Browse through our Interesting Nodes on Greek Politics Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923) Read the Convention Relating to the Regime of the Straits (24 July 1923)
HR-Net - Hellenic Resources Network Compact version
Today's Suggestion
Read The "Macedonian Question" (by Maria Nystazopoulou-Pelekidou)
HomeAbout HR-NetNewsWeb SitesDocumentsOnline HelpUsage InformationContact us
Friday, 19 April 2024
 
News
  Latest News (All)
     From Greece
     From Cyprus
     From Europe
     From Balkans
     From Turkey
     From USA
  Announcements
  World Press
  News Archives
Web Sites
  Hosted
  Mirrored
  Interesting Nodes
Documents
  Special Topics
  Treaties, Conventions
  Constitutions
  U.S. Agencies
  Cyprus Problem
  Other
Services
  Personal NewsPaper
  Greek Fonts
  Tools
  F.A.Q.
 

The Hellenic Radio (ERA): News in Greek, 09-09-06

The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article

From: The Hellenic Radio (ERA) <www.ert.gr/>

ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΑ

  • [01] Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο
  • [02] Φιλιππίνες: Ναυάγιο με τουλάχιστον 9 νεκρούς και 30 αγνοούμενους
  • [03] Αντεπίθεση Καρατζαφέρη
  • [04] Νεκρός θηροφύλακας από πυρά κυνηγού

    [01] Μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Πυρκαγιά που ξέσπασε σε δύο μέτωπα τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής στις δασικές περιοχές Αετοχωρίου και Μελίας Εβρου, λόγω των θυελλωδών ανέμων, εντάσεως 7 μποφόρ, πήρε γρήγορα μεγάλες διαστάσεις, με συνέπεια να απειληθούν οι οικισμοί Πεύκων και Λουτρών, οι οποίοι για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν. Λόγω των μεγάλων διαστάσεων που πήρε η πυρκαγιά στις περιοχές Μελία, Πυλαία, Αετοχώρι, Πεύκα και Λουτρά, διακόπηκε η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό από τον Κόμβο Μάκρης μέχρι τον Κόμβο Αρδανίου, ενώ οι οδηγοί εξυπηρετούνται μέσω της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης - Φερών. Οι ρίψεις από τα εναέρια μέσα συνεχίζονταν μέχρι τις 8 το βράδυ, ενώ το μέτωπο της φωτιάς μέχρι στιγμής δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο.

    Στη μάχη για την κατάσβεση της φωτιάς ρίχτηκαν οχήματα της Πυροσβεστικής, δύο αεροπλάνα "Καναντέρ", δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, μηχανήματα της νομαρχίας Έβρου και των δήμων, ιδιωτικά γκρέιντερ, καθώς και μηχανήματα του στρατού.

    Πυκνοί μαύροι καπνοί έφτασαν μέχρι την Αλεξανδρούπολη, ενώ τα μπαλκόνια της πόλης γέμισαν με στάχτες. Στο μέτωπο της φωτιάς, μαζί με τις δυνάμεις κατάσβεσης βρίσκονται ο Γενικός Γραμματέας της Περιφέρειας Αν. Μακεδονίας - Θράκης Δημ. Σταμάτης, ο νομάρχης Έβρου Νικος Ζαμπουνίδης και ο πρόεδρος της Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Ροδόπης Έβρου Γ. Μηνόπουλος.

    Εν τω μεταξύ, υπό μερικό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά που ξέσπασε λίγο πριν τις 3 το μεσημέρι της Κυριακής στην περιοχή Βρανά Μαραθώνα, κοντά στο ελικοδρόμιο του πολεμικού ναυτικού.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕΠαλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26452

    [02] Φιλιππίνες: Ναυάγιο με τουλάχιστον 9 νεκρούς και 30 αγνοούμενους

    Κόσμος -

    Ειδήσεις

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 09 2009 21:39

    Τουλάχιστον 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 30 αγνοούνται στις νότιες Φιλιππίνες μετά τη βύθιση στη διάρκεια της νύχτας επιβατηγού πλοίου με 964 επιβαίνοντες, σύμφωνα με επίσημες πηγές. Περίπου 930 άνθρωποι περισυνελέγησαν από τη θάλασσα, μετά τη βύθιση του SuperFerry 9 σε απόσταση περίπου 11 χιλιομέτρων από τις ακτές της Ζαμποάνγκα, στη μεγάλη νήσο Μιντανάο των Φιλιππίνων, ανακοίνωσε η τοπική ακτοφυλακή. Η προσοχή των αρχών έχει στραφεί στον εντοπισμό και τη διάσωση των αγνοουμένων και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι έρευνες για τις ακριβείς συνθήκες του ναυαγίου.

