Browse through our Interesting Nodes on Environmental Issues in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 25 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-06-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Πνίγηκαν δύο 9χρονα κοριτσάκια σε πισίνα κατασκήνωσης
  • [02] «Είχε άγιο»β¦
  • [03] Κέντρο του κόσμου σήμερα το νέο μουσείο της Ακροπόλεως
  • [04] Διαλύθηκε στον αέρα το γαλλικό Airbus;
  • [05] Δηλώσεις Μιλόσοσκι για το «Μακεδονικό» αεροσκάφος του
  • [06] Αντιεξουσιαστής ομολόγησε δολοφονία ειδικού φρουρού & μία ληστεία

    [01] Πνίγηκαν δύο 9χρονα κοριτσάκια σε πισίνα κατασκήνωσης

    Δύο κορίτσια ηλικίας 9 ετών πνίγηκαν το στην πισίνα ιδιωτικής κατασκήνωσης στη Βελίκα του νομού Λαρίσης.

    Το εν λόγω τραγικό περιστατικό συνέβη υπό αδιευκρίνιστες -μέχρι στιγμής- συνθήκες που εξετάζονται από τις αστυνομικές Αρχές της περιοχής.

    Ήδη έχουν συλληφθεί οι δύο ιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος λειτουργίας της πισίνας.

    Τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε ιδιωτική κατασκήνωση, όταν πνίγηκαν σε πισίνα δύο 9χρονα κοριτσάκια.

    Οι συνθήκες υπό των οποίων τα δύο παιδιά πνίγηκαν, σε κατασκήνωση που βρίσκεται στα παράλια του Νομού Λάρισας στην περιοχή Βελίκα κατά την πρώτη ημέρα λειτουργίας της, παραμένουν αδιευκρίνιστες, καθώς η προανάκριση είναι σε εξέλιξη.

    Αν και μετέβη ιατροδικαστής επί τόπου, οι σωροί των δύο άτυχων παιδιών μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λαρίσης, προκειμένου να τους διενεργηθεί νεκροψία-νεκροτομή και να εξακριβωθούν τα αίτια του θανάτου.

    Συνελήφθησαν οι δύο ιδιοκτήτες της κατασκήνωσης και ο υπεύθυνος της πισίνας.

    Είδηση: 23874

    [02] «Είχε άγιο»β¦

    Μία νεαρή Νορβηγίδα, είχε «τύχη βουνό», αφού ενώ την πάτησε ένα αυτοκίνητο, στη συνέχεια ένα άλλο όχημα την παρέσυρε για σχεδόν 4 χιλιόμετρα, αλλά, παρ' όλα ταύτα, η 13 χρόνων μικρή βγήκε από όλη αυτήν την περιπέτεια ζωντανή!

    Σύμφωνα με την νορβηγική αστυνομία η -τυχερή μέσα στην ατυχία της- μικρή γύριζε με το ποδήλατό της από το σχολείο στο Όσλο, όταν την κτύπησε ένα φορτηγό και στη συνέχεια ένα μεγάλο αυτοκίνητο που βρισκόταν πίσω από το φορτηγό την παρέσυρε σε μία απόσταση 4 χιλιομέτρων.

    Η μικρή βρέθηκε μία ώρα αργότερα κτυπημένη πολύ σοβαρά σε όλο το σώμα της, αλλά, ζωντανή.

    "Η ζωή της δεν είναι σε κίνδυνο" διαβεβαίωσε εκπρόσωπος του νοσοκομείου Ουλεβάαλ όπου μεταφέρθηκε. "Τα τραύματα της είναι πολύ σοβαρά αλλά η κατάστασή της είναι στάσιμη", πρόσθεσε.

    Αξιοσημείωτο είναι ότι οι οδηγοί των δύο οχημάτων ανέφεραν ότι δεν πήραν καν είδηση ότι είχαν κτυπήσει έναν άνθρωπο. Ωστόσο κρατούνται και τους αφαιρέθηκαν τα διπλώματα οδήγησης.

