Browse through our Interesting Nodes on Religion in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-03

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κ. Καραμανλής: Ατζέντα μας ο δρόμος της υπευθυνότητας
  • [02] Τραγικός επίλογος για το Airbus
  • [03] Προφυλακιστέες η σύζυγος και η μία κόρη Καραβέλα
  • [04] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ λόγω Ευρωεκλογών
  • [05] Μέσω ΚΕΠ οι στρατολογικές διοικητικές διαδικασίες
  • [06] Δολοφονία Βρετανού τουρίστα από την Αλ Κάιντα
  • [07] Μια βραδιά αφιερωμένη στη Νίνα Σιμόν
  • [08] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή
  • [09] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Olympia Mall

    [01] Κ. Καραμανλής: Ατζέντα μας ο δρόμος της υπευθυνότητας

    "Ατζέντα μας είναι ο δρόμος της υπευθυνότητας, ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων, όλα εκείνα που πρέπει να κάνουμε -και ήδη κάνουμε- για τον περιορισμό των επιπτώσεων της μεγάλης διεθνούς κρίσης και την ετοιμασία της χώρας να αντιμετωπίσει την επομένη της κρίσης με πολύ καλύτερους όρους" τονίζει ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, και προσθέτει ότι "οι περισσότερες μεταρρυθμίσεις είναι ήδη δρομολογημένες, απλώς χρειάζεται συνέχεια, συνέπεια και μεγαλύτερη ένταση, ώστε να προχωρήσουν ταχύτερα".

    "Τεράστιο δημόσιο χρέος"

    Για τη μεγάλη σημασία που έχει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκανε λόγο ο Κώστας Καραμανλής, καθώς εκεί λαμβάνονται σοβαρές αποφάσεις.

    Όπως σημείωσε ο Πρωθυπουργός, οι προβλέψεις για την πορεία της οικονομίας είναι δυσμενείς τόσο για την Ευρώπη όσο και για ολόκληρο τον κόσμο - "συγκριτικά, όμως, με άλλες χώρες, δεν έχουμε τόσο μεγάλες δυσκολίες".

    Σχετικά με τις ιδιαιτερότητες της χώρας μας, ο κ. Καραμανλής είπε ότι το σημαντικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι "ένα τεράστιο δημόσιο χρέος που διαμορφώθηκε τις τελευταίες δεκαετίες και το οποίο μας επιβάλει να είμαστε πάντα προσεκτικοί στα δημοσιονομικά. Όπως επίσης και κάποιες δυσλειτουργίες στις αγορές μας".

    Μονόδρομος οι μεταρρυθμίσεις

    Συνέχεια και συνέπεια χρειάζεται όσον αφορά τις μεταρρυθμίσεις, με τις περισσότερες να είναι δρομολογημένες, είπε ο κ. Καραμανλής, αναφερόμενος στην κατάργηση και τη συγχώνευση 255 φορέων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στο σχέδιο αναδιάρθρωσης και εξυγίανσης του ΟΣΕ, στην περικοπή των δαπανών στον τομέα της υγείας (με την κεντρική επιτροπή ελέγχου των προμηθειών κ.ά.) και στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

    Όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός "μπορούμε την κρίση, τη μεγάλη πρόκληση της κρίσης, να την κάνουμε εθνική ευκαιρία, αρκεί βεβαίως, να έχουμε το πολιτικό θάρρος να πάρουμε τις αποφάσεις που πρέπει, αποφάσεις που καμιά φορά μπορεί να δημιουργούν και δυσαρέσκειες".

    Τουρκία: "Πλήρης συμμόρφωση - πλήρης ένταξη"

    "Μία Τουρκία που θα υιοθετήσει τρόπους συμπεριφοράς βάσει των ευρωπαϊκών κριτηρίων, αρχών, αξιών, θα είναι μια καλύτερη Τουρκία, πριν από όλα για τους ίδιους τους πολίτες της χώρας, αλλά και για όλο τον περιβάλλοντα χώρο και για ολόκληρη την Ευρώπη και βέβαια τους γείτονές της" σημείωσε ο κ. Καραμανλής και πρόσθεσε: "Αυτή είναι η στρατηγική που σημαίνει ότι η Τουρκία έχει και πρέπει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, εφόσον, όπως κάθε άλλη υποψήφια χώρα, εκπληρώνει απόλυτα όλα τα κριτήρια".

