Browse through our Interesting Nodes for Real Estate Services in Greece Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 29 March 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-07-20

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Οικογενειακή τραγωδία στο Περιστέρι
  • [02] Ν. Αφρική: Χιλιάδες ασθενείς με AIDS στον προθάλαμο του θανάτου
  • [03] Έλεγχοι του Υπ. Ανάπτυξης για καπέλα στην αγορά
  • [04] Νέος καύσωνας από την Παρασκευή
  • [05] Παυλόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να συμμμορφωθεί
  • [06] Μογγολία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις πλημμύρες
  • [07] Προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης
  • [08] Πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ στην Παπαστράτος
  • [09] Συνελήφθη μέλος της σπείρας που λήστευε ταξί
  • [10] Βελτιωμένο πακέτο για τους ροδακινοπαραγωγούς
  • [11] Ποινική δίωξη σε 4 εταιρίες τηλεφωνίας
  • [12] ΠΓΔΜ: Υποβάλλει το υπόμνημα της στη Χάγη

    [01] Οικογενειακή τραγωδία στο Περιστέρι

    Κοινωνία

    Με δέκα μαχαιριές έδωσε τέλος στα οικογενειακά προβλήματα που αντιμετώπιζε ένας 53χρονος Έλληνας, ο οποίος σκότωσε την κατά είκοσι χρόνια μικρότερη σύζυγό του. Συγκεκριμένα, το άγριο έγκλημα για οικογενειακούς λόγους έγινε το απόγευμα στο Περιστέρι. Ο 53χρονος Έλληνας δράστης, μετά από έντονη λογομαχία σκότωσε με 10 μαχαιριές την 33 μολδαβή σύζυγό του μέσα στο διαμέρισμα τους στην οδό Τρώων 26 όπου έμεναν με το μόλις 1,5 ετών παιδί τους. Ο δράστης μετά την πράξη τηλεφώνησε στην άμεση δράση όπου ανέφερε το έγκλημα και στη συνέχεια παραδόθηκε.

    Τα αίτια του εγκλήματος, αν και δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά εκτιμάται ότι οφείλονται σε προσωπικούς λόγους.Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25007

    [02] Ν. Αφρική: Χιλιάδες ασθενείς με AIDS στον προθάλαμο του θανάτου

    Ειδήσεις

    Χιλιάδες άνθρωποι που πάσχουν από AIDS στην Αφρική βρίσκονται "στον προθάλαμο του θανάτου", λόγω των υψηλών τιμών των φαρμάκων νέας γενιάς, κατήγγειλε σήμερα η οργάνωση "Γιατροί χωρίς Σύνορα" (MSF).

    "Η στασιμότητα που παρατηρείται στη χρηματοδότηση του αγώνα κατά του AIDS και το υψηλό κόστος των νέων φαρμάκων θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή χιλιάδων φτωχών ασθενών", αναφέρει η οργάνωση σε ανακοίνωσή της που εκδόθηκε στο πλαίσιο του διεθνούς συνεδρίου κατά του AIDS που πραγματοποιείται στο Κέιπ Τάουν με τη συμμετοχή 5.000 ατόμων, μεταξύ των οποίων πολλοί επιστήμονες.

    Όπως δήλωσε στο συνέδριο εκπρόσωπος της οργάνωσης, "είναι απαραίτητο οι θεραπείες δεύτερης και τρίτης γενιάς να γίνουν προσιτές (...) Αυτή τη στιγμή δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο, με αποτέλεσμα χιλιάδες ασθενείς να βρίσκονται πάλι στον προθάλαμο του θανάτου".

    Σύμφωνα με την MSF, περισσότεροι από 3 εκατομμύρια άνθρωποι στις φτωχές χώρες λαμβάνουν θεραπεία κατά του AIDS στις φτωχές χώρες, αλλά 7 εκατομμύρια περιμένουν ακόμα να αποκτήσουν πρόσβαση σε φάρμακα πρώτης γενιάς.

    Η Νότια Αφρική είναι η χώρα με τα περισσότερα κρούσματα, καθώς αριθμεί 5 εκατομμύρια που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV.

