Read about The Pontian Genocide Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-05

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Κατάθεση αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου
  • [02] Βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία
  • [03] Νέα γρίπη: άλλα επτά κρούσματα
  • [04] Ονδούρα: κλιμάκωση της έντασης

    [01] Κατάθεση αιτήσεων για επιδότηση ενοικίου

    Κοινωνία

    Από αύριο 6 Ιουλίου, ημέρα Δευτέρα, έως τις 15 Δεκεμβρίου 2009, ημέρα Τρίτη, οι δικαιούχοι του ΟΕΚ θα μπορούν να υποβάλουν αίτηση για συμμετοχή στο πρόγραμμα χορήγησης επιδότησης ενοικίου έτους 2009, στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (ΚΕΠ) πανελλαδικά, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες. Έντυπα αιτήσεων και σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια εφαρμογής του προγράμματος έχουν ήδη σταλεί στα ΚΕΠ, ενώ 100.000 παλαιοί δικαιούχοι του προγράμματος θα τα παραλάβουν με επιστολές κατ΄ οίκον (η αποστολή των εντύπων έχει ήδη ξεκινήσει μέσω ΕΛΤΑ).

    Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μόνο εφόσον συνοδεύονται από το σύνολο των απαιτούμενων δικαιολογητικών, που ορίζονται στο ενημερωτικό έντυπο. Πληροφορίες παρέχονται τηλεφωνικά στους αριθμούς 1500 και 210-5210000, αλλά και στην ιστοσελίδα του ΟΕΚ www.oek.gr.

    Επισημαίνουμε όμως ότι οι αιτήσεις συμπληρώνονται επί τόπου ηλεκτρονικά στα ΚΕΠ που τις παραλαμβάνουν.

    Είδηση: 24443

    [02] Βουλευτικές εκλογές στη Βουλγαρία

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Σε εξέλιξη βρίσκεται από το πρωί η εκλογική διαδικασία στη Βουλγαρία, όπου σε συνθήκες οξυμένων οικονομικών προβλημάτων και διαφθοράς, διεξάγονται οι βουλευτικές εκλογές. Η συμμετοχή αναμένεται να ξεπεράσει το 50% σε εκλογικό σώμα των 6,9 εκατ. ψηφοφόρων. Στις 7μμ θα ανακοινωθούν τα πρώτα έξιτ πολ και τα πρώτα αξιόπιστα αποτελέσματα, λόγω του πολύπλοκου εκλογικού συστήματος, θα ανακοινωθούν το πρωί της Δευτέρας.

    Σε ένα τοπίο που πραγματοποιούνται εισαγγελικές έρευνες, αλλά και συλλήψεις για εξαγορά ψήφων, οι δημοσκοπήσεις δίνουν 30% στο "κεντρώο" κόμμα του δημάρχου της Σόφιας, Μπόικο Μπορίσοφ, το GERB και 20% στο βασικό κυβερνητικό κόμμα, των Σοσιαλιστών του Σεργκέι Στανίσεφ. Εάν τα αποτελέσματα προσεγγίσουν τις δημοσκοπήσεις, τότε είναι ορατό το ενδεχόμενο να σχηματιστεί κυβέρνηση συνεργασίας.

    Είδηση: 24441

    [03] Νέα γρίπη: άλλα επτά κρούσματα

    Υγεία -

    Ειδήσεις

    Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Υγείας, αναφέρει ότι άλλα επτά κρούσματα της νέας γρίπης αναφέρθηκαν σήμερα, 5 Ιουλίου 2009 και έως τις 8πμ από τα Εργαστήρια Αναφοράς Νοτίου Ελλάδος, και Βορείου Ελλάδος. Πρόκειται για:

    " Ένα αγόρι 14 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    " Μία γυναίκα 23 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από την Γερμανία.

    " Ένα κορίτσι 4,5 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε από τις ΗΠΑ.

    " Μία γυναίκα 18 ετών, με καταγωγή από Μεγάλη Βρετανία, που ήρθε από το Ηνωμένο Βασίλειο.

    " Έναν άντρα 33 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    " Έναν άντρα 24 ετών Ελληνικής καταγωγής, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    " Έναν άντρα 23 ετών, με καταγωγή από Μεγάλη Βρετανία, που ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.

