Visit the Macedonian Press Agency (MPA) Archive Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Wednesday, 17 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-08-09

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Όπου φύγει-φύγει και οι τελευταίοι εκδρομείς
  • [02] Αιματηρή επίθεση στη Σομαλία
  • [03] Μεξικό: Απεργία στη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου
  • [04] Επιμνημόσυνες δεήσεις για τα θύματα του αεροσκάφους της Ήλιος
  • [05] Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για διάσωση... διαρρήκτη!
  • [06] Απολογούνται Βλαστός-Στεφανάκος

    [01] Όπου φύγει-φύγει και οι τελευταίοι εκδρομείς

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 09 08 2009 12:35

    Αναχωρούν από το πρωί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και οι τελευταίοι εκδρομείς του Αυγούστου. Στις εθνικές οδούς η κίνηση ήταν αυξημένη, χωρίς πάντως ιδιαίτερα προβλήματα, εκτός από τα τμήματα της Αθηνών-Λαμίας, όπου γίνονται έργα. Από το "Ελευθέριος Βενιζέλος" τα αεροπλάνα αναχωρούν με πληρότητα περίπου 100%, ενώ ένα μεγάλο μέρος των εκδρομέων εγκαταλείπει την Αθήνα προς τα νησιά. Στα λιμάνια του Πειραιά και της Ραφήνας τα πλοία έφυγαν γεμάτα, ενώ αρκετά ήταν και σήμερα τα έκτακτα δρομολόγια για να καλυφθεί η αυξημένη μετακίνηση.

    Άδεια πόλη η Αθήνα

    Κορυφώνεται σήμερα το δεύτερο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου, που άρχισε την Παρασκευή και συνεχίστηκε χθες με αμείωτη ένταση.

    Υπολογίζεται ότι την Παρασκευή και το Σάββατο, περίπου 150.000 αυτοκίνητα εγκατέλειψαν την Αθήνα.

    Την τιμητική του έχει αυτό το τριήμερο το λιμάνι του Πειραιά, όπου δεκάδες χιλιάδες επιβάτες και αυτοκίνητα ταξιδεύουν προς τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη.

    Την ίδια ώρα, συνεχίζεται η ταλαιπωρία για τους επιβάτες του πλοίου "Μαρίνα", το οποίο παραμένει από χθες στη Σάμο λόγω μηχανικής βλάβης.

    Οι επιβάτες του αναμένεται να εξυπηρετηθούν με άλλο πλοίο, σήμερα μετά το μεσημέρι, ενώ πρόβλημα αντιμετωπίζουν και 1.500 ταξιδιώτες, οι οποίοι παραμένουν στο λιμάνι του Πειραιά και έχουν εισιτήρια για τους προορισμούς του νομού Σάμου.

    Αυξημένη είναι η κίνηση και στο "Ελευθέριος Βενιζέλος", με την πληρότητα των αεροσκαφών να ξεπερνά το 90%, ενώ χιλιάδες αδειούχοι ταξίδεψαν με τα τρένα του ΟΣΕ και τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

    Παρά τις δυσοίωνες προβλέψεις, στην αρχή της σεζόν λόγω της οικονομικής κρίσης, τελικά η Αθήνα εμφανίζει την ίδια εικόνα με τα προηγούμενα χρόνια. Άδεια πόλη, καθώς οι περισσότεροι κάτοικοι την εγκατέλειψαν με κάθε μέσο για τις διακοπές του Αυγούστου.

    Αρκετοί είναι αυτοί που περιόρισαν το χρόνο των διακοπών τους, ή προτιμούν κοντινούς προορισμούς και τριήμερα. Πάντως, όσοι έμειναν εντός των τειχών, κάνουν τις μεγαλύτερες διαδρομές μέσα σε λίγα λεπτά.

    Σημαντικό είναι, επίσης, ότι ο καιρός είναι σχετικά δροσερός, χωρίς τις υψηλές θερμοκρασίες και τους καύσωνες των προηγούμενων ετών.

    Είδηση: 25621

    [02] Αιματηρή επίθεση στη Σομαλία

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 09 08 2009 13:09

    Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 17 τραυματίστηκαν το Σάββατο στην πρωτεύουσα της Σομαλίας, όταν ισλαμιστές αντάρτες άνοιξαν πυρ με όλμους εναντίον του αεροδρομίου και του προεδρικού μεγάρου, και μονάδες του κυβερνητικού στρατού ανταπέδωσαν τα πυρά. Η επίθεση σημειώθηκε ενώ ο πρόεδρος Σαρίφ Σεΐχ Άχμεντ επέστρεφε από την πρωτεύουσα της Κένυας, Ναϊρόμπι, όπου είχε συνάντηση με την υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον. Οι περισσότερες απώλειες σημειώθηκαν στην αγορά Μπακαρά.