    Ο απολογισμός των νεκρών μπορεί να αυξηθεί σε 12, προειδοποίησε ο επικεφαλής της τοπικής ακτοφυλακής, καθώς αναμένεται να επιστρέψουν αλιευτικά σκάφη που ανέφεραν ότι βρήκαν κι άλλα πτώματα.

    Το επιβατηγό πλοίο SuperFerry 9, που έχει δυνατότητα μεταφοράς 1.120 επιβατών και μελών πληρώματος, εξέπεμψε σήμα κινδύνου στις 03:30 τοπική ώρα (22:30 ώρα Ελλάδος του Σαββάτου) και φορτηγά πλοία και αλιευτικά σκάφη έσπευσαν για τη διάσωση των ναυαγών.

    "Το πλοίο πήρε ξαφνικά κλίση και οι άνθρωποι πανικοβλήθηκαν", διηγήθηκε στον ραδιοσταθμό DZMM ο Ρότζερ Σίσαρον, ένας από τους επιβάτες.

    Ορισμένοι από τους επιβάτες που κατελήφθησαν από πανικό πήδηξαν στη θάλασσα την ώρα που ο καπετάνιος του πλοίου διέτασσε την εκκένωσή του λόγω της επικίνδυνης κλίσης που είχε πάρει, δήλωσαν μέλη της ακτοφυλακής και επιβάτες.

    «Πλοία του πολεμικού ναυτικού και αεροσκάφη της πολεμικής αεροπορίας χτενίζουν αυτήν την ώρα την περιοχή για επιζώντες», σημείωσε επίσης ο υπεύθυνος της ακτοφυλακής Ουιλφρέντο Ταμάγιο.

    Σύμφωνα με τον υπουργό Άμυνας της χώρας, Γκιμπέρτο Τεοντόρο, οι τοπικοί υπεύθυνοι προσπαθούν επίσης να επαληθεύσουν αν επιζώντες κατάφεραν να φτάσουν μόνοι τους στην ακτή.

    Η τροπική καταιγίδα Ντουτζουάν έχει προκαλέσει επιδείνωση των καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή λόγω των μουσώνων.

    Τα ατυχήματα επιβατηγών πλοίων αποτελούν συχνό φαινόμενο στο αρχιπέλαγος των Φιλιππίνων, που απαρτίζεται από χιλιάδες νησιά και κατοικείται από 92 εκατομμύρια ανθρώπους, και οφείλονται συνήθως στην κακή συντήρηση των πλοίων και στην μη τήρηση των κανόνων ασφαλείας.

    Πηγή: ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26451

    [03] Αντεπίθεση Καρατζαφέρη

    Εκλογές 2009 -

    ΛΑΟΣ

    Κυριακή, 06 09 2009 21:32

    Επίθεση στον Πρωθυπουργό έκανε ο Γιώργος Καρατζαφέρης μιλώντας στο πολιτικό συμβούλιο του ΛΑΟΣ , ενώ απαντώντας στα όσα είπε ο Κώστας Καραμανλής ότι ο ΛΑΟΣ είναι ακραίο κόμμα και δεν συνεργάζεται, ανέφερε ότι η πίεση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού βοήθησε την κυβέρνηση να προχωρήσει στην υλοποίηση των νόμων για τις κουκούλες , τους ημιυπαιθρίους ,αλλά και την απόσυρση του βιβλίου της έκτης δημοτικού Τη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να παρευρεθεί στην 74η ΔΕΘ, επισκέπτεται τη Δευτέρα ο Πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, ο οποίος σε συνέντευξή του στην εφημερίδα "Real News" εκτιμά ότι κανένα από τα δύο μεγάλα κόμματα δεν θα πετύχει αυτοδυναμία στις προσεχείς εκλογές, και εκφράζει την πεποίθηση ότι ΝΔ και ΠΑΣΟΚ θα βρουν γέφυρες συνεννόησης.

    «Ο κ. Καραμανλής ήταν κατώτερος των προσδοκιών της απελπισμένης εκλογικής του βάσης, της συρρικνωμένης εκλογικής του βάσης αλλά και των απογοητευμένων βουλευτών του. Με αναμασήματα ετών με ψευδαισθήσεις και με ύβρεις ήθελε να επιδείξει σήμερα ότι έχει την υπεροχή. Η εμφάνιση Καραμανλή ήταν πολιτικά οικτρή» ανέφερε στην ομιλία του στο πολιτικό Συμβούλιο του κόμματός του ο Γ. Καρατζαφέρης.