    Είδηση: 23877

    [03] Κέντρο του κόσμου σήμερα το νέο μουσείο της Ακροπόλεως

    Ειδήσεις

    Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του κόσμου είναι σήμερα η Ελλάδα. Το νέο Μουσείο της Ακροπόλεως, με τους μοναδικούς θησαυρούς του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού που αποτελούν κληρονομιά της οικουμένης, καλωσορίζει σήμερα τους υψηλούς επισκέπτες του από όλα τα μήκη και πλάτη της γης.

    Τα επίσημα εγκαίνια θα τελεστούν απόψε στις οκτώ, με ξεχωριστή λαμπρότητα, παρουσία της πολιτειακής και πολιτικής ηγεσίας της χώρας και προσωπικοτήτων από τη διεθνή πολιτική και πολιτιστική σκηνή.

    Ένα μοναδικό οπτικοακουστικό θέαμα περιμένει τους επισκέπτες του νέου μουσείου. Μέσω βίντεο προβάλλονται στους τοίχους των κοντινών κτιρίων εικόνες εκθεμάτων που ζωντανεύουν με την βοήθεια της τεχνολογίας.

    Στην Ακρόπολη είναι στραμμένα σήμερα όλα τα φώτα, γι' αυτό που όλοι περιμένουμε με ανυπομονησία να δούμε τα επίσημα εγκαίνια το βράδυ.

    Η αποψινή τελετή των εγκαινίων θα μεταδοθεί ζωντανά από τη ΝΕΤ, την ιστοσελίδα της ΕΡΤ, αλλά και σε πολλές χώρες παγκοσμίως.

    Ειδικές εκπομπές και συνεχείς συνδέσεις με το νέο μουσείο της Ακροπόλεως θα έχει και η ΝΕΤ-105,8.

    Εγκωμιαστικά είναι τα δημοσιεύματα του διεθνούς Τύπου για το νέο απόκτημα της Αθήνας, που συνδέει ευθέως την ανάδειξη των αρχαίων αριστουργημάτων με το πάγιο αίτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

    Μιλώντας στη ΝΕΤ, ο υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο διεκδίκησής τους ακόμα και με δικαστική προσφυγή, ενώ η νυν υπουργός Απασχόλησης Φάνη Πάλλη Πετραλιά και πρώην υπ. Πολιτισμού, ανέφερε στη ΝΕΤ-105,8, ότι «με τα σημερινά εγκαίνια του μουσείου αρχίζει μία καινούργια ημέρα στον αγώνα για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα».

    Εκστρατεία υπέρ της επιστροφής των γλυπτών στην Αθήνα από το Βρετανικό μουσείο, προανήγγειλε ο πρόεδρος της «Διεθνούς Επιτροπής Επιστροφής των

    Ελγινείων Μαρμάρων», Ντέιβιντ Χιλ.

    Επισημαίνεται το ότι στην ευρύτερη περιοχή της Ακροπόλεως μέχρι αύριο τα ξημερώματα θα ισχύουν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις.

    Παράλληλα, κι επί τη ευκαιρία των εγκαινίων, ο Έλλην πρωθυπουργός θα έχει συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό του Ταγίπ Ερτογάν στις 6.30 το απόγευμα, στο πλαίσιο των επαφών που θα έχει σήμερα με ομολόγους του και υψηλόβαθμους αξιωματούχους ξένων χωρών.

    Επίσης, ανάλογες επαφές θα έχει κι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας μας.

    Είδηση: 23878

    [04] Διαλύθηκε στον αέρα το γαλλικό Airbus;

    Αμερική-ΗΠΑ

    Σχεδόν βέβαιο είναι πλέον ότι το γαλλικό Airbus, που χάθηκε στα νερά του Ατλαντικού πριν από 20 ημέρες, διαλύθηκε στον αέρα.

