Read the UN Resolutions on The Cyprus Problem Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-02

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ από τον Γ. Παπανδρέου
  • [02] Στο 3,5 η διαφορά
  • [03] Αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισλάμ θέλει ο Ομπάμα
  • [04] Λουκέτο σε 150 βενζινάδικα λόγω της κρίσης
  • [05] Κοντά στην ανακήρυξη πανδημίας ο ΠΟΥ

    [01] Άνοιγμα στους ψηφοφόρους της ΝΔ από τον Γ. Παπανδρέου

    Σίγουρος για τη νίκη του κόμματός του στις Ευρωεκλογές δήλωσε από την Θεσσαλονίκη όπου πραγματοποίησε την κεντρική του προεκλογική ομιλία στην Βόρειο Ελλάδα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που απηύθυνε κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στις κάλπες και άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβέρνηση για την οικονομία, το κλείσιμο της Βουλής, τη συγκάλυψη των σκανδάλων και της διαφθοράς, ενώ επανέφερε το δίλημμα ή αλλάζουμε ή βουλιάζουμε.

    "Στις 7 Ιουνίου θα νικήσουμε γιατί η ψήφος στο ΠΑΣΟΚ είναι ψήφος ελπίδας" τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου και συμπλήρωσε:

    "Στις 7 Ιουνίου, τόνισε, δίνουμε ψήφο ελπίδας και εμπιστοσύνης στο ΠΑΣΟΚ και στις πολιτικές που μπορούν να μας οδηγήσουν στο μέλλον. Με τη νίκη του ΠΑΣΟΚ ανοίγει ο δρόμος για την αυτοδυναμία στις εθνικές εκλογές".

    Την Κυριακή, τόνισε ο κ. Παπανδρέου δίνουμε μια μεγάλη μάχη και έχουμε απέναντί μας όλες τις δυνάμεις του κατεστημένου και τα συμφέροντα που δεν αντέχουν ένα κράτος δικαίου, πρόσθεσε, το ΠΑΣΟΚ να μιλάει για πράγματα που πρέπει να αλλάξουν, για τη δύναμη του Έλληνα και της Ελληνίδας. Γι' αυτό καλλιεργούν την αντίληψη ότι όλοι ίδιοι είναι. Γιατί χωρίς επιλογές ο πολίτης παραδίδεται".

    Και κάνοντας έκκληση προς τους ψηφοφόρους ζήτησε να προσέλθουν όλοι στις κάλπες τονίζοντας: Την Κυριακή ούτε μία ψήφος δεν θα πάει χαμένη, την Κυριακή όλοι δίνουμε το παρών στις κάλπες".

    Συνεχίζοντας την επίθεσή του στην κυβέρνηση και στον ίδιο τον Πρωθυπουργό σημείωσε ότι: "ο μόνος φόβος τους είναι το ΠΑΣΟΚ γιατί μόνο αυτό δίνει σήμερα μια άλλη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, για μια κυβέρνηση αξιόπιστη, δυναμική και προοδευτική, με βούληση να χαράξει μια νέα πορεία.

    Η νίκη της 7ης Ιουνίου, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, θα είναι νίκη εκείνων που αδικήθηκαν, αγνοήθηκαν και περιφρονήθηκαν από την πολιτική της δεξιάς, που τους έβαλε στο περιθώριο της κοινωνίας. Θα είναι νίκη των πολλών και γι' αυτό δεν πρέπει να πάει ούτε μία ψήφος χαμένη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές τονίζοντας ότι την Κυριακή δεν πρέπει να λείψει κανένας, γιατί "η νέα πορεία μας χρειάζεται όλους".

    Η ψήφος στη Νέα Δημοκρατία, ανέφερε ο κ. Παπανδρέου, θα σήμαινε ψήφο σε αυτούς που βύθισαν την Ελλάδα στην κρίση, σε αυτούς που επενδύουν στο ψέμα, στην πόλωση και στη συκοφαντία.

    Ο κ. Παπανδρέου προκάλεσε για μία ακόμη φορά τον κ. Καραμανλή να μιλήσει "για μία φορά με ειλικρίνεια" και να πει ποιούς νέους φόρους ετοιμάζεται να επιβάλλει μετά τις ευρωεκλογές και με πόσα νέα βάρη θα φορτώσει τη μέση ελληνική οικογένεια.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε εκτενή αναφορά και στα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι αδιαφόρησε για τη Θεσσαλονίκη και τη βόρεια Ελλάδα. "Εκμεταλλεύτηκαν την εμπιστοσύνη του βορειοελλαδίτη για να κερδίσουν τις εκλογές και μετά τους πρόδωσαν με τον χειρότερο τρόπο".