    «Ο κ. Καραμανλής ξέχασε ότι σε κομβικές νομοθετικές πρωτοβουλίες, ο ΛΑ.Ο.Σ. ήταν εκείνος ο οποίος έδωσε τη θετική ψήφο, προκειμένου να προχωρήσουν ορισμένα πράγματα. Ο κ. Καραμανλής ξέχασε ότι δική μας πίεση απέσυρε το βιβλίο της κ. Ρεπούση. Ότι η δικιά μας πίεση, έβαλε αυτό το βέτο έστω και «κολοβό», όπως το έβαλε. Η δικιά μας πίεση, έφερε το νόμο, «κολοβό» επίσης νόμο, για τις κουκούλες. Η δικιά μας πίεση έφερε την ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους χώρους και μια άλλη σειρά πραγμάτων που κάνει πως δεν καταλαβαίνει» είπε αναφερόμενος στην «αφοριστική» στάση του Πρωθυπουργού απέναντι στο ΛΑΟΣ και στο ενδεχόμενο συνεργασίας.

    Πηγή: ΝΕΤ, NET 105.8, ΑΠΕ

    Παλαιοτερα αρθρα: Είδηση: 26453

    [04] Νεκρός θηροφύλακας από πυρά κυνηγού

    Ελλάδα -

    Κοινωνία

    Τελευταία Ενημέρωση στις Κυριακή, 06 09 2009 20:57

    Φρουρούμενος στο νοσοκομείο Αμαλιάδας νοσηλεύεται ένας 56χρονος, ο οποίος φέρεται να πυροβόλησε θανάσιμα έναν 31χρονο θηροφύλακα και να τραυμάτισε στο κεφάλι έναν ακόμη 27χρονο θηροφύλακα, στην αγροτική περιοχή Αετοφωλιά του δημοτικού διαμερίσματος Περιστερίου, Αμαλιάδας.

    Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, το αιματηρό περιστατικό έγινε το βράδυ του Σαββάτου, όταν οι δύο θηροφύλακες, είχαν πάει στην περιοχή της Αετοφωλιάς, προκειμένου να εντοπίσουν τυχόν άτομα που κυνηγούσαν παράνομα.

    Όταν οι θηροφύλακες σταμάτησαν τον 56χρονο για να του κάνουν έλεγχο, τότε ο 56χρονος φέρεται να πυροβόλησε αρχικά τον 31χρονο θηροφύλακα, ο οποίος έπεσε στο έδαφος. Βλέποντας τους πυροβολισμούς ο 27χρονος θηροφύλακας άρχισε να τρέχει για να απομακρυνθεί. Όμως ο 56χρονος φέρεται να πυροβόλησε και τον 27χρονο, ο οποίος όμως κατάφερε να φθάσει στο κοντινότερο χωριό και ειδοποίησε αμέσως την Αστυνομία, ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το νοσοκομείο Αμαλιάδας.

    Ασθενοφόρο παρέλαβε τους δύο τραυματίες, αλλά ο 31χρονος θηροφύλακας έχασε τη μάχη στο δρόμο. Ο 27χρονος διακομίστηκε αρχικά στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, όπου του προσφέρθηκαν οι πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια στην Οφθαλμολογική κλινική του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» της Πάτρας.

    Όσον αφορά τον φερόμενο ως δράστη, μετά την κατάθεση που έδωσε ο 27χρονος θηροφύλακας αστυνομικοί της Ασφάλειας Αμαλιάδος πήγαν στο σπίτι του 56χρονου και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού τον συνέλαβαν. Όμως, το πρωί της Κυριακής παραπονέθηκε για προβλήματα υγείας και διακομίστηκε στο νοσοκομείο Αμαλιάδας, ενώ τις επόμενες ημέρες αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα και τον ανακριτή.

    Πηγή: ΝΕΤ, ΑΠΕ

    Είδηση: 26448


    The Hellenic Radio (ERA): News in Elot928 Greek Directory - Previous Article - Next Article
  • Back to Top
    Copyright © 1995-2023 HR-Net (Hellenic Resources Network). An HRI Project.
    All Rights Reserved.

    HTML by the HR-Net Group / Hellenic Resources Institute, Inc.
    eragr2html v1.00 run on Sunday, 6 September 2009 - 20:58:49 UTC