    ΠΓΔΜ: "Κοινά αποδεκτή ονομασία"

    Απαράβατη προϋπόθεση για τη στήριξη της ΠΓΔΜ προς την Ευρώπη και το ΝΑΤΟ είναι Μια κοινά αποδεκτή ονομασία, σύνθετη ονομασία, με γεωγραφικό προσδιορισμό, που θα κάνει σαφή τη διάκριση από την ελληνική Μακεδονία και θα ισχύει έναντι όλων» σημείωσε ο ίδιος, χαρακτηρίζοντας σωστές τις αποφάσεις και στο Βουκουρέστι και αργότερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

    Τέλος, ο κ. Καραμανλής σημείωσε ότι το διακύβευμα για τη χώρα σήμερα είναι "εάν θα διαλέξουμε, θα στηρίξουμε και έμπρακτα θα προωθήσουμε το δρόμο, την επιλογή της υπευθυνότητας, που ενίοτε μπορεί να εμπεριέχει και δύσκολες αποφάσεις, αλλά που είναι μονόδρομος αν θέλουμε η χώρα αυτή να διατηρήσει τα όπλα της, τα δυνατά της σημεία και να θεραπεύσει οριστικά τις αδύναμες πλευρές, το δρόμο δηλαδή των μεταρρυθμίσεων ή θα ακούσουμε τις σειρήνες του δρόμου, των φωνών της ανευθυνότητας και του λαϊκισμού".

    Είδηση: 23063

    [02] Τραγικός επίλογος για το Airbus

    Ειδήσεις

    Στο μοιραίο αεροσκάφος της Air France, που εξαφανίστηκε από τα ραντάρ ενόσω εκτελούσε την πτήση AF 447 από το Ρίο ντε Τζανέιρο στο Παρίσι με 228 επιβαίνοντες, ανήκουν τελικά τα συντρίμμια που εντόπισε χθες να επιπλέουν στον Ατλαντικό η πολεμική αεροπορία της Βραζιλίας. Η Βραζιλία έχει κηρύξει τριήμερο πένθος. Στη Γαλλία θα τελεστεί σήμερα επιμνημόσυνη δέηση στη Νοτρ-Νταμ. Τα αίτια της πτώσης εξακολουθούν να αποτελούν μυστήριο, ενώ τα ειδικά συνεργεία που έχουν σπεύσει στη θαλάσσια περιοχή σε απόσταση 650 χλμ βορειοανατολικά από το νησί Φερνάντο Ντε Νορόνια δίνουν μάχη με το χρόνο για την ανεύρεση των μαύρων κουτιών που θα μπορούσαν να ρίξουν φως στις συνθήκες της τραγωδίας.

    Μόνο τα μαύρα κουτιά μπορούν να δώσουν απαντήσεις

    Ένα αεροσκάφος " Hercules" της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας κατά τη διάρκεια έρευνας για το αγνοούμενο αεροσκάφος εντόπισε συντρίμμια σε μια λωρίδα 5 χιλιομέτρων, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας της Βραζιλίας Νέλσον Ζομπίμ σε συνέντευξη τύπου.

    "Αυτό επιβεβαιώνει το γεγονός ότι το αεροσκάφος έπεσε σ' αυτή την περιοχή", δήλωσε.

    Σύμφωνα με τον ίδιο δεν υπάρχει ίχνος από σορούς.

    Η ζώνη στην οποία κατέπεσε το αεροσκάφος προσδιορίστηκε 1.000 χιλιόμετρα από τις ακτές της Βραζιλίας και 2.000 χιλιόμετρα από την ακτές της Σενεγάλης.

    Τρία εμπορικά πλοία άλλαξαν πορεία για να συμμετάσχουν στις έρευνες. Σήμερα το πρωί στην περιοχή έσπευσαν ένα σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού της Βραζιλίας που πραγματοποιούσε περιπολία στην περιοχή, μια φρεγάτα και μια κορβέτα.

