Visit the Greek American Educational Public Information System (GAEPIS) Homepage Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Thursday, 28 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-10

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Τροπολογία για τις δημοσκοπήσεις - στο 4,1 η διαφορά
  • [02] Δικαστικές κλητεύσεις για τους ιατρικούς φακέλους του Τζάκσον
  • [03] Σκάνδαλο υποκλοπών στη Βρετανία
  • [04] Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα σε καλοκαιρινή περιοδεία
  • [05] Φάρμακοβ¦ ελιξήριο ζωής
  • [06] Αποκαλυπτικές συνομιλίες και καταθέσεις
  • [07] Πρώτη συνάντηση Καντάφι με Αμερικανό πρόεδρο
  • [08] Σεισμός 5,7 βαθμών στην Κίνα
  • [09] Ομιλία Παπανδρέου σε συνάντηση με κομματικά στελέχη
  • [10] Κίνημα για την βεπαναλειτουργίαβ της Αγίας Σοφίας
  • [11] Από την κηδεία, στα σενάριαβ¦
  • [12] Στα 222 τα κρούσματα στην Ελλάδα

    [01] Τροπολογία για τις δημοσκοπήσεις - στο 4,1 η διαφορά

    Πολιτική

    Προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ κατά 4,1% κατέγραψε η τελευταία δημοσκόπηση της Μetron Αnalysis για λογαριασμό του ΑΝΤ1. Στη δημοσκόπηση που διενεργήθηκε με κάλπη, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 33,6%, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 29,5%, το ΚΚΕ με 7,5%, ο ΛΑΟΣ 6,7%, οι Οικολόγοι Πράσινοι 3,9% και ο ΣΥΡΙΖΑ3,6%. Στην παράσταση νίκης προηγείται το ΠΑΣΟΚ με 59,9% έναντι 23,4% της ΝΔ Ο Κώστας Καραμανλής, προηγείται του Γιώργου Παπανδρέου στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός με 34,6% έναντι 29,1%. Καλύτερος στη διαχείριση της οικονομίας θεωρείται ο Γιώργος Παπανδρέου με ποσοστό 32,4% έναντι 29% του Κώστα Καραμανλή. Εν τω μεταξύ, το προηγούμενο καθεστώς που απαγόρευε τη δημοσιοποίηση δημοσκοπήσεων 15 ημέρες πριν από τις εκλογές, επαναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών με τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή.

    Ο υπουργός Εσωτερικών, Προκόπης Παυλόπουλος, επικαλούμενος και την πρόσφατη εμπειρία των ευρωεκλογών, δήλωσε ότι για λόγους ποιότητας της Δημοκρατίας είναι προτιμότερη η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση.

    Το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ, θεωρούν θετική την επαναφορά της απαγόρευσης της δημοσιοποίησης γκάλοπ τις δύο τελευταίες εβδομάδες πριν από κάθε εκλογική αναμέτρηση, αν και προσάπτουν στην κυβέρνηση, μικροκομματική σκοπιμότητα.

    Ο Κώστας Σκανδαλίδης, είπε στη ΝΕΤ 105,8 ότι το σκηνικό έχει δυο όψεις. Πρώτον το ΠΑΣΟΚ έχει μεγάλο προβάδισμα από την Ν.Δ και δεύτερον, φαίνεται ότι εξακολουθεί να υπάρχει αμορφία στο πολιτικό σκηνικό. Εκτίμησε ωστόσο, ότι στις εθνικές εκλογές το ποσοστό αποχής δε θα είναι αντίστοιχο των ευρωεκλογών.

    Είδηση: 24665

    [02] Δικαστικές κλητεύσεις για τους ιατρικούς φακέλους του Τζάκσον

    Αμερική-ΗΠΑ

    Οι ανακριτικές αρχές στην κομητεία του Λος Άντζελες απηύθυναν δικαστικές κλητεύσεις σε αρκετούς γιατρούς που είχαν παρακολουθήσει τον Μάικλ Τζάκσον, ζητώντας τα ιατρικά αρχεία που διατηρούν, καθώς ο αιφνίδιος θάνατος του σταρ της μουσικής βιομηχανίας παραμένει μυστήριο, όπως γράφουν οι Los Angeles Times. Η εφημερίδα επικαλούμενη πηγή την οποία δεν διευκρινίζει, αναφέρει ότι με τις κλητεύσεις ζητούνται "οποιοιδήποτε και όλοι" οι ιατρικοί φάκελοι για τον Μάικλ Τζάκσον, "περιλαμβανομένων των ραδιολογικών και ψυχιατρικών φακέλων".