    Αυτός ο τόπος, πρόσθεσε, γνωρίζει καλύτερα από κάθε άλλη γωνιά της Ελλάδας ότι στη Νέα Δημοκρατία υπόσχονται τα πάντα σε όλους και μετά χαρίζουν τα πάντα σε λίγους, σε φίλους, σε κουμπάρους και κολλητούς. Και τώρα, τόνισε, έρχονται και εγκαινιάζουν τα έργα που φέρουν την υπογραφή του ΠΑΣΟΚ όπως η Εγνατία οδός.

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθύνθηκε και πάλι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας, προς τους οποίους έκανε άνοιγμα λέγοντας πως, ένιωσαν προδομένοι από τις πολιτικές της κυβέρνησης και πρόσθεσε ότι ο αγώνας του ΠΑΣΟΚ είναι και δικός τους αγώνας. Είναι ο αγώνας για να απαλλαγούμε από την βαρβαρότητα που ζούμε σήμερα. Και αυτό πρόσθεσε είναι το γενικό προσκλητήριο της δημοκρατίας.

    Είδηση: 23055

    [02] Στο 3,5 η διαφορά

    Σταθεροποίηση της διαφοράς μεταξύ ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στο 3,5% και κάμψη του ποσοστού των Οικολόγων Πράσινων καταγράφει το έκτο κύμα του προεκλογικού βαρόμετρου της Public Issue για λογαριασμό του ΣΚΑΪ και της Καθημερινής.

    Στην πρόθεση ψήφου που δεν περιλαμβάνει την αποχή και τις αρνήσεις, η αξιωματική αντιπολίτευση προηγείται με 32%, και ακολουθεί η ΝΔ με 28,5%. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το ΚΚΕ με 7%, Οικολόγοι Πράσινοι και ΣΥΡΙΖΑ καταγράφουν 6% και ακολουθεί το ΛΑΟΣ με 5%.Το υπόλοιπα κόμματα συγκεντρώνουν το 6% και οι αναποφάσιστοι 9,5%.

    Σε σχέση με το πέμπτο κύμα του Βαρόμετρου ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ παραμένουν σταθεροί, ΚΚΕ και ΛΑΟΣ κερδίζουν 0,5%, ενώ πτώση 2% καταγράφεται για τους Οικολόγους Πράσινους και 1 μονάδα κερδίζουν τα λοιπά κόμματα.

    Σχολιάζοντας τα ευρήματα του Βαρόμετρου ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Public Issue Γιάννης Μαυρής τόνισε ότι η μείωση των ποσοστών των Οικολόγων Πρασίνων οφείλεται αφενός στις αυξημένες επιθέσεις που δέχονται τις τελευταίες ημέρες, αφετέρου στο γεγονός ότι η ψήφος προς αυτούς είναι ασταθής και οι διακυμάνσεις θα συνεχιστούν ως τις κάλπες.

    Πάντως, στις διαρροές ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ προς τους Οικολόγους Πράσινους εμφανίζεται αυξητική τάση.

    Το τελευταίο δεκαήμερο από 8% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ που δήλωναν πως θα ψηφίσουν Οικολόγους φτάσαμε στο έκτο κύμα του Βαρόμετρου στο 10%.

    Χαμηλή συσπείρωση παρουσιάζουν όλα τα κόμματα εκτός του ΚΚΕ. Έτσι η συσπείρωση για το ΚΚΕ φτάνει το 68%, 67% για το ΠΑΣΟΚ, 56,5% για τη ΝΔ και 47,5% για το ΣΥΡΙΖΑ.

    Ενδιαφέρον παρουσιάζει η πρόθεση ψήφου σε ΝΔ και ΠΑΣΟΚ με βάση τις ηλικίες.

    Το ΠΑΣΟΚ προηγείται με μεγάλη διαφορά στους ψηφοφόρους από 18 έως 54.Η ΝΔ μειώνει τη διαφορά στις ηλικίες 55 - 64 και ξεπερνά κατά πολύ το ΠΑΣΟΚ στις ηλικίες άνω των 65.

    Είδηση: 23057

    [03] Αποκατάσταση των σχέσεων με το Ισλάμ θέλει ο Ομπάμα

    Αμερική-ΗΠΑ

    Τις σχέσεις των ΗΠΑ με τον μουσουλμανικό κόσμο θέλει να αποκαταστήσει ο αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στη Μέση Ανατολή προκειμένου να συζητήσει με τους ηγέτες της Αιγύπτου και της Σαουδικής Αραβίας. Συγκεκριμένα, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα θα μεταβεί αρχικά στην Αίγυπτο, όπου θα εκφωνήσει μεγάλη ομιλία για την συμφιλίωση που έχει υποσχεθεί εδώ και πολύ καιρό στους μουσουλμάνους, ανακοίνωσε σήμερα το Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Παράλληλα, με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται και η συνάντηση του με τον αιγύπτιο πρόεδρο Χόσνι Μουμπάρακ.

    Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα ήταν προγραμματισμένο να αναχωρήσει από την Ουάσινγκτον το βράδυ της Τρίτης για την περιοδεία στη Μέση Ανατολή που θα τον οδηγήσει και στην Σαουδική Αραβία.

    Στο ίδιο πλαίσιο, και με σκοπό να επισημάνει το γεγονός ότι δεν τον απασχολούν οι θρησκευτ9κές διαφορές, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό υποστήριξε: "Οι Ηνωμένες Πολιτείες "είναι μια από τις πλέον μεγάλες μουσουλμανικές χώρες στον πλανήτη".

    "Οι ΗΠΑ και ο δυτικός κόσμος θα πρέπει να προσπαθήσουν να γνωρίσουν καλύτερα το Ισλάμ, εξάλλου εάν μετρήσουμε τον αριθμό των αμερικανών μουσουλμάνων, βλέπουμε ότι οι ΗΠΑ είναι μια από τις πιο μεγάλες μουσουλμανικές χώρες στον πλανήτη", τόνισε ο αμερικανός πρόεδρος.

    "Αυτό που προσπαθώ να κάνω, είναι να υπάρξει ένας μεγαλύτερος διάλογος ώστε ο μουσουλμανικός κόσμος να καταστεί δυνατόν να αντιληφθεί πώς, τόσο οι ΗΠΑ όσο κυρίως και γενικώς ο δυτικός κόσμος, κατανοεί ορισμένα προβλήματα δύσκολα, όπως η τρομοκρατία ή η δημοκρατία", πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα.

    "Οποία κι αν είναι η πίστη τους, είναι αυτοί που χτίζουν και όχι αυτοί που καταστρέφουν, που αφήνουν πίσω τους μια διαρκή κληρονομιά", πρόσθεσε ο κ. Ομπάμα και επισήμανε:

    " Πιστεύω ότι υπάρχει μια πραγματική διαμάχη τώρα μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν ότι το Ισλάμ δεν είναι συμφιλιωμένο με τη σύγχρονη ζωή και αυτοί που σκέπτονται ότι αντιθέτως το Ισλάμ συνεχώς εξελίσσεται παράλληλα με την πρόοδο".

    Αντιδρά η Αλ Κάιντα.

    Ο δεύτερος στην ιεραρχία της Αλ Κάιντα Αϊμάν Αλ Ζαουάχρι, σε μαγνητοφωνημένο μήνυμά του, ζήτησε από τους Αιγύπτιους να απορρίψουν τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στο Κάιρο από όπου σκοπεύει να απευθύνει μήνυμα προς όλο το μουσουλμανικό Κόσμο.

    Ο Αλ Ζαουάχρι, χαρακτήρισε τον πρόεδρο Ομπάμα " εγκληματία" και δήλωσε ότι το "μήνυμα του προς τους μουσουλμάνους έχει ήδη σταλεί μέσα από ...μια αιματηρή εκστρατεία εναντίον των μουσουλμάνων του Σουάτ στο Πακιστάν".

    Το μαγνητοφωνημένο μήνυμα του Ζαουάχρι εστάλη σε διαδικτυακό ιστότοπο που συνδέεται με την Αλ Κάιντα.

    Είδηση: 23056

    [04] Λουκέτο σε 150 βενζινάδικα λόγω της κρίσης

    Ειδήσεις

    Σε 150 υπολογίζονται, σύμφωνα με τα στοιχεία της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος τα πρατήρια υγρών καυσίμων που έβαλαν "λουκέτο" το τελευταίο δεκάμηνο λόγω των επιπτώσεων της διεθνούς οικονομικής κρίσης, αφού όπως υποστηρίζεται, τόσο η γενική κατάσταση στην αγορά, όσο και η νέα πολιτική που εφαρμόζουν οι εταιρείες πετρελαιοειδών, ανάγκασε πολλούς πρατηριούχους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους.

    Συγκεκριμένα, η κρίση έχει ''χτυπήσει'' και τα πρατήρια υγρών καυσίμων όπως επισημάνθηκε από το προεδρείο της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος.

    Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βενζινοπωλών Ελλάδος κ. Μ. Κιούσης ανέφερε ότι από τον περασμένο Οκτώβριο μέχρι σήμερα έχουν κλείσει 150 πρατήρια υγρών καυσίμων, ενώ παράλληλα ανέφερε ότι, σύμφωνα με εκτιμήσεις, καταγράφεται πτώση της κατανάλωσης από 20-30%.

    Η κακή κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στον κλάδο θα ενταθεί περαιτέρω, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των βενζινοπωλών καθώς οι εταιρείες πετρελαιοειδών έχουν περιορίσει την πίστωση στα πρατήρια.

    Είδηση: 23052

    [05] Κοντά στην ανακήρυξη πανδημίας ο ΠΟΥ

    Ειδήσεις

    Πολύ κοντά στην ανακήρυξη πανδημίας της νέας γρίπης βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος έκανε λόγο για τα πρώτα δείγματα αυτόνομης εξάπλωσης του ιού εκτός αμερικανικής ηπείρου. Στέλεχος του οργανισμού αναφέρθηκε ειδικά στη Βρετανία, την Ιαπωνία και την Αυστραλία. Εν τω μεταξύ τα πρώτα κρούσματα της νόσου εμφανίστηκαν την Τρίτη σε Αίγυπτο, Ουκρανία και Λουξεμβούργο. Σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό του Οργανισμού περισσότερα από 17.500 άτομα έχουν προσβληθεί από τον ιό σε 62 χώρες και 115 έχουν χάσει τη ζωή τους.

    23 συνολικά ασθενείς στη Σκωτία

    Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση νοσηλεύονται δύο άνθρωποι που προσβλήθηκαν τελευταία από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Σκωτία.

    Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, πρόκειται για έναν 45χρονο άνδρα από το Πέισλι της νοτιοδυτικής Γλασκόβης, και για μία 38χρονη γυναίκα από την Γλασκόβη.

    Οι δύο ασθενείς που δεν υποφέρουν από άλλα προβλήματα υγείας νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο Royal Alexandra στο Πέισλι, ενώ δεν έχουν καμία σχέση μεταξύ τους ή με κάποιο άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1).

    Έκπληξη προκαλεί ακόμη το γεγονός ότι δεν έχουν προσφάτως ταξιδέψει στη βόρεια Αμερική ή σε κάποιο άλλο μέρος στο εξωτερικό.

    Συνολικά 23 άνθρωποι έχουν εξακριβωθεί με τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) στην Σκωτία.

    Τρίτος θάνατος στον Καναδά

    Οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα και έναν τρίτο θάνατο από τη νέα γρίπη Α (Η1Ν1) ενός άνδρα από το Οντάριο ο οποίος όμως είχε και άλλα προβλήματα υγείας.

    Ο άνδρας αυτός, που πέθανε την Κυριακή ανήκε σε αυτούς που νοσηλεύονταν λόγω της γρίπης Α στο Οντάριο, δήλωσε ο Αντριου Μόρισον εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της καναδικής αυτής επαρχίας.

    Δεν ανακοινώθηκε η ηλικία του απλώς ειπώθηκε ότι πρόκειται για έναν ενήλικα που νοσηλευόταν επί πολλές εβδομάδες, και "που είχε πολλά και πολύπλοκα προβλήματα υγείας τόσο που δεν είναι γνωστό εάν η γρίπη τον κατέβαλε ή το σύνολο των προβλημάτων υγείας που είχε".

    Την Δευτέρα οι καναδικές αρχές ανακοίνωσαν επισήμως ότι έχουν καταγραφεί στη χώρα 194 νέες περιπτώσεις της γρίπης Α, ενώ το σύνολο των ασθενών από τη γρίπη έφτασε τους 1.530, με το Οντάριο να παρουσιάζει τις περισσότερες περιπτώσεις ασθενών (715).

    Πρώτο κρούσμα στην Αίγυπτο

    Εντοπίστηκε στην Αίγυπτο το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1), που είναι γνωστή ως γρίπη των χοίρων, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που βρίσκεται στην Αίγυπτο.

    Πρόκειται για μια 12χρονη Αμερικανίδα, πρόσθεσε ο ίδιος, χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

    Παράλληλα σήμερα εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της πολιτείας της Νέας Υόρκης δήλωσε ότι ένα παιδί κάτω των δύο ετών που είχε προσβληθεί από τη νέα γρίπη πέθανε στη Νέα Υόρκη.

    Πρόκειται για τον πέμπτο θάνατο στην αμερικανική αυτή πόλη, όπου μέχρι σήμερα έχουν εντοπιστεί 415 κρούσματα της γρίπης αυτής, ενώ στην Πολιτεία της Νέας Υόρκης έχουν καταγραφεί συνολικά 645 κρούσματα.

