Visit our Treaty, Convention & International Organization Document Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-05-29

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Ομιλία Καραμανλή στο Μαρκόπουλο Αττικής
  • [02] Σε Ν. Ιωνία και Μαρούσι ο Γ. Παπανδρέου
  • [03] Στον απόηχο της τηλεμαχίας
  • [04] Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία
  • [05] Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο
  • [06] Ανθεκτική η Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ
  • [07] Με μέτρο η χρήση της ασπιρίνης
  • [08] Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί
  • [09] Προκαταβολική καταδίκη της βίας
  • [10] 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία
  • [11] Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα
  • [12] Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη
  • [13] Υπόθεση Siemens: Διεθνές ένταλμα Νο 2
  • [14] Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου
  • [15] Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο
  • [16] Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις
  • [17] Εξιχνιάστηκε δολοφονία
  • [18] Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας
  • [19] Καθημερινά νέα κρούσματα σ' όλο τον κόσμο

    [01] Ομιλία Καραμανλή στο Μαρκόπουλο Αττικής

    Σε ανοιχτή συγκέντρωση στο Μαρκόπουλο Αττικής μιλάει απόψε στις 20:00 ο Κώστας Καραμανλής, ενώ αύριο θα επιθεωρήσει τα έργα της Εγνατίας οδού και την Κυριακή θα μιλήσει σε ανοιχτή συγκέντρωση στη Λαμία.

    Ο Κώστας Καραμανλής, συνοδευόμενος από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γ. Σουφλιά, θα επισκεφθεί αύριο σημεία της Εγνατίας Οδού, με την ευκαιρία της ολοκλήρωσης των έργων κατασκευής της.

    Η περιοδεία Καραμανλή θα ξεκινήσει το πρωί από τη Θεσσαλονίκη και περί τις 11:30 θα παραστεί στην τελετή για την ολοκλήρωση της Εγνατίας στη Γέφυρα του Βενέτικου και ακολούθως θα επισκεφθεί τα έργα στη Γέφυρα Μετσόβου και στη Σήραγγα του Δρίσκου.

    Το μεσημέρι, ο πρωθυπουργός θα φτάσει στην Ηγουμενίτσα, όπου θα επισκεφθεί τα έργα επέκτασης και αναβάθμισης του Λιμανιού, καθώς και το Δημαρχείο.

    Ενόψει της περιοδείας του Πρωθυπουργού, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για φιέστες της κυβέρνησης οι οποίες κρύβουν την πραγματικότητα, αφού υπάρχουν πολύ σημαντικές καθυστερήσεις και προβλήματα στην ολοκλήρωση του έργου.

    Πηγές: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Στην "τάξη του μέλλοντος" ο Κ.Καραμανλής

    Σχετικό link: Ευρωεκλογές 2009

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:32 - Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη στη Λαμία

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 15:01 - Στον απόηχο της τηλεμαχίας 29/05/2009 13:49 - Προβοκάτσια σε βάρος του καταγγέλει το ΚΚΕ 29/05/2009 13:15 - Σε Ν. Ιωνία και Μαρούσι ο Γ. Παπανδρέου 28/05/2009 21:45 - Λεπτό προς λεπτό η τηλεμαχία 28/05/2009 09:03 - Η τηλεμαχία των αρχηγών

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 17:05

    SEO by Artio

    Είδηση: 22917

    [02] Σε Ν. Ιωνία και Μαρούσι ο Γ. Παπανδρέου

    Περιοδεία στην Νέα Ιωνία και στο Μαρούσι, πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, επισκεπτόμενος μικρομεσαίες επιχειρήσεις και εμπορικά καταστήματα. Ο κ. Παπανδρέου είχε συναντήσεις και συνομιλίες με εκπροσώπους των Εμπορικού Συλλόγου, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας και τοπικών φορέων των δύο περιοχών, καθώς και με εργαζόμενους.

    Μετά το τέλος της επίσκεψής του, ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ο βασικός πυλώνας της οικονομίας μας, η μικρομεσαία επιχείρηση, σήμερα βουλιάζει. Ο τζίρος πέφτει από τη συρρίκνωση του οικογενειακού εισοδήματος. Οι ακάλυπτες επιταγές πολλαπλασιάζονται. Έχουμε την άναρχη ανάπτυξη των MALL, των πολυκαταστημάτων, που χτυπούν τη μικρομεσαία επιχείρηση, η οποία κλείνει. Έχουμε την κατάρρευση του Ασφαλιστικού τους Ταμείου, απ' την πολιτική της κυβέρνησης. Και η κυβέρνηση δίνει λεφτά στις τράπεζες, που δεν τα βλέπει όμως η μικρομεσαία επιχείρηση. Το Ταμείο Εγγυοδοσίας βοηθάει τους λίγους, και όχι τους πολλούς που το έχουν ανάγκη. Και τώρα, προεκλογικά, μοιράζει ρουσφετολογικά δωράκια. Αυτά πρέπει να τελειώνουν. Πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να στηρίξουμε επιτέλους την πραγματική οικονομία, τη μικρομεσαία επιχείρηση. Αυτό θα κάνουμε και γι' αυτό δεσμευόμαστε".

    Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του κ. Παπανδρέου για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρει σε ανακοίνωσή του: "Προξενεί εντύπωση η σημερινή παπαγαλία από τον κ. Παπανδρέου, της χθεσινής δήλωσης του κ. Αλαβάνου στο ντιμπέϊτ, εναντίον των MALL και της καταστροφικής τους επίδρασης στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. «Θυμίζουμε» στον κ. Παπανδρέου την επίθεση του κ. Παπουτσή στον αγώνα των ενεργών πολιτών και του ΣΥΡΙΖΑ για να μη γίνει MALL σε χώρο πράσινο στο Βοτανικό κατά παράβαση του Συντάγματος. «Θυμίζουμε» επίσης στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ το τσουνάμι που σάρωσε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις επί κυβερνήσεων Σημίτη στις οποίες συμμετείχε. Ο κ. Παπανδρέου πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από τους μικρομεσαίους ή να σιωπήσει για να μην προκαλεί την αγανάκτηση όσων δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕΔιαβαστε επισης: 28/05/2009 13:07 - Β. Παπανδρέου:«Επιδίωξή μας και στόχος μας είναι η διαφορά να είναι η μεγαλύτερη δυνατή βστις ευρωεκλογές- για να δοθεί ένα ηχηρό μήνυμα στην κυβέρνηση της ΝΔ» 28/05/2009 09:03 - Η τηλεμαχία των αρχηγών 27/05/2009 16:36 - Παπανδρέου: ''Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε'' 26/05/2009 12:28 - Επίσκεψη Παπανδρέου στο κέντρο "ΑΡΓΩ" 25/05/2009 13:40 - Γ. Παπανδρέου: Τόνωση της οικονομίας, ενίσχυση της πρόνοιας

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:32 - Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη στη Λαμία 29/05/2009 15:30 - Ομιλία Καραμανλή στο Μαρκόπουλο Αττικής 29/05/2009 15:01 - Στον απόηχο της τηλεμαχίας 29/05/2009 13:49 - Προβοκάτσια σε βάρος του καταγγέλει το ΚΚΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: 28/05/2009 21:45 - Λεπτό προς λεπτό η τηλεμαχία 27/05/2009 21:30 - Καραμανλής εφ όλης της ύλης 27/05/2009 15:53 - Όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές 27/05/2009 15:29 - Καταγγελία της ''Δράσης'' για αποκλεισμό 27/05/2009 14:52 - Παπαρήγα: Δημοψήφισμα οι ευρωεκλογές

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 14:14

    SEO by Artio

    Είδηση: 22909

    [03] Στον απόηχο της τηλεμαχίας

    Ευρωεκλογές 2009 -

    Ειδήσεις

    Στον απόηχο της τηλεοπτικής αναμέτρησης των πολιτικών αρχηγών, τα κομματικά επιτελεία μετρούν σήμερα τα κέρδη και τις ζημίες των ιδίων, αλλά και των αντιπάλων, και χαράσσουν τη στρατηγική τους για τον χρόνο που απομένει ως την ημέρα των εκλογών. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι ο Κ. Καραμανλής παρουσίασε το όραμά του για το μέλλον του τόπου, ενώ το ΠΑΣΟΚ επισημαίνει ότι ο Πρωθυπουργός δεν έπεισε σε μεγάλα ζητήματα. Η ΓΓ του ΚΚΕ προβλέπει προβοκάτσια εναντίον του κόμματος από πολιτικούς και δημοσιογραφικούς κύκλους. Από την πλευρά του, ο ΣΥΡΙΖΑ εμφανίζεται ικανοποιημένος από την εμφάνιση Αλαβάνου, ενώ, ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε ότι ο κόσμος δεν έγινε σοφότερος ούτε και ενημερώθηκε περισσότερο από το χθεσινό ντιμπέιτ.

    Στο χθεσινό ντιμπέιτ, ο Πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία για μία ακόμη φορά να παρουσιάσει το έργο, τους στόχους της κυβέρνησης, τα οφέλη για τους πολίτες, το όραμα για αλλαγές και μεταρρυθμίσεις που πρέπει να γίνουν, ειδικά αυτή τη στιγμή που η χώρα αντιμετωπίζει τις συνέπειες της διεθνούς οικονομικής κρίσης ώστε η επόμενη ημέρα να μας βρει πανέτοιμους, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

    Αναφορικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ο Ευάγγελος Αντώναρος είπε πως ισχύει για πολλά χρόνια και εφαρμόστηκε με τη σύμφωνη γνώμη όλων των κοινοβουλευτικών κομμάτων. Πρόσθεσε πως είναι βέβαιος ότι όλα τα κοινοβουλευτικά κόμματα κάνουν σκέψεις για τη μορφή των τηλεοπτικών συζητήσεων στο μέλλον και υπενθύμισε πως ο ίδιος έχει κάνει άτυπη πρόταση να γίνει σχετική συζήτηση και ανταλλαγή απόψεων σε μερικές εβδομάδες.

