου Σπαθάρη - Σπαθάρειο Μουσείο.

    Είδηση: 22276

    [06] Πρόστιμο 109.000 δολάρια σε μεθυσμένο οδηγό

    Μία περιουσία στοίχησε σε έναν εύπορο Νορβηγό επιχειρηματία η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ, αφού η τροχαία του έκοψε πρόστιμο 200 εκατομμύρια κορώνες ή 109.000 δολάρια, ενώ του αφαίρεσε την άδεια για δύο χρόνια. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τοπικής εφημερίδας "Faedrelandsvennen", τον Οκτώβρη οι αστυνομικοί εντόπισαν τον παραβάτη μισό χιλιόμετρο μακριά από το αεροδρόμιο Κριστιανσαντ στην νότια Νορβηγία, όπου διαπίστωσαν ότι οδηγούσε έχοντας καταναλώσει ποσότητα αλκοόλ ήταν εννέα φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο.

    Το πρόστιμο που του επιβλήθηκε, βασίστηκε στα εισοδήματά του επιχειρηματία και στην προσωπική του περιουσία που ήταν πέρυσι γύρω στα 200 εκατομμύρια κορώνες, ενώ με την ίδια απόφαση του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών με αναστολή υπό τον όρο ότι θα παρακολουθήσει μαθήματα για το αλκοόλ και την οδήγηση, ενώ για δύο χρόνια του αφαιρέθηκε η άδεια οδήγησης.

    Ο άνδρας παραδέχθηκε ότι έκανε λάθος και είπε ότι σχεδίαζε να οδηγήσει μερικά χιλιόμετρα μέχρι να συναντήσει κάποιους γνωστούς που θα έπαιρναν το αυτοκίνητο, αλλά δεν πρόλαβε και συνελήφθη.

    Είδηση: 22273

    [07] Φρένο στο παράνομο downloading επιχειρεί να βάλει η Γαλλία

    Υιοθετήθηκε σήμερα οριστικά στη Γαλλία με την ψήφο της Γερουσίας το σχέδιο νόμου για το ίντερνετ, το οποίο προβλέπει τη διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο των ατόμων που "κατεβάζουν" παράνομα ταινίες και μουσική. Οι γερουσιαστές ενέκριναν με πολύ μεγάλη πλειοψηφία, δηλαδή 189 ψήφους υπέρ έναντι 14 κατά, το σχέδιο αυτό νόμου το οποίο είχε υιοθετηθεί χθες, Τρίτη, από την Εθνοσυνέλευση. Η Γαλλία γίνεται έτσι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που εφαρμόζει δια νόμου τη διακοπή της πρόσβασης στο Ίντερνετ για αυτούς που "κατεβάζουν" παράνομα πολιτιστικά προϊόντα. Η διακοπή της πρόσβασης στο διαδίκτυο θα εφαρμόζεται σε περιπτώσεις υποτροπής μετά την αποστολή προειδοποιητικών ηλεκτρονικών μηνυμάτων.

    Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει συγκεκριμένη ευρωπαϊκή νομοθεσία για την καταπολέμηση της ηλεκτρονικής πειρατείας πολιτιστικών προϊόντων, παρά μόνον ισχύει μια γενική υποχρέωση για τα κράτη μέλη να διασφαλίζουν την προστασία των δικαιωμάτων των δημιουργών, οποιοδήποτε μέσο κι αν χρησιμοποιείται για την αντιγραφή του έργου τους.

    Υπέρ του σχεδίου νόμου ψήφισε σήμερα στη γαλλική Γερουσία η πλειοψηφία του κυβερνώντος UMP και των κεντρώων συμμάχων του, ενώ τα αντιπολιτευόμενα PCF και PS επέλεξαν να μην πάρουν μέρος στην ψηφοφορία.

    Πριν από έναν μήνα και προς έκπληξη όλων το νομοσχέδιο αυτό είχε απορριφθεί από την Εθνοσυνέλευση, απ' όπου απουσίαζε η πλειοψηφία των βουλευτών.

    Ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί είχε σπεύσει τότε να καταδικάσει τις "φαιδρές μηχανορραφίες" της αντιπολίτευσης και είχε επαναδιατυπώσει την πρόθεσή του να υιοθετηθεί το κείμενο, το οποίο έχει πυροδοτήσει μια έντονη συζήτηση στη Γαλλία γύρω από το θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων των δημιουργών και την πρόσβαση σε πολιτιστικά προϊόντα στο Ίντερνετ.

    Αντιδράσεις

    Σύμφωνα με τους επικριτές του, οι οποίοι προέρχονται και από τους κόλπους της κυβερνητικής πλειοψηφίας, ο νόμος αυτός θα καταφέρει επίθεση στις ελευθερίες και στην προσωπική ζωή και δεν θα φέρει κανένα επιπρόσθετο εισόδημα στους καλλιτέχνες.

