Browse through our General Nodes about Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-18

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Έναρξη του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής
  • [02] Απεβίωσε ο φιλόσοφος Λ. Κολακόφσκι
  • [03] Διπλό μήνυμα Μπακογιάννη για Τουρκία και ΠΓΔΜ
  • [04] Εξαρθρώθηκε συμμορία, που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σουπερ-μάρκετ

    [01] Έναρξη του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής

    Την έναρξη των εργασιών του 41ου συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής κήρυξε το Σάββατο η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη ευχαριστώντας θερμά τους Κρήτες της Αμερικής για την στήριξη που προσφέρουν στην χώρα μας. Το κρουαζιερόπλοιο Aegean Pearl που μετέφερε τους Κρήτες της Αμερικής έφθασε το πρωί στο λιμάνι του Ηρακλείου και ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ Ειρηναίος ήταν εκεί για να τους υποδεχθεί. Οι σύνεδροι έφθασαν στη συνέχεια στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Μηνά όπου τους επιφυλάχθηκε θερμή υποδοχή. Ακολούθησε δοξολογία και αντηλλάγησαν δώρα μεταξύ του Αρχιεπισκόπου και του προέδρου της Παγκρητικής Μανόλη Βεληβασάκη.

    Με πολύ συγκίνηση και οι δύο μίλησαν για τα όσα σηματοδοτεί η διεξαγωγή του 41ου συνεδρίου της ΠΕΑ στην Κρήτη και για την ανάγκη οι νεότερες γενιές Κρητικών της Αμερικής να γνωρίσουν τον τόπο καταγωγής των γονιών τους και των παππούδων τους. Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν προς την Πλατεία Ελευθερίας όπου εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο του αγνώστου στρατιώτη και έγινε κατάθεση στεφάνων.

    Η Νομάρχης Ευαγγελία Σχοιναράκη στη συνέχεια παρέθεσε δεξίωση προς τιμήν των φιλοξενούμενων στο Νομαρχιακό Κατάστημα. Ακολούθησε η κήρυξη της έναρξης των εργασιών του συνεδρίου της Παγκρητικής Ένωσης από την Υπουργό Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη η οποία συνοδεύτηκε από ένα απρόοπτο. Ενώ είχαν ξεκινήσει οι πρώτες ομιλίες φορέων στο κτίριο της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου, σημειώθηκε διακοπή ρεύματος από τη ΔΕΗ η οποία και διήρκεσε αρκετή ώρα με αποτέλεσμα να υποχρεωθούν σύνεδροι και φορείς να κατευθυνθούν προς το λιμάνι του Ηρακλείου και να συνεχίσουν στο κρουαζιερόπλοιο τις εργασίες τους.

    Χαιρετισμούς κατά την έναρξη του συνεδρίου στο οποίο παραβρέθηκε και ο υφ. Άμυνας κ. Γιάννης Πλακιωτάκης απηύθυναν ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος , ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Γιάννης Κουράκης , η Νομάρχης Ευαγγέλια Σχοιναράκη, ο πρόεδρος της Παγκρητικής κ. Μ. Βεληβασάκης. Ο κ Βεληβασάκης ζήτησε την αρωγή της Πολιτείας γι' αυτή την προσπάθεια επαφής τους με την Ελλάδα εκφράζοντας την ικανοποίηση του που έως σήμερα έχουν καταφέρει και έχουν κερδίσει τον αγώνα και δεν έχουν χάσει την ταυτότητα τους αν και ζουν στην Αμερική.

    Από την πλευρά του ο ΓΓ της Περιφέρειας Κρήτης Σεραφείμ Τσόκας αφού τους καλωσόρισε στην Κρητη αναφέρθηκε στον σημαντικό ρόλο τους που, όπως είπε, ήταν είναι και θα είναι πολύτιμο κεφάλαιο στην ιστορική διαδρομή της χώρας μας.

    Η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη καλωσόρισε τους Κρήτες της Αμερικής λέγοντας τους πως τους έχει βρει να κρατούν ψηλά τις αρχές της Κρήτης και να συμπαραστέκονται σε όλους τους αγώνες της χώρας μας όπως στο Κυπριακό και στο Σκοπιανό. Παράλληλα τόνισε πως ποτέ κανένας από όποιο κόμμα κι αν προέρχεται πηγαίνοντας στην Αμερική δεν ένιωσε μόνος.