    Μία από τις κλητεύσεις αφορά τον δερματολόγο του Τζάκσον, Άρνολντ Κλάιν, σύμφωνα με τον συνήγορο του γιατρού. "Επρόκειτο για μία τυπική δικαστική κλήτευση και παραδώσαμε όλους τους ιατρικούς φακέλους", δήλωσε ο δικηγόρος του Κλάιν, Ρίτσαρντ Τσάρνλι, σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας.

    Ο δερματολόγος εμφανίστηκε στις αρχές της εβδομάδας σε εκπομπή του ABC, στη διάρκεια της οποίας αρνήθηκε ότι είχε χορηγήσει επικίνδυνα φάρμακα στον Τζάκσον, όπως το Diprivan , το οποίο υπήρχε στο σπίτι όπου βρέθηκε αναίσθητος ο τραγουδιστής, στις 25 Ιουνίου.

    Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί επισήμως τα αίτια του θανάτου του Μάικλ Τζάκσον, καθώς αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, που συνήθως βγαίνουν μετά από έξι εβδομάδες. Δύο ημέρες μετά τη δημόσια δέηση για τον Τζάκσον, παραμένει επίσης άγνωστο που βρίσκεται η σορός του και είναι αδιευκρίνιστο εάν προγραμματίζεται η ταφή του.

    Είδηση: 24660

    [03] Σκάνδαλο υποκλοπών στη Βρετανία

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Υποκλοπές, στις τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, χιλιάδων προσωπικοτήτων, έκαναν παράνομα, βρετανικές ταμπλόιντ, του ομίλου Μέρντοχ, που στη συνέχεια, κατέβαλαν, περισσότερο από 1 εκατομμύριο στερλίνες, για να αποσιωπήσουν την υπόθεση αυτή, αποκάλυψε την Πέμπτη, η βρετανική εφημερίδα Guardian, προκαλώντας, κατακραυγή στη Βρετανία. Η News Group Newspapers, εταιρεία του αυστραλού μεγιστάνα, των ΜΜΕ, Ρούπερτ Μέρντοχ, η οποία εκδίδει τους τίτλους με τη μεγάλη κυκλοφορία στη Βρετανία, "The Sun" και "News of the World", φέρεται ότι εξαγόρασε τη σιωπή, τριών θυμάτων των υποκλοπών, σημειώνει η βρετανική εφημερίδα.

    Δημοσιογράφοι των δύο αυτών τίτλων, είχαν προσφύγει, σε υπηρεσίες ιδιωτικών ντετέκτιβ, για να παγιδεύσουν τα τηλέφωνα προσωπικοτήτων, ώστε να εξασφαλίσουν, εμπιστευτικές πληροφορίες, όπως σχετικά με τις φορολογικές τους δηλώσεις ή τους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ο Guardian, δεν κατονομάζει τις πηγές του.

    Μεταξύ των θυμάτων των υποκλοπών, είναι το μανεκέν, Έλ Μακφέρσον, η ηθοποιός Γκουίνεθ Πάλτροου, ο τραγουδιστής Τζορτζ Μάικλ, ο πρώην αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Τζον Πρέσκοτ και ο ατζέντης αστέρων, Μαξ Κλίφορντ. Λόγω της βαρύτητας των κατηγοριών, ο επικεφαλής της Σκότλαντ Γιάρντ, Πολ Στίφενσον ανέθεσε στον βοηθό του, τη διεξαγωγή έρευνας, για τις κατηγορίες που διατυπώνει ο Guardian.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24648

    [04] Σταμάτης Κραουνάκης και Σπείρα Σπείρα σε καλοκαιρινή περιοδεία

    Ειδήσεις

    Αυτό το καλοκαίρι ο Σταμάτης Κραουνάκης και η Σπείρα Σπείρα έχουν ετοιμάσει μία γενέθλια μουσική παράσταση, με τα καλύτερα νούμερα και τραγούδια από την περιπετειώδη της θητεία στα δρώμενα του μουσικοχορευτικού θεάματος, κλείνοντας τα δέκα της χρόνια. Στις 15 και 16 Ιουλίου η Σπείρα Σπείρα εγκαινιάζει την καινούργια της υπεραραγωγή και κάνει την αθηναϊκή της πρεμιέρα στο γοητευτικό θέατρο του Παπάγου.

    Το μουσικό θέαμα "F e s t I v a l i u m 09 β σας λείπει τίποτα?" αντλεί τις πρώτες ύλες από την επιθεώρηση, το ροκ, το λαϊκό και τις μπαλάντες και δημιουργεί την ατμόσφαιρα, στην οποία ο μοναχικός μουσικός λόγος έρχεται να φωτίσει το συναίσθημα και την τρυφερότητα, τον αυθορμητισμό και τη νοσταλγία, το χιούμορ και το κέφι και απογειώνει το αίσθημα καταλήγοντας σε μια υπαίθρια διονυσιακή γιορτή.