    Συνολικά, τα περιστατικά που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε εκατόν σαράντα επτά (147), από τα οποία πενήντα τέσσερα (54) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

    Η ροή των περιστατικών ελέγχεται πλήρως και δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας. Αν και η νέα γρίπη έχει λάβει χαρακτήρα πανδημίας και είναι αναμενόμενο να αυξάνονται τα κρούσματα, επισημαίνεται ότι η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια. Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση περιστατικών από τον Νέο Ιό της Γρίπης.

    Είδηση: 24442

    [04] Ονδούρα: κλιμάκωση της έντασης

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Καζάνι που βράζει είναι η Ονδούρα, μετά την αποβολή της χώρας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών και τις δηλώσεις του ανατραπέντος προέδρου, ότι θα επιστρέψει σήμερα Κυριακή στην ευρισκόμενη υπό τον έλεγχο πραξικοπηματιών, χώρα. Ο ανατραπείς πρόεδρος της Ονδούρας Μανουέλ Σελάγια σε δηλώσεις του το βράδυ του Σαββάτου, προς τη σύνοδο του ΟΑΣ, τόνισε πως η χώρα του ζει "υπό καθεστώς τρόμου" από την ημέρα της βίαιης καθαίρεσής του και επανέλαβε την πρόθεσή του να επιστρέψει αργότερα σήμερα στον τόπο του, λίγες ώρες αφότου η Ονδούρα αποβλήθηκε επισήμως από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών (OAS).

    Σύμφωνα με τον κ. Σελάγια, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο teleSUR της Βενεζουέλας, η επιστροφή του έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Κυριακής και κάλεσε τους υποστηρικτές του να συγκεντρωθούν στο αεροδρόμιο της Τεγκουσιγκάλπα, για να διαδηλώσουν υπέρ του ειρηνικά, χωρίς όπλα.

    Όμως η ένταση φαίνεται δύσκολο να αποφευχθεί, καθώς ο Ρομπέρτο Μιτσελέτι, πρώην πρόεδρος του Κογκρέσου και επικεφαλής της de facto κυβέρνησης που ανέλαβε την εξουσία μετά το πραξικόπημα, έχει δηλώσει ότι ο Σελάγια θα συλληφθεί μόλις φτάσει στη χώρα, ενώ στον αντίποδα, οπαδοί του κ. Σελάγια κινούνταν προς το αεροδρόμιο και φώναζαν συνθήματα όπως "Μελ, ο λαός είναι μαζί σου", "έξω ο Πινοτσέτι", και "ο Μιτσελέτι είναι προδότης".

    Η αποβολή της Ονδούρας από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών, σήμανε ταυτόχρονα και την αναστολή οικονομικής βοήθειας από κυβερνήσεις και διεθνείς οργανισμούς, ύψους εκατομμυρίων δολαρίων. Αναμέσά τους και η Βενεζουέλα, που με απόφαση του προέδρου της χώρας, Ούγο Τσάβες αναστέλλεται η παροχή πετρελαίου στην Ονδούρα, γεγονός που αναμένεται να οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο των τιμών των καυσίμων.

    Προσπαθώντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις η διορισμένη από τους πραξικοπηματίες κυβέρνηση της Ονδούρας, ανακοίνωσε ότι αποσύρεται μόνη της από τον Οργανισμό Αμερικανικών Κρατών. Στις εξελίξεις παρεμβαίνει και η Ρωμαιοκαθολική εκκλησιαστική ιεραρχία της Ονδούρας, καθώς ο επικεφαλής της Καρδινάλιος Όσκαρ Ροδρίγκες, κάλεσε τον κ. Σελάγια να μην επιστρέψει, προειδοποιώντας ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξει "λουτρό αίματος".

    Ο πρόεδρος του Ισημερινού Ραφαέλ Κορέα επανέλαβε ότι προτίθεται να συνοδεύσει τον κ. Σελάγια στην Ονδούρα, μαζί με τον πρόεδρο της Παραγουάης Φερνάνδο Λούγο και την πρόεδρο της Αργεντινής Κριστίνα Κίρσνερ.

    Είδηση: 24440


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 5 July 2009 - 8:56:21 UTC