Browse through our Interesting Nodes for Greek Discussion Lists & Newsgroups Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κηδεύτηκε ο αστυνομικός της ομάδας Δέλτα
  • [02] Ανεύρεση πτωμάτων του αεροσκάφους της Air France
  • [03] Το Μουσείο Ακρόπολης ανοίγει τις πύλες του

    [01] Κηδεύτηκε ο αστυνομικός της ομάδας Δέλτα

    Το τελευταίο αντίο στον 30χρονο αστυνομικό της ομάδας Δ Σπύρο Θεοδώρου, είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου στη πατρίδα του τη Κόνιτσα, συγγενείς αλλά και συνάδελφοι. Ο άτυχος αστυνομικός, που έδινε μάχη για 2 μήνες, μετά τα πυρά που δέχτηκε από άγνωστο κακοποιό στην Κυψέλη, υπέκυψε το πρωί της Παρασκευής από πολυοργανική ανεπάρκεια. Οι συνάδελφοί του 30χρονου πρώην ειδικού φρουρού ταξίδεψαν από την Αθήνα στην Κόνιτσα για να τον συνοδέψουν στην τελευταία του κατοικία. Συλλυπητήρια στην οικογένεια του αστυνομικού εξέφρασαν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός , ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο υπουργός εσωτερικών και ο Συνασπισμός.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Χρήστος Μαρκογιαννάκης μετά τη νεκρώσιμο ακολουθία του Αστυνομικού Σπύρου Θεοδώρου έκανε την ακόλουθη δήλωση: "Ένας άριστος Αξιωματικός ο Σπύρος Θεοδώρου συγκαταλέγεται από χθες μεταξύ των ηρώων, των ηρώων εκείνων που έχουν δώσει ότι πολυτιμότερο έχει ο άνθρωπος, τη ζωή του για ιδανικά. Ο Σπύρος έδωσε τη ζωή του για το ιδανικό της ευταξίας, της ευνομίας για την ύπαρξη κλίματος ασφαλείας στην ελληνική κοινωνία. Καταγόμενος από μία ταπεινή οικογένεια και προερχόμενος από αυτή την ακριτική και ηρωική περιοχή σχεδόν για μια δεκαετία έδινε τη μάχη κατά του εγκλήματος και των εγκληματιών. Αυτή τη μάχη του υποσχόμαστε να τη συνεχίσουμε δυναμικά με σύνεση γιατί το έχει ανάγκη η ελληνική κοινωνία. Σε αυτή τη προσπάθεια εκείνο που θέλουμε είναι να έχουμε σύμμαχο όλη την ελληνική κοινωνία, όλους εκείνους οι οποίοι αγαπούν τη τάξη, αγαπούν το νόμο. Θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους φίλους, στους συγγενείς όλους και να πω ότι με πολύ σεβασμό αντιμετωπίζουμε αυτή την οικογένεια, η οποία εκτός του ότι ανέθρεψε ένα τόσο σεμνό και καλό παλικάρι, όλο αυτό το διάστημα των δύο μηνών που στάθηκε δίπλα του με αξιοπρέπεια χωρίς ύβρεις ούτε καν εναντίον εκείνων οι οποίοι ήταν αιτία του θανάτου του. Πραγματικά μας εντυπωσίασε. Θερμά συλλυπητήρια."Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23244

    [02] Ανεύρεση πτωμάτων του αεροσκάφους της Air France

    Ειδήσεις

    Πλοία του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας ανέσυραν το πρωί του Σαββάτου από τη θάλασσα δύο πτώματα ανδρών επιβατών της μοιραίας πτήσης 744 της Air France και συντρίμμια του αεροσκάφους το οποίο συνετρίβη στον Ατλαντικό Ωκεανό, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της πολεμικής αεροπορίας της Βραζιλίας Ζόρζε Αμαράλ.

    Ανάμεσα στα συντρίμμια υπάρχει μία θέση που φέρει αριθμό ο οποίος δείχνει ότι ανήκει στο αεροσκάφος, ένα σακίδιο και μία βαλίτσα με εισιτήριο της Air France στο εσωτερικό της, σύμφωνα με μέλη πληρωμάτων των πλοίων που διεξάγουν τις έρευνες.

    Πλήθος πλοίων του πολεμικού ναυτικού της Βραζιλίας έχουν φθάσει στην περιοχή όπου εντοπίσθηκαν τα πτώματα και τα συντρίμμια, αλλά εκφράζονται φόβοι ότι πολλά από τα πτώματα έχουν βυθισθεί ή καταφαγωθεί από καρχαρίες.

    Ωστόσο, άγνωστα παραμένουν τα αίτια της πτώσης, ενώ η κατασκευάστρια εταιρεία έκανε λόγο για προβλήματα στους καταγραφείς ταχύτητας των αεροσκαφών ίδιου τύπου. Έγινε όμως γνωστό, ότι το αεροσκάφος των γαλλικών αερογραμμών είχε εκπέμψει 24 σήματα κινδύνου πριν εξαφανιστεί από τα ραντάρ.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ-REUTERS

    Είδηση: 23245

    [03] Το Μουσείο Ακρόπολης ανοίγει τις πύλες του

    Ειδήσεις

    Το Νέο Μουσείο της Ακρόπολης είναι πλέον γεγονός. Τα επίσημα εγκαίνια θα γίνουν σε λίγες ημέρες, στις 20 Ιουνίου και το μουσείο που έχουν αποκαλέσει "σύγχρονο ναό για την αρχαία τέχνη", θα βρεθεί στο επίκεντρο του παγκόσμιου ενδιαφέροντος. Τα γλυπτά έχουν τοποθετηθεί ελεύθερα στο χώρο, εξασφαλίζοντας στον επισκέπτη, το προνόμιο της θέασης του έργου από όλες τις πλευρές.