    Δύο ώρες γεμάτες με γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Σταμάτη Κραουνάκη από το μεγαλύτερο μέρος του μουσικού του έργου, τραγούδια που γράφτηκαν για το θέατρο και το σανίδι, που στη διάρκεια του χρόνου έγιναν μεγάλες επιτυχίες μαζί με ολοκαίνουρια τραγούδια και πρώτες εκτελέσεις και επιτυχημένα νούμερα πρόζας από σχεδόν όλες τις παραστάσεις, που σημείωσαν ιδιαίτερη επιτυχία.

    Το 'Festivalium 09 β σας λείπει τίποτα?" θα αποτελέσει και το εναρκτήριο έργο στην Αθηναΐδα τον Οκτώβριο του 2009 και θα εμπλουτίζεται συνέχεια όσο τρέχει, με εμπνεύσεις τρέχουσες αλλά και παντοτινές, ενώ το "All that μπαζ" θα συνεχίσει για τους μυημένους κάθε Δευτέρα στον ίδιο χώρο.

    Διανομή:

    Πιάνο, φωνή: Σταμάτης Κραουνάκης

    Παίζουν και τραγουδούν αλφαβητικά: Jerome Kaluta, Αργυρώ Καπαρού, Ελεάννα Καραντίνου, Μαρία Κοσκινά, Σταμάτης Κραουνάκης, Δάφνη Λέμπερου, Βασίλης Μοσχονάς, Χρήστος Μουστάκας, Κώστας Μπουγιώτης, Γιώργος Στιβανάκης, Παρθένα Χοροζίδου

    Οι μουσικοί είναι: Άρης Βλάχος πιάνο, Άννα Λάκη ακορντεόν, Νίκος Χατζόπουλος κόντρα μπάσο, Σοφία Κακουλίδου κρουστάω

    Ημερομηνίες παραστάσεων:

    15και16 Ιουλίου Κηποθέατρο Παπάγου, 19 Ιουλίου Καισαριανή, 23 Ιουλίου Θέατρο Δώρας Στράτου (Αθήνα), 28 Ιουλίου Αρχαίο Ωδείο Πάτρας, 24 Αυγούστου Κάστρο Καλαμάτας

    Προπώληση εισιτηρίων:

    * Δημαρχείο Παπάγου

    Αναστάσεως 94, Τήλ: 213 2027187

    Καθημερινές: 08.00 - 14.00

    * Κατάστημα ΔΑΝΑΟΣ

    Μεσογείων 230, Τηλ 210 6528301

    Καθημερινές: ώρες καταστημάτων

    Συντάγματος: Καραγεώργη Σερβίας 1, Τηλ: 210 3241323

    Καθημερινές: 09.00 - 21.00, Σάββατο: 09.00 - 20.00)

    * Virgin Megastores

    (Μαρούσι - The Mall

    Ανδρέα Παπανδρέου 35, Τηλ.: 210 63 00 224

    Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 11:45 - 20:45

    Δευτέρα, Τετάρτη : 15:45 - 20:45

    Σαβ: 11:00 - 20:00)

    * TicketNet.Gr

    Λ.Κηφiσίας 46 - Αμπελόκηποι - 115 226, 1ος Οροφος

    Τηλ.: 210 88 40 600, 211 10 86 000

    Δευ - Παρ: 09:00 - 21:00

    Σαβ - Κυρ: 10:00 - 21:00

    * Ταμεία Θεάτρου Badminton

    Άλσος Στρατού - Γουδή

    Τηλ.: 211 10 86 024

    Δευ - Παρ: 10:00 - 19:00

    Σαβ - Κυρ: 11:00 - 18:00

    Είδηση: 24664

    [05] Φάρμακοβ¦ ελιξήριο ζωής

    Εδώ και δεκαετίες οι επιστήμονες έχουν επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου για να βρουν το ελιξήριο της ζωής. Σήμερα είναι ένα βήμα πιο κοντά, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύθηκε στην έγκριτη επιστημονική επιθεώρηση βNatureβ. Η ουσία ραπαμυκίνη, η οποία ανακαλύφθηκε τη δεκαετία του 70 σε νησί του Νότιου Ειρηνικού, φαίνεται ότι ενδεχομένως επιμηκύνει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 38%. Η συγκεκριμένη ουσία χορηγείται ήδη σε ασθενείς μετά από μεταμόσχευση προκειμένου να αποφευχθεί ο κίνδυνος απόρριψης του μοσχεύματος. Επίσης χρησιμοποιείται στα στεντ, τα μεταλλικά ελάσματα που τοποθετούνται στις αρτηρίες ασθενών προκειμένου να παραμείνουν ανοιχτές.