    Είδηση: 25004

    [03] Έλεγχοι του Υπ. Ανάπτυξης για καπέλα στην αγορά

    Οικονομία -

    Ειδήσεις

    Εντατικούς ελέγχους στην αγορά, προκειμένου να αντιμετωπιστούν κρούσματα διάθεσης ειδών πρώτης ανάγκης με "καπέλο" στις τιμές από εταιρείες που ανήκουν στον ίδιο επιχειρηματικό όμιλο ξεκινά το υπουργείο Ανάπτυξης με σκοπό τη προστασία των καταναλωτών. Συγκεκριμένα, σε εφαρμογή του πρόσφατου νόμου, τα στελέχη του υπουργείου Ανάπτυξης ξεκίνησαν τους ελέγχους για καπέλα στις τιμές ειδών καθημερινής χρήσης, μέσω ενδο-ομιλικών συναλλαγών, ξεκίνησε το υπουργείο Ανάπτυξης. Ήδη, σύμφωνα με τον υφυπουργό Γιώργο Βλάχο, στην περίπτωση 3 εταιρειών οι ανατιμήσεις που ζήτησαν δεν τεκμηριώθηκαν, ενώ το υπουργείο προχώρησε σε ελέγχους για τον τρόπο που πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους. Ως γνωστόν οι συναλλαγές μεταξύ εταιρειών που ανήκουν στον ίδιο όμιλο αποτελούν γνωστό τέχνασμα για να αυξάνουν τεχνητά οι τιμές, αλλά και να κρύβουν κέρδη.

    Με βάση τα στοιχεία τιμοληψιών του υπουργείου Ανάπτυξης για τον τελευταίο μήνα, σε 160 είδη καθημερινής χρήσης η μέση αύξηση σε ετήσια βάση διαμορφώθηκε στο 0,6% (Ιούνιος 2008 Ιούνιος 2009). Επιπλέον, σύμφωνα με τον υφυπουργό, το μήνα Ιούνιο σε σχέση με το Μάιο 2009, η μεταβολή τιμών στα ίδια προϊόντα κατέγραψε μείωση 0,1%.

    Από τον Ιούλιο θα μπορούν οι καταναλωτές να ενημερώνονται από το ηλεκτρονικό Παρατηρητήριο Τιμών για τις τιμές αρχικά σε 160 προϊόντα (περίπου 2.000 κωδικούς) και στην πλήρη ανάπτυξή του, στο τέλος του χρόνου, σε 80.000 κωδικούς.

    Όπως ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης, αναπτύσσεται ένα πανελλήνιο δίκτυο συλλογής, επεξεργασίας, ανάλυσης και σύγκρισης τιμών προϊόντων και υπηρεσιών που στην πλήρη ανάπτυξή του θα αφορά τρόφιμα - ποτά (είδη σούπερ μάρκετ, λαϊκών αγορών, ιχθυοπωλείων κ.λπ.), βιομηχανικά είδη (καύσιμα, ορυκτέλαια, σχολικά είδη, ανταλλακτικά, καλλυντικά) καθώς και υπηρεσίες (ιδιωτικά σχολεία, χώρους στάθμευσης, συνεργεία, ασφαλιστικές).

    Στην πρώτη φάση αφορά μόνο σε 160 προϊόντα με κωδικούς σούπερ μάρκετ και οι καταναλωτές θα μπορούν αν ενημερώνονται μέσω Διαδικτύου, ενώ μέχρι το Σεπτέμβριο υπολογίζεται να έχουν εγκατασταθεί και τα infokiosks (ειδικά ηλεκτρονικά μηχανήματα ενημέρωσης) με διαδραστικές επιφάνειες τα οποία θα τοποθετηθούν σε κεντρικά εμπορικά σημεία.

    Σε πρώτη φάση θα τοποθετηθούν 10 σε όλη τη χώρα (5 στην Αθήνα και 5 στην υπόλοιπη Ελλάδα), με προοπτική στο μέλλον να τοποθετηθούν περισσότερα.

    Η εμβέλεια δράσης του Παρατηρητηρίου θα καλύπτει το σύνολο της χώρας, αλλά σε πρώτη φάση θα ξεκινήσει από Αθήνα Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Λάρισα και Ηράκλειο.

    ΠΗΓΗ: ΝΕΤΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25006

    [04] Νέος καύσωνας από την Παρασκευή

    Κοινωνία

    Οι βόρειοι άνεμοι που άρχισαν να πνέουν από το βράδυ της Κυριακής, μπορεί να έδιωξαν προς το παρόν το κύμα καύσωνα που μετέτρεψε τις προηγούμενες ημέρες τη χώρα σε καμίνι, όμως, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους η θερμοκρασία αναμένεται να ανέβει ξανά στους 40 βαθμούς το επόμενο Σαββατοκύριακο. Όσον αφορά στον σημερινό και αυριανό καιρό, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα κύρια χαρακτηριστικά του θα είναι οι ισχυροί βόρειοι άνεμοι, εντάσεως 7 και 8 μποφόρ σε διάφορες περιοχές του Αιγαίου. Στην Αττική η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε σχέση με το Σαββατοκύριακο που πέρασε και θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Θεσσαλονίκη από 20 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

    Τις προηγούμενες ημέρες που ο μίνι καύσωνας έκανε την εμφάνισή του σε όλη σχεδόν τη χώρα οι υψηλότερες θερμοκρασίες καταγράφηκαν στη Λάρισα και τη Νέα Φιλαδέλφεια με 38 βαθμούς, το Βόλο και τη Σάμο με 36 και την Πάτρα με 35 βαθμούς.