    "Οι αντάρτες έριξαν με όλμους εναντίον του αεροδρομίου και του προεδρικού μεγάρου όταν ο πρόεδρος έφθασε και οι κυβερνητικές δυνάμεις απάντησαν" δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

    "Οκτώ άμαχοι σκοτώθηκαν στην αγορά και 17 διακομίστηκαν στο νοσοκομείο" είπε ο επικεφαλής της υπηρεσίας άμεσης βοήθειας, που διαχειρίζεται τα νοσοκομειακά οχήματα στην Μογκαντίσου.

    Η Χίλαρι Κλίντον υποσχέθηκε να διπλασιάσει τη ροή όπλων προς τις κυβερνητικές δυνάμεις της Σομαλίας και να αυξήσει τη στήριξη προς τις ειρηνευτικές δυνάμεις της Αφρικανικής Ένωσης.

    Η Αμερικανίδα ΥΠΕΞ είπε ότι οι ΗΠΑ παρείχαν περίπου 150 εκατ. δολάρια ως βοήθεια στην αποστολή της Αφρικανικής Ένωσης στη Σομαλία τα τελευταία δύο χρόνια και σχεδιάζουν να στείλουν νέα κεφάλαια τους επόμενους μήνες.

    Πηγές: Γαλλικό Πρακτορείο, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Είδηση: 25624

    [03] Μεξικό: Απεργία στη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου

    Ειδήσεις

    Απεργία στις επιχειρήσεις που ανήκουν στην ArcelorMittal, τη μεγαλύτερη χαλυβουργία του κόσμου, στο Μεξικό, άρχισαν το Σάββατο περίπου 3.500 εργαζόμενοι. Η απεργία στην πόλη-λιμάνι Λάσαρο Κάρδενας, στον Ειρηνικό, έχει αντικείμενο κυρίως μισθολογικά θέματα, δήλωσε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters εκπρόσωπος συνδικάτου των εργαζομένων στα ορυχεία και στις χαλυβουργίες του Μεξικού. "Η διαπραγμάτευση με την εταιρία θα συνεχιστεί προκειμένου η κατάσταση να εξομαλυνθεί το ταχύτερο δυνατόν", ανέφερε ανακοίνωση του συνδικάτου.

    Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 25623

    [04] Επιμνημόσυνες δεήσεις για τα θύματα του αεροσκάφους της Ήλιος

    Κοινωνία

    Τελέστηκαν την Κυριακή σε ναούς της Κύπρου μνημόσυνα για τα 121 θύματα από τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας "ΗΛΙΟΣ", στις 14 Αυγούστου 2005. Το αεροσκάφος, που πραγματοποιούσε πτήση από την Λάρνακα στην Αθήνα, κατέπεσε στο Γραμματικό Αττικής. Στο μνημόσυνο στο Παραλίμνι, το οποίο μετρά 11 νεκρούς, εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Λουκάς Λουκά. Το βράδυ του Σαββάτου, συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν σε πλατείες σε όλες τις πόλεις και άναψαν κεριά στη μνήμη των αγαπημένων τους. Οι συγγενείς των θυμάτων καλούν την Κυπριακή Δημοκρατία και την ελληνική Δικαιοσύνη να αναλάβουν το σοβαρό βάρος της ευθύνης, ώστε οι δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη να αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη.

    Είδηση: 25626

    [05] Επιχείρηση της ΕΜΑΚ για διάσωση... διαρρήκτη!

    Σε επιχείρηση διάσωσης από την ΕΜΑΚ κατέληξε απόπειρα διάρρηξης στην Εθνική Τράπεζα στην Καισαριανή. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης είχε κρυφτεί από την Παρασκευή και προσπάθησε να παραβιάσει τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο, όμως τα συστήματα ασφαλείας τον εγκλώβισαν, ενώ δεν επέτρεπαν ούτε στους υπεύθυνους του υποκαταστήματος να εισέλθουν στο εσωτερικό της τράπεζας. Ως εκ τούτου, το βράδυ του Σαββάτου στήθηκε μια επιχείρηση από την ΕΜΑΚ, όπου χρειάστηκε να γκρεμίσει τον τοίχο του χρηματοκιβωτίου.

    Εγκλωβισμένος στο δωμάτιο με τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο

    Επαγγελματίας διαρρήκτης τραπεζών με ειδικότητα στην εξουδετέρωση των συστημάτων ασφαλείας φαίνεται ότι είναι ο αλλοδαπός που συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Αττικής, ωστόσο τα συστήματα της Εθνικής Τράπεζας, τον εγκλώβισαν μέσα στο δωμάτιο με τις θυρίδες και το χρηματοκιβώτιο.