    Οι ερευνητές τριών πανεπιστημίων όμως θέλησαν να δοκιμάσουν κατά πόσο αυτή η ουσία μπορεί να παρατείνει και το προσδόκιμο επιβίωσης. Γι' αυτό τη χορήγησαν σε ενήλικα ποντίκια 20 μηνών β στην ανθρώπινη κλίμακα τα πειραματόζωα θα ήταν 60 ετών. Τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά. Η ραπαμυκίνη αύξησε το προσδόκιμο επιβίωσης των ποντικιών από 28% έως 38%. Οι ειδικοί εκτιμούν ότι η αύξηση στους ανθρώπους θα ήταν μεγαλύτερη εφόσον υπήρχε τρόπος να προλάβουμε την εμφάνιση του καρκίνου ή των νόσων της καρδιάς.

    βΠοτέ δεν πίστευα ότι όσο ζω θα βρίσκαμε ένα χάπι κατά της γήρανσης⦻ δήλωσε ο ερευνητής Δρ. Αρλαν Ρίτσαρντσον. Η Καθηγήτρια Ράντυ Στρονγκ, από το Πανεπιστήμιο του Τέξας τόνισε: «Πιστεύουμε ότι αυτή είναι η πρώτη πειστική απόδειξη ότι η γήρανση μπορεί να επιβραδυνθεί και το προσδόκιμο ζωής να επιμηκυνθεί από μία θεραπεία που να ξεκινά σε προχωρημένη ηλικίαβ¦β

    Η ραπαμυκίνη στοχεύει σε μία πρωτεΐνη στα κύτταρα που ονομάζεται mTOR, η οποία ελέγχει πολλές λειτουργίες που σχετίζονται με το μεταβολισμό και την αντίδραση στο στρες. Ωστόσο, βασική παρενέργεια του υπάρχοντος φαρμάκου είναι ότι καταστέλλει το ανοσοποιητικό β γι' αυτό το λόγο χρησιμοποιείται σε ασθενείς μετά από μεταμόσχευση. Ωστόσο η ανακάλυψη αυτή δείχνει ένα νέο δρόμο στους ερευνητές για να σχεδιάσουν μοντέρνα, στοχευμένα φάρμακα που ίσως να αποτελέσουν το ελιξίριο της ζωής.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24666

    [06] Αποκαλυπτικές συνομιλίες και καταθέσεις

    Κοινωνία

    Στην φυλακή οδηγήθηκαν μετά τις απολογίες τους στην 25η τακτική Ανακρίτρια άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για συμμετοχή στην μεγάλη εγκληματική ομάδα που φέρεται να διέπραξε την απαγωγή του εφοπλιστή Περικλή Παναγόπουλου. Ενώπιον της ανακρίτριας απολογήθηκαν από το πρωί της Πέμπτης οι Γιώργος Τρομπούκης, Γιάννης Θώδης, Χαράλαμπος Μουστάκας, Ιωάννης Θοδωράκης και Ιωάννα Χήρα σύζυγος του -σύμφωνα με την δικογραφία- εγκέφαλου της οργάνωσης φυλακισμένου Παναγιώτη Βλαστού. Ο τρίτος των κατηγορουμένων Χαράλαμπος Μουστάκας αρνήθηκε να απολογηθεί επικαλούμενος το δικαίωμα σιωπής που του δίνει ο νόμος.

    Στην υπόθεση κατηγορούνται άλλα έξι πρόσωπα εκ των οποίων πέντε φυλακισμένοι που θα αρχίσουν να απολογούνται από την Δευτέρα και ένας ακόμη που διαφεύγει τη σύλληψη. Οι κατηγορίες που περιλαμβάνονται στην δικογραφία αφορούν τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής από κοινού, προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών, διακεκριμένης περίπτωσης κλοπής και ηθικής αυτουργίας στις πράξεις αυτές.

    Ο Παναγιώτης Βλαστός σχεδίαζε μέσα από τη φυλακή μέχρι και απόδραση με ελικόπτερο όπως ο Παλαιοκώστας. Όπως αποκαλύπτεται από τις τηλεφωνικές του συνομιλίες με τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας θα αγόραζαν ελικόπτερο έναντι 200.000 ευρώ, με πιθανό προορισμό τη Λατινική Αμερική, ενώ επίσης σκόπευαν να δολοφονήσουν εκτός από τον Κώστα Ναστούλη και τη μητέρα του.

    Εύσημα στην ΕΛ.ΑΣ για την εξάρθρωση της σπείρας των απαγωγέων απέδωσε εν τω μεταξύ ο Αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρήστος Μαρκογιαννάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών. Χαρακτήρισε δε αστειότητες τα όσα αναφέρθηκαν για τηλεφωνική επικοινωνία της συζύγου του με τον παραιτηθέντα διευθυντή των φυλακών Χανίων που εμπλέκεται στην υπόθεση.