    Το Σοσιαλιστικό Κόμμα γνωστοποίησε εξάλλου την πρόθεσή του να προσφύγει στο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο μπορεί να ακυρώσει το σύνολο ή μέρος του κειμένου.

    Η Ευρωπαία επίτροπος που είναι αρμόδια για τις νέες τεχνολογίες Βίβιαν Ρέντινγκ δήλωσε σήμερα ότι δεν βλέπει τίποτε στο γαλλικό σχέδιο νόμου που να έρχεται σε αντίθεση με το ευρωπαϊκό κοινοτικό δίκαιο, ακόμη κι αν αυτό τη δυσαρεστεί "πολιτικά".

    Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξέφρασε εξάλλου την περασμένη εβδομάδα την αντίθεσή του στο γαλλικό σχέδιο νόμου, υιοθετώντας τροπολογία βάσει της οποίας τα θεμελιώδη δικαιώματα των χρηστών του Ίντερνετ δεν μπορούν να περιοριστούν "χωρίς προηγούμενη απόφαση των δικαστικών αρχών".

    Είδηση: 22274

    [08] Νέα οχήματα καθαριότητας για την Αθήνα

    Κοινωνία

    Με 23 νέα οχήματα αντιρρυπαντικής τεχνολογίας και διαφόρων τύπων, ενισχύεται μέσω του Αναπτυξιακού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Θησέας», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη» και της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης, ο στόλος του τομέα καθαριότητας του δήμου Αθηναίων.

    Με τα νέα οχήματα, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και μικρά, ώστε να γίνεται η αποκομιδή των απορριμμάτων και στου στενούς δρόμους της πόλης, ο Δήμος Αθηναίων αναβαθμίζει το τροχαίο υλικό της Διεύθυνσης Καθαριότητας και παράλληλα προχωρά στην επέκταση του δικτύου τοποθέτησης μπλε κάδων για την περισυλλογή μεγαλύτερων ποσοτήτων ανακυκλώσιμου υλικού.

    Κατά τη διάρκεια της τελετής, ο δήμαρχος Αθηναίων, αφού ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα της καθαριότητας για το έργο τους και τον υπουργό Εσωτερικών για τη συνδρομή του στην προσπάθεια του Δήμου για μία καθαρή πόλη, δήλωσε πως "με την παραλαβή άλλων 18 αυτοκινήτων ανακύκλωσης, μέχρι το τέλος της πρώτης τετραετίας της δημοτικής αρχής θα έχουμε παραλάβει περίπου 150 νέα οχήματα για την Καθαριότητα".

    Απευθυνόμενος στον υπουργό Εσωτερικών, ο κ. Κακλαμάνης τον παρότρυνε να προχωρήσει «το συντομότερο δυνατό στην έναρξη των εργασιών στην Κερατέα και στο Γραμματικό, διότι ήδη έχουμε καθυστερήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, των εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και θέλω να πιστεύω και του πολιτικού κόσμου θα στηρίξει την προσπάθεια αυτή της κυβέρνησης».

    Από την πλευρά του, ο Προκόπης Παυλόπουλος δήλωσε: «Θα είμαστε δίπλα σας και από κει και πέρα θα συνεχίσουμε, γιατί εκείνο το οποίο προέχει αυτή την στιγμή είναι να λυθεί οριστικά, και θα λυθεί, το ζήτημα των σκουπιδιών σε όλο το Λεκανοπέδιο».

    Είδηση: 22275

    [09] Στον πρόεδρο της Βουλής η ετήσια έκθεση του ΑΣΕΠ

    Κοινωνία

    Την Ετήσια Έκθεση του Ανωτάτου Συμβουλίου Επιλογής Προσωπικού για το έτος 2008, υπέβαλε σήμερα στον Πρόεδρο της Βουλής Δημήτρη Σιούφα, ο Πρόεδρος του ΑΣΕΠ Γιώργος Βέης. Στην έκθεση περιγράφεται η λειτουργία της ανεξάρτητης αρχής καθώς και το έργο που επιτέλεσε κατά το περασμένο έτος, ενώ διατυπώνονται διαπιστώσεις και προτάσεις του ΑΣΕΠ για τη βελτιστοποίηση του συστήματος προσλήψεων σε επίπεδο νομοθεσίας και εφαρμοζόμενων διαδικασιών.