    Ο 30χρονος διαρρήκτης φέρεται να είπε στους αστυνομικούς που τον συνέλαβαν ότι "τελικά η Ελλάδα δεν είναι σαν τη Βουλγαρία" καθώς στην χώρα του, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας, είχε κάνει χρυσές δουλειές με τις διαρρήξεις τραπεζών.

    Ο 30χρονος, είχε μπει στο υποκατάστημα της τράπεζας από την Παρασκευή και ταμπουρώθηκε στο υπόγειο.

    Μόλις έκλεισαν οι υπάλληλοι, αυτός άρχισε να δουλεύει, όμως υπολόγιζε χωρίς τα συστήματα ασφαλείας, τα οποία μπλόκαραν την είσοδο και την έξοδο στο χρηματοκιβώτιο, ενώ ο συναγερμός δεν σταματούσε να χτυπά.

    Ο διευθυντής του υποκαταστήματος ειδοποίησε τις αρχές και, αφού δεν μπόρεσαν να εισέρθουν με τους κωδικούς ασφαλείας, επιστρατεύτηκε η ΕΜΑΚ.

    Οι άνδρες της Ασφάλειας συνέλαβαν τον αλλοδαπό, ενώ γίνεται έρευνα για το πώς μπόρεσε να φτάσει στο χώρο των θυρίδων και να κρυφτεί.

    Ο δράστης είχε καταφέρει να παραβιάσει περισσότερες από 20 θυρίδες και είχε στραφεί στο χρηματοκιβώτιο.

    Αν τελικά κατάφερνε να υλοποιήσει το σχέδιό του, η ζημιά που θα έκανε, σύμφωνα με αξιωματικούς της αστυνομίας, θα άγγιζε τα 20.000.000 ευρώ.

    Πηγή: ΝΕΤ

    Λευκωσία, Cyprus 09/08/2009 12:21 (ΑΠΕ-ΜΠΕ του ανταποκριτή μας Α. Βικέτου)

    Κύπρος- Μνημόσυνα για τα θύματα της αεροπορικής τραγωδίας του αεροσκάφους της "Ηλιος"

    Τελέστηκαν σήμερα σε ναούς της Κύπρου μνημόσυνα για τα 121 θύματα από τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας "ΗΛΙΟΣ" στις 14 Αυγούστου 2005. Το αεροσκάφος, που έκανε πτήση από την Λάρνακα στην Αθήνα κατέπεσε στο Γραμματικό Αττικής.

    Στο μνημόσυνο στο Παραλίμνι, το οποίο μετρά έντεκα νεκρούς, εκφώνησε επιμνημόσυνο λόγο ο υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου Λουκάς Λουκά.

    Χθες βράδυ συγγενείς των θυμάτων συγκεντρώθηκαν σε πλατείες σε όλες τις πόλεις και άναψαν κεριά στη μνήμη των αγαπημένων τους .

    Οι συγγενείς των θυμάτων καλούν την Κυπριακή Δημοκρατία και την Ελληνική Δικαιοσύνη να αναλάβουν το σοβαρό βάρος της ευθύνης, ώστε οι δικαστικές διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη να αποδώσουν πραγματική δικαιοσύνη.

    Είδηση: 25625

    [06] Απολογούνται Βλαστός-Στεφανάκος

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 09 08 2009 14:05

    Στο προσκήνιο έρχεται και πάλι η πολύκροτη υπόθεση με το νέο συνδικάτο του οργανωμένο εγκλήματος. Το πρωί, η 25η ανακρίτρια μετέβη στις φυλακές Τρικάλων για να απολογηθεί ο διαβόητος Παναγιώτης Βλαστός, που θεωρείται ως ο "εγκέφαλος" της σπείρας και ο άνθρωπος που οργάνωσε την απαγωγή του εφοπλιστή Παναγόπουλου. Λίγο αργότερα, θα απολογηθεί στις φυλακές της Λάρισας και ο Βασίλης Στεφανάκος, το όνομα του οποίου εμπλέκεται στην εγκληματική δραστηριότητα του κυκλώματος.

    Το σκληρό δίσκο της ΕΥΠ ζητά δια του συνηγόρου του Φραγκίσκου Ραγκούση ο Βλαστός, υποστηρίζοντας ότι το DVD με τις συνομιλίες είναι επί της ουσίας συρραφή αποσπασμάτων από τις συνομιλίες που είχαν γίνει.

    Ο Βλαστός αναμένεται να ζητήσει εκ νέου προθεσμία για να απολογηθεί από την 25η ανακρίτρια, η οποία μετά τις 14:30 αναμένεται να μεταβεί στις φυλακές Λάρισας για την απολογία Στεφανάκου.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΝΕΤ 105.8

    Είδηση: 25622


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 9 August 2009 - 16:54:17 UTC