    Σύμφωνα με το υπουργείο Άμυνας της χώρας, το πρώτο σκάφος θα αρχίσει να περισυλλέγει τα συντρίμμια.

    Η Γαλλία ανακοίνωσε ότι θα αποσταλεί στην περιοχή το ερευνητικό σκάφος "Pourquoi pas", του γαλλικού Ινστιτούτου Έρευνας για την Εκμετάλλευση της Θάλασσας (IFREMER), το οποίο είναι εξοπλισμένο με δύο υποβρύχια ρομπότ κατάλληλα για υποθαλάσσια εξερεύνηση.

    Το σκάφος, που μεταφέρει τα υποβρύχια ρομπότ, "Ναυτίλος" και "Βίκτωρ 6000", τα οποία μπορούν να "κατέβουν" σε βάθος 6000 μέτρων, τεθεί στην διάθεση του προσωπικού συντονισμού των δυνάμεων που δρουν για τον εντοπισμό του Α330 της Air France.

    Σύμφωνα με την Υδρογραφική Υπηρεσία του Ναυτικού στην Βρέστη, το μέγιστο βάθος στην περιοχή όπου διεξάγονται οι έρευνες φτάνει τα 4.700 μέτρα.

    Τα αίτια της πτώσης εξακολουθούν να αποτελούν μυστήριο, και η απάντηση μένει να δοθεί από τα μαύρα κουτιά. Ωστόσο η προσπάθεια εντοπισμού τους, σύμφωνα με τους ειδικούς, είναι "σαν να ψάχνεις βελόνα στα άχυρα".

    "Δίνουμε μάχη με το χρόνο. Γνωρίζετε ότι τα μαύρα κουτιά που είναι τα μόνα που περιέχουν αξιόπιστες πληροφορίες, εκπέμπουν σήμα για 30 μέρες. Ξέρουμε ότι βρίσκονται σε μια περιοχή όπου το βάθος του ωκεανού φτάνει τα 3.000-6.000 μέτρα, ενώ υπάρχουν και ισχυρά ρεύματα", δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών της Γαλλίας Ζαν Λουί Μπορλό.

    Το αυτοματοποιημένο σήμα εκπέμφθηκε από το αεροσκάφος 40 λεπτά αφότου χάθηκε από τα ραντάρ, όμως σήμα SOS δεν εκπέμφθηκε ποτέ. Η πιο πολυσυζητημένη εκδοχή για την πτώση του Airbus είναι ο κεραυνός ή οι εξαιρετικά βίαιες αναταράξεις οι οποίες οδήγησαν σε ντόμινο βλαβών που είχαν ως αποτέλεσμα την τραγωδία. Ομως το να συνέβη μπαράζ δυσλειτουργιών θεωρείται μάλλον απίθανο για ένα τόσο σύγχρονο αεροπλάνο.

    Οπως ανακοινώθηκε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Μετεωρολογίας δύο τζετ της Lufthansa πέρασαν από το επίμαχο σημείο μισή ώρα πριν το Airbus και ίσως μπορούν να πρσφέρουν πληροφορίες που θα βοηθήσουν την έρευνα.

    Αναπάντεχο και δυσεξήγητο χαρακτήρισε το δυστύχημα και ο πρόεδρος της ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Ασφάλειας Πτήσεων Ακριβός Τσολάκης σε αποκλειστικές δηλώσεις του στη ΝΕΤ.

    Τα αεροσκάφη τρίτης γενιάς όπως αυτό, διαθέτουν εφεδρικά ηλεκτρικά συστήματα που λειτουργούν όταν τεθούν εκτός τα βασικά, ενώ είναι θωρακισμένα με υψηλή προστασία έναντι των κεραυνών.