    Παράλληλα, ο κ. Αντώναρος δήλωσε τη βεβαιότητά του πως οι Έλληνες "ασφαλώς θα στηρίξουν για μία ακόμη φορά με τη ψήφο τους στις επερχόμενες ευρωεκλογές το κόμμα της Ν.Δ και έμμεσα, πλην σαφώς, την κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή".

    Ο ίδιος σημείωσε ότι δύο φορές οι Έλληνες έδειξαν την εμπιστοσύνη τους στην κυβέρνηση Καραμανλή για να υλοποιήσει το πρόγραμμά της και λόγω των αλλαγών και των μεταρρυθμίσεων είναι η χώρα στο σημείο που βρίσκεται.

    Σημείωσε ότι η διεθνής οικονομική κρίση πλήττει όλη την Ευρώπη και χώρες με ισχυρότερες οικονομίες από τη δική μας. "Το ότι εμείς δεν αντιμετωπίζουμε αυτά τα προβλήματα πέραν των δομικών και διαρθρωτικών δυσκολιών στην οικονομία που κληρονομήσαμε, οφείλεται στο πρόγραμμα των μεταρρυθμίσεων και αλλαγών που με σύνεση εφαρμόσαμε" τόνισε και επεσήμανε την ανάγκη κι άλλων μεταρρυθμίσεων στην κρίση επάνω, αυτή την ώρα.

    Το εάν υπήρχε νικητής στο ντιμπέιτ θα το κρίνουν οι Έλληνες πολίτες με την ψήφο τους στις 7 Ιουνίου τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πάντως ότι σε καμία περίπτωση ο Πρωθυπουργός δεν έπεισε σε μεγάλα ζητήματα όπως η διαφάνεια και η πορεία της ελληνικής οικονομίας.

    Αντιθέτως, ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου επεσήμανε ότι οκ. Καραμανλής βρισκόταν σε μεγάλη απόσταση από το κοινό αίσθημα όσον αφορά το Βατοπαίδι και παράλληλα αποκάλυψε ότι το ελληνικό δημόσιο έχει πρόβλημα ρευστότητας.

    Καταλήγοντας, ο κ. Παπακωνσταντίνου υπογράμμισε ότι το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει το δημόσιο διάλογο παρουσιάζοντας τις προτάσεις του και τα διλήματα των ευρωεκλογών.

    Στο ΚΚΕ, εκτιμούν ότι η Αλέκα Παπαρήγα αναφέρθηκε σε όλα τα ζητήματα που αφορούν στους πολίτες, απέδειξε ότι είναι το μόνο κόμμα που αντιτίθεται στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι έδωσε αποστομωτικές απαντήσεις στην επιχείρηση λάσπης κατά του κόμματος.

    Σύμφωνα με την ίδια, δεν έγινε καμία ουσιαστική συζήτηση, ενώ, σήμερα δήλωσε ''ότι πολιτικοί και δημοσιογραφικοί κύκλοι, ετοιμάζουν προβοκάτσια για να ''κόψουν'' 1% από το κόμμα''.

    Εμείς δεν μπορούμε να ματαιώσουμε την προβοκάτσια, αλλά τους λέμε "μολών λαβέ" είπε η κα. Παπαρήγα.

    "Ο Αλέκος Αλαβάνος, με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο, απέδειξε για άλλη μια φορά ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Εξέφρασε την αγανάκτηση του κόσμου, έθεσε ερωτήματα για όλα τα σημαντικά ζητήματα που αφορούν την ελληνική κοινωνία αλλά δεν πήρε απαντήσεις, ενώ ήταν ο μόνος πολιτικός αρχηγός που είχε να δείξει αγώνες και νίκες στα ζητήματα της εργασίας και του περιβάλλοντος" τονίζει σε δήλωσή του ο Ανδρέας Καρίτζης, υπεύθυνος του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

    "O κόσμος δεν έγινε σοφότερος ούτε και ενημερώθηκε περισσότερο από το χθεσινό ντιμπέιτ. Πιστεύω ότι τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν ριζικά, με βάση ένα ελεύθερο, καυτό ντιμπέιτ όπου θα ερωτώνται όλοι το ίδιο, θα απαντούν και θα έχουν δικαίωμα της μεταξύ τους συνομιλίας για να φανεί ποιος είναι γνώστης, ποιος υπερέχει και ποιος έχει μείνει πίσω" δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

    Για τον κ. Καραμανλή, σημείωσε ο Γιώργος Καρατζαφέρης, ήταν μια καλή βραδιά: "Είχαν βέβαια προηγηθεί εκατό άσχημες μέρες και βραδιές από την πολιτική του και τα λάθη του και η χθεσινή δεν μπορούσε να ήταν χειρότερη απ' όλες τις προηγούμενες. Όσο για τον κ. Παπανδρέου ήταν στο γνωστό μέγεθος Παπανδρέου, τίποτα περισσότερο ή πιο εξαιρετικό".

    Πηγές: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Η τηλεμαχία των αρχηγών Λεπτό προς λεπτό η τηλεμαχία

    Σχετικό link: Ευρωεκλογές 2009Διαβαστε επισης: 28/05/2009 21:45 - Λεπτό προς λεπτό η τηλεμαχία 28/05/2009 09:03 - Η τηλεμαχία των αρχηγών 25/05/2009 16:38 - Όλα έτοιμα για την τηλεμαχία 22/05/2009 15:26 - Πως θα διεξαχθεί η τηλεμαχία

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:32 - Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη στη Λαμία 29/05/2009 15:30 - Ομιλία Καραμανλή στο Μαρκόπουλο Αττικής

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 13:49 - Προβοκάτσια σε βάρος του καταγγέλει το ΚΚΕ 29/05/2009 13:15 - Σε Ν. Ιωνία και Μαρούσι ο Γ. Παπανδρέου 27/05/2009 21:30 - Καραμανλής εφ όλης της ύλης 27/05/2009 16:36 - Παπανδρέου: ''Ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε'' 27/05/2009 15:53 - Όλα έτοιμα για τις ευρωεκλογές

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 17:07

    SEO by Artio

    Είδηση: 22915

    [04] Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία

    Ως «το μεγαλύτερο εγχείρημα των 40 τελευταίων χρόνων», χαρακτήρισε την ασφαλιστική μεταρρύθμιση η Υπουργός Απασχόλησης από την Λαμία όπου εγκαινίασε τα νέα γραφεία του ΟΑΕΕ, ενώ επανέλαβε ότι «Το κράτος, η πολιτεία, η κυβέρνηση εγγυώνται τις συντάξεις».

    Η κ. Πετραλιά, κάνοντας ειδική αναφορά στην ενοποίηση των ταμείων υπογράμμισε ότι «η μεταρρύθμιση ολοκληρώνεται τώρα με τη χορήγηση του ΑΜΚΑ» και τόνισε ότι «ήδη έχουν αποσταλεί σε 600.000 ασφαλισμένους οι κάρτες του ΑΜΚΑ» και «η όλη διαδικασία κινείται με πολύ γρήγορους ρυθμούς».

    «Με την ολοκλήρωση του ΑΜΚΑ περιορίζονται η εισφοροδιαφυγή, η αδήλωτη εργασία, γίνονται διασταυρώσεις και ελέγχεται η σπατάλη στον τομέα της περίθαλψης», δήλωσε η υπουργός και έκανε λόγο για εξοικονόμηση χρημάτων, που θα «τροφοδοτούν το ασφαλιστικό σύστημα για πολλές δεκαετίες». Παράλληλα, αναφέρθηκε αναλυτικά στη μηχανογράφηση σημειώνοντας ότι «όλο αυτό το εγχείρημα το ανέλαβαν υπηρεσίες του δημόσιου τομέα».

    Η Υπουργός, αναφερόμενη στο επίπεδο της μηχανογράφησης, σχολίασε τα αποτελέσματα της διασταύρωσης των στοιχείων από τις συνταγές του 2008, προσθέτοντας πως «όταν οριστικοποιηθούν τα στοιχεία, τον ερχόμενο Αύγουστο, θα υπάρχουν και πολύ ενδιαφέροντα να ανακοινωθούν. Υπάρχουν σημαντικά στοιχεία, που βγαίνουν από τη διασταύρωση των στοιχείων των συνταγών».

    Αυστηρή ήταν και η κριτική που άσκησε σε όσους κάνουν λόγο περί «προεκλογικών κινήσεων» τονίζοντας ότι «οποιοδήποτε έργο εγκαινιάζεται αυτή την περίοδο χάνει τουλάχιστον την μισή του αξία.

    Για τα οικονομικά των ασφαλιστικών ταμείων και ιδιαίτερα του ΟΑΕΕ, υποστήριξε ότι «το πρόβλημα δεν είναι ούτε σημερινό, ούτε απλό. Είναι διαχρονικό. Είναι πρόβλημα 20ετίας και οφείλεται κυρίως στο γεγονός της ανορθολογικής σχέσης μεταξύ των εισφορών και των παροχών, κυρίως του πρώην ΤΕΒΕ, όπου υπήρχε μια σχέση 140 παροχές έναντι 100 εισφορών. Το κράτος κάθε χρόνο καλύπτει τα ελλείμματα του ΟΑΕΕ και πάνω απ' όλα η πολιτεία, το κράτος, η κυβέρνηση, εγγυώνται τις συντάξεις και τις λοιπές παροχές».

    Από την πλευρά του ο διοικητής του ΟΑΕΕ, Κώστας Παπαθανασίου, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην αποκέντρωση των υπηρεσιών του Οργανισμού για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων, ενώ επικέντρωσε στη λειτουργία του τμήματος συντάξεων και στη Στερεά Ελλάδα. Εκτίμησε δε, ότι θα υπάρχει δυνατότητα να δίδονται πιο γρήγορα οι συντάξεις.

    Ο κ. Παπαθανασίου απέδωσε την οικονομική κατάσταση των ασφαλιστικών ταμείων στην οικονομική κρίση, ενώ άσκησε κριτική σ΄εκείνους που «σπεύδουν να δημιουργήσουν εικόνα αποσάρθρωσης και ανασφάλειας για το ασφαλιστικό σύστημα της χώρας και παραβλέπουν την πολύτιμη στήριξη της πολιτείας».