    Στο πρώτο επίπεδο του μουσείου, τα αρχαϊκά γλυπτά εντυπωσιάζουν με την πλαστική τους χάρη. Η κορύφωση συντελείται στο τελευταίο επίπεδο, όπου βρίσκεται η περίφημη αίθουσα του Παρθενώνα. Η αίθουσα του Παρθενώνα, με τα μεγάλα υαλοστάσια στοχεύει απευθείας στην καρδιά του ιερού βράχου. Στο μνημείο από όπου προέρχεται ο αριστουργηματικός γλυπτός διάκοσμος του Φειδία. Την αίθουσα περιτρέχει η περίφημη ζωφόρος, οι μετόπες και τα αετώματα του Παρθενώνα. Δίπλα στους αυθεντικούς λίθους της ζωφόρου, γύψινα εκμαγεία με υπόλευκο χρώμα υποδηλώνουν ότι τμήμα της ζωφόρου βρίσκεται στο Βρετανικό Μουσείο. Επαναπατρισμοί έχουν ξεκινήσει από διάφορα μέρη του κόσμου, απομένει να απλωθεί ένα πιο γενναιόδωρο χέρι βοηθείας προς το νέο μουσείο της Ακρόπολης.

    Εκδήλωση και στην Ουάσιγκτον

    Εορταστική εκδήλωση με τίτλο "Τα Μυστικά του Παρθενώνα," πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον προς τιμή του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

    Στην εκδήλωση, η οποία συνδιοργανώθηκε από την οργάνωση "Αμερικανοί Φίλοι του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης" και το Εθνικό Μουσείο Αμερικανικής Ιστορίας, με πρωτοβουλία της ελληνικής πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, προβλήθηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ "Μυστικά του Παρθενώνα".

    Η εκδήλωση έλαβε χώρα στους χώρους του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας και ήταν η πρώτη της οργάνωσης των Φίλων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης, που έχει βάση την Ουάσιγκτον και στοχεύει στην προβολή του μουσείου και των θησαυρών που φιλοξενεί, ενώ μέρος της αποστολής της νέο-ιδρυθείσας οργάνωσης αποτελεί και η προώθηση του αιτήματος επιστροφής των Μαρμάρων του Παρθενώνα από το Βρετανικό Μουσείο.

    Με επίτιμους προέδρους τους Μάικ Δουκάκη και Τζορτζ Στεφανόπουλο, επιφανείς Αμερικανοί, όπως καθηγητές και συγγραφείς, ο δήμαρχος της πόλης Νάσβιλ του Τενεσί, οι βουλευτές Πέιν και Κένεντι και σημαντικοί Ελληνοαμερικανοί, όπως ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης και οι γνωστοί επιχειρηματίες κ.κ. Τσακόπουλος, Κατσιματίδης, και άλλοι, συμμετέχουν στην προώθηση των στόχων της οργάνωσης.

    Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν μέλη του Κογκρέσου, οι διευθυντές της Εθνικής Πινακοθήκης και του Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας, μέλη του επιχειρηματικού και ακαδημαϊκού κόσμου της Ουάσιγκτον όπως και της διπλωματικής κοινότητας.

    Ο διευθυντής του Εθνικού Μουσείου Αμερικανικής Ιστορίας, Δρ. Μπρεντ Γκλας, συνδιοργανωτής της εκδήλωσης, συνεχάρη τον αποχωρούντα Ελληνα πρέσβη Αλέξανδρο Μαλλιά, για την επιτυχή θητεία του στην Ουάσιγκτον, και σημείωσε ότι θεωρεί το νέο Μουσείο της Ακρόπολης από τα σημαντικότερα μουσεία του κόσμου.

    Ο κ. Μαλλιάς, ιδρυτικό μέλος της οργάνωσης των Αμερικανών φίλων του Μουσείου, αφού τόνισε ότι ήταν η τελευταία του εκδήλωση και παρουσία ως πρέσβη της Ελλάδας πριν την αναχώρησή του από την Ουάσιγκτον, ζήτησε από τους παρόντες να στηρίξουν την προσπάθεια αυτή για το Μουσείο της Ακρόπολης που στεγάζει την κληρονομιά του δυτικού κόσμου, και θύμισε το αίτημα για την επιστροφή των Μαρμάρων του Παρθενώνα, λέγοντας ότι δεν είναι οι Ελληνες που ζητούν τα Μάρμαρα, αλλά ο ίδιος ο Παρθενώνας.

    Υπέρ την επιστροφής των Μαρμάρων μίλησε και ο πρώην γερουσιαστής Πολ Σαρμπάνης ο οποίος ζήτησε από τους παρόντες να βοηθήσουν το έργο της οργάνωσης, ενώ συνεχάρη τον πρέσβη για την κινητικότητα που επέδειξε στη διάρκεια της θητείας του.

    Ο πρόεδρος της οργάνωσης, Παντελής Μιχαλόπουλος, εταίρος γνωστού δικηγορικού οίκου, ανέλυσε τους στόχους της οργάνωσης και κάλεσε όλους να γίνουν μέλη, ενώ ευχαρίστησε ιδιαίτερα την κα Αννα Λι, πρόεδρο της Εταιρείας για τη Διατήρηση της Ελληνικής Κληρονομιάς, που έγινε η πρώτη χορηγός της οργάνωσης Αμερικανών Φίλων του Νέου Μουσείου της Ακρόπολης.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 23242


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 6 June 2009 - 20:57:24 UTC