    Σύμφωνα με τον κ. Τσολάκη "κάτι βίαιο και αναπάντεχο πρέπει να συνέβη πχ. ίσως μια ηλεκτρική φωτιά που οδήγησε στην απώλεια ελέγχου ή η αποσπαση μιας πόρτας θα ήταν καταστροφική για αυτό το υψος, επίσης τα στοιχεία της φύσης. Αναπάντεχα ίσως να συνέβη κάτι τόσο καταστροφικό που δε συμβαίνει σχεδόν ποτέ."

    Τα συντρίμμια που θα βρεθούν θα δοθούν σε Γάλλους ειδικούς που έχουν αναλάβει την έρευνα προκειμένου να ρίξουν φως στο μυστήριο.

    Οι συγγενείς των θυμάτων έχουν όμως μακρύ δρόμο μπροστά τους μέχρι να λάβουν τις πολυπόθητες απαντήσεις.

    "Ο γιος μου πέθανε την ημέρα των γενεθλίων του" δήλωσε συντετριμμένη η μητέρα ενός 35χρονου Βρετανού, που συγκαταλέγεται μεταξύ των αγνοουμένων.

    Η λίστα των επιβατών περιλαμβάνει 228 άτομα από 32 χώρες, μεταξύ αυτών επτά παιδιά κι ένα μωρό, 10 υπαλλήλους μιας γαλλικής εταιρείας ηλεκτρολογικών εξοπλισμών που κέρδισαν το ταξίδι ως bonus για τις επιδόσεις του στις πωλήσεις, διοικητικά στελέχη εταιρειών που είχαν πάει στη Βραζιλία για εμπορικούς λόγους και τουρίστες που γύριζαν από τις διακοπές τους σε διασημα θέρερτρα.

    Πρόκεται για πλέον πολύνεκρο δυστύχημα στην 75χρονη ιστορία της Air France.

    Πηγές: ΝΕΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ Σχετικά άρθρα: Ερευνώνται συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό

    Είδηση: 23061

    [03] Προφυλακιστέες η σύζυγος και η μία κόρη Καραβέλα

    Πολιτική

    Προφυλακίστηκαν μετά την απολογία τους στον ανακριτή η σύζυγος και η μια κόρη του Χρήστου Καραβέλα, που κατηγορούνται για συνέργεια σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, καθώς, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είχαν κοινούς λογαριασμούς με τον πατέρα τους. Στις άλλες δυο κόρες του, επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι, καταβολή εγγύησης 1 εκατομμυρίου ευρώ, για την κάθε μια, εμφάνιση τους στο αστυνομικό τμήμα 3 φόρες το μήνα και απαγόρευση εξόδου από την χώρα. Την ίδια ώρα, η ελληνική πρεσβεία στο Μοντεβιδέο, ενημέρωσε την Αθήνα, ότι ο Χρήστος Καραβέλας, δεν βρίσκεται στην Ουρουγουάη. Στο μεταξύ, σήμερα απολογούνται ο Ηλίας Γεωργίου και ο Γιώργος Σκαρπέλης ο οποίος προσέφυγε στο ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ζητώντας να του χορηγηθούν όλα τα έγραφα της δικογραφίας.

    Εν τω μεταξύ, σκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε η Ντόρα Μπακογιάννη κατά των διπλωματικών υπαλλήλων, με αφορμή την καθυστέρηση ενημέρωσης για τα περιουσιακά στοιχεία Καραβέλα στην Ουρουγουάη.

    Η Υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Ένωσης Διπλωματικών Υπαλλήλων ψεύδεται και προσπαθεί να προκαταλάβει την ένορκη διοικητική εξέταση, τονίζοντας ότι όσοι ολιγώρησαν θα υποστούν κυρώσεις.

    Αδικαιολόγητη αδράνεια της Κεντρικής Υπηρεσίας του υπουργείου, διαπιστώνει εξ άλλου το πόρισμα της προκαταρκτικής εξέτασης, που διενεργήθηκε μετά από εντολή της κας Μπακογιάννη.