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 29/05/2009 16:32 - Ομιλία Γ. Καρατζαφέρη στη Λαμία 25/05/2009 18:48 - Συμφωνία Φ. Πετραλιά - κοινωνικών εταίρων 24/05/2009 20:16 - Γ.Παπανδρέου: "δώστε το παρόν στις κάλπες" 21/05/2009 17:43 - Εγκαινιάστηκε η 15η Αrt Athina 20/05/2009 16:20 - Συνάντηση Πετραλιά με εκπροσώπους του ΔΝΤ για το ασφαλιστικό

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22925

    [05] Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο

    Ειδήσεις

    Άμεση απάντηση στις προκλητικές δηλώσεις της Τουρκικής πλευράς σχετικά με τις έρευνες και την εκμετάλλευση των φυσικών πηγών του νησιού, έδωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέφανος Στεφάνου, ο οποίος σχολιάζοντας τις τις τουρκικές απειλές περί ματαίωσης των ερευνών για υδρογονάνθρακες στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) της Κύπρου τόνισε: «H κυπριακή κυβέρνηση υπερασπίζεται με αποφασιστικότητα και ψυχραιμία τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας».

    «Η έρευνα, όπως και η αξιοποίηση του όποιου πλούτου διαθέτει η Κυπριακή Δημοκρατία, είναι κυριαρχικό της δικαίωμα», τόνισε ο εκπρόσωπος και πρόσθεσε πως «ασκώντας αυτά τα κυριαρχικά της δικαιώματα, η Κυπριακή Δημοκρατία πράττει ανάλογα».

    Ο Κύπριος εκπρόσωπος σημείωσε ότι το θέμα των τουρκικών απειλών θα πρέπει να το δει η διεθνής κοινότητα και ασφαλώς και η ίδια η ΕΕ, της οποίας η Τουρκία φιλοδοξεί να καταστεί και μέλος.

    Να σημειωθεί ότι ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών σε δηλώσεις του σχετικά με "έρευνες αμερικανικής εταιρείας νοτιοδυτικά της Κύπρου για πετρέλαιο και φυσικό αέριο" είπε πως "η Τουρκία έχει βασικά δικαιώματα και συμφέροντα στη θαλάσσια περιοχή δυτικά των σημείων 3 βαθμών, 16', 18'' ανατολικά, πράγμα που έχει καταγραφεί στον ΟΗΕ και είναι φυσικό να προστατεύσει τα δικαιώματά της αυτά".

    Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι "οι θέσεις μας σχετικά με τις θαλάσσιες έρευνες της Ελληνοκυπριακής Διοίκησης Νότιας Κύπρου (ΕΔΝΚ) έχουν αλλεπάλληλες φορές γνωστοποιηθεί στη διεθνή κοινή γνώμη. Οι δραστηριότητες αυτές της ΕΔΝΚ δεν συμβαδίζουν πρώτα από όλα με τη διαδικασία συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών στο Νησί".

    Ο Τούρκος εκπρόσωπος επισήμανε ότι "οι δραστηριότητες αυτές που εμπεριέχουν δυναμική πρόκλησης έντασης και στερούνται νομικής βάσης, πλήττουν και τα ίσα δικαιώματα και συμφέροντα που έχει ο Τουρκοκυπριακός λαός επί των φυσικών πηγών του Νησιού" και κατέληξε: "Στο πλαίσιο αυτό, το ζητούμενο για μας είναι, καθώς συνεχίζεται η διαδικασία των συνομιλιών, να επιδεικνύεται σωφροσύνη και να αποφεύγονται ενέργειες που προκαλούν ένταση".

    Αυστηρή προειδοποίηση από την Αθήνα

    Ιδιαίτερα αυστηρή προειδοποίηση προς την Τουρκία ότι τέτοιου είδους ενέργειες θα αποτελέσουν εμπόδιο στην ενταξιακή της πορεία ήταν και η απάντηση του Ελληνικού Υπουργείου Εξωτερικών, σχετικά με το δικαίωμα της Κύπρου να πραγματοποιεί έρευνες υδρογονανθράκων

    Ο Εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών κ. Γρ. Δελαβέκουρας, αναφερόμενος στην ανακοίνωση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών σημείωσε:

    «Η Κυπριακή Δημοκρατία, σε απόλυτη αρμονία με το Διεθνές Δίκαιο, έχει το αυτονόητο κυριαρχικό δικαίωμα να εκμεταλλεύεται τους φυσικούς πόρους της. Το γεγονός αυτό δεν έχει σχέση και δεν πρέπει να συγχέεται με τις εξελισσόμενες διαπραγματεύσεις.

    Διακηρυγμένη επιδίωξή μας είναι η επίτευξη δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού. Λύσης που θα επιτρέψει την επανένωση της Κύπρου, ώστε, μεταξύ άλλων, όλοι οι Κύπριοι να μπορούν να απολαμβάνουν από κοινού τα οφέλη του φυσικού πλούτου της χώρας τους.

    Η αντίδραση του Τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών δεν είναι παραγωγική.

    Αντιβαίνει στους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας και με κανένα τρόπο δεν μπορεί να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες που θεμελιώνονται στο Διεθνές Δίκαιο.

    Η στάση της Άγκυρας αναπόφευκτα θα κριθεί και θα αξιολογηθεί από τους εταίρους στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και το σύνολο της Διεθνούς Κοινότητας».

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 26/05/2009 17:27 - Επιχειρηματικό φόρουμ Σκοπίων- Τουρκίας 26/05/2009 07:39 - Οκτώ νεκροί από πυρκαγιά σε νοσοκομείο της Τουρκίας 23/05/2009 10:30 - Ν. Κορέα: έρευνες για το θάνατο πρώην προέδρου 22/05/2009 09:11 - Ανοδικά κινείται το πετρέλαιο 19/05/2009 19:45 - "Να συμμορφωθεί η Τουρκία στη Χάρτα του ΟΗΕ"

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 12:42 - Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη 29/05/2009 11:59 - Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο 29/05/2009 11:28 - Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις 29/05/2009 10:47 - Καθημερινά νέα κρούσματα σ' όλο τον κόσμο 28/05/2009 10:09 - Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 17:17

    SEO by Artio

    Είδηση: 22922

    [06] Ανθεκτική η Ελληνική οικονομία σύμφωνα με τον ΙΟΒΕ

    Ειδήσεις

    Από τις ανθεκτικότερες ή τις λιγότερο επηρεασμένες από τη κρίση είναι, σύμφωνα και με την τριμηνιαία έκθεση του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών, η Ελληνική οικονομία η οποία παρά την έντονη επιβράδυνση των μεγεθών της που παρουσιάζεται στις αρχές του 2009, εξακολουθεί να διατηρεί μία από τις καλύτερες επιδόσεις στην Ευρωζώνη.

    Όπως σημειώνει στην έρευνα του ΙΟΒΕ, οι περισσότεροι δείκτες οικονομικής δραστηριότητας εξασθενούν στους βασικούς τομείς της βιομηχανίας και του λιανικού εμπορίου τουλάχιστον κατά το πρώτο τρίμηνο, με ιδιαίτερα σημαντική την υποχώρηση της παραγωγής στη βιομηχανία που επηρεάζεται άλλωστε ιδιαίτερα από τις επενδύσεις στον τομέα.

    Αντιθέτως, όπως αναφέρεται, με ταχείς ρυθμούς εκτελείται το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, που κατά πάσα πιθανότητα, θα ξεπεράσει το στόχο για το 2009, επιδρώντας έτσι ανασχετικά στη μείωση των επενδύσεων.

    Επίσης, γίνεται αναφορά και στη συμβολή του δημόσιου τομέα στην εγχώρια οικονομική δραστηριότητα που συμπληρώνει τη δημόσια κατανάλωση, σε μια χρονιά που η ιδιωτική κατανάλωση θα παρουσιάσει σημαντική εξασθένιση. Το γεγονός όμως αυτό οξύνει το πρόβλημα του ελλείμματος της κεντρικής κυβέρνησης

    Στην έρευνα επισημαίνεται ότι η σταθερή συμμετοχή του δημόσιου τομέα στην οικονομική δραστηριότητα, η ενεργοποίηση πόρων του ΕΣΠΑ και ο περιορισμός του ελλείμματος του εξωτερικού τομέα που θα συνεχιστεί στο μεγαλύτερο μέρος του 2009, αναμένεται να αντισταθμίσουν, ως ένα βαθμό, τις πτωτικές τάσεις στις υπόλοιπες συνιστώσες του ΑΕΠ, με αποτέλεσμα η ελληνική οικονομία να αναμένεται να διατηρήσει το 2009 θετικό πρόσημο, και ενδεχομένως να φθάσει στην περιοχή του 0,5%.

    Για το έλλειμμα της κεντρικής κυβέρνησης εκτιμάται θα υπερβεί το 5% το 2009, αν δεν ληφθούν πρόσθετα μέτρα. Αν και έχουν προωθηθεί φορολογικά κυρίως μέτρα που στοχεύουν στην αύξηση των εσόδων, αρκετά από τα οποία βρίσκονται σε σωστή κατεύθυνση, αυτά δεν φαίνονται επαρκή για να περιορίσουν το έλλειμμα που αναμένεται να ξεπεράσει το 5% το 2009, αναφέρεται στην μελέτη.

    Επισημαίνεται ακόμη ότι ήδη η πορεία των εσόδων αλλά και των δαπανών στο πρώτο τρίμηνο του 2009 κινείται εκτός των εξαιρετικά αισιόδοξων στόχων που είχαν τεθεί, με αποτέλεσμα να είναι ανέφικτη η απαιτούμενη μείωση του ελλείμματος κάτω από το 3% του ΑΕΠ το 2010 και ο μηδενισμός του το 2013.