    Το ΠΑΣΟΚ κατά κανένα τρόπο δεν υιοθετεί άκριτα αναφορές ανθρώπων, που εμπλέκονται με το κοινό έγκλημα, όμως χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις για τη φερόμενη εμπλοκή των πολιτικών προσώπων σχολίασε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου.

    Από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Ευάγγελος Αντώναρος, ερωτηθείς σχετικά με την εμπλοκή κυβερνητικών στελεχών σε διαλόγους μεταξύ των συλληφθέντων, τόνισε ότι οι ενδιαφερόμενοι έχουν τοποθετηθεί με απόλυτη σαφήνεια, σημειώνοντας πως οι πολίτες δεν πρέπει να πιστεύουν ψιθύρους και αστήριχτους ισχυρισμούς.

    "Κανείς δεν ξέρει που είναι η πραγματικότητα και που η υπερβολή" δήλωσε ο υπουργός Παιδείας & Θρησκευμάτων Άρης Σπηλιωτόπουλος.

    Κώστας Αϊβαλιώτης βεκπρόσωπος Τύπου ΛΑ.Ο.Σ: "Εμπλέκονται από τον Βλαστό, τα βλαστάρια των τζακιών".

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ,ΝΕΤ 105,8,ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24667

    [07] Πρώτη συνάντηση Καντάφι με Αμερικανό πρόεδρο

    Ειδήσεις

    Ο Λίβυος ηγέτης, Μοάμαρ Καντάφι συναντήθηκε για πρώτη φορά με Αμερικανό πρόεδρο, καθώς έκανε χειραψία με τον Μπάρακ Ομπάμα και μάλιστα στο δειπνο που παρατέθηκε προς τιμή των ηγετών του G8, ο Καντάφι κάθισε μόλις μία θέση μακρυά από τον Ομπάμα. Οι δύο ηγέτες φωτογραφήθηκαν καθώς ο ένας χαιρέτισε τον άλλο και αργότερα οι τηλεοπτικές κάμερες έδειξαν εικόνες από το δείπνο, όπου μεταξύ του Ομπάμα και του Καντάφι είχε καθίσει μόνο ο Ιταλός πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

    Είδηση: 24658

    [08] Σεισμός 5,7 βαθμών στην Κίνα

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Ο μέχρι στιγμής απολογισμός της σεισμικής δόνησης των 5,7 βαθμών που σημειώθηκε τη νύχτα της Πέμπτης στην επαρχία Γιουνάν της νοτιοδυτικής Κίνας είναι ένας νεκρός και 328 τραυματίες, όπως ανακοινώθηκε από τις τοπικές αρχές. Τουλάχιστον 30 από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση ενώ σύμφωνα με πηγές του πρακτορείου Νέα Κίνα, πάνω από 10.000 σπίτια έχουν καταστραφεί. Όπως ανακοίνωσε το Αμερικανικό Ινστιτούτο Γεωφυσικής (USGS), ο σεισμός σημειώθηκε στις 19:20 τοπική ώρα, 98 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πόλης Νταλί, σε βάθος 10 χιλιομέτρων.

    Το πρακτορείο Νέα Κίνα μετέδωσε πως το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε στην Γκουαντούν, περίπου 200 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της επαρχίας.

    Η ίδια πηγή διευκρίνισε πως τουλάχιστον 10.000 σπίτια έχουν καταστραφεί και πως από τους τραυματίες οι τριάντα βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

    Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίστηκε σε βάθος 10 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης και μετά την κύρια δόνηση καταγράφηκαν τουλάχιστον οκτώ μετασεισμοί.

    Στην περιοχή έχουν αναπτυχθεί περίπου 300 στρατιώτες για να βοηθήσουν τους εκατοντάδες αστυνομικούς και πολίτες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης.

    Οι κρατικές υπηρεσίες στην επαρχία Γιουνάν έστειλαν ήδη 4.500 σκηνές για τη στέγαση των σεισμόπληκτων πολιτών.

    Τον Μάιο του 2008 σχεδόν 87.000 άνθρωποι βρήκαν το θάνατο μετά από ισχυρό σεισμό μεγέθους 8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στην επαρχία Σετσουάν.

    Πηγή: ΑΠΕ, Reuters

    Είδηση: 24655

    [09] Ομιλία Παπανδρέου σε συνάντηση με κομματικά στελέχη

    Πολιτική

    «Πετύχαμε πολύ σημαντική νίκη στις ευρωεκλογές, που ανέδειξε τη νέα προοπτική, όχι μόνο για την Κέρκυρα, αλλά, για ολόκληρη την χώρα μας, δίνοντας το μήνυμα ότι υπάρχει εναλλακτική λύση, την οποία ενσαρκώνουν οι προσπάθειες του ΠΑΣΟΚ», τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπανδρέου σε συνάντηση με κομματικά στελέχη στην Κέρκυρα όπου βρίσκεται, προκειμένου να μιλήσει την Παρασκευή σε διεθνές συνέδριο για τις τεχνολογίες πληροφορίας και επικοινωνίας στην εκπαίδευση.