    Πηγή: ΝΕΤ 105,8 Σχετικά άρθρα: Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις

    Είδηση: 23060

    [04] Αλλαγές στα δρομολόγια του ΟΑΣΑ λόγω Ευρωεκλογών

    Μειωμένα θα είναι τα δρομολόγια των λεωφορειακών γραμμών του ΟΑΣΑ την Παρασκευή 5 Ιουνίου, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου και την Τρίτη 9 Ιουνίου, λόγω των Ευρωεκλογών και της μετακίνησης πολλών μελών του προσωπικού κίνησης για την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος.

    Την Παρασκευή και την Τρίτη τα δρομολόγια των λεωφορείων θα είναι βασισμένα στο πρόγραμμα του Σαββάτου. Επιπροσθέτως, θα δρομολογηθούν όλες οι γραμμές «express» και θα εκτελεστούν όλα τα πρώτα δρομολόγια με βάση το καθημερινό πρόγραμμα.

    Τη Δευτέρα, ο ΟΑΣΑ θα εφαρμόσει το προβλεπόμενο πρόγραμμα Σαββάτου. Ειδικά για τις γραμμές που εξυπηρετούν το αεροδρόμιο, τους σταθμούς ΚΤΕΛ και το λιμάνι του Πειραιά, θα εφαρμοστεί το ισχύον πρόγραμμα χωρίς καμία περικοπή και με πιθανότητα ενίσχυσής του αν χρειαστεί.

    Πηγή: ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: 02/06/2009 07:31 - Xρήσιμες οδηγίες για την ευρωκάλπη 29/05/2009 18:07 - Πληροφορίες για τη διαδικασία των ευρωεκλογών 27/05/2009 00:27 - Πώς και πού θα ψηφίσουν οι Έλληνες στην Ελλάδα και το εξωτερικό 22/05/2009 17:58 - Άνοιξε η "Ευρωβουλή πολιτών" 10/05/2009 01:04 - Πού ψηφίζουν ειδικές κατηγορίες

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23065

    [05] Μέσω ΚΕΠ οι στρατολογικές διοικητικές διαδικασίες

    Κοινωνία

    Ένα ακόμη σημαντικό βήμα για την εξυπηρέτηση του πολίτη έκανε το υπουργείο Εσωτερικών στο πλαίσιο της πολιτικής που εφαρμόζει για την απλούστευση διοικητικών διαδικασιών. Έτσι, μέσω των ΚΕΠ μπορούν να διεκπεραιώνονται, πλέον, διοικητικές διαδικασίες αρμοδιότητας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας - Διεύθυνση Στρατολογικού, μετά από Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν ο υφυπουργός Εσωτερικών Χρήστος Ζώης και υφυπουργός Άμυνας Κωνσταντίνος Τασούλας.

    Πρόκειται για τις ακόλουθες διαδικασίες:

    -Εξαγορά του υπολοίπου των στρατιωτικών υποχρεώσεων όσων έχουν συμπληρώσει το 35ο έτος της ηλικίας τους.

    -Αναβολή κατάταξης των εχόντων εκτός της ελληνικής και τη γερμανική υπηκοότητα.

    -Αναβολή κατάταξης των υπαλλήλων του ΟΗΕ και υπαλλήλων Ειδικευμένων Οργανισμών Ηνωμένων Εθνών.

    -Τμηματική εκπλήρωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης με το Ν. 3421/2005.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω θεραπευτικής αγωγής, σε κέντρα θεραπείας εξαρτημένων από ναρκωτικές ουσίες.

    -Αναγνώριση ως αντιρρησία συνείδησης.

    -Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης μόνου ή μεγαλύτερου γιου γονέων που έχουν πεθάνει, ο οποίος έχει ένα τουλάχιστο άγαμο και ανήλικο, ή άγαμο και ανίκανο για κάθε εργασία αδελφό ή αδελφή.

    -Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης χήρου πατέρα, ενός τουλάχιστον ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου.

    -Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης πατέρα ενός τουλάχιστον ανηλίκου, ή ανίκανου για κάθε εργασία άγαμου τέκνου που έχει σύζυγο ανίκανη για κάθε εργασία.

    -Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στρατεύσιμης στρατιωτικής υποχρέωσης και δοκίμων μοναχών, ή μοναχών που μονάζουν σε Μονή του Αγίου Όρους.