    Απαιτείται επομένως μια πολύ μεγάλη προσπάθεια μέσα στην επόμενη πενταετία, γεγονός καθόλου εύκολο σε περίοδο σημαντικής επιβράδυνσης της οικονομικής δραστηριότητας, αναφέρεται στην έρευνα του ΙΟΒΕ.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: 27/05/2009 19:32 - Αυστηρές οδηγίες για περικοπές δαπανών 27/05/2009 19:18 - Ενίσχυση μικρομεσαίων επιχειρήσεων 27/05/2009 15:08 - Νέα προγράμματα για την "πράσινη επιχειρηματικότητα" 26/05/2009 18:28 - Βελτιώνεται ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης στις ΗΠΑ 26/05/2009 17:27 - Το πόρισμα για τη διαδοχική ασφάλιση

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22923

    [07] Με μέτρο η χρήση της ασπιρίνης

    Παρά τις συμβουλές πολλών γιατρών, η ασπιρίνη χαμηλής δόσης δεν πρέπει να χρησιμοποιείται σε βάση ρουτίνας για την πρόληψη των εμφραγμάτων και των εγκεφαλικών, σύμφωνα με μια νέα έρευνα βρετανών επιστημόνων από το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Η έρευνα διαπιστώνει ότι οι κίνδυνοι από μια τέτοια χρήση αντισταθμίζουν σε μεγάλο βαθμό τα οφέλη και ότι μόνο όσοι έχουν ήδη πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό, θα πρέπει να παίρνουν ασπιρίνη κάθε μέρα.

    Το λάθος κάποιων γιατρών σε όλο τον κόσμο είναι ότι συστήνουν προληπτικά την ασπιρίνη σε ανθρώπους που δεν έχουν πάθει έμφραγμα ή εγκεφαλικό, αλλά αντιμετωπίζουν υψηλό κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων, λόγω επιβάρυνσης από παράγοντες όπως η ηλικία, η πίεση του αίματος και η υψηλή χοληστερίνη.

    Βάσει όμως της νέας έρευνας, που ανέλυσε στοιχεία από τουλάχιστον 100.000 κλινικές περιπτώσεις, στα άτομα χαμηλού-μέσου κινδύνου η ασπιρίνη μειώνει κατά 20% περίπου τα μη θανατηφόρα εμφράγματα, ενώ δεν έχει θετική επίπτωση στον κίνδυνο για εγκεφαλικό, όμως αυξάνει κατά 35% περίπου τον κίνδυνο για εσωτερική αιμορραγία. Από την άλλη, στους ασθενείς υψηλού κινδύνου (με ιστορικό εμφράγματος ή εγκεφαλικού) τα οφέλη της ασπιρίνης σαφώς είναι περισσότερα από τις πιθανότητες αρνητικών παρενεργειών.

    Σύμφωνα με τον υπεύθυνο καθηγητή της έρευνας, η ασφάλεια ενός φαρμάκου είναι κρίσιμος παράγων, όταν μάλιστα συστήνεται σε δεκάδες εκατομμύρια ασθενείς ανά τον κόσμο. "Δεν έχουμε καλά στοιχεία ότι στους υγιείς ανθρώπους τα οφέλη της μακροπρόθεσμης χρήσης ασπιρίνης ξεπερνάνε τους κινδύνους".

    Σύμφωνα με σχόλια άλλων βρετανών γιατρών, οι άνθρωποι δεν πρέπει να αγοράζουν για προληπτικούς λόγους ασπιρίνη από το φαρμακείο, επειδή είναι φθηνή, παρά μόνο αν το επιβάλλει η ασθένειά τους.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 29/05/2009 10:22 - Ελπίδες για θεραπεία κατά του εγκεφαλικού 18/05/2009 09:23 - Επικίνδυνο για τον εγκέφαλο...το ροχαλητό 06/05/2009 12:05 - Εκπαίδευση αυτιστικών ατόμων με τη χρήση νέων τεχνολογιών 13/04/2009 13:38 - Προσοχή στη μυοκαρδίτιδα

    Παλαιοτερα αρθρα: 27/05/2009 09:28 - Κίνδυνο για σοβαρές ασθένειες εγκυμονεί η μη διάγνωση δυσλειτουργιών του θυρεοειδούς 26/05/2009 13:46 - Βρέθηκε γονίδιο που συνδέει την καρδιακή προσβολή με την ασθένεια των ούλων 25/05/2009 15:39 - Νέα στοιχεία για τη σημασία του ύπνου 25/05/2009 15:31 - Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία του Πεπτικού Συστήματος 25/05/2009 15:27 - Βιταμίνη D εναντίον σκλήρυνσης κατά πλάκας

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22903

    [08] Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί

    Κοινωνία

    Σε εργαστήριο νόθευσης μεγάλων ποσοτήτων ηρωίνης που έφερναν από την πατρίδα τους και διακινούσαν σε μικρεμπόρους και τοξικομανείς στην Αθήνα, είχαν μετατρέψει το διαμέρισμα του Χολαργού όπου ζούσαν δύο νεαροί αλβανοί που συνελήφθησαν από αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής.

    Οι δύο 26χρονοι Αλβανοί χονδρέμποροι ηρωίνης συνελήφθησαν την Πέμπτη από τη Δίωξη Ναρκωτικών, στο Χολαργό, όπου βρέθηκε και διαμέρισμα - εργαστήριο νόθευσης και τυποποίησης των ναρκωτικών.

    Από την αστυνομία, εκτιμάται ότι οι δράστες συσκεύαζαν την ηρωίνη που έφερναν από την Αλβανία και πουλούσαν σε άλλους εμπόρους περίπου 5 κιλά την εβδομάδα.

    Στην κατοχή τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 10 κιλά ηρωίνη σε 20 συσκευασίες, 27 κιλά ουσίες που χρησιμοποιούσαν για τη νόθευση, και τα εξαρτήματα του εργαστηρίου, που αποτελείτο από δυο υδραυλικές πρέσες, έναν ηλεκτρικό κόφτη, τέσσερις μεταλλικές πλάκες, τρία μίξερ, ένα ηλεκτρικό τρυπάνι, μια ζυγαριά ακριβείας. Επίσης, κατασχέθηκαν και τρία ΙΧ αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούσαν για τη μεταφορά των ναρκωτικών.

    Οι δράστες με τις κατηγορίες σε βάρος τους οδηγήθηκαν σήμερα στον εισαγγελέα.Διαβαστε επισης: 21/05/2009 18:53 - 15 τόνοι ηρωίνης σε κρησφύγετο των ταλιμπάν 23/03/2009 22:01 - Τεχνητό αίμα από βλαστοκύτταρα 16/03/2009 11:28 - Η "δεύτερη γένεση" πλησιάζει 11/03/2009 12:29 - Αυξάνει την απόδοση η σπιρουλίνα

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου 29/05/2009 11:12 - Εξιχνιάστηκε δολοφονία

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22916

    [09] Προκαταβολική καταδίκη της βίας

    Αντιρατσιστική κινητοποίηση διοργανώνεται από πολιτικούς και κοινωνικούς φορείς, το απόγευμα στην Αθήνα, στις 6μμ στην Ομόνοια, με αφορμή τα πρόσφατα κρούσματα στον Άγιο Παντελεήμονα και σε άλλες περιοχές. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση των διοργανωτών:

    "Τα ξημερώματα του Σαββάτου 23 Μάη έγινε εμπρηστική επίθεση σε χώρο θρησκευτικής λατρείας μουσουλμάνων μεταναστών στον Άγιο Παντελεήμονα. Φασίστες κόντεψαν να κάψουν ζωντανούς πέντε μετανάστες σε απόσταση μόλις τριακοσίων μέτρων από το Αστυνομικό Τμήμα. Βγήκαν ζωντανοί μέσα από τις φλόγες του υπόγειου χώρου τυλιγμένοι με βρεγμένη κουβέρτα. Τέτοιες επιθέσεις είχαν οργανώσει στο παρελθόν νεοναζί της Γερμανίας και τώρα την σκυτάλη πήραν οι ομογάλακτοι τους κυνηγοί των μεταναστών στην περιοχή". Για τις κινητοποιήσεις αυτές, ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι ενδεχόμενη βία στις συγκεντρώσεις αυτές από όπου και αν προέρχεται, είναι καταδικαστέα κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για απουσία μεταναστευτικής πολιτικής και αντιμετώπιση της λαθρομετανάστευσης, γεγονός που έχει σαν αποτέλεσμα στην Αθήνα να υπάρχουν γκέτο.

    Η "Ένωση Μεταναστών Ελλάδος" δε συμμετέχει στη σημερινή διαδήλωση, τονίζοντας παράλληλα με ανακοίνωσή της ότι "η πολιτεία θα πρέπει να δώσει στους μουσουλμάνους την δυνατότητα να έχουν επίσημους και προστατευμένους χώρους λατρείας, ώστε να μην πέφτουν θύματα εξτρεμιστικών ενεργειών, καθώς αποτελούν μια θρησκευτική ομάδα η οποία είναι καθ' όλα ειρηνική".

    Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει: "Το κλίμα ξενοφοβίας και ρατσισμού που καλλιεργείται την τελευταία περίοδο από ακροδεξιές ομάδες, μέρος των ΜΜΕ αλλά και πολιτικές δυνάμεις, ευνοεί τις συνεχείς επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες από φασιστικές συμμορίες. Στόχος όλων των προοδευτικών και δημοκρατικών ανθρώπων (ελλήνων και μεταναστών) πρέπει να είναι η ενίσχυση της αλληλεγγύης και της αρμονικής συνύπαρξης όλων των κατοίκων της χώρας, ανεξαρτήτως καταγωγής. Ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει ότι μπορεί για να αποτραπούν τα σχέδια των δυνάμεων της μισαλλοδοξίας και κάθε θρησκευτικού και εθνικιστικού φανατισμού".

    Συζήτηση για τη μεταναστευτική πολιτική στην Ελλάδα και την Ευρώπη, πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα "Γιάννος Κρανιδιώτης" του υπουργείου Εξωτερικών, με πρωτοβουλία της Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης "Αγορά Ιδεών" και συμμετοχή υποψήφιων ευρωβουλευτών από τη ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ, το ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ, καθώς και του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής.