    Ο κ. Βέης ενημέρωσε και προφορικά τον Πρόεδρο της Βουλής τόσο για την πρόοδο που σημειώθηκε στις διαδικασίες και την ταχύτητα έκδοσης των αποτελεσμάτων κατά την επιλογή προσωπικού στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, όσο και για τις βελτιώσεις που μπορούν ακόμα να γίνουν ιδιαίτερα στους τομείς της υγείας και της τοπικής αυτοδιοίκησης.

    Ο κ. Σιούφας, παραλαμβάνοντας την Έκθεση, ανέφερε ότι θα διαβιβαστεί τόσο στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας όσο και στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης προκειμένου να μελετηθεί και να συζητηθεί από τους βουλευτές, ενώ θα τεθεί προς συζήτηση και στην Ολομέλεια του Σώματος, όπως έχει καθιερωθεί και γίνεται για όλες τις εκθέσεις των ανεξάρτητων αρχών κατά το τελευταίο διάστημα.

    Ο Πρόεδρος της Βουλής επισήμανε ότι θέμα πρώτης προτεραιότητας αποτελεί η ταχύτερη έκδοση των αποτελεσμάτων των διαγωνισμών του ΑΣΕΠ ιδιαίτερα για το προσωπικό που προσλαμβάνεται στο χώρο της υγείας, ενώ πρέπει να ολοκληρωθεί το συντομότερο και η κωδικοποίηση της νομοθεσίας που το αφορά.

    Είδηση: 22268

    [10] Αναβλήθηκε επ' αόριστο η συναυλία των Depeche Mode

    Ειδήσεις

    Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε τους 30.000 θεατές που βρέθηκαν χθες στο Terra Vibe Park στη Μαλακάσα με την επιθυμία να παρακολουθήσουν τη συναυλία των Depeche Mode, καθώς μια ξαφνική αδιαθεσία του τραγουδιστή του συγκροτήματος, Dave Gahan, οδήγησε σε αναβολή της εκδήλωσης. Η είδηση της αναβολής έγινε γνωστή στις 21:00 το βράδυ δημιουργώντας εκνευρισμό στο κοινό, χωρίς ωστόσο να υπάρξουν έκτροπα. Το συγκρότημα με χθεσινή ανακοίνωσή του εξέφρασε την ελπίδα για διεξαγωγή της συναυλίας σήμερα, εντούτοις, νωρίτερα ανακοινώθηκε πως η κατάσταση της υγείας του Dave Gahan δεν θα του επιτρέψει τελικά να εμφανιστεί.

    Σύμφωνα με το χθεσινό ανακοινωθέν του συγκροτήματος ο Dave Gahan βρισκόταν από νωρίς στο συναυλιακό χώρο, όμως, ο γιατρός που τον εξέτασε απεφάνθη ότι δεν μπορεί να εμφανιστεί στη σκηνή.

    Η αιτία της αδιαθεσίας του δεν διευκρινίστηκε, αλλά όπως έγινε γνωστή, αλλά διακομίστηκε σε ιδιωτικό νοσοκομείο για τις απαραίτητες εξετάσεις.

    Ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη από τους οπαδούς του που τους απογοήτευσε και εξέφρασε την ελπίδα να νιώσει καλύτερα ώστε να φέρει σε πέρας στο show σήμερα.

    Τελικά όπως ανακοινώθηκε σήμερα, από το συγκρότημα και τον επιβλέποντα ιατρό, η κατάσταση της υγείας του Gahan δεν του το επιτρέπει.

    Η διοργανώτρια εταιρεία Didi Music παρακαλεί τους θεατές να κρατήσουν τα αποκόμματα των εισιτηρίων τα οποία είτε θα εξασφαλίσουν την είσοδό τους σε περίπτωση νέας ημερομηνίας, είτε για την εξαργύρωση τους σε περίπτωση οριστικής ακύρωσης.

    Είδηση: 22267

    [11] Ποινικοποίηση της λαθρομετανάστευσης στην Ιταλία

    Το επίμαχο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μπερλουσκόνι για τη μεταναστευτική πολιτική, το οποίο είχε προκαλέσει έντονες αντιδράσεις, από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αφού μεταξύ των άρθρων του προβλέπει και την ποινικοποίηση της λαθρομετανάστευσης και υποχρεώνει τους δημοσίους υπαλλήλους να αναφέρουν τους λαθρομετανάστες στις αρχές όταν υποπίπτουν στην αντίληψή τους ψήφισε τελικά η Ιταλική Βουλή με 316 ψήφους υπέρ και 258 κατά.

    Η ψήφιση του νομοσχεδίου έρχεται σε μία στιγμή κατά την οποία η Ιταλία επικρίνεται από την υπόλοιπη Ευρώπη διότι σε δύο περιπτώσεις τις τελευταίες ημέρες επαναπροώθησε δύο πλοία φορτωμένα με λαθρομετανάστες στη Λιβύη, χωρίς καν να τους δώσει τη δυνατότητα να υποβάλουν αίτηση παροχής πολιτικού ασύλου.