    -Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης όσων έχουν καταδικαστεί αμετάκλητα σε κάθειρξη, ή σε ποινή που για τους στρατιωτικούς συνεπάγεται καθαίρεση.

    -Χορήγηση απαλλαγής από την υποχρέωση στράτευσης πατέρων τριών, ή περισσοτέρων τέκνων.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω σπουδών.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης για την απόκτηση Ιατρικής, ή Οδοντιατρικής ειδικότητας.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε υποψηφίους σπουδαστές Ανωτέρων, ή Ανωτάτων σχολών εσωτερικού ή εξωτερικού.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης για την απόκτηση χρόνου θαλάσσιας υπηρεσίας.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης λόγω υπηρετούντος αδελφού.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε μονίμους κατοίκους εξωτερικού.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε υπηρετούντες στις ένοπλες δυνάμεις ξένου κράτους.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε ναυτολογημένους.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε πολιτογραφηθέντες.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης όσων διακόπτουν τη μόνιμη κατοικία τους στην Τουρκία, ή σε χώρα του τέως ανατολικού συνασπισμού.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε νοσηλευόμενους κατά την ημερομηνία που υποχρεούνται να καταταγούν.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε κρατούμενους σε φυλακή, ή σε άλλη αρμόδια αρχή.

    -Μεταφορά οπλιτών ή στρατεύσιμων σε υπόχρεους μειωμένης θητείας.

    -Διόρθωση του έτους γέννησης με το οποίο έγινε εγγραφή στα μητρώα αρρένων.

    -Συμπλήρωση ή καταχώριση ή ανάκληση στρατολογικών μεταβολών, που λείπουν από τη στρατολογική μερίδα.

    -Χορήγηση αναβολής κατάταξης σε υποψήφιους βουλευτές, ευρωβουλευτές, νομάρχες, δημάρχους, προέδρους Κοινοτήτων.

    -Αναγνώριση υπηρεσίας σε ένοπλες δυνάμεις συμμαχικού κράτους, ή κράτους - μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

    Είδηση: 23071

    [06] Δολοφονία Βρετανού τουρίστα από την Αλ Κάιντα

    Ειδήσεις

    Βάρβαρη τρομοκρατική ενέργεια, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν, τη δολοφονία του Βρετανού τουρίστα Έντουεν Ντάιρ, από την Αλ Κάιντα στο ισλαμικό Μάγρεμπ. Η τρομοκρατική οργάνωση που κρατούσε όμηρο τον Βρετανό, καθώς και άλλους τουρίστες από τον περασμένο Ιανουάριο, ζητούσε από τις βρετανικές αρχές να απελευθερώσουν τον Αμπού Κατάμπα Αλ Φιλιστίνι, μέλος του Λεντονιστάν, ενός ακραίου ισλαμιστικού κινήματος, με έδρα το Λονδίνο. Η δολοφονία του Βρετανού τουρίστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης που δημοσιεύθηκε σε ισλαμική ιστοσελίδα, έγινε στις 31 Μαίου, χωρίς να διευκρινίζεται ο τρόπος με τον οποίο ο Βρετανός τουρίστας έχασε τη ζωή του.

    Το θύμα περιλαμβανόταν σε μία ομάδα ευρωπαίων τουριστών που συνελήφθησαν όμηροι από την Αλ Κάιντα, στο Νίγηρα στις 22 Ιανουαρίου.

    Δύο από αυτούς, η Γερμανίδα Μαριάνε Πέτζολντ και η Ελβετίδα Γκαμπριέλα Μπούρκο Γκράινερ, είχαν απελευθερωθεί στις 22 Απριλίου στο βόρειο τμήμα του Μάλι.

    Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό, τι έχει απογίνει ο τελευταίος από την ομάδα τουριστών, ο Ελβετός Βέρνερ Γκράινερ.Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 07:52 - Τραγικός επίλογος για το Airbus 02/06/2009 19:01 - Κοντά στην ανακήρυξη πανδημίας ο ΠΟΥ 02/06/2009 16:36 - Ερευνώνται συντρίμμια που εντοπίστηκαν στον Ατλαντικό 02/06/2009 11:00 - Πακιστάν: Ελεύθερος ύποπτος για τις επιθέσεις στη Μουμπάι 02/06/2009 09:18 - Ισραηλινές προτροπές στον Ομπάμα

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23073

    [07] Μια βραδιά αφιερωμένη στη Νίνα Σιμόν

    Ειδήσεις

    Ένα μοναδικό μουσικό αφιέρωμα στην πανέμορφη μουσική της Νίνα Σιμόν, γεμάτο πραγματική μουσική συγκίνηση, θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν οι Αθηναίοι το καλοκαίρι. Έξι χρόνια μετά τον θάνατο μιας από τις σπουδαιότερες φωνές της αυθεντικής μαύρης μουσικής, τα τραγούδια της Νίνα Σιμόν ξαναζωντανεύουν μέσα από την αυθεντική ορχήστρα της, η οποία την ακολουθούσε πιστά αρκετά χρόνια, της κόρης της, Σελέστ Σιμόν, αλλά και τριών σημαντικών προσωπικοτήτων της μαύρης μουσικής, την Αντζελίκ Κίντιο, την Νταιάν Ρίβς και την Λίζ Ράιτ. Η συναυλία θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 6 Ιουλίου, στον ατμοσφαιρικό χώρο του ανοικτού θεάτρου του Λυκαβηττού.

    Έχοντας αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα της στα μουσικά δρώμενα, η Νίνα Σιμόν αποτελεί ακόμα και σήμερα πηγή έμπνευσης για πολλές νέες φωνές της παγκόσμιας σύγχρονης τζαζ (και όχι μόνο) σκηνής.

    Η Νίνα Σιμόν (21 Φεβρουαρίου 1933 - 21 Απριλίου 2003) ήταν τραγουδίστρια, στιχουργός και πιανίστρια. Αν και οι ειδικοί την κατατάσσουν στους καλλιτέχνες της τζαζ μουσικής, η ίδια δεν αποδέχτηκε ποτέ αυτήν την τυποποίηση. Από γενική άποψη το έργο της καλύπτει ένα ευρύ φάσμα, από τη μπλουζ, τη ρυθμ΄εν΄μπλουζ έως τη σόουλ μουσική. Η φωνή της χαρακτηρίζεται από πάθος, μεγάλες αναπνοές και τρέμουλο. Μια σπουδαία φωνή, που πρόσφερε αξέχαστες ερμηνείες στον χώρο της τζαζ και των μπλουζ.

    Η Νίνα Σιμόν των αφηγηματικών και οργισμένων τραγουδιών, μα και των βαθιών μελωδικών αναζητήσεων των σπιρίτσουαλς και των γκόσπελ, η απαράμιλλη φωνή με τις μεγάλες επιτυχίες, αλλά και με τη δράση για τα δικαιώματα των μαύρων στην Αμερική, ήταν μια μεγάλη μορφή στην ιστορία της παγκόσμιας μουσικής.

    Γεννημένη στη Βόρεια Καρολίνα, η Νίνα Σιμόν (το πραγματικό της όνομα ήταν Eunice Waymon) ήταν παιδί μιας πολυμελούς και πάμπτωχης οικογένειας. Έχοντας από πολύ μικρή δείξει το εξαιρετικό ταλέντο της στο πιάνο και με τη βοήθεια μιας δασκάλας της, κατάφερε σε μια πολύ δύσκολη εποχή για τους μαύρους της Αμερικής να σπουδάσει πιάνο στη διάσημη Μουσική Σχολή "Τζούλιαρντ" της Νέας Υόρκης.