    Ο πρόεδρος του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής, Αλέξανδρος Ζαβός, τόνισε την ανάγκη να δημιουργηθεί ένας φορέας, υπό τον πρωθυπουργό, που θα συντονίζει τις δράσεις των επιμέρους υπουργείων και των διαφόρων οργανώσεων και φορέων, που ασχολούνται με το μεταναστευτικό. Επίσης επισήμανε την ανάγκη συγκεκριμένης παρέμβασης της ΕΕ προς την Τουρκία, καθώς -όπως τόνισε- από την Τουρκία παρατηρείται η μεγαλύτερη ροή μεταναστών προς την Ελλάδα.

    Πηγές: ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕΝεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου 29/05/2009 11:12 - Εξιχνιάστηκε δολοφονία 29/05/2009 11:08 - Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 15:43

    SEO by Artio

    Είδηση: 22914

    [10] 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία

    Κοινωνία

    Δίδακτρα, αυξημένα κατά 3,32% θα κληθούν να πληρώσουν για την ερχόμενη σχολική περίοδο όσοι γονείς στέλνουν τα παιδιά τους σε ιδιωτικά σχολεία, σύμφωνα με την απόφαση του ανακοίνωσε το Υπουργείο Ανάπτυξης.

    Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την απόφαση που υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Γ. Βλάχο, το όριο της αύξησης των διδάκτρων που ορίστηκε για την σχολική περίοδο 2009 - 2010 θα ισχύει για όλες τις τάξεις, πέραν της πρώτης, στα νηπιαγωγεία, τα δημοτικά και τα γυμνάσια.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι το ανώτατο αυτό ποσοστό της αύξησης προέκυψε λαμβάνοντας υπ' όψιν τη μέση μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του έτους 2008 και τη μεταβολή των αμοιβών του διδακτικού προσωπικού μεταξύ των δύο σχολικών περιόδων.

    Το ποσοστό της μεταβολής σε σχέση με το αντίστοιχο ποσοστό που ίσχυσε για το έτος 2008 - 2009 και ανερχόταν στο 5% είναι αισθητά μειωμένο, κατά 33,6%, ή κατά 1,68% σε ποσοστιαίες μονάδες.Διαβαστε επισης: 26/05/2009 17:00 - Βλάχος: Δεν τίθεται θέμα πλαφόν στα δίδακτρα 23/05/2009 16:49 - Ιταλία: Υπο παρακολούθηση 14 σχολεία στη Σικελία για τη νέα γρίπη 14/05/2009 07:21 - Αύξηση των αυτοκτονιών λόγω κρίσης στην Ιαπωνία το 2008 04/05/2009 15:52 - Αυξήθηκε το επίδομα μητρότητας 04/05/2009 13:18 - Αύξηση 10% στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου 29/05/2009 11:12 - Εξιχνιάστηκε δολοφονία 29/05/2009 11:08 - Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας 29/05/2009 10:42 - Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22913

    [11] Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα

    Κοινωνία

    Την επίσπευση των εργασιών για την κατασκευή της τρίτης δεξαμενής αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα, προκειμένου να θωρακιστεί ακόμη περισσότερο σε ενεργειακό επίπεδο η χώρα, ζήτησε από τον ΔΕΣΦΑ ο Υπουργός Ανάπτυξης, κατά την επίσκεψή του στη νησίδα

    Με τις σημαντικές αυτές επενδύσεις στις εγκαταστάσεις του αποθήκευσης φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα που υπολογίζεται ότι θα είναι έτοιμες σε τρία χρόνια, αναμένεται να ενισχυθεί το εθνικό σύστημα φυσικού αερίου, για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες ενεργειακές ανάγκες της χώρας.

    Μάλιστα, σύμφωνα και με τον Υπουργό οι ανάγκη για θωράκιση της χώρας στον ενεργειακό τομέα, γίνονται πιο απαιτητικές αν αναλογιστεί κανείς ότι η νέα ένταση μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας, η οποία αδυνατεί να πληρώσει το αέριο που παραλαμβάνει, δημιουργεί ανησυχία στην Ευρώπη, που πάγωσε χωρίς αέριο τον περασμένο Ιανουάριο.

    Για τον λόγο αυτό, παράλληλα ενισχύεται και το συνολικό εθνικό σύστημα φυσικού αερίου, που στόχος είναι να ενταθούν σ΄αυτό 250.000 νοικοκυριά έως το 2010, ενώ ο υπουργός εγκαινίασε τη λειτουργία Σταθμού Συμπαραγωγής Θερμότητας-Ηλεκτρισμού με καύση φυσικού αερίου που θα καλύπτει τις ανάγκες των εκεί εγκαταστάσεων και θα προσφέρει το περίσσευμα στο δίκτυο της ΔΕΗ.

    Όσον αφορά στο έργο που χρηματοδοτήθηκε από εθνικούς και κοινοτικούς πόρους, σε σύγκριση με μια συμβατική μονάδα επιτυγχάνει μείωση αερίων ρύπων κατά 77% και η απόδοση του φτάνει το 90%, ποσοστό εξαιρετικά υψηλό για τα σημερινά δεδομένα.

    Ακόμη, στο πλαίσιο των συνεργασιών για την ενέργεια, η ΔΕΗ υπέγραψε μνημόνιο συνεργασίας με Έλληνο-Αιγυπτιακή κοινοπραξία προκειμένου να εξετάσει τη δυνατότητα προμήθειας συμπιεσμένου αερίου από την Αίγυπτο, για τις ανάγκες της ηλεκτροπαραγωγής στην Κρήτη, που είχε τεθεί από τον Κωστή Χατζηδάκη και κατά την πρόσφατη επίσκεψή του στο Κάιρο.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΔιαβαστε επισης: 29/05/2009 11:59 - Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο 21/05/2009 18:25 - Νέα κρίση για το αέριο φοβάται η Μόσχα 18/05/2009 14:06 - Συνομιλίες Ρωσίας-Τουρκίας για το φυσικό αέριο

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου 29/05/2009 11:12 - Εξιχνιάστηκε δολοφονία 29/05/2009 11:08 - Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας 29/05/2009 10:42 - Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα 29/05/2009 07:35 - Αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22911

    [12] Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη

    Ειδήσεις

    Η αντιμετώπιση του οργανωμένου εγκλήματος, της τρομοκρατίας, της λαθρομετανάστευσης και η βελτίωση της ασφάλειας των πόλεων θα είναι τα θέματα που θα απασχολήσουν τη συνάντηση των υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Ρώμη.

    Σύμφωνα με το ιταλικό υπουργείο Εσωτερικών, οι υπουργοί της Ιταλίας, των ΗΠΑ, της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Ρωσίας, της Ιαπωνίας, της Βρετανίας και του Καναδά, θα συζητήσουν τους τρόπους για την πάταξη των μορφών της εγκληματικότητας και τη διαμόρφωση του διεθνούς περιβάλλοντος ασφαλείας.

    Μεταξύ των θεμάτων που θα τεθούν θα είναι το ηλεκτρονικό έγκλημα και η παιδεραστία στο διαδίκτυο, ενώ στη συνέχεια θα εξετάσουν τα προβλήματα της λαθρομετανάστευσης καθώς επίσης της αντιμετώπισης και ενσωμάτωσης των μεταναστών στις κοινωνίες που τους υποδέχονται.

    Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά στο πλαίσιο της G8, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των υπουργών βρίσκεται η ασφάλεια των πόλεων λόγω της "αυξανόμενης διεθνούς ευαισθησίας" όσον αφορά τη σχέση ανάμεσα στην ποιότητα ζωής και την ασφάλεια των πόλεων.

    Ο τελευταίος γύρος των συνομιλιών θα είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας, στην εξέλιξή του σε διεθνές επίπεδο και στην αντιτρομοκρατική συνεργασία μεταξύ των χωρών.

    Στη σύνοδο αυτή της G8 θα πάρουν επίσης μέρος ο ευρωπαίος επίτροπος για τη Δικαιοσύνη Ζακ Μπαρό, ο γενικός γραμματέας της Ιντερπόλ Ρόναλντ Νομπλ, αξιωματούχοι υπηρεσιών του ΟΗΕ καθώς και υπουργοί της προεδρεύουσας της ΕΕ Τσεχίας. Της συνόδου θα συμπροεδρεύουν οι υπουργοί Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της Ιταλίας Ρομπέρτο Μαρόνι και Αντζελίνο Αλφάνο.

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ/ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 22/05/2009 13:37 - Σε οκτώ δόσεις η καταβολή των οφειλών στους ΟΤΑ 20/05/2009 12:03 - Α. Νάκος: «Πιστεύουμε ότι ο πρόεδρος σε κάθε περίπτωση πρέπει να παραμείνει, διότι είναι η ενότητα του κόμματος» 12/05/2009 16:24 - "Αψήφησε την αδιαφορία" στις ευρωεκλογές 12/05/2009 15:12 - Στην ενίσχυση της παιδείας συμφώνησαν οι Ευρωπαίοι Υπουργοί 22/04/2009 13:54 - « Το να προδικάσουμε τη δουλειά που κάνει η ειδική επιτροπή της Βουλής, νομίζω ότι θα ήταν αμετροέπεια.»

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 15:35 - Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 11:59 - Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο 29/05/2009 11:28 - Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις 29/05/2009 10:47 - Καθημερινά νέα κρούσματα σ' όλο τον κόσμο 28/05/2009 10:09 - Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι 28/05/2009 08:55 - Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης Α

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22908

    [13] Υπόθεση Siemens: Διεθνές ένταλμα Νο 2

    Εκτός Ελλάδας βρίσκεται ο τρίτος από τους κατηγορούμενους στην υπόθεση για τα "μαύρα ταμεία" της Siemens που είχαν κληθεί σήμερα για να απολογηθούν. Πρόκειται για το πρώην διευθυντικό στέλεχος της εταιρείας Χρήστο Καραβέλα, ο οποίος, όπως ενημέρωσε ο συνήγορός του τον ανακριτή, δεν βρίσκεται στη χώρα, ενώ εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψής του. Στο μεταξύ, προθεσμία ζήτησαν και πήραν οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι, ο Γιώργος Σκαρπέλης και ο Ηλίας Γεωργίου.

    Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα

    Διεθνές ένταλμα σύλληψης και για το πρώην στέλεχος της Siemens Χρήστο Καραβέλα, μετά τον Μ. Χριστοφοράκο, εξέδωσε ο τέταρτος ειδικός ανακριτής Νίκος Ζαγοριανός.

    Ο κ. Καραβέλας, που είχε κληθεί για σήμερα σε απολογία και δια του συνηγόρου του είχε παραδώσει χθες απολογητικό υπόμνημα, δεν εμφανίστηκε στο ανακριτικό γραφειο.

    Σύμφωνα με τον συνήγορό του Γιάννη Μαρκουλάκο, ο εντολέας του δεν βρίσκεται στην Ελλάδα και δεν ήταν σε θέση να απολογηθεί.

    Νωρίς το πρωί, ο εισαγγελέας της υπόθεσης Λεωνίδας Νικολόπουλος είχε εκδώσει διατάξεις για απαγόρευση εξόδου από τη χώρα τόσο για τους Σκαρπέλη και Γεωργίου όσο και για τον κ. Καραβέλα που τελικώς δεν εμφανίστηκε.

    Συνήγορος ο Δημήτρης Τσοβόλας

    Ο Γιώργος Σκαρπέλης, πρώην αναπληρωτής διευθύνοντας σύμβουλος του ΟΤΕ, δήλωσε στον ανακριτή ότι επιθυμεί να διορίσει συνήγορό του τον Δημήτρη Τσοβόλα, λόγω του γεγονότος ότι οι μέχρι τώρα συνήγοροί του εμμένουν στη δήλωση αδυναμίας παράστασης λόγω δικονομικών παραβάσεων του ανακριτή, όπως υποστήριζαν, που είχαν δηλώσει στις 20 Μαΐου.

    Ο κ. Τσοβόλας απεδέχθη το διορισμό του και ζήτησε την προθεσμία από τον ανακριτή προκειμένου να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για την υπόθεση της σύμβασης ψηφιοποίησης των κέντρων του ΟΤΕ με τη Siemens.

    Όπως δήλωσε ο κ. Τσοβόλας, ο ανακριτής συμφώνησε να του παραδώσει όλα τα έγγραφα της δικογραφίας που αφορούν τον εντολέα του.

    Υπενθυμίζεται ότι οι δύο προηγούμενοι δικηγόροι είχαν δηλώσει αδυναμία παράστασης μεταξύ άλλων και για το γεγονός ότι ο ανακριτής δεν τους είχε δώσει όλα τα έγγραφα της υπόθεσης.

    Το πρώην μεγαλοστέλεχος της εταιρείας Ηλίας Γεωργίου προσήλθε με τον δικηγόρο του Άγγελο Πάρσαλη, ο οποίος δήλωσε στον ανακριτή ότι δεν είναι προετοιμασμένος να υπερασπιστεί τον πελάτη του και ζήτησε προθεσμία, ώστε να προλάβει να μελετήσει την ογκωδέστατη δικογραφία για να εκπροσωπήσει τον κ. Γεωργίου.

    Ο κ. Σκαρπέλης έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί στις 15 Ιουνίου και ο κ. Γεωργίου στις 12 του ίδιου μήνα.

    Οι κληθέντες σε απολογία κατηγορούνται για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα στην υπόθεση της Siemens.

    Αντιδράσεις

    "Παρακολουθούμε τώρα όλοι το έργο των φευγάτων πρωταγωνιστών για την υπόθεση Siemens. Ενώ αν, πριν από ενάμισι χρόνο ο κ. Καραμανλής είχε κάνει δεκτή την πρόταση του ΠΑΣΟΚ για Εξεταστική Επιτροπή και πλήρη διαφάνεια, τότε ο πολιτικός κόσμος θα είχε στείλει καθαρά μηνύματα προς πάσα κατεύθυνση και η Δικαιοσύνη θα είχε πάρει τις δικές της πρόνοιες" δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Παπουτσής.

    Από την πλευρά του, το μέλος της ΠΓ του ΣΥΝ και πρώην μέλος της διοίκησης του ΟΤΕ Δημήτρης Στρατούλης σημειώνει: "Η πολιτική εξουσία της χώρας μας με τη μεθοδευμένη παραγραφή των υπουργικών ευθυνών και η δικαστική εξουσία με τη βραδύτητά της εκτέθηκαν ήδη ανεπανόρθωτα. Οι δύο κατηγορούμενοι που έφυγαν στη Γερμανία ήταν οι βασικοί διαχειριστές του μαύρου πολιτικού χρήματος που δόθηκε από τα μαύρα ταμεία της Siemens στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ. Είναι προφανές ποιοι ωφελούνται από τη φυγή των δύο κατηγορουμένων και τη συνεπαγόμενη σιωπή τους, και γιατί τους άφησαν να φύγουν".

    "Κατά τη χθεσινή τηλεμαχία, ο κ. Καραμανλής ανέφερε ότι δεν νομίζει ότι χρηματίζονται πολιτικά στελέχη. Τότε γιατί φυγαδεύονται οι μάρτυρες;..." δήλωσε σχετικά ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ Κωστής Αϊβαλιώτης.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105,8, ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 21/05/2009 14:08 - Siemens: Απολογίες και προφυλακίσεις 20/05/2009 10:22 - Siemens: Ένταλμα σύλληψης για το Μ. Χριστοφοράκο 18/05/2009 18:48 - Υπόθεση Siemens 11/05/2009 09:41 - Siemens: Προθεσμία έως 20/5 για τις απολογίες

    Παλαιοτερα αρθρα: 28/05/2009 10:57 - Στην "τάξη του μέλλοντος" ο Κ.Καραμανλής 27/05/2009 15:18 - Aλαβάνος: Να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τους μετανάστες 27/05/2009 14:50 - Στήριξη των ελληνικών θέσεων από τον Ρουμάνο Πρόεδρο 27/05/2009 11:37 - Επίσκεψη Μπασέσκου στην Αθήνα 27/05/2009 10:33 - "Τελευταίο αντίο" στο Μιχάλη Παπαγιαννάκη

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 16:49

    SEO by Artio

    Είδηση: 22907

    [14] Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου

    Κατά τριάντα λεπτά πιο σύντομη είναι από σήμερα η διαδρομή Αντιρρίου -Ιωαννίνων, καθώς παραδόθηκε το πρωί στην κυκλοφορία από τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργο Σουφλιά η παράκαμψη του Αγρινίου. Πρόκειται για τμήμα της Ιονίας Οδού, μήκους 34,5 χιλιομέτρων, το οποίο παρακάμπτει ένα από τα πιο επικίνδυνα τμήματα του εθνικού οδικού δικτύου, καθώς ετησίως συνέβαιναν κατά μέσο όρο 80 με 100 τροχαία ατυχήματα. Όπως τόνισε ο κ. Σουφλιάς, είναι ένα έργο που η Δυτική Ελλάδα, περίμενε επί δεκαετίες και η υλοποίησή του δείχνει ότι η κυβέρνηση δεν μένει στα λόγια αλλά τα κάνει πράξεις και τηρεί τις υποσχέσεις της.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 16:22 - Εγκαίνια των γραφείων του ΟΑΕΕ στη Λαμία 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 11:12 - Εξιχνιάστηκε δολοφονία 29/05/2009 11:08 - Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας 29/05/2009 10:42 - Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα 29/05/2009 07:35 - Αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 28/05/2009 12:34 - Σε ισχύ η ετοιμότητα

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22906

    [15] Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο

    Ειδήσεις

    Το ένα τρίτο περίπου του φυσικού αερίου στον κόσμο, που απομένει για να ανακαλυφθεί και να αξιοποιηθεί, βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού κύκλου και το περισσότερο ανήκει στη ρωσική επικράτεια, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη της Αμερικανικής Γεωλογικής Υπηρεσίας, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό "Science". Σύμφωνα με τον επικεφαλής της έρευνας γεωλόγο Ντόναλντ Γκοτιέ, τα πορίσματα της μελέτης δείχνουν ότι στο μέλλον η κυρίαρχη θέση της Ρωσίας και ο στρατηγικός έλεγχος των πηγών φυσικού αερίου από αυτήν είναι πολύ πιθανό ότι θα ενισχυθούν. Η Ρωσία είναι ήδη ο κορυφαίος παραγωγός αερίου στον κόσμο.

    Η έρευνα αποτελεί την πρώτη πλήρη επιστημονική αξιολόγηση των κοιτασμάτων του αρκτικού αερίου και πετρελαίου και αποκαλύπτει ότι το 13% των συνολικών παγκόσμιων κοιτασμάτων πετρελαίου και το 30% των παγκόσμιων κοιτασμάτων αερίου, που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, βρίσκονται κάτω από τη γη και τα παγωμένα νερά του αρκτικού Βορρά.

    Συνολικά υπολογίζεται ότι στην Αρκτική περιοχή βρίσκονται 1.500 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια αναξιοποίητου φυσικού αερίου, αρκετά για να καλύψουν την παγκόσμια ζήτηση 14 ετών. Τα περισσότερα από αυτά τα κοιτάσματα βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας, σε βάθος μικρότερο των 500 μέτρων, συνεπώς είναι τεχνικά εφικτή η άντλησή τους. Σύμφωνα με τις επιστημονικές εκτιμήσεις, αν αρχίσει κάποτε η αξιοποίησή τους, θα γίνει σταδιακά και θα πάρει δεκαετίες.