    Ευχαριστώ, είπε, για όσα κάνατε και όσα θα κάνετε, ευχαριστώ όσους οργάνωσαν αυτό το ταξίδι που θα δώσει στους νέους τη δυνατότητα να καταλάβουν πως πρέπει να είναι υπερήφανοι για την Κρήτη και υποσχόμαστε να προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε στο δρόμο που χάραξαν ο Βενιζέλος και ο Καζαντζάκης, κατέληξε η κ Μπακογιάννη.

    ΠΗΓΕΣ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 24948

    [02] Απεβίωσε ο φιλόσοφος Λ. Κολακόφσκι

    Ειδήσεις

    Απεβίωσε την Παρασκευή το απόγευμα στην Οξφόρδη της Βρετανίας και σε ηλικία 81 ετών ο Πολωνός φιλόσοφος Λέζεκ Κολακόφσκι, σύμφωνα με ανακοίνωση της ιστοσελίδας της πολωνικής εφημερίδας Gazeta Wyborcza. Γεννημένος στις 23 Οκτωβρίου 1927 στην πόλη Ράντομ της κεντρικής Πολωνίας, ο Λέζεκ Κολακόφσκι θεωρείται ένας από τους κορυφαίος διανοούμενους του 20ου αιώνα.

    Μελέτησε τον μαρξισμό, τον μετα-μαρξισμό καθώς και τα ζητήματα της ηθικής και της επιστημολογίας. Διδάκτωρ του Πανεπιστημίου της Βαρσοβίας, ο Κολακόφσκι υπήρξε κομουνιστής πριν ξεκινήσει να ασκεί έντονη κριτική στο σύστημα, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Πολωνίας (POUP) το 1966. Ο Λέζεκ Κολακόφσκι εγκατέλειψε την Πολωνία το 1970 και εγκαταστάθηκε στη Βρετανία, ενώ είχε διδάξει σε μεγάλα Πανεπιστήμια του κόσμου όπως το Γέιλ, το Μπέρκλει και η Οξφόρδη.

    ΠΗΓΕΣ: ΝΕΤ-ΑΠΕ-ΜΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 24944

    [03] Διπλό μήνυμα Μπακογιάννη για Τουρκία και ΠΓΔΜ

    Πολιτική

    Διπλό μήνυμα τόσο προς την ΠΓΔΜ όσο και προς την Τουρκία απηύθυνε το Σάββατο από το Ηράκλειο η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη. Η κ. Μπακογιάννη αναγνώρισε πως είναι σαφές ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια Τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, αλλά η Ελλάδα με αυτοπεποίθηση και ψυχραιμία και πάντοτε βασισμένη στο διεθνές δίκαιο, αντιμετωπίζει και μάλιστα με επιτυχία την όλη κατάσταση, όπως είπε. Για την ΠΓΔΜ και την εκδίκαση της υπόθεσης του ονόματος από το δικαστήριο της Χάγης σημείωσε πως η δίκη θα πάρει χρόνο όμως η Ελλάδα έχει εξαιρετικά ισχυρά επιχειρήματα και τα προβάλει πιστεύοντας πως με αυτά θα αποδείξει ότι το πρόβλημα είναι η αδιαλλαξία που έχουν επιδείξει τα Σκόπια. Την ανησυχία του για τις εξελίξεις εξέφρασε απο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Λοβέρδος.

    Καλούμε τα Σκόπια, είπε η κ. Μπακογιάννη από δω από το Ηράκλειο, να προσαρμόσουν την πολιτική τους για το καλό του ίδιου του λαού τους και να προσέλθουν στις διαπραγματεύσεις με καλή πίστη για να βρούμε μια κοινά αποδεκτή ονομασία, δήλωσε από την Κρήτη όπου βρίσκεται.

    Συνεχίζει τις προκλήσεις στο Αιγαίο η Άγκυρα

    Κλιμακώνει τις προκλήσεις στο Αιγαίο η Τουρκία η οποία ανακοίνωσε έρευνες για εντοπισμό πετρελαίου σε δύο περιοχές της ελληνικής υφαλοκρηπίδας νότια και ανοιχτά του Καστελόριζου.

    Την Παρασκευή τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη παραβίασαν τον εναέριο χώρο στη Λέσβο και το Αγαθονήσι. Σε όλες τις περιπτώσεις αναχαιτίστηκαν από ελληνικά μαχητικά.

    Υψηλοί διπλωματικοί τόνοι και προσεκτική διαχείριση αποτελούν τη στρατηγική της Αθήνας απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα των τελευταίων εβδομάδων.