    Ο αγώνας για την επιβίωση την έκανε να αρχίσει από πολύ μικρή να τραγουδά σε κλαμπ, ενώ το 1959 κυκλοφόρησε ο πρώτος της δίσκος, που περιλάμβανε το περίφημο τραγούδι "I love You Porgy" του Τζορτζ Γκέρσουιν. Από το πλούσιο ρεπερτόριό της ξεχώρισαν επίσης το "Mississippi Goddmαn", ένα οργισμένο κομμάτι - "κατηγορώ" για την κατάσταση των μαύρων στην Αμερική που το έγραψε η ίδια το 1963, το "Old Jim Crow", το "The King of Love is dead" για τη δολοφονία του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ, ενώ κορυφαίος της δίσκος θεωρήθηκε από το κοινό και τους ειδικούς το θρυλικό "My Baby Just Cares For Me".

    ΔΕΥΤΕΡΑ 6 ΙΟΥΛΙΟΥ ΣΤΙΣ 21.30, ΣΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ

    ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ:

    Γ ΔΙΑΖΩΜΑ: 40 ΕΥΡΩ Β ΔΙΑΖΩΜΑ: 60 ΕΥΡΩ Α ΔΙΑΖΩΜΑ: 75 ΕΥΡΩ VIP: 90 ΕΥΡΩ

    ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ: PUBLIC (πλατεία Συντάγματος), ΔΙΣΚΟΠΩΛΕΙΑ FNAC (THE MALL, ΓΛΥΦΑΔΑ), www.i-ticket.gr και τηλεφωνικά στο 801-11-60000.

    ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ: 210-6980044

    Είδηση: 23072

    [08] Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή

    Θέματα του υπουργείου Περιβάλλοντος θα συζητηθούν στην Κυβερνητική Επιτροπή που συνεδριάζει, υπό την προεδρία του Πρωθυπουργού, σήμερα στις 12.00. Νωρίτερα, ο Κώστας Καραμανλής θα συναντηθεί με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ Γιώργο Σουφλιά.

    Παλαιοτερα αρθρα: 03/06/2009 07:49 - Προφυλακιστέες η σύζυγος και η μία κόρη Καραβέλα 02/06/2009 10:47 - Άμεση δράση για τη κλιματική αλλαγή 02/06/2009 10:04 - Στον ειδικό ανακριτή η κόρη Καραβέλα 01/06/2009 17:21 - Επίσκεψη μαθητών του Αρσακείου Τιράνων στον Κ. Παπούλια 01/06/2009 07:47 - Siemens: Προθεσμία σε Σκαρπέλη - Γεωργίου

    Επομενο >>

    SEO by Artio

    Είδηση: 23064

    [09] Υπό έλεγχο η φωτιά στο Olympia Mall

    Κοινωνία

    Υπό έλεγχο τέθηκε από τις πυροσβεστικές δυνάμεις, η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 4.30 τα ξημερώματα στο Olympia Mall στην περιοχή του Αγναντερού Καρδίτσας. Από τη φωτιά καταστράφηκαν ολοσχερώς οι τέσσερις αίθουσες των κινηματογράφων "Village", αλλά και τρεις καφετερίες του ίδιου κτιριακού συγκροτήματος. Καταστράφηκε επίσης, μεγάλο μέρος το αιθρίου που διέθετε το συγκρότημα, ενώ η φωτιά δεν επεκτάθηκε σε γειτονικά κτηριακά συγκροτήματα. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις της Πυροσβεστικής, η φωτιά αποδίδεται σε βραχυκύκλωμα.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Νεοτερα αρθρα: 03/06/2009 10:03 - Μέσω ΚΕΠ οι στρατολογικές διοικητικές διαδικασίες

    Παλαιοτερα αρθρα: 02/06/2009 18:14 - Συνελήφθη 40χρονος για πορνογραφία ανηλίκων, μέσω Ίντερνετ 02/06/2009 17:02 - Επίθεση κουκουλοφόρων στη γ.γ Πληροφόρησης 02/06/2009 14:40 - Siemens: Ραγδαίες εξελίξεις 02/06/2009 11:23 - Το πόρισμα για το θάνατο της εγκύου στο Ηράκλειο 02/06/2009 11:13 - Συνελήφθη ο ληστής της Eurobank

    Επομενο >>

    Τελευταία Ενημέρωση στις Τετάρτη, 03 06 2009 10:41

    SEO by Artio

    Είδηση: 23062


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Wednesday, 3 June 2009 - 9:03:42 UTC