    Η νέα έρευνα εκτίμησε επίσης ότι η περιοχή του Αρκτικού περιέχει το 3 - 4% των κοιτασμάτων πετρελαίου που δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, δηλαδή γύρω στα 83 δισ. βαρέλια (ποσότητα που αντιστοιχεί σε παγκόσμια ζήτηση τριών ετών, καθώς η ετήσια παγκόσμια ζήτηση κυμαίνεται γύρω στα 30 δισ. βαρέλια). Επειδή τα αρκτικά κοιτάσματα πετρελαίου -που βρίσκονται κυρίως στην Αλάσκα, δηλαδή σε αμερικανικό έδαφος- είναι πολύ μικρότερα από αυτά του αερίου, σύμφωνα με την μελέτη, δεν αναμένεται να οδηγήσουν σε διαρθρωτικές μεταβολές στην διεθνή αγορά πετρελαίου, στο ύψος των τιμών και στους υπάρχοντες συσχετισμούς δυνάμεων υπέρ των χωρών του ΟΠΕΚ, αλλά θα μπορούσαν να βοηθήσουν σημαντικά τις ΗΠΑ αν τα αξιοποιούσαν.

    Το μεγαλύτερο μέρος (περίπου 40%) των μη ανακαλυφθέντων αρκτικών κοιτασμάτων φυσικού αερίου βρίσκεται στη θάλασσα Νότια Κάρα στα βόρεια της Σιβηρίας. Η Ρωσία από το 2001, όταν για πρώτη φορά υπέβαλε επίσημα τα σχετικά αιτήματά της στον ΟΗΕ, προσπαθεί να κατοχυρώσει αυτά που θεωρεί ως δικαιώματά της στον Αρκτικό, αλλά συναντά αντιδράσεις από άλλες χώρες που επίσης έχουν διεκδικήσεις (ΗΠΑ, Καναδάς, Δανία, Νορβηγία), αλλά και μεταξύ τους διαφωνίες.

    Η νέα έρευνα, όπως σχολίασαν άλλοι επιστήμονες, πέρα από την αναμφισβήτητη γεωλογική σημασία της, δεν ασχολείται καθόλου με το επίμαχο ζήτημα των περιβαλλοντικών και πολιτισμικών επιπτώσεων από μια πιθανή μαζική αξιοποίηση των αρκτικών κοιτασμάτων αερίου και πετρελαίου.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 07/05/2009 15:02 - Τουρκία: Θετική μελέτη για τη Θεολογική Σχολή της Χάλκης 05/05/2009 16:10 - Οι γυναίκες που κρατούν τις ωοθήκες τους ζουν περισσότερο 27/04/2009 11:21 - Το μυστήριο γύρω από τον εγκέφαλο του Αϊνστάιν 09/04/2009 13:15 - Τα αναψυκτικά κι οι χυμοί παχαίνουν περισσότερο από το φαγητό

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 15:35 - Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο 29/05/2009 12:42 - Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 11:28 - Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις 29/05/2009 10:47 - Καθημερινά νέα κρούσματα σ' όλο τον κόσμο 28/05/2009 10:09 - Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι 28/05/2009 08:55 - Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης Α 28/05/2009 08:01 - Συμβούλιο Ασφαλείας: Ετοιμάζονται κυρώσεις για τη Β.Κορέα

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22905

    [16] Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σε μέτρα "νόμιμης άμυνας" απείλησε η Βόρεια Κορέα, η οποία καταδικάσθηκε από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ για την πυρηνική δοκιμή της Δευτέρας, ότι θα οδηγήσουν τυχόν κυρώσεις του ΟΗΕ, μετέδωσε το βορειοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων KCΝA. "Εάν το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ μάς προκαλέσει, θα είναι αναπόφευκτο να ληφθούν νέα μέτρα νόμιμης άμυνας", ανακοίνωσε το βορειοκορεατικό Υπουργείο Εξωτερικών. Η Πιονγκγιάνγκ ανακοίνωσε ότι πραγματοποίησε τη Δευτέρα πυρηνική δοκιμή, τη δεύτερη από το 2006 και ότι εκτόξευσε πέντε πυραύλους μικρού βεληνεκούς, απειλώντας με επίθεση τη Νότια Κορέα μετά την απόφαση της Σεούλ να προχωρήσει στην Πρωτοβουλία Ασφαλείας για τη Μη Διάδοση των Πυρηνικών Όπλων.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ Διαβαστε επισης: 28/05/2009 08:01 - Συμβούλιο Ασφαλείας: Ετοιμάζονται κυρώσεις για τη Β.Κορέα 26/05/2009 08:10 - Ομόφωνη καταδίκη από το ΣΑ για τη Β. Κορέα

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 15:35 - Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο 29/05/2009 12:42 - Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη 29/05/2009 11:59 - Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 10:47 - Καθημερινά νέα κρούσματα σ' όλο τον κόσμο 28/05/2009 10:09 - Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι 28/05/2009 08:55 - Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης Α 27/05/2009 08:32 - Μακελειό στο Πακιστάν 27/05/2009 08:19 - Αυστραλία: Σε μαζικό εμβολιασμό για τον H1N1 προχωρά η Βικτώρια

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 16:45

    SEO by Artio

    Είδηση: 22904

    [17] Εξιχνιάστηκε δολοφονία

    Κοινωνία

    Εξιχνιάστηκε από το τμήμα ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής η δολοφονία υπαλλήλου περιπτέρου που είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2008 στο Παλαιό Φάληρο. Οι δράστες είναι τρεις Αλβανοί εκ των οποίων ο ένας βρίσκεται στις φυλακές για άλλα αδικήματα, ο δεύτερος είναι νεκρός μετά από συμπλοκή με ομοεθνείς του και ο τρίτος αναζητείται από τις αρχές.

    Συγκεκριμένα, τρεις αλβανοί κακοποιοί, εκ των οποίων ο ένας ανήλικος είναι οι δράστες της εν ψυχρώ δολοφονίας του 45χρονου περιπτερά τα ξημερώματα της 28ης Φεβρουαρίου του 2008 στο Π. Φάληρο δίπλα από τις γραμμές του τραμ.

    Σύμφωνα με την Ασφάλεια Αττικής οι άνδρες της οποίας εξιχνίασαν την υπόθεση οι αλλοδαποί κακοποιοί που είχαν κίνητρό τους τη ληστεία, προκειμένου να αρπάξουν από το θύμα τους τις εισπράξεις που δεν ήταν παραπάνω από 200 ευρώ, το ακινητοποίησαν και όταν αυτό προσπάθησε να αντιδράσει, ο ένας εξ αυτών το πυροβόλησε τραυματίζοντας το θανάσιμα.

    Ο 20χρονος εκτελεστής του 45χρονου, δολοφονήθηκε στις 8 Απριλίου του 2009 σε ένοπλη συμπλοκή με ομοεθνής του στον Άγιο Παντελεήμονα για τον έλεγχο των ναρκωτικών στην περιοχή. Ήταν μέλος μιας από τις δυο μεγάλες συμμορίες Αλβανών, οι οποίες αλληλοεξοντώθηκαν πριν από ένα χρόνο στο κέντρο της Αθήνας. Ο πόλεμος αυτός, που ξεκίνησε για το ποιός θα ελέγχει την Αθήνα, άφησε πίσω του δεκατρείς νεκρούς.

    Ο δεύτερος συνεργός, ηλικίας μόλις 17 ετών που κρατείται στις φυλακές ανηλίκων για ληστείες, εξεταζόμενος ομολόγησε την πράξη του με κάθε λεπτομέρεια, ενώ ο τρίτος της συμμορίας αναζητείται από τις αρχές.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 14:49 - Εργαστήριο νόθευσης ηρωίνης είχαν δύο αλβανοί 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 11:08 - Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας 29/05/2009 10:42 - Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα 29/05/2009 07:35 - Αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 28/05/2009 12:34 - Σε ισχύ η ετοιμότητα 28/05/2009 08:29 - Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ με γερανό

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 14:45

    SEO by Artio

    Είδηση: 22900

    [18] Συνελήφθη 50χρονος που κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας

    Κοινωνία

    Πενηντάχρονος συνελήφθη από αστυνομικούς της Ασφάλειας στη Νάουσα Ημαθίας με την κατηγορία ότι κατείχε υλικό παιδικής πορνογραφίας. Όπως ανακοίνωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση σε έρευνα που πραγματοποίησαν άνδρες του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στο σπίτι του 50χρονου εντόπισαν το υλικό παιδικής πορνογραφίας αποθηκευμένο στο σκληρό δίσκο φορητού υπολογιστή.

    Από την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης εξετάζεται το ενδεχόμενο συμμετοχής του σε κύκλωμα παιδικής πορνογραφίας.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕΔιαβαστε επισης: 25/05/2009 11:00 - Τα βλέμματα όλα στραμμένα στην Σούζαν Μπόιλ 20/05/2009 11:02 - Διεθνές συνέδριο για την Ευρυζωνικότητα 15/05/2009 20:34 - Ρόδος: Σύλληψη για υπόθεση παιδικής πορνογραφίας 04/05/2009 14:17 - Άρχισε η δίκη για το παραδικαστικό κύκλωμα 30/04/2009 13:49 - Προσοχή στα αντιγριπικά ψευτο-φάρμακα που πωλούνται στο Ίντερνετ

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 14:35 - Προκαταβολική καταδίκη της βίας 29/05/2009 14:03 - 3,32% η αύξηση των διδάκτρων στα ιδιωτικά σχολεία 29/05/2009 13:20 - Νέες αποθήκες φυσικού αερίου στη Ρεβυθούσα 29/05/2009 12:26 - Στην κυκλοφορία η παράκαμψη Αγρινίου 29/05/2009 11:12 - Εξιχνιάστηκε δολοφονία

    Παλαιοτερα αρθρα: 29/05/2009 10:42 - Και τέταρτο κρούσμα στην Ελλάδα 29/05/2009 07:35 - Αυλαία για τις Πανελλαδικές εξετάσεις 28/05/2009 12:34 - Σε ισχύ η ετοιμότητα 28/05/2009 08:29 - Απόπειρα κλοπής ΑΤΜ με γερανό 28/05/2009 08:19 - Τα αποτελέσματα των εκλογών στην ΕΣΗΕΑ

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 22899

    [19] Καθημερινά νέα κρούσματα σ' όλο τον κόσμο

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Την ώρα που εντοπίστηκε το πρώτο "εγχώριο" κρούσμα της νέας γρίπης Α (H1N1) στην Κίνα, στην Αυστραλία εξακολουθούν να αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης. Ο κατάλογος των χωρών συνεχίζει να αυξάνεται με τη Βενεζουέλα να καταγράφει το πρώτο κρούσμα και τη Ρωσία το τρίτο. Η Κίνα, όπου έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα 14 κρούσματα της νέας γρίπης Α, ανέφερε, σύμφωνα με την αγγλική υπηρεσία του επίσημου πρακτορείου ειδήσεων "Νέα Κίνα", το πρώτο τοπικό κρούσμα, το οποίο εντοπίστηκε στην επαρχία Γκουάνγκτονγκ, στο νότιο τμήμα της χώρας, κατά το οποίο ο ιός προσέβαλε τον ασθενή εντός των συνόρων της χώρας, χωρίς να έχει μετακινηθεί στο εξωτερικό.