    Το νομοσχέδιο προβλέπει μεταξύ άλλων ότι η παράνομη είσοδος ή παραμονή σε ιταλικό έδαφος αποτελεί ποινικό αδίκημα που επισύρει χρηματικό πρόστιμο 5.000 ως 10.000 ευρώ, καθώς και ότι ο χρόνος παραμονής λαθρομεταναστών σε κέντρα ταυτοποίησης και απέλασης αυξάνεται από δύο σε έξι μήνες, ενώ οποιοσδήποτε τους φιλοξενεί ή τους ενοικιάζει κατάλυμα κινδυνεύει με φυλάκιση που φτάνει τα τρία χρόνια.

    Το νομοσχέδιο, το οποίο αποτελεί τμήμα ενός ευρύτερου νομοθετήματος περί ασφάλειας που αναφέρεται επίσης στην μικροπαραβατικότητα και στη μάχη κατά της Μαφίας, θα υποβληθεί τώρα και στη Γερουσία για έγκριση προκειμένου να τεθεί σε ισχύ.

    Είδηση: 22265

    [12] Σρι Λάνκα: Βομβαρδίστηκε κι άλλο νοσοκομείο

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 38 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα στην εμπόλεμη ζώνη στη βορειοανατολική Σρι Λάνκα κατά την διάρκεια βομβαρδισμού ενός νοσοκομείου, δήλωσε προς το Γαλλικό Πρακτορείο ένας γιατρός. Σε παρόμοιο χτύπημα χθες έχασαν την ζωή τους 47 άνθρωποι. Στο μεταξύ από την Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού ανακοινώθηκε σήμερα ότι κατά την διάρκεια βομβαρδισμών στην εμπόλεμη ζώνη σκοτώθηκε ένας εργαζόμενος του Ερυθρού Σταυρού.

    Δύο ανώτερες στρατιωτικές πηγές που δεν θέλησαν να κατονομαστούν έκαναν λόγο για σφοδρές συγκρούσεις γύρω από την εμπόλεμη ζώνη, έκτασης δυόμισι τετραγωνικών χιλιομέτρων, όπου αντάρτες Ταμίλ είναι περικυκλωμένοι και ορισμένοι άμαχοι, που έχουν εγκλωβιστεί εκεί, προσπαθούν να διαφύγουν.

    Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού η οποία δεν μπορεί να μεταφέρει τους τραυματίες και να αποστείλει ανθρωπιστική βοήθεια με πλοία εξαιτίας των πολυήμερων συγκρούσεων, ανέφερε ότι ένας 31χρονος εργαζόμενός της σκοτώθηκε μέσα στην εμπόλεμη ζώνη από τους βομβαρδισμούς. Σκοτώθηκε και η μητέρα του, είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σαράσι Βιτζεράτε.

    Η Διεθνής Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού είναι η μοναδική διεθνής υπηρεσία για ανθρωπιστική βοήθεια που δραστηριοποιείται μέσα στην εμπόλεμη ζώνη.

    Είδηση: 22262

    [13] Νεό επεισόδιο στη διαμάχη Πάγκαλου-ΚΚΕ

    Σκληρή επίθεση στο ΚΚΕ, εξαπέλυσε για μια ακόμα φορά ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Μιλώντας σε επαρχιακό ραδιοφωνικό σταθμό, υποστήριξε ότι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος, είναι συνιδρυτής της εταιρείας "Γερμανός" και έχει μετοχές σε αυτή. Σκληρή ήταν η απάντηση του ΚΚΕ, το οποίο κατηγόρησε τον πρώην Υπουργό ότι ψεύδεται.

    Στο προσκήνιο και πάλι η αντιπαράθεση του Θεόδωρου Πάγκαλου με το ΚΚΕ.

    Αφορμή νέες δηλώσεις του κ. Πάγκαλου σε Ραδιοφωνικό Σταθμό των Τρικάλων "Ράδιο Πρωινός" όπου επανέλαβε τους ισχυρισμούς του για εμπλοκή του Περισσού στην πώληση της εταιρείας "Γερμανός", αλλά και ότι ποτέ η Εφορία δεν κάνει έλεγχο στα οικονομικά του ΚΚΕ.

    Αλλη μία σκληρή επίθεση κατά του ΚΚΕ εξαπέλυσε χθες ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και πρώην υπουργός Θεόδωρος Πάγκαλος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό Τρικάλων "Ράδιο Πρωινός".