    Πηγές του υπουργείου εξωτερικών εκτιμούν ότι πρόκειται για κίνηση αντιπερισπασμού σε αντίστοιχη απόφαση της Κύπρου να αναθέσει σε εταιρεία αμερικανικών συμφερόντων έρευνες για πετρέλαιο.

    Το ΥΠΕΞ τονίζει ότι η κίνηση αυτή αντιβαίνει στο Δίκαιο της Θάλασσας και δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θίξει κυριαρχικά δικαιώματα και αρμοδιότητες της Ελλάδας που θεμελιώνονται από το Διεθνές Δίκαιο.

    Σχετικά με το επικείμενο ταξίδι της στην Τουρκία η κ Μπακογιάννη απάντησε πως έχει αποδεχθεί την σχετική πρόσκληση αλλά έχει ένα εξαιρετικά βεβαρημένο πρόγραμμα αυτόν τον καιρό γι' αυτό δια της διπλωματικής οδού θα καθοριστούν οι ημερομηνίες.

    Είδηση: 24941

    [04] Εξαρθρώθηκε συμμορία, που διέπραττε ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ και σουπερ-μάρκετ

    Κοινωνία

    Εξαρθρώθηκε ύστερα από πολύμηνες έρευνες της Δίωξης Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, οργανωμένη συμμορία Αλβανών, που διέπραττε ένοπλες ληστείες σε τράπεζες, ΕΛΤΑ, σουπερμάρκετ και άλλους στόχους. Οι αστυνομικοί συνέλαβαν πέντε μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων είναι και ο αρχηγός, ο οποίος συντόνιζε όλες τις ενέργειες της ομάδας, ενώ καταζητείτο και από τις αλβανικές αρχές με ένταλμα σύλληψης για ανθρωποκτονία, που είχε διαπράξει το 1997, στην Αλβανία. Στη σπείρα συμμετείχαν άλλα τέσσερα άτομα, τα οποία αναζητούνται από την αστυνομία από το Νοέμβριο του 2008.

    Στο σπίτι ενός από τους συλληφθέντες συνελήφθησαν ακόμα, ένας άντρας και μια γυναίκα αλβανικής υπηκοότητας, για κατοχή 3 κιλών και 20 γραμμαρίων ακατέργαστης κάνναβης, καθώς και είκοσι γραμμαρίων κοκαΐνης.

    Τα μέλη της συμμορίας, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο ο διευθυντής της Ασφάλειας Αττικής, Γιάννης Δικόπουλος, με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά, εισέβαλαν σε τράπεζες και άλλους χώρους, που είχαν ως στόχους, και την απειλή πιστολιών, ενός υποπολυβόλου σκόρπιον, καλάσνικοφ και μαχαιριού άρπαζαν τα χρήματα και διέφευγαν με κλεμμένα αυτοκίνητα ή μοτοσικλέτες. Δύο από τους συλληφθέντες στις ληστείες, είχαν δεμένα τα χέρια τους με γάζες για να μην φαίνονται τατουάζ, που έφεραν, από τα οποία θα μπορούσαν να αναγνωριστούν.

    Οι τρεις συνελήφθησαν προχθές, λίγη ώρα μετά την ένοπλη ληστεία, που είχαν κάνει στα ΕΛΤΑ Παλαιού Φαλήρου, απ΄ όπου άρπαξαν 3.086 ευρώ. Συνολικά εξιχνιάστηκαν δεκατέσσερις ένοπλες ληστείες σε ΕΛΤΑ, τέσσερις σε τράπεζες και τέσσερις σε σουπερμάρκετ, από τις οποίες οι δράστες είχαν αποκομίσει λεία περίπου 92.000 ευρώ. Επίσης, εξιχνιάστηκαν τέσσερις κλοπές αυτοκινήτων και μια κλοπή μοτοσικλέτας, που χρησιμοποιούσαν για τη διαφυγή τους.

    Στο κρησφύγετο και στα σπίτια των δραστών στο Π. Φάληρο και στη Νέα Σμύρνη βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα καλάσνικοφ, δύο πιστόλια, ένα μαχαίρι, πλαστά έγγραφα, καθώς και καπέλα τύπου τζόκινγκ, μπλουζάκια, αθλητικές φόρμες και γυαλιά ηλίου, που φορούσαν για να καλύπτουν τα χαρακτηριστικά τους.

    Είδηση: 24938


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Saturday, 18 July 2009 - 20:54:20 UTC