    Ωστόσο η κινεζική υπηρεσία του πρακτορείου "Νέα Κίνα" αναφέρεται σε "πρώτο πιθανό εγχώριο κρούσμα", το οποίο ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως εάν πρόκειται για ασθενή της νέας γρίπης.

    Οι ειδικοί στην Αυστραλία, όπου τα κρούσματα εξακολουθούν να αυξάνονται, προειδοποιούν για επιδημία γρίπης στους αμέσως προσεχείς μήνες. Έως σήμερα οι αρχές έχουν καταγράψει 167 κρούσματα ενώ την ίδια στιγμή η υπουργός Υγείας Νίκολα Ρόξον αναμένει "σημαντική αύξηση" στα επόμενα 24ωρα. Μελβούρνη παραμένει η πλέον "επιρρεπής" μεγαλούπολη της επικράτειας. Σήμερα έκλεισαν πέντε σχολεία στη Μελβούρνη, ενώ ο υποδιευθυντής του Κέντρου Λοιμωδών Νόσων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Ίαν Μπαρρ δήλωνε ότι "επειδή η γρίπη των χοίρων είναι νέα μορφή γρίπης, η ανοσία των πολιτών είναι χαμηλή και γι' αυτό τα κρούσματα αυξάνονται με γρήγορους ρυθμούς".

    Ο κ. Μπαρρ σημειώνει ότι ο αριθμός των κρουσμάτων στην Αυστραλία, είναι χαμηλός ακόμη. "Η γρίπη εξαπλώνεται με γρήγορους ρυθμούς και καθώς μπαίνουμε στην περίοδο έξαρσης της γρίπης, η γρίπη των χοίρων -αν λάβουμε υπόψη μας τον τρόπο εξάπλωσής της σε άλλες χώρες- θα εξαπλώνεται και στην Αυστραλία, όπως η απλή γρίπη". Να σημειώσουμε εδώ ότι η Αυστραλία μπαίνει στη χειμερινή της περίοδο.

    Και τρίτο κρούσμα της νέας γρίπης Α (H1N1) καταγράφηκε στη Ρωσία, σε μία Λευκορωσίδα που ήρθε για επιχειρηματικό ταξίδι στη Μόσχα, ανακοίνωσε χθες βράδυ ο επικεφαλής των ρωσικών υγειονομικών υπηρεσιών Γκενάντι Ονιτσένκο, τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ.

    Σύμφωνα με τον ίδιο, η γυναίκα, η οποία κατοικεί συνήθως στην Ιταλία, έφθασε στις 25 Μαΐου από την Πράγα, αφού προηγουμένως, από τις 19 έως τις 22 Μαΐου, βρισκόταν στη Νέα Υόρκη. Εισήχθη στο νοσοκομείο την επομένη της άφιξής της στη Μόσχα και οι εξετάσεις επιβεβαίωσαν ότι είχε προσβληθεί από τον ιό της γρίπης Α (H1N1), δήλωσε ο Ονιτσένκο.

    "Είναι το τρίτο κρούσμα. Η γυναίκα είναι καλά. Αύριο (σήμερα Παρασκευή) μπορεί να βγει από το νοσοκομείο και να επιστρέψει στην Ιταλία", είπε. Τα δύο άλλα κρούσματα της νέας γρίπης που καταγράφηκαν στη Ρωσία, Ρώσοι που επέστρεφαν από τη Δομινικανή Δημοκρατία και τις ΗΠΑ, έχουν θεραπευθεί, σύμφωνα με τις ρωσικές υγειονομικές υπηρεσίες.

    Αλλά και η Βενεζουέλα κατέγραψε το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α σε έναν 22χρονο άνδρα που είχε ταξιδέψει πρόσφατα στον Παναμά, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Χεσούς Μαντίγια, ο οποίος πρόσθεσε πως, καθώς πρόκειται για "εισαγόμενο κρούσμα", δεν υπάρχει κανένας λόγος ανησυχίας για τον πληθυσμό.

    Το υπουργείο Υγείας στο Καράκας ανακοίνωσε ότι ο ασθενής βρίσκεται στην κατοικία του και ανταποκρίνεται καλά στην φαρμακευτική αγωγή. Με ευθύνη του Υπουργείου γίνονται έλεγχοι σε έξι ανθρώπους που έχουν έλθει σε επαφή με τον 22χρονο ασθενή μετά το ταξίδι στον Παναμά και παρακολουθούνται άλλοι 80 άνθρωποι που συνταξίδευσαν με τον 22χρονο στο ίδιο αεροπλάνο.

    Αμερικανίδα αξιωματούχος θύμα της γρίπης στη Γαλλία

    Εσπευσμένα στο νοσοκομείο με συμπτώματα της νέας γρίπης, εισήχθη η αμερικανίδα αξιωματούχος, μέλος της αντιπροσωπείας που προετοίμαζε την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στη Γαλλία.

    Σύμφωνα με γάλλους αξιωματούχους η αμερικανίδα προσβλήθηκε από τη γρίπη των χοίρων, ενώ άλλα έντεκα άτομα που ήρθαν σε επαφή μαζί της λαμβάνουν προληπτική θεραπεία

    "Η Αμερικανίδα πολίτης, που βρίσκεται στη Γαλλία στο πλαίσιο αμερικανικής αντιπροσωπείας που προετοιμάζει τις εκδηλώσεις για την επέτειο της απόβασης στη Νορμανδία, διεγνώσθη θετική στον ιό Η1Ν1 και εισήχθη στο νοσοκομείο της Καν", δήλωσε εκπρόσωπος των γαλλικών υπηρεσιών υγείας.

    Η 54χρονη Αμερικανίδα που εισήχθη στο νοσοκομείο έφτασε τη Δευτέρα στη Γαλλία και η κατάσταση της υγείας της θα παρακολουθείται για έξι ως επτά ημέρες, διευκρίνισε παράλληλα ο νομάρχης της Κάτω-Νορμανδίας Κριστιάν Λεϊρί.

    "Πρόκειται για το 24ο επιβεβαιωμένο κρούσμα στη Γαλλία. Η κατάσταση της υγείας του ατόμου αυτού, το οποίο εργάζεται για την αμερικανική κυβέρνηση, είναι καλή.

    Νέο κρούσμα της γρίπης των χοίρων στην Κύπρος

    Ένα νέο ύποπτο κρούσμα του ιού της γρίπης, διερευνούν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Κυπριακής Δημοκρατίας, δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Χρ. Πατσαλίδης, ο οποίος ανέφερε πως η περίπτωση αξιολογείται ως «πολύ σοβαρή», καθώς η αλλοδαπή, μόνιμη κάτοικος Κύπρου, που προσήλθε στο Νοσοκομείο Λεμεσού, φιλοξενήθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες από οικογένεια, τα παιδιά της οποίας προσβλήθηκαν από τη νέα γρίπη.

    Ο κ. Πατσαλίδης είπε ότι αύριο αναμένονται τα τελικά αποτελέσματα των εξετάσεων, από τα οποία θα διαφανεί κατά πόσον υπάρχει, ή όχι, κρούσμα της γρίπης στην Κύπρο.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Σχετικό άρθρο: Ευρεία σύσκεψη για τη νέα γρίπηΔιαβαστε επισης: 28/05/2009 12:34 - Σε ισχύ η ετοιμότητα 28/05/2009 08:55 - Αυξάνονται τα κρούσματα της νέας γρίπης Α 27/05/2009 08:19 - Αυστραλία: Σε μαζικό εμβολιασμό για τον H1N1 προχωρά η Βικτώρια 25/05/2009 08:22 - ΗΠΑ: 10ος θάνατος από τη νέα γρίπη Α 24/05/2009 12:56 - Αυστραλία: Δεκαέξι νέα κρούσματα της νέας γρίπης

    Νεοτερα αρθρα: 29/05/2009 15:35 - Τουρκικές απειλές για τις έρευνες πετρελαίου στην Κύπρο 29/05/2009 12:42 - Σύνοδος υπουργών Εσωτερικών και Δικαιοσύνης της G8 στη Ρώμη 29/05/2009 11:59 - Ρωσικό το περισσότερο υπό ανακάλυψη φυσικό αέριο 29/05/2009 11:28 - Απειλεί η Β.Κόρεα αν τις επιβληθούν κυρώσεις

    Παλαιοτερα αρθρα: 28/05/2009 10:09 - Μιανμάρ: Απέρριψε τις πιέσεις για τη δίκη της Σούου Κίι 28/05/2009 08:01 - Συμβούλιο Ασφαλείας: Ετοιμάζονται κυρώσεις για τη Β.Κορέα 27/05/2009 08:32 - Μακελειό στο Πακιστάν 27/05/2009 08:14 - Απειλεί η Βόρεια Κορέα 26/05/2009 20:16 - Επικοινωνία Χ. Κλίντον με τον Σ Λαβρόφ για την Β. Κορέα

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Παρασκευή, 29 05 2009 15:34

    SEO by Artio

    Είδηση: 22898


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 29 May 2009 - 17:02:44 UTC