    "Πρόκειται για κολοσσιαίο σκάνδαλο, όπου εμπλέκονται και οι ηγεσίες του ΚΚΕ. Το ΚΚΕ είναι συνιδρυτής του Γερμανού κι έχει σημαντικό συμφέρον στην αξιοποίησή του. Δεν ξέρω τι μετοχές έχουν και πόσες, αυτό θα πρέπει να το ανακαλύψουμε αφού παρέμβει ο ανακριτής και αφού πάει κάποτε η Εφορία στον Περισσό. Στον Περισσό ξέρετε δεν πάει ποτέ η Εφορία, η επαναστατική ασυλία του ΚΚΕ επεκτείνεται και στις εφοριακές σχέσεις και στην υποχρέωση του φόρου", τόνισε.

    Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ κατηγορεί τον κ. Πάγκαλο ότι ψεύδεται για τις σχέσεις του ΚΚΕ με την "Γερμανός" και προσθέτει πως δεν φοβάται ούτε ανακριτές, ούτε Εφορίες ούτε φυσικά και τον Πάγκαλο.

    Είδηση: 22260

    [14] Την Παρασκευή οι υπογραφές για την κατασκευή του South Stream

    Ειδήσεις

    Την ερχόμενη Παρασκευή στο Σότσι της Μαύρης Θάλασσας θα υπογραφεί η συμφωνία για την κατασκευή του αγωγού φυσικού αερίου South Stream μεταξύ της Gazprom και όλων των συμμετεχόντων στο έργο, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης μετά από συνάντηση με το Ρώσο Πρέσβη κ. Vladimir Chkhikvishvili. Από ελληνικής πλευράς θα υπογράψει ο Διαχειριστής του Συστήματος Μεταφοράς Φυσικού Αερίου (ΔΕΣΦΑ, θυγατρική της ΔΕΠΑ). Ο Υπουργός Ανάπτυξης επεσήμανε την ιδιαίτερη σημασία της συμφωνίας. «Με τη δική μου παρουσία, τόνισε, θέλουμε να υπογραμμίσουμε το ενδιαφέρον της Ελλάδας για την πολιτική των αγωγών και γενικότερα βεβαίως για τη συνεργασία μας με τη Ρωσία», σημείωσε.

    Ο Ρώσος πρέσβης χαρακτήρισε την υπογραφή της συμφωνίας «απόδειξη της πολύ καλής συνεργασίας των δύο χωρών συνολικά και ειδικότερα στον τομέα της ενέργειας».

    Απαντώντας σε ερωτήσεις τόσο ο κ.Χατζηδάκης όσο και ο κ. Chkhikvishvili ανέφεραν ότι ισχύουν τα χρονοδιαγράμματα που έχουν ανακοινωθεί, σύμφωνα με τα οποία ο αγωγός θα λειτουργεί το 2015.

    Ο κ.Χατζηδάκης σημείωσε επιπλέον πως «το γεγονός ότι προχωρούμε στη σύσταση της εταιρίας δείχνει ότι όλες οι πλευρές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι αποφασισμένες να κάνουν τα βήματα που απαιτούνται». Ο ίδιος σημείωσε ακόμη ότι τα θέματα σε σχέση με τον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη εξελίσσονται ομαλά.

    Είδηση: 22259

    [15] Το Ποντιακό διαταράσσει τις σχέσεις Αυστραλίας- Τουρκίας

    Ειδήσεις

    Την αντίδραση της Τουρκίας προκαλεί η απόφαση της πολιτειακής κυβέρνησης της Νότιας Αυστραλίας να αναγνωρίσει τη γενοκτονία των Ποντίων, Αρμενίων και Ασσυρίων, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο Τούρκος πρέσβης στην Αυστραλία Μουράτ Ερσαβσκί, Παράλληλα ο τούρκος διπλωμάτης εξέφρασε την μεγάλη του θλίψη και απογοήτευση για την απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης της Νότιας Αυστραλίας Μάικλ Άτκινσον να επισκεφθεί την Ελλάδα, την ερχόμενη εβδομάδα και να μιλήσει σε εκδήλωση Ποντίων στη Θεσσαλονίκη.

    Ο κ. Άτκινσον δήλωσε ότι αποτελεί τιμή για τον ίδιο η πρόσκληση να μιλήσει σε δημόσια συγκέντρωση της Πανποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδας που θα γίνει την ερχόμενη εβδομάδα στην πλατεία της Αγίας Σοφίας της Θεσσαλονίκης με την ευκαιρία της επετείου της Γενοκτονίας των Ποντίων.

    "Με τις ενέργειές του θέτει σε κίνδυνο τις καλές σχέσεις Αυστραλίας-Τουρκίας", απάντησε ο Τούρκος πρέσβης.