    Είδηση: 25005

    [05] Παυλόπουλος: Η Τουρκία πρέπει να συμμμορφωθεί

    Πολιτική

    Η πορεία της μεταναστευτικής πολιτικής βρέθηκε στο επίκεντρο της ενημέρωσης που είχε το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο. Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο Υπουργός η Τουρκία οφείλει να υπογράψει τη συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης - Τουρκίας για την επανεισδοχή των παρανόμως εισερχομένων μεταναστών, προϋπόθεση όπως τόνισε με έμφαση ο κ. Παυλόπουλος για την ενταξιακή πορεία της γείτονος.

    Είδηση: 25002

    [06] Μογγολία: Τουλάχιστον 26 νεκροί από τις πλημμύρες

    Ειδήσεις

    Τουλάχιστον 26 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εκατοντάδες άλλοι έμειναν άστεγοι από τις καταρρακτώδεις βροχές και πλημμύρες που σάρωσαν τη Μογγολία και χαρακτηρίζονται ως οι χειρότερες των τελευταίων 40 χρόνων στην περιοχή, ανακοίνωσαν σήμερα τα κινεζικά μέσα ενημέρωσης.

    Όπως αναφέρει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, οι πλημμύρες κατέστρεψαν τουλάχιστον 1800 κατοικίες στη δυτική επαρχία Γκόμπι-Αλτάι, κοντά στα σύνορα με το Καζακστάν και στην πρωτεύουσα Ουλάν Μπατόρ.

    Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν περισσότερες βροχές στη διάρκεια της εβδομάδες.

    ΑΠΕ

    Είδηση: 25001

    [07] Προσφυγή των Σκοπίων στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης

    Ειδήσεις

    Υπόμνημα στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, με τις θέσεις της χώρας για το θέμα της ονομασίας υπέβαλαν σήμερα τα Σκόπια. Στο υπόμνημά συμπεριλαμβάνονται και τα επιχειρήματα των Σκοπίων αναφορικά με την κατάθεση προσφυγής της χώρας κατά της Ελλάδας την οποία κατηγορούν για παραβίαση της ενδιάμεσης συμφωνίας και της άσκησης βέτο στην ένταξη τους στο ΝΑΤΟ.

    Στη σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου των Εξωτερικών των Σκοπίων, αναφέρει: «Σε συμφωνία με την εντολή του Διεθνούς Δικαστηρίου της 20ης Ιανουαρίου 2009, η οποία καθόριζε την 20η Ιουλίου ως προθεσμία για την κατάθεση των έγγραφων παρατηρήσεων, η Δημοκρατία της Μακεδονίας κατέθεσε σήμερα το υπόμνημά της για την προσφυγή που κατέθεσε κατά της Ελλάδας στις 17 Νοεμβρίου 2008. Η Ελλάδα μέχρι τις 20 Ιανουαρίου θα πρέπει να καταθέσει το δικό της υπόμνημα. Το Δικαστήριο δεν έχει καθορίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί μετά από αυτή την ημερομηνία. Σύμφωνα με τους κανόνες του Δικαστηρίου, οι έγγραφες παρατηρήσεις παραμένουν εμπιστευτικές μέχρι την έναρξη των ακροάσεων. Το υπόμνημα κατατέθηκε στο Πρωτόκολλο του Δικαστηρίου από τον πρέσβη Νίκολα Ντιμιτρόφ, τον συνεκπρόσωπο της Δημοκρατίας της Μακεδονίας».

    Εξ άλλου, ο κ. Ντιμιτρόφ δήλωσε: «Καλωσορίζουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε το υπόμνημά μας στο Δικαστήριο, ένα όργανο το οποίο σεβόμαστε απόλυτα καθώς είναι το κύριο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών. Στο επόμενο στάδιο η Ελλάδα θα καταθέσει το δικό της υπόμνημα, κάτι που πρέπει να γίνει μέχρι τις 20 Ιανουαρίου του 2010. Μετά από αυτή την ημερομηνία το Δικαστήριο θα διαβουλευθεί με τα εμπλεκόμενα μέρη και θα αποφασίσει τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί. Η ομάδα μας εργάστηκε με αποτελεσματικότητα για να προετοιμάσει αυτό το υπόμνημα και επί τη ευκαιρία θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι έχουν βοηθήσει, τόσο στη Μακεδονία όσο και τους ειδικούς από το εξωτερικό, για την αφοσίωση και την υποστήριξή τους».