    Ο κ. Παπανδρέου είπε ότι μπροστά μας έχουμε και την μεγάλη μάχη των εθνικών εκλογών, υπενθυμίζοντας πως το ΠΑΣΟΚ έχει ζητήσει αυτές να γίνουν το συντομότερο.

    «Ήδη βρισκόμαστε εδώ και πολλούς μήνες σε ένα προεκλογικό κλίμα, εντός του οποίου η κυβέρνηση, χωρίς σχεδιασμό και στόχευση και μέσα από μία πελατειακή διαχείριση του πλούτου του ελληνικού λαού παραπαίει», είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Εν συνεχεία, έκανε λόγο για «κρίση που έχει δημιουργήσει η ίδια η κυβέρνηση, κρίση οικονομική, κρίση πολιτική, θεσμών και αξιών, μέσα από την πελατειακή διαχείριση και αυτή την πρωτοφανή έξαρση διαφθοράς παντού».

    Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στους πέντε εθνικούς στόχους του ΠΑΣΟΚ, με αιχμή την πράσινη ανάπτυξη, σημειώνοντας ότι αυτό είναι «κάτι το οποίο οι Κερκυραίοι μπορούν να οραματιστούν έχοντας παίξει καθοριστικό ρόλο στην τουριστική ανάπτυξη της χώρας».

    Επιπλέον, είπε ότι η Κέρκυρα «τα τελευταία πέντε χρόνια έχει ουσιαστικά εγκαταλειφθεί» και για αυτό, κατηγόρησε την κυβέρνηση, η οποία -όπως είπε- «ασχολείται μόνο με πελατειακές διευθετήσεις, ποιος θα πάρει ποιο έργο, πως θα μοιράσουν τα λάφυρα του κρατικού μηχανισμού, χωρίς σχέδιο και με αποτέλεσμα το βιός του ελληνικού λαού να πηγαίνει στράφι, είτε στη σπατάλη είτε στη διαφθορά».

    Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι το σύνθημα «ή βουλιάζουμε ή αλλάζουμε» είναι πραγματικότητα, κι όχι απλώς ένα προεκλογικό σύνθημα και πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα έχει πάρει μία πορεία, που πρέπει να αλλάξει, αλλιώς θα βουλιάξουμε». Κατέληξε δε, λέγοντας ότι το ΠΑΣΟΚ «εγγυάται την αλλαγή αυτής της πορείας, βάζοντας πρώτα τον πολίτη».

    Είδηση: 24647

    [10] Κίνημα για την βεπαναλειτουργίαβ της Αγίας Σοφίας

    Ειδήσεις

    Το Κίνημα για την Επαναλειτουργία της Αγίας Σοφίας δημιουργήθηκε από Έλληνες μετανάστες των ΗΠΑ. Άρχισε υπό τον τίτλο: βFree Agia Sophia, Council of Americaβ. Εν συνεχεία, δημιουργήθηκε στο Λουξεμβούργο το βFree Agia Sophia, Council of Europeβ και σειρά έχουν το βFree Agia Sophia, Council of Hellasβ και βFree Agia Sophia, Council of Russiaβ.

    Πρωτεργάτης της ιδέας ο κ. Κρις Σπύρου, που κατά την παρουσίαση του Κινήματος και της ιδέας στη χώρα μας, θυμήθηκε τις συμβουλές που του έδινε -όταν ήταν φτωχό και πεινασμένο παιδί σε ένα Ηπειρώτικο χωριό- η αγράμματη βαλλά, σοφή- γιαγιά του.

    Στόχος του κινήματος είναι η Αγία Σοφία να αποκατασταθεί ως Ιερός Ναός της Ορθοδοξίας και να πάρει τη θέση που της αξίζει δίπλα στους σημαντικούς ιερούς τόπους άλλων θρησκειών: «Όπως είναι η Μέκκα, όπου κάθε χρόνο πηγαίνουν για προσκύνημα πέντε εκατομμύρια μουσουλμάνοι, όπως είναι το Τείχος των Δακρύων για τους Εβραίους και ο Άγιος Πέτρος για τους καθολικούς έτσι πρέπει να αποκατασταθεί και η Αγία Σοφία για τους ορθόδοξους χριστιανούς» είπε ο κ. Σπύρου.

    Αυτό που άμεσα επιδιώκει το συμβούλιο της κινήματος είναι να τελέσει Θεία Λειτουργία και Παγκόσμιο Προσκύνημα στην Αγία Σοφία το 2010. Στις αρχές φθινοπώρου αναμένεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία κατά την οποία θα τελεσθούν. Συγχρόνως, θα ζητηθεί από την τουρκική κυβέρνηση να ενταχθούν η Θεία Λειτουργία και το Παγκόσμιο Προσκύνημα στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Πόλη-Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης 2010».