    Να σημειωθεί ότι η Τουρκία έχει ήδη κάνει επίσημο διάβημα στην Αυστραλιανή κυβέρνηση, όταν αυτή τον περασμένο μήνα αναγνώρισε επίσημα τη γενοκτονία των Ποντίων.

    Στην ανακοίνωση της Τουρκικής πρεσβείας υπογραμμίζεται ότι οι δηλώσεις κάποιων υπουργών ήταν προσβλητικές για τους Τούρκους και την χώρα τους και ότι οι καλές σχέσεις Αυστραλίας-Τουρκίας διατρέχουν τον κίνδυνο να διαταραχθούν μόνιμα.

    Μάλιστα κάνοντας επίθεση στην Ελληνική κοινότητα της Αυστραλίας, υποστηρίζει ακόμη ότι η αναγνώριση της γενοκτονίας των Ποντίων αποτελεί έργο του πανίσχυρου ελληνικού λόμπι που φέρεται αποφασισμένο να επαναφέρει ανταγωνισμούς του παρελθόντος και να διαστρεβλώνει γεγονότα.

    "Δεν πρέπει τα εθνικά λόμπι να μπορούν να διαταράσσουν τις άριστες σχέσεις των χωρών μας που ξεκίνησαν από την Καλλίπολη και τα σχόλια τότε του Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ για τη γενναιότητα των Αυστραλών που έπεσαν μαχόμενοι", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

    Είδηση: 22263

    [16] Αυστηρότερα μέτρα για τη λαθρομετανάστευση

    Κοινωνία

    Οι πτυχές του προβλήματος της ανεξέλεγκτης εισόδου λαθρομεταναστών στη χώρα καθώς και οι τρόποι της αντιμετώπισης του φαινομένου μέσω και της διεθνούς συνεργασίας, εξετάστηκαν στην ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό την προεδρεία του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών Χ. Μαρκογιαννάκη. Κατά τη διάρκεια της διευρυμένης σύσκεψης εξετάστηκε το ζήτημα της αντιμετώπισης της αποτροπής της παράνομης μετανάστευσης και κυρίως η αντιμετώπιση λαθροδιακινητών από τα θαλάσσια και τα χερσαία σύνορα της χώρας. Επαναβεβαιώθηκε η καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ των εμπλεκόμενων Σωμάτων και των Φορέων, ενώ κοινό συμπέρασμα της διευρυμένης σύσκεψης αποτέλεσε η ανάγκη να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.

    Σε αυτά εντάσσονται η αυστηροποίηση του υπάρχοντος θεσμικού πλαισίου σε σχέση με την αντιμετώπιση των λαθροδιακινητών, προς την κατεύθυνση της αυστηροποίησης των επιβαλλομένων ποινών στους δουλεμπόρους (κακούργημα).

    Η σύσταση Εθνικού Συντονιστικού Οργάνου, το οποίο θα συντονίζει τους συναρμόδιους Φορείς, οι οποίοι ασχολούνται με το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης.

    Η μελέτη της δυνατότητας χρήσης πλωτού μέσου (πλοίου) για την πρώτη υποδοχή και την μεταφορά των παρανόμων μεταναστών στα Κέντρα Υποδοχής τα οποία λειτουργούν, με σκοπό την ελαχιστοποίηση της επιβάρυνσης της νησιωτικής Ελλάδος και η ανάπτυξη περαιτέρω δράσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου το πρόβλημα της παράνομης μετανάστευσης ν΄αντιμετωπιστεί πανευρωπαϊκά.

    Είδηση: 22257

    [17] Σε ρυθμό ευρωεκλογών

    Ως το τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ανακοινωθούν και τα ψηφοδέλτια Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ. Οι ευρωεκλογές ήταν στο επίκεντρο της συνεργασίας το πρωί του πρωθυπουργού με το γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, Λευτέρη Ζαγορίτη. Όπως ανακοίνωσε ο κ. Ζαγορίτης, με απόφαση του Πρωθυπουργού συγκροτείται Κεντρική επιτροπή ευρωεκλογών, η οποία θα συνεδριάσει την Πέμπτη στις 5.30 το απόγευμα στη Ρηγίλλης.

    Στην επιτροπή μετέχουν, εκτός από τον πρωθυπουργό και πρόεδρο της ΝΔ, οι Πρ. Παυλόπουλος, Ντ. Μπακογιάννη, Β. Μεϊμαράκης, Γ. Σουφλιάς, Γ. Τραγάκης, Φ. Πατριανάκου, Γ. Παπανικολάου, Μ. Δασκαλάκης και ο Λ. Ζαγορίτης.