    Να σημειωθεί ότι τα Σκόπια τον περασμένο Νοέμβριο προσέφυγαν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης κατά της Ελλάδας, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραβίασε την Ενδιάμεση Συμφωνία, βάζοντας βέτο στην πρόσκληση ένταξης τους στο ΝΑΤΟ, στην Σύνοδο Κορυφής του Βουκουρεστίου τον Απρίλιο του 2008.

    Η ελληνική πλευρά τονίζει ότι υπήρξε ομόφωνη απόφαση από όλα τα κράτη - μέλη της Συμμαχίας ότι προϋπόθεση για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ είναι η επίλυση του ζητήματος του ονόματος.

    ΥΠΕΞ

    Από την πλευρά του το υπουργείο Εξωτερικών, σε ανακοίνωσή του για την υποβολή του υπομνήματος από τους σκοπιανούς στο Δικαστήριο της Χάγης τονίζει μεταξύ άλλων:

    Το Μνημόνιο αυτό θα μελετηθεί από του εκπροσώπους της χώρας μας ενώπιον του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, καθώς επίσης και από την ομάδα ημεδαπών και αλλοδαπών νομικών συμβούλων της ελληνικής πλευράς, προκειμένου να συνταχθεί απαντητικό Μνημόνιο, με το οποίο θα αντικρούονται πλήρως οι ισχυρισμοί της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. Η Ελλάδα θα καταθέσει το απαντητικό της Μνημόνιο μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2010.

    Στη συνέχεια της κατάθεσης του απαντητικού Μνημονίου, η περαιτέρω πορεία της υπόθεσης θα καθορισθεί από το Δικαστήριο και, σε μια δεύτερη φάση, θα ακολουθήσει προφορική ανάπτυξη των επιχειρημάτων της κάθε πλευράς ενώπιον του Δικαστηρίου.

    Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με το άρθρο 53 παρ. 2 των Κανόνων Διαδικασίας του Δικαστηρίου, το Δικαστήριο έχει την ευχέρεια να επιτρέψει τη δημοσιοποίηση των Μνημονίων μόνον μετά την έναρξη της προφορικής διαδικασίας.

    Είδηση: 25003

    [08] Πρόστιμο 100 χιλ. ευρώ στην Παπαστράτος

    Ύστερα από έλεγχο που πραγματοποίησαν Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές του ΚΕ.Π.Ε.Κ Δυτικής Αττικής διαπιστώθηκε ότι η επιχείρηση «ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ Α.Ε.» στον Ασπρόπυργο, συμφερόντων της Philips Morris International, εκθέτει σε άμεσο και σοβαρό κίνδυνο την υγεία των 800 περίπου εργαζομένων του εργοστασίου. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας επέβαλε πρόστιμο συνολικού ύψους 100.000 ευρώ και διακοπή εργασιών για τρεις ημέρες.

    Ο λόγος είναι ότι η επιχείρηση επέτρεπε την εργασία των υπαλλήλων της, σε συγκεκριμένες θέσεις, χωρίς να έχει ελεγχθεί αν η κατάσταση της υγείας τους είναι κατάλληλη ώστε να μπορούν να ανταποκριθούν σε δύσκολες συνθήκες εργασίας.

    Η υπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας, κα. Φάνη Πάλλη - Πετραλιά, προχώρησε στην παρακάτω δήλωση: «Όλοι εμείς, οφείλουμε να επιβάλλουμε συνθήκες ασφάλειας, να περιφρουρούμε την υγεία στους χώρους εργασίας και να θωρακίσουμε τον εργαζόμενο μας. Στο γενικότερο πλαίσιο αναβάθμισης της ποιότητας στην απασχόληση, έχει τεθεί ως βασική προτεραιότητα, ο τομέας της επαγγελματικής ασφάλειας και υγείας. Στόχος μας είναι όχι η μείωση αλλά η εξάλειψη των κινδύνων. Κανένας δε νομιμοποιείται να θέτει σε κίνδυνο την υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων. Για αυτό δίνουμε πολύ μεγάλη έμφαση στους αυστηρότερους και δυνατότερους ελέγχους του ΣΕΠΕ. Στόχος δεν είναι οι επιχειρήσεις να τιμωρηθούν αλλά μέσω των ελεγκτικών μηχανισμών να προστατεύσουμε τους εργαζόμενους. Το ΣΕΠΕ με τους καθημερινούς ελέγχους σε όλη την επικράτεια, με στοχευμένες δράσεις σε παραβατικούς κλάδους και με εκστρατείες ενημέρωσης προσφέρει σημαντικό κοινωνικό έργο στους εργαζόμενους».