    Τα αποτελέσματα της νεκροψίας θα δείξουν αν το παιδί υπέφερε κι από άλλα προβλήματα υγείας, όπως ίσχυε για τους τέσσερις προηγούμενους θανάτους από τη νόσο στη Νέα Υόρκη.

    Επιβεβαίωση κρούσματος στην Ουκρανία

    Παράλληλα το υπουργείο Υγείας της Ουκρανίας ανακοίνωσε σήμερα με "99% βεβαιότητα" το πρώτο κρούσμα της νέας γρίπης Α (Η1Ν1) στη χώρα.

    Πρόκειται για έναν 24χρονο Ουκρανό, ο οποίος διέμεινε για δύο χρόνια στο Ντιτρόιτ στις ΗΠΑ και αρρώστησε μετά την επιστροφή του στην Ουκρανία την περασμένη εβδομάδα, διευκρίνισε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Αλεξάντερ Μπιλοβόλ.

    "Υπάρχει 99% βεβαιότητα ότι πρόκειται για κρούσμα γρίπης Α/Η1Ν1. Σε δύο με τρεις εβδομάδες θα έχουμε (περαιτέρω) αποτελέσματα", κατέληξε, διευκρινίζοντας ότι παρακολουθείται η υγεία περισσότερων από 70 ατόμων που ήρθαν σε επαφή με τον 24χρονο, οι οποίο ωστόσο δεν έχουν παρουσιάσει κανένα σύμπτωμα της νόσου.

    Σταθερή η κατάσταση του Βούλγαρου ασθενή

    Σταθερή είναι η κατάσταση του Βούλγαρου φοιτητή, ο οποίος διαγνώστηκε ότι πάσχει από τη νέα γρίπη Α Η1Ν1, έπειτα από την επιστροφή του από ταξίδι διακοπών στις ΗΠΑ.

    Ο νεαρός, ο οποίος νοσηλεύεται σε κλινική του Βέλικο Τούρνοβο, ενδέχεται μάλιστα να πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο έως το τέλος της τρέχουσας εβδομάδας, εάν δεν εμφανίσει επιπλοκές.

    Οι γονείς του ασθενούς, η αδελφή του κι ένας συγγενής του κλήθηκαν να δώσουν δείγμα αίματος προκειμένου να διαπιστωθεί, εάν έχουν προσβληθεί από τη νόσο.

    Βρίσκονται υπό περιορισμό στο σπίτι τους, στο Παβλίκενι και παρά το γεγονός ότι δεν έχουν εμφανίσει συμπτώματα της νέας γρίπης, κάνουν χρήση αντιβιοτικών φαρμάκων.

    500 περιστατικά μετρά η Αυστραλία

    Η Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέρχονται σε 500 τα κρούσματα της νέας γρίπης Α, μια ημέρα μετά τη σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων που την καθιστά πλέον τη χώρα που πλήττεται περισσότερο από τη νόσο αυτή στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού.

    Ο υπουργός Υγείας της πολιτείας της Βικτόρια Ντάνιελ Αντριους δήλωσε ότι 89 νέα κρούσματα αναφέρθηκαν τη νύχτα, αυξάνοντας σε 395 τον αριθμό των κρουσμάτων στην πολιτεία αυτή.

    Η Αυστραλία είναι η τέταρτη κατά σειρά χώρα στον κόσμο με τα περισσότερα κρούσματα της νέας γρίπης Α, μετά τις ΗΠΑ, το Μεξικό και τον Καναδά.

    Πριν από δυο εβδομάδες η χώρα δεν είχε παρά ένα και μόνο κρούσμα, όμως η νόσος μεταδόθηκε με γρήγορους ρυθμούς μετά την απόφαση των αρχών να επιτρέψουν την αποβίβαση των επιβατών ενός κρουαζιερόπλοιου, ορισμένοι από τους οποίους ήταν άρρωστοι.

    Σήμερα, ένα κρουαζιερόπλοιο της ίδιας εταιρίας, το Dawn Princess υποχρεώθηκε να ματαιώσει τον ελλιμενισμό του στη Νέα Καληδονία, λόγω της παρουσίας στο πλοίο τριών υπόπτων κρουσμάτων της νόσου.

    Και πέμπτο κρούσμα στην Άγκυρα

    Στην Αγκυρα, οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν ότι καταγράφηκε και πέμπτο κρούσμα της νέας γρίπης Α στη χώρα και αφορά έναν Τούρκο ο οποίος επέστρεψε το Σάββατο από τις ΗΠΑ.

    Είδηση: 23053


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Tuesday, 2 June 2009 - 21:00:43 UTC