    Η πρώτη θέση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ ενδέχεται να έχει άρωμα γυναίκας ωστόσο ο Pρωθυπουργός κρατά κλειστά τα χαρτιά του ενώ η ανακοίνωσή του μπορεί να γίνει και σταδιακά έως το τέλος της εβδομάδας.

    Ο κ. Ζαγορίτης, απαντώντας σε ερώτηση εάν αρνούνται κορυφαίοι υπουργοί να μπουν επικεφαλής στο ευρωψηφοδέλτιο, ανέφερε:

    "Να αρνηθούν σε τι πράγμα; Σε κάτι το οποίο δεν υφίσταται; Η σύνθεση του ψηφοδελτίου είναι θέμα αρμοδιότητας του πρωθυπουργού που σημαίνει ότι δεν υπάρχουν θέματα αρνήσεων έτσι και αλλιώς. Όταν έρθει η ώρα θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις".

    Μιλώντας στον Αθήνα 9,84, η πρωήν υπουργός Παιδείας Μαρριέτα Γιαννάκου, που το ονομά της έχει ακουστεί για επικεφαλής του ψηφοδελτίου, τόνισε ότι δεν δεχτεί ακόμα επίσιμη πρόταση.

    Σιγή ιχθύος και στο ΠΑΣΟΚ με τον κ. Παπανδρέου να ανακοινώνει τις αποφάσεις του μετά την επιστροφή του απο την Κίνα. Πρόσωπο πρώτης γραμμής δείχνουν πάντως οι έως τώρα εκτιμήσεις στελεχών της Ιπποκράτους.

    Είδηση: 22250

    [18] Ερωτήματα προκαλεί η βομβιστική επίθεση

    Κοινωνία

    Ίχνη που ενδεχομένως και να τους οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητας των δραστών ή μέσω της σύγκρισης με τα ήδη υπάρχοντα, να διαπιστωθεί αν οι τέσσερις βομβιστές που χτύπησαν την Eurobank στην Αργυρούπολη είναι τα ίδια πρόσωπα με τους δράστες παλαιότερων επιθέσεων που άφησαν πίσω τους στοιχεία, αναζητούν οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας οι οποίοι εξετάζουν τα ευρήματα από τον τόπο της έκρηξης

    .Συγκεκριμένα, στο μικροσκόπιο των αστυνομικών των εγκληματολογικών Εργαστηρίων έχουν μεταφερθεί κα εξετάζονται τα ευρήματα από την βομβιστική επίθεση στο υποκατάστημα της Eurobank στην Αργυρούπολη.

    Αν και θεωρείται σχεδόν σίγουρο για τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής ότι πίσω από την επίθεση κρύβονται τα μέλη της οργάνωσης "Επαναστατικός Αγώνας", με βάση τις ομοιότητες τόσο στον τρόπο δράσης, όσο και στη συνδεσμολογία του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού και την ποσότητα της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε, ακόμη, καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη.

    Παράλληλα, ερωτήματα προκαλεί αναφορικά με την τακτική και το σκεπτικό των δραστών το γεγονός, ότι οι τέσσερις άγνωστοι, περιορίστηκαν στο να απειλήσουν με τα όπλα τους αστυνομικούς που περνούσαν από το σημείο με περιπολικό και επιχείρησαν να τους ελέγξουν, ενώ θα μπορούσαν να τους έχουν τραυματίσει ή ακόμη και σκοτώσει κάνοντας πράξη τις απειλές εναντίον των ένστολων που έχουν κατ΄ επανάληψη εξαπολύσει στις προκηρύξεις τους.

    Είδηση: 22251

    [19] Ένταλμα σύλληψης για τον Π. Φούρλα

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Αίσθηση έχει προκαλέσει η είδηση για την εντολή σύλληψης, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, του πρώην αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Παναγιώτη Φούρλα, με την κατηγορία της παράβασης του νόμου περί αρχαιοτήτων που εξέδωσε ο εισαγγελέας. Η αστυνομία μέχρι στιγμής δεν έχει εκδώσει ανακοίνωση και ο Παναγιώτης Φούρλας δεν έχει εντοπιστεί.

    Όλα έγιναν όταν μετά από επώνυμη καταγγελία, έγινε έρευνα στο πατρικό σπίτι του στο χωριό Καπνοχώρι, στην Υπάτη Φθιώτιδος, όπου και εντοπίστηκαν ένα τμήμα επιτύμβιας στήλης, ένας ραβδωτός κίονας, δύο λαξευμένες πέτρες και ένα μαρμάρινο τριβείο.

    Τα αντικείμενα παρελήφθησαν από την αρχαιολογική υπηρεσία προκειμένου να εξεταστούν.

    Ο πρώην αρχηγός του Πυροσβεστικού σώματος, αναζητείται στα πλαίσια του αυτοφώρου, το οποίο λήγει απόψε τα μεσάνυχτα.