    Όπως σημείωσε ο κ. Σπύρου «πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης δεν μπορεί να αποτελεί η Πόλη ή όποια άλλη πόλη, όταν στη χώρα καταπατούνται τα ανθρώπινα δικαιώματα και απαγορεύεται η ελεύθερη έκφραση της πίστης των ανθρώπων».

    Ο κ. Σπύρου επέκρινε τη χρησιμοποίηση της ιστορικής εκκλησίας της Αγ. Ειρήνης στην Πόλη για μουσική συναυλία και χαρακτήρισε τον Πατριάρχη «όμηρο» του τουρκικού κράτους. Για τη χρησιμοποίηση της Αγ. Ειρήνης για μουσική συναυλία, σημείωσε ότι «θα έπρεπε να είχαν υπάρξει αντιδράσεις ανάλογες με αυτές των πιστών άλλου θρησκεύματος, όταν το Ισραήλ προσπάθησε να φτιάξει πεζοδρόμιο δίπλα στο τέμενος του Αλ Ακτσά στην Ιερουσαλήμ»...

    Είδηση: 24646

    [11] Από την κηδεία, στα σενάριαβ¦

    Κοντά στα σενάρια για τα αίτια θανάτου του Μαικλ Τζάκσον, προστίθενται τώρα οι διάφορες εικασίες για το αν και το που ετάφη η σορός του.

    Τώρα που τελείωσαν οι δημόσιες τελετές και οι παράτες, πιάνουν δουλειά οι ανακριτές.

    Πέντε γιατροί του Τζάκσον καλούνται να δώσουν εξηγήσεις για τα φάρμακα που του χορηγούσαν, καθώς στενοί συνεργάτες του καλλιτέχνη τους καταγγέλλουν για τον αιφνίδιο θάνατό του.

    Πάντως, τα αμερικανικά μέσα ασχολούνται περισσότερο με το χρηματιστήριο της τηλεθέασης και πόσοι είδαν την κηδεία του Τζάκσον.

    Ο Άρνι Κλάιν, δερματολόγος του Μάικλ Τζάκσον δήλωσε στον Λάρι Κινγκ πως ο ίδιος δεν είναι ο πατέρας των δύο παιδιών του τραγουδιστή με την Ντέμπι Ρόου. Όμως, μπορεί η απάντηση του να μην ήταν κατηγορηματική. "Απ' όσο μπορώ να ξέρω δεν είμαι ο πατέρας.", δήλωσε επί λέξει ο κος Κλάιν.

    Ο κος Άρνι Κλάιν αποκάλυψε πως ο Τζάκσον όντως έπασχε από "Λεύκη", μία πάθηση που δημιουργεί άσπρες κηλίδες στο δέρμα, αλλά και από Ερυθηματώδη Λύκο και ότι ο Τζάκσον θεωρούσε το πρόσωπό του "έργο τέχνης" μετά τις πολυάριθμες πλαστικές που είχε κάνει.

    Επίσης, επιβεβαίωσε πως ο Τζάκσον είχε χρησιμοποιήσει το αναισθητικό ΝΤΙΠΡΙΒΑΝ, λέγοντας: "Ήξερα πως κάποια στιγμή έκανε χρήση του Diprivan όταν βρισκόταν σε περιοδεία στη Γερμανία, αλλά είχε δίπλα του αναισθησιολόγο. Τον βοηθούσε να κοιμηθεί!".

    Πέντε προσωπικοί γιατροί του Μάικλ Τζάκσον βρίσκονται στο επίκεντρο των ερευνών. Ο ιατροδικαστής επιβεβαίωσε πως ο εγκέφαλός του έχει αφαιρεθεί για περαιτέρω εξετάσεις.

    Η σορός του βρίσκεται σε μυστική τοποθεσία και οι λεπτομέρειες της ταφής του παραμένουν άγνωστες. Πολλά μέσα αφήνουν να εννοηθεί πως έχει προκύψει ενδοοικογενειακή διαμάχη.

    Ο κόσμος φαίνεται ότι πιστεύει πως θα έπρεπε "Να ταφεί στην Neverland, γιατί αυτός την δημιούργησε και εκεί ήταν ευτυχισμένος!".

    Η δημοσιογραφική κάλυψη της κηδείας του Τζάκσον ξεπέρασε αυτή της Πριγκίπισσας Νταϊάνα, λένε οι ειδικοί. Οι επισκέψεις στο διαδίκτυο ήταν αυξημένες κατά 67%. Στο Τουίτερ καταχωρούντο 80.000 μηνύματα ανά ώρα και η σελίδα του στο φέισμπουκ έχει 7 εκατομμύρια 453 χιλιάδες μέλη, ένα εκατομμύριο παραπάνω από τον Μπαράκ Ομπάμα.