    Το τελευταίο εύρημα που ανέσυραν οι ερευνητικές μονάδες από το βυθό του ωκεανού ήταν η κουζίνα του αεροσκάφους, που είχε μείνει ολόκληρη.

    Είναι πλέον πολύ πιθανό να βρεθούν και τα δύο μαύρα κουτιά, κάτι που έμοιαζε σχεδόν αδύνατο τις προηγούμενες ημέρες.

    Εν τω μεταξύ, ο «Ευρωπαϊκός Οργανισμός Ασφάλειας Αεροπορίας» [AESA] ανέφερε ότι δεν διέθετε επαρκή στοιχεία ώστε να απαιτήσει ή έστω να ζητήσει την αντικατάσταση των -ελαττωματικών όπως φαίνεται ότι είναι- ανιχνευτών ταχύτητας στα αεροσκάφη βAirbus A-330β, όπως ήταν αυτό της εταιρείας Air France που κατέπεσε στον Ατλαντικό την 1η Ιουνίου.

    "Εν αναμονή των συμπληρωματικών αποτελεσμάτων της έρευνας για το δυστύχημα, συνεχίζουμε την τεχνική ανάλυσή μας που μέχρι σήμερα δεν δικαιολογεί την λήψη συγκεκριμένου μέτρου", όπως είναι η αντικατάσταση των ανιχνευτών "Pitot", ανέφερε ο εκπρόσωπος του Οργανισμού που εδρεύει στην Κολωνία.

    Ωστόσο, ο Οργανισμός αφήνει "ανοιχτή την πόρτα" για τη λήψη τέτοιων μέτρων, διευκρίνισε ο εκπρόσωπος, Ντάνιελ Χελτγκεν.

    Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι η δυσλειτουργία των ανιχνευτών ταχύτητας του Airbus, που πραγματοποιούσε την πτήση από το Ρίο ντε Ζανέιρο στο Παρίσι, συνδέεται με το συμμβάν.

    Είδηση: 23876

    [05] Δηλώσεις Μιλόσοσκι για το «Μακεδονικό» αεροσκάφος του

    Ευρώπη

    «Η άδεια για να μεταβεί η βμακεδονική αντιπροσωπείαβ στην Κέρκυρα, είναι κάτι το φυσιολογικό που θα έκανε κάθε φυσιολογική χώρα», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντώνιο Μιλόσοσκι, κληθείς να σχολιάσει την απόφαση των Ελληνικών αρχών να επιτρέψουν -κατ' εξαίρεσην- την προσγείωση στην Κέρκυρα αεροσκάφους από την ΠΓΔΜ με τα διακριτικά "MKD" [ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ], προκειμένου αυτός να συμμετάσχει στην επικείμενη σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών του ΟΑΣΕ και τις σχετικές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν μετά από αυτό το γεγονός.

    «Η ελευθερία της διακίνησης αποτελεί βασικό δικαίωμα στο οποίο εδράζεται η σημερινή σύγχρονη δημοκρατία και θεωρώ ότι η άδεια για να μεταβεί η μακεδονική αντιπροσωπεία στην υπουργική διάσκεψη στην Κέρκυρα είναι κάτι το φυσιολογικό που θα έπραττε κάθε φυσιολογικό κράτος», ανέφερε ο κ. Μιλόσοσκι.

    Σε ερώτηση πώς σχολιάζει την αντίδραση του ΠΑΣΟΚ το οποίο έκανε λόγο για «επικίνδυνο προηγούμενο», ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ είπε ότι «το ζήτημα που αποκαλούμε αμοιβαία και ελεύθερη επικοινωνία, δεν πρέπει να εκτιμάται ως αντιφατικό από εκείνους που δηλώνουν δημοκράτες».

    ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 23875

    [06] Αντιεξουσιαστής ομολόγησε δολοφονία ειδικού φρουρού & μία ληστεία

    Μία περίεργη υπόθεση έρευνα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία. Γνωστός αντι-εξουσιαστής, που ήταν προφυλακισμένος για τον ξυλοδαρμό του Χρήστου Πολυζωγόπουλου, εμφανίσθηκε το πρωί στην Αντιτρομοκρατική, οπότε κι ομολόγησε αυτοβούλως και οικιοθελώς ότι συμμετείχε στη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη στην Κηφισιά και ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη.

    Πάντως, σε ερωτήσεις που του έγιναν, δεν γνώριζε σημαντικά πράγματα για την υπόθεση.

    Ωστόσο, για τον εν λόγω αντιεξουσιαστή που οδηγήθηκε στον εισαγγελέα, αναγκαστικά απαιτείται η έκδοση εντάλματος σύλληψης και το θέμα ερευνάται.

    Επίσης, ομολόγησε και την διενέργεια ληστείας σε υποκατάστημα της Αγροτικής Τράπεζας το 1999.

    Στον ανακριτή παραπέμφθηκε ο 31χρονος αναρχικός ο οποίος εμφανίστηκε στην ΓΑΔΑ και είπε ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του ειδικού φρουρού Χαράλαμπου Αμανατίδη που είχε γίνει παραμονή Πρωτοχρονιάς του 2005 έξω από το σπίτι του Βρετανού στρατιωτικού ακολούθου στην Κηφισιά.

    Ο 31χρονος, ο οποίος ήταν προφυλακισμένος και κατηγορείται για τον ξυλοδαρμό του Χρήστου Πολυζωγόπουλου και εμπρησμό σε τράπεζα της Ξάνθης αφέθηκε ελεύθερος από τις φυλακές με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών Κομοτηνής, λίγες ώρες νωρίτερα από την αυτόβουλη παράδοσή του!

    Αμέσως μετά την απελευθέρωσή του ο αναρχικός ο οποίος βρίσκεται συνεχώς στην επικαιρότητα τα τελευταία χρόνια, κυρίως για τις απεργίες πείνας μακράς διάρκειας που έκανε στη φυλακή πήγε στη ΓΑΔΑ και δήλωσε στον φρουρό ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για τη δολοφονία του Αμανατίδη.

    Αμέσως ενημερώθηκαν οι αξιωματικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας που τον παρέλαβαν ενώ ειδοποιήθηκαν και ο εισαγγελέας αρμόδιος για θέματα τρομοκρατίας Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, καθώς και ο ανακριτής που χειρίζεται τη δολοφονία του Αμανατίδη προκειμένου να παραβρίσκονται στην κατάθεση που θα έδινε ο αυθορμήτως εμφανισθείς 31χρονος.

    Στην ομολογία του ο 31χρονος ισχυρίζεται ότι μαζί με άλλο ένα άτομο πήγαν να πάρουν το όπλο του Αμανατίδη ο οποίος όμως αντέδρασε και επειδή φοβήθηκαν ότι θα τους πυροβολούσε, τον πυροβόλησαν αυτοί με αποτέλεσμα να τον σκοτώσουν. Σε ερώτηση ποιός είναι ο δεύτερος απάντησε ότι δεν θα αποκαλύψει το όνομα και ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη της πράξης.

    Σε ερωτήσεις των αστυνομικών και του εισαγγελέα σχετικά με τη δολοφονία του Αμανατίδη δεν έδωσε ακριβείς περιγραφές του χώρου και της ενέργειας, γεγονός που κάνει τους αστυνομικούς επιφυλακτικούς για όσα ισχυρίζεται. Ωστόσο, κρατείται προκειμένου να απολογηθεί στον ανακριτή.

    Επίσης, ομολόγησε ότι διέπραξε την ένοπλη ληστεία στην Αγροτική Τράπεζα στην οδό Ιπποκράτους στις 20 Μαρτίου του 2009, ενώ ήταν έξω από τη φυλακή με περιοριστικούς όρους.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-105,8 / ΝΕΤ / ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 23873


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 20 June 2009 - 8:56:03 UTC