    Είδηση: 22249

    [20] Έκκληση για λύση στο Μεσανατολικό απηύθυνε ο Πάπας

    Την αγωνία του για το Μεσανατολικό εξέφρασε ο Πάπας Βενέδικτος ο 16ος ο οποίος από τη Βηθλεέμ όπου έφτασε το πρωί έκανε έκκληση σε όλον τον κόσμο να προσπαθήσει να βρει λύση για να σταματήσει η αιματοχυσία. Ο προκαθήμενος της Καθολικής εκκλησίας τον οποίο υποδέχτηκε ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς, τόνισε μεταξύ άλλων: "Ζητώ από όλους εσάς, από τους ηγέτες σας να αναλάβετε και πάλι τη δέσμευση να εργαστείτε για την επιτυχία του σκοπού σας. Απευθύνω έκκληση ειδικά στην διεθνή κοινότητα να χρησιμοποιήσει τη μεγάλη επιρροή της ώστε να βρεθεί λύση".

    "Η Αγία Έδρα υποστηρίζει το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού σε μια κυρίαρχη πατρίδα, στη γη των προγόνων σας, όπου θα ζείτε με ασφάλεια και ειρηνικά με τους γείτονές σας, μέσα σε διεθνώς αναγνωρισμένα σύνορα", επισήμανε ο ποντίφικας αναφερόμενος στο ζήτημα και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον Παλαιστίνιο πρόεδρο:

    "Και αν αυτό, προς το παρόν, μοιάζει μακρινό, ζητώ από σας και από τον λαό σας να κρατήσει αναμμένη τη φλόγα της ελπίδας, της ελπίδας ότι μπορεί να βρεθεί ένας τρόπος για να ικανοποιηθούν οι νόμιμες επιθυμίες τόσο των Παλαιστινίων, όσο και των Ισραηλινών, για ειρήνη και σταθερότητα".

    Δηλώνοντας αντίθετος στην πρακτική της τρομοκρατίας, ο πάπας κάλεσε τους Παλαιστίνιους να αντισταθούν στον πειρασμό της τρομοκρατίας. "Πρέπει να έχετε το θάρρος να αντισταθείτε σε όλους τους πειρασμούς που μπορεί να σας οδηγήσουν σε πράξεις βίας και τρομοκρατίας", είπε χαρακτηριστικά απευθυνόμενος "στους νέους που ζουν σήμερα στα Παλαιστινιακά Εδάφη".

    Ακόμη στην ομιλία του ο Πάπας πρόσθεσε πως συμπάσχει με το λαό της Λωρίδας της Γάζας, μετά τις ισραηλινές επιχειρήσεις τον περασμένο Δεκέμβριο.

    Από την πλευρά του ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Αμπάς, υποδεχόμενος τον Πάπα Βενέδικτο είπε πως "είναι επιτέλους καιρός να τερματιστούν τα δεινά" των Παλαιστινίων.

    Ευχαρίστησε τον ποντίφικα για τη θέση του Βατικανού, το οποίο κατανοεί τα δεινά του παλαιστινιακά λαού και έκανε έκκληση για μια ειρηνική συμφωνία με το Ισραήλ με βάση τη λύση των δύο κρατών, "συμμερίζεται τον πόνο, αλλά και τις επιθυμίες μας" είπε ο Αμπάς που συμπλήρωσε:

    "Λέτε πως υπάρχει ελπίδα, ελπίδα για ένα μέλλον όπου δεν θα υπάρχει κατοχή, σημεία ελέγχου, τείχη, πρόσφυγες, κρατούμενοι, αλλά συνύπαρξη στους Αγίους Τόπους", είπε χαρακτηριστικά ο Αμπάς.

    Είδηση: 22248

    [21] Στην Κίνα ο Γ. Παπανδρέου

    Στο Πεκίνο, μεταβαίνει σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργος Παπανδρέου όπου θα πραγματοποιηθεί συνάντηση κορυφής, μεταξύ των ηγεσιών της Σοσιαλιστικής Διεθνούς και του Κομμουνιστικού Κόμματος της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Πεκίνο, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας, Χου Ζιντάο και θα προεδρεύσει σε συνάντηση της Επιτροπής της Σοσιαλιστικής Διεθνούς για την Βιώσιμη Παγκόσμια Κοινωνία, παρουσία των συντονιστών της Επιτροπής, Γιόραν Πέρσον, τέως πρωθυπουργού της Σουηδίας, και Ρικάρντο Λάγκος, τέως Προέδρου της Χιλής.

    Είδηση: 22247


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 13 May 2009 - 16:54:50 UTC