    Είδηση: 24645

    [12] Στα 222 τα κρούσματα στην Ελλάδα

    Έξι επιπλέον κρούσματα αναφέρθηκαν σήμερα, Παρασκευή, από τα Εργαστήρια Αναφοράς Βορείου και Νοτίου Ελλάδος. Συνολικά, οι περιπτώσεις που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσιες είκοσι δύο (222), από τις οποίες εκατόν δύο (102) έχουν ιαθεί πλήρως. Στη φάση πανδημίας της νέας γρίπης βρίσκεται η Ελλάδα - με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος της είναι πιθανόν να νοσήσει το 33% του πληθυσμού. Ο υπουργός Υγείας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, παραδέχτηκε την πρόβλεψη για αύξηση των κρουσμάτων, συνέστησε, ωστόσο, ψυχραιμία και εγρήγορση της κοινωνίας και τόνισε ότι έχει η χώρα μας στρατηγικές αντιμετώπισης της πανδημίας.

    Τα νέα περιστατικά

    Από τα 6 νέα κρούσματα που αναφέρθηκαν σήμερα, 2 προέρχονται από χώρες του Εξωτερικού με επιβεβαιωμένα κρούσματα, 1 ήρθε σε επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα εντός της Ελλάδος, ενώ για ακόμα 3 περιστατικά οι επαφές διερευνώνται. Συνολικά, οι περιπτώσεις που νόσησαν από το νέο ιό της γρίπης ανέρχονται σε διακόσιες είκοσι δύο (222), από τις οποίες εκατόν δύο (102) έχουν ιαθεί πλήρως. Οι υπόλοιποι ασθενείς ακολουθούν τις προβλεπόμενες διαδικασίες νοσηλείας.

    Η συμπτωματολογία της νόσου συνεχίζει να είναι ήπια και ο Τομέας Υγείας, το Ε.Κ.ΕΠ.Υ. και το ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ. βρίσκονται σε εγρήγορση για την αντιμετώπιση των περιστατικών από το νέο ιό της γρίπης αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Όπως τονίζεται η ροή των περιστατικών είναι υπό έλεγχο και δε συντρέχει λόγος ανησυχίας.

    Σε επίπεδο πανδημίας η Ελλάδα

    Στο επίπεδο 6Α για πανδημία της νέας γρίπης βρίσκεται η Ελλάδα με τους επιστήμονες να εκτιμούν ότι μέχρι να ολοκληρωθεί ο κύκλος του ιού, είναι πιθανόν να νοσήσει το 33% του πληθυσμού στη χώρα μας, προσθέτοντας πως σε περίπτωση μετάλλαξης το ποσοστό είναι πιθανό να ανέβει στο 54%.

    Η Ελλάδα, όπως επισήμανε ο κ. Αβραμόπουλος, έχει φροντίσει για επάρκεια αντιικών φαρμάκων ενώ έχει παραγγείλει και 8 εκατομμύρια εμβόλια.

    Τα εμβόλια αναμένονται προς το τέλος του φθινοπώρου και θα χρησιμοποιηθούν για τις ομάδες προτεραιότητας, που είναι οι επαγγελματίες υγείας, επαγγελματίες που ασχολούνται με πουλερικά, παιδιά και νέοι μέχρι 30 ετών και ενήλικες από 60 ετών και άνω.

    Το στρατηγικό σχέδιο δράσης για την αντιμετώπιση της νέας γρίπης προβλέπει πως θα εμβολιαστούν τέσσερα εκατομμύρια Έλληνες σε δύο δόσεις . Η πρώτη τον Οκτώβριο και η δεύτερη δόση τον Φεβρουάριο.

    Στην Ελλάδα , όπως τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος, το 78% των κρουσμάτων αφορά ταξιδιώτες . Καταγράφεται όμως αύξηση της μετάδοσης του ιού η οποία μπορεί τους φθινοπωρινούς μήνες να αγγίξει το 54%. Ο Υπουργός Υγείας δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να σημειωθούν ακόμα και θάνατοι .

    Σε ό,τι αφορά το κλείσιμο σχολείων και των υπηρεσιών, οι επιστήμονες τόνισαν πως το μέτρο δεν έχει αποδειχθεί ιδιαίτερα αποτελεσματικό στις χώρες του νότιου ημισφαιρίου, όπου εφαρμόστηκε. Γι αυτό, στην Ελλάδα θα εφαρμοστεί μόνο κατά περίπτωση, εάν παρατηρηθούν πιο σοβαρά συμπτώματα από τη νέα γρίπη.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8, ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24668


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Friday, 10 July 2009 - 8:57:39 UTC