    Είδηση: 25000

    [09] Συνελήφθη μέλος της σπείρας που λήστευε ταξί

    Κοινωνία

    Ένα από τα μέλη της σπείρας των νεαρών κακοποιών που τους τελευταίους μήνες είχαν γίνει ο φόβος και ο τρόμος των οδηγών ταξί στην Αττική συνέλαβαν μετά από έρευνες οι άνδρες της Ασφάλειας Αττικής που εκτιμούν ότι και η σύλληψη των συνεργών του είναι θέμα χρόνου. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, οι αστυνομικοί του τμήματος Χολαργού εντόπισαν και συνέλαβαν στα Γλυκά Νερά έναν 18χρονο αλβανό ο οποίος αποτελεί μέλος της σπείρας που διέπραττε ληστείες σε βάρος οδηγών ταξί.

    Είδηση: 24999

    [10] Βελτιωμένο πακέτο για τους ροδακινοπαραγωγούς

    Ειδήσεις

    Νέο βελτιωμένο πακέτο προτάσεων παρουσίασε στους ροδακινοπαραγωγούς ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρης Χατζηγάκης. Σύμφωνα με αυτό η τιμή των συμπύρηνων ροδάκινων θα διαμορφωθεί στα 22 λεπτά το κιλό. Το ποσόν αυτό προκύπτει από τα 18 λεπτά που θα δώσουν οι βιομηχανίες (υπήρξε "συμφωνία κυρίων" κατά δήλωση του κ. Χατζηγάκη) και 4 λεπτά από τη χρηματοδότηση μέσω ΛΑΕΚ του εργασιακού κόστους. Παράλληλα, ο κ. Χατζηγάκης έδωσε εντολή στις υπηρεσίες των ΕΛΓΑ για την άμεση εκτίμηση των ζημιών της παραγωγής και της αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών. Μετά την εξέλιξη αυτή, ο υπουργός κάλεσε τους παραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας να σταματήσουν τις κινητοποιήσεις τους.

    Ο κ. Χατζηγάκης χαρακτήρισε εποικοδομητική τη συνάντηση με τους ροδακινοπαραγωγούς και εξέφρασε την αισιοδοξία ότι οι παραγωγοί θα επιδείξουν ωριμότητα και σύνεση και θα ανοίξουν τους δρόμους.

    Είδηση: 24996

    [11] Ποινική δίωξη σε 4 εταιρίες τηλεφωνίας

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Ποινική δίωξη άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθηνάς κατά παντός υπεύθυνου του ΟΤΕ, της Forthnet, της Hellas On Line και της Tellas για τη μη χορήγηση στοιχείων, παρά τις τέσσερις μηνύσεις που είχαν επιβληθεί, για τη διάπραξη αδικημάτων μέσω κινητών τηλεφώνων αλλά και μέσω διαδικτύου. Η δίωξη αφορά τα αδικήματα της υπόθαλψης εγκληματία και της απείθειας. Προανάκριση θα διενεργήσει εισαγγελέας που καλείται να εντοπίσει και τα πρόσωπα των υπευθύνων που απέκρυψαν τα συγκεκριμένα στοιχεία.

    Είδηση: 24994

    [12] ΠΓΔΜ: Υποβάλλει το υπόμνημα της στη Χάγη

    Πολιτική

    Το υπόμνημα της στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, υποβάλλει σήμερα η ΠΓΔΜ. Το εκτενές έγγραφο, που αναμένεται να κατατεθεί από το συνεκπρόσωπο της χώρας στο Δικαστήριο, Νίκολα Ντιμιτρόφ, θα συμπεριλαμβάνει τα επιχειρήματα της ΠΓΔΜ, αναφορικά με την κατάθεση προσφυγής κατά της Ελλάδας. Σε δηλώσεις που έκανε για το θέμα η υπ. Εξωτερικών, Ντόρα Μπακογιάννη, τόνισε ότι η χώρα μας έχει εξαιρετικά ισχυρά επιχειρήματα, και με αυτά θα αποδείξει ότι το πρόβλημα είναι η αδιαλλαξία της ΠΓΔΜ. Παράλληλα, κάλεσε τη γειτονική χώρα να προσαρμόσει την πολιτική της για το καλό του ίδιου του λαού της.

    Είδηση: 24989


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Monday, 20 July 2009 - 16:59:22 UTC